![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy sierpniowe 2018 cz.III
Fiolla tylko tego celulitu to się pewnie tak łatwo pozbyć nie da
![]() Panterka nie wiesz jeszcze co z tym porodem czy cc czy sn? forester z opowiadań to wiem, że tak to właśnie wygląda. Dlatego szkoda, że w PL nie ma w standardzie oddzielnych sal, to wszystko jest takie krępujące. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja byłam w sali dwuosobowej, nie czułam dyskomfortu, ale to chyba faktycznie kwestia tego, że po porodzie błyskawicznie pozbywasz się tego wstydu, personel nie takie cuda oglądał, a każda babka zajęta jest sobą i dzieckiem. Zresztą po porodzie sn wychodzi się szybko, więc o ile nie trafi się na zołzowate położne, to można nawet dobrze wspominać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zadomowienie
|
ONA nie wiem zależy od mojej decyzji tak prawdę
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1085 |
Wtajemniczenie
|
Dokładnie, też się bałam wstydu, a to przychodzi samo z siebie, w ogóle o tym nie myślcie i nie stresujcie się, bo wspomnicie moje słowa
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Nie pozostaje nam nic innego jak słuchać doświadczonych mam
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zadomowienie
|
Mam dużo czasu na decyzje
#1088 |
Zadomowienie
|
No z tym wstydem to moge miec probem.
Chociaz 2 lata temu mialam lyzeczkowanie i byl tylko 1 moment bardzo krepujacy: gdy przygotowywali mnie do zabiegu gdzie caly dol byl odkryty, a ja z rozlozonymi nogami lezalam przed chyba 7 osobami . potem zostalam uspiona i obudzilam sie juz na lozku przykryta. Pewnie nie ma porownania ![]() Fiolla, ja polecilabym na pewno cwiczenia, peeling kawowy i oklady blotem GUAM. |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zadomowienie
|
Co do majtek mam od siostry jednorazowe ale ja nawet zwykłe majtki rzadko noszę
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1090 |
Zakorzenienie
|
Melduje się po badaniach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Co do majtek i podkładów to używałam bardzo długo, w domu to do zdjęcia szwów w zasadzie. Bardzo obficie się oczyszczałam niestety. I tak, majtki polecam wielorazowe, ja miałam akurat z babyono, super były, teraz też zamierzam właśnie te kupić a podkłady bella, są 100% bawełniane więc to też ma wpływ na szybsze gojenie. Dodatkowo polecam wietrzenie, może nie w szpitalu ale w domu a do tego tantum rosa ![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
#1091 |
Konto usunięte
|
Mam pytanie do dziewczyn, które zamawialy, bądź,będą zamawiać biustonosz do karmienia z Alles. Jak z rozmiarami będziecie celowac? Na ten moment piersi mi w ogole nie urosły, ogólnie mam małe i mieszczą się cały czas w te same staniki. Noszę rozmiar 70B, kupowałam je w essotiq. Na stronie alles wg tabely rozmiarów wychodzi mi na ten moment rozmiar 70A. W kategorii biustonoszy do karmienia takiego rozmiarru w ogole nie ma. Na jaki zamówić? 75B?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Najlepiej zamów dwa rozmiary i odeślij ten, który nie pasuje. W esotiq kupowałam karmniki na 70E, a nie mam dużego biustu, normalnie noszę 65DD/E (kiedyś, przed wizytą u brafitterki 75A/70B). Allesy mają bardzo rozciągliwy obwód, 65 było na mnie za luźne na ostatniej haftce, a do tego mają wysoko zachodzące fiszbiny, u mnie wbijały się w mostek. Niewątpliwą ich zaletą jest cena (w porównaniu z Freya czy Panache), wybór i wygląd. Mam model chi chi czarny i drugi, przypominający model rene, tylko w kwiatki. Z esotiq jestem bardziej zadowolona, chociaż z jakością różnie bywa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83512311]Mam pytanie do dziewczyn, które zamawialy, bądź,będą zamawiać biustonosz do karmienia z Alles. Jak z rozmiarami będziecie celowac? Na ten moment piersi mi w ogole nie urosły, ogólnie mam małe i mieszczą się cały czas w te same staniki. Noszę rozmiar 70B, kupowałam je w essotiq. Na stronie alles wg tabely rozmiarów wychodzi mi na ten moment rozmiar 70A. W kategorii biustonoszy do karmienia takiego rozmiarru w ogole nie ma. Na jaki zamówić? 75B? [/QUOTE] A nie obawiasz się zamawiać tak na zaś? Mnie tak piersi wystrzeliły rozmiarem już po porodzie, że i tak musiałam kupować nowe staniki. Nie wiem, czy da się teraz przewidzieć rozmiar? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja też długo nosiłam i gatki z siatki i podkłady, ale było akurat wtedy gorąco i tak nawet było wygodniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego P8 lite przy użyciu Tapatalka
![]() |
#1096 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dojechałam ok. 8, ok. 10.30 wychodziłam. Online mam już wpis, że zarejestrowano badanie, ale wyników jeszcze nie ma. No to tym bardziej zasługuję na loda za ten cały stres ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() w ogole jutro sa dni otwarte jakbys chciała ![]() ja nie idę bo będę miala oprowadzanie po szpitalu na zajęciach ze szkoły rodzenia ![]() co do stanikow ja kupię bliżej porodu bo i tak to ponoc po porodzie biust sie powiększa:P na ten moment chodzę w swoich stanikach sprzed ciąży... w szpitalu w którym będę rodzić można sobie wynająć prywatny apartament nawet z aneksem kuchennym haha ![]() chociaż pewnie kwestia tego na kogo się trafi moja siostra np mówiła że fajnie jest z kimś być bo dziecka ktos Ci zawsze przypilnuje i można pójść na luzie do wc albo sie umyc ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
Ania gratuluję wyników krzywej
![]() U nas są jedno i dwuosobowe sale. Lepsza taka niż 5 osobowa, bo tam się też maruda może trafić a w dodatku ludzie nie maja umiaru i niech do każdej 2 os z wizytą wpadną to masakra ![]() Jeśli będę miała cc to zapytam znajomą położną czy nie ma ochoty uczestniczyć w tej imprezie, ale do naturalnego porodu wole całkiem obce mi osoby, których nie będę później spotykać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Wtajemniczenie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;83512311]Mam pytanie do dziewczyn, które zamawialy, bądź,będą zamawiać biustonosz do karmienia z Alles. Jak z rozmiarami będziecie celowac? Na ten moment piersi mi w ogole nie urosły, ogólnie mam małe i mieszczą się cały czas w te same staniki. Noszę rozmiar 70B, kupowałam je w essotiq. Na stronie alles wg tabely rozmiarów wychodzi mi na ten moment rozmiar 70A. W kategorii biustonoszy do karmienia takiego rozmiarru w ogole nie ma. Na jaki zamówić? 75B?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Ja zamawiałam dopiero po porodzie, bo nie wiesz jak bardzo chce się rozbudują ![]() Tak btw te staniki są ekstra, niezniszczalne ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
Przydałaby mi się jakaś Sablewska. Cała szafę mam do wymiany skoro będę mama. Wszystko mam takie hmmm młodzieżowe na luzie
#1102 |
Zakorzenienie
|
ania90 super, że krzywa ok!
angelajnaaa kto wie, może trafimy do jednej hahaha ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Konto usunięte
|
A to co będziecie nosić dopóki te staniki nie przyjdą?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Raczkowanie
|
U mnie też wynik krzywej prawidłowy 65/104/123.
Ciekawe, w poprzedniej ciąży miałam 92 po 2h. Lodów ciąg dalszy nastąpi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Rozeznanie
|
I Ona - no było bylo spoko !
![]() prawdę mówiąc wybrałbym te bezpłatne pogaduchy, ale chce trochę w to wszystko zaangażować tż, bo robi oczy jak mu mówię że się karmi na poduszce... ze sie więcej niz raz dziennie dziecko przebiera... chyba obca osoba musi mu to wyłożyć apartament na ujastku najtaniej od 700 zł:O mnie najbardziej cieszy obecność doradcy laktacyjnego 24h na dobre ![]() Berenika - po byle jaki stanik na chwilę moze wysłać zawsze tż albo kupić za grosze np większy o dwa rozmiary:P a konkretniejszy później, przecież wszystko jest ogólnie dostępne a skad mogę wiedzieć ile mi urośnie biust:P wszyscy mówią BARDZO a to bardzo mi nie mówi czy dwa czy trzy czy jeden rozmiar ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zadomowienie
|
Gratulacje dl Ani i Fiolli za krzywe cukrowe!
Ja pojde w poniedzialek takze trzymajcie za mnie kciukasy. Niby mam po badaniu wrocic do pracy, mam nadzieje ze dam rade. A jakie lody zazwyczaj jecie teraz w ciazy? Takie w opakowaniu typu Algida czy w lodziarni na galki? we wloszech do niektorych lodow kremowych dodaja surowe jajka albo zoltka dlatego wybieram tylko smaki owocowe albo za kazdym razem pytam, o mleko tez pytam czy na pewno pasteryzowane. Ja zaczynam szkole rodzenia w srode, u nas te kursy sa z kasy chorych, ale oczywiscie mozna sobie tez isc prywatnie . |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 |
Zadomowienie
|
No ja obecnie nie jem żadnych
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zadomowienie
|
Zielenine i ja bym zjadla
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1110 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:29.