![]() |
#1081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Co u nas, czyli ploty, ploteczki :)
Ok dzięki. Jakoś nakręciłam się na tego Dukana, poczytałam i w sumie nie wydaje się być źle na początku. Zobaczymy jak wyjdzie w praniu
![]() ![]()
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Wrocilam z tej nieszczesnej Ikei. Masakra, gorzej niz myslalam. cala wycieczka trwala 5h, w tym wiekszosc czasu w korkach. Zrzygac sie idzie na to moje miasto
![]() Szafa juz prawie gotowa, cały dzien sie z nia meczylam, poniewaz ciagle cos mi nie gralo, a to zla wysokosc wybralam, a to inna koncepcje obralam i tak caly dzien sie z tym babralam. Zostaly mi jeszcze 2 szuflady i basta. Ale czekam na chlopa, bo juz nie mam sily nawet paczek odpakowac. ogolnie jestem mega zadowolona, bo cala moja graciarnio-ciucharnia zmiescila sie w tym wielkim meblu (nie uwzglednilam jeszcze ciuchow w koszu do prasowania i prania, no ale....) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
Kala jogurty to na początku się nie powinno jeść, w 1 fazie są zabronione. Generalnie jak już jogurty to tylko naturalne, odtłusczone i się je stosuje po prostu jak śmietanę: np. do sera białego. Ja zaczęłam jeść jogurty jakoś po miesiącu. Jogurty i mleko zawieraja dużo węglowodanów w porównaniu do ilości białka.
Jest jedna reguła: patrzysz na ilość białka, węglowodanów i tłuszczu w 100 g produktu. Wartość sumy węgli+tłuszczu nie może być większa niż ilość białka. Nie stosuj diety jak nie przeczytasz dokładnie reguł bo może nie zadziałać. ![]() Wystarczy że na początku zaopatrzysz się w otręby owsiane i zytnie, jajka, ser biały chudy, kurczaka (ale bez skóry), mięso wołowe np. mielone ale chude, indyka, ryby (chude i tłuste-np. wędzone) pieczone i smażone bez oleju i bez panierki, wędliny chude, chude twarożki wiejskie, chude kiełbaski (choć polecają samemu robić ale ja to pierdzielę i kupuję drobiowe kiełbaski Light z Lidla-pyyycha! albo kiełbasę senatorską drobiową bo też jest chuda). Aha np. jajecznicę możesz zrobić na 2 łyżkach mleka chudego (0,0% albo 0,5%) lub na wodzie i też jest dobra, potem nie czułam różnicy, jakby na maśle byla robiona. ![]() Po 5 dniach musisz włączyć warzywa i jesz te proteiny z warzywami przez 5 dni. Warzywa jak najwięcej i wszystkie oprócz:ziemniaków, grochu, kukurydzy, po prostu oprócz taki warzyw co zawierają dużo skrobii. Czyli cykl jest taki: 5 dni same proteiny, potem 5 dni proteiny z warzywami, potem znowu 5 dni proteiny itd aż do uzyskania wagi. A potem to jeszcze jest faza utrwalenia i stabilizaji, ale jeszcze nie doszłam to tego. Do tego mnóóóóstwo wody i coca coli light. Owoce zabronione. ![]() Mogłabym pisać i pisać ale po prostu poczytaj dokładnie zanim się weźmiesz za dietę. Ja się dziś koło 14 nawpieprzałam makrelą wędzoną i mi się odbija. :/ Do tego na obiad o 17 podgrzybki smażone na masełku z cebulką i śmietaną słodką (tak włąśnie dietę stosuję ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-10-14 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Ariena, przepyszny obiad, mniam mniam. Moze w weekend taki zrobie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam grzybki w śmietanowym sosiku.
![]() Muszę coś wymyśleć bo na Dukanie można jeść grzyby ale bez tłuszczu... Ale jak je usmażyć bez masełka. ![]() ![]()
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
JA kocham gotowac i jesc, a jutro przychodza przyjaciele, wiec chcialabym cos nowego ugotowac, ale nie wiem co
![]() ![]() Drinkuje z tżtem, piesio biega i jest miło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
U mnie zawsze się sprawdzają pieczone udka z pieca z pieczonymi ziemniaczkami w przyprawach.
Idę spać.
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Udka to takie za proste ;-) Pewnie cos wymysle, choc nie mam czasu.
Jaki miałam cudny sen.... O matko, az rano sobie go wspominalam. Śnił mi się M.Prokop chyba za duzo TV ogladam :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Moje dzieło, tworzone przez 3 dni ! Nie miałam jedynie czasu na ułożenie ubrań, ale tym może się zajmę w weekend, jak wyprasuje resztę moich ciuchów (czyli dodatkowo pewnie z 50 sztuk). I jak wam się podoba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
![]() Świetna! I taka pojemna! Ps. Fajny kolorek na ścianie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Strażnik Wizażu
|
A TŻ nie ma ciuchów?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Konto usunięte
|
Super szafa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Co Ty gadasz
![]() Ale cwaniara! Takiej to dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Hehehe, Gwiazdka, ja bym się nie pomieściła z moją graciarnią dzieląc szafę jeszcze z kimś, no way ! I tak wszystkie buty są u mojego chlopca w szafie, jakies szaliki, czapki itp. jeszcze nie przeniesione, paski i inne duperele rownież. No i do tego cały kosz rzeczy do prasowania i rzeczy do prania. Masakra... A rzeczy typu bielizna, ciuchy po domu albo piżamki mam w komodzie w innym pokoju.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Strażnik Wizażu
|
O jaaa...też chcę!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Dm, pierwszy pomysl na ten mały pokoj to było zrobienie tam garderoby dla mnie tylko - czyli poprzykrecanie regałów, wieszaków, bez drzwi od szafy, rozumiesz. Ale pozniej niestety zycie zweryfikowalo plany i pomimo 3 pokoi, braklo miejsca na stacjonarny komputer, w ktorego jeszcze jestesmy posiadaniu, na miejsce do pracy dla Tż, na moją toaletke, regał z książkami itp. Wiec obecnie w tym pokoju jest szafa, regał na książki oraz biurko z kompem. Biurka sie pozbedziemy i kupimy inne, a dla mnie toaletke, ale to jeszcze troche musi minąć, wiec na razie zyjemy w bałaganie....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Pumas, niezła jesteś
![]() Chociaż może lepiej się nie odzywam bo jak przyjedzie czas na mnie to nie jestem pewna czy mój TŻ będzie miał dla siebie miejsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
Gwiazdka, ta szafa stąd, że TŻ nie miał miejsca dla siebie, dlatego postanowiłam całkiem zmienić mieszkanie, zeby biedulek mogl chociaz ciuchy swoje tutaj miec ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Konto usunięte
|
My się aktualnie gnieździmy w jednej szafie takiej starej standardowej, z drążkiem na wieszaki i półką u góry + komodzie
![]() Na szczęście na nowym mieszkaniu jest komandor na pół ściany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
Dana, to fajnie, na pewno sie pomiescicie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Fajna szafa i ciekawa zawartość
![]() Ja też chcę szafę!!!
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
![]() Właśnie posprzątałam i dałam psu jeść i.... jedzenie poroznoszone po całym domu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Rozeznanie
|
Pumas fajna szafa
![]() ![]() Ariena to ja jestem jakaś niekumata, czytałam o Dukanie i bylam pewna, że w I fazie mozna jesc jogurty naturalne i to sporo ![]() Znalazlam ebooki moze sobie wydrukuje i tyle, nie stać mnie żeby wydawac nawet te 15zł na ksiazke heh. Lepiej kupic cos do jedzenia. Zaczelam robic dzis archiwizacje na stażu i aż muszę odpoczac, bo wszystko mi lata przed oczami i głowa mi "puchnie" od tych papierzysk. Dobrze, że moj TŻ po mnei przyejzdza bo dzis bym nie zniosła tłuczenia się autobusem. edit: Przeczytalam raz jeszcze w ebooku, można jesc jogurty naturalne ale jeśli mają mniej niż 4gramy tłuszczu na 100g. Mój ulubiony grecki ma 10g:/
www.pustamiska.pl - tylko kliknięcie i pomagasz Edytowane przez Kala_88 Czas edycji: 2010-10-15 o 19:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Raczkowanie
|
Ja pierdziu!!! Pumas! ... ale szafencja
![]() co ja bym dała za taką ... widać gdzie co jest, optymalne wykorzystanie miejsca ... CUDO! ja dziś robiłam porządki w strefie książkowej ... nareszcie doszłam z nimi do ładu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
Delicja, takie maly zmiany bardzo ale to bardzo ciesza
![]() ![]() Szafa przeogromna, wieeeeem.... dzieki za mile slowa. Moj chlopak spelnil moje kolejne marzenie o wlasnej wielkiej szafie, gdzie nic nie jest poupychane, wszystko poukladane i widoczne jak na dloni. Super, skarb normalnie hehe |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Śniło mi się, że wyjechałam do Czarnogóry zwiedzić miejsca, których nie miałam okazji ostatnim razem. Dotarłam do przedostatniego miasta na mapie i tego ostatniego juz nie zobaczyłam, bo musiałam wracać do Polski. Po powrocie narodziła sie w mojej głowie myśl, zeby zrobic doktorat z kultury serbsko-czarnogórskiej i wyjechac tam w poszukiwaniu pracy. zaczelam sie pakowac i wyjechalam do Belgradu, nie do CG. Tam spotkalam moja sasiadke z rodzinnego miasta, ktora mieszkala tam z mezem i dziecmi. Szukala dla mnie pracy, ale ja nie chcialam zostac w Belgradzie (choc prywatnie kocham to miasto), bo marzylam, zeby wyjechac do Kotoru i Herzegnovi i tam wlasnie sie zahaczyc w turystyce i hotelarstwie.
Nie no, dziwny sen... Chyba naprawde brakuje mi pracy i wakacji ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Fajny sen
![]() Mnie się śnią siodmioraczki ![]()
"Była jednak za duża na złodziejkę, zbyt uczciwa na skrytobójczynię, zbyt inteligentna na żonę i zbyt dumna, by podjąć jedyną powszechnie dostępną damską profesję. Dlatego została wojowniczką. /T.Pratchett, "Blask Fantastyczny"/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
A mnie jeszcze w tym snie pojawil sie watek osobisty, przyjechala kolezanka z mezem i miala dziewczynke na imie Justynka, a potem przyjechala jeszcze jedna kolezanka, tez z dzieckiem i mezem (one dwie sie znaja) i wszyscy byli glodni, a ja nie mialam im co dac, bo nie zrobilam zakupow. Ale jako, ze mieszkalam z rodzicami, to mama przygotowala jakies potrawy na swoja impreze i im dała, a oni wybrzydzali, ze jest piatek, a ja im serwuje mieso,
Nie no... o czym ja mysle! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
A mi się sniło wczoraj że byliśmy w Egipcie i się wylegiwaliśmy na plaży. Obudziłam się i zonk.
![]() W ogóle mamy zdjecia ślubne od fotografa. ![]() Pumas jako jedyna możesz je zobaczyć wszystkie bo mam link do nich w opisie gg. ![]() Nie będę tu na forum dawać linka do tych zdjęc-chyba że ktoś chce to chętnie wyśle PW. ![]() ![]() Nadal czekamy na fotki z drugiego pleneru co robiliśmy tydzień temu, ciekawe jak wyjdą. ![]()
![]() ![]() Edytowane przez Ariena Czas edycji: 2010-10-17 o 20:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.