Offtopowe zapuszczanie, część XXIV :D - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-10-25, 20:41   #1081
monjas1988
Wtajemniczenie

Dot.: Offtopowe zapuszczanie, część XXIV :D

mnie tez chce sie spac;/
ale jeszcze chwile posiedze
mam nadzieje ze sie cieszycie :P
regeneruję
zapuszczam
monjas1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 20:44   #1082
19agusia91
Zakorzenienie

Idę spać, dobranoc. Upraszam ponownie o kciuki
Hula Hop
440/5000 minut
19agusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 20:46   #1083
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Dziewczyny, mogłybyście mnie uświadomić w kwestii jajek? Bo dzisiaj kupowałam pierwszy raz w życiu i nie mam pojęcia, które kupować, a które nie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 20:47   #1084
psyhe666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rinaa Pokaż wiadomość
noo
kupuję na zmianę 17 i 18

ale dobrze dobrany masz rozmiar?
wątek czytałaś etc ?
Czytałam, ale nie ogarniam tematu
so trójka maybe.

psyhe666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 20:49   #1085
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

A właśnie, dziewczyny uświadomione stanikowo , jak to jest, że kiedy mam niedopasowany obwód (teraz 70), to mi wszystko gra. Mogłoby być lepiej, ale ogólnie stanik się trzyma na swoim miejscu. Według kalkulatora jakiegoś kiedyś mi wyszło, że powinnam mieć pod biustem 60. I kiedyś znalazłam stanik idealny na mnie w lumpie, nowy, pewnie założony raz, czy dwa, bo naprawdę wyglądał jak nowy i był z koronki prawie cały , ale zawsze, kiedy miałam bardziej męczący dzień, to ten stanik powodował, że mnie strasznie plecy bolały. Ja ogólnie mam taką reakcję na zmęczenie i stres - ból pleców okropny, ale kiedy ściągałam ten stanik, to ten ból jakby się zmniejszał. Z tymi słabiej dopasowanymi nie mam takiego problemu. A, i stanik nie był jakiś mega sztywny - niby pasował, nie wpijał się itd., ale właśnie coś nie grało Jest na to jakieś wytłumaczenie? Gdzieś go upchnęłam na dno szafy - mam do niego uraz, choć wygląda bosko I piersi też jakoś fajniej wyglądały, no ale...
Stary 2010-10-25, 20:49   #1086
monjas1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19agusia91 Pokaż wiadomość
spij spokojnie i dobrze, bo to sie przyda
regeneruję
zapuszczam
Stary 2010-10-25, 20:49   #1087
2018070520180950
Konto usunięte

agusia dobranoc
2018070520180950 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 20:52   #1088
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez jyyli Pokaż wiadomość
Dziewczyny, mogłybyście mnie uświadomić w kwestii jajek? Bo dzisiaj kupowałam pierwszy raz w życiu i nie mam pojęcia, które kupować, a które nie
Nie kupować 3 i 2!! 1 ujdą. 0 są cudowne (w smaku też ). Tylko drogie strasznie Ale ja tak rzadko jem jajka, że raz w miesiącu mogę zaszaleć i wydać 12 zł za 8 małych jajek W Piotrze i Pawle w Starym Browarze ostatnio są. Tylko nie wiem, na jak długo, bo chyba nikt ich nie kupuje (oprócz mnie ). Nawet ekspedientki się dziwnie patrzą, kiedy im cenę wybija
Stary 2010-10-25, 20:54   #1089
monjas1988
Wtajemniczenie

ja juz chce piatek ;/
regeneruję
zapuszczam
Stary 2010-10-25, 20:57   #1090
saming
Zakorzenienie

