![]() |
#1081 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
Dot.: skończyłam studia i jestem bezrobotna
Ech..może myśleli, że dadzą a radę z nowym pracownikiem a nie dają
![]() Trzymaj się Aagnesska ![]() P.S. szefowa znów nie znalazła czasu na moją umowę ![]() A! Moja kumpela szukająca pracy powiedziała mi ostatnio, że w Rzeszowie w U. Marszałkowskim chyba, zatrzymali 3 osoby w związku z korupcją przy rekrutacji na stanowiska urzędnicze..ustawiali konkursy :/
![]() Edytowane przez Puntodivista Czas edycji: 2009-03-10 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
U mnie w mieście chyba na każdy konkurs jest ustawione stanowisko
![]() Ja raczej nie będę już szukała pracy w urzędach, szkoda nerwów. Człowiek się cieszy, że jest na liście spełniających warunki formalne a potem nici. Nie pisze tutaj tylko o sobie, ale wiem, że inni znajomi także składają do urzędów i mają więcej doświadczenia niż ja i też ich nie zapraszają. Nawet w PUPie są przekręty ![]()
![]() |
#1083 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a tak poważnie to powszechnie znany jest fakt, że konkursy sa ustawiane i tak się dzieje od dawien dawna i nigdy przez lata nikomu to nie przeszkadzało. A ludzie wykształceni, przygotowani do pracy robią sobie nadzieję i przy okazji naiwniaków z siebie. Z takim podejście nigdy nic w administracji się nic nie zmieni bo jak ktoś dostaje się do urzędu po znajomości, siedzi w tym toksycznym, zakurzonym środowisku to siłą rzeczy staje się tez taki. Już chyab to pisała, ze u mnie w miejscowości rodzinnej (miasto 140tyś) w urzędach zostaja tylko ludzie po stażach albo po znajomościach Nie ma innych pracowników. A propo staży zaważyłam, że we Wrocku coraz więcej pojawia sie ofert praktyk. Widać, że potrzebuja pracowników, ale nie chce im sie płaćić ludziom ... a ty idziesz na prakyke, dajesz swoja pracę za dziękuję i łudzisz się, że później Cie zatrzymają. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() Dziś akurat miałam urlop i chciałam sobie pospać do 10:00, a tu rano dzwoni tel z urzędu. Myślę sobie "pewnie zapraszają na rozmowe na stanowisko, na które składałam niedawno" ![]() ![]() ![]() Także dziewczyny nie łamcie się-ja jestem żywym dowodem na to, że w końcu, po wielkich trudach można bez znajomości dostać pracę w administracji. Pracy szukałam ok 8 miesięcy będąc na stażu, już prawie depresji dostawałam, a tu proszę taka niespodzianka. Wierzę, że każdej z nas się uda ![]()
![]() Edytowane przez merciless Czas edycji: 2009-03-11 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Rozeznanie
|
Wielkie gratulacje
![]() super, bardzo się cieszę ![]() Widzisz jak to los czasem płata figle. Kiedy zaczynasz? Mam nadzieję, ze będziesz zadowolona z nowej posady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
Ja również dołączam się do gratulacji. Cieszę się razem z tobą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Rozeznanie
|
Jestem juz tak sfrustrowana brakiem pracy, że nie umiem się cieszyć Twoim szcześciem merciles
![]()
![]() |
#1090 |
☕ sprawia, że jestem☺
|
No tak z tym, że głównie chodziło mi o to, że zostali zatrzymani
![]() merciless, gratulacje ![]() No i mam umowę ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
Dziewczynki strasznie z Was dumna jestem
![]() ![]() Zauważyłam tendencję do umieszczania coraz mniejszej ilości ogłoszeń o pracę w dziedzinie, która mnie interesuje. W przeciągu ostatnich 2 tygodnie wysłałam raptem 2 CV ![]() A jak już się coś trafi to tak jak ostatnio za tysiaka na rękę. Ja wiem, że lepszy rydz niż nic ale trochę się będę czuła upokożona w takiej pracy. Cholera nooo człowiek studia kończył zapierdzielał w nadziei, że jak poświęci te 5 lat swojego życia na edukację to będzie mieć łatwiej na rynku pracy. Taka dupa z kupą wielką o!!! Od poniedziałku w akcie desperacji i flustracji nagabywuję kogo tylko się da pytaniami czy znajomi bądź znajomi znajomych nie znają jakiś znajomych którzy potrzebują pracownika, czyt. MNIE ![]() A nóż widelec jakimś cichaczem się uda, za pomocą poczty pantoflowej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Zadomowienie
|
merciless, gratuluję
![]() ![]() Puntodivista, Tobie równiez gratuluję ![]()
Od dawna nie korzystam z tego profilu na wizażu tylko z innego. Edytowane przez kasia083 Czas edycji: 2009-03-11 o 12:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
BAN stały
|
susinka1, szukasz pracy ledwo po studiach? Nie możesz liczyc, że od razu dadzą Ci niewiadomo ile.. Nie masz doświadczenia, to musisz się wykazać, że jesteś warta, żeby Ci więcej zapłacić. Same studia to nic w dzisiejszych czasach... Liczą się realne umiejętności. Jeden znajomy zaczynał pracę od 800 zł!! i szybciutko co 2-3 miesięce podwyżki (regularne) jakis awans i po 2 latach zarabia teraz ok 3000 na rękę (z szansą na kolejne awanse i podwyżki).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Raczkowanie
|
A kto ci powiedział, że nie mam doświadczenia hyyy? jak bys przeczytał wątek to byś wiedział, że już 8 miesiąc pracuję, ba nawet w zawodzie. Z tym, że kończy mi się umowa i ze względów finansowych mi jej nie przedłużą. Co prawda jest to umowa zlecenie ale uwierz mi zarabiam grubo ponad tysiąc.
A jak słysze oferty pracodawców organizujących 3 stopniowy proces rekrutacji po to aby pracownik, nota bene po studiach i z doświadczeniem najlepiej , potem odbierał poczte i telefony z pensją 1 tys zł na rękę to mnie szlag jasny trafia. O to mi chodzi! Aha na ostatnej rozmowie zaproponowano mi właśnie taką kwotę. BEZ MOŻLIWOŚCI PODWYŻKI w przyszłości. Powód - brak kasy. Przynajmniej taka była ich wersja ![]() Edytowane przez susinka1 Czas edycji: 2009-03-11 o 13:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
BAN stały
|
To w takim razie sorki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1096 |
Raczkowanie
|
No właśnie o to mi chodzi
![]() Wygórowanych wymagań finansowych tez nie mam. Wiadomo, mały staż i doświadczenie, ale uważam, że aby się samodzielnie utrzymać to minimum jakie powinno się zarabiać to 1500 zł. Ale to już jest takie minimum minimum ![]() Zwłaszcza, że to nie jest kwota wygórowana biorąc pod uwagę ceny jakie się panoszą w sklepach, a mgr przed nazwiskiem jednak widnieje. I w jakimś celu tam się znalazł ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Super ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1098 |
Raczkowanie
|
A wiecie co sobie pomyślałam?
Jak młody człowiek, wykształcony, chętny do pracy, ma nie tracić zapału, wiary i optymizmu gdy zastaje taką sytuację na rynku pracy? Jak taki ktoś ma entuzjastycznie podchodzić do poszukiwania pracy jak zajęcie to wprowadza go raczej w depresję niż w nadzieję na lepszą przyszłość? Zaczynam inwestować w LOTTO ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Rozeznanie
|
no niestety, teraz życie mocno klepie po dupsku. Nastała taka a nie inna sytuacja i będzie coraz trudniej. A pamiętam jak w tamtym roku szukalam pracy ... eldorado.
Co jeszcze mi się przypomniało - jak zdawałam maturę to wszyscy mówili żeby iść na studia dzienne bo wtedy inaczej pracodawcy an Ciebie patrzą. A teraz jak co 2 ma mgr to żałuje, ze nie zaczęłam pracy od razu po licencjacie. Dziś miałabym prawie 3 lata doświadczenia i dyplom ![]() Albo 2 opcja - po maturze szkoła dla księgowych, roczek nauki i już masz pracę bo z tego co widzę to księgowych ciągle poszukją. Susinka1 z tym lotto to dobry pomysł. Mój Tż gra od nowego roku i trafił już 2x4 oraz 1x3. Ja czekam na szóstkkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
mi tez w szkole średniej wszyscy powtarzali, bym poszła na dzienne... a teraz bardzo tego żałuję, bo ci którzy poszli prosto do pracy, to sobie pokończyli w międzyczasie zaoczne, które w przypadku mojej uczelni były o wiele prostrze i teraz mają i studia, i kilkuletnie doświadczenie... a ja? strasznie mi smutno z tego powodu...
chyba już większe szanse są w wygranie totka niż znalezienie teraz dobrej pracy dla mnie... Ja niestety nie mam szczęścia... Dużo ostatnio grałam i jak na razie, to tylko raz 3 wytypowałam...
![]() |
#1101 |
Raczkowanie
|
Dziękuję dziewczyny za gratulacje
![]() Puntodivista-ja Tobie również gratuluję ! Pracę (mam nadzieję) zaczynam od poniedziałku-to zależy od tego jak wyjdzie z badaniami. Dziś już byłam po skierowanie, odwiedziłam KRK - 50 zł poszło sobie za świstek papieru... Muszę pozałatwiać wszelkie formalności z UP i tu się trochę martwię, że mogę mieć problemy, bo oni zawsze jak coś nie schrzanią, to przeciągają, a ja nie mam na to czasu teraz ![]() ![]() Trzymajcie się dziewczyny-trzymam za Was kciuki ![]()
![]() |
#1102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W końcu kolejne pozytywne wieści ![]() Zdradzisz co to za stanowisko? ![]() Cytat:
![]()
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2009-03-11 o 18:13 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Zadomowienie
|
Dziś zadzwoniła do mnie Pani z oferta pracy
![]() ![]() ????? Nie rozumiem jak można kogoś zapraszać na rozmowę za godzinę ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jak rozmawiam z koleżankami szukającymi pracy to też są załamane sytuacją u nas w mieście....jest naprawdę źle! ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1105 |
Rozeznanie
|
hehehe, o rekrutacja to można bajki pisać ... moja koleżanka miała kiedyś tak jak Ty bravvurka, tyle, że do niej zadzwonili rano, jak siedziała w piżamie z maską na włosach i kazali się stawić za godz.
![]() ![]() agulka ja w tym miesiącu zapłąciłam rachuki z oszczędności i za miesiąc też może jeszcze dam radę, ale prawda jest taka, że od kilku tyg jestem na całkowitym utrzymaniu Tż (zakupy, wyjścia) a już ne pamiętam kiedy oststnio kupiłam sobie coś dla przyjemności. Na szczęście Tż na brak pracy nie naeka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Zadomowienie
|
Nie, nie byłam na tej rozmowie. Z resztą babka zachowywała się w rozmowie jakby była wspaniała, że inną prace mi oferuje, chociaż na początku rozmowy myślałam, ze chodzi o ofertę na która składałam a nie o innej. Nawet nie raczyła mnie poinformować, ze to coś innego, dopiero potem wyszło jak się zapytałam czy to u mnie w mieście.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Referent ds. organizacyjnych i reklam w wydziale dróg i transportu.
![]() |
![]() |
#1109 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Tu się z Tobą nie zgodzę, żeby brali wszystkich.... ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:39 ---------- Cytat:
Znam to skądś... ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- A tak apropo szukania pracy- skończyłam studia z najlepszym wynikiem na roku i wierzcie mi, że już 4 miesiące szukam i ..... byłam raptem na 2 rozmowach, z czego jedna była na stanowisku asystentki ds. marketingu, najpierw pierwszy etap trwał dwie godziny (pół godziny rozmowy po polsku, pół godziny po angielsku, tłumaczenie tekstów pisemnych, test z Excela). Jakoś przebrnęłam, potem zostalo 9 osób i znowu tłumaczenia korespondencji angielskiej i test z Excela. Przeszłam do ostatniego etapu, gdzie byłam tylko ja i jeszcze jedna laska- po czym kobieta powiedziała,że osobiście wolalaby mnie, ale od początku szukali kogoś kto na stałe mieszka w mieście, w którym siedzibę ma firma. Druga moja rozmowa to dopiero była porażka- asystent HR, a na miejscu pierwsze pytanie - jakie proramy księowe pani zna, bo odeszla nam księgowa i musi pani ją zastąpić..... Oczywiście w ogloszeniu ani słowa o księgowości.... Powiem Wam szczerze,że coraz częściej myśle o firmach konsultingowych....Ale ta harowka i stres.... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:17.