Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 03:39   #1051
fiazo
Zakorzenienie

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Naprawdę? Dziękuję :-*. Myślałam, że mnie już nie pamiętacie, bo mało się udzielam... Ale podvzytuje w każdej możliwej chwili :p.

Jaś waży 6700 g.
Malgosie zaczęłam wozić w spacerowce w lutym, czyli jak miała pół roku. Wtedy sama siadala i było zbyt nudno i niebezpiecznie w gondoli. Jasia nie wiem ile powoze... Najwyżej spacerowka rozłożona na płasko pójdzie w ruch.

Fotek w apce niestety nie widzę... Ale napewno piękne! Jutro oblukam w kompie.

Lachryma, brawo dla Oliwki za pelzanie!

Tari, współczuję przeżyć... To straszne jak kruche jest życie ludzkie...:-(

Super wcina!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Brawo dla Zuzi!!"

Brawo!!!

Biedactwo... Kiedy Ty się dziewczyno wyspisz?

Dzoan, Rockyy współczuję kłótni z tz... Wszystko się ułoży - napewno! Buziaki dla Was kochane :-*.

Wyczytalam, że u niektórych z Was zagościł pan Skok... Sioo Skoku!!!

---------- Dopisano o 02:08 ---------- Poprzedni post napisano o 02:05 ----------

Już jest 12 listopada, więc ogłaszam wszem i wobec, że mój synus Jan kończy dziś 3 miechy!!! Stawiamy Karmi i soczki!

dla Jasia za 3miesiące

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
Stawiam soczki,bo
Gabrysia dziś kończy 4 miesiąc

dla Jasia i Mikołaja za skończony 3 miesiąc
dla Piotrusia, Mateuszka i Tomeczka za skończony 4 miesiąc
, dla naszych dzieci, może z tej okazji coś upiokę, naszła mnie jakaś ochota

Nie wiem które mam karmienie bo mój 4miesięczny piotr ma znów gorsze noce

Sent from my FUN using Wizaz Forum mobile app

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 04:04   #1052
201801111004
Konto usunięte

Dot.: Jem już marchew i kartofla, a niedługo wsunę gofra. Mamy VII-VIII 2013 cz,IV

pierwsze godz temu, dziecko nawet o spaniu nie mysli, woli pokrzyczec gdy sie kolysac przestanie... dawno juz tego nie bylo...

solenizantom buziaki i graty za skonczone miesiace
201801111004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 04:42   #1053
Samantha7
Zakorzenienie

Bebe- ja tez Cie pamietam. Nie trudno zapomniec Jasia i Malgosie i kobite , ktora urodzila prawie 5kg chlopa

Matko czyli wychodzi, ze moj syn jest najciezszy

Rocky- bidulka
A dla Tz :/

Kuzwa ja kupilam laktator i mialam wziac reczy z TT albo Avent, ale nie bylo tylko online trzeba , a Tz mowi, a wez ten zwykly elektr.bo recznie bedzie ci ciezko. A ja idiotka wzielam i on ten laktator malo mi sutka nie urwal i praktycznie mleka nie ciagnal. Ledwo 60ml. Tyle to moj stary zlom ciagnie

Ale kupilam 3male butelki TT i maly lubi od razu zlapal w tych z MAM tak nie chcial od razu pic. Moj sutek jest naprawde taki dlugi jak ten w TT
Teraz nie wiem czy zamawiac z Aventu czy z TT potrzebuje miec go na sobote juz. Ide juz do pracy na 4h.
Zastanawiam sie czy Anentu gwint od laktatora pasuje do TT butelek ???

Wie moze ktoras z Was?

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

dla Jasia i Gabi za nowe miesiace

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Stokrotka- oby skoku jak najszybciej poszedl won.

Kathe- mam nadzieje, ze temp.juz nie wrocila.

