![]() |
#1081 |
Raczkowanie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
A ja polecam lactacyd femina do nabycia w apekach, odkąd go używam nie nabawiłam się żadnej infekcji, nawet na basenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Przyczajenie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
W Krakowie: są 2 apteki na Karmelickiej obie po tej samej stronie ulicy:
1. Bobilewicz (bliżej rynku) ok 38 zł 2. Cefarm (czy coś takiego) - apteka całodobowa - ok 39 zł; ale w czwartki w godzinach 8-20 (nie jestem pewna godziny początkowej) obowiązuje -10% na wszystkie leki bez recepty i z receptą pełnopłatne - więc wychodzi 35,50 zł ![]() ![]() ![]() 3. Na Nowym Kleparzu na Prądnickiej ok. 39 zł Więcej poniżej 40 zł nie znalazłam. Nie wiem jeszcze co z Apteką na Bartysławskiej obok Kauflanda (w takim wieżowcu), ponieważ tam są tanie leki. |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Przyczajenie
|
Hej kobitki .. ;D
Dzis biore 23 tabletke .. ![]() I w sumie czuje się bardzo dobrze .. No może pomijając moje "humorki".. ![]() Tragedia .. czasem sama mam się dośc .. :/ mam nadzieje ze szybko dostane okres zaczne 2 opakowanie i nie bedzie juz ze mnie taki nerwus .. Czy wy tez macie az takie straszne humorki .. ? ? Pozdrawiam .. ;D |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Raczkowanie
|
DZIS 3 OPAKOWANIE , 1 rozowa tabletka i okres (a własciwie plamienie) pojawił sie dokładnie jak w poprzednim miesiacu nawet godzina prawie ze sie zgadza, aaaaaa i nie było MIGRENY!!!!!!!!!!!!!!:jup i:
#1085 |
Przyczajenie
|
Jaka ja jestem zakręcona...i teraz mam problem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1087 |
Rozeznanie
|
U mnie niestety w przerwie, gdy pojawiło się krwawienie (przy 4.placebo) i pierwszym dniach nowego opakowania nie było tak wesoło. Miałam migrenę 3-dniówkę. Dopiero wczoraj wieczorem odżyłam i dziś jest ok
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, no wiec u mnie 3 tydzień 2-go opakowania i porażka. Mam chyba wszystkie skutki uboczne
![]() Jak pierwszy miesiąc był super tak teraz chyba mi daje za dwa razy. Ma plamienia znów, po dwóch dni bez plamień wróciły, wsciek macicy, czyt. nerwowa i agresywna ![]() ![]() Mam nadzieje ze to sie skonczy bo chyba oszaleje ![]()
#1089 |
Zadomowienie
|
Mam pytanie.Mam nadzieje, że ktoś mi pomoże
![]() 1.Czy krwawienie pojawi się juz w pierwszym miesiacu zazywanie tabletek?( biorac pod uwage fakt, ze mialam bardzo duze zaburzenie miesiaczkowania wczesciej zanim tabletek nie bralam) 2.Po jakim czasie powinno wszystko sie uregulowac (odnosnie krwawien)? |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: YAZ - gdzie i za ile
w Krakowie można jeszcze spróbować w aptece na Alei Pokoju, to jest apteka z cenami hurtowymi tuz przy przystanku tramwajowym "Aleja Pokoju". Wybaczcie ale konkretnej jej nazwy nie znam..
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() anusia-girl, dziękuję za odpowiedź ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1093 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za odpowiedz.Chodzilo mi raczej o to czy krwawienie z odstawienia zazwsze zaczyna sie na bialych tabletkach juz w pierwszym miesiacu?Czy jezeli nie to znaczy, ze cos jest nie tak?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
W ulotce Yazu jest napisane ze w pierwszej przerwie moze nie wystapic krwawienie.
#1095 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Przyczajenie
|
ja biore juz 18 tabletkę z pierwszego opakowania .. ginekolog zmieniła mi z mikrogynonu. Plamienie po yas jakoś zniose .. ale moje humorki nie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja mam 3 i wszędzie jest tak samo... ''jeżeli oczekiwane krwawienie nie wystąpi kolejno dwa razy, może to oznaczać ciąże'' ot i cała sztuka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Przyczajenie
|
Hejo, chciałam tylko napisać ze poschodziły mi te krostki z buzi, ale nie biiore już Yaz tylko Marvelon. Jestem tylko ciekawa czy tym, ktore nadal biorą Yaz poschodziły? Ja zmieniłam podrugim opakowaniu, wiem ze do trzech organizm sie dostosuje dopeiro, ale było mi bardzo źle z nimi:/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
ja po 7tabletce pierwszego opakowania, oprócz plamienia, mam chyba jeszcze huśtawki emocjonalne i strasznie łatwo mnie zdenerwować-mam nadzieję, że to minie, bo ani mój Tż ani moja rodzina tego nie zniesie
![]()
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Przyczajenie
|
witam, jestem nowa i nie za bardzo wiem jak zacząść uzywać tabletki YAZ..
moj ginekolog powiedziel mi ze mam wziasc pierwsza tabletke w pierszym dniu miesiaczki i ma ona byc biala... a czytalam w ulotce i pisze ze mam wziasc pierwsza tabletke w pierwszym dniu miesiaczki z napisem START....i juz jestem skolowana i nie wiem w koncu czy mam wziasc biala czy rozowa tabletke ?? prosze wyjasnijcie mi to kochane dziewczyneczki... |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Raczkowanie
|
W pierwszym dniu miesiączki bierzesz tabletke z napisem Start, a po skończonym opakowaniu zaczynasz kolejne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() albo zle zrozumialas albo gin sie pomylil ![]() zaczynasz pierwszego dnia okresu (najbezpieczniej) od tabletki nr 1 z napisem START btw. ULOTKA ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Przyczajenie
|
witajcie,
biore Yaz juz drugi tydzień i ogólnie czuje sie dobrze, chociaz cały czas mam okres, tzn plamienie. Ale to dopiero moje pierwsze opakowanie wiec mam nadzieje ze wszystko sie unormuje. Jeśli chodzi o inne wrażenia, to troche nasilił sie mój trądzik ale mam nadzieje ze to także przejsciowe, zauważyłam też lekki spadek apetytu. Poza tym wszystko ok. Fajnie że ktoś stworzył ten wątek na forum, bo duzo sie dowiedziałam o tych tabletkach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zadomowienie
|
ja przez pierwsze dwa tyg. w ogóle nie czułam ze biorę hormony, koszmar nadszedł w drugiej połowie cyklu
![]() pzdr ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
hormony (tabletki antykoncepcyjne) chronia głównie przed ciąża ale to nie jest ich jedyne zadanie, więc nie dziwi mnie że nawet bardzo młode dziewczyny zaczynają je brać. Tabletki przecież są podawane przy torbielach, cystach, problemach z trądzikiem i innych dolegliwościach, które spotykaja nawet 15 letnie dziewczyny... nie zapominajcie o tym ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Przyczajenie
|
Jeżeli jest tu ktoś z Torunia, to polecam aptekę Juventa na Reja koło Tesco, tam kosztują 34 zł, ja kupiłam w olk, koło Dworca Miasto i przepłacilam 15 zł
![]() ![]() Do tej pory brałam Cyprest i w sumie wszystko spoko, gdyby nie moje problemy z zachowaniem ![]() ![]() Pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zadomowienie
|
zaczne brac te tabletki po skonczeniu okresu bo wczesniej bralam novynettte gin powiedzial mi ze moze zawachac sie waga po Yaz to prawda???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Rozeznanie
|
Tego nie wiadomo. I nikt nie odpowie na pytanie jak będzie u Ciebie z wagą. Raczej nie powinnaś przytyć. Tabletki działają moczopędnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:39.