|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Uniwersytet ekonomiczny - kraków
Można gdzieś znaleźć progi punktowe z wcześniejszych lat, nie tylko z poprzedniego? Jestem ciekawa, czy tendencja jest wzrostowa, czy wręcz przeciwnie.
|
|
#1082 |
|
Przyczajenie
|
Były do niedawna, ale usunęli. NA gospodarke przestrzenną próg jest chyba wzrostowy
a reszta w dół.
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny, myślicie, że 139 pkt wystarczy na analitykę gospodarczą? Jestem strasznie zła na siebie, że nie zdawałam angielskiego rozszerzonego. |
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Wtajemniczenie
|
Wystarczy z powodzeniem, wątpię, żeby progi nagle aż o tak dużą liczbę punktów skoczyły w górę
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dlaczego na UEKu jest tak, że nie można startować na kierunki, na które biorą pod uwagę różne przedmioty?
|
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
Ja złożyłam na:
1. Gospodarkę przestrzenną (inż) 2. Ekonomię 2. Zarządzanie Mam 144 pkt. Czy któraś z was obrała również te kierunki? Ile macie punktów?
|
|
#1089 |
|
Przyczajenie
|
ja tez wybralam ekonomie i zarzadzanie ale mam tylko 114 punktow takze o ile sie w ogole na cos dostane to pewnie bedzie to zarzadzanie. Co myslicie o zarzadzaniu na tym uniwersytecie ? Czy lepiej jest studiować tutaj niż na AGH też zarządzanie. Czy myslicie ze latwo znalezc pozniej prace ? mysle o specjalności zwizanej z finansami.
|
|
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, to mnie fascynuje - naprawdę interesujecie się księgowością czy tak ze względów przyszłościowo finansowych wybieracie ten kierunek?? Dorabiam sobie od 3 lat prowadząc księgi rachunkowe rodzicom i...kurcze, najnudniejsza praca na świecie, gdyby nie to że mogę pracować w domu przy tv nie wytrzymałabym tak dzień w dzień!! Jak jest u was?
|
|
|
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
Ja mam 150 pkt. (kochany dwujęzyczny angielski
) i zdaję na 1. zarządzanie 2. analityka gospodarcza 3. jeszcze nie jestem pewna co tam dam. ![]() Nie podoba mi się, że po wypełnieniu całego formularza i zalogowaniu sie nie można już zmienić kierunków. |
|
|
|
|
#1093 |
|
Przyczajenie
|
o czyli ty też na zarządzanie
wlasnie ja tez pewnie dostane sie tylko na zarzadzanie bo skladalam tez na rachunkowosc i cotroling i na ekonomie ale mam jedynie 114 i mam nadzieje ze sie dostane. Myslicie ze zarzadzanie to dobry kierunek ? i gdzie jest lepszy na agh czy ekonomicznym ?
Edytowane przez kempulinka Czas edycji: 2012-06-30 o 13:50 |
|
|
|
|
#1094 | |
|
po prostu Em :)
|
Cytat:
Dobrym pomysłem jest też zmiana zarządzania na coś innego na SUM, takie połączenia czasem są przydatne.
Edytowane przez emememsik Czas edycji: 2012-06-30 o 13:54 |
|
|
|
|
|
#1095 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, też się nad tym zastanawiam.
Które zarządzanie jest 'lepsze'? Na UEku, AGH czy może UJ? Albo czym się różnią? Kiedyś na forum AGH wyczytałam, że na UEku jest bardziej organizacyjne, a na AGH techniczne. Dlatego ja skłaniam się bardziej w stronę UE.
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Przyczajenie
|
Wiadomo, że zarządzanie to nie jest taki kierunek po którym od razu się znajdzie prace ale myśle, że jak się wybierze dobrą specjalizacje np ja myslalam o czyms z finansami to nie bedzie juz tak zle jak to mowia dla chcacego nic trudnego. Ja zawsze marzyłam o pracy w banku lub czyms podobnym. Tylko jeszcze nie mam 100% pewności czy studiować na AGH czy na ekonomicznym.
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Zakorzenienie
|
Słyszałam o jakimś profesorze, zajmującym się właśnie "zarządzaniem" który za punkt honoru postawił sobie rozpalenie w studentach chęci (i danie im narzędzi) do zarządzania własną firmą,... Jakieś kilkanaście (?) procent poszło tą drogą i był to już duży sukces, bo generalnie promile decydują się na własną działalność. Jak dla mnie coś tu jest nie tak, to powinien być oczywisty cel.
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, ale ja po prostu lubię nudne zajęcia, jestem typem człowieka który woli mieć powiedziane od początku do końca co robić i to sumiennie wykonuje. Poza tym nie mam innego pomysłu na siebie, to mi jakoś po prostu pasuje. A z kreatywnością niestety nie mam nic wspólnego, a do kreatywnych zajęć trzeba raczej mieć "to coś". Przynajmniej tak sądzę. Z resztą, to, co myślę w tej chwili, może być zupełnie nieaktualne za kilka lat, jak już skończę studia, wtedy się będzie myśleć o dodatkowych kursach etc. I co najważniejsze, to, że idę na rachunkowość nie oznacza, że do końca życia będę pracować w księgowości, ba, w ogóle nie oznacza, że koniecznie kiedykolwiek będę tam pracować, bo przecież czas pokaże jak będzie.
|
|
|
#1099 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też lubię mieć powiedziane: zrób to, to, to i to. Wiem na czym stoję, wiem mniej więcej ile czasu mi to zajmie itp. Lubię po prostu jasne sytuacje w pracy, szkole, życiu, wszędzie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1100 |
|
Przyczajenie
|
Mnie cieszy, to, że niektóre z was złożyły na informatykę
Fajnie, że coraz więcej dziewczyn się zaczyna interesować studiowaniem informatyki, może kiedyś ustaną pytania w stylu: ,,Dlaczego informatykaa??!" i to zdziwienie w oczach. W tamtym roku byłam chyba jedyną, na tym forum, która poszła na informatykę, więc już coraz lepiej Powodzenia wszystkim maturzystkom, obyście się dostały na wymarzone kierunki
|
|
|
|
|
#1101 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wg mnie AGH to nie uczelnia do studiowania zarządzania, na UEK masz uczelnie typowo ekonomiczną, a AGH to studia typowo techniczne, jeśli chcesz coś z finansami to polecam UEK. Cytat:
Edytowane przez kika17 Czas edycji: 2012-07-01 o 09:56 |
|||
|
|
|
|
#1102 |
|
|
No trudno.
Według mnie właśnie przez to, że kierunek jest niekonkretny, trzeba wiedzieć co się chce osiągnąć.
|
|
|
#1103 |
|
Wtajemniczenie
|
Co do zamiany kierunków na liście.. Ja w zeszłym roku po zalogowaniu się i dokonaniu opłaty (nim jeszcze dotarła na konto uczelni) zorientowałam się, że inteligentnie nie doczytałam wcześniej, że ta kolejność jest taka ważna.. Poszłam na uczelnie do działu nauczania bodajże, napisałam podanie o zmianę kolejności kierunków i się udało bez najmniejszego problemu. Nie wiem czy można całkowicie zmienić tą listę, ale zawsze można spróbować
|
|
#1104 |
|
Raczkowanie
|
Hej
A ja teraz z innej beczki. Nie orientujecie się może, kiedy należy składać wniosek o przyznanie stypendium naukowego??
|
|
|
|
|
#1105 |
|
|
Do 25 września.
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie UEK figuruje jako wyjście awaryjne.
wybrałam finanse i gospodarkę przestrzenną. zobaczymy jak wyjdzie
|
|
|
#1107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę zmieniając temat, pytanie chyba do Em
![]() Na takiej karteczce z dokumentami, które trzeba oddać przy składaniu pracy jest zapis, że trzeba dać wie prace w twardych oprawach, w tym jedna z wpisem promotora. To jeszcze jakiś załącznik trzeba dać czy to będzie tylko jakaś parafka?
|
|
|
|
|
#1109 |
|
|
Promotor podpisuje się na pierwszej stronie pracy (dlatego trzeba pamiętać, żeby przy oprawianiu dołożyć czystą kartkę przed stroną tytułową).
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny wytłumaczcie mi jak to jest z tą listą rezerwową. Na stronie UEKu jakoś tak dziwnie napisane jest. Załóżmy, że nie dostaje się na pierwszy kierunek, składam na drugi kierunek papiery i zaznaczam w ERK "lista rezerwowa" i co potem? Jakoś nie mogę się w tym połapać
Może ktoś mądry mi to wytłumaczy, bo nie chcę, żeby potem było za późno
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

W sumie nastawilam sie już na tę infę... ale najabrdziej zależy mi na rachunkowości 

) i zdaję na

Według mnie właśnie przez to, że kierunek jest niekonkretny, trzeba wiedzieć co się chce osiągnąć.
-->klik-->