![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: In Vitro
pierwsza próba , ja mam endometrioze a mąz zdrowe nasienie. W dniu pierwszej wizyty zostałam zakwalifikowana do programu rządowego , od razu zaczelam długi protokoł. Najpierw antyki potem gonapeptyl 11 dni a potem stymulacja 9 dni. Podczas punkcji pobrano 5 komórek mieliśmy 4 zarodki ale tylko 2 ladne
![]() |
#1082 |
Raczkowanie
|
A jak to było u ciebie w czasie stymulacji, czułaś coś w jajnikach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1084 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A możesz mi powiedzieć, ile tak czasowo? Bo wiesz ja jeszcze nie odróżniam długich i krótkich protokołów, nie wiem ile się bierze leki itd. ![]() ![]() A powiedzcie, te leki, hormony coś szkodzą? Kiedy idziesz na betę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Katarzynkakasia normalnie jajnik produkuje jedną komórkę jajową, a przy stymulacji z obu jajników można pobrać nawet kilkanaście komórek, więc jest to pewne obciążenie dla organizmu. Każdy reaguje na to inaczej, są oczywiście zagrożenia, o których poinformują cię w klinice, będziesz podpisywać zgodę, gdzie to jest wypisane (np zespół hiperstymulacji), ale ja np nie przeszłam stymulacji w jakimś wielkim cierpieniu. Wiadomo, że trochę boli, ja się śmiałam, że od tych hormonów świecę w ciemności. Niestety jest to obciążenie dla organizmu i trzeba się pogodzić z pewnymi niedogodnościami tego okresu
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
W środę ;-)
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1087 |
Raczkowanie
|
ohoho o wpis do ksiązeczki zdrowia zrobiła się burza w szklance wody...
jeśli nie powiesz lekarzowi prowadzącemu ze ciąża z ivf to wiadomo że nie wpisze tego w kartę ciąży, bo nic nie wie, ale jeśli powiesz mu o tym , albo pokażesz dokumentacje to takową adnotacie najpierw w karcie ciąży zrobi a potem w książeczce zdrowia dziecka i wypisie ze szpitala... pisałam że na prośbę matki mogą zaniechac wpisu o ivf na rzecz adnotacji że ciąza jest wynikiem leczenia niepłodności... Osobiście po swoich przejściach nie wyobrażam sobie nie powiedzieć lekarzowi prowadzącemu, że moja ciąża jest z ivf( lekarze, wogóle personel medyczny sam często przyznaje ze ciąże po ivf sa ciążami szczególnej opieki i nie chodzi tu o powikłania tylko o to ze to ciąza wyczekana )... pozatym potrzebowałam leków takich jak clexane i encorton czy progesteron jako kontynuacja leczenia po transferze i niebardzo było by mi po drodze jeździć ze szczecina do Białegostoku żeby prowadzić ciąze w klinice w której sie leczyłam i stamtąd mieć recepty... a i jeszczejedno może przy lekkiej stymulacji to lekarz prowadzący nie załważy ze jajniki sa nadyrężone, ale przy normalnej stymulacji takiej dość mocnej gdzie sie wyhodowało na kazym jajniku po kilka dojrzałych pęcherzyków + liczne małe to dobry lekarz na usg długo jeszcze będzie widział ze jajniki sa powiększone i coś się tam działo... co oczywiście jest również ważne zeby obserwować e jejniki...
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia Edytowane przez annaantonina Czas edycji: 2014-03-24 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Wtajemniczenie
|
Jestem po wizycie. Urosło 5 pęcherzyków. Pick-up w piątek, transfer 2 kwietnia. Wylatujemy na Islandie 4 kwietnia. 3majcie kciuki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1090 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- Trzymamy mocno!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
A czy trzeba brać te wszystkie hormony? Bo słyszałam kiedyś, że można działać na naturalnym cyklu (tak taaak wiem, wtedy szanse mega spadają ![]() Boję się, że te całe hormony w późniejszym czasie odbiją się na moim zdrowiu ![]() ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
Wiadomo każdy ma swoje zdanie na temat tego mówić, czy nie mówić i każdy ma swoje racje... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moją ciążę prowadzi lekarz, który robil u nas in vitro, ale gdybym wybrała innego lekarza, musiałabym mu powiedzieć, że ciąża jest z in vitro. Tak mi mój lekarz powiedział: te ciąże mogą się różnić od tych naturalnie poczętych, jest trochę większe ryzyko wystąpienia zagrożeń z zakresu patologii ciąży, czy np przedwczesnego porodu. Nie wyobrażam sobie, żeby lekarz prowadzący ciążę nie wiedział o jej początku. Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zaczęłam w piątek a teraz w ten piątek jadę do kliniki na USG, także to będzie mój 9 dc. Dziś już trochę mniej czuję jajniki. No nie wiem, to się okaże co się będzie działo na tym USG w piątek. Powiedziano mi, że jeśli się ładnie wystymuluję to już w poniedziałek będę miała punkcję, a jeśli nie to pewnie jeszcze mi te zastrzyki dadzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 | |
Raczkowanie
|
---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------
[/COLOR] Cytat:
Kasiu kilkanasie stron wcześniej pisałam na bierząco( 2010-2011 rok), kilka stron wcześniej wątku pisałam o tym w ramach rozmowy, pozatym w moim podpisie masz telegraficzny skrót... I tak jak mówi Kasia_ruda crio jest możliwe na naturalnym cyklu, IVF raczej nie robi się na naturalnym bo jedna komórka niekoniecznie zdrowa genetycznie ( a kobieta podczas owulacji uwalnia zazwyczaj tylko jedną dojrzałą komórkę) to stanowczo zamało do przeprowadzenia tak kosztownego zabiegu jakim jest ivf icsi czy imsi czy tesa (koszt samego zabiegu w zależności od kliniki 5-6 tys. zł) Co prawda Klinisk Bocian w Białymstoku ma iCSI na naturalnym ( 3800zł.) ale nie wiem dokładnie jak to wygląda i szczerze wątpie że to robią przy problemie niepłodności męskiej, jak juz to moze przy niepłodności idiopatycznej....
IMSI BS BOCIAN - VIII/2011 Julia i Ksawery od 4 IV2012 są z nami, 3 Skarby czekają na zimowisku!!! Crio Vitrolive- VI/2011 - ;( II ICSI Vitrolive- II/2011r.-maluszki odeszły;( I ICSI Vitrolive- X/2010r.- niestety nieudane;( Kariotypy - prawidłowe eMek -oligoasthenoteratozoosper mia |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, jak ja Wam zazdroszczę- tym, które już mają dzieci; tym, które mają brzuszki; które zobaczyły dwie kreseczki na teście; tym, które już są przed transferem... Ja dopiero zaczynam "przygodę" z tym wszystkim i już na samym wstępie się stresuję mega. Od kilku dni strasznie boli mnie brzuch, mam nadzieję, że to tylko stres... Że nie okaże się jeszcze, że coś jest nie tak u mnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny powiedzcie jak to jest czy w czasie stymulacji można kochać się z mężem?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
Jak lekarz nie zabronił, to chyba można. Chociaż Linka pisała, że lepiej nie, ze względu na jajniki obciążone, my mieliśmy przerwę, bo ja się czułam tak sobie z tym obrzmiałym brzuchem.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
Mam jeszcze jedno pytanie, czy słyszałyście może o tym, że ponoć w trakcie stymulaji trzeba dużo pić wody?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
Ja dostałam całą stronę zaleceń odnośnie diety, ale co do picia, to były tam standardowe dwa litry wymienione.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Ja byład na diecie z boćka. Orzechy brazylijskie,maslo orzechowe itp
![]() |
#1103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Dziewczyny jeszcze coś mnie nurtuje... Ja jeszcze nie robiłam żadnych badań, tzn. byłam u gina kilka miesięcy temu, ze mną wszystko ok, ale nie nie robiłam żadnych badań pod kierunkiem inv. Lekarz mi sam powie kiedy i jakie badania muszę wykonać? Ile mi zajmie czasu kompletowanie tych badań i powiedzcie w ogóle- pod jakim kierunkiem będę badana? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Linka, kiedy będziesz mieć wynik bety? Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam, że się nie udzielam. Czytam co tu piszecie przez telefon. Jajniki obolałe, wczoraj był ostatni menopur. I ku mojej radości sutki bolą mnie masakrycznie, zatem one są już w ciąży :-P. Przynajmniej nie muszę się już nimi przejmować. Byle do piątku.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
beta 441
![]()
![]() |
#1110 |
Wtajemniczenie
|
Hurrrrrrra
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:41.