|
|||||||
| Notka |
|
| Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
|
Narzêdzia |
|
|
#1081 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
Dziêkujê.
![]() Có¿, podsumowuj±c: lepiej naturalnie, bo: - mniej inwazyjnie; - nie pojawiaj± siê historie typu "i zwymiotowa³am te tabletki"; - trudno o hiperwitaminozê; - im wiêcej spo¿ytych p³ynów, tym mniej zalegaj±cych toksyn = zdrowsza cera i sprawniejszy metabolizm; - mleko zawiera aminokwasy egzogenne, czyli takie, których nasz organizm sam nie wytworzy, a koniecznie potrzebuje; musi je przyj±æ w pokarmie zwierzêcym; - kogo nie zachwyci smak pokrzywy o poranku? ![]() No... Ma³y biolog w miarê rozbudzony, wszak ju¿ 12.
Edytowane przez AgataB Czas edycji: 2009-03-14 o 11:59 |
|
|
|
#1082 |
|
BAN sta³y
|
agataB. super !! 3cm w 2 tyg to naprawde sukces
ja juz zainwestowalam w tebletki wiec bede kontunuowac kuracje ,poki co to juz 9dzien ..dzis na noc natarlam wlosy nafta z dodatkiem ol,ryc. i mam takie pytanie , majac wlosy ususzone na wior na koncach ,nafte powinnam nacierac we wlosy i konce czy w skore glowy aby odzywic nowe wlosy juz sie w tym gubie (to z powodu krotkiego stazu na wizazu, wybaczcie ) a co z oliwa z oliwek ? mozna tez ja wcierac ??
|
|
|
|
#1083 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
Cytat:
COOOO??? 3 cm? w 2 tygognie? jak ty tp robisz? jak u¿ywasz tego olejku i wax-u? i jaki to szampon?? ja te¿ tak chce Oczywi¶cie gratulujê ci takiego wyczynu!! ![]() |
|
|
|
|
#1084 |
|
BAN sta³y
|
£a³ 3 cm... ja te¿ tak chcêê ..
|
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 728
|
Cytat:
Edytowane przez aeronauta Czas edycji: 2009-03-14 o 19:31 |
|
|
|
|
#1086 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 31
|
Cytat:
![]() Wiesz, moje w³osy same z siebie bardzo szybko rosn± - zawsze tak by³o, odk±d tylko pamiêtam. W sumie to mo¿e nie powinnam siê dra¿niæ, ale min. 3 cm to to, co widaæ "na oko", bez ¿adnego dok³adnego mierzenia.Olejek wcieram w skórê g³owy na jakie¶ 2 godz. przed myciem. Czasem nak³adam tak zmieszany z Waxem. W zasadzie robiê to jakie¶ trzy razy w tygodniu. Bywa, ¿e k³adê Wax na ca³e w³osy. Szampon to zwyk³y Garnier Fructis Nutri-Odbudowa 2w1. Poza tym czêsto masujê skórê g³owy. Codziennie pijê po kubku herbaty pokrzywowej, skrzypowej oraz kubek mleka z rozpuszczonymi dro¿d¿ami i odrobin± cukru. Zdrowo siê od¿ywiam. ![]() Czeszê dok³adnie w³osy, nie u¿ywam pianki/lakieru etc., podsuszam - nie suszê do koñca. Ale chyba powinnam zdradzim Wam swój sekret... ![]() Grunt to nastawienie! Wyobra¼cie sobie siebie w piêknych, d³ugich, zdrowych w³osach. Niech nawet przez my¶l nie przejdzie Wam "one nie rosn±". Rosn±! Przecie¿ to czujecie! Powtarzajcie z pozytywnym nastawieniem, bez rezygnacji s³owo "rosn±". Jak mantrê. Cieszcie siê z tego tak, jakby cel by³ ju¿ osi±gniêty. To w³a¶nie jest najwiêksza si³a: autosugestia. Bo to umys³ kszta³tuje materiê.
|
|
|
#1087 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 535
|
Pierwsze s³ysze wax wymieszany z olejkiem rycynowym????
