Praca jako au-pair - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-04-26, 13:29   #1081
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666
Dot.: Praca jako au-pair

mhm to dopiero pocztek, wiec pewnie wszyscy zarówno jak i ona i rodzinka staraja sie byc dla siebie ok.
masz racje pozniej spytaj..

btw, jak matura, dziewczyny stresik? kiedy pierwszy egzamin??

FoodSenses INSTA #foodphotography #fitfood
roux666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 13:32   #1082
2018070520180950
Konto usunięte

ja mam

4maja polski ,5 maja anglik ,6 maja WOS ,8 maja geografia pisemne

12 maja polski ustny i 22 maja angol ustny :[

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

stres jest

tydzien jeszcze
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 14:05   #1083
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Kasia, teraz jest najgorszy okres ale uwierz, napiszesz maturkę i będzie wszystko dobrze.

A ja wymyśliłam " klepsydrę " dla mojego chłopaka na czas wyjazdu. Ja uwielbiam herbatę, więc planuję mu zapakować w jakieś ładne opakowanie tyle saszetek z herbatami, ile dni mnie nie będzie i ma sobie co wieczór robić jedną i patrzeć, jak szybko ich ubywa i jak szybko się spotkamy. Tylko tak myślę, jakie herbaty mu dać, bo takie zwykłe sagi albo coś, to trochę po najniższej linii oporu. Mogłabym kupić w sklepie, ale nie mam tyle pieniędzy a poza tym jak mi to zapakują w takie torebeczki do parzenia?
cu.Kinia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 14:12   #1084
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez Kachaaa Pokaż wiadomość
ja mam

4maja polski ,5 maja anglik ,6 maja WOS ,8 maja geografia pisemne

12 maja polski ustny i 22 maja angol ustny :[

---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

stres jest

tydzien jeszcze
ou lalaa...tak npod rzad tyle dni...
ale zobaczysz, matura to jedna z najepszych imprez w szkole sredniej. ja strasznie pozytywnie wspominam, mimo ze historie ledwo zdalam heh

Cytat:
Napisane przez cu.Kinia Pokaż wiadomość
Kasia, teraz jest najgorszy okres ale uwierz, napiszesz maturkę i będzie wszystko dobrze.

A ja wymyśliłam " klepsydrę " dla mojego chłopaka na czas wyjazdu. Ja uwielbiam herbatę, więc planuję mu zapakować w jakieś ładne opakowanie tyle saszetek z herbatami, ile dni mnie nie będzie i ma sobie co wieczór robić jedną i patrzeć, jak szybko ich ubywa i jak szybko się spotkamy. Tylko tak myślę, jakie herbaty mu dać, bo takie zwykłe sagi albo coś, to trochę po najniższej linii oporu. Mogłabym kupić w sklepie, ale nie mam tyle pieniędzy a poza tym jak mi to zapakują w takie torebeczki do parzenia?

oooo swietny pomysl!
ale wiesz, w niektorych sklepach mozesz kupic takie saszetki np Dilmaha czy Liptona, rozne smaki....! i do tego sama wlasnorecznie mozesz jakies pudeleczko zrobic...

Stary 2009-04-26, 14:26   #1085
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roux666 Pokaż wiadomość
ou lalaa...tak npod rzad tyle dni...
ale zobaczysz, matura to jedna z najepszych imprez w szkole sredniej. ja strasznie pozytywnie wspominam, mimo ze historie ledwo zdalam heh

a potem egz zawodowy 15 i 16 czerwca

ja nie wiem co tż dać.

masza druga rocznica bedzie 11 sierpnia, wiec chyba bedziemy ja miec przed wyjazdem, o ile dotrwamy oczywiscie
Stary 2009-04-26, 14:57   #1086
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Na pewno coś wymyślisz dobrego dla TŻ.
No i dotrwacie do sierpnia, na pewno i dłużej! Nie nastawiaj się tak negatywnie.
Stary 2009-04-26, 16:47   #1087
2018070520180950
Konto usunięte

oj z nami jest roznie

a co mu wymyslic hmm..jakbylam na miesiac w Danii to co dziennie mial list zostawiony ode mnie ale tyle pisac nie a co i o czym

cos innego wymyslic musze

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-04-26, 18:19   #1088
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

heeey dziewczyny

bleee tez mam teraz mature !!

