|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Witam wieczorkiem
![]() Cziqua, Adaikakai Furczak klask i:![]() gratulacje i dużo zdrówka dla Dzieciątek i dla Was siły na tą nową drogę życia ![]() Cziqua 4000 g jak moja Kajunia , czekam na zdjęcie przystojnego krawca ciał i Lena Aguśka wracaj do zdrowia jak najszybciej ![]() Iw no kurna co za ludzie ![]() żeby Ci nocka szybko zleciała i żebyś Synka mogła jak najszybciej tulić w ramionach Rybka piękne zdjęcia , Nadia mała Księżniczka , wzruszające zdjęcie Waszej Trójki , Twoja buzia pełna szczęscia i te oczy Tatusia takie szkliste , to zdjęcie do ramki, zatrzymana piękna chwila ![]() Mravka mam nadzieję,że kryzys minie szybko, teraz tego nie mam, ale przy Ninie mialam , więc wiem co to za głupie myśli są w głowie wtedy.Wszystko mija , minie i takie myślenie,minie zmęczenie i Synek grzeczny wróci ![]() Jak tż wraca o 17 to Ty o 18 na spacer na 20 minut chociaż, trzeba wyjść z chaty koniecznie A no i ja mam już metodę wypracowaną jak się zdarza ,że któraś płacze ( z reguły Nina) a czasem dwie jak wczoraj przed spaniem ,że się wyłączam i udaje ,ze ich nie słyszę , robię co mam do robienia i odpływam , to mi pomaga przetrwać .Wczorajsze zakupy ok, Nina butów nie ma nadal ( tzn, nowych , boso nie chodzi . Nie powiem,ze było lekko, bo pakować ten cały majdan 4 razy ( 4 markety) dwa razy w deszczu to jednak męczące jest.Choć nie powiem, szło nam to szybko dość, na szczęście dzieciaki grzeczne, z małym wyjatkiem , gdzie rozwyly mi się obydwie ( jedna glodna, druga chciała iśc z Tatusiem) w aucie jak czekałam na tż , który poleciał kupic pieluchy, ale użyłam wtedy mojego cudnego "odpłynięcia "i nie eksplodowałam.A dzisiaj mam dobry humor, bo mamy wyniki posiewu i jest czyściutki, nic nie wyhodowano. Wyniki miały być w czwartek niby, ale tż pojechał do labu i Babka jak powiedział o co chodzi ( a to ta sama co przyjmowała próbkę w piatek i ja Jej przedstawiłam sprawę dokładnie) to bez słowa wzięła tel. zadzwoniła do Poznania ( tam wożą posiewy) i już za chwilę przefaksowały tamte babki wynik , istnieją jeszcze dobrzy ludzie na świecie.Pewnie jutro pójdę do szczepienia i tej pani lekarce z dumą machę tym faksem przed twarzą. Mam chęć zmienić przychodnie , bo mnie jednak trochę ta lekarką wkurzyła. Druga dobra wiadomość,że oddadzą nam kasę za piaskownice kupioną na allegro, była do niczego, tak slabo wykonana ze szok tż przezył
|
|
|
|
#1052 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja mam dalej tzn jak przycisnę brodawkę to wyleci jakaś kropelka ale już bardzo mało.
Edytowane przez 88natka Czas edycji: 2012-04-16 o 22:32 |
|||
|
|
|
#1053 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
A no Gosia, trzymam kciuki
![]() A potem co wycieczka to braciszka będzie chciec ![]() Desia znowu mi się zdawało,że Cię widzę na zakupach, chyba muszę dziwnie wyglądać jak się babkom w ciązy przyglądam podejrzanie.A teraz jedna była z synkiem i mężem to ich podsłuchiwałam po jakiemu rozmawiają hihihihihi Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-04-16 o 23:02 |
|
|
|
#1055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1056 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:29 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:08 ---------- Spicie? Ja zaraz sie klade,ale mam znowu mega bole. Jednak na nic sie nie nastawiam,bo u mnie wiadomo jak jest. Tesknie za moja Wiki
|
|
#1057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oj biedny Ty jesteś, że tak Cię dopadło, taka aktywna w ciąży byłaś a tak ciężko tą końcówkę przechodzisz ---------- Dopisano o 02:04 ---------- Poprzedni post napisano o 02:02 ---------- Desia a co Ty tu robisz o tej porze? Jakieś wieści? |
|
|
|
|
#1058 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cos sie rozkreca? Ja jakos spac nie moge, wiec wstalam sprawdzic czy ktoras rodzi moze ![]() Konia ja wczoraj chyba nigdzie sie nie ruszalam, a gdzie Ty bylas? Swietnie z tymi wynikami moczu ![]() Emigra, to pewnie masz racje, ze to brodka plus z nozka cos Jej sie stalo, biedna Sandra! A , no iNowaken odpisala ze Ania jest juz z Nimi , ale odezwie sie jutro, tzn w sumie juz dzisiaj ![]() Nie moge powiekszyc ani pokoloraowac tekstu ![]() Sprobuje znowu pozniej w takim razie Meg, nic sie niestety nie dzieje u mnie
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-17 o 08:19 |
|
|
|
|
#1059 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A dla Ciebie Desiu bo tak to napisałaś, że prawie przeoczyłam |
|
|
|
|
#1060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Le tam, ide spac znowu, chyba jednak ta noc nie bedzie moja Nakarmilam corcie magnum i mi teraz szaleje w brzuchu
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-17 o 02:39 |
|
|
|
|
#1061 |
|
Wtajemniczenie
|
Konia swietnie ze posiew czysty!!!!
chyba kupie ta hustawke skoro taka wygodna ![]() http://www.youtube.com/watch?v=tEDA4...eature=related na mailu same slicznosci, Rybka dziadkowie z pewnosci oczarowni jak zobaczyli wnusie w takich kreacjach wygladasz przeslicznie na zdjeciu gdzie jestescie po porodzie we trojke.Dziewczyny dzis rozmawialam z moja mama i mowila ze mialam kolki do 8 miesiaca, karmila mnie do 3 miesiaca piersia tylko, a pozniej...i tu bylam w szoku...mlekiem od krowy (dziadkow krowy)...rozcienczonym z woda...to sie nie dziwie dlaczego te kolki mialam tak dlugo. moja babcia byla taka madra i doradzila mamie bo mojego ojca tez tak karmila...on do teraz nawet surowego mleka nie wypije bo laduje w toalecie, ja mialam zawsze problemy z brzuchem, nietolerancje laktozy itd, moze to ma jakis zwiazek z podawaniem tego mleka od tak wczesnego wieku (??). Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-17 o 04:13 |
|
|
|
#1062 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Co do tego mleka - może po prostu taka Twoja natura, bo ja podobno też tak byłam karmiona niestety, podobno tak pogryzłam moją mamę, że zrobił jej się wielki ropień w biuście, chcieli to nawet opercyjnie usuwać, ale udało się jakoś antybiotykami wyleczyć, no ale mama musiała przestać karmić, a że wtedy mm tak nie było dostępne (no chyba, że ktoś jeździł do Niemiec i załatwił humanę) to zostawało mleko krowie ![]() Moja mama je rozcieńczała i gotowała... Ale generalnie nic mi nie było i kolek nie miałam, a mleko dalej bardzo lubię |
|
|
|
|
#1063 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dzień dobry, ja niestety nadal w dwupaku. Noc kiepska od 4.30 nie umiem spać. W nocy łapały mnie dziwne bóle podbrzusza ale nieregularne Ja chyba będę w ciąży jak słoń chodzić 2 lata TŻ też zbytnio niewyspany do pracy poszedł, on już chyba czujnie śpi, bo dziś w nocy kichnęłam a on zaraz "co się dzieje??to już??" Chciałabym ale niestety nie. Mam mega doła bo chcę już urodzić a tu nic Dziewczyny rozpakowane jak miałyście skurcze to bolał Was cały brzuch czy tylko podbrzusze?? Ja co jakiś czas mam takie silne bóle podbrzusza że najchętniej ugryzłabym ścianę.... Ale są tak raz co 8min potem co 30min potem znów 15min potem godzina przerwy...... Ciekawe czy któraś urodziła jeszcze przez noc
|
||
|
|
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
Niki, ja czulam tylko w podbrzuszu ...
