|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zadomowienie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
Z Zott'a naturalnego. Miał być extra gęsty i kremowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
ja zazwyczaj używam jednak prawdziwego greckiego z Piotra i Pawła, albo tego
Zott jest faktycznie kremowy, ale podczas pieczenia "puszcza" sporo wody - płatki namiękły i pewnie dlatego są gumowate |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Zadomowienie
|
No właśnie nad tym greckim (tym drugim) się zastanawiałam i w końcu wzięłam Zotta
![]() ![]() Chyba udam się do garów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Zadomowienie
|
cześć dziewczyny!
po długiej nieobecności melduję się gotowa do I fazy. zaczynam jak mi się sernik skończy, bo taki dobry upiekłam, że zwariuję prędzej nim z niego zrezygnuję ![]() dzisiaj waga pokazała 53 kg, po centymetrze wróciło w udach i pupie. cel: 1-2 kg w dół ![]() od wczoraj zaczęłam wieczorne biegi. mam w sobie duuużo siły i motywacji ![]()
#1085 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dalam Zotta kremowego wlasnie, ale dalam jednak ciut masla - 25 g i jakies 85 g tego jogurtu. WYszly mi takie kruche ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ilona nas straszyli buntem dwulatka - no jakos przebrnelismy, nie bylo az tak strasznie... tyle ze zauwazylam, ze teraz to juz latwiej ni ebedzie, wrecz przeciwnie... Choc zmienilam taktyke i na razie kraina lagodnosci skutkuje pozytywnie ![]() Cos u mnie chlopaki zaczynaja chyrchac... Zamiast pieczeni dzis schab grillowany, nie mialam sily wczoraj ani dzis rano sie za mieso zabrac... Mam lekko obolale miesnie... Potrzebuje kopa, bo mam wazna rzecz do napisania, a sie zebrac nie moge...
![]() |
#1086 |
Rozeznanie
|
![]() a ja mam ostatnio lenia kulinarnego i nie moge sie zebrac w sobie do upichcenia czegos dobrego, tez potrzebuje kopniaka!!!najlepiej mi wychodza ostatnio kanapki z razowca ![]() ![]()
#1087 |
Zakorzenienie
|
effa,
![]() ![]() u nas był bunt dwulatka, trzylatka, teraz jest podwójny: dwulatki i pięciolatka na pocieszenie Ci powiem, że teraz to będzie bunt aż do 18 ![]() mąż odbył wczoraj z synem poważną rozmowę, zastosowaliśmy bolesną karę - zakaz ulubionego programu - zobaczymy... wróciłam właśnie od lekarza, muszę alergologa zaliczyć, bo Barti kaszle a infekcji jak nie było tak nie ma ![]() Madzia_M77 optymizmu i wiary w siebie więcej, nikt nie jest mistrzem za pierwszy podejściem ![]() a tak sobie myślę, że te kilka deko masła od czasu do czasu... ![]() jeszcze coś mi się przypomniało a`propos jogurtu - wylać na noc na sito wyłożone gazą lub filtrem do kawy i rano gęściutki jak ulał ta sama operacja sprawdza się odnośnie wszelkich twarożków dodawanych do ciasta Edytowane przez IlonaP Czas edycji: 2009-01-27 o 10:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Rozeznanie
|
witam z rana
![]() ale naskrobalyscie ![]() tak sie doczytalam dzisiaj o peelingu z kawy na innym watku i chyba sobie dzisiaj go zapodam ![]() wczoraj pierwszy raz na aero po tygodniowej przerwie... o matko znow czuje miesnie o ktorych wczesniej nie mialam pojecia ![]() i jedzonko z wczoraj ![]() P: 1 zawijas (szynka + pasta jajeczna + papryka czerwona) S: 2 zawijasy te same co wyzej IIS: wiesniak + lyzeczka slonecznika + lyzeczka dyni + pomidor O: fasolka szparagowa po amerykansku z przepisow SB P: serniczek z jogurtu i zelatynki K: salatka z tunczyka z fasolkami i paprykami no i tym sposobem wyszlo 6 posilkow a to wszystko przez ten sernik... no ale go "wypocilam" ![]() ale czaje sie na ta zapiekanke z soczewicy ![]() Effa a jaki Ty ser dajesz? no to milego!!! ![]() Edytowane przez Agee79 Czas edycji: 2009-01-27 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki masz przepis na peeling, ja tam sama merdam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tjaaa no wlasnie zaczynam sobie zdawac z tego sprawe... POza tym maly, choc rozkoszniak, to jest histeryk ![]() ![]() Agee - wlasnie kostke chudego twarogu ![]() ![]()
![]() |
#1091 |
Zadomowienie
|
Rany, dostałam takiego powera, że w domu wszystko fruwa
![]() Klopsiki Ilony w piekarniku, upiekłam furę naleśników dla Tżeta, chociaż sama też nie omieszkam się skusić ![]() Pałętała mi się w kuchi jakaś resztka mąki razowej (z mieszanki chlebowej ![]() ![]() Surówka przygotowana, pranie zasuwa, pędzę gotować kaszę do klopsików ![]() Skąd mi się wzięło to turbodoładowanie? A, i znalazłam metodę na moje ciastka - dam im radę z czapą dżemiku na wierzchu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1093 |
Zadomowienie
|
Bambi, ktoś tu kiedyś napisał, że równowaga w przyrodzie musi być
![]() Ale poleniuchuj sobie, należy Ci się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
Bambii wstyd sie przyznac, ale ja w ciazy z Borysem przychodzilam do domu z pracy i kladlam sie spac. Moglam spac zawsze i wszedzie. Zwlaszcza na poczatku. Z WIktorem tez... no ale wtedy juz byl Borys
![]() Aaaa i co myslicie to tych moich monotonnych - czytaj owsiankowych - sniadaniach. Zmieniac czy zostawic ![]()
#1095 |
Rozeznanie
|
zawsze bylam raczej spioszkiem, ale teraz to juz lekkie przegiecie
![]() ![]() ![]() do lekarza ide w srode lub czwartek ![]() ![]() zawsze denerwowalam sie na ludi takich powolnych, ktorzy 16 razy sie zastanawiali nad czyms zanim to zrobili, a teraz takich przypominam ![]() aha Effo, zawsze zroznicowanie w diecie bardziej sprzyja rezultatom, moze tym sposobem wymyslisz jakies nowe smakowite danie, ktore od Ciebie zgapimy ![]()
W grupie raźniej ![]() 67 ![]() ![]() ![]() ![]() 74 masakra Edytowane przez bambi1311 Czas edycji: 2009-01-27 o 11:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
bambii, ja też śpiąca byłam - na początku i potem pod koniec
w drugiej ciąży po prostu kładłam się razem z Bati [Ola go tak nazywa ![]() tak więc śpij dziewczyno póki możesz, bo potem już tak różowo nie będzie... effa, jak lubisz owsiankę to jedz, mam tylko dwie sugestie: - zmniejsz porcję i zrezygnuj z pieczywa, bo zauważyłam, że dokładasz jeszcze chlebuś - jedz co drugi dzień, ale jako jedyne węgle złożone dla mnie niedoścignionym ideałem jest jednak frittata ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Agee, bo tam jest i żółty i biały
![]() żółty daję Hit z Ryk albo inny odtłuszczony [gdzieś tu wypisywałyśmy jakie są] tak na oko |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Wtajemniczenie
|
Witak spowrotem Majka, pamietam Ciebie.
![]() Ilonko zycze oceanu cierpliwosci i konsekwencji. Nie daj sie! ![]() ![]() Ska czemu robisz od razu jedynke do schudniecia 1 kg, jak jeszcze zaczynasz biegac? To przeciez samo spadnie. ![]() bambi ja ze spaniem ostatnio mam podobnie, tyle ze ja bez fasolki. ![]() Wczoraj z jedzeniem naprawde dziwnie bylo. Pozniej, po tej pomaranczy znowu mialam ochote dokonczyc ta salatke, ktora mnie najpierw zmulila. Potem nastepny pomarancz i o 23 czy 24 omlet. ![]() Zakwasy sa, ale to dobrze, bo chce byc umiesniona, wiec je rozruszylam wczoraj. Dzisiaj przerwa, jedynie moze HH sobie pozniej masaz zrobie. A jak narazie dopiero kawka przyzadzona przez TZ i sprobuje zjesc chlebek z czyms wytrawnym. TZ kupil wczoraj drobiowe salami 16%, lososia wedzonego, wiec moze na cos sie skusze. ![]() Mi peelingu kawowego niby nie wolno-naczynka, ale i tak sobie robie raz w miesiacu, bo nic innego moja skore tak nie wygladza. Ja robie w najprostszy sposob, ktory wyczytalam. Po prostu zmielona kawe dodaje do zelu do kapieli babydreama, mieszam i gotowe. Mozna tez dodawac jakies dodatki jak kto chce, ja nie. ![]()
..::..Yesterday is history, tomorrow is a mystery, but today is a gift, that´s why it is called the present..::.. Edytowane przez fruity Czas edycji: 2009-01-27 o 12:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziś dzień II, mam wrażenie, jakbym w brzuchu miała śmigło helikoptera ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
effa79 wiesz - kg w tą czy w tamtą to dla mnie normalka, ale czuję że jakoś się rozpuściłam, chociaż niektórych zasad wciąż się trzymam. bardzo po mnie tego kg nie widać, jednak potrzebuję takiego oczyszczenia
![]() fruity jakoś tak mi się chcę tej I fazy ![]()
#1102 |
Raczkowanie
|
w końcu wczoraj nie było bakłażana na kolację,zrobiłam sałatkę z brokułów, papryk czerwonej i żółtej, pomidora i majonezu light.
Nie wiem teraz czy to dobrze, ale używam Hellmansa light, miał mniej tłuszczu niż z Winiar. A dziś na śniadanko była jajecznica z pomidorem, potem zawijasy z sałaty i serka topionego. Czekam aż się ugotuje fasola i zrobię ją po prowansalsku. A dziś na kolację będzie ten biedny bakłażan. Ale zazdroszczę dziewczynom, które schudły w te dwa tyg. 4 kg. To mój cel, na razie może nie idzie mi najlepiej ale jeszcze powalczę. Dziś 17 dzień A6W i 13 SB. Jedyne moje grzeszki do tej pory to może ta szynka gotowana (wieprzowa) - kilka plasterków przez te 2 tyg., no i dziś pierwsza kawa z mlekiem i słodzikiem. Zastanawiam się nad 3 tyg. SB. |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zadomowienie
|
Dzieki dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() Ska samopoczucie jest bardzo wazne, wiec sie nie dziwie ![]() Salomi 4 kg chudnie najczesciej ten, co ma 15 kg do zrzucenia... MI sie lepiej chudnie na II fazie. Nie wiem, czy jst sens przedluzac I faze, chyba lepiej powoli wprowadzac wegle... Madziaa ale mi smaka tymi nalesnikami narobilas...
#1104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja zaczelam wczoraj 3 tydzien I fazy i to bylo zalozone od samego poczatku ![]() kawe pijam codziennie... czasami nawet 2 (tak jak dzisiaj) a w ogole to mi tak dobrze na I ze zastanawiam sie po co mi wegle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Rozeznanie
|
ja mysle ze to i tak nie jest zle
![]() wez pod uwage ze Ty wykonujesz cwiczenia wzmacniajace a nie cardio wiec moze masa miesniowa przybywa i dlatego ten spadek wagi tak malo zauwazalny jest... ale skoro w obwodach jest roznica to uwazam ze jest ok ![]() ja jak sie pierwszy raz odchudzalam na SB to przez 3 tyg schudlam 6kg a teraz... niby to samo a juz latka nie te ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Wtajemniczenie
|
Ska juz dawno tam nie wpisywalam jadlospisu, ale mysle, ze przy moich deserach, ciastach itp napewno dobijam do tylu kcal ile mi trzeba.
![]() ![]() Teraz musze tylko po tych weglowodanowych dniach ostatnio (ktore w sumie wlasnie przy bieganiu by sie sprawdzaly ![]() ![]()
#1108 |
Zadomowienie
|
nie sledzilam dawno watku na bierzaco.
co sadzicie o danio warzywnym? spoko jako przekaska w pracy?
#1109 |
Zakorzenienie
|
odpada
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Fasolka była dobra, ale coś mi brakowało i nie wiem co. A jutro zrobię zupę warzywną z piersią kurczaka ![]() Ach, i jeszcze dziś kursy od 16.30 do 21. Pozdrawiam wielbicielki anime i Torunia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:39.