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 05:14   #1054
ita83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość
Bebe- ja tez Cie pamietam. Nie trudno zapomniec Jasia i Malgosie i kobite , ktora urodzila prawie 5kg chlopa

Matko czyli wychodzi, ze moj syn jest najciezszy

Rocky- bidulka
A dla Tz :/

Kuzwa ja kupilam laktator i mialam wziac reczy z TT albo Avent, ale nie bylo tylko online trzeba , a Tz mowi, a wez ten zwykly elektr.bo recznie bedzie ci ciezko. A ja idiotka wzielam i on ten laktator malo mi sutka nie urwal i praktycznie mleka nie ciagnal. Ledwo 60ml. Tyle to moj stary zlom ciagnie

Ale kupilam 3male butelki TT i maly lubi od razu zlapal w tych z MAM tak nie chcial od razu pic. Moj sutek jest naprawde taki dlugi jak ten w TT
Teraz nie wiem czy zamawiac z Aventu czy z TT potrzebuje miec go na sobote juz. Ide juz do pracy na 4h.

Wie moze ktoras z Was?

---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:38 ----------

dla Jasia i Gabi za nowe miesiace

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:40 ----------

Stokrotka- oby skoku jak najszybciej poszedl won.

Kathe- mam nadzieje, ze temp.juz nie wrocila.

Niestety nie pasuje ale bierz TT ja na nim jechalam przy Xawciu jak wrocilam do pracy i dla mnie byl ok

Wysyłane z mojego GT-S5369 za pomocą Tapatalk 2

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

A tak po za tym to drugie...w miedzyczasie Leo wtrabil 100ml wody...chyba za cieplo sie zrobilo i musze skrecic grzejniki

Stary 2013-11-12, 05:49   #1055
fiazo
Zakorzenienie

Sam nie pomoge ja mam elwktryczny Tufi i jak dla mnie do bani, ale znów niee mam porównania z ręcznymi. Ten elektryczny dla mnie prawie nic nie ściągał, a ręką jak przycisnęłam to ciekło. Zastanawiam się jeszcze czy nie kupić ręcznego, żeby powalczyć jeszcze o laktację.

Synek
Stary 2013-11-12, 06:02   #1056
Samantha7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ita83 Pokaż wiadomość
Niestety nie pasuje ale bierz TT ja na nim jechalam przy Xawciu jak wrocilam do pracy i dla mnie byl ok

---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

A tak po za tym to drugie...w miedzyczasie Leo wtrabil 100ml wody...chyba za cieplo sie zrobilo i musze skrecic grzejniki

O tak super to zaraz zamawiam ten z TT bo juz mam dość kombinacji i poszukiwań.
Dzięki
Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
Sam nie pomoge ja mam elwktryczny Tufi i jak dla mnie do bani, ale znów niee mam porównania z ręcznymi. Ten elektryczny dla mnie prawie nic nie ściągał, a ręką jak przycisnęłam to ciekło. Zastanawiam się jeszcze czy nie kupić ręcznego, żeby powalczyć jeszcze o laktację.

No mi ten co kupiłam teraz mało skutków nie urwał
A moj stary był dobry,ale słabo ciągnie strasznie, a ja potrzebuje cos dobrego. Moze kup bo podobno ręcznym możesz lepiej stymulować. Mi dzis tesciowa mówiła zebym ręka se sciagala, ze ona ręka zawsze kiedyś. Sorry nie ma takiej obcji nawet. Mam za duże cycki, strasznie mnie boli przy tym i nie mam sumienia siebie tak sciskac zeby wiecej scieklo niz kropla

Moja galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=611423
Samantha7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 06:20   #1057
Agrafka86
Wtajemniczenie

LACHRYMA Ty się nie dziw tylko ciesz się, że Oliwka jest taka silna i zdolna

TARI o Boże to straszne

ITA za super zakupy!

