|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem które mam karmienie bo mój 4miesięczny piotr ma znów gorsze noce Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1052 |
Konto usunięte
|
Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV
pierwsze godz temu, dziecko nawet o spaniu nie mysli, woli pokrzyczec gdy sie kolysac przestanie... dawno juz tego nie bylo...
solenizantom buziaki i graty za skonczone miesiace ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1053 |
Zakorzenienie
|
Bebe- ja tez Cie pamietam. Nie trudno zapomniec Jasia i Malgosie i kobite , ktora urodzila prawie 5kg chlopa
![]() Matko czyli wychodzi, ze moj syn jest najciezszy ![]() Rocky- bidulka ![]() A dla Tz ![]() Kuzwa ja kupilam laktator i mialam wziac reczy z TT albo Avent, ale nie bylo tylko online trzeba , a Tz mowi, a wez ten zwykly elektr.bo recznie bedzie ci ciezko. A ja idiotka wzielam i on ten laktator malo mi sutka nie urwal i praktycznie mleka nie ciagnal. Ledwo 60ml. Tyle to moj stary zlom ciagnie ![]() Ale kupilam 3male butelki TT i maly lubi od razu zlapal w tych z MAM tak nie chcial od razu pic. Moj sutek jest naprawde taki dlugi jak ten w TT ![]() Teraz nie wiem czy zamawiac z Aventu czy z TT potrzebuje miec go na sobote juz. Ide juz do pracy na 4h. Zastanawiam sie czy Anentu gwint od laktatora pasuje do TT butelek ??? Wie moze ktoras z Was? Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ---------- ![]() ![]() Sent from my iPhone using Tapatalk ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ---------- Stokrotka- oby skoku jak najszybciej poszedl won. Kathe- mam nadzieje, ze temp.juz nie wrocila. Sent from my iPhone using Tapatalk
#1054 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- A tak po za tym to drugie...w miedzyczasie Leo wtrabil 100ml wody...chyba za cieplo sie zrobilo i musze skrecic grzejniki Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Sam nie pomoge ja mam elwktryczny Tufi i jak dla mnie do bani, ale znów niee mam porównania z ręcznymi. Ten elektryczny dla mnie prawie nic nie ściągał, a ręką jak przycisnęłam to ciekło. Zastanawiam się jeszcze czy nie kupić ręcznego, żeby powalczyć jeszcze o laktację.
Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki ![]() Cytat:
![]() A moj stary był dobry,ale słabo ciągnie strasznie, a ja potrzebuje cos dobrego. Moze kup bo podobno ręcznym możesz lepiej stymulować. Mi dzis tesciowa mówiła zebym ręka se sciagala, ze ona ręka zawsze kiedyś. Sorry nie ma takiej obcji nawet. Mam za duże cycki, strasznie mnie boli przy tym i nie mam sumienia siebie tak sciskac zeby wiecej scieklo niz kropla ![]()
![]() |
#1057 |
Wtajemniczenie
|
LACHRYMA Ty się nie dziw tylko ciesz się, że Oliwka jest taka silna i zdolna
![]() TARI o Boże to straszne ![]() ITA ![]() IWONA Wszystkiego najlepszego dla Zuzi ![]() ROCKY przykro mi z powodu Tżta. Ale jaki rozwód ![]() BALONIKU wszystkiego najlepszego dla Gabryni.
#1058 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nauczyl sie wyjmowac a potem sam sobie wklsada odwrotnie albo pluje... Cytat:
moj ulubiony tekst w ciazy ![]() i nie tylko... Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43673802]Wszystkim solenizantom buziole ![]() ![]() ![]() Tari współczuję, to okropne, co się przydarzyło ![]() Dzoan, Rocky trzymajcie sie. U nas też bywały już mega ostre słowa, ale powoli, powoli wychodzimy na prosta, czego i Wam życzę. Surka ale wcina ![]() ![]() U nas pierwsze, Artek zaraz ląduje w lozeczku. Ale czekam, az sie obudzi i potem biorę na siebie, lubię to ![]() Kupiłam mu na all taki duży spiworek do wózka. W ogóle tak piszecie o spacerowkach, ja sobie nie wyobrażam, mam nadzieję na gondole do przynajmniej marca. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] jaki? bo jestem na tym etapie spiworkowym |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tari - to przykre co się stało. Witam i życzę miłego dnia |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macierzynstwo to trudna sztuka, zwłaszcza gdy ma sie pierwsze dziecko. Takie malutkie cuda mamy w ramionach, one poznaja swiat, potrzebuja nas bardzo, nie mozemy sie zalamywac.
Ona, moje pasje poszły w kąt. Z praca nie wyrabiam (to tez moja pasja). Czasem zlosc mnie ogarnia, ze tak sie dzieje. Mam wrazenie, ze wszyscy wokol robia mi na zlosc. Nie mam sily zeby pracowo zarwac noc, ale jak patrze na ten pysiol zaplakany, ktory potrzebuje mnie jak nikt inny, wszystko mi przechodzi. tlumacze sobie, ze pasje odkurze, moze nawet z Synem bede dzialac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Drugie.
Ona, głowa do góry. Teraz tutaj co druga ma problemy w związku czy maleństwa dają w kość. A brak czasu na pasję albo minie kiedy dziecko podrośnie albo niech tz zaopiekuje się dzieckiem na czas Twojego hobby. Perse, ja też marzę o tym by gondola starczyla tam do końca zimny. Chociaż cienko to widzę, bo mała jest długa. Baloniku, brawa za 4 miesiące ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1062 |
Konto usunięte
|
Ja nie wiem, ile Art ma, na szczęście nasza gondola ma 80 cm, więc tyle na pewno do marca nie urośnie :P
Właśnie słuchamy muzyki klasycznej z płyty i przy Bachu mój syn tak się żałośnie pobeczał, że musiałam szybko przełączyć :P Oj chyba nie polubimy baroku ![]() A taki zwyklusi: http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...673668513.html I można też go wpiąć do fotelika. Ja też nie mam czasu praktycznie na nic, a jak mam, to oglądam seriale albo sprzątam dom, na razie chowam ambicje, wyciągnę je, jak Mały podrośnie i będzie się umiał trochę zająć sobą. Jedyną moją rozrywką jest słuchanie mojej muzyki na spacerach z Małym, bardzo to lubię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jeszcze nie zdążyłam się powchwalić, że Mikołaj kończy 3 msieciące a tu już życzenia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ---------- Witam się z rana. Nocka u nas w miarę udana ![]() Pisałyście o tym, że dziewczyna listopadowa straciła dziecko...powiem Wam, że jak teraz w tv widzę, czy gdzieś slyszę o jakiś chorobach, śmierciach dzieci, niedonoszonych ciążach, wcześniakach itd. to rycze strasznie. Zawsze myśle, że to mogło/może przytrafić się Mikołajkowi a tak go kocham. Nie potrafię nawet wyobrazić sobie bólu po utracie dziecka. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nocka nawet nawet.. Mały budził się co 2-2,5h.. Od 8 zaczęliśmy dzień.. a teraz już stękoli.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1066 |
Wtajemniczenie
|
My tez mowimy dzien dobry....
Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2
#1067 | |||||||
Wtajemniczenie
|
![]() Adaś właśnie ma drzemkę, ja juz po kawce i śniadanku. Nocka ok, dwa karmienia. Nie wiem o co chodzi ale co noc około 5 nad ranem zaczyna się wiercić i tak juz dopóki nie wstanie ![]() Dzisiaj szczepienie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U Adasia też normalne temperatura waha się między 37 a 37.3 Cytat:
![]() Cytat:
![]() najlepszego dla Jasia. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Sam skoro juz masz butelki TT to kup i laktator - jak już pisałam mam ręczny TT i jestem z niego bardzo zadowolona a ja dużo odciągam ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 |
Zakorzenienie
|
Ej bo będzie foch, balonik napisała też o innych dzieciach co skończyły 4 miesiące, czytać uważnie
![]() jak również 3miesiące Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43674397]Ja nie wiem, ile Art ma, na szczęście nasza gondola ma 80 cm, więc tyle na pewno do marca nie urośnie :P[/QUOTE]
Nasza ma 78 cm, więc zostało nam tylko 10 cm zapasu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1070 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43673802] Kupiłam mu na all taki duży spiworek do wózka. W ogóle tak piszecie o spacerowkach, ja sobie nie wyobrażam, mam nadzieję na gondole do przynajmniej marca. [/QUOTE] właśnie też miałam prosić o pokazanie śpiworka..muszę się zaopatrzyć.. bardzo fajny wybrałaś..dodałam sobie w zakładki i w razie czego wrócę do niego.. cena też fajna ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1071 |
Wtajemniczenie
|
Dzien dobry
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantow !!! ![]() Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2
#1072 |
Zakorzenienie
|
Dziendoberek
![]() Rocky, trzymam kciuki, zeby to wszystko okazalo sie tylko chwilowym kryzysem jakich bylo kilka na naszym watku i minęły z czasem jak zły sen ![]() Ja mam dzis w planach konczenie wozka (stelaz juz wyglada jak nowka, ani sladu rdzy i nowy chrom ![]() ![]() ![]() Lilo ku mojemu zdziwieniu rano zjadla i spi do teraz ![]() ![]() Elaine, ja będę w Tczewie, ale kto wie, kto wie... jesli mężowi uda się wziąć urlop i dojechac do nas, na pewno zawitamy do Gdanska. I chcialabym do Sopotu tez choc na moment ![]() ![]() Milego dnia, babiątka i dzieciatka ;*
#1073 | ||
Zakorzenienie
|
Hej kochane
![]() Witam się znad wielkiego kubka kawy, bo znów nie mogłam otworzć oczu ![]() Chłopaki dosypiają w łóżku, a ja napawam się spokojem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Rocky tż pewnie użył tego argumentu, jako straszaka, ale myślę, że powinnaś go uświadomić, że wcale to zabawne nie jest ![]() ![]() Dziewczyny, mam do was pytanie: Dzisiaj Alik będzie miał pierwsze szczepienie, mam gacie pełne ze strachu i stresu, jak pomyślę o tych 3 wkłuciach, to aż mi słabo ![]() Ale do rzeczy, w co należy się zaopatrzyć przed szczepieniem? W sensie, jakie lekarstwa? I jakie polecacie np. czopki z paracetamolem, bo do tej pory nic takiego nie stosowałam, więc nie znam sie kompletnie
![]() |
#1074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1075 |
Zakorzenienie
|
Sie wlasnie zastanawiam czy najpierw do reszty osiwieje i wyleca mi dopiero wlosy czy nie zdaze osiwiec bo najpierw wylysieje....
Moj Syn konczy pojutrze 19 tyg i ze niby Pan Skok ma sobie pojsc??? Mysle ze wlasnie on sie dopiero porzadnie rozkrecil ![]() Ryk ryk ryk cycek co godzina bez niego nie ma spania... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- TWEED czopki paracetamol dla niemowlat i ostatnio pielegniarka od dzieci dala nam na wszelki zaś Vibrucol (kurcze chyba nie przestawilam literek nie moge teraz sprawdzic bo Antek wisi ) nie korzystalismy z tego na uspokojenie. Jedynie para etamol dostal jeden i wystarczylo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do leków, to zaopatrz się w syropek z paracetamolem - Pedicetamol ![]() ![]() My dziś pierwsze karmienie mieliśmy o 6. Odłożyłam Fi do łózeczka - zaciesz. Myślę sobie, że już po spaniu, ale zgasiłam światło, smoczek w dziobek i troszkę się poszamotał i zasnął. Spał do 9 ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 |
Zakorzenienie
|
PERSE i na duze mrozy przejdzie ten spiworek? Czy do niego trzeba jeszcze kombinezon zakladac? Bo ja nie wyobrazam sobie Antka tak spacyfikowanego. Bedzie ryk ze sie ruszac nie moze.
Myslalam o super cieplym spiworze i do niego jakis gruby cieply pajac/lzejszu kombinezonik. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() U nas też czopki Paracetamol, ale w sumie dostał tylko jeden po pierwszym szczepieniu i tyle. A za tydzień trzecie szczepienie i pneumo, już mi słabo jak o tym myślę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43675880]
![]() ![]() U nas też czopki Paracetamol, ale w sumie dostał tylko jeden po pierwszym szczepieniu i tyle. A za tydzień trzecie szczepienie i pneumo, już mi słabo jak o tym myślę.[/QUOTE] My idziemy 19stego i chyba teraz mamy tylko pneumo. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ---------- BEBE ja tez Cie pamietam ![]() Cos jeszcze mialam napisac i.... Zapomnialam. Moj Tz planuje po nowym roku machnac mi dziecko ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Wtajemniczenie
|
Dlaczego niektórzy tylko patrzą żeby wszystko za nich zrobić i zamiast pomóc to tylko szukają żeby wyjść z domu i nic nie robić, nic nie pomagać:banghead: do jasnej cholery nie tylko ja korzystam z kuchni, ubikacji i łazienki. Tylko czeka aż się zrobi. Masakra ! Musimy się wyprowadzić bo nasze małżeństwo na tym cierpi. No wyzalikam się.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:22.