![]() |
#1051 |
Raczkowanie
|
Dot.: Terapie przeciwtrądzikowe: TETRALYSAL
Ja u endokrynologa leczę się.
Robiłam TSH, FSH, LH, estradiol, testosteron, androstendion i DHEA-S. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 |
Przyczajenie
|
Tetralysal biorę od 2,5 miesiąca....efektów nie było powalających do czasu kiedy zaczęłam brać dodatkowo EPIDUO. Uważam, że to rewelacyjny krem przy, którym nie miałam żadnych skutków ubocznych.....
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1053 |
Raczkowanie
|
ja tetra brałam przez 2 miesiące - efekty były. zrobiłam przerwę niechcący kilkudniową, i był straszny wysyp na twarzy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Przyczajenie
|
Ja też mam za sobą 4-dniowe odstawienie tetralysalu. Ale to tylko dlatego że wyjechałam na długą majówkę i zapomniałam wziąść. Na szczęście zero wysypu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1055 |
Wtajemniczenie
|
A ja właśnie odstawiłam tabletki antykoncepcyjne i chyba już zaczynam zauważać efekty na buzi.
![]()
![]() |
#1056 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
Wtajemniczenie
|
Brałam Yasminelle, niecały rok (10-11 miesięcy). Odstawiam, bo spadło mi libido i pojawił się cellulit oraz przytyłam 3 kg.
![]() |
#1058 |
Raczkowanie
|
A widziałaś jakieś pozytywne skutki tych tabletek?
Mi libido spadło na początku bardzo mocno, po 4 miesiącach zaczyna wracać do wcześniejszego poziomu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1059 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie brałam ich na cerę (tzn. też miałam nadzieję, że coś podziałają), ale efektów chyba nie było, no może przed okresem miałam mniej krostek. Tak naprawdę zaczęłam je brać chyba w czerwcu zeszłego roku, w lipcu wyjechałam do Anglii a gdzieś w sierpniu strasznie pogorszyła mi się cera i w październiku dostałam Teteralysal. Jednak łączę to pogorszenie raczej ze zmianą klimatu niż z Yasminelle, chociaż kto wie? Nie ustalę tego...
![]() |
![]() |
#1061 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie w miejscu zamieszkania i w miescie obok nie ma endokrynologa. Jak byłam ostatanio u gin napomknełam jej o tym i powiedziała ze wystarczy zrobić badanie testosteronu i ona moze mi wypisac tabletki. Tylko to jedno badanie, wydaje mi się mało, co mysliscie...ginekolog tez sie tak dobrze na tym zna jak endokrynolog? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Raczkowanie
|
Czy Wasi dermatolodzy podczas przyjmowania Tetralysalu kazali Wam przyjmować jakieś tabletki osłonowe?
![]() Moja pani doktor wypisała mi Nystatynę co prawda, ale tylko na pierwszy tydzień, kiedy będę łykać Tetralysal 2xdziennie, a potem już nie... Powiedziała, że właściwie w ogóle nie ma takiej potrzeby, no może jedynie wtedy kiedy organizm się przyzwyczaja. Łykać jakiś priobiotyk przez cały okres kuracji czy jej uwierzyć, co radzicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1063 |
Rozeznanie
|
ja łykałam, lepiej cos brać moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1064 |
Raczkowanie
|
Podwyższony estradiol i androstendion.
Dostałam Cilest. Wyniki owszem, są już w normie, ale ja nie widzę zewnętrznie żadnej różnicy (a zależy mi przede wszystkim na zmniejszonym przetłuszczaniu skóry twarzy i głowy). Potem dostałam jeszcze verospiron, zażywam dwa miesiące, ale też bez rezultatów. Szczerze mówiąc nie poszłabym do ginekologa z tym, żeby mi wypisał jakiekolwiek tabletki, jeśli mają mieć inne niż antykoncepcyjne działanie. Po coś tego endokrynologa wymyślili. Nie tylko spojrzy on na Twoje wyniki, ale też przeprowadzi gruntowny wywiad, który pomoże ustalić, na czym polega ewentualny problem z hormonami. singermarla87, osłona koniecznie!! Ja się przekonałam na sobie, że nie warto na niej oszczędzać i kupować najtańszej jaka jest w aptece, bo to ma znacznie. A co dopiero to, czy się ją w ogóle przyjmuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Przyczajenie
|
Singermarla87 bierz! Wszelkie osłonowe mogą tylko pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 |
Zadomowienie
|
zgadzam się z poprzedniczkami - koniecznie łykaj probiotyk!
jestem już chyba ponad tydzień od odstawienia tetralysalu, póki co nie mam nowych niespodzianek na twarzy ![]()
" Zawsze trzeba wiedzieć, kiedy kończy się jakiś etap w życiu. Jeśli uparcie chcemy w nim trwać dłużej niż to konieczne, tracimy radość i sens tego, co przed nami." P. Coelho 01.07.10. -4 miesiące bez nałogowego picia kawy 01.10.10. - oszczędzam 01.11.10. - słodyczom mówimy stanowcze NIE! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1067 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, nawet nie wiecie jak bardzo żałuję, że wzięłam do ust tabletki antykoncpecyjne.
![]()
Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2009-05-24 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Płaciłaś za te wszystkie badania? ile ci wyszło razem? Rozumiem z twojej wypowiedzi ze nadal przyjmujesz tabletki i narazie nie masz zamiaru przesta? Pisałaś ze wyniki juz masz w normie, czyli juz mogłabys zakonczyc leczenie? Przepraszam ze tak wypytuje ale zastanawiam się ze gdybym ja zaczeła się leczyc to jak długo musiałabym przyjowac je. Edytowane przez shena Czas edycji: 2009-05-25 o 09:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1069 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Byłam dziś u dermatologa, nie przepisała mi antybiotyku, ale jakiś robiony w aptece tonik do przecierania skóry przez 3 tygodnie. lekarka stwierdziła, że po odstawieniu tabletek antykoncpecyjnych często się zdarza, że wysypie. U niektórych może to potrwać tydzień, u innych miesiąc czy 3 miesiące. Mam nadzieję, że to szybko minie i że jednak minie.
A tak poza tym, jutro widzę zapowiada się ładna pogoda, chciałabym się poopalać, ale czy mając trochę krost, opalanie nie pogorszy tylko stanu mojej cery? Oczywiście na twarz nałożyłabym filtr 25, na pozostałą część ciała także.
![]() |
#1070 |
biegam dla Zabawy
|
Sio od słońca! Jak poprawi to tylko na chwilę, poźniej będzie jeszcze gorzej.
I nie wiem co tam dokładnie w tym toniku masz, też może źle zareagować ze słońcem i plamy zostaną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
biegam dla Zabawy
|
dubel
Edytowane przez alkaxy Czas edycji: 2009-05-25 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1072 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1073 |
Zakorzenienie
|
Ja również brałam Tetralysal i za pierwszym razem, jak brałam go przez 3 miesiące, to efekty były bardzo widoczne. Teraz miesiąc temu byłam znów po to u dermatologa i powiem,że efektów za dużych nie ma. Zniknęły jedynie te duże ropne krosty. Również do tego miałam Differin na noc i na dzień płyn robiony. Za 1 razem było okej, teraz kiedy nałożyłam na zaognione miejsca, od razu miałam tak wysuszoną skórę, że musiałam odstawić i Differin i ten płyn robiony, który jest na bazie spirytusu. Masakra, nie umiałam nawilżyć potem tej skóry. Dlatego Differinu mam pełną tubkę, która kosztowała mnie ponad 40 zł i jak widać na marne. Tak samo ten płyn robiony stoi, ale za niego akurat grosze płaciłam. Także nie wiem co mi może już pomóc.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 |
Przyczajenie
|
A ja chyba odkryłam przyczyne swojego trądziku
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1076 |
Przyczajenie
|
![]()
Hej dziewczyny
![]() Obecnie zażywam tetrysal dwa tygodnie i nie mam zbyt duzej poprawy choc musze przyznac ze wyskakuje ich mnie (bolących pryszczy)-bo oglnie to wygladalo tak co sobie wyleczylam to mi znow wyskoczyl nowy bolacy pryszcz ![]() Mam ptanie do was jak długo trzeba czekac na efekty aby bylo widac jakąś poprawe ? a moze ten tetrysal na mnie nie dziala ? bo przeciez dwa tygodnie to troche juz jest a ja nie mam zbyt duzego tradziku , gdyz wystepuje tylko na policzkach?A może porostu trzeba poczekac aż te wszystkie bolące gule sobie wyskacza i wtedy bedzie z nimi swiety spokoj ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam wszystkie z tym samym problemem i zycze cierpliwosci w leczeniu nie poddawajmy sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1077 |
Przyczajenie
|
Oj bo nie widziałaś mnie bez makijażu, zmieniłabyś zdanie
![]() ![]() ![]() lucynaa17 przy leczeniu trądziku trzeba się uzbroić w cierpliwość, u mnie efekty są dopiero po 1,5 miesiąca brania. Ale każdy organizm jest inny i inaczej reaguje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
[quote=0martusia;12503905]Oj bo nie widziałaś mnie bez makijażu, zmieniłabyś zdanie ![]() ![]() ![]() =quote] Nie widziałam, ale też widziałam dziewczyny mające trądzik i kupę makijażu na twarzy, co naprawdę wyglądało nieestetycznie. Ale jeśli ktoś umie się umalować to ok. Jeśli się wyleczyło trądzik można udać się do kosmetyczki, żeby poradzić się, co zrobić później z buźką. Ja byłam i jestem zadowolona. A zabiegów jest cała masa, pewnie i dla Ciebie coś się znajdzie. ![]() P.S. Coś popsułam przy cytowaniu omatrusi, nie umiem naprawić. ;-)
Edytowane przez martusienka Czas edycji: 2009-05-28 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1080 |
Przyczajenie
|
Dziękuje wam martusienka, niczka87, 0martusia.
![]() Wiedziałam , że babeczki ![]() ![]() Teraz przynajmniej chociaż w mniejszym stopniu wiem na czym stoję bo nie miałam najmniejszego pojęcia czy to mi wgl pomoże, czy to dobrze że tak wyskakuja te gule.. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:13.