|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Moderatorka z pazurem
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Dzień dobry,
![]() Zabcia poluzuj galoty ![]() ![]() Chlodno ostatnio sie zrobilo. Druga noc z rzedu moje dziecie spalo w rozku i spi jak szalona ![]() ![]() ![]() Wyspalam sie jak kuna w malinach. Ide wiec na szamanko, potem poranna ablucja, a potem chyba zsiuram sie ze szczescia jesli Emi nadal bedzie spala ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Staniki zerknij z alles -takie wyjściowe, na codzień są ok z hm'u bawełniane lub triumpha, dziewczyny polecały
![]() |
#1053 |
Zakorzenienie
|
Nam się dziecko popsuło - sam obudził się na jedzenie ok 22.30 i liczyliśmy, że pośpi te 4 godziny jak codziennie od kilku dni a tu ch... jak słonia trąba. Pobudka o 0.30, potem o 2.30, liczyliśmy naiwnie, że jak go położymy u siebie a nie na dostawce to pośpi dłużej i znowu trąba słonia. Od 4 tak się kręcił, że nic nie pomagało - dopiero jak go całkiem zostawiłam, nie dotykałam ani nic to raczył jeszcze pospać. Teraz będzie pół dnia faza na dojadanie.
W ogóle to drażnią mnie trochę te fazy - zamiast zjeść raz a dobrze to sobie tak właśnie podjada. Obudził się przed 8 z dzikim rykiem że głodny, to poza 35ml odciągniętego mojego dorobiłam od razu 60 ml sztucznego. Zjadł moje, marudzi o jeszcze, 2 łyki i śpi. Jak się za godzinę nie wybudzi to mleko do wylania. Ja mu nie żałuję, niech je ile chce i rośnie, ale kurcze nie znoszę wylewania kolejnych porcji, tak samo jak w ogóle nie znoszę wyrzucać jedzenia. Gdyby nie to, że gotowiec w płynie humany jest drogi i ciężki do zdobycia to byśmy tylko na nim lecieli, bo otwartą buteleczkę można 24h trzymać w lodówce. Zaczęły mnie w końcu kręcić zabawki dla maluchów - firmy lamaze są genialne i chętnie już połowę bym kupiła. Mam nadzieję, że przejdzie u dziadków kupowanie prezentów na zasadzie my wybieramy i zamawiamy a paczka przychodzi na adres dziadków płatna przy odbiorze :P Jakoś nie mam ochoty zostać zasypana badziewnym barachłem ![]() Edytowane przez pluszowy_kot Czas edycji: 2016-06-14 o 08:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
Chyba lambada pisała o tych obawa dot szczepień a dokładniej reakcji typu gorączka czy coś. My idziemy jutro, też mam stresa że będzie jazda później
![]()
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Udalo mi sie wylicytowac tiny love z budka za 250 zl choc jak pozniej przemyslalam sprawe to stwierdzilam ze drogo - musialam to kliknac po zerwanej nocy chyba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1057 |
Moderatorka z pazurem
|
Mia, bujanie w tiny love mojej gadziny nie wzrusza, ale ten palak z zabawkami juz tak
![]() ![]() Kocie, tez mnie wkurzalo to wylewanie mm jak dokarmialam. Gadzina nadal spi. Zgodnie z zapowiedzia, siuram w majty ze szczescia. Zjadlam sniadanie, wzielam prych, wstawilam pranie, pije kawke, a ona spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1058 | ||
Zakorzenienie
|
U nas nocka kiepska. W zasadzie nawet na chwilę nie zasnęła mocno, karmienie było co 2 godziny a w międzyczasie takie spanie połączone z marudzeniem - chcę smoczka, wypluwam smoczka, znowu chcę i tak w koło... Nad ranem wzięłam ją do siebie i tak na raty pospałyśmy, do tego później ufajdała dopiero co zmienionego pampersa. Sięgałam po nowego, odwracam się a ta już leży ulana z mleniem na policzku. Witki mi opadły ale patrzę a tu Malizna się uśmiecha całą gębą. No jak tu się złościć na nią, nie da się
![]() Mimo wszystko jestem półprzytomna, jem śniadanie i mam nadzieję, że Ala jeszcze pośpi bo planuję się przekimać razem z nią chociaż troszkę Cytat:
![]() A jakby tego było mało to od wczoraj i ja mam katar ![]() Cytat:
![]() Tiny Love nie schodzą bardzo z ceny więc jak wam nie przypasi to za jakiś czas sprzedacie i może nawet nic nie stracicie Edytowane przez fablous Czas edycji: 2016-06-14 o 08:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |||
Konto usunięte
|
Iwonia, urodziłaś tego kamienia?
