|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy wrześniowe 2021
Super, dzięki, Dziewczyny <3 Na razie mi przeszło, ale w razie czego mam czysty, niemarkowy paracetamol i będę się ratować. A na razie prewencyjnie wietrzę, jest tak pięknie i ciepło, aż się chce żyć
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Zadomowienie
|
Zasada jest taka że każdy lek będąc w ciąży powinnaś konsultować z lekarzem. Piszą tak w ulotkach z uwagi że kobiety mogą już brać inne substancje i np..mogą wchodzić ze sobą w reakcję.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny! Dawno mnie nie było. Jakos ostatnio brakowało czasu. Ciąża przy dziecku 21 miesiecy już nie jest taka sama jak pierwsza
. Jest już któraś po prenatalnych? Chyba nie dam rady Was nadrobić ![]() Ja miałam mieć prenatalne jutro ale niestety mam kwarantannę mąż złapał covid. Na szczęście już trochę czasu minęło a ja i córka nie mamy żadnych objawów. Mam nadzieje, ze już nie będzie. Całe szczęście, ze kwarantanna kończy mi się w czwartek i zdążę jeszcze wykonać badania prenatalne. U mnie aktualnie 12+5. Zapisana jestem na 1 marca i to już będzie 13+4- czyli ostatni dzwonek Ciekawa jestem jak tam dzidziuś się ma ![]() . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a jak samopoczucie? M.in ja jestem po prenatalnych i wszystko jest dobrze Właściwie to jestem dziś 13+0, ale ponieważ z wcześniejszego USG wychodził termin 02.09, a ja mam skłonność do przenoszenia ciąży, to ten 02.09 traktuję bardziej realistycznie - no i 31.08 nie jest zbyt wrześniówkowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi wg usg tez się przesunął trochę termin. Z 3 września na 1 i właśnie boje się trochę, ze ten poniedziałek na prenatalne to tez już będzie późno. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie z pierwszego USG wyszło na 29/08, z kolejnych dwóch (w tym prenatalnych) 31/08. |
|
|
|
|
|
#1087 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
szczerze mówiąc kompletnie mi to nie pasuje, wiem kiedy miałam owulację i tp wychodziłby 07.09...ale nie będę dyskutować z faktami muszę tylko pamiętać, żeby się nie spinać jak będę po terminie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
Te pierwsze prenatalne to ważne żeby były w odpowiednim terminie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1088 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie w czwartek jadę na test pappa. Jutro jeszcze będę do nich dzwonić i zapytam czy to nie będzie może za późno. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam prenatalne w ten piątek 26.02
tylko USG, bez Papppa Czy wyniki są od razu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1090 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1091 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
![]() Ostatni dzwonek masz z tymi prenatalnymi, fakt, ale dziecko z każdym tygodniem jest coraz większe, więc pewnie ładnie już wszystko będzie widać ![]() Spasmolina mi się kończy. Ciekawe czy dostanę receptę na nią od prowadzącego, czy będę musiała się ekstra do chirurga zapisywać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Hej 🖐️
Mnie też ostatnio mało ale nie wyrabiam się na zakrętach 🙈 zaczęła nam się wykończeniówka w domu i tyle tego ogarniania, że szok. Wróciłam też do pracy lokalnej więc dochodzi mi czas na dojazdy. Na szczęście skończyli robić drogę do pracy więc stosunkowo dobrze się jeździ w końcu. Dziś wybrałam się z młodym po buty wiosenne, ludzi tyle jak by za darmo rozdawali ale udało się jeszcze coś sensownego dorwać. Ja jutro mam prenatalne i też pewnie termin mi się przesunie na sierpień 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Odpoczynku nie maWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
To prawda, ja też mam syna zaraz 3 lata - ta ciąża jest w ogóle inna, brak czasu na odpoczynek i oszczędzanie się. Ja nawet nie ogarniam w którym tygodniu jestem a w poprzedniej wszystko kontrolowałam codziennie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Tez wolałabym chyba samo usg. Za pappa muszę zapłacić 300zł i dodatkowo jechać do Warszawy
No ale nic, lekarz chciał wiec będę robić. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Runawaytrain , super, ze u Was wszystko dobrze . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
Moja będzie miała 27 miesiecy jak urodzi się drugie . Mam obawy ale cóż, damy rade jakos ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
mam to samo. Jak ktoś pyta który mam tydzień to sprawdzam w aplikacji ![]() . W pierwszej ciąży codziennie śledziłam jak dziecko się rozwija itd.![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj mam prenatalne po pracy, zaczynam się stresować i nie dam rady skupić się na pracy 🤪
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja tez miałam mieć dziś
![]() ![]() ![]() a tu ostatni dzień kwarantanny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
U nas w pracy właśnie ogłosili że jest koronawirus w biurze ciekawe czy zaraz nie wrócimy na zdalną
dopiero wróciłam w tym tygodniu a zapowiada się powrót do domów.Pechowo wpadła Ci ta kwarantanna i teraz kiedy masz ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
Powiem Wam, że te nasze różnice 5-7 dni to jest nic. Widziałam ostatnio w innym miejscu post dziewczyny, której termin po USG przesunął się z 7 września na 22 sierpnia
16 dni. Czyli jej "ostatni okres" musiał być tak naprawdę jakimś krwawieniem w okresie okołoowulacyjnym ![]() A tak przy okazji, chociaż jeszcze sporo czasu do tego mamy - planujecie szczepić się na krztusiec? |
|
|
|
|
#1100 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W pierwszej ciąży się nie szczepiłam, nikt nawet o tym nie przebąknął, więc podejrzewam, że w drugiej też nie... A Ty? Dziewczyny, u mnie synek za parę dni kończy 17 miesięcy, różnica będzie 2 lata... Zgadzam się ze wszystkimi, druga ciąża to coś zupełnie innego, a i po porodzie... ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1102 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle, szef mi wczoraj sprzedał poradę, żeby na prenatalnych zadzwonić do TŻ na messengerze i żeby chociaż w ten sposób mógł przy tym być. Bo lepiej mieć jednak ten komentarz lekarza "na żywo". Myślę, że się na to zdecyduję, chyba że poczuję się głupio z tym telefonem w łapie ;P Edytowane przez sale_girl Czas edycji: 2021-02-24 o 12:47 |
|||
|
|
|
|
#1103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziś miałam mieć 12+6, a mam przełożone na poniedziałek i to będzie 13+4. Zadzwonię dziś do nich bo mam obawy, ze będzie to za późno. Może na jutro jeszcze mnie gdzieś wcisną. Tylko jadę na test pappa rano ale wieczorem w sumie mogę jechać na usg. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki, żeby udało się jeszcze przed weekendem!
|
|
|
|
|
#1105 | |
|
Raczkowanie
|
Witam, dawno tu nie zaglądałam, ciągle mam coś na głowie.
Gratuluję udanych wizyt. Fajnie, że już jesteście po prenatalnych. Ja mam dopiero na 10 marca termin, a 5 mam wizytę u mojej gin. U mnie nadal mdłości się pojawiają. I już mam dosyć diety. Wkurza mnie to ogarnianie tylu posiłków, a tu jeszcze trzeba coś przygotować dla malucha. A on się sam sobą jeszcze nie zajmie. Zdecydowanie pierwsza ciąża pozwala bardziej skupić się na samej ciąży. Teraz nie mam czasu, żeby dobrze usiąść i odpocząć. Jeszcze taka piękna pogoda, a nawet na spacer nie możemy wyjść. Mieszkam na wsi, chodników brak, wszystko się topi i jest takie błocisko, że wózek nie przejedzie ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki! Udało się. Położna mi cały czas o poniedziałku, ze to jeszcze będzie ok. A ja dalej swoje. Zapytała w końcu lekarza a on mówi, ze jutro mam przyjechać także jutro rano pappa a wieczorem usg Lekarz nawet nie chciał słuchać o poniedziałku. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
I świetnie! Zawsze lepiej mieć zapas paru dni.
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Super, że się udało ![]() Ja prenatalne dopiero 11.03 i tak mi się już dłuży. Wczoraj byłam na wizycie, bo mimo progesteronu pojawiło się delikatne bardzo plamienie. Wszystko jest dobrze, najprawdopodobniej to nadzerka mi robi takie psikusy, ale j tak mam pobrać większa dawkę przez tydzień. Ja się chciałam zaszczepić przed ciąża na całe trio (błonica, tężec, krztusiec), ale nie zdążyłam i teraz chyba nie będę się w czasie ciąży szczepić. Za to TŻ chce iść, żeby nam nie przynieść jakiegoś syfu. |
|
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pocieszę Cię, że ja mieszkam w mieście i właśnie musiałam pozamykać okna, jak zobaczyłam, jaki dym wydobywa się z komina kamienicy naprzeciwko :P Pogoda jest piękna i aż się chce wyjść, ale na myśl o tym powietrzu mi się odechciewa. Może do przyszłego sezonu kupimy sobie oczyszczacz. Cytat:
|
||
|
|
|
|
#1110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() W każdym miejscu są jakieś plusy i minusy. U nas też nie raz jak sąsiad w piecu napali to na podwórku nic nie widać. Czekam, aż będzie można więcej na dwór wychodzić bo dziecko już się nudzi w domu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

. 
mąż złapał covid. Na szczęście już trochę czasu minęło a ja i córka nie mamy żadnych objawów. Mam nadzieje, ze już nie będzie. Całe szczęście, ze kwarantanna kończy mi się w czwartek i zdążę jeszcze wykonać badania prenatalne. U mnie aktualnie 12+5. Zapisana jestem na 1 marca i to już będzie 13+4- czyli ostatni dzwonek 
. 

szczerze mówiąc kompletnie mi to nie pasuje, wiem kiedy miałam owulację i tp wychodziłby 07.09...ale nie będę dyskutować z faktami
muszę tylko pamiętać, żeby się nie spinać jak będę po terminie

No ale nic, lekarz chciał wiec będę robić.
. Mam obawy 

️
Lekarz nawet nie chciał słuchać o poniedziałku.
Pogoda jest piękna i aż się chce wyjść, ale na myśl o tym powietrzu mi się odechciewa. Może do przyszłego sezonu kupimy sobie oczyszczacz.