IWONA Wszystkiego najlepszego dla Zuzi

ROCKY przykro mi z powodu Tżta. Ale jaki rozwód

BALONIKU wszystkiego najlepszego dla Gabryni.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 06:27   #1058
czarownica1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Ostatnio co chwile sie kłocimy...o byle pierdołe i Tz zaczął mówic ze chyba trzeba rozwód wziąść.Ten temat sie przewija juz od kilku miesiecy,pozniej sie godzimy,jest dobrze i znów to samo
Rockyyy, takie kryzysy są w związkach, kłotnie a potem sielanka itd... u nas też tak, choć sielanki zbytniej nie widzę, ale może dlatego, że oboje zmęczeni jesteśmy ostatnimi miesiącami. Tż teraz ma wyczerpującą pracę, do tego chory a ja jeszcze mu gram na nerwach co chwila mówiąc do Antka: mój najdroższy mężczyzna... oj trzeba by trochę dobroci jednak tym naszym chłopom okazać chyba

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
U nas skok...
Dawno tyle czasu nie usypiałam Filipa. Bez przerwy wypluwał smoka i ciumkał ręce. A jak ciumka, to się rozbudza... o matko!
Na jednej ręce ma karną niedrapkę, bo tak sobie ssał rękę, że aż ma startą skórę, taką suchą, czerwoną Byle do 19 tyg...
a weź, z tym smoczkiem to istne jazdy u nas. niedlugo na spacerze bede krzyczec: smoczek za burta!
nauczyl sie wyjmowac a potem sam sobie wklsada odwrotnie albo pluje...

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość
A nas dzisiaj policja zgarnęła jak jechaliśmy do rodziców
TZ przekroczył prędkość. Było do 70 a on jechał 103 do tego przegląd skończył sie tydzień temu.
Już widziałam wizje kilku stówek w plecy i nici z nowych butów.
Ale pan policjant był w dechę i tylko upomniał

TZ potem jechał bardzo grzecznie
30km/h i taka laska? farta mieliscie

Cytat:
O mamooo ale mnie kregoslup boliii
moj ulubiony tekst w ciazy
i nie tylko...

Cytat:
Stawiam soczki,bo

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43673802]Wszystkim solenizantom buziole

Tari współczuję, to okropne, co się przydarzyło

Dzoan, Rocky trzymajcie sie. U nas też bywały już mega ostre słowa, ale powoli, powoli wychodzimy na prosta, czego i Wam życzę.

Surka ale wcina slodziak

U nas pierwsze, Artek zaraz ląduje w lozeczku. Ale czekam, az sie obudzi i potem biorę na siebie, lubię to

Kupiłam mu na all taki duży spiworek do wózka. W ogóle tak piszecie o spacerowkach, ja sobie nie wyobrażam, mam nadzieję na gondole do przynajmniej marca.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]

jaki?
bo jestem na tym etapie spiworkowym
czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 06:39   #1059
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
ONA a co taki zły humor? Coś się stało?

Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
Nie układa mi się z Tż, syn daje mi w kość, nie mam czasu na swoje pasje, jednym słowem czuje się do niczego

Tari - to przykre co się stało.

Witam i życzę miłego dnia

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 06:53   #1060
czarownica1
Zakorzenienie

Dziewczyny, macierzynstwo to trudna sztuka, zwłaszcza gdy ma sie pierwsze dziecko. Takie malutkie cuda mamy w ramionach, one poznaja swiat, potrzebuja nas bardzo, nie mozemy sie zalamywac.

Ona, moje pasje poszły w kąt. Z praca nie wyrabiam (to tez moja pasja). Czasem zlosc mnie ogarnia, ze tak sie dzieje. Mam wrazenie, ze wszyscy wokol robia mi na zlosc. Nie mam sily zeby pracowo zarwac noc, ale jak patrze na ten pysiol zaplakany, ktory potrzebuje mnie jak nikt inny, wszystko mi przechodzi. tlumacze sobie, ze pasje odkurze, moze nawet z Synem bede dzialac
Stary 2013-11-12, 07:02   #1061
lachryma
Zakorzenienie

Drugie.

