|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zadomowienie
|
Dot.: OD WALENTYNEK DO MIKOŁAJA - czyli Listopadowo-Grudniowych 2008 bobasów zgraja c
Cytat:
ale ci zazdraszczam, my prawdopodobnie w marcu i od razu chrzciny itp,a tak sie stesknilam, blokiem sie nie przejmuj, toz wiedza ze male dziecie macie, ja mam w nosie czy ktos kweka bo jak oni imprezki robia to dobrze wiec ja bez skrupulow jestem,a co. a my szczepioneczka 6 mamy, az sie boje
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
my już po wizycie u lekarza z bioderkami
![]() ![]() drobcia Filipek jest śliczny no a jaką ma mamę laseczkę ![]() ![]() ![]() antysuj wszytkiego dobrego z okazji 2 miesięcy śliczne maleństwo scorpioniec gratki z okazji przespanej całej nocy oby tak dalej ![]() Mbu szczeście że już masz to za sobą! gratulacje wracaj szybko do zdrówka ![]() ja już nie mogę się doczekać jutra bo znwu mam wychodne heheh i wybieram się do fryziera ściąć i pofarbować włoski ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() u mnie sie tak czasem zdarza najczesciej po nocy, rano jak zrobi kupe to taka porzadna, ze od razu na plecach laduje Cytat:
![]() ![]() ![]() liczna szwow przerazajaca ![]() sliczny, ale ten cas zasuwa - nasze dzieci juz takie dorosle ![]()
![]() |
#1085 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
W sylwka ja zasnęłam o 23.30, a Kasia o 23.55 (tz mnie wymienił przy łóżeczku). Spałyśmy obie jak zabite do 7 rano, nawet fajerwerki za oknem nas nie obudziły. Pierwszy raz przegapiłam północ ![]() Ach, pępuszek jeszcze nie odpadł a jutro Kasia kończy 6sty tydzień. Czy u którejś z was też tak długo było? Ciocia męża (pediatra) uspokaja nas że może nawet do 3 miesięcy. Ale mnie on już denerwuje.. Zaznaczam że spirytuskiem smarujemy wg przykazań. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2009-01-02 o 17:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wymeczyła się biedna ![]() ![]() ja się cieszę, że dwa tygodnie dłużej w domu z Młodym posiedze przez nowelizację Kodeksu Pracy ![]() ![]()
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
pediatra nam tez mówil ze moze byc do 3 miesięcy ![]() a co do pieluch to po eksperymencie z huggiesami mam dość i trzymamy sie pampów.. teraz są trójki ale nie bawem juz na 4 bedziem sie przenosić ![]() becia ale tej ustawy chyba nasz pezydent jeszcze nie podpisal?? a to jest wyagane by mogla wejść zycie... Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-01-02 o 17:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
podpisze ... jak nie to go dorwę i ... nie napisze co mu zrobię bo mnie zbanuja ![]()
![]() |
#1089 |
Zadomowienie
|
a czym spieracie ewentulna kupe z ciuszkow?
bo kurcze mi plamy zostaja na niektorych ![]()
#1090 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
niobe, moja malo robi kup, a jak juz to geste, ale pamietam ze te z piersi kupy (w sensie jak karmilam cyckiem) to schodzilo woda i zelem do prania, zostawialm na noc namoczyc, a potem malo ekologicznie pralam w 60st
![]() codziennie wychodze z mala, przynajmniej na 3 godziny, ale u nas nad morzem jak temp spadnie do 5 st to jest wszytsko. musze sie zabrac za zrobienie albumu polki dla moich rodzicow, obiecalam, a czas zapietrusza. lisey ja tez mam 6 szczepienia, a 5-go chce jechac do londynu po paszport dla malej, wiec malo czasu mi zostalo do wyjazdu |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Zadomowienie
|
ja tez spieram od razu woda i mydlem, a potem pieore, ale w lovelli i czasem plama zostaje. Moze zalezy to od gatunku ciuszkow?
sprobuje nastepnym razem namoczyc w zelu do prania i zobaczymy czy bedzie lepiej. a macie jakis przepis na fajna salatke? Mam na cos ochote i sama nie wiem na co. Niby na slodkie, ale ciasto i ciastka sa w domu i jakos mi nie spakuja, wiec moze jednak cos ostrzejszego ![]()
#1093 |
Raczkowanie
|
witajcie
znowu melduję się po tygodniu bo cały czas są u mnie goscie z anglii ale jutro juz wyjezdzaja i bede czesciej zaglądać, kacperek 28grudnia miał chrzciny i załącze zdjęcia bo dawno go niepokazywałam a Wasze dzeciaczki cudne rosną jak na drożdzach, mój kacperek też już w końcu prawie zdrowy, i bardzo się już zmienił też cudnie się usmiecha, szczególnie jak leży z gołą dupka po przewijaniu hehe pozdrawiam i szczesliwego nowego roku 2009 Edytowane przez KaSiaEG Czas edycji: 2009-01-28 o 07:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczynki!
Dawno mnie nie było... Nie mam kiedy ostatnio w ogóle siedzieć na necie... Ciągle jest coś do zrobienia... A ostatnio też sporo gości. Śliczne Wasze dzieciaczki! I jakie duże już! Mój jeszcze nawet miesiąca nie ma. Ale mamy pierwsze sukcesy! Wreszcie zaczął spać w swoim łóżeczku! Już drugą noc w nim przespał! ![]() Mbu! Współczuję strasznie, mojego porodu nie zapomnę nigdy i niech mi nikt nie mówi, że ten ból się zapomina... Jak ktoś miał lekki poród, to może i tak, ale nie można generalizować. Pozdrawiam wszystkie mamusie i ich dzidziusie noworocznie życząc samych cudownych chwil w 2009 roku! Buziaki! ![]()
#1095 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny piękne dzieciaczki
![]() Moja mała terrorystka daje ostatnio czadu. W dzień śpi jak aniołek a po kąpieli się ożywia i tylko cyc albo ryk. Kurcze aż boję się że się nie najada i dlatego tak wrzeszczy. Ale ona jak je to usypia a jak wypluje cycka to się budzi i chce jeszcze. I musi chociaż chwilkę spać z nami w łóżku. Boję się że mimo tego że pokarm mam to może mało treściwy i muszę butlą dokarmić. Dzisiaj w nocy 4 godziny ją usypiałam. ![]() I jeszcze jedno. Moja córcia skończy jutro 3 tygodnie a jak wezmie się ja na recę do odbicia to ona głowę podnosi. Nie za wcześnie? Wogóle silna jest jak nie wiem co. Podnosi się na piętkach i cała pupa do góry. Czasami w szoku jestem Mbu Boże aż się wierzyć nie chce. Trzydzieści parę szwów!!! Pogłupieli. Ale na szczęscie masz to już za sobą. Edytowane przez Petitka4 Czas edycji: 2009-01-03 o 10:04 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
KaSiaEG kacperek cudo i juz ochrzczony. zazdraszczam...
u nas wlaśnie byl ksiądz po kolędzie i umawialiśmy się na chrzciny ![]() ksiądz troche po 30 ogolony na jezyka i w jeansach (pod sultanną oczywiście ![]() ale te chrzciny to mi sie nie uśmiechaja wcale... i jeszcze do spowiedzi mam iść... ![]() ostatnio bylam 5 lat temu przed ślubem ![]() ![]() Petitka4 u nas wrzaski po kąpieli sa normą.. calą kąpiel i ubieranie sie uśmiecha.. a potem przed jedzeniem, w trakcie lub po (codziennie w innym momenci) zaczyna się wrzask! i tak trzeszczy z godzinę.. to jest chyba kolka..tylko u nas w lzejszym wydaniu bo mala dostaje krople.. ale strasznie się preży i wrzeszczy wtedy.. ![]() mala dzis kończy 2 miesiące ![]() ![]() a teraz mam zaszczyt przedstawić małą Gabrielę córeczkę Mbu |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zadomowienie
|
KaSiaEg - synek sliczny
![]() Cytat:
![]() ![]() Mbu - Gabrysia cudowna, wymeczlas sie strasznie, ale masz juz przy sobie swoja mala ksiezniczke | ![]()
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mam do Was pytanie: czy Wy też nosicie swoje maluszki prawie cały dzień na raczkach? Bo jak ja położę Aleksandra do leżaczka albo na matę albo do łóżeczka to wytrzymuje tam góra 5 minut i jest niesamowity wrzask i trzeba od razu Go nosić, ręce mnie już bolą w łokciach. Pytam się Was, bo nie chciałabym popełnić błędu może coś źle robię? Sama nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Igor ma to samo ![]() ![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale za to ja mam inna opcje - moje dziecko zawsze sie budzi z placzem. rzadko kiedy obudzi sie pogodna. smieszniej, bo jak sie uspokoi to sie smieje na calego tak mi jej zal, bo ona sie tak zali jak sie wybudza ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Raczkowanie
|
dlatego ja sie cieszę , że mam juz te chrzciny z głowy, chociaż cieszę się , ze mogłam dzieki nim spotkać się z rodzina której dawno niewidziałam , bo niemieszkają w moim miescie a bardzo daleko, szczególnie mój brat który był chrzestnym, i chyba właśnie to , że oni przyjechali bylo największym prezentem, a wiare jak bedzie chciał to i tak sam może zmienić, chociaz mam nadzieję , że wychowam go tak , że tak się niestanie, chociaż niejestem szczególnie praktykujaca czy cos w tym stylu, sama w kosciele ostatni raz byłam bardzo dawno temu, każdy roibi zgodnie ze swoim sumieniem, a prezentów Kacper za dużo niedostał i bynajmniej dla mnie nie o to chodziło, bo była tylko najbliższa rodzina moi bracia z żonami , dziadkowie Kacperka, chrzestna Kacperkai prababcia, niemoglimsmy spędzić wszyscy razem świąt to chociaz chrzciny razem spędziliśmy i z tego się bardzo cieszę.
bo widze , że tymi chrzcinami wywołałam gorącą dyskusję hehe pozdrawiam Mamusie, buziaki dla dzieciątek |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz np lezy juz ponad 1/2h na macie i macha raczkami i nozkami, puscilam jej mozarta i slucha i gada ![]() Ja zazwyczaj na kazdy jej pisk od razu nei reaguje, a tez jak zaczyna poplakiwac to najpierw ja zabawiam na lezaco, dopiero jak to nie skutkuje to podnosze.
![]() |
#1103 |
Rozeznanie
|
Teraz mala znowu nie spi tylko tata na rekach nosi
![]() ![]() Dziewczyny kiedy wyszłyscie pierwszy raz ze swoimi pociechami na spacer i na jak długo? Ja wiem ze teraz zima w pełni i u mnie wieje starsznie momentami wiec nie pochodzimy ale zastanawiam sie czy nie powinnam jej ubierac jak na spacer i okno otworzyc. Niech sie przyzwyczaja. Na kilka minutek. Sama nie wiem Mbu corcia śliczna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a tz chce by miala chrzest bo jak piszesz bez niego byla by "inna" w przedszkolu i szkole.. ja bym jej raczej tlumaczyla ze jest oryginalna ![]() Cytat:
![]() ja malej nie nosze bo jest za cięzka(mysle ze wazy ok 6,5 kg) i kregosłup mi siada.. ale za to wymusza bujanie w leżaczku... nosi ja tylko tz ale tez coraz mniej ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zadomowienie
|
katalumba a jak fotke malej robilas? my tez chcemy jakos w styczniu paszport zalatwiac i walcze teraz z fota
mbu gratki, ja sobie przypomnialam ile ja rodzilam, ale wazne ze juz dzidziol na swiecie petitka moj Gabrys to mial kilka dni i juz glowka szla, tez mam kilka fotek i film se nagralam dla tesciowej bo nie wierzyla, takiego mam akrobate, my na spacer wyszlismy jakos w miesiac niecaly po porodzie, wyszlibysmywczesniej ale bylo zimno,akuratnie przymrozki sie pokazaly wtedy,ale tu jest inaczej,moja sasiadka wyszla 3 dni po porodzie,we pazdzierniku, no bylo cieplo anytsuj u mnie sa raczki ale w ostatecznosci, w ciagu dnia owszem laze z mlodym ale tylko dlatego ze sie mu nudzi taki ciekawy swiata jest i lubi zmieniac otoczenie,ale czesto go w lezaczku szuram po podlodze np do kuchni i tam se chwile posiedzi jak cos robie, w nocy z kolei jest butla,bekanko lub nie, bo jak zasnie na kamien to nie mam co marzyc nawet, na boczek wtedy i mlody se tak spi, w nocy to w ogole nie usypiam bo wlacze mu te jego malpiki,bacha,mozarta itp,powgapia sie zmeczy sie i usnie chrzest ja zamierzam ochrzscic, a potem zrobi se mlody co chce,bo u mnie w rodzince to wiele wiar, babcia Swiadek Jehowy, siorka Zielonoswiatkowa, kuzyni,ewangelicy, wiec zrobi jak chce, nie bede przymuszac do katolicyzmu ale bede zadowolona jak zostanie w tej wierze oczywiscie scorpionec u mnie podobnie ale w nocy,ja se smacznie chrapie a maz na weekendy jak z nami spi, bo nocki w ciagu tygodnia, to wstaje na kazdy glebszy wdech,biedak potem niewyspany ![]()
#1106 |
Rozeznanie
|
Ale fajnie z tymi urlopami - zawsze to 2 tyg. dłużej z maluszkiem. Już nie mam wątpliwości, że nas też to obejmie http://www.poradaprawna.pl/index_pyt...zycja&id=35510
Mam nadzieję, że ktoś kompetentny odpowiadał na to pytanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
lisey ja zrobilam telefonem swoim
![]() wstawiam zalacznik, pan w okienku wybral sobie zdjecie bez raczki robilam na naszym lozku, przy swietle dziennym, drukowalam w bootsie grunt to dobre miec samopoczucie jak wydluzyc dziecku przerwy miedzy karmieniami? nie chce jesc wiecej niz je, wiec ma te 2,5 godziny, ona ma 2 miesiace, powinna chyba juz troche przystopowac |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
nie bede edytowac bo mam pytanie osobne
aliyah ty pisalas ze mialas zakladana mirene? gdzie? gp, family planing center? bo ja juz mam dosc gumek, zejde na zawal jak tak dalej pojdzie |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wchodze sobie noca na forum a tu pytanie do mnie. ![]() Katakumba mialam mirene zakladana w family planning centre. ![]() ![]() A prezerwatywy sa dobre jak tak czy siak chcesz miec w najblizszym czasie dziecko, nie? U nas sie sprawdzaly przez poltora roku, ale teraz raczej nie chce ryzykowac niepotrzebnie... A mirena daje 99.9% pewnosci, podobnie jak sterylizacja. ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-01-04 o 00:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
i zalozyli ci to za darmo jak rozumiem?
bo ja we wtorek ide do gp z mloda, musze sie zapytac dokladnie no i jak to po ang, ma jakos specjalna nazwe? bo w tej tematyce to zielona jestem jak w temacie prezerwatyw - jak zobaczylam ze sa smakowe to dostalam spazmow w bootsie ![]() ja cale zycie na tabsach jade, wiec dlatego taka nieobyta |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:31.