Może po prostu model nie pasować - jeśli chodzi o stanik. Bo ja kupiłam jeden - rozmiar niby ok, ale jednak też mi nie pasował. A z innej firmy to już bez problemu. To tak jak z innymi ciuchami - rozmiar może być ok, ale jednak na nas dobrze nie leżeć

saming jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 20:57   #1091
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez ChihPyh Pokaż wiadomość
Nie kupować 3 i 2!! 1 ujdą. 0 są cudowne (w smaku też ). Tylko drogie strasznie Ale ja tak rzadko jem jajka, że raz w miesiącu mogę zaszaleć i wydać 12 zł za 8 małych jajek W Piotrze i Pawle w Starym Browarze ostatnio są. Tylko nie wiem, na jak długo, bo chyba nikt ich nie kupuje (oprócz mnie ). Nawet ekspedientki się dziwnie patrzą, kiedy im cenę wybija
Dziękuję Dzisiaj kupiłam najtańsze Chyba nie będę kupować żadnych, bo na te drogie mnie nie stać A nie będę kłaść na włosy jajek od nieszczęśliwych kur, bo jakoś nie wierzę, że są cokolwiek warte

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 21:02   #1092
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez monjas1988 Pokaż wiadomość
ja juz chce piatek ;/
Ja też! Albo czwartek chociaż. Jadę do domu właśnie w czwartek i zostaję do poniedziałku albo wtorku - jeszcze nie wiem. TŻa zobaczę w końcu. Ostatnio coś nam rozmowy przez telefon źle idą. Jestem podenerwowana i mnie TŻ irytuje i podnoszę głos na niego, a potem mam wyrzuty sumienia Rok akademicki mi nie służy

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Dziękuję Dzisiaj kupiłam najtańsze Chyba nie będę kupować żadnych, bo na te drogie mnie nie stać A nie będę kłaść na włosy jajek od nieszczęśliwych kur, bo jakoś nie wierzę, że są cokolwiek warte
Ale wiesz, 1 nie są aż tak drogie jak zerowki. Jak nie mogłam nigdzie znaleźć zerówek, to właśnie jedynki kupowałam. One coś koło 6 zł kosztują za 6 jajek średniej wielkości (te "moje" 0 niby mają też rozmiar M, ale to jakieś oszukane M - straszne maleństwa). Też w Piotrze i Pawle są 1. I w Kaufie kiedyś widziałam
Tutaj masz więcej o rodzajach jajek - możesz sama zdecydować, co będziesz jeść: http://www.niekupuj3.pl/site/ Ja wolę 0, bo mam wtedy czyste sumienie całkowicie. Jedynki niby nie są złe, ale skoro mam dostęp do zerówek, to kupuję zerówki. Raz na jakiś czas można się zabawić w burżuja
Stary 2010-10-25, 21:05   #1093
Rinaa
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki!
powodzenia

Cytat:
Napisane przez psyhe666 Pokaż wiadomość
Czytałam, ale nie ogarniam tematu
hm ja jestem już uświadomiona...długo mi to nie zajęło, przeczytaj 1 post, zmierz się wpisz w ten kalkulator i masz rozmiar wyjściowy

Cytat:
A właśnie, dziewczyny uświadomione stanikowo , jak to jest, że kiedy mam niedopasowany obwód (teraz 70), to mi wszystko gra. Mogłoby być lepiej, ale ogólnie stanik się trzyma na swoim miejscu. Według kalkulatora jakiegoś kiedyś mi wyszło, że powinnam mieć pod biustem 60. I kiedyś znalazłam stanik idealny na mnie w lumpie, nowy, pewnie założony raz, czy dwa, bo naprawdę wyglądał jak nowy i był z koronki prawie cały , ale zawsze, kiedy miałam bardziej męczący dzień, to ten stanik powodował, że mnie strasznie plecy bolały. Ja ogólnie mam taką reakcję na zmęczenie i stres - ból pleców okropny, ale kiedy ściągałam ten stanik, to ten ból jakby się zmniejszał. Z tymi słabiej dopasowanymi nie mam takiego problemu. A, i stanik nie był jakiś mega sztywny - niby pasował, nie wpijał się itd., ale właśnie coś nie grało Jest na to jakieś wytłumaczenie? Gdzieś go upchnęłam na dno szafy - mam do niego uraz, choć wygląda bosko I piersi też jakoś fajniej wyglądały, no ale...
hm może to faktycznie kwestia tego modelu...
dziewczyny pewnie coś jeszcze podpowiedzą

ja uświadomiona, ale dopiero dziś kupiłam pierwszy dobrze ( mam nadzieję ) dobrany stanik...
Agusiu dziękuję za link
jak będzie dobrze leżał to wywale te wszystkie ''dobrze leżące'' C, D etc..
Rinaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 21:08   #1094
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
Ja też! Albo czwartek chociaż. Jadę do domu właśnie w czwartek i zostaję do poniedziałku albo wtorku - jeszcze nie wiem. TŻa zobaczę w końcu. Ostatnio coś nam rozmowy przez telefon źle idą. Jestem podenerwowana i mnie TŻ irytuje i podnoszę głos na niego, a potem mam wyrzuty sumienia Rok akademicki mi nie służy

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Ale wiesz, 1 nie są aż tak drogie jak zerowki. Jak nie mogłam nigdzie znaleźć zerówek, to właśnie jedynki kupowałam. One coś koło 6 zł kosztują za 6 jajek średniej wielkości (te "moje" 0 niby mają też rozmiar M, ale to jakieś oszukane M - straszne maleństwa). Też w Piotrze i Pawle są 1. I w Kaufie kiedyś widziałam
Tutaj masz więcej o rodzajach jajek - możesz sama zdecydować, co będziesz jeść: http://www.niekupuj3.pl/site/ Ja wolę 0, bo mam wtedy czyste sumienie całkowicie. Jedynki niby nie są złe, ale skoro mam dostęp do zerówek, to kupuję zerówki. Raz na jakiś czas można się zabawić w burżuja
Też jadę w czwartek do domu Muszę wziąć zwolnienie, bo wreszcie muszę iść do specjalisty, tutaj nie pójdę, bo moja prowadząca lekarka jest tam

I tak na włosy nakładam, ale 2 i 3 już nie kupię na pewno Oczywiście wolę jajka od moich kur, bo podejrzewam, że mają lepiej, niż te, które znoszą 0 A już na pewno mam gwarancję, że są szczęśliwe

Stary 2010-10-25, 21:11   #1095
monjas1988
Wtajemniczenie

Cytat:
Też jadę w czwartek do domu Muszę wziąć zwolnienie, bo wreszcie muszę iść do specjalisty, tutaj nie pójdę, bo moja prowadząca lekarka jest tam

I tak na włosy nakładam, ale 2 i 3 już nie kupię na pewno Oczywiście wolę jajka od moich kur, bo podejrzewam, że mają lepiej, niż te, które znoszą 0 A już na pewno mam gwarancję, że są szczęśliwe
aaaa jak ja dawno jaj na wloski nie nakladalam chyba do tego wroce
ok mowie dobranmoc
regeneruję
zapuszczam
Stary 2010-10-25, 21:11   #1096
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez monjas1988 Pokaż wiadomość
ale nienormalni pija :P
No

Cytat:
Napisane przez szmyrk Pokaż wiadomość
=
Tez jestes niskocisnieniowcem?
Tak. Podobno nie mam ciśnienia

Cytat:
0 albo 1. I nie firmy Czachorkowski oraz Invest Michel. W Almie można kupić dobre jajka 1 firmy Kredens

Cytat:
1 ujdą? Ujdą? Coś nie tak z nimi?
Stary 2010-10-25, 21:15   #1097
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Szmyrku, źle to bardzo, że się dzieci nie docenia, kiedy można. A potem ludzie się dziwią, że z dziećmi już wyrośniętymi zły kontakt mają. I to jeszcze te dzieci muszą rękę wyciągać. I są niewdzięczne. I nic tylko po pieniądze przychodzą
Ano...

Cytat:
Ale się najadłam. Teraz mi tak faaaajnie. Tylko spać mi się chce, bo prawie nic nie spałam w nocy. Ale nie pójdę jeszcze spać. Jutro mam na 12. Wolę sobie pospać do południa niż teraz iść spać
Ja sie zaraz najem - TZ ze wspollokatorem frytki smaza

Cytat:

Cytat:
Tak jak Chih mowi
szmyrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 21:18   #1098
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
1 ujdą? Ujdą? Coś nie tak z nimi?
Nie, nie, nic z nimi nie jest nie tak. Po prostu ja, mając do wyboru 0 i 1, wybieram 0, bo wiem, że kury od zerówek (mimo, że te od jedynek też źle nie mają) są szczęśliwsze. No i są smaczniejsze. Serio, serio Ale, kiedy nie mam dostępu do 0, to też kupuję 1 i nie uważam, że to coś złego. I też są smaczne. Ale 0 jednak bardziej lubię Mam nadzieję, że rozumiesz, co mam na myśli, bo mam wrażenie, że się plączę - naprawdę jestem półprzytomna teraz

EDIT: Jajka są smaczniejsze, nie kury. Dżizas, idę po kawę. No i z tym "ujdą", to po prostu próbowałam postopniować, że dla mnie 2 i 3 = zło, 1 = dobre, 0 = przecudowne.

Edytowane przez ChihPyh
Czas edycji: 2010-10-25 o 21:21
ChihPyh jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 21:20   #1099
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Szkoda, że mleko nie ma takich oznaczeń, bo to sklepowe w ogóle nie przypomina mleka, chyba tylko z koloru i nazwy, bo nawet konsystencję ma inną.
Chociaż mleko Milko jest całkiem niezłe, też nie smakuje jak mleko, ale przynajmniej nie mam po nim odruchu wymiotnego

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-10-25, 21:21   #1100
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Nie, nie, nic z nimi nie jest nie tak. Po prostu ja, mając do wyboru 0 i 1, wybieram 0, bo wiem, że kury od zerówek (mimo, że te od jedynek też źle nie mają) są szczęśliwsze. No i są smaczniejsze. Serio, serio Ale, kiedy nie mam dostępu do 0, to też kupuję 1 i nie uważam, że to coś złego. I też są smaczne. Ale 0 jednak bardziej lubię Mam nadzieję, że rozumiesz, co mam na myśli, bo mam wrażenie, że się plączę - naprawdę jestem półprzytomna teraz
Wiem ocb. Myślałam, że z 1 jest coś nie tak.
Ja przeważnie 1 kupuję, bo robię zakupy w Almie. A tam 0 jest, ale firmy Czachorkowski. A Czachorkowski ma również jajka 3
Stary 2010-10-25, 21:24   #1101
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Wiem ocb. Myślałam, że z 1 jest coś nie tak.
Ja przeważnie 1 kupuję, bo robię zakupy w Almie. A tam 0 jest, ale firmy Czachorkowski. A Czachorkowski ma również jajka 3
Kurdę, aż się zaczęłam zastanawiać, czy te 0 z Piotra i Pawła są w porządku. Bo to podobnego poziomu sklep, co Alma (cenowo i asortymentowo). Aż muszę sprawdzić. Mam nadzieję, że wszystko z nimi w porządku, bo TAK mi smakują 0

Ale i tak najlepsze jajka są ze wsi Szkoda, że nie mam dostępu do takich jajek.
Stary 2010-10-25, 21:30   #1102
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
KK nie jest jedyna religia chrzescijanska w naszym kraju. Nikt Cie nie zmusza, zebys akurat tam chodzila. Jesli idea/wartosci chrzescijanskie sa Ci bliskie, to moze najwyzszy czas poznac inne wyznania.

Nie wiem. Podejrzewam, ze jednak neonazisci przoduja.

Wiele osob/instytucji sieje nienawisc, rowniez spoza KK

No to jak sie nie trzyma kupy, to zacznij szukac gdzie indziej. Albo, jesli kosciol pelni w Twoim zyciu wazna role, to pogadaj o swoich watpliwosciach z jakims ksiedzem (najlepiej jakims zaufanym, otwartym, oczytanym czlowiekiem - znam jednago takiego, i chociaz czesto sie z nim nie zgadzam, to uwazam, ze jest naprawde dobrym duchownym i swietnym rozmowca).

Nie sadzcie, a nie bedziecie sadzeni oraz zdzblo w oku blizniego a belka we wlasnym, a takze, nikt nie jest idealny, a ksieza tez sa tylko ludzmi. Oto oficjalne "tlumaczenia" KK. Jesli Cie nie przekonuja, no to coz, raczej ciezko Ci sie bedzie w tym kosciele znowu odnalezc, a bedziesz popadala w coraz to wieksze watpliwosci.

Zamiast sie meczyc, sprobuj poszukac jakiejs alternatywy, odpoczac troche, pomyslec w spokoju, zastanowic sie nad tym wszystkim. Jak juz mowilam, KK nie jest jedynym chrzescijanskim wyznaniem i nikt Cie nie zmusza do przynajleznosci don (tak wiem, ze porcedura "wypisania sie" zen jest z reguly strasznie zagmatwana, ale jesli chcesz, to dopniesz swego).

No i mimo wszystko KK ma dosc jasne stanowisko w wielu sprawach. Albo na to przystajesz, albo nie - ale wtedy raczeniej nie mozesz nazywac siebie katoliczka.
Nie odczuwam żadnych męczarni... nie odczuwam w tej kwestii nic, staram sie jakos do tego zdystansować. Nie zamierzam też szukać jakis alternatyw... dla mnie ważne jest to w co wierzę, a przynależnosć do jakiejkolwiek instytucji ma dla mnie drugorzędne znaczenie. Dla mnie kościół ten przez k jak i przez K jest to grupa, wieeelka grupa ludzi skupinoych w jednym miejscu, czy też instytucji, która z racji tego że jest instytucja narzuca jakies zasady. Lepsze i gorsze. Nie zaprzeczam Kościołowi jako takiemu, choć czasem mam wątpliwości co do jego roli jako takiej. Ksieża... jak inni, są lepsi i gorsi. To samo z zasadami...

Jakoś teraz dla mnie kwestia instytucjonalna mojej wiary jest mi... obojętna. Nie odczuwam potrzeby szukać alternatywy. Może jestem próżna, ale ... z jednej strony odpycha mnie od KK często, z drugiej... obchodzę święta, moze nie tak jak należyty katolik, ale... tradycja ma na mnie duży wpływ. I to nie chodzi o hipokryzję, że co ze mnie za katoliczna, żadna katoliczka a święta obchodze bo co, tak wygodniej? Czy aj wiem czy wygodniej... jakoś tak nie wyobrażam sobie inaczej, bo np dla mnie niektóre święta to nie tyle kościelne święto co rodzinne. Aczkolwiek niektóre manie świąteczne mnie dobijają. Chociażby ta zbliżająca się wielkimi krokami, za pare dni. Szał
No takie mam w tej kwestii podejście, cóż.

Cytat:
moje też są szczęśliwe, choć czasem... popełniały nieświadome samobójstwo
ale... takie ejst moje zdanie - kury nie należą do inteligentnych zwierzą. Musiałam to wyznać.
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 21:31   #1103
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Zazdroszcze kurek

Cytat:
Tak. Podobno nie mam ciśnienia
Ja mam jeszcze (za)niski cukier do kompletu. Nie jest zle, wiekszosc niedobrych rzeczy jest dla mnie wrecz wskazana
Stary 2010-10-25, 21:32   #1104
Smerfetkaa
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ze 30 sztuk mam w lodówce
Smerfetkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-10-25, 21:34   #1105
ChihPyh
Zadomowienie

GG do ChihPyh

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
ja mam ze 30 sztuk mam w lodówce
Oddaj!
Stary 2010-10-25, 21:48   #1106
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Kurdę, aż się zaczęłam zastanawiać, czy te 0 z Piotra i Pawła są w porządku. Bo to podobnego poziomu sklep, co Alma (cenowo i asortymentowo). Aż muszę sprawdzić. Mam nadzieję, że wszystko z nimi w porządku, bo TAK mi smakują 0

Sprawdź, sprawdź. A w razie czego innych szukaj. U mnie w sklepie osiedlowym czasem się 0 dobrej firmy pojawiają. O dziwo, w ludzkiej cenie jak na 0.

Cytat:
Ja mam jeszcze (za)niski cukier do kompletu. Nie jest zle, wiekszosc niedobrych rzeczy jest dla mnie wrecz wskazana
Ja mam cukier w normie cały czas. Rzekłabym, po środku normy, ewentualnie trochę powyżej. I mam tak niezależnie od tego co jem, i ile jem. Także cukrem to się nie mam co przejmować
Stary 2010-10-25, 21:50   #1107
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Smerfetkaa Pokaż wiadomość
Nie odczuwam żadnych męczarni... nie odczuwam w tej kwestii nic, staram sie jakos do tego zdystansować. Nie zamierzam też szukać jakis alternatyw... dla mnie ważne jest to w co wierzę, a przynależnosć do jakiejkolwiek instytucji ma dla mnie drugorzędne znaczenie. Dla mnie kościół ten przez k jak i przez K jest to grupa, wieeelka grupa ludzi skupinoych w jednym miejscu, czy też instytucji, która z racji tego że jest instytucja narzuca jakies zasady. Lepsze i gorsze. Nie zaprzeczam Kościołowi jako takiemu, choć czasem mam wątpliwości co do jego roli jako takiej. Ksieża... jak inni, są lepsi i gorsi. To samo z zasadami...

Jakoś teraz dla mnie kwestia instytucjonalna mojej wiary jest mi... obojętna. Nie odczuwam potrzeby szukać alternatywy. Może jestem próżna, ale ... z jednej strony odpycha mnie od KK często, z drugiej... obchodzę święta, moze nie tak jak należyty katolik, ale... tradycja ma na mnie duży wpływ. I to nie chodzi o hipokryzję, że co ze mnie za katoliczna, żadna katoliczka a święta obchodze bo co, tak wygodniej? Czy aj wiem czy wygodniej... jakoś tak nie wyobrażam sobie inaczej, bo np dla mnie niektóre święta to nie tyle kościelne święto co rodzinne. Aczkolwiek niektóre manie świąteczne mnie dobijają. Chociażby ta zbliżająca się wielkimi krokami, za pare dni. Szał
No takie mam w tej kwestii podejście, cóż.
Mysle, ze musisz sobie to wszystko przemyslec, na spokojnie.

Cytat:
ale... takie ejst moje zdanie - kury nie należą do inteligentnych zwierzą. Musiałam to wyznać.
Nawet nei wiesz, jak bardzo sie mylisz... Polecam lekture.

---------- Dopisano o 22:50 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Ja mam cukier w normie cały czas. Rzekłabym, po środku normy, ewentualnie trochę powyżej. I mam tak niezależnie od tego co jem, i ile jem. Także cukrem to się nie mam co przejmować
No, ja niestety musze jednak troszke uwazac. Ale za to nie powinnam unikac slodyczy
Stary 2010-10-25, 21:53   #1108
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Przeczytałam ten artykuł i albo naukowcy się mylą, albo ja mam wyjątkowo durne kury I 12-15 lat na pewno nie żyją Po 3 już są stare.

Stary 2010-10-25, 22:01   #1109
szmyrk
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam ten artykuł i albo naukowcy się mylą, albo ja mam wyjątkowo durne kury I 12-15 lat na pewno nie żyją Po 3 już są stare.
No to ja nie wiem. Sprobuje sie czegos wiecej dowiedziec na ten temat.
A dlaczego uwazasz, ze Twoje kury sa durne?
Stary 2010-10-25, 22:12   #1110
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Cytat:
No to ja nie wiem. Sprobuje sie czegos wiecej dowiedziec na ten temat.
A dlaczego uwazasz, ze Twoje kury sa durne?
Ja też nie mam jakiejś podręcznikowej wiedzy, ale widzę po swoich, że po trzech latach kura jest już wyliniała i jakaś taka "oklapnięta"
Może nie aż tak do końca jak czasem bywają mężczyźni Ale nie zauważyłam u nich nigdy, żeby każda miała charakter, jakieś upodobania, bardziej lubiła ludzi itd. Z moich obserwacji wynika, że są jedną wielką komuną

Ale żeby nie było, chociaż nie lubię kur, to i tak uważam, że powinno się o nie dbać, bo w końcu żyją i czują

---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

A jeszcze dodam, że gęsi są dużo mądrzejsze. Jak jedna się zgubi, to woła stado, a stado woła ją. Jak się zawoła, to przychodzą Rozpoznają ludzi. Jak przyjdzie ktoś obcy, to od razu krzyczą i niczym nie da się ich przekupić, więc są lepsze do pilnowania niż pies

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości