|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Storczyk (Orchidea) - część II
Mnie to meczenie kwiatkow w sklepach drazni - gdyby obnizyli to pozbyli by sie towaru, nie stracili kasy a w dodatku kwaitek byl by uratowany. Dziiwie sie tym kierownikom sklepow przeciez to od nich zaleza promocje na niektore towary.
A teraz cos smiesznego - zadzwonilam do tatka by w ogrodniczym sprawdzil dla mnie srodki grzybobojcze no i dzisiaj tatko mial dobre wiesci. Pani w ogrodniczym powiedziala ze tak owszem te ktore ja chce sa ale ona ma cos lepszego - srodek specjalnie dla storczykow do zwlaczania grzybow. I coz moze to byc za srodek do walki z grzybami - MIKORYZA ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do wytłuszczonego- mam to samo zdanie. ostatnio byłam w hurtowni ogrodniczej, i była promocja na storczyki.. po 10 zł... ale jak je zobaczyłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dziewczyny, jutro wrzuce foty mojego drugiego kuracjusza... moze mi podpowiecie co z nim zrobic...
![]() |
#1083 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
wczoraj widziałam reklame Castoramy, gdzie mają być storczyki po 17 zł. niestety żadnej informacji o tej promocji nie znalazłam na stronie internetowej. nie wiecie od kiedy ma być ta promocja?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Raczkowanie
|
Witajcie! Dawno mnie tu nie było, ale u moich kwiatuszków nic ciekawego się nie działo wiec nie miałam za bardzo o czym pisać.Ale dzisiaj mi się strasznie smutno zrobiło bo odpadł ostatni kwiatek, i została tylko goła łodyga i teraz nie wiem co robic czy ją obciąć czy zostawic i poczekac na wtorne kwitnienie, bo ta łodyga ma na czubeczku taki jakby zalążek pączka czy cos takiego....Ta łodyga nie miała tez bocznych odrostów także może poczekam, może któreś oczko się obudzi co
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1086 |
Raczkowanie
|
Witam storczykomaniaczki.
Mój TŻ był dziś rano w OBI i zdał relację, że jest wysyp storczyków. Te jedno lub dwupędowe, które wcześniej były po 19,99 teraz są przecenione na 15zł i sa w calkiem dobrym stanie i wybór kolorystyczny jest olbrzymi podobno. Oprócz tego są piękne wielgaśnie za 30 lub 33zł. Dzisiaj po pracy jadę tam i sobie wybiore jakieś storczysie na dzień kobiet a co.
#1087 |
Zakorzenienie
|
Karolinko zostaw ten ped tak dluga az nie zacznie sie przedluza lub rozgaleziac, jesli zacznie jednak schnac to go utnij zaraz za zoltym - moze wtedy wyouscic boczne - jak sie wlasnie umnie dzieje ale te boczne taaaaak wolno i leniwie mi rosna... ah... Dziewczyny zycze udanego polowania na kwiatki - weekend wiec swieze dostawy i promocje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj w lidlu - 5 marca była świeża dostawa różności. Chciałam sobie kupić coś innego niż moje falki - kusiło mnie na miltonię, ale niestety w sklepie ostały się smętne resztki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Raczkowanie
|
ja bylam dzisiaj w OBI i faktycznie masa phalenopsisow, ale ja wyszlam z sabotkiem-po raz pierwszy widzialam je na zywo wiec sie nie oparlam podobaly mi sie ciemne jednak byly troche marne a o to moj:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:31 ---------- acha w zwiazku z tym mam pytanie jak sie nim opiekowac, jak podlewac? bede wdzieczna za wskazówki |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
A ja sie dzisiaj zdenerwowalam - tak jak zadnej promocji nie bylo i ostatnio kupilam 2 nedzniaki za kupe kasy tak o dziwo dzisiaj promocja - pierwsza od pazdziernika
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Gelatynko cudnosci
![]() ![]() Ok znalazlam - przelecialam od a do p zanim dotarlam ![]() Jest to jeden z najłatwiejszych do uprawy gatunków z rodzaju Paphiopedilum - nadaje się do uprawy pod sztucznym oświetleniem, na parapecie okiennym, w szklarniach bądź na świeżym powietrzu, gdy pozwala na to temperatura, rosnie w warunkach zbliżonych do Cattlei i Phalaenopsisów, do zainicjowania kwitnienia niezbędna jest 4-6 tygodniowe obniżenie temperatury do 4-7°C - chodzi im chyba o temperature w nocy ? Lubi miec wilgotno a w okresie spoczynku byc przesuszony. Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-03-06 o 16:04 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
gelatynka, norka...
![]() ![]() ![]() ![]()
#1093 |
Raczkowanie
|
Norka sliczny storczyk a ile ma kwiatkow-
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Czyli link ktory znalazlam tobie Gelatynko to jest to wlasnie
![]() Paphiopedilum insigne, http://www.orchidarium.pl/AdoZ/index.html nie kumam czemu skopiowany link wprost do tego storczyka pokazuje tylko indeks - a myslalam ze za pierwszym razem juz ci go dalam ![]() Ja az choruje przez tego kwiatka i te co zostaly w sklepie ale - jak tesciowa go zmarnuje to i tak pewnie do mnie trafi ... No ale watpie by w domowych warunkach tak obficie zakwitl, chociaz gdzies czytalam ze one jakby sa genetycznie zaprogramowane do danej ilosci kwiatow. Weteran teraz ma tak jak go kupilam ale jego drugie kwitnienie to byl szal - mial az 2 ktore przetrwaly az 1 miesiac ![]() Bede cwiczyc silna wole i nie kupie nowego!!! Tyle ze one akie zdrowe byly, zadnych paskudztw i infekcji, nawet korzenie zdrowe, jedrne, takie zielone. Ah... a te moje 2 ostatnie bidaki takie podduszone jakies sa. Piszcie jak wam wyniki polowannia weekendowego wyszly - coscie widzialy albo upolowaly ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-03-06 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Raczkowanie
|
norka dzieki za link
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
A ja dziś wróciłam z OBI wielce uradowana!
![]() ![]() 2 nowe falki - jeden z białymi dużymi kwiatami ![]() ![]() 1 duży sabotek, 1 brązowo-biała cambria ![]() Jestem zachwycona. Mąż powiedział: kupuj co chcesz w końcu za 2 dni Dzień Kobiet ![]() ![]()
![]() |
#1097 |
Rozeznanie
|
ooo kulbit
![]() ![]()
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
zachęcona przez Was i ja popędzę dziś do OBI
![]()
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gelatynko sabotka ma też Platynka. Z tego co pamiętam czeka teraz na drugie kwitnienie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Przyczajenie
|
ach dziewczyny ten tydzień nieźle uszczuplił zawartość mojego portfela, wzbogaciłam się o 5 storczyków..białego, herbacianego,biało-różowego,fioletowego no i żółtego ciapka...oczywiście zachęcona promocjami w tesco i netto nie mogłam się oprzeć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zaszalalyscie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Przyczajenie
|
mój ulubiony białasek
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Rozeznanie
|
piękny
![]() ja też za chwilkę wstawię fotki, ale pierw muszę skoczyć po aparat tyle że mama myła podłogę więc za kilka minut pójdę ;P pokażę wam te moje chore, bo nie wiem co z nimi zrobić, na razie włożyłam je do wody, ale coraz gorzej wyglądają ![]() no i łodygi ![]() zdjęcie 1 i 2 to łodygi zdjęcie 3 to taki co ma 1 korzeń ![]() ![]()
Bartuś <3 [*] pozostaniesz na zawsze w moim sercu Dziadku Edytowane przez adela17 Czas edycji: 2009-03-07 o 18:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Jola ja tez takie biale lubie jeden obecnie kwitnie, drugi w spoczynku. Adelko ten ostatni to nie wyglada za dobrze, chyba trzeba go bedzie za teczowy most wyslac... A co tym lodyga dolega bo nie widze na fotce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Rozeznanie
|
nic nic nie dolega
![]() hmmm ja nie uważam że trzeba będzie go tam wysłać, myślę że jakiś środek by pomógł ale kurcze asahi u mnie nie ma ;/ bo on nie wygląda najgorzej ale musi siedzieć często w wodzie przez to że ma 1 korzeń ![]() ![]() może któraś z was wie w którym sklepie internetowym mogę kupić i asahi i szczepionkę mikoryzową dla storczyków? znalazłam taki http://e-hortico.com ![]() no dobra to teraz problem co lepsze jest jednak dla storczyków asahi czy szczepionka? opisze ktoś czy robił tymi preparatami? wiem że gdzieś to było ale oczywiście nie chce mi sie przeglądać 200 stron ;P
Bartuś <3 [*] pozostaniesz na zawsze w moim sercu Dziadku Edytowane przez adela17 Czas edycji: 2009-03-07 o 20:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Ja slyszalam ze ta mikoryza to dobra na korzenie, o tym drugim nie mam pojecia. Starszy byl w ogrodniczym - nie kwiaciarni ale ogrodniczym i tam mieli mikoryze dla storczykow, ale jak nie masz ogrodniczego w miescie to zaraz zobacze gdzie tam mozna w necie znalezc
![]() ![]() ok to w tepie ekspresowym przelecialam fora storczykowe o tym asahi i wszedzie pisza ze spryskane nim rosliny powracaja do zycia - moze warto sprobowac, 10zl za 25ml to nie jest tak zle. Poszukam o tej mikoryzie jeszcze jak chcesz Ok znalazlam sklep mikoryzowy ta dla falkow kosztuje az 5,88zl ![]() mea culpa cena to 25zl - 5,88 to byla ocena hihi widac ze winko dalo mi w kosc hihi... Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-03-07 o 21:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Rozeznanie
|
norka właśnie też to znalazłam ale jest 1 problem - jak już chciałam kupić okazało się że nie ma go na sklepie
![]() ![]() widzę widzę ![]() napisałam do tych z e-hortico z zapytaniem kiedy dostawa, bo jeśli w najbliższym tygodniu mam nadzieję że ten co wygląda najgorzej ( pokazywałam zdjęcie ) przeżyje
Bartuś <3 [*] pozostaniesz na zawsze w moim sercu Dziadku Edytowane przez adela17 Czas edycji: 2009-03-07 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Ja mysle ze oni mja takie na bierzaco ale do jutra moze znajde jakis inny sklepik, spokojnie jak chcesz go ratowac to nie jestes sama - pomoge. I tak siedze sama w domu jeszcze 3 tygodnie zanim TZ do doma wroci, przynajmniej mam zajecie hihi
![]() ![]() ![]() Edytowane przez norka27 Czas edycji: 2009-03-07 o 22:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Rozeznanie
|
hehe to dobrze masz
![]() jeszcze zobacze w poniedziałek w małym sklepie ogrodniczym co mam w mieście czy mają Atonik SL - takie samo działanie co asahi
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:13.