|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Starsi mężczyźni i młodsze kobiety - 10 lat i więcej? :) cz.2
Witajcie Kobietki wróciłam.... Jakos nie mialam jak tutaj zagladac a moze chcialam odetchnac od tych wszystkich moich spraw zwiazanych z Tzem
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1082 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się. Tak ciężko się rozstać czasem. Pomimo tego, że jestem prawie pewna tego rozstania, to jednak boli. Boli np. cisza z Jego strony, że nie zainteresował się nawet czy wróciłam do domu. Czasem myślę, że może jak wyrzucę to wszystko z siebie i powiem mu co o Nim sądzę to będzie łatwej niż tak to wszystko w sobie tłumić...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, już nie jesteśmy ze sobą tak definitywnie. Nie widzieliśmy się w weekend, napisałam eska, że może jakaś kawa i wiecie co miał dla mnie tylko 15 minut, bo jechał po frytki dla syna, a sklep zamykają o 21 :/
Mówi do mnie, że ma chandrę że wszystko mu się wali. A ja, że On tylko sam może sobie pomóc, że to wszystko zależy od Niego i że ja już mu chyba nie pomogę, bo to nie ma sensu. On zaczął mówić, żebym przestała idt. I w trakcie wracania do domu zaczęłam mówić, że owszem kocham Go nie potrafię zapomnieć z dnia na dzień i że nie umiem się nie martwić o Niego...ale nie mam już sił, nie wierzę w Nas i że przestało mi już totalnie zależeć. On tylko powiedział, że rozumie i tyle...Jak wysiadałam to miał takie smutne...takie inne oczy... ![]() Kiedy gadałam o tym z Przyjaciołką to wydaje się to takie z sensem...i takie logiczne...ale np. teraz łzy nie chcą przestać płynąć. Zastanawiam się jak długo na dźwięk każdego smsa nie będę patrzeć z nadzieją, że to może od Niego, kiedy w końcu przestanę każdego wieczora płakać czytając Jego smsy? Boli...strasznie boli...jak chyba nigdy nie bolało...No, ale trzeba przez to przejść... |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
morenica - myślę,że może i dobrze że tak się stało..
![]() ![]()
#1087 |
Wtajemniczenie
|
morenica, kochana, trzymaj się ;* wiem, że to jest trudne, ale przetrwaj ten najgorszy okres, zajmij się czymś, nie myśl o tym... musisz dać radę
![]() Zrobiłaś wszystko co mogłaś, aby uratować ten związek z równoczesnym zachowaniem swojej godnosci. Nie udało się, ale pamiętaj, że to nie jest twoja wina. Wspieramy cię tutaj, udzielamy wirtualnych ramion do wypłakania, podajemy wirtualne chusteczki i zawsze służymy dobrym słowem ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1088 |
Rozeznanie
|
morenica ogromne buziaki dla Ciebie
![]()
#1089 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Dziewczyny
![]() Wiem, że to nie moja wina,ale boli tak strasznie ![]() ![]() No ale trzeba sobie jakoś radzić, chociaż łatwo nie jest... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Raczkowanie
|
morenica, ściskam Cię mocno, Kochana
![]() ![]()
#1091 |
Raczkowanie
|
morenica trzymaj sie. rozstania chyba nigdy nie sa łatwe. mam nadzieje ze bedzie dokladnie tak jak pisza dziewczyny ze za jakis czas bedziesz dumna z siebie ze tak postapilas i nie bedziesz niczego załowała. teraz niestety ten najgorszy okres. trzymaj sie. buziaki.
Nie rezygnuj z celu tylko dlatego że osiągnięcie go wymaga czasu... Czas i tak upłynie... Ból jest przemijający... Ale skutki rezygnacji pozostają na całe życie... Problemem w moim życiu i w życiu innych ludzi nie jest brak wiedzy co zrobić... Ale brak robienia tego...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Raczkowanie
|
Morenica wiem, ze nie jest latwo bo to okropnie boli, sama rozwazam taka decyzje dlatego za chwile moge napisac ze wiem co dokladnie czujesz
![]()
#1093 |
Zakorzenienie
|
morenica - jak tam się trzymasz?
![]() foremka, u Ciebie też lepiej? ![]() malgoska - jak zdrówko? nataluska - co z M.? ![]() besio - znajomość z R. się rozwija? ![]() Suger, udało Ci się z nim pogadać? Morire - co tam u Ciebie? ![]() Aivilo - jak się sprawuje prostownica,hihi? ![]() ![]() Serpentine - widzę,że Twój M. wciągnął Cię na dobre ![]() mag_a - a Ty gdzie się podziewasz? ![]() Co tam u reszty Dziewczyn? ![]() U mnie jakoś leci. Za 9 dni obrona, a moje 21 pytań do nauki leży.. ![]() Jutro idziemy z K. na urodzinową kawę do jego bratowej. W czwartek chyba zaproszę go do siebie..ponoć najgorszy 1szy raz ![]()
Edytowane przez behindblueeyes Czas edycji: 2010-05-11 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
A dziękuję jakoś się trzymam. Na szczęście mam Przyjaciół, którzy zawsze potrafią mnie pocieszyć, u których mogę się wypłakać.
Niestety jestem zła sama na siebie, że nie potrafię tak do końca zerwać rozstać się, odejść. Dzisiaj niestety odruchowo napisałam rano eska na dzień dobry, potem dopiero pomyślałam, co ja głupia zrobiłam. Jeszcze chyba raz coś w ciągu dnia napisałam, przy czym odpisał. Potem byłam ze znajomymi na lodach, widziałam Go jak zaczynał pracę i napisałam, że może wieczorem jakaś kawa? Chociaż potem żałowałam, ze jednak to napisałam. Ale potem zadzwonił. Ja nie wytrzymałam, rozpłakałam się i powiedziałam, że tęsknię za Nim, a On, że wie, że też...ale ma tyle pracy, że nie ma czasu na dzwonienie, na pisanie etc. I że w tygodniu się możemy spotkać, na co ja, że nie bardzo (Juwenalia się u mnie zaczynają) i że jeśli już to w niedzielę. Postęp jest taki, że przynajmniej jak wróciłam do domu to nie zaczęłam płakać tylko się trzymam jakoś... Wiem, nie powinnam pisać (jutro to chyba komórkę za okno wywalę), ale cholera tak trudno jest nagle z dnia na dzień wykreslić człowieka, który był jednym z najważniejszych dla mnie ludzi... ![]() Plan jest póki co taki: że do niedzieli staram się nie odzywać, nie pisać, nie dzwonić...i czekać aż On zaproponuje spotkanie sam. Nie wiem z drugiej strony co bym mu mogła powiedzieć w niedzielę, ale mamy sporo do wyjaśnienia a moze taka przerwa sprawi, że nie będziemy do sienie złośliwi jak zawsze. Bo jednak chcę zachować miłe wspomnienia o Nim, a nie złe. Jak przetrwam ten tydzień to może będzie łatwiej z kolejnym i z kolejnym.. Behind dasz radę z pytaniami ![]() ![]() ![]() Uciekam, bo tak mi soę chce spać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zadomowienie
|
Mamy "ciche dni" kochane...
Morenica, ja zawsze przy takich tragicznych dla mnie momentach zawsze sobie powtarzalam - "jak jest dla Ciebie i jest Ci pisany, to bedziecie razem". I Ty tez sobie to powtarzaj. Trzymaj sie Mała i zajmuj sie czyms ![]() Piszcie co u Was... ![]() Ile ja nowych znajomooosci zawarlam przez te kilka dni na juwenaliach. Same przyglupy Dziewczyny. Jeden to juz mnie wogole z nog powalil pytajac czym sie zajmuja moi Rodzice, na co ja "Pracuja",a ten a gdzie etc. Rece mi opadly. Szkoda,ze o zarobki nie pytal. Faceci, kotorych wiek oscyluje w granicach 25 lat szukaja zony. Jakos jestem przerazona tymi znajomosciami. Kazdemu sie spieszy, kazdy startuje z lapami,a takich to juz wogole na peczki.. a wsrod nich utopijny M. Opowiadajcie co u Was Zabki ![]()
![]() |
#1096 |
Rozeznanie
|
behind zgadzam się pierwszy raz jest taki dziwny
![]() nataluska no zdarzaja się tacy ludzie ![]() "z M wszystko ok" - czyli macie kontakt normalny ? ![]() ![]() Ja powoli brykam do pracy , pogoda mnie rozwala , u mnie jest tak szaro jakby byl wieczór ;/ miłego dnia ![]()
#1097 |
Zakorzenienie
|
Mnie też tak drażnią tacy w wieku 25 lat, są dla mnie tak niedojrzali, tak dziecinni, że aż mnie odrzuca. Pewnie ciężko nagle kiedy kocha się faceta starszego o tyle zacząć umawiać się z młodszymi, bo jednak ta różnica jest widoczna. Ale jednak będę polecać że związek ze starszym jest o wiele wiele lepszy...pod wieloma względami
![]() ![]() Wstałam rano, pierwsza myśl, gdzie jest...potem poranny sms, odpisał w ciągu kilku sekund. Kusi mnie, żeby po południu zadzwonić, zapytać jak się czuje itd. Zresztą sama już nie wiem...Czasem to jestem już zła sama na siebie, że jestem taka durna z tym wszystkim. że skoro ja nie potrafię tak z dnia na dzień odejść i nie jestem konsekwetna to niech On będzie. Niech nie robi mi nadziei, a On jak gdyby nigdy nic dalej się odzywa. W sumie to tak naprawdę nie padły słowa, że to koniec...tylko ja wyrzuciłam w końcu wszystko co mi siedziało na wątrobie...czego się boję... No nic...zobaczymy... Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() PS. co do mojego exM. Hmm... dowiedziałam się o nim dużo nieprzyjemnych rzeczy... m.in. to, że kręcąc ze mną - miał już dawno dziewczynę. Dalej z nią jest... ![]() ![]() Edytowane przez 201608251020 Czas edycji: 2010-05-12 o 08:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie padły słowa "to koniec", ale czy kiedy zaczeliscie sie spotykac padly slowa "Bedziesz ze mna chodzic?"? Nie zawsze wszystko musi byc dokładnie opisane. Przestań, przecież on wcale o ciebie nie zabiega, wcale nie pisze pierwszy, czasem odpisuje po jakims czasie, nie ma czasu sie spotkac bo "dużo pracy" i tak dalej - a ty piszesz, zabiegasz, jesteś miła, skaczesz wokół niego i jak szczeniaczek błagasz oczkami, żeby cię podrapał po brzuszku. Nie pamiętasz już, ile przez niego przepłakałaś? Przystopuj na chwilę. Mialaś takie piekne postanowienie, żeby do niedzieli nie oddzywac sie do niego - świetne postanowienie, trzymaj się go. I zobaczysz, czy on bedzie sie oddzywał do ciebie - jeśli nie, to dla mnie sprawa jest jasna, koniec kontaktu. Wiem, ze to trudne, ale to jedyne wyjscie, żeby zachować własną godność i dumę, stać cię na więcej niż na zabieganie o faceta, dziewczyno, jesteś młoda, piękna, inteligentna, wspaniała i przesympatyczna - to O CIEBIE ma ktoś zabiegać, nie na odwrót. behind, prostownica jak marzenie, chociaż bardziej nią kręcę niż prostuję ![]() ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- Ach, i przyłączę się do stronnictwa przeciwko młodym facetom - owszem, paollino ma rację, że nie można generalizować i że są wyjątki, sama w zyciu natrafiłam na taki wyjątek(kumplujemy sie, ale chlopak od poczatku po prostu mnie nie pociągał), jednak ja nie wyobrażam sobie siebie z młodszym chłopakiem, po prostu... nie, ja potrzebuję starszego bo po prostu ten wiek mnie pociąga, jest to dla mnie strasznie podniecające, na dodatek ja potrzebuję opieki, potrzebuję trochę tatusiowania, potrzebuję oparcia i takiej ostoi, sama jestem głuptas roztargniony, własnej głowy bym zapomniała, popełniam jedno faux pas za drugim(czasem ![]() No i muszę czuć respekt. A nie będę czuła respektu do kogoś w moim wieku ![]() No i jednak to łóżko... wiek i lata doświadczenia są zdecydowanym plusem ![]()
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Ano niestety mięknie...
Avilo jak ja Cię uwielbiam za Twoje rady... ![]() Zaraz napiszę sobie na kartce co mnie w Nim denerwuje wkurza i jak będę chciała wysłać smsa będę to chyba czytać, żeby się nie dać. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Wtajemniczenie
|
Brawo, wypisz sobie na kartce w punktach wszystkie rzeczy, które u niego cię denerwowały, smuciły, złościły, przez które płakałaś - będziesz mieć namacalny dowód na to, że on... hm, może nie dupek, bo nie uważam, żeby to był jakiś strasznie zły chłop, ale na pewno miękka fryta, bo nie potrafił stanowczo dokonywać w życiu wyborów i zachowywać się tak, jak na mężczyznę przystało.
Nie możesz zapominac o tym, ile on ci krwi napsuł, ile łez przez niego wylałaś, jak źle się czułaś - to nie zniknie, to już się stało. I wszystko wskazuje na to, że będzie stawac się dalej, jeśli nie będziesz twarda. Jedyna szansa na powodzenie w waszych relacjach to zmiany w nim, w jego charakterze - a ja tych zmian nie widzę. Mogę cię codziennie kopać w tyłek, jak chcesz ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zadomowienie
|
Morirke, nigdy razem nie bylismy, wiec nie bylo poczatku ani konca. Jest ok - tzn. mamy kontakt, nie mowimy o nas, tylko raczej o dupie marynie i calym otaczajacym nas swiecie. To buziaczka masz na poprawe humoru
![]() Nie no Dziewczyny, macie racje, nie ma co generalizowac, ale tak samo mozna spotkac faceta pod 40, ktory jest bezmozgiem. Aivilo,ale twierdzisz,ze facet kilka lat starszy nie zapewni Ci tego samego co kilkanascie lat starszy?
#1103 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tzn źle napisałam, jednego takiego znam, mój kolega rok starszy, ale jest dla mnie kompletnie nieatrakcyjny. No i najważniejsze - faceci kilka lat starsi na pewno nie zapewnią mi jednego - dużej różnicy wieku, a ona sama w sobie mnie kręci i podnieca ![]()
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzis jest taka okropna pogoda, ze mialam ogromny problem, zeby wstac z lozka, a na dodatek skonczyla sie kawa
![]() ![]() ![]()
#1105 |
Raczkowanie
|
Hej Kochane!
Żeby przełamać ten impas, trochę się rozpiszę ![]() Ostatnio kiepsko było z czasem, w sumie nadal jest: praca, praca, praca, bo z finansami lekka masakra, na dodatek pogorszyło się zdrowie moich Dziadków, więc jeżdzę do nich prawie codziennie, żeby im pomóc, gdzieś tam w locie pisanie pracy magisterskiej, no i wiadomo, coś w domu trzeba porobić, bo równouprawnienie równouprawnieniem, ale na TZ tez nie chcę zwalać dosłownie wszystkiego ![]() Ale smutno mi było bez waszych opowiadań, nowinek i tych wszystkich dyskusji jakie tutaj nie raz uskuteczniałyśmy, bardzo mi tego wszystkiego brakowało, stąd pełna mobilizacja - postanowiłam wykroić 15 min na stworzenie tej epistoły ![]() Przede wszystkim błyskawiczna relacja z wypadu w góry ![]() Namówiłam TŻ żebyśmy jechali przez Wro, bo czemu by nie skorzystać z okazji i nie 'zahaczyć' o fryzjera (to nic, ze zamiast 170km jechalismy 270 km - szczegół), no i stało się - będę blondynką (pozazdrościłam mojej ukochanej Kocicy-Morire ![]() ![]() ![]() Po odstaniu swojego w kosmicznych korkach dotarliśmy do Karpacza, gdzie przenocowaliśmy u moich przyjaciół - bosh! nawet nie wiedziałam, że tak bardzo się za nimi stęskniłam! Tradycyjnie przesiedzieliśmy prawie całą noc nadrabiając zaległości, wspominając i poważnie nadwyrężając zawartość baru ![]() ![]() Na drugi dzień wstaliśmy o dziwo rześcy i wyspani już o 8 i ogarnęła mnie panika - ja i góry ![]() ![]() ![]() ![]() ja: ok, to nastaw budzik na 18.30, zebyśmy spokojnie zjedli kolację... TŻ: mag, już jest 18.30. ja: ![]() Wstaliśmy 15min przed końcem podawania, czyli tuż przed 21 ![]() I tu zaczyna się ciekawie, bo dostalismy menu w języku czeskim/polski/niemieckim, które oferowało np. patyk z mieszanką śmietanową ![]() ![]() ![]() Wracaliśmy, niestety, skrótem na polską stronę (zamiast przez Szklarską), bo kolano bolało jak diabli, a później powrót do zg - całą drogę prowadziłam (uwaga! pierwsza długa trasa w życiu) - i pękałam z dumy, że dojechaliśmy cali i zdrowi ![]() W poniedziałek obchodziliśmy z TŻ rocznicę poznania (oboje o niej zapomnilismy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak poza tym...hm... wczoraj odżyłam po wizycie u gin, bo okazało się, że mamy źle skalibrowaną wagę i moja waga wcale nie oscyluje pomiędzy 57-59 kg (dół, dół, dół na maksa), tylko pomiędzy 52-54 (norma ![]() ![]() Młody rozpoczął naukę jazdy na rowerze na dwóch kółkach, więc TŻ uprawia jogging z kijem przyczepionym do roweru w ręce, w chmarach meszek, kontrując nagłe utraty równowagi mojego Pierworodnego ![]() Ja zaangażowałam się dosyć ryzykowny i czasochłonny projekt ściśle związany z pewną przepiękną, poniemiecką willą, ale efekt może być tak powalający, że nawet chwili się nie wahałam. Mam nadzieję, że dam radę to wszystko ogarnąć ![]() Ściskam Was wszystkie mocno, Kochane ![]() Nataluska i Morire, odezwijcie się Dziewczynki moje ![]() Aivilo, podpisuję się obiema rękami pod tym co napisałaś morenicy i uśmiałam się co niemiara po opisie imprezy w Twoim wykonaniu ![]() morenica, ściskam gorąco, trzymaj się dzielnie Kochana. To oczywiste, że trudno z dnia na dzień wykreślić kogoś ze swojego życia, zwłaszcza, jeżeli było to ktoś tak bliski. Ale sama doskonale wiesz, że podjęłaś mądrą i dobrą decyzję, która może mieć różne konsekwencje: albo zmobilizuje TŻ do działania i walki o Was, albo uwolni Cie od Niego i pozwoli Ci żyć pełną piersią ![]() ![]() behind - randkowiczko, buziaki ![]() besio, bardzo tajemnicza jesteś w sprawie R. ![]() Wracam do roboty, zaczynam już robić listy gdzie muszę zadzwonić, co załatwić i co zrobić, bo bez tego zginęłabym ![]() ![]() ![]() EDIT: wow, ale sie rozpisałyście w czasie, gdy ja tu się rozpisywałam;p i dobrze, tak trzymać ![]() ![]()
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone - Wszechświat i ludzka głupota. Co do Wszechświata nie jestem pewien." Albert Einstein Edytowane przez mag_a Czas edycji: 2010-05-12 o 12:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
dziewczyny co do waszej rozmowy odnosnie wieku to musze przynac rowniez ze wyjatki sa tak jak od kazdej reguly ale jaednak ci mlodsi sa okropni nie potrafia docenic tego co maja i w ogole mam nadzieje ze ten moj byly 24 letni w tej chwili gowniarz bedzie zalowal ze miedzy nami wszystko sie skonczylo i ze mnie stracil
![]() ![]() z D. sprawa ladnie sie potoczyla byl u mnie w domu na tzw kawie a raczej czepiajac sie to na herbacie . jest boski co prawda nie bylo czasu na taka spokojna rozmowe ale wszystko przed nami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Umieram z bólu brzucha, nie wiem wrzody mam jakieś czy co, czy to z nerwów...
no ale ja nie o tym. Napisał do mnie, że jest mu przykro, że nie rozumiem, że On teraz ma druga pracę i nie ma czasu jak dawniej itd. Stwierdziłam, że nie będę się bawić w smsy i zadzwoniłam. I mówię, że ja to rozumiem, ale przykro mi, że jest jakiś dziwny, inny. A On, że jemu jest przykro że ja tego nie rozumiem. I moglibyśmy gadać tak do rana. W każdym bądź razie mamy się spotkać i porozmawiać co dalej...wytłumaczyć sobie wszystko. Wiem, ze On nie był i nie jest w porządku...ale może ja naprawdę się cholera czepiam w tym momencie. Z drugiej strony pracuje od 7 do 20, więc naprawdę może nie mieć czasu na jakieś spotkania. Tylko, że ja się nakręcam, że sobie w takich momentach wyobrażam, że...zresztą wiecie co...nie będę już nawet tego pisać :P Avilo możesz mnie kopać w pupę ile chcesz...zgadzam się ![]() ![]() ![]() Mag Karpacz, ale zazdroszczę ![]() ![]() ![]() No nic...zobaczymy...jak się odezwie, co mi powie...zresztą nie wiem jak długo jeszcze będę tutaj, bo od dawna w mojej głowie kłębi się myśl o wyjeździe do Indii ![]() ![]() ![]() Edytowane przez morenica Czas edycji: 2010-05-12 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
KOPNIAK W DUPĘ!!! Po kolei, wstawiam cyferki do cytatu a potem komentuję. 1. Manipulacja w najczystszym wydaniu. Ty przez niego płaczesz, on ma cię gdzieś, bo na pierwszym miejscu stawia wszystko - pracę, syna,byłą żonę - tylko nie ciebie, ale to JEMU jest przykro?! Wysłałabym mu niecenzuralnego smsa po czymś takim. A tobie jest przykro nie dlatego, że jest dziwny i inny, tylko dlatego, że cham jest i nie traktuję cię tak, jak ukochaną kobietę powinno się traktować. Jedyną osobą, która ma prawo odczuwac przykrość, jesteś TY! I kurde, ja też nie rozumiem. Nie rozumiem, jak można tak odwracać kota ogonem. 2. Chwała ci za to,że wiesz. Powtarzaj to sobie jak mantrę. 3. NIE CZEPIASZ SIĘ. Jestem bezstronnym obserwatorem, na dodatek dość spostrzegawczym, dostrzegłabym czepianie się. 4. To trzeba było nie iść do drugiej pracy. Po co poszedł? Żeby mieć kasę na wyprowadzkę. Hm, pracuje, pracuje, a o wyprowadzce ani widu, ani słychu. Może mu wygodnie, może (ex)żonka obiadki gotuje, bo dla dobra syna lepiej, żeby w trójkę, rodzinnie do stołu siadali? Kurde, kochana, no weź poczytaj sobie swoje posty na przełomie ostatnich dwóch tygodni. I wyciagnij wnioski.Ja ci nie bronię go kochac, ale ten twój kochany jest grubymi nićmi szyty. Nie widzę, żeby spełnił jakąkolwiek obietnicę ci daną, na dodatek usiłuje tobą manipulowac i sobie pogrywać. NIE oddzywaj się do niego. Wycisz się. Zajmij czymkolwiek, posprzątaj mieszkanie, umyj okna, wyszoruj kibel szczoteczką do zębów. I fugę między kafelkami. A ja napiszę scenariusz najbliższego spotkania... wyjaśnicie sobie wszystko, czyli ty nieśmiało wspomnisz, że czujesz się zaniedbana, a on ci poda sto jeden wiarygodnych usprawiedliwień dla swojego zachowania, a potem się pocałujecie, on rzeknie "no już nie foszkuj mi, kochanie" i koniec końców jakoś to będzie. I pewnie będzie. Zaraz za pracą, byłą żoną, synem i miliardem innych rzeczy, które są ważniejsze od ciebie. On jest dla ciebie najwyraźniej całym życiem, ty jesteś dla niego tylko dodatkiem, być może częścią - ale raczej małą, bo inne rzeczy skutecznie wypełniają jego życie. Jesli nie chcesz go rzucić to walcz. Ultimatum - ma miesiac na wyprowadzenie się z domu albo ostateczny koniec z wami. I nie obchodzi cię, JAK. Koniec empatii, zrozumienia i głaskania, to stary, silny chłop! Niech haruje po nocach, możecie się nawet nie widzieć ten miesiąc (idealny czas na Indie) - ale niech się wyprowadzi, wynajmie klitkę na przedmieściach i wtedy wasz związek oficjalnie można uznać za istniejący. Dopiero wtedy. Sama nie wiem,czemu tak się zaangażowałam w tę sytuację, ale naprawdę cię polubiłam, morenicą i za kazdym razem, jak piszesz o swoich przejściach z nim, to mi aż łzy w oczach stają...
Koniec mówienia "postaram się","spróbuję", "zobaczę". Od dzisiaj coś ZROBIĘ! Będę Żoną! ![]() http://www.suwaczek.pl/cache/092fbdd439.png No dobra,wciąz palę, ale dużo mniej. http://www.suwaczek.pl/cache/df81f45d30.png Edytowane przez Aivilo Czas edycji: 2010-05-12 o 18:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Avilo zawsze po Twoich postach dostaję jakiegoś takiego powera i zaczynam inaczej myśleć. Chyba muszę te Twoje wypowiedzi gdzieś sobie zapisywać, drukować...a najlepiej jakbyś ze mną na spotkanie poszła :P
A tak na serio, takie obiektywne spojrzenie jest potrzebne, bo pomimo moich przebłysków ciągle jeszcze niestety zdarza mi się myśleć tym organem co nie trzeba. Nie wiem czego ja się do cholery boję...Przecież i tak nic nie tracę nie będąc z Nim...co On mi dał takiego? Dobry seks? Jak się zakocham i znajdę sobie innego to pewnie będzie jeszcze może lepszy ![]() ![]() ![]() ![]() No nic...jeszcze na poprawę poszperam sobie na allegro, obejrzę film ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dobrego Wieczoru Dziewczynki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja już padam - tradycyjnie chyba ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:24.