No i ostatni egzamin mam 19 maja ... chialabym jechac jako au pair juz 20 maja bo nic mnie tu w Polsce nie trzyma... a ze niewiem jeszcze dokladnie na jakie studia chce isc to postanowilam byc au pair 1 rok.. Chcialabym podszkolic niemeicki albo angielski tylko chyba glupio robie bo szukam tylko polskich rodzin
Nie ze boje sie wyzwania .. chyba najbardziej boje sie rozmowy telefonicznej bo tu napewno sie nie dogadam .. no ale zobaczymy co bedzie poki co czekam na jakies oferty... Najlesza strona ktora do tej pory miala to au pair worl ale mnie zablokowali ;p teraz mam na jakiejs innej zobaczymy co z tego wyjdzie

pozdrawiam xD
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 18:38   #1089
2018070520180950
Konto usunięte

gretaupair - tam cos znajdziesz

"nie boisz sie wyzwan" a szukasz polskich rodzin? cos tu nie tak

nie boj sie
ja tez sie rozmowy balam a kilka razy rozmawialam i zyje
najgorszy 1 raz, potem juz same slowa lecą
Stary 2009-04-26, 19:07   #1090
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Ja również witam, czaję się tu już od wczoraj..

Myślicie że mając 17 lat i zaczynając poszukiwania wczoraj, mam jakiekolwiek szanse na znalezienie rodzinki na wakacje?
Drozja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 19:17   #1091
zuczang
Raczkowanie

Nowinki:
Dwie rodziny,o których już tu pisałam, są na mnie zdecydowane.Chca porozmawiać przez telefon i podpisywac umowy.I teraz nie wiem,czy lepiej spędzić spokojne wakacje z dziewczynkami nad morzem,czy mieć objazdówke po Francji,ale za to latać cały dzien za trójką(bardzo szalonych jak określiła je hostka)maluchów?
Boję się strasznie tego telefonu,od dziecka mam tak,że nie znoszę rozmawiać z kimś obcym przez telefon nawet po polsku,a nie mówiąc juz po francusku...Ale dawno mi tak na czymś nie zależało jak na tym wyjeździe,więc muszę jakoś się przemóc.

Drozja,myślę,że masz szanse,poszukaj na aupariworld.net

zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-26, 19:23   #1092
cu.Kinia
Wtajemniczenie

GG do cu.Kinia

Drozja, na pewno znajdziesz, jeśli tylko rodzina zaakceptuje taką młodziutką osobę. U mnie było istne wariatkowo z szukaniem, ale jadę w efekcie do Niemiec i już się nie mogę doczekać. ;D

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Zuczang, ja bym brała pierwszą opcję, nie jestem wielką fanką objazdówek, choć moi hości mówili, że dużo podróżują i że jak będzie to możliwe, to będą zabierali mnie i dziewczynki. Więc w sumie można zwiedzić kawał świata, jeśli ktoś lubi takie coś, to śmiało się na to pisz. Chociaż ja należę do tych spokojniejszych, jeśli chodzi o podróże, bo źle znoszę jazdę, loty i inne.
Stary 2009-04-26, 19:31   #1093
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Założyłam już profile na aupairworld i greataupair, powysyłałam zgłoszenia do rodzinek które mi odpowiadały i których wymagania zgadzały się z moimi zdolnościami...

Na GA 20 rodzin dodałam do Hot listy, dostałam dwie negatywne odpowiedzi i żadnej pozytywnej.

Na AW wysłałam zgłoszenia do 18 rodzinek, 6 negatywów i jeden pozytyw.

Rodzinka anglików, mieszkająca w Szwajcarii, z czteroletnią dziewczynką, zarabiałabym 650 - 870 funtów szwajcarskich na miesiąc, ale nie fundowali by mi kursu językowego.. Ogólnie wszystko fajne i by mi pasowało, tylko oni chcą operke od Sierpnia, a ja chciałam tam być na wakacje (najlepiej całe) a we wrześniu wrócić do szkoły (i miałam tak napisane na profilu, a mimo to odpowiedzieli że mnie chcą).