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
|
|
#1088 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 696
|
mozna w sumie spróbowaæ
![]()
|
#1089 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 730
|
A co my¶licie o tym? Stosowa³ kto¶? Cena na allegro ok 45z³. Dostêpne w aptkach.
KAMIWAZA Naturalny preparat zapobiegaj±cy wypadaniu w³osów i stymuluj±cy ich wzrost KAMIWAZA to preparat stymuluj±cy wzrost w³osów, wyprodukowany z naturalnych ekstraktów ro¶linnych wed³ug receptury ³±cz±cej tradycyjn± wiedzê zielarsk± z najnowszymi osi±gniêciami biotechnologii japoñskiej. Zawiera aktywne zwi±zki, które stymuluj± ilo¶æ i aktywno¶æ enzymów antystresowych w komórkach mieszków w³osowych przywracaj±c im zdolno¶æ wytwarzania nowych zdrowych w³osów. Dzia³a jako biostymulator bezpo¶rednio na komórki mieszków w³osowych, powoduj±c odrost w³osów i przywracaj±c zdrowy wygl±d w³osom zniszczonym. Wykonane badania dermatologiczne potwierdzi³y du¿a skuteczno¶æ dzia³ania preparatu. SK£AD Water, Fagus Beech Robour extract, Betula alba extract, Bardana sp. extract, Urtica Dioica Herb extract, Phenoxyetanol, Ethylhexylglycerin STOSOWANIE Jeden raz dziennie najlepiej wieczorem, niewielk± ilo¶æ preparatu nanie¶æ na skórê g³owy i delikatnie rozprowadziæ i pozostawiæ na kilka godzin. Wówczas nast±pi po¿±dany efekt absorpcji aktywnych substancji przez komórki mieszka w³osowego. Nie nale¿y sp³ukiwaæ. Czêstotliwo¶æ stosowania KAMIWAZY zale¿y od rodzaju problemu
Edytowane przez kaskaj24 Czas edycji: 2009-03-14 o 19:55 |
|
|
|
#1090 |
|
BAN sta³y
|
Hmm... Do¦æ ³adnie brzmi ale czy taki skuteczny ...??
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
AgatkoB! dziêkujê za wyczerpuj±c± wypowied¼! Ja robie wszystko podobnie, tyle ze olejek rycynowy nak³adam na noc a rano zmywam, schodzi bez problemu. Oprocz tego nawalam na kudly tez waxa ale mam czas na to tylko raz w tygodniu, kallosa mlecznego codziennie,gliss kura na koñcówki, wode brzozow± na skalp no i suplementy.ostatnio merz spezial i pije pokrzywe. Jak widac chwytam sie ka¿dej drogi ratunku ale w sumie nie jest ¼le bo mój men w³a¶nie mi mówi,¿e mam pachn±ce i mile w dotyku w³osy. Fajnie
ale dopiero s± do ramion a ja chce tak "za cyc". Dziêki raz jeszcze za rady, na pewno siê do nich zastosujê. Jejciu ale siê rozpisa³am. Ufff
|
|
Okazje i pomys³y na prezent
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 529
|
Ja te¿ muszê siê pochwaliæ. 3 tygodnie temu, 23 lutego podciê³am koñcówki i moje w³osy mierzy³y 45 cm. Dzisiaj zmierzy³am i maj± ju¿ 47/48 cm
Mam nadziejê, ¿e ten wynik to nie pomy³ka w mierzeniu, bo sprawdza³am kilka razy.
|
|
|
|
#1093 |
|
Zadomowienie
|
zazdroszcze ;(
|
#1094 |
|
BAN sta³y
|
To jest co¶ niesamowitego ....
W tydzieñ uros³y mi 1 cm Nic takiego szczególnego nie robi³am. Mo¿e dla moich w³osów to jest co¶ szczególnego bo nigdy wcze¶niej tego nie robi³am...xDD
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
Dziewczyny,ja jeszcze dwa slowa o tabletkach ze skrzypem....
ostatnio zastanawialam sie dlaczego jedne pomagaja i maja fajne recenzje,a inne cos slabiutko.... ja tez wyprobowalam kilka roznych tabletek roznych producentow i zawsze wracam do jednych przy okazji poszukiwania pierwiastkow na ladna cere natknelam sie na taka oto teorie "Zio³a ze szczególnie du¿± zawarto¶ci± krzemu stosuje siê przy wypadaniu w³osów...............Bard zo du¿o zwi±zków krzemu zawieraj± skrzypy (odwar nale¿y gotowaæ 5-10 minut, tylko taki zawiera krzemionkê)" calosc tu http://luskiewnik.strefa.pl/biochemia/silicium.htm przeszlo mi przez mysl,ze to moze wlasnie nie sam skrzyp,ale wytracana z niego krzemionka powoduje zahamowanie wypadania wlosow i pomaga w ich wzroscie,a czesc preparatow ze skrzypem nie jest przygotowywana w taki sposob,zeby posiadalay krzem,co o tym myslicie? dla pelnej informacji podam sklad moich ulubionych tabletek na porost wloskow -ekstrakt ze skrzypu -ekstrakt z pokrzywy -wit a -wit b1 -wit b2 -wit b6 -wit e -niacyna -biotyna -inositol -paba -pantotenian wapnia -lizyn -glukonian zelaza -wyciag alg morskich -drozdze -weglan wapniowo-magnezowy -krzemionka -stearynian magnezu -monostearynian glicerolu -sorbiloi no i jest zaznaczona wyraznie krzemionka
|
|
|
|
#1096 | |
|
BAN sta³y
|
Blondi
A tobie jak w³oski rosn± ?? Musisz uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ !! Trzymam kciuki ..---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Perfumoholik z wyboru
Wiadomo¶ci: 3 784
|
Gdy bylam ostatnio w super pharmie po zakupy... kupilam pokrzywe w ziolach, skrzyp w ziolach i pytajac o biotyne, Pan dal mi Krzem+Biotyne ... jak skoncze opakowanie zdam relacje. Tabletki sa fajne, bo maja mietowy smak rozpuszcza sie je w buzi i popija woda. Dalam za nie 11,99 z³
|
#1098 | ||
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 975
|
Cytat:
Cytat:
PS.W³a¶nie pijê kubeczek ze skrzypem
|
|
#1099 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 696
|
3 cm w 2 tyg? czyli sze¶æ na miesi±c?
![]() bez urazy ale sceptycznie do tego podchodzê..
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 59
|
i to jest chyba kluczowe w tym wszystkim
".Bardzo du¿o zwi±zków krzemu zawieraj± skrzypy (odwar nale¿y gotowaæ 5-10 minut, tylko taki zawiera krzemionkê)" dziewczyny gotujace ziola,pamietajcie o tym czasie mojej bratowej rosna ok 5cm na miesiac ale to juz tak"od zawsze" bez wspomagaczy... Edytowane przez ulunia11 Czas edycji: 2009-03-15 o 13:30 |
|
|
|
#1101 |
|
BAN sta³y
|
Hej Laski !! Mo¿e i powtarza³y siê takie pytana choæ przeczyta³am ca³y ten w±tek tylko nie jestem w stanie tego wszystkiego zapamiêtaæ. Czy woda brzozowa jest na porost a je¶li nie to no co ?? Je¶li siê kto¶¦ napotka³ na stronkê o wodzie brzozowej to jak by móg³ wys³aæ
![]() Z Góry dziêki |
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 728
|
Cytat:
. B±d¼ wystarczy wej¶æ ju¿ na drug± stronê tego podforum i znale¼æ to manualnie bez wyszukiwarki.
|
|
|
|
|
#1103 |
|
BAN sta³y
|
Troszeczkê siê dowiedzia³am na temat tej wody... Jedna dziewczyna napisa³a ¿e po szamponie brzozowym w³osy uros³y jej 4 cm w miesi±c
![]() Ale te¿ pisz± ¿e nie przy¶piesza porostu ![]() Ale ma inne zalety---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Jednak chyba siê skuszê na szampon brzozowy bo szczerze mówi±c 1 cm na tydziñ to jak dla mnie to za ma³o ... Ale i tak siê cieszê z tego 1 cm |
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
LoczuSiek moja droga, mysle ze bardziej "opyla sie" kupiæ jednak t± wodê brzozow± i wcieraæ na noc w skalp.
Ja tak robie, zauwa¿y³am ¿e przyciemni³o mi trochê w³oski i s±dze, ¿e szybszy porost w³osów te¿ wkrótce zauwa¿ê,bo pisze na mojej buteleczce tak: "wzmacnia cebuki w³oswe". A jak dla mnie jeden cm. Na tydzieñ to sporo! Przecie¿ przeciêtnie w³os ro¶nie 1 cm. Na miesi±c! Wiêc skoro Tobie ro¶nie 1 cm. Na tydzieñ to wychodzi 4 cm. Na miesi±c!!! WOW. Jak dla mnie ³adny wynik! Bu¶ka
|
|
|
|
#1105 |
|
BAN sta³y
|
w ogole mi sie wydaje jak piszecie o tych skladach ze jedne produkty i suplementy dzialaja inne nie , to oczywiscie zalezy od skladu ale na pewno tez od organizmu , jak kto reaguje , np przeczytalam wiele pozytywnych opinii o BelliSsie a moja siostra mowila ze jest calkiem do d... , a bardzo zachwalala skrzypoVite a niektore dziewczyny pisaly ze nie zauwazyly efektow. wydaje mi sie ze kazda z nas powinna sama znalesc ospowiednie sumplementy,kazdy organizm jest przeciez inny i nie ma ;zlotego srodka; idealnego dla nas wszystkich
|
|
|
|
#1106 | |
|
BAN sta³y
|
Cytat:
*Ile razu w tygodniu nak³adasz ? *I czy kupie wodê brzozow± w sklepach chemicznych ?? *I czy na noc nak³adasz a rano sp³ukujesz ?? |
|
|
|
|
#1107 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 219
|
Cytat:
w kiosku kupisz-nie w jednym to w drugim, ewentualnie w ma³ych sklepikach z kosmetykami Ja po umuciu spryskiwa³am i masowa³am skal i tak chodzi³am do nastêpnego mycia, alkohol ulatuje i nie czuæ smrodku
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Nak³adam codziennie wieczorem i rano myje, wacikiem nakladam na skure g³owy. Ma do¶æ przyjemny zapach
to powodzonka, oby nam ta wodka by³a mi³a i przyspieszy³a porost a kupi³am j± na allegro ale w sumie dosta³am go gratis,bo kupi³am taki zestaw kosmetyków ale my¶le, ¿e w ka¿dej aptece bêdzie i w sklepie chemicznym to w sumie nie szkodzi zapytaæ... Kto pyta nie b³±dzi
|
|
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 234
|
ja mam taki problem ¿e cokolwiek bym nie na³ozy³a na "skalp" to na drugi dzien wlosy mam t³uste
probowa³am z olejkiem kokosowym, waxem inne odyzwki tez tak dzia³aj± u mnie to nawet wzrosy w³osów jest praktycznie niezauwa¿alny, co uro¶nie to na koñcach sie kruszy mo¿e seboradin by sie nada³? potrzebujê czego¶ nie obci±¿aj±cego. warto kupiæ nissim fast? cena jest odstraszajaca ale moze warto?
"Life is like a box of chocolates. You never know what you're gonna get." 2014 nic mnie bardziej nie dra¿ni jak brak sk³adów w KWC oraz na blogach kosmetycznych Edytowane przez Paulinka675 Czas edycji: 2009-03-16 o 11:53 |
|
|
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 219
|
olej koksowy powinna¶ k³a¶æ tylko na w³osy, najlepiej od ucha w dó³
Wszystkim co maziaste omijam skalp
Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:45.

Miêciutkie, g³adkie, zadbane. 
Oczywi¶cie gratulujê ci takiego wyczynu!! 

21.06.2014r.

. B±d¼ wystarczy wej¶æ ju¿ na drug± stronê tego podforum i znale¼æ to manualnie bez wyszukiwarki.