Ona, głowa do góry. Teraz tutaj co druga ma problemy w związku czy maleństwa dają w kość. A brak czasu na pasję albo minie kiedy dziecko podrośnie albo niech tz zaopiekuje się dzieckiem na czas Twojego hobby.

Perse, ja też marzę o tym by gondola starczyla tam do końca zimny. Chociaż cienko to widzę, bo mała jest długa.

Baloniku, brawa za 4 miesiące

Stary 2013-11-12, 07:26   #1062
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Ja nie wiem, ile Art ma, na szczęście nasza gondola ma 80 cm, więc tyle na pewno do marca nie urośnie :P

Właśnie słuchamy muzyki klasycznej z płyty i przy Bachu mój syn tak się żałośnie pobeczał, że musiałam szybko przełączyć :P Oj chyba nie polubimy baroku

Cytat:
Napisane przez czarownica1 Pokaż wiadomość

jaki?
bo jestem na tym etapie spiworkowym
A taki zwyklusi:
http://allegro.pl/spiworek-spiwor-do...673668513.html
I można też go wpiąć do fotelika.

Ja też nie mam czasu praktycznie na nic, a jak mam, to oglądam seriale albo sprzątam dom, na razie chowam ambicje, wyciągnę je, jak Mały podrośnie i będzie się umiał trochę zająć sobą.
Jedyną moją rozrywką jest słuchanie mojej muzyki na spacerach z Małym, bardzo to lubię W domu niezbyt, bo ta muzyka nie nadaje się dla małego dziecka jednak.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 07:46   #1063
tysia222
Raczkowanie

Cytat:
Stawiam soczki,bo

To dla Gabrysi!!!
Jeszcze nie zdążyłam się powchwalić, że Mikołaj kończy 3 msieciące a tu już życzenia Dziękujemy ciociu

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:29 ----------

Witam się z rana. Nocka u nas w miarę udana Karmiłam o 1.30 i potem o 4.15, wstaliśmy o 6.30.

Pisałyście o tym, że dziewczyna listopadowa straciła dziecko...powiem Wam, że jak teraz w tv widzę, czy gdzieś slyszę o jakiś chorobach, śmierciach dzieci, niedonoszonych ciążach, wcześniakach itd. to rycze strasznie. Zawsze myśle, że to mogło/może przytrafić się Mikołajkowi a tak go kocham. Nie potrafię nawet wyobrazić sobie bólu po utracie dziecka.
tysia222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 07:57   #1064
Anulka_p
Zakorzenienie

hej, hej.

Cytat:
Stawiam soczki,bo
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:02   #1065
dzoan
Zakorzenienie

Dzień dobry

Nocka nawet nawet.. Mały budził się co 2-2,5h.. Od 8 zaczęliśmy dzień.. a teraz już stękoli..

dla Gabi!

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:05   #1066
ita83
Wtajemniczenie

My tez mowimy dzien dobry....

Stary 2013-11-12, 08:07   #1067
magolina
Wtajemniczenie

Adaś właśnie ma drzemkę, ja juz po kawce i śniadanku. Nocka ok, dwa karmienia. Nie wiem o co chodzi ale co noc około 5 nad ranem zaczyna się wiercić i tak juz dopóki nie wstanie

Dzisiaj szczepienie

Cytat:
Napisane przez dzoan Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj byłam jak chodząca porażka. Jeszcze do południa ok.. Zaliczyliśmy z Małym krótki spacerek. Ale później miałam silną potrzebę leżenia i nic nierobienia.. Znużenie, zmęczenie, ból głowy, zero cierpliwości do dziecka Dobrze, że mimo swojego chamstwa, mąż się Małym w większości zajmował..w sensie nosił, zabawiał (nawet mogłam chwilę się zdrzemnąć) i uśpił po kąpieli..ja po kilku minutach płaczu Olka musiałam wyjść zrezygnowana z sypialni..aż mi wstyd teraz, że nie potrafiłam znaleźć w sobie tej mocy choć do synusia
bardzo mi przykro z powodu Waszego kryzysu. Ale nie obwiniaj się za gorszy dzień, każda z nas ma do tego prawo.

Cytat:

No i pokłociliśmy sie wspomniał cos o rozwodzie.....nie mam juz sił :/
Jejciu Rockyyy u Was też???? ehhh przykro sie czyta o takich kryzysach.

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość

U mojego normalna temperatura mierzona na czole to ok 37,3.
U Adasia też normalne temperatura waha się między 37 a 37.3

Cytat:
TZ przekroczył prędkość. Było do 70 a on jechał 103 do tego przegląd skończył sie tydzień temu.

Trzeba przyznać, że mieliście farta

Cytat:

Już jest 12 listopada, więc ogłaszam wszem i wobec, że mój synus Jan kończy dziś 3 miechy!!! Stawiamy Karmi i soczki!

najlepszego dla Jasia.

Cytat:
Stawiam soczki,bo

dla Gabi i dla wszystkich pozostałych dzieciaczków. Najlepszego

Cytat:
Napisane przez Samantha7 Pokaż wiadomość

Sam
skoro juz masz butelki TT to kup i laktator - jak już pisałam mam ręczny TT i jestem z niego bardzo zadowolona a ja dużo odciągam

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość
Nie układa mi się z Tż, syn daje mi w kość, nie mam czasu na swoje pasje, jednym słowem czuje się do niczego
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:07   #1068
fiazo
Zakorzenienie

Ej bo będzie foch, balonik napisała też o innych dzieciach co skończyły 4 miesiące, czytać uważnie
jak również 3miesiące

Synek
Stary 2013-11-12, 08:13   #1069
lachryma
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43674397]Ja nie wiem, ile Art ma, na szczęście nasza gondola ma 80 cm, więc tyle na pewno do marca nie urośnie :P[/QUOTE]

Nasza ma 78 cm, więc zostało nam tylko 10 cm zapasu.

Stary 2013-11-12, 08:24   #1070
dzoan
Zakorzenienie

Cytat:
U nas skok...
Dawno tyle czasu nie usypiałam Filipa. Bez przerwy wypluwał smoka i ciumkał ręce. A jak ciumka, to się rozbudza... o matko!
Na jednej ręce ma karną niedrapkę, bo tak sobie ssał rękę, że aż ma startą skórę, taką suchą, czerwoną Byle do 19 tyg...
Ja jeszcze obserwuję, żeby się upewnić co do skoka.. trzymaj się kejt.. do 19 tygodnia..to nie brzmi pocieszająco

Cytat:

ale fart

Cytat:
Dzoan tz coraz czesciej wspomina o rozwodzie, potem jest ok potem znow.Zagalopowywuje sie w ten temat coraz czesciej
i po co tak głupio gada.. robi to pewnie bezmyslnie..taki stały tekst przy kłótni, żeby zwrócić uwagę na bardzo napiętą sytuację między Wami i na ogrom problemu..

Cytat:
dla Jasia.. to ja poproszę karmi malinowe

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43673802]
Kupiłam mu na all taki duży spiworek do wózka. W ogóle tak piszecie o spacerowkach, ja sobie nie wyobrażam, mam nadzieję na gondole do przynajmniej marca.
[/QUOTE] właśnie też miałam prosić o pokazanie śpiworka..muszę się zaopatrzyć.. bardzo fajny wybrałaś..dodałam sobie w zakładki i w razie czego wrócę do niego.. cena też fajna

dzoan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 08:43   #1071
skylie
Wtajemniczenie

Dzien dobry

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich solenizantow !!!

Wysyłane z mojego GT-I9000 za pomocą Tapatalk 2

WOJTUŚ
skylie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:20   #1072
Oliath
Zakorzenienie

Dziendoberek

Rocky, trzymam kciuki, zeby to wszystko okazalo sie tylko chwilowym kryzysem jakich bylo kilka na naszym watku i minęły z czasem jak zły sen

Ja mam dzis w planach konczenie wozka (stelaz juz wyglada jak nowka, ani sladu rdzy i nowy chrom cudo ), moze jkies przetworki dla Lilo wieczorem (nabylam dynię, buraczka, banany ).

