Operacje nosa - zbiorczy! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-16, 20:58   #1081
bezsensowna
Przyczajenie

Dot.: Operacja plastyczna nosa ???

Cześć dziewczyny
Ja będę miała operacje na początku lutego mam mieć ścięcie garba (dość dużego i prostowaną przegrodę). lekarz zgodził się na operacje choć gdy będzie ona wykonywana będę 4 miesiące przed 17-stką I jeszcze jedno lekarz mi mówił (konsultacja telefoniczna) że mogę miedz te operacje w tak młodym wieku pod określonymi warunkami ale ich nie podał kazał przyjechać osobiście. Jak myślicie jakie to warunki?

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cześć dziewczyny
Ja będę miała operacje na początku lutego mam mieć ścięcie garba (dość dużego i prostowaną przegrodę). lekarz zgodził się na operacje choć gdy będzie ona wykonywana będę 4 miesiące przed 17-stką I jeszcze jedno lekarz mi mówił (konsultacja telefoniczna) że mogę miedz te operacje w tak młodym wieku pod określonymi warunkami ale ich nie podał kazał przyjechać osobiście. Jak myślicie jakie to warunki?
bezsensowna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 16:25   #1082
skans7
Przyczajenie

Witam Wszystkich! Jezeli dziewczyna z podkarpackiego ,która miała operacje nosa 9 listopada w poznaniu,jej imie o ile dobrze pamietam to Marta,była tam z siostra to prosze odezwij sie Jak podoba Ci sie nowy nosek i wogóle jak sie goi? Byłysmy razem w pokoju,ja byłam pierwsza operowana i jako pierwsza sciagałam gips Jestem w kiepskim stanie ,nie wychodze z domu,nadal mam since i opuchlizne Moj nos trudny do opisania,dziwny,od czoła w dół gruby,po bokach szeroki -powiem wprost strasznie rycze z powodu tej operacji i gdybym mogła cofnac czas to bym nie zrobiła tego Dziewczyny pytajcie lekarzy jak bedzie wygladał nos po ,bo niestety nie z kazdego zrobic mozna lepszy Ja wygladałam z krzywym ,duzym,grubym nosem o niebo lepiej niz z tym czyms co mam teraz Pozdrawiam wszystkie noski
skans7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-17, 22:30   #1083
niepewna 87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skans7 Pokaż wiadomość
Witam Wszystkich! Jezeli dziewczyna z podkarpackiego ,która miała operacje nosa 9 listopada w poznaniu,jej imie o ile dobrze pamietam to Marta,była tam z siostra to prosze odezwij sie Jak podoba Ci sie nowy nosek i wogóle jak sie goi? Byłysmy razem w pokoju,ja byłam pierwsza operowana i jako pierwsza sciagałam gips Jestem w kiepskim stanie ,nie wychodze z domu,nadal mam since i opuchlizne Moj nos trudny do opisania,dziwny,od czoła w dół gruby,po bokach szeroki -powiem wprost strasznie rycze z powodu tej operacji i gdybym mogła cofnac czas to bym nie zrobiła tego Dziewczyny pytajcie lekarzy jak bedzie wygladał nos po ,bo niestety nie z kazdego zrobic mozna lepszy Ja wygladałam z krzywym ,duzym,grubym nosem o niebo lepiej niz z tym czyms co mam teraz Pozdrawiam wszystkie noski
cześć naprawdę nie masz się czym przejmować.. mój nos też jest jeszcze opuchnięty - to normalna reakcja na to co w końcu przeszedł, bo przeszedł niemało ) ... Twoja opuchlizna napewno zejdzie i wszystko będzie w porządku ) .. nie płacz, bo nie ma powodów do smutku.. możesz mieć takie odczucia, że źle zrobiłaś, że wyglądałaś lepiej wcześniej, bo opuchlizna robi swoje i nos staje się większy, grubszy, szerszy... jednak opuchnięcia musząi mieć czas żeby zejść, zniknąć, podobnie zresztą jak sińce ... niczym się nie przejmuj będzie dobrze )... pozdrawiam )...
niepewna 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 17:17   #1084
skans7
Przyczajenie

Hej!Fajnie ze sie odezwałas Zauwazyłam ze juz po gipsie maiłas czerwony i opuchniety czubek,ale nosek miał ładny kształt Mój całkowicie zmieniony,wyglada jak dziób ptaka a czubek zlewa sie z bokami ,poprostu taki wyszedł Miedzy oczami mam taka kule,wyglada to jak nabity guz,troche twardawy Boli mnie pod tym ,w miejscu łamania kosci Od wczoraj oko z jednej strony tez mnie boli i głowa ,biore ibuprom zatoki A Ciebie cos pobolewa? Mam nadzieje ze jakos to bedzie,na razie sie ukrywam,boje sie reakcji znajomych A powiedz jaki nosek wyszedł trzeciej dziewczynie ? Pozdrawiam
skans7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-18, 18:41   #1085
niepewna 87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez skans7 Pokaż wiadomość
Hej!Fajnie ze sie odezwałas Zauwazyłam ze juz po gipsie maiłas czerwony i opuchniety czubek,ale nosek miał ładny kształt Mój całkowicie zmieniony,wyglada jak dziób ptaka a czubek zlewa sie z bokami ,poprostu taki wyszedł Miedzy oczami mam taka kule,wyglada to jak nabity guz,troche twardawy Boli mnie pod tym ,w miejscu łamania kosci Od wczoraj oko z jednej strony tez mnie boli i głowa ,biore ibuprom zatoki A Ciebie cos pobolewa? Mam nadzieje ze jakos to bedzie,na razie sie ukrywam,boje sie reakcji znajomych A powiedz jaki nosek wyszedł trzeciej dziewczynie ? Pozdrawiam
Cześć ... ogólnie nic mnie tak poważnie nie boli, dlatego nie biorę żadnych lekarstw- zawsze biorę w ostateczności... boli mnie oczywiście przy dotykaniu nosa, ale to pewnie normalne dlatego nie przejmuję się tym szczególnie... ja też póki co nie wychodzę, ale to dlatego, że wypoczywam sobie w domku- tylko malutkie spacerki, wszystko normalnie robię, ogólnie staram się wracać do codzienności )...
Dominice ładny wyszedł nosek- według mnie nie miała złego przed operacją, ale po ma super... Ty z tego co widziałam też miałaś ładny, teraz to ta opuchlizna robi swoję, więc nie masz się czym przejmować, zejdzie i będziesz się śmiała z tego- zobaczysz, wszystko będzie dobrze, trzeba tylko na to czasu ) .... pozdrawiam
niepewna 87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 11:06   #1086
eyee
Rozeznanie

witam!
kogo polecacie na chirurga do operacji nosa-chodzi o nastawienie złamanego nose, wyprostowanie przegrody nosowej oraz o zmniejszenie wielkosci nosa
pozdrawiam

od 1.01.2010 *7 min but blasting *50 przysiadów

od 13.01.2010
-zero chipsów, pizzy, kiełbasy, cukru, słodyczy, ciast
od 01.12.2009
-adenozyna, saw palmetto, tran, witaminy,
od 12.01.2010 kwasy
eyee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-19, 20:33   #1087
Leny
Przyczajenie

Dot.: Czy są w Polsce naprawde doświadczeni plastycy od nosa?

Droga Dorin
Niestety na razie nie stać mnie na operację a byleczego w Polsce nie chcę mieć robionego.
Udaję że nie widzę uśmieszków ludzi i robię to co przed operacją tyle że już mi nie zależy ;-) Myślę że po tym co mi zaserwowano nawet z idealnym nosem już mi nie będzie zależeć.
Z lekarzy w Polsce polecam Ci Wójcickiego.
Łątkowski robi świetnie nosy i używa dobrych nowoczesnych metod ale zajmuje się tylko łatwymi nosami.
Jak dostanę jakieś pieniądze na 30 urodziny to wpompuje w nos litr kwasu hialuronowego żeby przynajmniej na tydzień pobyć osobą nie budzącą zainteresowania w sensie podobnym do dziwaków w cyrku.
Ja niestety mam wszystko do poprawki kość, wyrwane skrzydełka i przerośniętą chrząstkę pobraną z ucha.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej operacji.
PS:
Gdybyś chciała to Ci mogę udostępnić moje hasło i login do pooglądania galerii nosów wszystkich lekarzy w Polsce na innym forum.
Pozdrawiam serdecznie
Leny
Leny jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-22, 22:19   #1088
Mertesta
Przyczajenie

Dziewczyny, czy po operacji cz. chrzęstnej też zakłada się gips na nosek?...chyba nie, prawda?
Mertesta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-22, 22:56   #1089
marcepanowa3
Przyczajenie

Powstaje nowe forum o nieudanych operacjach plastycznych, wszystkie chętne osoby mające za sobą przykre doświadczenia z chirurgią plastyczną zapraszamy na nowe forum:www.zleoperacjeplastyczne .fora.pl
marcepanowa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-23, 03:51   #1090
skowronek9
Przyczajenie

Exclamation Dot.: Dr Artur Zawisz - operacja nosa

ja z cala pewnoscia NIE POLECAM DR ZAWISZA! zenada wszystkie nosy robi na jedna modle. powiem tak jesli masz jedynie garbek na nosie to ci go zlikwiduje i moze to nawet ladnie wygladac , lecz jesli twoj nos wyglada duzo gorzej i potrzbna jest bardziej skomplikowana operacja to bym sie do niego nie wybierala bo sobie nie poradzi tak jak np w moim przypadku. procz tego ze mialam garba na nosie to niestety mam duzy nos co tu duzo mowic jak ziemniak, chodzilo o zmniejszenie czubka nosa dodatkowo, ale pan dr zawisz chyba po zainkasowaniu kwoty operacji sobie zapomnial o tym szczegole!!!!!! pozniej jak go pytalam czemu on nadal jest taki duzy to mi mowil ze to opuchlizna po operacji i ze sie bedzie utrzymywac jeszcze z pol roku zebym sie nie martwila!!!!!
nie martwila dobre sobie , nie po to wydalam tyle kasy zeby dalej wygladac tak samo!!1 z profilu nie powiem nie jest najgorzej bo zniknal garbek ale twarza w twarz bez zmian!!!!!!!

a przed operacja pan dr zapewnial ze w razie czego wykonuje korekty pooperacyjne w cenie 1 zabiegu gdybym byla niezadowolona!!!
jak cholera bylam niezadowolona tylko niestety na maile ani inne formy kontaktu pozniej juz nie odpowiadal.

zazdoszcze tym z was ktore sa w pelni zadowolone z wyg po zabiegu, czego i nie moge powiedziec o sobie.

przedtem staralam sie ukrywac probil bo sadzilam ze wygladam gorzej niz twarza w twarz natomiast teraz jest odwrotnie, zenada, kompleksy jak sa tak byly, mam uraz i nie poleacm tego doktora!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!
skowronek9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 22:20   #1091
tk90
Raczkowanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15050467]nie mam zdjec sprzed operacji
ale powiem jak jest;
mialam kulfoniasty wielki nos z garbem i kulką na koncu,taki nos pijaka tylko nie czerwony.

teraz mam lekko zadarty zgrabny nosek nie za mały zdjecia ci wysle na maila.[/QUOTE]

moj nos tez jest wielki i wyglada jak ziemniak ;/ moglabys mi przeslac foto? prosze szalenstwooo@tlen.pl
tk90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 22:54   #1092
tk90
Raczkowanie

przykro mi z Waszego nieszczescia ...Ile w sumie wydaliscie pieniedzy na swoje nosy?
tk90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-25, 23:59   #1093
eyee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez eyee Pokaż wiadomość
witam!
kogo polecacie na chirurga do operacji nosa-chodzi o nastawienie złamanego nose, wyprostowanie przegrody nosowej oraz o zmniejszenie wielkosci nosa
pozdrawiam
up

od 13.01.2010
od 01.12.2009
od 12.01.2010 kwasy
Stary 2009-11-26, 02:31   #1094
Leny
Przyczajenie

16 tysiecy choc zaplacilbym 25 zeby miec swoj stary nos
Leny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-28, 22:39   #1095
Oddycham
Raczkowanie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=382979

^^

Chciałabym być Tobą ...wiesz ?
Oddycham jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-12-02, 12:30   #1096
milenkaaa1986
Przyczajenie

Dot.: krzywa przegroda nosowa

Witam ja własnie jestem po operacji mianowicie mialam ja w pon a we wtorek juz do domu1 dzien byl najgorszy bylo mi niedobrze glowa strasznie boolala ale to podobno po narkozie teraz jestem 3 dzien po zabiegu czuje sie srednio nos boli caly czas oczy lzawia krew nie leci z nosa tylko od czasu do czasu musze ja wypluc...dostalam antybiotyk i ketonal w razie bolu wczoraj nie moglam wytzrymac i wzielam 1 tabletke zeby sie dobrze spalo...nie wiem cz dzisiejsze objawy sa normlane??
milenkaaa1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:02   #1097
Wioletta566
Przyczajenie

Witam wszystkie forumowiczki.Jestem od niedawna na forum, ale dużo czytałam o operacji plastycznej nosa.W między czasie byłam na konsultacji i mam mieć całkowitą korekcję noska w połowie stycznia.Długo się zastanawiałam nad wyborem chirurga ale najbliżej mi było do Białegostoku.Już podjęłam decyzję.Boję się operacji ale jak pomyśle że jest szansa że będę miała prosty nosek to zniosę wszystko, każdy ból.
Wioletta566 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:11   #1098
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wioletta566 Pokaż wiadomość
Witam wszystkie forumowiczki.Jestem od niedawna na forum, ale dużo czytałam o operacji plastycznej nosa.W między czasie byłam na konsultacji i mam mieć całkowitą korekcję noska w połowie stycznia.Długo się zastanawiałam nad wyborem chirurga ale najbliżej mi było do Białegostoku.Już podjęłam decyzję.Boję się operacji ale jak pomyśle że jest szansa że będę miała prosty nosek to zniosę wszystko, każdy ból.
będzie dobrze, wklejam ci mój nochal-wprawdzie w stanie nieumalowanym ,ale deczko przerobiony, trzymam kciuki
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 18:59   #1099
eyee
Rozeznanie

[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;15649783]będzie dobrze, wklejam ci mój nochal-wprawdzie w stanie nieumalowanym ,ale deczko przerobiony, trzymam kciuki[/QUOTE]
a kto operował Ci nosek?

od 13.01.2010
od 01.12.2009
od 12.01.2010 kwasy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-12-03, 19:06   #1100
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez eyee Pokaż wiadomość
a kto operował Ci nosek?
pw
f36f09c64670dbbf8506d7b7195631196fb4f2ce_65c2c8198d77a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-03, 20:17   #1101
Oddycham
Raczkowanie

Też chce taki nosek

Już niedługo !

Chciałabym być Tobą ...wiesz ?
Oddycham jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 06:58   #1102
Wioletta566
Przyczajenie

Piękny nosek, zadarty.Ja też bym chciała mieć taki.Może coś się da zrobić z moim.Mam krzywy troszkę z garbkiem i za długi.Będzie ciężko.Ale nie mogę się doczekać.
Stary 2009-12-04, 12:49   #1103
kluska234
Raczkowanie

Też już długo myślę nad operacją plastyczną nosa, nie mam garba ani krzywego nosa, ale dla mnie jest za dlugi Jestem szczupła osobą, mam drobną buzię więc on nie pasuje do mnie wcale Nie lubie pozować do zdjęć, a jeszcze jak ktoś patrzy na mój profil to od razu się zasłaniam...Mam odłożone pieniądze ale boje się tego bólu Myślałam o doktorze z Poznania - dr Skupin. Czy któraś z Was miała operację u niego? Ja chciałabym skrócić nos, bo jest za długi
kluska234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-04, 16:48   #1104
Wioletta566
Przyczajenie

Ja mam ten sam problem co ty Kluska.Nie znoszę swego nosa.Jeśli chodzi o dr Skupina to wiele się pisze o nim na forum.Raczej ma dobrą opinię.Zresztą Poznań słynie z dobrych chirurgów.Ja niestety mam daleko do Poznania.Też na początku myślałam ale będę robić w Białymstoku.Z niecierpliwością czekam operacji.
Stary 2009-12-04, 19:16   #1105
kluska234
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Wioletta566 Pokaż wiadomość
Ja mam ten sam problem co ty Kluska.Nie znoszę swego nosa.Jeśli chodzi o dr Skupina to wiele się pisze o nim na forum.Raczej ma dobrą opinię.Zresztą Poznań słynie z dobrych chirurgów.Ja niestety mam daleko do Poznania.Też na początku myślałam ale będę robić w Białymstoku.Z niecierpliwością czekam operacji.
Masz już termin operacji?
Ja kiedyś kontaktowałam się z tym doktorem, na operację trzeba czekać połroku...ale myslę o tym już od dawna.
Stary 2009-12-04, 20:35   #1106
Wioletta566
Przyczajenie

Tak mam termin operacji na połowę stycznia.Naczytałam się o tych operacjach bardzo dużo.Jeśli masz niedaleko do Poznania do ja bym spróbowała u Skupina.A jeśli bliżej do W-wy to Szczyt ale do niego trzeba czekać 10 m-cy.Dowiadywałam się telefonicznie.Ale trudno powiedzieć.Musisz się kierować opiniami innych.
Stary 2009-12-05, 15:54   #1107
kluska234
Raczkowanie

Bliżej mam do Poznania i szukam własnie na różnych forach opinii na temat lekarzy...az mam mętlik w głowie...;/ Ale Ci zazdroszczę, że już niedługo będziesz miała operację. Napisz tylko jak było i jak się czujesz. Najbardziej boję się bólu po...
Stary 2009-12-05, 17:22   #1108
Wioletta566
Przyczajenie

Ja natomiast jestem nastawiona na ból i na to że będę cała w siniakach i spuchnięta.Ale jeśli jest szansa że nosek będzie ładniejszy to tym się nie martwię.Zniosę wszystko.Podobno najgorsze jest oczekiwanie na zdjęcie gipsu i spojrzenie w lustro.To musi być straszny stres.Juz teraz odliczam dni do operacji.
Stary 2009-12-06, 19:51   #1109
golga
Raczkowanie

Mam pytanie. Szykuje sie do operacji (jutro mam pierwsza wizyte u chirurga) ale strasznie sie jej boje! Czytalam ze jak tylko czlowiek wybudzi sie z narkozy to wszystko zaczyna go strasznie bolec wymiotuje krwia i strasznie generalnie sie czuje... czy to prawda?
Bardzo bym chciala byc juz po wszystkim i zeby mi sie udala operacja tak jak wam ale boje sie ze tak nie bedzie. ze jak sie obudze to bede wymiotowac nie moc sie ruszac i wyc z bolu...
golga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-12-07, 09:46   #1110
asiunia_88
Przyczajenie

Hejka! Ja jestem już dwa miesiące po operacji. Opuchlizna koło noska nadal schodzi i wszystko jest ok. Po operacji wymiotowałam krwią, ale tylko przechyliłam głowę na bok i samo jakoś poszło (całe szczęście, że tego nie widziałam, bo na początku nie mogłam otworzyć oczu takie były spuchnięte). Ale boleć nie bolało, tylko czułam się taka otumaniona no i cały czas spałam. Ciężko jest oddychać samą buzią, a przede wszystkim coś zjeść, najlepiej pitne jogurty albo kaszki. Ogółem ta operacja nie jest bolesna, ale czasami możesz odczuwać taki pulsujący ból, ale oczywiście lekarz przepisze ci ketonal, żeby nie bolało. A ogółem to jest ok tylko czujesz się trochę jak w depresji do zdjęcia tamponów, bo nie dość, że nie możesz swobodnie oddychać to do tego wszystkiego widzisz swoje odbicie w lustrze(ja wyglądałam jak po walce z Tajsonem). A po zdjęciu tamponów już wszystko fajnie się goiło, od razu zaczęłam jeść i powoli zaczęłam normalnie funkcjonować.
Nie martw się napewno będzie wszystko ok.
Powodzenia życzę!
asiunia_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości