Wszystko o Avonie - Część II - Strona 361 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-06, 20:31   #10801
Anka :)
Wtajemniczenie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4292088]A to jest naprawdę dobre pytanie a odpowiedz śmieszna, bo to jest taki z rossmana wibo neel za 5zł Ma śmieszne opakowanie, załączam fotkę. A co najlpesze w tym eyelinerze to aplikator - twardy. Dziękuję za ten ładny makijaż I przepraszam za takieguj dużeguj offa [/QUOTE]
Ale ci ślicznie równo wychodzi... i taka cienka kreska w życiu by mi tak nie wyszło a kredke srebrna jaką masz ? ta z CT ? też ładna w ogóle sliczny ten makijaż oczu
Stary 2007-05-06, 20:32   #10802
julencjaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez milagrosx Pokaż wiadomość
Ja osobiście uważam, że opłaca się kupować na Allegro - ale kilka rzeczy od jednej osoby, wtedy płacisz tylko raz za przesyłkę

Ja jeszce nie kupowałam na Allegro. Moi znajomi przejechali się na takich zakupach. Dostawali puste paczki albo napoczęte perfumy, kosmetyki i poniszczone ubrania. Tandeta

Nom kilka rzeczy od jednej osoby to by sie opłacało a co myślicie o tej kuracji wyszczyplającej z anew ??
Stary 2007-05-06, 20:36   #10803
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Anka :) Pokaż wiadomość
Ale ci ślicznie równo wychodzi... i taka cienka kreska w życiu by mi tak nie wyszło a kredke srebrna jaką masz ? ta z CT ? też ładna w ogóle sliczny ten makijaż oczu
Niestety nie To jest bazarkowa i nie wiem nawet jaka firma , bo się starło a jest naprawdę srebrna, bardzo miękka, poprostu idealna. Kreski robię dopiero od 100-dniówki (czyli stycznia), wtedy kupiłam eyeliner. Teraz rzadko go używam. Dziękuję
A co z moim pytankiem? O zapachy kremów do rąk care? Który jest najprzyjemniejszy?
9c8d9cec639f523640ce6df817fef7acb209e2c9_626728175cda8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 20:36   #10804
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
o jakim makijażu mówicie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 20:39   #10805
milagrosx
Raczkowanie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4292207]Niestety nie To jest bazarkowa i nie wiem nawet jaka firma , bo się starło a jest naprawdę srebrna, bardzo miękka, poprostu idealna. Kreski robię dopiero od 100-dniówki (czyli stycznia), wtedy kupiłam eyeliner. Teraz rzadko go używam. Dziękuję
A co z moim pytankiem? O zapachy kremów do rąk care? Który jest najprzyjemniejszy?
[/QUOTE]
Jak dla mnie to glicerynowy, ale ja tylko używam Planet SPA - są najlepsze zwłaszcza minerały z morza martwego

milagrosx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 20:47   #10806
kubioczek
Raczkowanie

Ja też używam kremu do rąk z planet spa.. mi bardzo sie podoba i zapach i to że nie klei sie nic.. szybko sie wchłania..Ale znam takie osoby co im taki zapach sie nie podoba.. bo jest on dosc intensywny..i pachnie troche męskimi perfumami.. a te z care to dla mnie wszystkie takie same.. tylko opakowania inne
kubioczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 20:48   #10807
pAtiŚ
Zakorzenienie

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4292207]
[/quote]

Mam tylko ten odżywczy, ale zapach mi pasuje Nie jest męczący, ani nic w tym stylu.

pAtiŚ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-06, 20:52   #10808
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kubioczek Pokaż wiadomość
Ja też używam kremu do rąk z planet spa.. mi bardzo sie podoba i zapach i to że nie klei sie nic.. szybko sie wchłania..Ale znam takie osoby co im taki zapach sie nie podoba.. bo jest on dosc intensywny..i pachnie troche męskimi perfumami.. a te z care to dla mnie wszystkie takie same.. tylko opakowania inne
Masz racje z Planet SPA. Za pierwszym razem gdy go użyłam bolała mnie głowa przez cały dzień i oddałam go mężowi bo miał zapach męskich perfum. Teraz jest już ok, naszczęście to było moje pierwsze wrażenie. A co do Care to rzeczywiście mają jednakowy zapach

Stary 2007-05-06, 20:54   #10809
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez julencjaa Pokaż wiadomość
Hej długo mnie nie było na forum ale juz jestem moim zdaniem nie opłaca sie kupywać na allegro kosmetyków bo trzeba zapłacić za przesyłke do 8 zł i około 3 zł za przelew, a wy co o tym myślicie??
to zależy ile kto płaci za przelew. Ja płacę 50gr a w ramach swojego banku to w ogóle. Ale ponieważ jestem konsultanktą to i tak mi się nie opłaca bo mam przecież upust i zarabiam na swoje kosmetyki a po co płacić za przesyłki.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 20:58   #10810
Anka :)
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
o jakim makijażu mówicie
o makijażu Reevy
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...ostcount=10787
Stary 2007-05-06, 21:03   #10811
milagrosx
Raczkowanie

Tak sobie czytam i czytam i czytam i wyczytałam, że reeva jest z moich okolic a we Fromborku mój mąż ma rodzine. Jak dobrze widzieć swoich

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-06, 21:06   #10812
julencjaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez taka jedna Pokaż wiadomość
to zależy ile kto płaci za przelew. Ja płacę 50gr a w ramach swojego banku to w ogóle. Ale ponieważ jestem konsultanktą to i tak mi się nie opłaca bo mam przecież upust i zarabiam na swoje kosmetyki a po co płacić za przesyłki.

No to masz fajnie z tym ze płacisz tylko 50gr ja tez jestem konsultantką:jupi :
Stary 2007-05-06, 21:10   #10813
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
dzięi widocznei fotkę zamieściła później, bo przeczytałam post a fotki jeszcze nei było

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 21:10   #10814
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8
Konto usunięte

[1=9c8d9cec639f523640ce6df 817fef7acb209e2c9_6267281 75cda8;4290927]Czyli tłustawy, to dobrze jak dla mnie, bo i tak się na mojej twarzy szybko wchłonie

O to fajnie Czekam w takim razie na kuriera ale wolałabym błyszczyk, bo nogi i tak mam w miarę napięte tylko poprostu wymagają troszkę ćwiczeń i będzie super napięte No ale nic tam, przetestuję i może pod innym wzgędem mi się spodoba

Ja mam podobny cień z tej serii ale chyba z zeszłego roku. W pudełeczku wygląda na biały ale na oku to poprostu takie drobinki świecące. Załączam zdjęcia, robione telefonem, więc nie za świetne Aha nawaliłam go sporo[/quote]

nogi mam tak jedrne, ze nie mam jak złapac-a wszystko od trenowania lekkiej,ale wole ten krem niz blyszczyk, bo niewiadomo czy kolor podpsauje,poza tym krem drozszy i mozna jakby co sprzedac
daj znac jak ci przyjdzie.
6f478752bd2871e8cc7e64201f2c815878556baf_60bff672628d8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 21:12   #10815
kasia2439
Zakorzenienie

A ja używam kremu do rąk Kokos Papaja z Tej serii Naturals i też ślicznie pachnie. Był kiedyś w ofercie internetowej. Szkoda że teraz nie przyjdzie mi ten scrub do ciała z brązowym cukrem bo mój sake ryż kończy się w zastraszającym tempie
kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 21:14   #10816
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Hej długo mnie nie było na forum ale juz jestem moim zdaniem nie opłaca sie kupywać na allegro kosmetyków bo trzeba zapłacić za przesyłke do 8 zł i około 3 zł za przelew, a wy co o tym myślicie??
Opłaca się jeśli jako konsultantka miałabyś zamówienia za 135zł to byłoby tylko 15% upustu, czyli płaciłabyś 115zł plus koszt przesyłki do domu 10zł.
Razem za kosmetyki wyszło by 125zł czyli oszczędność 10zł na tym, że jest się konsultantką.

Na Allegro znam uczciwych sprzedawców, którzy dają upust przynajmniej 25% i pokrywają koszty transportu jeśli zamówienie przekroczy 100zł. Wtedy w cenach katalogowych możesz zamówić produkty za 135zł, czyli dokładnie taka sama sytuacja i te same rzeczy co w wariancje pierwszym.
W tej opcji oszczędzasz 35zł w porównaniu z cenami w katalogu.

10zł a 35zł prosta sprawa i dlatego allegro jest coraz bardziej popularną formą
zakupu kosmetyków. Uzbieranie zamówienia na te 135zł (po cenach katalogowych) nie jest trudne, trzy koleżanki i już jest potrzebna suma, a zero odpowiedzialności i masz gwarancję od allegro, ze gdyby były problemy zwrócą ci pieniądze.

Edit 3zł za przelew to rozbój w biały dzień, polecam zmienić bank.

Crucify Your Mind

Edytowane przez amber2046
Czas edycji: 2007-05-06 o 21:21 Powód: matematyka...
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 21:23   #10817
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Witajcie
Byłam tu ostatnio w piątek, to tylko dwa dni , a czytania dużo.

Co do zakupów na Allegro, to nieraz byłam zmuszona kupić coś dla koleżanki, bo np, to co zamawiała nie przyszło. Niektórzy to uczciwi sprzedawcy, piszą woda extraordinary nowa w folii i tak jest rzeczywiście. Jeszcze dobrze zapakowana żeby się nie potłukła albo co.
Jednak są też takie osoby, które piszą krem pod oczy nowy. Kupiłam ten nowy krem, a tu pudełko rozerwane jakieś poplamione, krem oczywiście bez folii ( to wiadomo że był może nie używany, ale spróbowany na pewno).
Całe szczęście,że krem był dla mnie Anew pod oczy intensywnie korygujący. Dobry jest tak a propo.
Jeśli coś kupuję to od super sprzedawcy, który ma dużo pozytywnych komentarzy i dużo sprzedaje.
Ja swoje zamówienie z 6 składam albo jutro albo we wtorek. Na razie mam tylko na 100zł, ale u mnie tak zawsze. Dziewczyny składają zamówienie w ostatniej chwili. Będę miała pewnie jak zwykle 200- 220zł razem z moim zamówieniem.

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 21:32   #10818
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:
No to masz fajnie z tym ze płacisz tylko 50gr ja tez jestem konsultantką:jupi :

ja tez płacę za przelewy 50gr (przez inteligo w PKO BP)
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 21:33   #10819
asia_z
Zakorzenienie

ja na allegro avonu nie kupuję jesli już to tylko ORI i ewentualnie kosmetyki innych firm lub części komputerowe kupuję tylko u tych z pozytywnymi komentarzami i tylko raz się nacięłam jak zamawiałam telescopica - gość twierdził że to orginał, okazało się ze to tania podróba ale kasę zwrócił, choć tyle
a wracając do tematu, to może Wy wiecie, która ze szminek Perfect Wear będzie brązowa i żeby delikatnie wpadała w róż ?? bo klientce się taka szminka marzy. ja niestety nie wiem, który kolor będzie najlepszy dla niej. zawsze zamawiała heavenly cappucino, a tu teraz zonk.
Stary 2007-05-06, 21:47   #10820
sunik1
Zadomowienie

Post Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez patusia22 Pokaż wiadomość
ja tez płacę za przelewy 50gr (przez inteligo w PKO BP)

Ja też płacę przez Inteligo, ale nie 50 gr tylko 99gr. Czemu ja płacę więcej?

Żałuję,że wzięłam wodę True Glow.Jak dla mnie za bardzo czuć drewno. Nikomu z moich znajomych nie podoba się ten zapach

sunik1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 21:50   #10821
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Koszt przesyłki uzależniony jest od wagi paczki, przy lekkich produktach (np. szminka, tusz) można prosić o list polecony. Jeśli kupujesz drogą rzecz za niską cenę - to się opłaca. Przy okazji polecam mBank, wielu sprzedających ma w nim konto, więc przelewy są bez prowizji.

Cytat:
Napisane przez milagrosx Pokaż wiadomość
Ja osobiście uważam, że opłaca się kupować na Allegro - ale kilka rzeczy od jednej osoby, wtedy płacisz tylko raz za przesyłkę

Ja jeszce nie kupowałam na Allegro. Moi znajomi przejechali się na takich zakupach. Dostawali puste paczki albo napoczęte perfumy, kosmetyki i poniszczone ubrania. Tandeta
Ci znajomi powinni zgłosić taką sprawę do Allegro. Admini odpowiednio się tym zajmą

Cytat:
Można zaoszczędzić na przesyłce, jeśli kupujesz od osoby z tego samego miasta. Tylko najpierw trzeba się zorientować, czy odbiór osobisty jest możliwy.
Agrippinilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 21:53   #10822
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sunik1 Pokaż wiadomość

Żałuję,że wzięłam wodę True Glow.Jak dla mnie za bardzo czuć drewno. Nikomu z moich znajomych nie podoba się ten zapach
Może masz inny rodzaj konta. Zorientuj się w regulaminie usług bankowych swojego banku. BTW korzystałam z Inteligo i mBanku. Ten drugi jest znacznie lepszy
Stary 2007-05-06, 22:04   #10823
patusia22
Zakorzenienie

Cytat:

ja mam uruchomione inteligo w ramach konta w PKO BP a jeśli masz poprostu inteligo założone jako osobne konto wtedy płacisz 0,99gr
patusia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 22:06   #10824
taka jedna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja płacę przez Inteligo ale w PKO BP i 50gr. Za Avon też płacę przelewem bo wolę wydać 50gr niż pare zł na poczcie

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
Można zaoszczędzić na przesyłce, jeśli kupujesz od osoby z tego samego miasta. Tylko najpierw trzeba się zorientować, czy odbiór osobisty jest możliwy.
Zanim bym znalazła kogoś z mojego miasta co wystawia to co ja chce to bym się nie doczekała :P Jak ktoś jest z Wa-wy czy innego b.dużego miasta to może liczyć na odbiór osobisty.
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 22:17   #10825
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Ja płacę przez Inteligo ale w PKO BP i 50gr. Za Avon też płacę przelewem bo wolę wydać 50gr niż pare zł na poczcie

Zanim bym znalazła kogoś z mojego miasta co wystawia to co ja chce to bym się nie doczekała :P Jak ktoś jest z Wa-wy czy innego b.dużego miasta to może liczyć na odbiór osobisty.

Jak zobaczysz, ze ktoś z twojego miasta wystawia kosmetyki Avonu to napisz do niego wiadomość, że jesteś zainteresowana zakupem określonych produktów i poproś o zaproponowanie za nie ceny.
Działa...

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 22:35   #10826
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Jak zobaczysz, ze ktoś z twojego miasta wystawia kosmetyki Avonu to napisz do niego wiadomość, że jesteś zainteresowana zakupem określonych produktów i poproś o zaproponowanie za nie ceny.
Działa...
Prawda, działa Albo nawet, jeśli ktoś jest z innego miasta, można wysłać listę kosmetyków z pytaniem o ceny produktów i łączny koszt przesyłki. Warto zwrócić uwagę na koszty przesyłki umieszczone na aukcji. Osoby, które doliczają sobie koszty opakowania, ja omijam szerokim łukiem.
Stary 2007-05-06, 22:52   #10827
violka42
Raczkowanie

Kupowałam na Allegro nożyki do maszynki do golenia. Były jakieś tępe może zleżałe albo coś w tym stylu. Więcej doświadczeń w tym temacie nie mam ale są osoby, które sobie chwalą taki rodzaj zakupów. Kosmetyków z Avonu nie kupowałabym. Mam większe zaufanie do tych z paczki. Przynajmniej wiem, że są oryginalne i nie przeterminowane.
violka42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-06, 23:38   #10828
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez violka42 Pokaż wiadomość
Kupowałam na Allegro nożyki do maszynki do golenia. Były jakieś tępe może zleżałe albo coś w tym stylu. Więcej doświadczeń w tym temacie nie mam ale są osoby, które sobie chwalą taki rodzaj zakupów. Kosmetyków z Avonu nie kupowałabym. Mam większe zaufanie do tych z paczki. Przynajmniej wiem, że są oryginalne i nie przeterminowane.
Kilka stron wcześniej zobacz Czasem w paczce są produkty, które nie są co prawda przeterminowane, ale wkrótce będą. W COKach bardzo często widzę produkty z 2006 roku, nawet z początku 2006. A w paczkach przychodzą produkty wyprzedażowe z datą produkcji 2004. A co do oryginalności - produkty Avonu to nie Dior. Produkcja podróbek IMHO jest nieopłacalna.
Stary 2007-05-07, 05:15   #10829
Fenris
Czekam na Ragnarok

Dzisiaj odbieram kolejne zamówienie z 06 (to te, co doliczyli mi 10zł ) i w brakach jest szampon z szałwią (z wyprzedaży). Dojdą mi mgiełki do włosów Exotic Beaches, których nie było w COKu wrocławskim. Nie obraziłabym się, gdyby zrobili mgiełkę do włosów Island Vibes, bo zapach w porównaniu do EB jest całkiem ładny.
Zakupy w 07 zredukowałam i zostały mi tylko próbki (EDT Shine i kremu na naczynka) i wkłady do mydła Re Charge. A w 08 wezmę zestaw śródziemnomorski. Myślę, że w końcu uda mi się ograniczyć wydatki na zbędne rzeczy i zużyć to co mam, zanim skończy się data ważności Wczoraj powiedzieli mi, że trzeba będzie osobny duży plecak na moje kosmetyki przy przeprowadzce

Miłego dnia
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-07, 05:40   #10830
Basienka27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Dzisiaj odbieram kolejne zamówienie z 06 (to te, co doliczyli mi 10zł ) i w brakach jest szampon z szałwią (z wyprzedaży). Dojdą mi mgiełki do włosów Exotic Beaches, których nie było w COKu wrocławskim. Nie obraziłabym się, gdyby zrobili mgiełkę do włosów Island Vibes, bo zapach w porównaniu do EB jest całkiem ładny.
Zakupy w 07 zredukowałam i zostały mi tylko próbki (EDT Shine i kremu na naczynka) i wkłady do mydła Re Charge. A w 08 wezmę zestaw śródziemnomorski. Myślę, że w końcu uda mi się ograniczyć wydatki na zbędne rzeczy i zużyć to co mam, zanim skończy się data ważności Wczoraj powiedzieli mi, że trzeba będzie osobny duży plecak na moje kosmetyki przy przeprowadzce

Miłego dnia
Witam gratuluje zaręczyn ja juz moim męzem jestesmy 7 lat synek ma 6 lat a córka 2 latka zycze wszystkiego najlepszego
Basienka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości