![]() |
#1081 |
Przyczajenie
|
Dot.: Biżuteria z sutaszu+koraliki/kamienie JAK SZYC
Wzory biorę z głowy. Wszędzie noszę ze sobą notes i robię szkice.
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
hej, widzę że długo już nikogo nie było na tym forum...
ale może któraś z Was mi podpowie... co sądzicie o takim zestawie do nauki sutaszu http://allegro.pl/mega-zestaw-elemen...921578088.html jestem baaaardzo początkująca... ![]()
![]() |
#1083 |
Raczkowanie
|
Uważam, że lepiej na początek kupić sobie swój zestaw i za mniejsze pieniądze. Ja zakupy robię w sklepie elizaart.pl lub na allegro.
Potrzebujesz wzoru na początek a najlepiej pokazówki na youtube jak robić jakąś konkretną rzecz np. kolczyki. Kupujesz 3-4 kolory sznurków po góra 2 m, cienkie igły i nić nylonową (jeśli chcesz szyć a nie kleić). Kilka koralików lub kaboszonów na początek i heja. Jak się spodoba szukasz następnego wzoru próbujesz i po podłapaniu zaczniesz sama wymyślać. Koszt takiego pierwszego zestawu to ok. 20 zł. Kiedy zaczynasz już robić, sama będziesz wiedziała co dokupić itd. Jak coś to pytaj ![]()
![]() |
#1084 |
Przyczajenie
|
NykielsCraft, też nie podoba mi się do końca podklejanie filcem i udało mi się znaleźć takie rozwiązania:
- podklejanie koronką - taką kupowaną - sutasz dwustronny - niestety nie ma tutorialów do tego, ale są to kombinacje ślimaczków, przyszywanie beadingowych końcówek, żeby ukryć końcówki sznurków, albo przyszywanie posrebrzanych/srebrnych półfabrykantów typu nakładki zobacz tu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:24.