Listopad- Grudzień 2014- część V :-) - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-09-20, 11:31   #1051
Zanet84
Zakorzenienie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część V :-)

Cytat:
Napisane przez AnetkaIzabell Pokaż wiadomość
ubezpieczenie dziecka z kadr moich czy TŻ ?

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

jeszcze jedno pytanie..ja na pierwszej wizycie byłam w 8/9 tc...(jest to odnotowane w karcie pacjenta..i serduszko biło)...ale karte ciąży założyła mi w 11 tc jak przyszłam już z wynikami badań...
mam nadzieje, ze dostanę zaświadczenie do becikowego...
Ponoc karta ciazy nie ma tu znaczenia . Ja tez tak mam, pierwsza wizyta 6 tc, a karte mam chyba od 11 czy 12 tc
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 11:31   #1052
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet my kupimy czerwony widzielismy na zywo i jest b.ladny
Co do siwych wlosow to ja mam 30 na karku i poki co tfy tfu nie mam
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 11:35   #1053
aleska
Raczkowanie

Cytat:
jeszcze jedno pytanie..ja na pierwszej wizycie byłam w 8/9 tc...(jest to odnotowane w karcie pacjenta..i serduszko biło)...ale karte ciąży założyła mi w 11 tc jak przyszłam już z wynikami badań...
mam nadzieje, ze dostanę zaświadczenie do becikowego...
Liczy się pierwsza wizyta/ badanie ciążowe, a nie założenie karty ciąży
aleska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 11:35   #1054
paulina119a
Zadomowienie

I jeszcze jedno...
OM miałam 19.02 a pierwszy wpis w karcie ciazy mam z dnia 04.04.2014... czyli tak jakby pierwsza wizyta udokumentowana jest z 6tc2d. Dobrze liczę?

Przepraszam Was za te pytania ale ja kompletnie zielona w przepisach jestem.
Stary 2014-09-20, 11:35   #1055
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulina119a Pokaż wiadomość
Taka sytuacja:
gdy każde z rodziców ma meldunek w innym mieście... Czym się sugerować przy wyborze w którym mieście złożyć o becikowe? czy widzicie tu jakąs róznicę?
Jak juzpisalam wczesniej, ma znaczenie, bo niektore miasta wliczaja do dochodu dziecko i dziela dochody za rok 2013 na 3 osoby, a niektore nie licza dziecka bo przeciez w 2013 dziecka jeszcze nie bylo heh
Limit 1922 zl na osobe. Lepiej sie dowiedziec jak licza u was i gdzie sie lapiecie moze akurat w obu miastach bedzie tak samo
Stary 2014-09-20, 11:37   #1056
paulina119a
Zadomowienie

Żanet, Aleska mówicie że liczy się pierwsza wizyta... czyli gin mi napisze takie zaświadczenie czy co? Skąd wziąć takie potwierdzenie odbytej wizyty do 10tc?
Stary 2014-09-20, 11:38   #1057
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Zanet my kupimy czerwony widzielismy na zywo i jest b.ladny
Co do siwych wlosow to ja mam 30 na karku i poki co tfy tfu nie mam
Tez widzialam czerwony na zywo, troche dla mnie za ognisty

Najpierw przeczytalam ze masz 30 siwych wlosow na karku juz sobie wyobrazilam jak stoisz i je liczysz
Chyba zmierze czy nie mam jeszcze podwyzszonej temp bo cos nie mysle

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-09-20, 11:40   #1058
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
Jak juzpisalam wczesniej, ma znaczenie, bo niektore miasta wliczaja do dochodu dziecko i dziela dochody za rok 2013 na 3 osoby, a niektore nie licza dziecka bo przeciez w 2013 dziecka jeszcze nie bylo heh
Limit 1922 zl na osobe. Lepiej sie dowiedziec jak licza u was i gdzie sie lapiecie moze akurat w obu miastach bedzie tak samo
A ok, dziękuję Jaka ja rozgarnięta jestem....muszę napis sie kawy bo nic do mnie nie dociera... siedze zamulona i już kolejny raz czytam info z tego linka FORBES o becikowym...
Stary 2014-09-20, 11:44   #1059
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Żanet, Aleska mówicie że liczy się pierwsza wizyta... czyli gin mi napisze takie zaświadczenie czy co? Skąd wziąć takie potwierdzenie odbytej wizyty do 10tc?
Tak gin powinien wypisac ci takie zaswiadczenie. Ja teraz ide w srode i zapytam mojego czy moze mi wypisac cos takiego jeszcze przed tp czy dopiero po porodzie

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
A ok, dziękuję Jaka ja rozgarnięta jestem....muszę napis sie kawy bo nic do mnie nie dociera... siedze zamulona i już kolejny raz czytam info z tego linka FORBES o becikowym...
Ja tez zamulona jestem . A najgorsze ze leze oslabiona w lozku, sama w domu .... I tak mi sie chce cos slodkiego....a w domu nic nie ma heh....hmmm sklep mam co prawda za rogiem, ale po chorobie wygladam jak.....zombie musze chyba wytrzymac az maz wroci.

Co do becikowego pisze to co uslyszalam w SR, w praktyce tez nie wiem jak to wyglada
Stary 2014-09-20, 11:45   #1060
paulina119a
Zadomowienie

Żanet dzieki jeszcze raz Jak czegoś się dowiesz to daj znać. Ja mam wizyte dopiero na początku października.
Bez kitu, musze się zająć tym tematem bo czasu co raz mniej. Tylko jak sobie pomysle, że muszę zrobić maraton po urzędach to aż mi słabo. Nie znoszę załatwiac spraw w urzedach państwowych bo zawsze mam wrażenie, że Panie Urzędniczki traktuja mnie jak INTRUZA/PASOŻYTA który przyszedł aby im zawrócić

Manieczka, dobrze doczytałam, że zdecydowaliście się na wózek czerwony???

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-09-20 o 11:46
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 11:48   #1061
manieczka1
Zakorzenienie

Zanet jestes pewna ze niektore miasta nie licza dziecka? Myslalam, ze to ogolna zasada, ze dochod liczy sie juz na nowonarodzone dziecko tez...
Paulina tak, kupujemy czerwony
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-20, 11:50   #1062
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Żanet dzieki jeszcze raz Jak czegoś się dowiesz to daj znać. Ja mam wizyte dopiero na początku października.
Bez kitu, musze się zająć tym tematem bo czasu co raz mniej. Tylko jak sobie pomysle, że muszę zrobić maraton po urzędach to aż mi słabo. Nie znoszę załatwiac spraw w urzedach państwowych bo zawsze mam wrażenie, że Panie Urzędniczki traktuja mnie jak INTRUZA/PASOŻYTA który przyszedł aby im zawrócić

Manieczka, dobrze doczytałam, że zdecydowaliście się na wózek czerwony???
U mnie maz bedzie zalatwiac
Stary 2014-09-20, 11:52   #1063
Frau Gizela
Rozeznanie

Cytat:
Nam polozna mowila ze o dochodach to zaswiadczenie ze skarbowki, bo to za 2013 a mozna bylo pracowac przeciez w innej firmie, a nawet kilku
Z kadr to dokument potwierdzajacy ubezp dziecka, by zglosic do nfz, u nas akurat to potrzebne do wydania karty chipowej

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Nam polozna mowila ze lepiej sobie wziac ostatni druk rmua, bo zdarzaja sie przypadki ze wyswietli sie w szpitalu w systemie ze nie ma ubezp.... No wiadomo blad systemu....ale po co sie stresowac tym, jakby malo bylo wtedy stresow ja wezme w razie czego
Tak tak, z urzędu skarbowego, sori ;-) rmua z kadr. Nas śląsku karta niby wystarczy, ale lepiej mieć że sobą dodatkowe potwierdzenie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
Mi sie zdaje, ze bez peselu składałam o becikowe...
Ciekawe czy gin mi wystawi to zaswiadczenie na ostatniej wizycie, czy bede musiala potem specjalnie isc za wizyte zaplacic?;/

Ten moj dzieć w brzuchu ciągle sie rusza... czy on w ogole nie spi oO

i tak przecież idzie się na koniec połogu, żeby gin zobaczył czy wszystko się ładnie obkucza i takie tam takie. Przynajmniej ja tak miałam

Cytat:
Taka sytuacja:
gdy każde z rodziców ma meldunek w innym mieście... Czym się sugerować przy wyborze w którym mieście złożyć o becikowe? czy widzicie tu jakąs róznicę?

Wszędzie wysokości jest taka sama, chyba, że dochód jest mega niski i wtedy warto się zorientować jakie są dodatkowe środki w różnych miastach. Wtedy zgłasza się tam, gdzie korzystniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 11:52   #1064
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Tak gin powinien wypisac ci takie zaswiadczenie. Ja teraz ide w srode i zapytam mojego czy moze mi wypisac cos takiego jeszcze przed tp czy dopiero po porodzie

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Ja tez zamulona jestem . A najgorsze ze leze oslabiona w lozku, sama w domu .... I tak mi sie chce cos slodkiego....a w domu nic nie ma heh....hmmm sklep mam co prawda za rogiem, ale po chorobie wygladam jak.....zombie musze chyba wytrzymac az maz wroci.

Co do becikowego pisze to co uslyszalam w SR, w praktyce tez nie wiem jak to wyglada
Żanet zatem łap śliwki w czekoladzie lubisz ???
Tak czy inaczej bardzo Ci dziękuję. Sporo tych informacji mi przekazałaś, juz wiem jak się za to zabrać bo nie ukrywam, że mi to sen z powiek spędzało
Stary 2014-09-20, 11:52   #1065
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Zanet jestes pewna ze niektore miasta nie licza dziecka? Myslalam, ze to ogolna zasada, ze dochod liczy sie juz na nowonarodzone dziecko tez...

Tak mowila polozna. U mnie w miescie ponoc licza... Ale w jakims miescie kolo nas, nie wiem bedzin, czeladz....nie pamietam....ponoc nie licza.....chore....
Stary 2014-09-20, 11:56   #1066
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Sevile czy Carere w końcu?

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość

Wszędzie wysokości jest taka sama, chyba, że dochód jest mega niski i wtedy warto się zorientować jakie są dodatkowe środki w różnych miastach. Wtedy zgłasza się tam, gdzie korzystniej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
O widzisz... więc w naszym przypadku chyba nie ma sensu jeżdzić od miasta do miasta

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Cytat:
Tak mowila polozna. U mnie w miescie ponoc licza... Ale w jakims miescie kolo nas, nie wiem bedzin, czeladz....nie pamietam....ponoc nie licza.....chore....
Faktycznie chore Takie wytyczne powinny byc jednolite dla całego kraju !
Stary 2014-09-20, 11:57   #1067
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Żanet zatem łap śliwki w czekoladzie lubisz ???
Tak czy inaczej bardzo Ci dziękuję. Sporo tych informacji mi przekazałaś, juz wiem jak się za to zabrać bo nie ukrywam, że mi to sen z powiek spędzało
Dobrze ze w SR takie rzeczy omawiaja, bo tez bylam zielona. Moja kuzynka pracuje w mopsie tylko w kasie. Jak juz przyjdzie ten czas zalatwiania, wypytam ja jeszcze co i jak....chociaz teraz to ona sama na macierzynskim wlasnie siedzi

Hmm sliwki w czekolafzie ? Chyba nie jadlam chetnie sprobuje, dzieki
Stary 2014-09-20, 12:02   #1068
sloneczko_1201
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
justyna, no to jest jednak szpital a nie spa, ale warunki są bardzo dobre, położne pomocne, jedyne czym mnie wkurzaja to nie informują sami z siebie co z Tobą trzeba dopytywac. wczoraj na obchodzie usłyszałam 'a to pani z zatruciem, pani nie sprawia problemów, do widzenia' moja koleżanka rodziła tu w kwietniu i chwaliła.
u nas coraz lepiej, tetno małej wraca do normy a ja robię się glodna
Dobrze, że coraz lepiej z Wami. Wracajcie szybko do domku

Cytat:
Dzieńdoberek

Kurczaki, przez dwa dni nie mogłam dodać żadnego postu !
Wogóle nie mogłam się zalogować ! To skandal

Najpierw opiszę co z nami było a potem Was pójdę nadrobić.
Pojechałam na IP do szpitala w Otwocku (mam do niego baaardzo blisko) i okazało sie, że zapis KTG zarejestrował duża ilość dość niebezpiecznych, silnych skurczy. Z tego tytuły lekarz dyżurny powiedział, że powinnam zostać bo te skurcze w każdej chwili mogą przejśc w skurcze porodowe. Wystraszyłam się i nie dyskutowałam. PO prostu przebrałam sie w sexy szpitalną koszulkę i zostałam.
Potem zrobili mi USG i okazało się, że z maleństwem wszystko w jak najlepszym porządku, z łożyskiem również. To było dla mnie najważniejsze.
I generalnie 3 dni spędzilam na łożku, bo podstawowym zaleceniem było że mam leżeć i tylko leżeć. W między czasie dostawałam 3 razy dziennie dostawałam Nospe i Scopolan a na wieczór 2 zastrzyki tylko nie pamiętam co to było. Pamietam jedynie że zaje***cie bolały
Już drugiego dnia skurcze stopniowo zaczynały ustepować i stawały się co raz słabsze. Kolejne zapisy KTG co raz ładniejsze.
Trzeciego dnia zrobili mi jeszcze USG szyjki. Szyjka bez zastrzeżeń. 34mm zamknięta. Więc mnie wypuścili

dziękuję Wam kochane za kolejne miłe słowa i wsparcie
Przepraszam, że musiałyście się martwić... po prostu nie mogłam sie tu zalogować z telefonu a lapka nie miałam.
dzięki Wam pojechałam na IP... gdyby nie Wy to różnie mogłoby sie to skończyć !!!! Nawet nie chcę myslec jak..... Wasze wsparcie jest nieocenione !!!!!!!!!!!!!!
Dobrze, że tak to się skończyło. Omijaj schody i szpitale też

Cytat:
Napisane przez Beata Marcina :0 Pokaż wiadomość
Z pęknięciem zebra nie wiadomo dokładnie. Teoretycznie za wcześnie jeszcze żeby takie spustoszenie ciąża wywołała, ale uderzenia napewno nie było. Nie miałam żadnych badań w tym kierunku bo teraz najważniejsze są te sterydy i astma, a w szpitalu weekend, pustki. Wiec nawet do końca nie wiadomo co to jest, to tylko podejrzenia.

Po sterydach spuchlam bardzo, ale astma przeszła za to przeziębienie jakieś zlapalam, aż tak dobrze być nie mogło ;-) najważniejsze że psychicznie się trzymam, wiec nie powinno się pogarszac. Juz nawet zaakceptowałam, ze mogę zostać w szpitalu do końca. Sterydy zaraz znaczna działać na dziecko, mała juz jest duża wagowo wiec tragedii nie będzie i tego się trzymam.
Najważniejsze jest nastawieni. Trzymam kciuki, żeby było jak najlepiej

Czapeczka nr 1 najbardziej mi się podoba.

U mnie dzisiaj ładna pogoda, ale chyba też popada. Mi się dzisiaj nic nie chce i chyba będę robić nic
Wogóle jak parzyłam dzisiaj w lustro to bardziej niż brzuch okrągłą mam buzie

Razem możemy więcej...
sloneczko_1201 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 12:07   #1069
aleska
Raczkowanie

Cytat:
Jak masz gina w innej przychodni czy gabinecie niż była ta pierwsza wizyta, to po prostu prosisz kogoś z tej pierwszej przychodni. Może to wystawić nawet jakakolwiek pielęgniarka lub internista.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-20, 12:10   #1070
Zanet84
Zakorzenienie

Weszlam sobie z ciekawosci na stronwe mopsu w bedznie i pisze : zaświadczenie lekarskie lub zaświadczenie wystawione przez położną, że kobieta pozostawała pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu,

Czyli rzeczywiscie polozna moze to wystawic.... Pytanie czy oni weryfikuja czy polozna pracuje w osrodku do ktorego sie chodzilo do lekarza, czy to nie ma znaczenia
Stary 2014-09-20, 12:11   #1071
Keithlyn
Zadomowienie

Cytat:
Lekarz wystawia ci takie specjalne zaświadczenie oni wiedzą o co chodzi
Ja muszę mieć od dwóch lekarzy bo zmieniałam...
I te zaświadczenie moja szwagierka dostała po porodzie

Keithlyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 12:15   #1072
Kasia427
Wtajemniczenie

Anetka u mnie byli po 12 w poludnie w środku tygodnia.. ja napisalam pismo dość długie i trochę ironiczne ale poskutkowało i nie cofnęli mi świadczeń..
Stary 2014-09-20, 12:16   #1073
paulina119a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Jak masz gina w innej przychodni czy gabinecie niż była ta pierwsza wizyta, to po prostu prosisz kogoś z tej pierwszej przychodni. Może to wystawić nawet jakakolwiek pielęgniarka lub internista.
Tak, pierwszą wizytę miałam w innym miejscu niz pozostałe.
Czyli mam się udac do tego pierwszego miejsca... hmmm czy do jednego i drugiego???

Cytat:
Weszlam sobie z ciekawosci na stronwe mopsu w bedznie i pisze : zaświadczenie lekarskie lub zaświadczenie wystawione przez położną, że kobieta pozostawała pod opieką medyczną nie później niż od 10 tygodnia ciąży do porodu,

Czyli rzeczywiscie polozna moze to wystawic.... Pytanie czy oni weryfikuja czy polozna pracuje w osrodku do ktorego sie chodzilo do lekarza, czy to nie ma znaczenia
A tak teraz wpadło mi do głowy, czy wogóle fakt iz ciąże prowadzę prywatnie to czy ma to jakiś wpływ. Honorowane to będzie do becikowego czy nie? Wie ktoś coś????

Edytowane przez paulina119a
Czas edycji: 2014-09-20 o 12:18
paulina119a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-20, 12:20   #1074
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

dziewczyny a swoją droga odnośnie becikowego... to gdzie i kiedy się o nie występuje? jeszcze przed porodem już już po? Do Urzędu Miasta czy gdzieś indziej?
u nas sklada sie wniosek w Domu Pomocy Spolecznej , a dokumenty to trzeba miec pesel, akt urodzenia i zaswiadczenie o dochodach -my bedziemy skladac po 1.11 wiec nas obowiazuja dochody za rok 2013

Cytat:

Dziewczyny... mam 26 i mąż wypatrzył mi na głowie siwe włosy ....ja rozumiem, że ciąża to stresujący czas... no ale
kiedy Wam się pojawiły siwe włosy, bo sie pojawiły co ?? czy nie ??
(ja miałam całe życie gruuube i gęste włosy).. a teraz te siwuchy..
ja skoncze za tydzien 32 i nie mam wogole siwkow ale kto wie przy 2 dzieci moge szybko zesiwnac

ktory ladniejszy??
1.http://allegro.pl/dresik-hm-56-cm-1-...604491809.html
2.http://allegro.pl/dres-bluza-spodnie...613144002.html

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 12:23   #1075
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Czekoladka, jak dla mnie, pierwszy
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 12:26   #1076
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Czyli mam się udac do tego pierwszego miejsca... hmmm czy do jednego i drugiego???

A tak teraz wpadło mi do głowy, czy wogóle fakt iz ciąże prowadzę prywatnie to czy ma to jakiś wpływ. Honorowane to będzie do becikowego czy nie? Wie ktoś coś????
Nie no to chyba nie ma znaczenia
Wrecz obserwujac co dzieje sie w naszym kraju to bym powiedziala ze prywatna wizyta bardziej gwarantuje....bo wlasnie czytam fora gdzie kobiety pisza ze nie dostaly becikowego, bo dopiero np. W 15 tc byla pierwsza wizyta, bo wczesniej na nfz nie bylo juz terminow.......no krew mnie zalewa jak czytam cos takiego....
Becikowe to niby oomoc finansowa dla tych co maja mniej kasy...cico ledwo wiaza koniec z koncem nie pojda prywatnie do gin bo ich po prostu nie stac... A na nfz czeka sie na wizyty wiadomo ile....

Edytowane przez Zanet84
Czas edycji: 2014-09-20 o 12:27
Stary 2014-09-20, 12:27   #1077
aleska
Raczkowanie

Cytat:

To nie ma znaczenia, liczy się fakt pierwszej wizyty.

Cytat:
Wydaje mi się, że wystarczy chyba tylko z tego pierwszego, ale nie jestem w 100% pewna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-09-20, 12:30   #1078
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
u nas sklada sie wniosek w Domu Pomocy Spolecznej , a dokumenty to trzeba miec pesel, akt urodzenia i zaswiadczenie o dochodach -my bedziemy skladac po 1.11 wiec nas obowiazuja dochody za rok 2013

ja skoncze za tydzien 32 i nie mam wogole siwkow ale kto wie przy 2 dzieci moge szybko zesiwnac

ktory ladniejszy??
1.http://allegro.pl/dresik-hm-56-cm-1-...604491809.html
2.http://allegro.pl/dres-bluza-spodnie...613144002.html
W serduszka
Stary 2014-09-20, 12:31   #1079
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
A nie wizyty, w której założona została karta ciąży?
Bo mnie np. pierwsze USG na potwierdzenie ciąży robiono jakoś w piątym tygodniu, ale kartę ciąży zakładaliśmy dopiero przy następnej wizycie, jakoś dwa tygodnie później.
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-09-20, 12:35   #1080
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

Wydaje mi się, że wystarczy chyba tylko z tego pierwszego, ale nie jestem w 100% pewna.
Hmm ... Polozna cos mowila ze to jest zaswiadczenie stwierdzajace pierwsza wizyte do 10 tc i przynajmniej jedna wizyte w kazdym trymestrze..... Ale szczerze to juz sama nie wiem

---------- Dopisano o 13:35 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość
A nie wizyty, w której założona została karta ciąży?
Bo mnie np. pierwsze USG na potwierdzenie ciąży robiono jakoś w piątym tygodniu, ale kartę ciąży zakładaliśmy dopiero przy następnej wizycie, jakoś dwa tygodnie później.
Pierwsza wizyta stwierdzajaca ciaze karta ciazy nie ma znaczenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości