![]() |
#1081 |
Przyczajenie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Mycie: Nivea Flexible Curls.
Odżywianie: Nivea Flexible Curls - odzywka, albo Pantene Restoratives - odzywka. Płukanka: brak Odżywka od środka: codzienna porcja pestek dyni, czekolady gorzkiej, kiwi ![]() Stylizacja: brak albo wosk w płynie, Marc Anthony - nie polecam . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Mycie: Liliputz z lnianym żelem
O: Lniany z biovaxem żołtym bs: biovax żołty stylizacja: lniany, schniecie naturalne. całe wieki!!! 3 godziny. Lniany wyszedł za rzadki, choc ukreciłam wczoraj, to jakis pływajacy. Dlatego efekt jest delikatny. Ale bardzo mi się podoba. kobieco, miekko, fajnie.
![]() |
#1083 |
Rozeznanie
|
O: olej z orzecha włoskiego na długosć , olej hennara w skalp (zapomniałam, że ja mam)
M: skalp kubeczkowo BD, długość emulsją Gloria O: Bingo shea+10 kropel keratyny Dziś bez płukanki lnianej. b/s Joaśka pokrzywa, groszek kremu z biedry żel lniany, dyfuzor, odgniecenie przez chustkę No i są po cieciu-postopniowałam, czyli skróciłam na oślep wierzchnią warstwę. Trochę bardziej ogonkują na dole, ale objętosć wyzej za to fajna. Zdjęcia Tutaj. Z lampa wygladają, jakby żelu nie dostały. (pierwsze bez lampy)
![]() |
#1084 |
Rozeznanie
|
mycie gliss kur oil nutritive
maska phenome purifying
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
O - isana babassu
M - szampon BD O - Alterra morela&pszenica płukanka octowa krem z biedronki żel lniany harmonijkowanie dzisiaj równy miesiąc pielęgnacji. (zdj.1,4 z lampą, 2,3 bez)
dbam o włosy od 31.12.2011 zapuszczam do talii ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez agatka89 Czas edycji: 2012-01-31 o 09:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Raczkowanie
|
olej - oliwa + rycyna 24h
mycie - Potters (kubeczkowo) ds - Alterra morela bs - Isana Bobassu żel lniany psikacz własny dyfuzor PS Nie jest źle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Kazar Lady
|
Miesiac wybija od rozpoczęcia pielęgnacji CG
![]() olejowanie na noc olej lniany mycie isana babassu d/s alterra z granatem b/s joanna miód i cytryna żel lniany odgniatanie przez satynę |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
Minimalizm.
Wczoraj wieczorem: - na suche: Garnier Avocao & Karite. - mycie: BD + Potters ginkgo - Joaśka b/s z miodem i cytryną. Brak stylizacji. Fryzura eksperymentalna, na focie po całonocnym wyturlaniu się w łóżku ![]() ![]() Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2013-09-23 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Raczkowanie
|
-szampon pokrzywowy Barwa z sls
-d/s Garnier AiK -b/s Joanna z lnem i rumiankiem - plunking i żel lniany Spanie w sucharkach, rano na nowo żel lniany. Na 1 zdjęciu włosy z lewej strony się podwinęły ![]()
Kobieta łatwiej przyzna, że nie ma racji, gdy ma rację, niż gdy jej nie ma. - Marilyn Monroe Edytowane przez ornament Czas edycji: 2012-02-04 o 14:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
Rozeznanie
|
szampon mrs potters z dziegciem
kallos+keratyna+mieszanka olejów+hydromanil+mleczko migdałowe+aloes płukanka z octem lawendowym joanna mak+bawełna
![]() |
#1091 |
Rozeznanie
|
Olej hennara na skalp, orzech włoski na długość na całą noc.
Mycie Hegronem. Płukanka lniana zakwaszona octem jabłkowym. Joaśka czerwona. Bez kremu z biedry-bałam się obciążenia po zmyciu olejów odżywką. Żel lniany, dyfuzor. Jest dobrze! (lepiej niż po ostatnim zmyciu za pomocą BD maski -Bingo elastyna+rycyna+miód+żółt ko) Niestety zdjęć brak, nie zdążyłam w świetle dziennym, bo wychodziłam . Teraz z lampą nie ma sensu.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-02-05 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
Ajrisz eksperymentuje
![]() Olej jojoba na noc (maleńko jak zwykle) Farba :P 1/2 mleczka utleniającego z Garniera super hiper jasny blond ;P tyle samo odżywki Hegron z fioletową zakrętką 5 kropli granatowej płukanki duża kropla oleju lnianego nałożone nie od skóry na ok 20 min. Mycie - szampon oliwkoku Chi Organics Maska: Bingo shea z łyżeczką mleczka kokosowego - BAJKA ![]() ![]() ![]() płukanka: resztka żelu aloe Gorvity, mleczko pszczele, kwas hial, 5 kropel keratyny, alantoina i guma ksant po szczypcie ----------------------------- Podeschnięte: lekki puszek ale jest i skręt ![]() A kolor hm lekko rozświetlony ;] Jak na 20 minut z rozjaśniaczem to całkiem dobrze :P ------------------------------ Zdjęcia: 1 z czwartku, reszta dzisiaj Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-02-05 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Raczkowanie
|
Wpis pt. jak wyglądają falki po prostowaniu
![]() Zalety: jest o wiele szybsza i mniej kłopotliwa niż stylizowanie falek w stronę włosów kręconych. Fryzura eksperymentalna ![]() Maska przed myciem: Alterra morela z dodatkiem hydrolizowanej keratyny oraz oleju z pestek winogron na ok 2 godziny. Mycie: kubeczkowo BD+ Potters ginkgo biloba Zabezpieczanie: odrobina Joaśki z miodem i cytryną. Suszenie głową w dół wzdłuż łuski włosa bez czesania na zmianę ciepławym i zimnym nawiewem (z przewagą zimnego). Zdjęcia następnego dnia po nocy, zaraz po myciu włosy miały większą objętość i były mniej przyklepane. Czego nie widać na zdjęciach: włosy są miękkie, mięsiste, niesamowicie gładkie (macam je jak opętana ![]() ![]() Moje refleksja: chyba dobrze kiedy falki zrobią raz na ruski rok takie niby prostowanie - widać wtedy wyraźniej jak zmienia się kondycja włosa ![]() Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2013-09-23 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Kazar Lady
|
mycie isana babassu
d/s alterra morela b/s odrobina joanna miód i cytryna płukanka z octem jabłkowym żel bielenda graffiti biały - chyba go za mało skręt nisko, włosy puszyste ale bez puchu, zniknęły rozdzielone pasma, wyglądają jak przeczesane ![]() Edytowane przez Miskaa78 Czas edycji: 2012-02-06 o 18:54 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Mod-Śnieżynka
|
Cieniowanie na sucho (z długości starałam się nie ciąć, minimalnie podcięłam, zero rozdwojonych końców).
shea na kilka godzin +kilka kropel elastyny +kilka kropel elastyny M 2 razy barwa z rzepą O joanna z apteczki, wydawało mi się mało, dodałam altrerrę morelową na joannę spłukałam, zawinęłam w tetrę, rozczesałam żeby sprawdzić jak krzywe są końcówki Z spłukałam znowu, płukanka octowa, joanna naturia lniana odciskanie, harmonijkowanie, plunking psikadło wg przepisu Anwen (zamiast oleju makadamii dodałam śliwkę, kilka kropel więcej keratyny, mniej pantenolu) S żel czarny Isana dyfuzor (ciepłe na zmianę z zimnym) znów troszkę żelu i podcięcie góry, bo oklapła Zdjęcia: Są opisane, widać, że trzeba co nieco poprawić, z tyłu coś tam odstaje, ale dam sobie spokój, żeby nie przedobrzyć. Przód wydaje się bardzo krótki. Przed cięciem był znacznie dłuższy. Jest lepiej niż było, ale nadal kiepskawo (nie kryguje się, zwyczajnie wiem, że moje włosy stać na więcej). Mimo to jest nadzieja, że będzie bardzo ładnie ![]() Widać, że jedna strona mocniej się kręci. Nie pojawiają się jeszcze korkociągi. Rady okazały się strzałem w 10: podcięcie, płukanka, keratyna. Uwagi do cięcia: podczas cięcia miałam taką fryzurę jaką zazwyczaj noszę, czyli przedziałek na lewą stronę. Cięłam każdy lok z osobna prosta, w połowie "literki C, którą tworzy lok). Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2012-02-06 o 23:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1096 |
Raczkowanie
|
Basiu, wiem że nie powinnam - ale cudne są!!!!
Ja dzisiaj: O: Alterra pomarańcza - ok. 20h, jantar na skalp M; BD i Potters O: ds: Alterra morela (15 min) BS: Joaśka len/rumianek S - żel lniany Dyfuzor ciepło-zimy. Bardzo miękkie, w miarę puszyste ale bez puchu ![]() ![]() Lewa strona i prawa z zupełnie innej parafii przy twarzy ale się wytnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
amerycki szampon eko bio, lekkie surf amf i zioła
bingo shea z mleczkiem kokosowym po folię na 5 min płukanka ksantanowa na bogato ![]() grzebień i ręcznik frotte i spać ;] |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Mod-Śnieżynka
|
07.02.2012
O - balsam potters M - żel BD O - balsam Garnier z orchideą+5 kropli keratyny+5 kropli elastyny+skrobek masła tucuma - spory skrobek ![]() Z - płukanka octowa, joanna lniana, psikadło keratynowo-olejowo-hialuronowe wg Anwen S - Tigi amplifier nowa wersja dyfuzor Wysuszyłam, troszkę wilgotne jeszcze. Efekt podobny do wczorajszego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
Wtajemniczenie
|
05.02.12r
Wieczorne mycie: Olej palmowy na 2 godziny Mycie: Isana z babassu Odżywianie d/s: Garnier Awokado Odżywianie b/s: Isana z babassu Stylizacja: na mokro od razu żel z dżem-fixu, 06.02.12 Reanimacja: Joanna cytryna i miód roztarta w rękach z wodą 07.02.12r nic, włosy spięte wieczór: Heenara na całość 08.02.12 Mycie: Isana z babassu Odżywianie d/s: Bingo kaszmir+olej palmowy+keratyna(przeterm inowana ![]() Odżywianie b/s: Isana z babassu Stylizacja: żel męski jeszcze yung, ugniatanie, dyfuzor, na prawie suche dżem-fix, więcej u nasady, mniej na końcach. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Zadomowienie
|
03.02: zdjęcie nr 1
m: Potters balsam aloesowy o: Alterra morela bs Joanna z makiem i bawełną wyprost na ratunek kleik ze skrobi ziemniaczanej - trochę pomogło ![]() 05.02 zdjęcie nr 2 m: Potters balsam aloesowy o: Alterra morela bs Joanna z makiem i bawełną dyfuzor ![]() ubogi zestaw to i puch, ale dyfuzora mi trzeba na co dzień! 08.02 3,4,5 O: Garnier AiK + Fructis czysty blask + masło shea + resztka oleju ze słodkich migdałów + keratyna + ekstrakt z aloesu + nmf -kilka godzin pod folią M: Isana babassu O: Fructis czysty blask ~pół godziny b/s Joanna z makiem duuużo odgniatania wody rękami i koszulką i już widziałam, że będzie dobrze + wodnisty żel lniany z żelfixem (w ilości na oko = za dużo ![]() Faaaajnie! szkoda, że do rana fryzura nie przetrwa ![]() na zdjęciu 3 sucharki dżemowe ![]() przepraszam za kiepskie zdjęcia i niebiańskie światło...
![]() |
![]() |
#1101 |
Rozeznanie
|
O:
hennara na skalp(resztka)+konopny na dlugosć M: Hegron i Joaśka pokrzywowa(resztki-akcja denko trwa) O: Bingo ze spiruliną i keratyną bez dodatków (nie wiedziałąm co dodać, skoro keratyna już jest) Płukanka lniana, Joaśka zółta, żel lniany , dyfuzor Skreciły się dość mocno, aż zrobiła zdjęcia wilgotnych, bo wiedziałam,ze do rana nie przetrwają. Coś tam przetrwało, ale nie tak. Zdjecia w swetrze z popołudnia (po pracy-już ciemno), w rudym golfie z dzis rana (drugi dzień)-trochę przyklap i mniej świeże, ale ujdzie.
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-02-09 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
bardzo emolientowo
M: Ziaja Ulga "olejek" O: Venita z shea (amodimetikon) + Ziaja med mleczko "żel" + Cien med aloe gel + Nivea FC na długość jeszcze na skalp cien med i ziaja med szybki plunking grzebień dużo ugniatania całkiem fajnie ![]() ------------- rano jeszcze fajniej ![]() Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-02-10 o 22:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Rozeznanie
|
O: olej migdałowy na 1,5 h
M: BD z pompką O: green pharmacy z łopianem Na ociekające trochę joaśki z lnem Odsączenie Bs: joaśka lniana + troszkę garniera avokado Żel lniany Plunking Schnięcie samodzielne. Czekam na wyschnięcie ale chyba będzie fajnie ![]() Edytowane przez pati_bc Czas edycji: 2012-02-10 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Raczkowanie
|
dzisiaj bylo farbowanie wiec porzadnie zgrzeszylam
![]() mycie po farbowaniu szamponem z SLS dla dzieci Johnson&Johnson odzywka z farby Londa color blend plukanka octowa b/s krem z biedronki zel lniany harmonijowanie
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
Serum keratynowe na noc.
Rano Garnier AiK i dołożony na to olej winogronowy do wieczora. Mycie BD, d/s Bingo 40 składników z jakimiś 10 kroplami oleju winogronowego. Płukanka z cysteiną, Joaśka z lnem B/s i krem z biedry, plunking odwrócony. Pianka do loków z Isany, Bielenda z rzepą wymieszana z Isaną pomarańczową.
![]() |
#1106 |
Wielka Pani ;)
|
Dawno się nie wpisywałam...czas nadrobić zaległości
![]() 10.02 farbowanie chemiczne na czekoladowy brąz 11.02: olej alterra granat na noc mycie szampon alterra z papają o: garnier AK na 10 minut b/s: joaśka pokrzywowa żel bielenda, dyfuzor
Jakub 11.06.2017 ![]() Edytowane przez magdus1747 Czas edycji: 2012-02-12 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 |
Wtajemniczenie
|
09.02.12
wieczorem kokos na długość, sesa w skalp. 10.02.12 poranne mycie: Mycie: Isana z babassu Odżywianie d/s: Isana liquid silk Odżywianie b/s: Isana liquid silk(eksperyment=efekt okropny) 11.02.12 Związane brudasy ![]() Wieczór: khadi na skalp, ach ten zapach kamfory 12.02.12 Mycie: szampon Barwa z lnem(SLES) Odżywianie d/s: Garnier awokado+ kokos Odżywianie b/s: Joanna z miodem i cytryną Strasznie miękko, puch i oklap. Przyjemniaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
12.02.12
Wczorajsze mycie: na godzinkę Kokos Efavitu mycie Pottersem z imbirem (stara edycja Pottersów) odżywka d/s Alterra morela z keratyną hydr. na jakies 10 min b/s Joaśka z lnem Potem był zel lniany i odciśnięcie wody w mokrofibrę Żel Isana czarno pomarańczowa harmonijowanie w koszulkę Suszone dyfuzorem. Podpięte. Odgniecione. Kapka olejku Alterra z pomarańczą. Jestem zadowolona ![]()
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
13.02.12
Wybaczcie post pod postem ale muszę Wam coś pokazać. Dzisiejsza REANIMACJA - każda z Nas chyba wie jak to uciążliwe, a dla mnie przed zima wręcz niewykonalne... reanimacja mi totalnie nie wychodziła. Przez zimę miałam bardziej proste niż kręcone i teraz dopiero spróbowałam pierwszy raz od dawna coś ratować. Włosy po całopołudniowym leżeniu w łóżku, rano zobaczyłam siano, wyprost - masakre... ale nie było czasu myć. więc: Żel lniany w duzych ilościach i Artiste fioletowe na wilgotne od lnianego włosy. I duuuzo harnoijkowania. Dyfuzor żeby szybciej wyschły, podpięcie, odgniecenie w śliski materiał i WOW wyglądają z tyłu lepiej niż świeżo po myciu ![]()
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
mycie - Isana z Babassu
d/s - Wax b/s - Joanna z zieloną herbatą żel lniany Nie jest źle, może być lepiej ![]() Edit: to ja Ornament, wyjaśnienie pojawi się w pielęgnacyjnym kiedy tylko moderatorzy zatwierdzą moją wiadomość tam, jestem tu niby nowa ![]() Edytowane przez vidia9 Czas edycji: 2012-02-14 o 21:08 Powód: wyjaśnienie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.