![]() |
#1081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wasze opisy GG, część XXI
z innej bajki katastroficzna na zdrowie ![]() " Było warto oszaleć dla tych uszytych z pozłacanej waty sekund.
#1082 |
Zakorzenienie
|
naiwnie_ - bardzo mi miło! dziękuję.
![]() _________________________ _____ uwierzyłam w to, że bez Ciebie też może być dobrze. już nie jesteś mi potrzebny do szczęścia. gdzie się podziałeś dawny Ty? ten, którego tak kochałam.. pozwoliłeś mi siebie znienawidzić. nie wierzyłam, że akurat Ty, mnie zranisz. nigdy nie pomyślałabym, że możesz taki być..
#1083 |
Zadomowienie
|
nie wiem czy to tylko historia ,
czy też sugeruje przeznaczenie. czas jest dziwny. wszystko dzieje się jednocześnie. jeśli czegokolwiek się nauczyłam w życiu, to tego, że myślimy czymś więcej niż tylko mózgiem. myślimy także ciałem, myślimy odczuwaną miłością i myślimy naszym poczuciem czasu. widzimy czymś więcej niż tylko oczami. widzimy tez swoimi sercami.
#1084 |
Zadomowienie
|
kiss12550
![]() Artistic soul ![]() bałam się o nas. teraz nie mam o co. jest dobrze. bez Ciebie.
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
~Na psy sprzedał Cię jakiś kutas? Pokaż, że masz Go w dupie mimo, że nadal jest najważniejszy.~
~Przyszłam na plac zabaw. Tak, to echo czasów gdy byłam dzieckiem. Małym, bawiącym się beztrosko. nagle zrozumiałam, że chciałabym być jak te dzieci. Bo wtedy moim największym problemem był brak wiaderka w piasku.~ ~Upadłam. Przez Ciebie. A teraz podniosę się w wielkim stylu, abyś przekonał się, że świat nie kończy się na Tobie.~ ____________________ ; ( |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Wtajemniczenie
|
na zdrowie.
![]() Nie wyobrażam sobie życia bez Ciebie. 'To nie chodzi o to, że jesteś przystojny. bo przecież jest tylu ładniejszych od ciebie. To nie chodzi o to, że masz poczucie humoru, przecież tylu innych też je ma. I to nawet nie o to, że umiesz i znasz się na wszystkim. a o co? o to, że jesteś niby taki sam jak inni, a to właśnie Ciebie kocham i nie potrafię przestać.' jesteś mym natchnieniem.
#1087 |
Zadomowienie
|
'Why You always make me feel like I'm the one thats crazy? You feel my heart racing.' Dlaczego zawsze sprawiasz, że czuję się jakbym to ja była szalona? Czujesz, że moje serce wali. 'Boy, I need You here with me. We can't go on this way! I'm falling hard for You..' Chłopcze, potrzebuję Cię abyś był tu ze mną. Nie możemy iść dalej w ten sposób! Zakochuję się w Tobie coraz bardziej.. 'I cried out all my tears. I pushed my feelings to the side. But then You bring them back.' Wypłakałam wszystkie łzy. Odepchnęłam swoje uczucia na bok. Ale potem Ty przyniosłeś je z powrotem.
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
Skąpana w kroplach opadających rzęs . Stary początek nowego końca . Wyrzuciłeś gesty. Rozerwałeś słowa . Zgniotłeś uczucie . ______________________ Muse !. <3
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Raczkowanie
|
Dziękuję!
_ Co ze mną zrobisz? Czy mnie postawisz na parapecie umysłu Do dekoracji, Czy mnie rozłożysz na podłodze dłoni swych? Co ze mną zrobisz, Kiedy nie będę już swoja? Czy mnie przygarniesz, Dasz schronienie W rozświetlonym mieście Oczu twych? Ale ciężko jest uwierzyć, ze koniec nadszedł tak szybko, choc zawsze był na wyciągniecie ręki. Nocami- jak dziś- tęsknię tą tęsknotą ostrą na krawędziach, co nie ma końca, bo i początek się w jej wielkości zapodział. Tęsknię każdą myślą niepewną, roztargnioną i niespokojną. Nocami- jak dziś- szukam w pamięci wspomnień nieobecnych, bo przecież przeżyć nie było pięknych, co można by pamiętać latami. Nocami- jak dziś- proszę myślami samymi o odrobinę ciepła twoich dłoni, o oddech mi poświęcony, o okruch uwagi, a ty nocami- jak dziś- milczysz, Nieobecny mój. Mam swój ból, mam też lęk, co trzymam za powiekami, bo to tylko moje przecież jest. Nie muszę być nocą. Cichą, niby martwą... Skąd we mnie tyle smutku, Boże? Czasami się rozpadam na setki tysięcy milionów kawałeczków. Unosi się szarawa mgiełka, a potem kurz opada, a szczątki rwą piekącym bólem. Jak szukać piekna w zachodzacym słońcu, kiedy w ustach wciaż cierpki smak myśli? To takie ważne, żeby płakać, kiedy boli. Bo ja chcę zapłakać się na śmierć. Moje dłonie Mają głos zachrypnięty, Niski, zmęczony, Pełen przemocy, Autodestrukcji. Czas zabija. Zabija marzenia, wspomnienia, westchnienia, życia i starania. Czas zabija nas. Samych, odosobnionych, już niczyich, samotnych do szpiku kości.
#1090 |
Raczkowanie
|
![]() a tak wgl. to witam ! ![]() i zegnam zarazem, rok szkolny wiadomo.. 3 gim. trzeba sie wziąść, będe wpadać w weekendy ![]() napewno o was nie zapomne, ani was nie zostawie zabardzo się uzależniłam kocham was ! ... przepełniona nadzieją wędruje po proste drodze, tak aby na jej końcu, spotkać się ze szczęściem jutrzejszego słońca coraz trudniej o miłość w tekturowym tłumie w przeładowanych autobusach i luźnych limuzynach idąc środkiem chodnika mijam pełne wystawy, bez ciebie oswojona z samotnością, tęsknoty nie potrafię okiełznać wtulam się w bezkresne niebo Twego uroku po kształcie chmur wyczuwam Twój nastrój patrzymy w niebo wspólnie -używając jednego wzroku jesteśmy rytmicznym szarpnięciem strun w moim sercu.
Myślę że cała magia w słowach "Obiecaj mi" jest w tym że masz je do kogo wypowiadać, masz kogo o coś prosić, wiedzącże usłyszysz "obiecuje" i to jest taka wiedza, jakby ktoś czekał za najciemniejszym zakrętem ... <3 |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
notsoexciting Frizz 96LadyPoziomka96 inquiring absorbeed Mrs Unfabulous CookieCrisp Kaaate90 nydee agattee itstoolatex3 Cukrowa Panna Little Balerina Missi16 DorotaComa GuzikixD xxxLOLKAxxx powinnam uwielbiaj cornels myszka23101 patrycjaxpp NieZTejBajki Istotka z Bajki beMine Diva069 Love_HateYOU nienaruszona suve BananowaBrazylijka chocapic Kamma1507 absurdalnie m4adziar4 milagros_ papergirl Wreeednia IHateU Czarny_Aniolek minimum4znaki hoe impresion duuugo Was nie widziałam, panny. ![]() . . . . . . . . . . . > wiem, że długie, ale mnie urzekło. 'Zleciał ze szczytu. Usiadł. Rozejrzał się. Wokół niego zgliszcza. Jak zawsze. Pod zimnymi popiołami, Człowiek. Zimny, blady, martwy. Jak śmierć. Jak życie. Człowiek, Istota, żyjąca tylko po to By umrzeć: W bólu, W radości, Nie wiadomo. Ścieżki losu Prowadzące wśród ciemności. Światło Na końcu tunelu Gaśnie, Zgasło, Znikło. Nie zaświeci się więcej. Ból, trud, nienawiść, Życie, Największe grzechy świata Zgasiły je. Na zawsze. Dwie łzy Spływają powoli, Znikają. Jak wszystko Co dobre. Ostatnie, Które mogły zmyć zbrodnie. Nic więcej. Nadzieja, Puste słowo, Zapomniane, Znikło. Koniec. Zrywa się do lotu. Powraca do siebie. Ten świat jest zbyt okrutny Dla aniołów.'
♥ ♥ ♥ Edytowane przez notcool Czas edycji: 2010-09-03 o 18:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zadomowienie
|
dziękuje za wszystkie pochwały
![]() jesteście kochane ![]() a uśmiech pojawia się rzadziej i tylko dla wybranych. spójrz mi w oczy.przecież ja Cię Kocham! niby szłam sama przez życie a jednak z nim. nie patrz tak na mnie jak by Ci dalej zależało na mnie,nie zniose tego. świat zawirował za szybko,podjełam o jedną decyzje za dużo. paralogiczna,marikab,CaMa ,z innej bajki,patrysiowa_,_mandar ynka,istny paradoks,Kofeina w RedBullach,kamisha <3
![]() to was wypatruje gdy wchodze na opisowy,zawsze zachwycacie ![]()
#1093 |
Raczkowanie
|
I kto tu został sam z miłością?
#1094 |
Zakorzenienie
|
mogę tylko to samo powiedzieć, uwielbiam okradać Ciebie
![]() to układ, na który nikt się nie zgodzi. jeszcze noc w około, a ja i tak wiem, że będzie źle .. bo jak ma być dobrze, gdy Ciebie nie ma ? pilnuj moich snów.
![]() |
#1095 |
Raczkowanie
|
Boje się mówić głośno o tym, co czuję. Mogłabym źle dobrać słowa.
Kocham. Bardziej niż byłbyś w stanie sobie to wyobrazić. Chyba pierwszy raz tak bardzo się zakochałam. Chyba pierwszy raz kupiłam dwa prawe buty. Nie mogę przecież myśleć o butach i o Tobie jednocześnie. Chcę się z Tobą zestarzeć. Chcę mieć Cię przy sobie w każdej chwili. Chcę, byś Ty też chciał tak bardzo jak ja. Wybacz. Moje serce uważa, że jesteś dla mnie idealny, doskonały. To Ciebie pokochało i będzie kochać, choćbyś zabił je słowami.
![]() |
#1096 |
Rozeznanie
|
katastroficzna - nie przesadzaj <3 ;***
Martusssia - szalenie miło ![]() ![]() mad_woman - Ty sobie żartujesz ![]() katrin_love - ![]() "She fooled all of her friends into thinking she's so strong, but she still sleeps with her light on, and she acts like It's all right on." /"Ona udaje przed wszystkimi swoimi przyjaciółmi że jest taka silna,ale wciąż śpi z włączonym światłem, i zachowuje się jak wszystko byłoby w porządku."/ " Take me to place where nothing's wrong and thanks for coming, shut the door." /" Zamierz mnie do miejsca gdzie nic nie jest nie tak i dzięki że przyszłeś, zamknij drzwi."/ Zdajesz sobie sprawę z tego jak bardzo chciałam by było dobrze i by było Nam jak w tych baśniach braci Grimm gdzie Gerda wyciąga lód z oka Kaja? Wystarczyło, że wypadła jej dwugroszówka z dłoni, a Ona popadła w histerię, w tak okropnym stanie była. Zwlekamy z chwyceniem ręki pomocy, a potem zaskoczeni pytamy gdzie się podziała. Nikt nie pisze o tym co śpi w ciemnej sali życiowej porażki, o tym co swobodnie wbija igłę przegranej w żyły i czuje się szczęśliwy przez parenaście minut by potem znów przerażać się swoim życiem. Nikt nie wspomina o małej blondyneczce rysującej tabliczkę " pomocy" na kartce z bloku gdy ojciec bije matkę. Nie spojrzą nawet na mężczyznę chowającego twarz w dłoniach upijanego bez reszty. Wiesz, że miał syna? Miał pięć lat i żonę która zmarła na raka? Nie wiesz, bo dla Ciebie to żul. A obdarta kobieta, nie najlepiej pachnąca chce wyżywić córkę... ( większość na to nie zwróci uwagi, bo to nie o miłości... nie zmuszam) Przysiądź, porozmawiamy. Wszystkie upieczone ciastka w kształcie serc zostały zgniecione w pył, przetrwały tylko gwiazdki, misie i choinki. Nie dziwi mnie to, że to wcale Cię nie obchodzi. Tamta miała to szczęście, że miała prawo kochać i być kochaną. Balansuję na krawędzi przegranej, ześlizguję się z linii dzielącej, opadam w zwolnionym tempie mijając obojętność, miłość, gorycz, złość, a na samym końcu znajduję tabliczkę z napisem " uśmiechnij się" nawet ten z góry żarty sobie stroi.
#1097 |
Zadomowienie
|
Uderzenia wskazówek zegara.
W mgnieniu oka znika wszystko. Spadam wtulona w ciszę. Znajduję odbicie jedynie w martwym niebie.
#1098 |
Rozeznanie
|
dziękuję i nawzajem.
![]() ![]() Chciałabym być niewidoczna. Może wtedy bym znała prawdę. a to tylko dlatego, że kłamiesz. Jeśli będę Twoim światełkiem w głowie i nagle zgasnę to wymienisz mnie na lepszą? |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zakorzenienie
|
dziękuję za wszystko. O naszej nienawiści![]() Dlaczego tak boleśnie tkwisz w pamięci? Usypiam pijane myśli by nie mówiły nic więcej Umierałeś przed wschodem słońca, kiedy budziłam się ze snu i żałowałam, że nie istniejesz dla mnie żadnego dnia . Właśnie schodziłam ze sceny, kiedy ktoś złapał moją rękę i wciągnął mnie tam z powrotem I wciąż chciałabym tylko, żeby słońce czasami wschodziło kiedy noce są mokre od wrażeń tak pięknie krzyczysz
#1100 |
Raczkowanie
|
- kkkkkoooooccchhaaaaaaam cciiiiię! -co??! - nic, klawiaturę czyszczę. Cherry__lady , latin , ZakręconaNaMaxa, zakochan_a, mad_woman. - kocham! <3 ps. będzie mnie tu mniej ![]()
![]() |
#1101 |
BAN stały
|
Jeśli nie boisz się mnie,
to bój się o mnie. Czas przestał być barierą między nami. Zostały głuche milczenia i niedopowiedzenia. I niech skłamie, że będzie zawsze. A co mi tam. Dla takich oczu, mogę udawać, że mu wierzę. Tak cholerna miłość, zdarza się tylko raz. Edytowane przez agrr Czas edycji: 2010-09-03 o 20:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
BAN stały
|
katastroficzna
na zdrowie ![]() ...
siedziała wpatrując się w martwy punkt na ścianie, siedziała nie ruchomo tak przez chwile chwil tkwiąc w bezruchu wspomnień . a ona w środku aż cała drży na same wspomnienie tamtych dni . kilka warstw nienawiści przykrytych pozorną miłością, powiedź, na co ? na co ? nam to wszystko ? słyszysz mnie ? jeśli tak, to porusz okiem, daj jakiś znak, cokolwiek, po prostu pokaż mi, że mam jeszcze dla kogo żyć . ... |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Rozeznanie
|
mad_woman –
![]() Tym razem wiersze ![]() Żal że się za mało kochało Że się myślało o sobie Że się już nie zdążyło Że było za późno Jan Twardowski Czasem Dorośli od nas odchodzą daleko I odtąd ich już nigdy nie spotkamy więcej. Ich obraz trwa w lusterku twej łzy pod powieką. Obejmują powietrze – wyciągnięte ręce. Z każdym dniem zacierają się twarze w pamięci, Głosy tych, co odeszli, są coraz to cichsze, Jak liście, kiedy nagle wiatr nimi zakręci, Tak oni odlatują od nas w Wielkim Wichrze. Nagle widzisz, że nie ma tamtej ani w kiosku, U której kupowałeś komiks z przygód Klossa. Patrzą na ławki w parku – dochodzisz do wniosku, Że znikła gdzieś staruszka głowa siwowłosa. Pytasz o nich…Na czole Dorosłych zaduma: - Pani z kiosku umarła… - Staruszek też umarł… Co znaczy słowo u m a r ł? Czym jest ś m i e r ć? Podróżą Z biletem bezpowrotnym, który każdy ma raz… Dorośli na ten temat nie chcą mówić dużo. Śmieć to jest nieobecność W wielu miejscach naraz. Ryszard Marek Groński„Bardzo trudne pytania” „Jesteśmy śmiertelni tam, gdzie brak nam miłości; nieśmiertelni tam – gdzie kochamy” Karl Jaspers
#1104 |
Raczkowanie
|
Nie wyobrażałam sobie życia bez Ciebie.. a okazało się, że jest lepiej niż w bajce.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Raczkowanie
|
katastroficzna -
![]() ![]() kamisha - dokładnie .. life is brutal , ale trzeba wierzyć , że bd ok ![]() ![]() Paralogiczna- wcale nie żartuje Kochana ![]() karmelowomi - ![]() agatkq - <3 LoveYourEyes - Ty mnie kochasz ? ![]() ![]() ![]() PaniJana - ![]() + Być możę kiedyś nie będę o Tobie myśleć równie często co teraz , ale napewno nie będzie to dobrowolne. W każdej mojej myśli , w spojrzeniu , w głosie czuć ogromną tęsknotę za Tobą . KIedyś przyjdzie dzień kiedy zrozumiesz co straciłeś . Zatęsknisz za naszymi wspólnymi chwilami , ale wtedy będzie już za pózno , by wrócić . Nocami płaczę za Tobą . Za dnia jestem uśmiechniętą dziewczyną . Cóż .. przecież oficjalnie to fakt , że wybrałeś inna nic dla mnie nie znaczy . Nie ma Cię już tak długo . Mam Ci tyle do powiedzenia . Wróć wreszcie z tej podróży zwanej `zdradą` . ![]() Błękit Twych oczu niczym niebo w najpiękniejszy sierpniowy dzień . ![]() Każde kolejne kłamstwo dawało nadzieję . Dni pomalowane szarością . Godziny beztroskiej załamki . Pewnego dnia Cię ukradnę i zamknę w nasze bajce na `żyli długo i szczęśliwie` . takie bezsensu . wybaczcie . okropny dzień ![]()
______________________ Usiądź obok, wsłuchaj się w bicie mojego serca i trwaj tak na zawsze. ![]() Edytowane przez mad_woman Czas edycji: 2010-09-03 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Przyczajenie
|
heej
![]() ![]() coś w stylu : "wiesz, to ukradkowa gra dyskretnych gestów" "perfekcyjne opanowanie udawania obojętności" "liczyć bąbelki w niegazowanej wodzie" takie wiecie .. totalnie odjechane, że nikt nie wie o co kaman ![]() ![]() z góry dziekuje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Raczkowanie
|
Metoda "ch.uj mnie to obchodzi" Jest najlepszą, aby przetrwać na tym świecie.! *** A teraz poczekam, aż zatęsknisz. Napiszesz, a ja powiem "spier.dalaj" *** -Co robisz.? -Nic takiego. Tylko cię kocham. *** problemów Himalaje. ;/ *** Ojej.!
Kochałam. Ale czemu upadłam.?!
![]() Edytowane przez siatkaara Czas edycji: 2010-09-04 o 18:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
abunee - pierniczku Mój jak ja uwielbiam Ciebie i twoje myśli zapisywane na papierze
![]() ![]() katrin_love - dziekuję <klaniam się w pas> ![]() mad_woman - tak życie jest brutalne moze kiedyś się zmieni w co na razie nie wierze.. Okradam nałogowo <3 -- wspomienia bolą. oszukuję sama siebie,że wszystko jest dobrze. nie depcz mojego świata. zabrano jej to co kochała. żyła w świecie iluzji. nie chciała by życie zepchnęło ją na drugi tor. Zamykam smutki w swoim sercu. Czemu miłość odebrała jej skrzydła? Jesteś , ale cię nie ma. ciemny kąt w pokoju. siedząca w nim dziewczyna.. skulona i zapłakana. daj mi cząstkę siebie. puste słowa. widziałes kiedyś ile jest gwiazd na niebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() * witaj w moim świecie, zbudowanym z istnych paradoksów i totalnego rozpie.rdolu. ej chłopcze, nie zdajesz sobie sprawy z bycia powodem mojego uśmiechu? kiedyś wstydziłam się spojrzeć Ci w oczy, dziś pływam w ich oceanie. a działa to tak: Ty piszesz, ja odpisuję, Ty patrzysz, ja nie odwracam wzroku, ja się uśmiecham tworząc powód Twojego uśmiechu, a to jest właśnie ta chwila w ciągu dnia, w której masz mnie pocałować. Szczęście jest na horyzoncie, zbliża się do mnie w Twoich butach. będziesz prawdziwym mężczyzną, czy postanowiłeś dołączyć do mojej listy beznadziejnych frajerów? * wpadnę tu znowu, jak nadrobię wszystko ![]()
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
<3 Nawet nie wiesz jak mi miło
![]() ![]() _____________ Tkwisz we wspomnieniach Bo wiesz, że on teraz będzie całował inną... Zabierz mnie do miejsca bez imienia Mogę umrzeć dla Ciebie... Ślady twe Śnieg już zaprószył... Jest tak jakbyś pragnął zrozumieć kształt moich uczuć !
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:30.