Konia super ze wyniki ok! Co do karmienia kiedys dziewczyny to moj starszy brat byl karmiony zwyklym mlekiem w proszku i kolki mial do 6 m-ca... Kiedys nie bylo takiego wyboru jak dzisiaj... Moj ma byl karmiony cycem ale ak tesciowa gdzies musiaa raz wyjsc i zostawila go z jego ojcem i babcia to dali mu (mial chyba z miesiac zaledwie) soku z marchwi "bo dziecko witamin potrzebuje" Boje sie dzisiejszego dnia... Jak Jula znowu da tak popalic to sie chyba przekrece :/
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#1065 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Ja od rana już w dobrym humorze i wierzę, że dziś odbiorę synka ze szpitala. Cziqua i Nowaken gratulacje |
|
|
|
#1066 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja bylam karmiona w proszku abo krowim bo napewno nie cycem, musze sie dowiedziec. W kazdym razie jak sie urodzilam to nie zalecali karmienia piersia ![]() Tak mowi moja mama. Monia, wydaje mi sie ze duzo dzieci bylo karmionych mlekiem od krowy a tyle alergii mimo wszystko nie bylo Ja pamietam ze my pilismy napewno jak juz bylismy wieksi, sami lecielismy z kanka do sasiadow co krowy mieli ![]() Emigra, mam nadzieje ze jednak lepszy ten dzien bedzie! Nikki, cos nam nie wyszlo z tej dzisiajeszej nocy ![]() Ale moze chociaz Gosia, bo Jej nie ma! NA DZISIAJ MAM TERMIN VIKI SPREZ SIE! ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cos nas tu dzisiaj malo
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-04-17 o 08:23 |
|
|
|
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Iw na pewno już dziś zabierzesz maluszka do domu
jak porobili te zaległe badania i wszystko OK to nie będą przeciez w szpitalu go trzymać![]() Desia no niestety ta noc nie nasza ![]() Oby Viki jednak w terminie chciała wyjść do północy ma czas ![]() Ja wg lekarza termin za 3 dni , a wg wszystkich kalkulatorów to jutro Może Oskar tak jak rodzice urodzi się w środę , tak jak córka Tikki.Ja głupia wmawiam sobie już że może te moje bóle podbrzusza to jakiś maleńki zaczątek i w końcu się ruszy na maksa. Bo takich bóli jak w nocy to nigdy nie miałam..... A wiadomo co u gkatarzyny? No i może faktycznie u Gosi ruszyło bo jej nie ma. Synek czekał aż siostra wyjedzie aby niespodziankę zrobić
|
|
|
|
#1068 |
|
Wtajemniczenie
|
no w sumie macie racje..co moja mama mogla dostac zastepczego w dobie stanu wojennego,tylko mnie zastanawia jak to mleko takie tluste prosto od krowy dzialac musialo na zoladek 3miesiecznego dziecka. ja do 22roku zycia pilam mleko krowie (tzn z dziadkow krowy), zawsze mialam wieksze lub mniejsze problemy z brzuchem, ale nigdy nie sadzilam ze mam nie toleruje latozy, skoro cale zycie na mleku.la
a wlasnie Tz w niedziele kupil na car bootsie wozek, bo chcialam drugi, lzejszy, ktory rozklada sie na plasko, abym miala jak chce podjechac sobie do miasta, bo moj wozek to czolg ale terenowiec jak sie masz. tak wiec trojkolowiec otrzymany sprzedalismy jakis czas temu a kupilismy inny 3-kolowiec, ale ten rozklada sie na plasko, tzn to jest spacerowka quinny speedy; i TZ zaplacil tylko 40funtow ![]() http://www.ebay.co.uk/itm/Quinny-Spe...#ht_1114wt_932 Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-04-17 o 09:30 |
|
|
|
#1069 |
|
Zakorzenienie
|
cziqua nowaken gratulacje !! ![]() chodzę dziś jak zombi mój maluch chyba ma zatwardzenie i nie wiem co z tym fantem zrobić
|
|
|
|
#1070 | ||||
|
Gang Iren
|
Czesc dziewczynki!
Za mna nie najgorsza noc. Teraz standardowo bulka z dzemem na sniadanie i kawka ![]() Cytat:
Gratulacje!! Cytat:
![]() Ale powaznie chcesz ja kupic? Ta widze,ze buja sie mocniej niz moja (i moja przod-tyl) i tak mysle,ze troche szkoda,ze nie ma jeszcze jednego stopnia predkosci,bo jak maly bedzie starszy to moze mu byc za lekko.Ale najwyzej kupimy cos innego pozniej. Cytat:
A i na specjalne wyjscia zakladala pampersy,bo na codzien to tetra. Ale te pampersy,to najlepiej jak dalo sie zaoszczedzic,czyli jesli podczas wyjscia nie osikalam,to w domu byl zdejmowany szybko i chowany do powtornego uzycia Moj mowil ostatnio do mnie,ze chodze 2 lata w ciazy,bo w 2011 bylam w ciazy,w 2012 tez jestem w ciazy... Cytat:
![]() To kciuki,zeby Viki tak nie zwlekala z wyjsciem na swiat. Ja juz sie raczej nastawiam na wywolywanie. A Eryczek ma coraz wiecej sil,tak sie rozpycha mocno,widac ze miejsca mu brak,a nie wychodzi.No i ta glowka tak nisko,ze czuje caly czas napor na pochwe i odbyt,nie jest to przyjemne...
|
|
#1071 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia a wiadomo kiedy jak co to będą wywoływać?? Może już to pisałaś, a ja nie doczytałam....
|
|
|
|
#1072 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1073 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
W piatek na 9 mam termin do szpitala. ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
Myslisz,ze na Ivorka to podziala i postanowi poprawe? ![]() Ja mysle,ze on uwaza,ze i tak go kochasz niezaleznie od jego wad
|
|
#1074 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja znów właśnie mam kryzysik, i troszku mi sie popłakało..był obchód, nie działa ta fototerapia, Boże kiedy to się skończy.. Teraz małą przenieśli do inkubatora z naświtelaniem, bo łózeczko z uv nie daje rady, Mała coraz bardziej żółknie, płacze, bo Jej niewygodnie. Tak mi Jej szkoda
![]() I do tego ma bardzo często czkawki, męczy się Biedulka i płacze wtedy strasznie.. Gucia ściskam mocno, oby wszystko się ułożyło i zeby Sandra doszła do siebie. Taki urok tych naszych dzieciaczków. Sama jak byłam mała to non stop coś się działo, a to guz, a to złamania, szpitale itd.. Głowa do góry Kochana! evvcia zaczęło mi troche lecieć do tego laktatora, teraz chciałabym jak najwięcej ściągać, bo mała nie może być długo poza tą maszyną, więc z butelki szybciej, przy cycusiu to Jej długo schodzi, bo śpi. cziqua super wieści! ![]() co do smarowania pupki kremami, ja na razie niczym nie smaruje. Ale przed chwilką rozmawiałam z panią pediatrą- mówiła żeby przez pierwszy miesiąc przynajmniej nie uzywać nic z tlenkiem cynku. Jak zapytałam o sudocrem, to mówiła że jest do niczego..;/ co lekarz to zdania.. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Do mycia też mam Ziajkę jak Desia i koniakonia. ---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
Ale marzę by być już tylko na piersi... koniakonia strasznie się cieszę że z Twoją Kajulką w porządku Ucałuj Ją od Ciotki i mojej Kajci
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-17 o 10:00 |
|
|
|
|
#1075 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Kciuki za malutka!!
|
|
#1076 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki ja na sekundkę bo zaraz spadam na ktg
![]() Będę wieczorkiem dopiero bo musze jeszcze do pracy skoczyć po Rmua...jakby coś się działo dam znać smskiem.. Dziś termin a jak zwykle cisza, spokój, zero bóli, twardnień i czopa...no dobra troszeńkę mnie w nocy pierwszy raz bolały pachwiny, no ale to pod koniec normalne pewnie tak czy siak... Nowaken gratulacje!!!! Lenka |
|
|
|
#1077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się kochana, domyślam sie co czujesz![]() Mnie bolało podbrzusze, a potem to już takie jakby napieranie na miednicę, pachwiny, dupkę..Ale to jak juz w szpitalu byłam. |
|
|
|
|
#1078 |
|
Gang Iren
|
U nas caly czas nieciekawa pogoda.I to tez mnie doluje.
Mialam nadzieje,ze Wiki bedzie miala ladna pogode na wycieczce,a tu d.upa Sprawdzalam pogode i na razie nie zanosi sie na poprawe. Caly czas zimno,deszcz i wiatr.Taka jest pogoda na najblizsze 10 dni. A mogl Eryk wyjsc kiedy bylo slonecznie i ponad 20 st,by skorzystal chociaz to nie!No to teraz bedzie zapakowany w zimowy kombinezon...za kare
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
nowaken ogromnie gratulacje!
![]() Flower kciuki za ktg!
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-04-17 o 12:28 |
|
|
|
#1080 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, wiec Tz powiedzial ze na rzeczy dla niego nie wyda juz nawet funta i bedzie spal na podlodze....cos jemu odbija, ponad pol roku spal na tej lezance i nie gryzl jej. trzeba jemu chyba lozko ze stali zorganizowac![]() Lenka kciuki za Kajunie |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

klask i:
i

. Nie powiem,ze było lekko, bo pakować ten cały majdan 4 razy ( 4 markety) dwa razy w deszczu to jednak męczące jest.Choć nie powiem, szło nam to szybko dość, na szczęście dzieciaki grzeczne, z małym wyjatkiem , gdzie rozwyly mi się obydwie ( jedna glodna, druga chciała iśc z Tatusiem) w aucie jak czekałam na tż , który poleciał kupic pieluchy, ale użyłam wtedy mojego cudnego "odpłynięcia "i nie eksplodowałam.

"bo dziecko witamin potrzebuje" 
Trzymaj się kochana, domyślam sie co czujesz