Lilo ku mojemu zdziwieniu rano zjadla i spi do teraz no tak o mozna zyc

Elaine, ja będę w Tczewie, ale kto wie, kto wie... jesli mężowi uda się wziąć urlop i dojechac do nas, na pewno zawitamy do Gdanska. I chcialabym do Sopotu tez choc na moment . I w ogole gdziekolwiek, skad morze widac

Milego dnia, babiątka i dzieciatka ;*
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:21   #1073
tweedledee
Zakorzenienie

Hej kochane

Witam się znad wielkiego kubka kawy, bo znów nie mogłam otworzć oczu
Chłopaki dosypiają w łóżku, a ja napawam się spokojem

Cytat:
U nas skok...
U nas Alik też straszliwie pochłania piąstki, czasami wypluwa specjalnie ukochany smoczek, żeby je pojeść... to oznaka skoka??
Cytat:

Misiaczka, czyj urok osobisty pomógł?

Rocky tż pewnie użył tego argumentu, jako straszaka, ale myślę, że powinnaś go uświadomić, że wcale to zabawne nie jest zdaję sobie sprawę z tego, że w momencie kłótni ludzie często wbijają sobie szpile i mówią rzeczy, których wcale nie myślą, ale to już gruba przesada

Dziewczyny, mam do was pytanie:
Dzisiaj Alik będzie miał pierwsze szczepienie, mam gacie pełne ze strachu i stresu, jak pomyślę o tych 3 wkłuciach, to aż mi słabo
Ale do rzeczy, w co należy się zaopatrzyć przed szczepieniem? W sensie, jakie lekarstwa? I jakie polecacie np. czopki z paracetamolem, bo do tej pory nic takiego nie stosowałam, więc nie znam sie kompletnie
Stary 2013-11-12, 09:23   #1074
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, macierzynstwo to trudna sztuka, zwłaszcza gdy ma sie pierwsze dziecko. Takie malutkie cuda mamy w ramionach, one poznaja swiat, potrzebuja nas bardzo, nie mozemy sie zalamywac.

Ona, moje pasje poszły w kąt. Z praca nie wyrabiam (to tez moja pasja). Czasem zlosc mnie ogarnia, ze tak sie dzieje. Mam wrazenie, ze wszyscy wokol robia mi na zlosc. Nie mam sily zeby pracowo zarwac noc, ale jak patrze na ten pysiol zaplakany, ktory potrzebuje mnie jak nikt inny, wszystko mi przechodzi. tlumacze sobie, ze pasje odkurze, moze nawet z Synem bede dzialac
O, to, to. Rozumiem Cie, Kochana. Dobrze, ze ja choc na spacerowce mogę sie wyzyc artystycznie, bo bym oszalala. Jeszcze odbijemy, Czarodziejko
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:32   #1075
czarownica1
Zakorzenienie

Sie wlasnie zastanawiam czy najpierw do reszty osiwieje i wyleca mi dopiero wlosy czy nie zdaze osiwiec bo najpierw wylysieje....
Moj Syn konczy pojutrze 19 tyg i ze niby Pan Skok ma sobie pojsc???
Mysle ze wlasnie on sie dopiero porzadnie rozkrecil
Ryk ryk ryk cycek co godzina bez niego nie ma spania...

---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

TWEED czopki paracetamol dla niemowlat i ostatnio pielegniarka od dzieci dala nam na wszelki zaś Vibrucol (kurcze chyba nie przestawilam literek nie moge teraz sprawdzic bo Antek wisi ) nie korzystalismy z tego na uspokojenie. Jedynie para etamol dostal jeden i wystarczylo.

Stary 2013-11-12, 09:36   #1076
malaczarnakejt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Hej kochane

Witam się znad wielkiego kubka kawy, bo znów nie mogłam otworzć oczu
Chłopaki dosypiają w łóżku, a ja napawam się spokojem

U nas Alik też straszliwie pochłania piąstki, czasami wypluwa specjalnie ukochany smoczek, żeby je pojeść... to oznaka skoka??

Misiaczka, czyj urok osobisty pomógł?

Rocky tż pewnie użył tego argumentu, jako straszaka, ale myślę, że powinnaś go uświadomić, że wcale to zabawne nie jest zdaję sobie sprawę z tego, że w momencie kłótni ludzie często wbijają sobie szpile i mówią rzeczy, których wcale nie myślą, ale to już gruba przesada

Dziewczyny, mam do was pytanie:
Dzisiaj Alik będzie miał pierwsze szczepienie, mam gacie pełne ze strachu i stresu, jak pomyślę o tych 3 wkłuciach, to aż mi słabo
Ale do rzeczy, w co należy się zaopatrzyć przed szczepieniem? W sensie, jakie lekarstwa? I jakie polecacie np. czopki z paracetamolem, bo do tej pory nic takiego nie stosowałam, więc nie znam sie kompletnie
Ciumkanie to norma, tylko mój sobie skorę zdziera, więc ma karną rękawiczkę. To nie skok
Co do leków, to zaopatrz się w syropek z paracetamolem - Pedicetamol łatwiejsza aplikacja przy naszych biegaczach No i sodę oczyszczoną w razie obrzęków w miejscach wkłuć - możesz robić kompresy.

My dziś pierwsze karmienie mieliśmy o 6. Odłożyłam Fi do łózeczka - zaciesz. Myślę sobie, że już po spaniu, ale zgasiłam światło, smoczek w dziobek i troszkę się poszamotał i zasnął. Spał do 9 A ja z nim oczywiście Oby się nam skok nie wtrącił w spanie

Filipiśko

malaczarnakejt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:36   #1077
czarownica1
Zakorzenienie

PERSE i na duze mrozy przejdzie ten spiworek? Czy do niego trzeba jeszcze kombinezon zakladac? Bo ja nie wyobrazam sobie Antka tak spacyfikowanego. Bedzie ryk ze sie ruszac nie moze.
Myslalam o super cieplym spiworze i do niego jakis gruby cieply pajac/lzejszu kombinezonik.

Stary 2013-11-12, 09:39   #1078
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
TWEED czopki paracetamol dla niemowlat i ostatnio pielegniarka od dzieci dala nam na wszelki zaś Vibrucol (kurcze chyba nie przestawilam literek nie moge teraz sprawdzic bo Antek wisi ) nie korzystalismy z tego na uspokojenie. Jedynie para etamol dostal jeden i wystarczylo.

U nas też czopki Paracetamol, ale w sumie dostał tylko jeden po pierwszym szczepieniu i tyle.
A za tydzień trzecie szczepienie i pneumo, już mi słabo jak o tym myślę.
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-12, 09:46   #1079
czarownica1
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;43675880]
U nas też czopki Paracetamol, ale w sumie dostał tylko jeden po pierwszym szczepieniu i tyle.
A za tydzień trzecie szczepienie i pneumo, już mi słabo jak o tym myślę.[/QUOTE]

My idziemy 19stego i chyba teraz mamy tylko pneumo.

---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

BEBE ja tez Cie pamietam

Cos jeszcze mialam napisac i.... Zapomnialam.

Moj Tz planuje po nowym roku machnac mi dziecko

Stary 2013-11-12, 09:48   #1080
Agrafka86
Wtajemniczenie

Dlaczego niektórzy tylko patrzą żeby wszystko za nich zrobić i zamiast pomóc to tylko szukają żeby wyjść z domu i nic nie robić, nic nie pomagać:banghead: do jasnej cholery nie tylko ja korzystam z kuchni, ubikacji i łazienki. Tylko czeka aż się zrobi. Masakra ! Musimy się wyprowadzić bo nasze małżeństwo na tym cierpi. No wyzalikam się.

09.07.2011 Żona

Agrafka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości