![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Praca jako au-pair
mhm to dopiero pocztek, wiec pewnie wszyscy zarówno jak i ona i rodzinka staraja sie byc dla siebie ok.
![]() masz racje pozniej spytaj.. btw, jak matura, dziewczyny stresik? kiedy pierwszy egzamin??
#1082 |
Konto usunięte
|
ja mam
4maja polski ,5 maja anglik ,6 maja WOS ,8 maja geografia pisemne 12 maja polski ustny i 22 maja angol ustny :[ ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- stres jest ![]() tydzien jeszcze |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Wtajemniczenie
|
Kasia, teraz jest najgorszy okres ale uwierz, napiszesz maturkę i będzie wszystko dobrze.
![]() A ja wymyśliłam " klepsydrę " dla mojego chłopaka na czas wyjazdu. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale zobaczysz, matura to jedna z najepszych imprez w szkole sredniej. ja strasznie pozytywnie wspominam, mimo ze historie ledwo zdalam heh ![]() Cytat:
oooo swietny pomysl! ale wiesz, w niektorych sklepach mozesz kupic takie saszetki np Dilmaha czy Liptona, rozne smaki....! i do tego sama wlasnorecznie mozesz jakies pudeleczko zrobic... ![]()
![]() |
#1085 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a potem egz zawodowy 15 i 16 czerwca ![]() ja nie wiem co tż dać. masza druga rocznica bedzie 11 sierpnia, wiec chyba bedziemy ja miec przed wyjazdem, o ile dotrwamy oczywiscie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Wtajemniczenie
|
Na pewno coś wymyślisz dobrego dla TŻ.
![]() No i dotrwacie do sierpnia, na pewno i dłużej! Nie nastawiaj się tak negatywnie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Konto usunięte
|
oj z nami jest roznie
![]() a co mu wymyslic hmm..jakbylam na miesiac w Danii to co dziennie mial list zostawiony ode mnie ale tyle pisac nie a co i o czym ![]() cos innego wymyslic musze |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zadomowienie
|
heeey dziewczyny
![]() bleee tez mam teraz mature !! ![]() No i ostatni egzamin mam 19 maja ... chialabym jechac jako au pair juz 20 maja bo nic mnie tu w Polsce nie trzyma... a ze niewiem jeszcze dokladnie na jakie studia chce isc to postanowilam byc au pair 1 rok.. Chcialabym podszkolic niemeicki albo angielski tylko chyba glupio robie bo szukam tylko polskich rodzin Nie ze boje sie wyzwania .. chyba najbardziej boje sie rozmowy telefonicznej bo tu napewno sie nie dogadam .. no ale zobaczymy co bedzie poki co czekam na jakies oferty... Najlesza strona ktora do tej pory miala to au pair worl ale mnie zablokowali ;p teraz mam na jakiejs innej zobaczymy co z tego wyjdzie ![]() pozdrawiam xD |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Konto usunięte
|
gretaupair - tam cos znajdziesz
![]() "nie boisz sie wyzwan" a szukasz polskich rodzin? cos tu nie tak ![]() nie boj sie ![]() ja tez sie rozmowy balam a kilka razy rozmawialam i zyje ![]() najgorszy 1 raz, potem juz same slowa lecą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
Ja również witam, czaję się tu już od wczoraj..
![]() Myślicie że mając 17 lat i zaczynając poszukiwania wczoraj, mam jakiekolwiek szanse na znalezienie rodzinki na wakacje? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
Nowinki:
Dwie rodziny,o których już tu pisałam, są na mnie zdecydowane.Chca porozmawiać przez telefon i podpisywac umowy.I teraz nie wiem,czy lepiej spędzić spokojne wakacje z dziewczynkami nad morzem,czy mieć objazdówke po Francji,ale za to latać cały dzien za trójką(bardzo szalonych jak określiła je hostka)maluchów? Boję się strasznie tego telefonu,od dziecka mam tak,że nie znoszę rozmawiać z kimś obcym przez telefon nawet po polsku,a nie mówiąc juz po francusku...Ale dawno mi tak na czymś nie zależało jak na tym wyjeździe,więc muszę jakoś się przemóc. Drozja,myślę,że masz szanse,poszukaj na aupariworld.net ![]()
#1092 |
Wtajemniczenie
|
Drozja, na pewno znajdziesz, jeśli tylko rodzina zaakceptuje taką młodziutką osobę.
![]() ---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ---------- Zuczang, ja bym brała pierwszą opcję, nie jestem wielką fanką objazdówek, choć moi hości mówili, że dużo podróżują i że jak będzie to możliwe, to będą zabierali mnie i dziewczynki. Więc w sumie można zwiedzić kawał świata, jeśli ktoś lubi takie coś, to śmiało się na to pisz. Chociaż ja należę do tych spokojniejszych, jeśli chodzi o podróże, bo źle znoszę jazdę, loty i inne. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | ||
Zadomowienie
|
Założyłam już profile na aupairworld i greataupair, powysyłałam zgłoszenia do rodzinek które mi odpowiadały i których wymagania zgadzały się z moimi zdolnościami...
Na GA 20 rodzin dodałam do Hot listy, dostałam dwie negatywne odpowiedzi i żadnej pozytywnej. Na AW wysłałam zgłoszenia do 18 rodzinek, 6 negatywów i jeden pozytyw. Rodzinka anglików, mieszkająca w Szwajcarii, z czteroletnią dziewczynką, zarabiałabym 650 - 870 funtów szwajcarskich na miesiąc, ale nie fundowali by mi kursu językowego.. Ogólnie wszystko fajne i by mi pasowało, tylko oni chcą operke od Sierpnia, a ja chciałam tam być na wakacje (najlepiej całe) a we wrześniu wrócić do szkoły (i miałam tak napisane na profilu, a mimo to odpowiedzieli że mnie chcą ![]() Napisałam im w mailu, że jeśli chcą, to mogę przyjechać ale tylko na miesiąc, a wolałabym na dłużej, ale we wrześniu szkoła. Zobaczymy co odpiszą (i czy w ogóle), jakby nikt inny mnie nie chciał, to chociaż na ten miesiąc bym pojechała. ![]() No i ich pozytywna odpowiedź, dodała mi trochę wiary w siebie.. ![]() ---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() Zuczang, ja też bym brała pierwszą opcję, tym bardziej, że jeśli dobrze pamiętam z tego co czytałam, to będzie twoja pierwsza rodzina? No i ja to w ogóle jestem typem leniwca, wolałabym się wylegiwać na plaży, czy nawet się bawić w piasku, czy taplać w błocie, niż biegać za żywiołową trójką, podczas letniego, skwarnego zwiedzania jakichś miast.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Raczkowanie
|
Nie przejmuj się,początki nigdy nie są latwe,ja już straciłam wiarę,że się uda,a teraz oglądam ceny lotów
![]() Chyba się zdecyduję na tę pierwszą,bo jestem osobą raczej spokojną,nie mam dużego doświadczenia z małymi dziećmi i mam obawy,czy trójka to nie jest za dużo.Poza tym kocham morze,a pierwsza rodzina ma dom 300 m od plaży ![]() Muszę to jeszcze przemyśleć dobrze,zobaczę jak ta rozmowa mi pójdzie,może samo się coś wyjaśni?W każdym razie trzymajcie kciuki! ![]()
#1095 |
Zadomowienie
|
A no i jeszcze jedna rodzina sama mnie dodała do Hot listy, ale to jakiś lipny profil chyba był, to odrzuciłam..:P
I właśnie ja tez się strasznie boje rozmowy telefonicznej (jeżeli w ogóle do jakiejkolwiek dojdzie). Nawet bardziej niż tego, że będę musiała żyć przez dwa miesiące i rozmawiać po angielsku, albo hiszpańsku z jakimiś obcymi ludźmi..^^ Pamiętam jak rok temu miała do mnie przylecieć dziewczyna z Martyniki w ramach wymiany i jej rodzice do mnie dzwonili kilka godzin przed jej przylotem. Ja ich nie rozumiałam, a oni się denerwowali, w efekcie czego jeszcze mniej ich rozumiałam..xD Trudno się dogadac z francuzami po angielsku. ![]() Edytowane przez Drozja Czas edycji: 2009-04-26 o 19:41 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() ale ja do francuzow nie jade na szczescie ![]() moja Hostka nie ma nawet akcentu za bardzo bo z kanady pochodzi ![]() i latwo raczej ja bylo zrozumiec przez tel ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1098 |
Konto usunięte
|
jak za duzo wyslesz wiadomosci do rodzin ze jestes zainteresowana.
mnie tez zablokowai. i nie wiem czy za rok sie odblokuje czy member musze wykupic czy np od nowa profil zalozyc. ale i tak wole pod wzgledem interfejsu greataupair ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- mam kilka profili moze sie ktorejs przydadza: http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 Edytowane przez 2018070520180950 Czas edycji: 2009-04-26 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() No i moją mamę będzie trzeba przekonać, bo na razie jej nic nie mówiłam.. Jak będę miała realne szanse na wyjazd, to z nią pogadam. No i właśnie, jak wy sprawdzacie swoich hostów? Jakieś specjalne pytania, czy coś? Mogę np ich poprosić o przesłanie skanów ID, żeby mieć pewność, czy nie bardzo? ![]() Cytat:
![]() Mi się właśnie na początku wydawało, że aupairworld, ma bardziej przejrzysty i intuicyjny interfejs. ![]() No i dostałam kolejna odpowiedź na great aupair. Negatywną. Od jednej z moich najbardziej upatrzonych rodzinek. Z Madrytu.. ![]() I propozycję od samotnego czterdziestoletniego pana, który szuka dla siebie operki..xD |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Konto usunięte
|
http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3
http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3 ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() ja na great aupait znalazlam zdj mi wysyla, mam z nia kontakt, piszemy na facebook.com, codziennie prawie dodaje fotki malej, nie sadze zeby klamala, na dodatek rozmawialam z nia wiec sie nie boje ![]() pozatym jak by zle bylo to mam rodzine w Londynie ![]() ale bedzie git ich obecna aupair mowi ze mala jest swietna, rodzinka tez wiec jestem pozytywnie nastawiona, jakby nie bylo to 2 mies wytrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
Cytat:
Eeeee, ten pierwszy link, który podałaś, to właśnie ta rodzinka, od której ja dostałam zaproszenie, ale ja odrzuciłam, bo mi sie wydaje lipna.. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Konto usunięte
|
lipny nie jest, jesli bylby woiarygodny to i tak by ci na maila podali uwagi/obowiazki czy cos wiec by sie sprawdzilo czy wiarygodni ze nie, po samaym profilu ja bym nie osadzala
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Poza tym, to jest hinduska rodzina i nie to że jestem jakaś uprzedzona, ale chyba nie chciałabym pracować w rodzinie z zupełnie innego kręgu kulturowego.. ![]() A w ogóle, to nie wiem dlaczego, ale bardzo sceptycznie podchodze do rodzin, które same mi wysyłają zaproszenie, pewnie to kwestia wiary w siebie..:P Dostałam właśnie maila.: Cytat:
![]() Trochę duże te zarobki, co sądzicie? ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() to co wkleilas to typowe oszusto nawet nie odpisuj na to. co do innych kregow kulturowych, ja bede u buddystow, jestem tolerancyjna, ciekawi mnie poznanie innych religii i pogladow, nie jestem uprzedzona, uwazam ze w kazdej religii jest jakas prawda, po co sie uprzedzac? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poznawać inne kultury mogę, religie też, nawet bardzo chętnie. Ale nie kosztem życia w ciągłym stresie, 'czy jeśli coś powiem, albo zrobię, to nie popełnię w ten sposób jakiegoś nietaktu?'.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Konto usunięte
|
zalezy od rodziny.
ja bede tam w sobote wiec mam weekend by sie tam zaklimatyzowac, wiadomo, maja jakies swoje poranne modlitwy, ale nie wpklywa to na wychowanie dziecka, wychowuja normalnie jak kazde inne, moze zalezy to ode religii, rodziny, bo ja wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
heh Drozja, czyli Ty tez dostałas super ofertę pracy...
![]() ![]() zauwazyłyscie, ze ci oszusci mają w zwyczaju pisac..ze dziecko ma iles tam years old...a następnie w nawiasie podają jego imie. i generalnie to tyle o dziecku samym w sobie. takie moje spostrzeżenie ![]()
#1109 |
Konto usunięte
|
jak juz widze ze za duzo placa to sie czerwona lampka mi zapala
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
Mnie usuneli z au pair world bo napisalam ze polskie rodziny moga mnie znalesc na naszej klasie
(oczywiscie to wielkie zlamanie regulaminu bo podalam swoje dane kontaktowe ;p ) w sumie szkoda bo ta strona byla dla mnie najciekawsza i w sumie najrzetelniejsza .. no ale poprobuje na greataupair moze szczescie mi dopisze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:14.