Ja zaliczyłam dziś własnie drugi poród ![]() Niestety ten kamień chyba był większy bo bolało mnie przy każdej wizycie w toalecie :/ zaczęłam schizować że to zapalenie pęcherza i że będzie potrzebny antybiotyk, no ale w końcu "urodziłam" i ból minął. No i nie udało mi się go złapać, bo nawet nie myślałam że to co mnie tak rypie to kamień :/ ale zdążyłam zobaczyć, że był bardzo duży ![]() W ogóle przy KP można brać jak coś furagin, więc gdyby u Ciebie były takie pieczenia/bóle to możesz wziąć ![]() Mona, kciuki za szczepienie ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
U nas dziś nocka była w sumie to fajna.. Małego jak wykąpaliśmy w lawendowym płynie to spał do 23, jedzonko i pobudke dopiero zrobił ok.3. Niby to krótko bo 3,5-4h ale zaczyna mnie to bardzo cieszyć ![]() Edytowane przez 201701091517 Czas edycji: 2016-06-14 o 08:57 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | |
Zakorzenienie
|
Usnęła o tej 6 i spała aż do teraz! Przynajmniej będę w stanie jakoś funkcjonować
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pociesza mnie mysl ze jak teraz bujak nie zadziala to pozniej - chociazby w kuchni zeby dziecina mnie widziala moze predzej cos zrobie. A jak nie to tak jak mowisz sie sprzeda - byle tylko jakis rupiec nie przyszedl :p ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Szczesciara !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Zadomowienie
|
Co macie za szczepienia teraz?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np teraz sie glowie czy po karmieniu oblożyć piersi zimnym okładem i czy jak właśnie Smok usnął i zrobił mega kupe to mam ją przebierac? Co sie rowna z ..teraz nie wiadomo, albo znow ssaniem i spaniem albo ssaniem i gapieniem sie przez 2godz na mnie ![]() A wiecie, ze u mnie w szpitalu lekarka smiala sie ze w tym roku wytyczne zero bialka krowiego przy kp a za rok pewnie co innego. A przyjaciolka dostala kartke ze szpitala z przykazem picia min 1l mleka. Fajnie, ze umiecie mnie do pionu postawić choć trochę. Cytat:
Takie sportowe czy seria do karmienia?
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-14 o 09:11 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 |
Zakorzenienie
|
Zabcia, Do karmienia. Ja sobie nie wyobrażam funkcjonowania teraz w zwykłym biustonoszu.
Ann, my jutro podstawowe plus rotawirusy Właśnie dlatego ja się nie upierałam na ten bujaczek Tiny love co się na płasko rozkłada, bo na płasko to młoda leży wszędzie i tak się domyślałam że zupełnie na płasko będzie ja w dupkę gryzł, ten mój jest profilowany i podkladamy jej pod plecki pieluche żeby go trochę splaszczyc, ale mimo wszystko zupełnie leżący nie jest. Ja właśnie odpalilam odkurzacz żeby mała zaliczyła drzemkę na brzuchu. Tylko wycie suszarki czy odkurzacza ją wycisza na tyle że nie wola Mopsu jak ja odwraca na brzuch ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-14 o 09:35 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1066 |
Moderatorka z pazurem
|
Tiny Love nie jest zly. Do balkonowania superancki o ile oczywiscie moja gadzina nie ma dnia przylepy i da sie odlozyc
![]() Dwa razy przespala w nim chyba z pol dnia na balkonie. ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Lambada zdazylas nadac mu imie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1067 |
Wtajemniczenie
|
Cześć!
Dziewczyny na razie jestem w fazie testów siebie i dziecka, czuję się jakby pól mózgu mi zeżarło po porodzie, czekam aż wrócę do formy. Żabcia, zdążyłam doczytać co pisałaś - kochana jesteśmy na tym samym etapie, to przejdzie uwierz (powtarzam sobie cały czas). Walczę z karmieniem, bo inaczej się tego nie da nazwać, każde przystawienie to szarpanina, złość, bo mój gad jest tak wściekły z głodu, że nie potrafi się przystawić od kopa. Początkowo dawałam mu kilka łyków mm, potem psikałam strzykawką po sutkach, od dziś się zaparłam - zero wspomagaczy, chcę wychodzić na długie spacery i do ludzi więc karmienie musi być bez cyrków. Po piersi dostaje jeszcze mm i dojada nieraz 40ml. Noce są różne, na razie nie mam na co narzekać (tfu tfu). Ale i tak jestem zmęczona, staram się poświęcic jak najwiecej czasu starszej córce, która jak na razie podchodzi z dystansem do brata. Dziś chcę sama iść na spacer, trzymajcie kciuki żebym potrafiła wstawić gondolę do stelaża (uroki mieszkania w starym budownictwie bez windy). Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mnie wkurza ograniczenie hemoroidowe, ale biore sie za siebie. Wlasnie siedze juz drugi raz w nasiadowce, mam nadzieje ze tylko na krocze nie zaszkodzi. Masc tylko dwa razy dziennie mozna, dzis dokupia mi czopki. Polozna dzis przychodzi, tak chcialam aby mi pokazala rozne pozycje dobkarmienia no ale u mnie nawet lezaca jest mega ciezka. Trzymaj się Laurose. Dziewczyny, a odpowiecie mi na temat tych kup? Tzn nakarmie Pysie,usnie popręży sie, ostęka, zaczerwieni i pusci srake. Moglaby tak spać jeszcze z 1,5 godz ale nie wiem czy jak slyszlam to powinnam ja przebrac i powtorka z dawania mleka czy zostawic? Podobno te pierwsze kupki nie podrazniają ale ja sie boje. I drugie pytanko czego uzywacie aby chrobic pupke ? Bephantelo (nie wiem jak sie pisze ![]()
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-14 o 10:08 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zadomowienie
|
Lourose, żabcia dacie rade ;-)
niedawno myslalam ze sie zabije z bezsilnosci, ale nadal walcze, w sutku dziura po kazdym karmieniu, zaciskam zeby podczas przystawiania malej do piersi a potem juz jakos idzie. Nie ogarniam czemu laktator mi nie sciaga pokarmu ;-( chcialam podleczyc ta piers i sciagac a tu 10 min i moze z 5ml odciagniete...a mala jak dostawie to oproznia cala. Cale macierzynstwo i rodzicielstwo to pod wieloma wzgledami walka tak mysle ;-) chocby z wlasnymi przyzwyczajeniami ;-) Z FP lezaczki jakie polecacie? upatrzylam sobie chyba Safari cos tam przyjaciele z zielonego lasu czy jakos tak i sie zastanawiam czy warto?Czy one sie rozkladaja do lezacej pozycji czy nie?posiada ktoras?Mona Ty wiem.ze jakis masz z FP...
#1070 |
Raczkowanie
|
Zazdroszczę Wam jak czytam oniektórych z Waszych dzieci, że tak mało płaczą... mój to praktycznie płacze bez przerwy, tylko kiedy śpi... jak przewijam to płacze, jak ubieram to płacze, jak głodny to drze się wniebogłosy, jak kąpie to płacze, na spacerze przez pierwsze 10 min płakał, podczas karmienia wypluwa pierś i płacze, nosze go godzinami na rękach też płacze,.. ja nie wiem czy to tylko mi taki egzemplarz się trafił...? dziś już nie miałam pomysłu co z nim zrobic to dałam mu pierszy raz smoczek i nawet troche ssie, czasem wypluwa i płacze ale znów mu daje i cisza... nie chciałabym być taką wyrodną matką która wciska smocsek na zasadzie "zatkaj dziób"... a Wy dajecie smoczki? Jeśli tak to jakie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1071 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:19 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1072 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja potrafię karmić tylko na siedząco. Mam za małe piersi nawet z nawalem żeby jakoś to ogarnąć |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja używam kremiku witaminowego ViolaDuo
![]() |
#1074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaki masz laktator? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ula tez głownie ryczy. I tak - dostaje smoczek, ale ze smoczkiem tez umie krzyczeć. I z piersią tez ![]() Nie płacze jak śpi, w chuście, czasem w wózku. I jak sie ja nosi. O odłożeniu "zeby sobie popatrzyła" nie ma mowy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, słyszałam o istnieniu takich specjalnych doradców ds "trudnych" dzieci
![]() Moja siostra korzystała z takiej usługi przy starszej córce. Wniosek ogólnie rzecz ujmując był "życzę państwu powodzenia i dużo cierpliwości" ![]() ![]()
Nina 02.05.2016 ![]() ![]() Edytowane przez Monanka83 Czas edycji: 2016-06-14 o 10:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja jestem wyluzowana, przy drugim dziecku człowiek mniej sie przejmuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1078 |
Zakorzenienie
|
Moje dziecko to aniol w takim razie. Spi, je, czasem steka
![]() ![]() Za tydzien-dwa czeka nas ostatnia wizyta poloznej. Myslalam zeby kupic jej cos w podziekowaniu za opiekę, bo kobieta byla cudowna. Myslicie ze jakis kwiatek będzie okej? Czy cos innego? Czy moze wcale?
#1079 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:35.