Napisałam im w mailu, że jeśli chcą, to mogę przyjechać ale tylko na miesiąc, a wolałabym na dłużej, ale we wrześniu szkoła. Zobaczymy co odpiszą (i czy w ogóle), jakby nikt inny mnie nie chciał, to chociaż na ten miesiąc bym pojechała.
No i ich pozytywna odpowiedź, dodała mi trochę wiary w siebie..

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez zuczang Pokaż wiadomość
Nowinki:
Dwie rodziny,o których już tu pisałam, są na mnie zdecydowane.Chca porozmawiać przez telefon i podpisywac umowy.I teraz nie wiem,czy lepiej spędzić spokojne wakacje z dziewczynkami nad morzem,czy mieć objazdówke po Francji,ale za to latać cały dzien za trójką(bardzo szalonych jak określiła je hostka)maluchów?
Boję się strasznie tego telefonu,od dziecka mam tak,że nie znoszę rozmawiać z kimś obcym przez telefon nawet po polsku,a nie mówiąc juz po francusku...Ale dawno mi tak na czymś nie zależało jak na tym wyjeździe,więc muszę jakoś się przemóc.

Cytat:
Drozja, na pewno znajdziesz, jeśli tylko rodzina zaakceptuje taką młodziutką osobę. U mnie było istne wariatkowo z szukaniem, ale jadę w efekcie do Niemiec i już się nie mogę doczekać. ;D

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Zuczang, ja bym brała pierwszą opcję, nie jestem wielką fanką objazdówek, choć moi hości mówili, że dużo podróżują i że jak będzie to możliwe, to będą zabierali mnie i dziewczynki. Więc w sumie można zwiedzić kawał świata, jeśli ktoś lubi takie coś, to śmiało się na to pisz. Chociaż ja należę do tych spokojniejszych, jeśli chodzi o podróże, bo źle znoszę jazdę, loty i inne.
Wierzę w swoje możliwości, ogólnie to mam wrażenie, że wiek jest mniejsza przeszkodą niż krótki pobyt (większość rodzinek szuka na minimum pół roku), a gdyby nie te dwa moje 'defekty', to byłabym atrakcyjną kandydatką..

Zuczang, ja też bym brała pierwszą opcję, tym bardziej, że jeśli dobrze pamiętam z tego co czytałam, to będzie twoja pierwsza rodzina? No i ja to w ogóle jestem typem leniwca, wolałabym się wylegiwać na plaży, czy nawet się bawić w piasku, czy taplać w błocie, niż biegać za żywiołową trójką, podczas letniego, skwarnego zwiedzania jakichś miast..
Stary 2009-04-26, 19:31   #1094
zuczang
Raczkowanie

Nie przejmuj się,początki nigdy nie są latwe,ja już straciłam wiarę,że się uda,a teraz oglądam ceny lotów

Chyba się zdecyduję na tę pierwszą,bo jestem osobą raczej spokojną,nie mam dużego doświadczenia z małymi dziećmi i mam obawy,czy trójka to nie jest za dużo.Poza tym kocham morze,a pierwsza rodzina ma dom 300 m od plaży
Muszę to jeszcze przemyśleć dobrze,zobaczę jak ta rozmowa mi pójdzie,może samo się coś wyjaśni?W każdym razie trzymajcie kciuki!

zuczang jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-04-26, 19:37   #1095
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

A no i jeszcze jedna rodzina sama mnie dodała do Hot listy, ale to jakiś lipny profil chyba był, to odrzuciłam..:P

I właśnie ja tez się strasznie boje rozmowy telefonicznej (jeżeli w ogóle do jakiejkolwiek dojdzie). Nawet bardziej niż tego, że będę musiała żyć przez dwa miesiące i rozmawiać po angielsku, albo hiszpańsku z jakimiś obcymi ludźmi..^^
Pamiętam jak rok temu miała do mnie przylecieć dziewczyna z Martyniki w ramach wymiany i jej rodzice do mnie dzwonili kilka godzin przed jej przylotem. Ja ich nie rozumiałam, a oni się denerwowali, w efekcie czego jeszcze mniej ich rozumiałam..xD Trudno się dogadac z francuzami po angielsku.

Edytowane przez Drozja
Czas edycji: 2009-04-26 o 19:41

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-26, 19:44   #1096
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
Nowinki:

wolalabym francje chyba

Cytat:

podroze sa umeczniem - jeszcze na dodatek z dzieciakami

Cytat:
Napisane przez Drozja Pokaż wiadomość
Założyłam już profile na aupairworld i greataupair, powysyłałam zgłoszenia do rodzinek które mi odpowiadały i których wymagania zgadzały się z moimi zdolnościami...

Na GA 20 rodzin dodałam do Hot listy, dostałam dwie negatywne odpowiedzi i żadnej pozytywnej.

Na AW wysłałam zgłoszenia do 18 rodzinek, 6 negatywów i jeden pozytyw.

Rodzinka anglików, mieszkająca w Szwajcarii, z czteroletnią dziewczynką, zarabiałabym 650 - 870 funtów szwajcarskich na miesiąc, ale nie fundowali by mi kursu językowego.. Ogólnie wszystko fajne i by mi pasowało, tylko oni chcą operke od Sierpnia, a ja chciałam tam być na wakacje (najlepiej całe) a we wrześniu wrócić do szkoły (i miałam tak napisane na profilu, a mimo to odpowiedzieli że mnie chcą).

Napisałam im w mailu, że jeśli chcą, to mogę przyjechać ale tylko na miesiąc, a wolałabym na dłużej, ale we wrześniu szkoła. Zobaczymy co odpiszą (i czy w ogóle), jakby nikt inny mnie nie chciał, to chociaż na ten miesiąc bym pojechała.
No i ich pozytywna odpowiedź, dodała mi trochę wiary w siebie..

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Wierzę w swoje możliwości, ogólnie to mam wrażenie, że wiek jest mniejsza przeszkodą niż krótki pobyt (większość rodzinek szuka na minimum pół roku), a gdyby nie te dwa moje 'defekty', to byłabym atrakcyjną kandydatką..

Zuczang, ja też bym brała pierwszą opcję, tym bardziej, że jeśli dobrze pamiętam z tego co czytałam, to będzie twoja pierwsza rodzina? No i ja to w ogóle jestem typem leniwca, wolałabym się wylegiwać na plaży, czy nawet się bawić w piasku, czy taplać w błocie, niż biegać za żywiołową trójką, podczas letniego, skwarnego zwiedzania jakichś miast..
znajdziesz cos

Cytat:
Nie przejmuj się,początki nigdy nie są latwe,ja już straciłam wiarę,że się uda,a teraz oglądam ceny lotów

Chyba się zdecyduję na tę pierwszą,bo jestem osobą raczej spokojną,nie mam dużego doświadczenia z małymi dziećmi i mam obawy,czy trójka to nie jest za dużo.Poza tym kocham morze,a pierwsza rodzina ma dom 300 m od plaży
Muszę to jeszcze przemyśleć dobrze,zobaczę jak ta rozmowa mi pójdzie,może samo się coś wyjaśni?W każdym razie trzymajcie kciuki!
wow plaza... bierz ta pierwsza:ehem :

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
A no i jeszcze jedna rodzina sama mnie dodała do Hot listy, ale to jakiś lipny profil chyba był, to odrzuciłam..:P

I właśnie ja tez się strasznie boje rozmowy telefonicznej (jeżeli w ogóle do jakiejkolwiek dojdzie). Nawet bardziej niż tego, że będę musiała żyć przez dwa miesiące i rozmawiać po angielsku, albo hiszpańsku z jakimiś obcymi ludźmi..^^
Pamiętam jak rok temu miała do mnie przylecieć dziewczyna z Martyniki w ramach wymiany i jej rodzice do mnie dzwonili kilka godzin przed jej przylotem. Ja ich nie rozumiałam, a oni się denerwowali, w efekcie czego jeszcze mniej ich rozumiałam..xD Trudno się dogadac z francuzami po angielsku.
ja tez sie balam rozmowy telefonicznej ale jakos poszlo

ale ja do francuzow nie jade na szczescie
moja Hostka nie ma nawet akcentu za bardzo bo z kanady pochodzi
i latwo raczej ja bylo zrozumiec przez tel
Stary 2009-04-26, 19:48   #1097
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

Cytat:
Napisane przez adka0401 Pokaż wiadomość
heeey dziewczyny

bleee tez mam teraz mature !!

No i ostatni egzamin mam 19 maja ... chialabym jechac jako au pair juz 20 maja bo nic mnie tu w Polsce nie trzyma... a ze niewiem jeszcze dokladnie na jakie studia chce isc to postanowilam byc au pair 1 rok.. Chcialabym podszkolic niemeicki albo angielski tylko chyba glupio robie bo szukam tylko polskich rodzin
Nie ze boje sie wyzwania .. chyba najbardziej boje sie rozmowy telefonicznej bo tu napewno sie nie dogadam .. no ale zobaczymy co bedzie poki co czekam na jakies oferty... Najlesza strona ktora do tej pory miala to au pair worl ale mnie zablokowali ;p teraz mam na jakiejs innej zobaczymy co z tego wyjdzie

pozdrawiam xD
to na aupair world blokują?!!! za co, jesli mozna wiedziec??

Cytat:
Ja również witam, czaję się tu już od wczoraj..

Myślicie że mając 17 lat i zaczynając poszukiwania wczoraj, mam jakiekolwiek szanse na znalezienie rodzinki na wakacje?
jasne, ze masz szanse, jesli tylko sie nie bpisz i jestes odpowiedzialna

Cytat:

ja juz trzymam)

Cytat:

ojj truudno :

Stary 2009-04-26, 20:09   #1098
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
jak za duzo wyslesz wiadomosci do rodzin ze jestes zainteresowana.

mnie tez zablokowai. i nie wiem czy za rok sie odblokuje czy member musze wykupic czy np od nowa profil zalozyc.

ale i tak wole pod wzgledem interfejsu greataupair

---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

mam kilka profili moze sie ktorejs przydadza:
http://www.greataupair.com/fastfind....airShortStay/3

Edytowane przez 2018070520180950
Czas edycji: 2009-04-26 o 20:11
Stary 2009-04-26, 20:11   #1099
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:

jasne, ze masz szanse, jesli tylko sie nie bpisz i jestes odpowiedzialna

ja juz trzymam)

ojj truudno :
Bać się pewnie zacznę, jak będę musiała wyjeżdżać, odpowiedzialna jestem. Gorzej z moim angielskim, tzn z wiarą w siebie, bo każdy z kim gadam (piszę), mówi że mój ang jest świetny (i nauczycielka też ).. No jak będę musiała, to się dogadam, nawet na migi.

No i moją mamę będzie trzeba przekonać, bo na razie jej nic nie mówiłam.. Jak będę miała realne szanse na wyjazd, to z nią pogadam.

No i właśnie, jak wy sprawdzacie swoich hostów? Jakieś specjalne pytania, czy coś? Mogę np ich poprosić o przesłanie skanów ID, żeby mieć pewność, czy nie bardzo?

Cytat:
jak za duzo wyslesz wiadomosci do rodzin ze jestes zainteresowana.

mnie tez zablokowai. i nie wiem czy za rok sie odblokuje czy member musze wykupic czy np od nowa profil zalozyc.

ale i tak wole pod wzgledem interfejsu greataupair
A za dużo, to ile? Kurczę, muszę uważać.
Mi się właśnie na początku wydawało, że aupairworld, ma bardziej przejrzysty i intuicyjny interfejs.

No i dostałam kolejna odpowiedź na great aupair. Negatywną. Od jednej z moich najbardziej upatrzonych rodzinek. Z Madrytu..

I propozycję od samotnego czterdziestoletniego pana, który szuka dla siebie operki..xD

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-04-26, 20:15   #1100
2018070520180950
Konto usunięte

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ----------

Cytat:
Bać się pewnie zacznę, jak będę musiała wyjeżdżać, odpowiedzialna jestem. Gorzej z moim angielskim, tzn z wiarą w siebie, bo każdy z kim gadam (piszę), mówi że mój ang jest świetny (i nauczycielka też ).. No jak będę musiała, to się dogadam, nawet na migi.

No i moją mamę będzie trzeba przekonać, bo na razie jej nic nie mówiłam.. Jak będę miała realne szanse na wyjazd, to z nią pogadam.

No i właśnie, jak wy sprawdzacie swoich hostów? Jakieś specjalne pytania, czy coś? Mogę np ich poprosić o przesłanie skanów ID, żeby mieć pewność, czy nie bardzo?

A za dużo, to ile? Kurczę, muszę uważać.
Mi się właśnie na początku wydawało, że aupairworld, ma bardziej przejrzysty i intuicyjny interfejs.

No i dostałam kolejna odpowiedź na great aupair. Negatywną. Od jednej z moich najbardziej upatrzonych rodzinek. Z Madrytu..

I propozycję od samotnego czterdziestoletniego pana, który szuka dla siebie operki..xD
nie wiem ale kolo stu chyba
ja na great aupait znalazlam

zdj mi wysyla, mam z nia kontakt, piszemy na facebook.com, codziennie prawie dodaje fotki malej, nie sadze zeby klamala, na dodatek rozmawialam z nia wiec sie nie boje

pozatym jak by zle bylo to mam rodzine w Londynie
ale bedzie git

ich obecna aupair mowi ze mala jest swietna, rodzinka tez wiec jestem pozytywnie nastawiona, jakby nie bylo to 2 mies wytrzymam
Stary 2009-04-26, 20:18   #1101
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Eeeee, ten pierwszy link, który podałaś, to właśnie ta rodzinka, od której ja dostałam zaproszenie, ale ja odrzuciłam, bo mi sie wydaje lipna.. Wam sie nie wydaje ten profil dziwny trochę?
Stary 2009-04-26, 20:21   #1102
2018070520180950
Konto usunięte

lipny nie jest, jesli bylby woiarygodny to i tak by ci na maila podali uwagi/obowiazki czy cos wiec by sie sprawdzilo czy wiarygodni ze nie, po samaym profilu ja bym nie osadzala
Stary 2009-04-26, 20:27   #1103
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
lipny nie jest, jesli bylby woiarygodny to i tak by ci na maila podali uwagi/obowiazki czy cos wiec by sie sprawdzilo czy wiarygodni ze nie, po samaym profilu ja bym nie osadzala
No dla mnie wydaje się lipny prawie pusty profil, gdzie w formularzu jest napisane, że będzie wymagana opieka nad dzieckiem poniżej dwóch lat, a na samym dole w informacjach od hosta, że trzeba się zająć jego 4-letnim synem..

Poza tym, to jest hinduska rodzina i nie to że jestem jakaś uprzedzona, ale chyba nie chciałabym pracować w rodzinie z zupełnie innego kręgu kulturowego..

A w ogóle, to nie wiem dlaczego, ale bardzo sceptycznie podchodze do rodzin, które same mi wysyłają zaproszenie, pewnie to kwestia wiary w siebie..:P

Dostałam właśnie maila.:
Cytat:
Good day
My name is Eliza Batt, I got your profile from a UK based Au pair
agency company and i found your profile interesting so i want you to
be the next aupair for my 7 years old child (Betty) and i want you to
start working soon. I will be glad to read more about you if
interested in the job and also to see pictures of you. I will try to
upload my pictures and i will send them to you if you are interested
in the job. However, get back to me immediately if you are interested
in the position for further details about my family and the job. There
are colleges in my area and i will be glad to sponsor your tuition in
case you will like to attend language class as you can study in your
free time.
Your duty is basically taking care of Betty and making sure she's in
good state of health always and I will expect you to work for 45 hours
weekly from Monday thru Friday with weekends off. I will like to know
if you are okay with the salary offer of 1750pounds monthly and a
weekly pocket money of 200pounds. Get back to me soon if you are
interested in the job for further details.
W opcjach maila, mi się wyświetliło, że był wysłany na jeszcze 4 inne polskie adresy mailowe..

Trochę duże te zarobki, co sądzicie?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-04-26, 20:32   #1104
2018070520180950
Konto usunięte

Cytat:
No dla mnie wydaje się lipny prawie pusty profil, gdzie w formularzu jest napisane, że będzie wymagana opieka nad dzieckiem poniżej dwóch lat, a na samym dole w informacjach od hosta, że trzeba się zająć jego 4-letnim synem..

Poza tym, to jest hinduska rodzina i nie to że jestem jakaś uprzedzona, ale chyba nie chciałabym pracować w rodzinie z zupełnie innego kręgu kulturowego..

A w ogóle, to nie wiem dlaczego, ale bardzo sceptycznie podchodze do rodzin, które same mi wysyłają zaproszenie, pewnie to kwestia wiary w siebie..:P

Dostałam właśnie maila.:

W opcjach maila, mi się wyświetliło, że był wysłany na jeszcze 4 inne polskie adresy mailowe..

Trochę duże te zarobki, co sądzicie?
nie zwracalam uwagi to rzeczywiscie cos nie tak

to co wkleilas to typowe oszusto nawet nie odpisuj na to.

co do innych kregow kulturowych, ja bede u buddystow, jestem tolerancyjna, ciekawi mnie poznanie innych religii i pogladow, nie jestem uprzedzona, uwazam ze w kazdej religii jest jakas prawda, po co sie uprzedzac?
Stary 2009-04-26, 20:42   #1105
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
co do innych kregow kulturowych, ja bede u buddystow, jestem tolerancyjna, ciekawi mnie poznanie innych religii i pogladow, nie jestem uprzedzona, uwazam ze w kazdej religii jest jakas prawda, po co sie uprzedzac?
Jak dla mnie, to nie chodzi o nietolerancyjność, a o to, że no po prostu to zupełnie inna kultura. I jak ja mam zajmować się i poniekąd też wychowywać dzieci kogoś, kto ma zupełnie inne spojrzenie na świat?

Poznawać inne kultury mogę, religie też, nawet bardzo chętnie. Ale nie kosztem życia w ciągłym stresie, 'czy jeśli coś powiem, albo zrobię, to nie popełnię w ten sposób jakiegoś nietaktu?'..
Stary 2009-04-26, 20:47   #1106
2018070520180950
Konto usunięte

zalezy od rodziny.
ja bede tam w sobote wiec mam weekend by sie tam zaklimatyzowac, wiadomo, maja jakies swoje poranne modlitwy, ale nie wpklywa to na wychowanie dziecka, wychowuja normalnie jak kazde inne, moze zalezy to ode religii, rodziny, bo ja wiem
Stary 2009-04-26, 20:53   #1107
Drozja
Zadomowienie

GG do Drozja

Cytat:
zalezy od rodziny.
ja bede tam w sobote wiec mam weekend by sie tam zaklimatyzowac, wiadomo, maja jakies swoje poranne modlitwy, ale nie wpklywa to na wychowanie dziecka, wychowuja normalnie jak kazde inne, moze zalezy to ode religii, rodziny, bo ja wiem
No właśnie zależy od rodziny. Możesz trafić na całkiem normalną, gdzie wcale nie odczujesz żadnej różnicy, a możesz tez trafić na jakichś fanatyków, którzy cię będą traktować jak podgatunek (chociaż to też niekoniecznie zależne od kultury..).. Ludzie są różni i ja bym chyba nie była taka odważna, zwłaszcza na mój pierwszy raz.
Stary 2009-04-26, 21:14   #1108
roux666
Zakorzenienie

GG do roux666

heh Drozja, czyli Ty tez dostałas super ofertę pracy...

zauwazyłyscie, ze ci oszusci mają w zwyczaju pisac..ze dziecko ma iles tam years old...a następnie w nawiasie podają jego imie. i generalnie to tyle o dziecku samym w sobie.

takie moje spostrzeżenie

Stary 2009-04-26, 21:18   #1109
2018070520180950
Konto usunięte

jak juz widze ze za duzo placa to sie czerwona lampka mi zapala
Stary 2009-04-26, 21:34   #1110
adka0401
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to adka0401

Mnie usuneli z au pair world bo napisalam ze polskie rodziny moga mnie znalesc na naszej klasie
(oczywiscie to wielkie zlamanie regulaminu bo podalam swoje dane kontaktowe ;p )

w sumie szkoda bo ta strona byla dla mnie najciekawsza i w sumie najrzetelniejsza ..
no ale poprobuje na greataupair moze szczescie mi dopisze

stylishtravlr
adka0401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości