Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-01-28, 13:34   #1081
gusiagatko
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez kasia1361 Pokaż wiadomość
A przy moim porodzie bedą tylko lekarze
bede miała cesarkę na 100%
Jeden poród miałam naturalny i przyznam szczerze,że lepiej rodzić sn.
Aaaa i według usg dzisiejszego zmienił mi sie termin porodu na 25.05.11
to 2 tygodnie róznicy duzo nie?
Mnie prawdopodobnie też czeka cesarka. Narazie nie wiem, co o tym myśleć. Do porodu pozostało jeszcze trochę czasu, więc wolę się zawczasu nie przejmować.

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-01-28 o 13:36
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:35   #1082
vipek
Zadomowienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
dobre dobre
a ja sie momentami zastanawiam, czy nie rodzić z moją mami... serio, przechodzi mi taka mysl przez głowę chwilami. Bo pewnie meza i mamy nie moge miec? Pewnie za wiele byłoby to szczęścia naraz
Chyba tylko jedną osobę.
Stary 2011-01-28, 13:35   #1083
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość

Spiąca się zrobiłam, nie wyrabiam z czytaniem Was normalnie szok, tyle produkujecie :P

Synal poszedł do sklepu, zakupki małe zrobić, tż popołudniu ma zrobić większe, ja przynajmniej nie będę musiała dźwigać
Ale wykorzystuję tych moich chłopców

Zaraz muszę nastawić obiadek i troszkę ogarnąć jeszcze mieszkanko.

Co do porodu to ja jak na razie wcale o nim nie myślę i się nie boję, moje nastawienie jest takie że i tak muszę urodzić i nikt tego za mnie nie zrobi, chwila bólu i po problemie, ale za to później jaka radość jak się zobaczy swoje skarby
Masz rację Eweska, jesteś ich Skarbem najwiekszym - muszą na Ciebie dmuchac i chuchac !!
A nastawienie jak najbardziej prawidłowe Obyś tylko miała rację, że to będzie chwila bólu !!

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:38   #1084
Herta_h
Raczkowanie

najważniejsze żeby przy porodzie nie było studencików hahah bo jak byłam ostatnio w szpitalu to w pokoju do badań było ich 17!!!to dopiero masakra jest!
Herta_h jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:38   #1085
matallewar
Zakorzenienie

ddaaiissyy To chyba zależy od szpitala. Kto wie... Może się zgodzą?
Chociaż standardowo to jedna osoba może być.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:39   #1086
agus87
Zakorzenienie

daisy kochana nam polozna mowila, ze rodzic z przyjaciolka, mezem, partnerem, ale nie z matka!!
bron boze, ona najchetniej zrobi wszystko by urodzic za ciebie

moja znajoma rodzila z mama akurat, nie pytalam o szczegoly, ale ja bym sie w zyciu nie zgodzila

ja rodze z mezem
Stary 2011-01-28, 13:40   #1087
migotka03
Zadomowienie

Witajcie Mamuśki! Jestem w szoku ile napisałyście. jeszcze wczoraj rano zaglądałam do was ale potem pojechałąm do gina a od gina do rodziców, bo nie mam jak wrócić do domu, dopiero TZ jak wracał z pracy to mnie zabrał (ach te autobusy, jest ich coraz mniej)
Z dzidzią w porządku, serduszko bije, ma 700g. Widziałąm ją też na 3d, trzymała sie za nosek No i gin potwierdziła dziewczynke wiec już nie bede miała wątpliwości. Ale jeszcze musze zastanowić sie nad imieniem bo nie jestem przekonana co do Paulinki, jest troche za długie, może macie jakieś pomysły?
Dostałam jeszcze od gin torbe z ulotkami i próbkami - butelke Avent, jakieś mleczko do prania, sudokrem, płyn do mycia Johnsons itp.
No i tak jak pisałam, połowy pytań zapomniałam i nie wypytalam o wszystko
No i bede musiała zrobić morfologie, mocz i glukoze blee, mam nadzieje że nie będzie tak źle.

Nie wiem czy was nadrobie, napewno nie dokładnie ale postaram sie

mama
17 maja 2011
Paulinka

19 luty 2015
Krzyś

"Życie to tylko wieczna walka z czasem i pieniędzmi.." ~ Ł. Wejman
migotka03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:41   #1088
vipek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Herta_h Pokaż wiadomość
najważniejsze żeby przy porodzie nie było studencików hahah bo jak byłam ostatnio w szpitalu to w pokoju do badań było ich 17!!!to dopiero masakra jest!

17???
Powariowali chyba!!!
Człowiek się musi skupić a tu widowisko-zbiegowisko!!

U mnie co najwyżej mogą byc młode pilęgniarki, bo to nie szpital akademicki. Uff na szczęscie.

I też mi się zanosi na cesarkę.
Stary 2011-01-28, 13:41   #1089
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Masz rację Eweska, jesteś ich Skarbem najwiekszym - muszą na Ciebie dmuchac i chuchac !!
A nastawienie jak najbardziej prawidłowe Obyś tylko miała rację, że to będzie chwila bólu !!
Kochana po tym jak położą ci malenstwo na piersi to poród będzie ci się wydawał chwilką, zaraz zapomina się o bólu, nawet jak sie rodziło kilkanaście godzin, ja synka rodziłam ponad 10 godzin z różnymi przebojami, ale jego buźka,oczka, maleńkie rączki i ciałko wynagrodziło wszystko i to jest najważniejsze, nie ważny jest ból ważne co jest potem
I każdej z was życzę takiego nastawienia
Ja bym chciała rodzić naturalnie, nie ważnie że dwójka i więcej wysiłku, ale prawdopodobnie czeka mnie cesarka, choc nie wiem na 100%, a do tego jeden brzdąc jeszcze się nie obrócił i leży sobie w poprzek łobuziak mały, a miejsca ma już niewiele :/
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:41   #1090
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

Grazin mam planowane cięcie,ponieważ to moja 3 cesarka i zaden lekarz z którym rozmawiałam no i mój gin nie pozwola mi rodzić sn
Vipek przyspieszyli wg OM termin na 10.06.11
Kochana a Ty się nie martw bo nawet najlepsi się mylą,zobaczysz dzidzia zdrowa się urodzi
Eweska mam koleżankę i urodziła bliźniaki sn,a chudzielec z niej straszny.Oby drugie dzieciatko ułożyło się prawidłowo i bedzie dobrze,namawiaj je aby zmieniło pozycję

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

Edytowane przez kasia1361
Czas edycji: 2011-01-28 o 13:44
kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:42   #1091
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
ddaaiissyy To chyba zależy od szpitala. Kto wie... Może się zgodzą?
Chociaż standardowo to jedna osoba może być.
dopytam się przy okazji Masz racje, kto pyta, nie błądzi

agus87, to pewnie zależy od mamy
Ja wiem, że moja na pewno by mnie wspierała i nie mądrkowała się przy tym, udzielając "życzliwych" wskazówek Zna mnie od dziecka i wie jak w chwilach strachu czy paniki ze mną postępować Instrukcja obsługi mojej osoby, nie stanowi dla niej żadnego tabu
Zobaczymy zreszta, mam jeszcze sporo czasu do namysłu

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-28, 13:46   #1092
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vipek Pokaż wiadomość
17???
Powariowali chyba!!!
Człowiek się musi skupić a tu widowisko-zbiegowisko!!

U mnie co najwyżej mogą byc młode pilęgniarki, bo to nie szpital akademicki. Uff na szczęscie.

I też mi się zanosi na cesarkę.
wtedy jest dopiero stres....ja się śmiałam że najlepiej jakby telebim sobie wstawili do sali obok to przynajmniej człowiek nie musiałby się stresować że tak się patrzą

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:

Ja wiem, że moja na pewno by mnie wspierała i nie mądrkowała się przy tym, udzielając "życzliwych" wskazówek Zna mnie od dziecka i wie jak w chwilach strachu czy paniki ze mną postępować Instrukcja obsługi mojej osoby, nie stanowi dla niej żadnego tabu
ja swojej na pewno bym nie zabrała na poród hahah bo jeszcze by mnie strofowała że coś nie tak robię i dopiero miałabym stresa i nerwy w końcu jest pielęgniarką więc "znieczulice"ma w krwi
Stary 2011-01-28, 13:46   #1093
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Kochana po tym jak położą ci malenstwo na piersi to poród będzie ci się wydawał chwilką, zaraz zapomina się o bólu, nawet jak sie rodziło kilkanaście godzin, ja synka rodziłam ponad 10 godzin z różnymi przebojami, ale jego buźka,oczka, maleńkie rączki i ciałko wynagrodziło wszystko i to jest najważniejsze, nie ważny jest ból ważne co jest potem
I każdej z was życzę takiego nastawienia
Ja bym chciała rodzić naturalnie, nie ważnie że dwójka i więcej wysiłku, ale prawdopodobnie czeka mnie cesarka, choc nie wiem na 100%, a do tego jeden brzdąc jeszcze się nie obrócił i leży sobie w poprzek łobuziak mały, a miejsca ma już niewiele :/
Eweska, az mi sie łezka w oku zakręciła, jak przeczytałam to co napisałas!
I to 10h było naprawdę do zniesienia ?
Trzymam kciuki abys rodziła tak jak chcesz Twoj szkrab ma jeszcze czas na zmiane pozycji Może spryciulce uda się jakoś przekręcic

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-28, 13:48   #1094
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez migotka03 Pokaż wiadomość
Witajcie Mamuśki! Jestem w szoku ile napisałyście. jeszcze wczoraj rano zaglądałam do was ale potem pojechałąm do gina a od gina do rodziców, bo nie mam jak wrócić do domu, dopiero TZ jak wracał z pracy to mnie zabrał (ach te autobusy, jest ich coraz mniej)
Z dzidzią w porządku, serduszko bije, ma 700g. Widziałąm ją też na 3d, trzymała sie za nosek No i gin potwierdziła dziewczynke wiec już nie bede miała wątpliwości. Ale jeszcze musze zastanowić sie nad imieniem bo nie jestem przekonana co do Paulinki, jest troche za długie, może macie jakieś pomysły?
Dostałam jeszcze od gin torbe z ulotkami i próbkami - butelke Avent, jakieś mleczko do prania, sudokrem, płyn do mycia Johnsons itp.
No i tak jak pisałam, połowy pytań zapomniałam i nie wypytalam o wszystko
No i bede musiała zrobić morfologie, mocz i glukoze blee, mam nadzieje że nie będzie tak źle.

Nie wiem czy was nadrobie, napewno nie dokładnie ale postaram sie
Gratuluję

Cytat:
Zdarza się i tak w niektórych szpitalach u mnie ostatnio jak leżałam w szpitalu to chyba z 10 osób było przy badaniu, ale na szczęście lekarzy którzy tam pracują no i był parawan więc wszyscy mi między nogi nie zaglądali
Ale słyszalam kiedyś jak babka opowiadała że czuła się strasznie jakby została zgwałcona bo przy badaniu było kilku studentów i każdy wkładał jej palucha i badał
Normalnie ja bym chyba z tamtąd wyszła jak najszybciej, ja rozumiem że studenci czy stażyści muszą się uczyć, ale powinni to jakoś inaczej zorganizować np. jeden student przy jednej pacjentce a nie cała chmara
Stary 2011-01-28, 13:49   #1095
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:

Spiąca się zrobiłam, nie wyrabiam z czytaniem Was normalnie szok, tyle produkujecie :P

Synal poszedł do sklepu, zakupki małe zrobić, tż popołudniu ma zrobić większe, ja przynajmniej nie będę musiała dźwigać
Ale wykorzystuję tych moich chłopców

Zaraz muszę nastawić obiadek i troszkę ogarnąć jeszcze mieszkanko.

Co do porodu to ja jak na razie wcale o nim nie myślę i się nie boję, moje nastawienie jest takie że i tak muszę urodzić i nikt tego za mnie nie zrobi, chwila bólu i po problemie, ale za to później jaka radość jak się zobaczy swoje skarby
2x za "wykorzystywanie" swoich facetów, też będę tak robić i za podejście do porodu!! Też staram się tak myśleć, jak ty Ewesko chwila ból i po problemie! Nie ja pierwsza będę rodzić i nie ostatnia.. a wszystko co przeżycia chyba, nie?

Ddaaiissyy podobne mamy skojarzenia Zresztą mam wrażenie, że wiele rzeczy i poglądów nas lączy

Migotka super, że na wizytce u gina wszytsko ok! ..i dziewczynka fajowo!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-01-28, 13:49   #1096
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
o matko i córko!!! ja bym powiedziała zeby sobie poszli i nie zycze sobei ich obecnosci. wiem ze sie musza uczyuc ale moze jakos w mniejszych grupkach byłoby intymnuiej;p

Cytat:
Grazin mam planowane cięcie,ponieważ to moja 3 cesarka i zaden lekarz z którym rozmawiałam no i mój gin nie pozwola mi rodzić sn
Vipek przyspieszyli wg OM termin na 10.06.11
Kochana a Ty się nie martw bo nawet najlepsi się mylą,zobaczysz dzidzia zdrowa się urodzi
Eweska mam koleżankę i urodziła bliźniaki sn,a chudzielec z niej straszny.Oby drugie dzieciatko ułożyło się prawidłowo i bedzie dobrze,namawiaj je aby zmieniło pozycję
aha kasiu ile masz dzieciaczków?
Stary 2011-01-28, 13:50   #1097
matallewar
Zakorzenienie

ddaaiissyy właśnie zauważyłam, że masz termin na 10.06
Tak się mój wujek i brat urodzili

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:51   #1098
Herta_h
Raczkowanie

zresztą mam jakies dziwne uczucie że u nas w Polsce porody i mała ciąża sa jakoś mało intymnie traktowane w szpitalach
Stary 2011-01-28, 13:52   #1099
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Mam nadzieję, że zmieni pozycję, wolę sn niż później męczyć się po cesarce, ale dzidziolek już od 2 miesięcy nie zmienił pozycji, może umyśli mu się na sam koniec
No i nie wiem jak u mnie w szpitalu patrzą na porody bliźniacze, czy z góry zakładają cesarkę czy sn.
Cytat:
Eweska, az mi sie łezka w oku zakręciła, jak przeczytałam to co napisałas!
I to 10h było naprawdę do zniesienia ?
Trzymam kciuki abys rodziła tak jak chcesz Twoj szkrab ma jeszcze czas na zmiane pozycji Może spryciulce uda się jakoś przekręcic
Kochana chwilami było ciężko, ale wszystko jest do zniesienia, teraz jeszcze jest wygoda bo można poprosić o znieczulenie, a 11lat temu nie było o tym mowy.
Stary 2011-01-28, 13:55   #1100
caffelate05
Rozeznanie

Dziewczyny a w którym tc nasze dzieciaczki się zaczynają ustawiać główką w dół?

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:56   #1101
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Ddaaiissyy podobne mamy skojarzenia Zresztą mam wrażenie, że wiele rzeczy i poglądów nas lączy
jakas bratnia dusza cycus jaki jestes znak zodiaku? Moze tu coś jest na rzeczy ja jestem sierpniowa dziewczynka - panna (znak zodiaku oczywiscie, bo tak, to juz mężatka )

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
ddaaiissyy właśnie zauważyłam, że masz termin na 10.06
Tak się mój wujek i brat urodzili
dokładnie tak - na 10.06 Ojej fajowo !! Oczywiście są to jedni z najfajniejszych facetów jakich znasz, prawda matallewar :brzyda l:
To jest bliźniak ??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-28, 13:58   #1102
agus87
Zakorzenienie

Cytat:

no to kochana decyzja nalezy do ciebie
Stary 2011-01-28, 13:59   #1103
mimbi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
: hahaha: przepraszam nie mogłam się powstrzymać. Nie martw się tż szybciutko naprawi i bedzie picuś glancuś
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość

trzymasz kosmetyki w lazience ?????????????
jakaś dziwna jesteś !!!!
lodówka - to jest miejsce idealne!!! (dobrze ze od niej nie wyrwał drzwi )
Helou. Zainteresowanych informuje, ze kosmetyki NADAL trzymam w lazience. A ze dewastacja szafki odbyla sie wczoraj w nocy - dzisiaj od rana straszy mnie wielka dziura w ktorej widac moje kremy i toniki. W sumie moze jest to metoda na dodatkowy odwyk, jak sie tak napatrze to az mi siebie zal, ze taka glupia bylam i wszystkiego nakupowalam.
A drzwi wyrwal konkretnie - z obu zawiasow. Coz, jak sie ma faceta co podnosil ciezary, to nawet Bogu ducha winne waciki nie moga byc bezpieczne

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja obudzilam sie z bolem rwy
teraz ledwo chodze
kuleje do takigo stopnia, ze kula by sie przydala
Jak ja Ci wspolczuje, znam doskonale ten bol!!! Przez 2 dni nie bylam w stanie sie w ogole ruszac. Pociesze Cie, ze nic nie robilam, a samo przeszlo po ok.2 tyg. Chociaz dzisiaj mnie przeszedl taki impuls po nodze i zaraz sie zaczelam bac, ze wraca do cholerstwo.

Cytat:
Napisane przez vipek Pokaż wiadomość
Uff i jakoś mi lepiej- wygadałam się, wyżaliłam i od razu lepiej.

Nie miałam z kim pogadać- o tych wszystkich problemach wie tylko mój mąż- i chyba za bardzo to wszystko mnie męczyło.

Dzięuję WAM wszystkim- wybaczcie nie będę dziękować pojedyńczo bo WAS tu tyle że na razie nie ogarniam
Vipek trzymaj sie mocno! Jestesmy od pomagania! Jak ja tu trafilam to praktycznie nie chcialam tego dziecka, a teraz mam fiola i kupuje bodziaki i inne cuda. Wszystko dzieki dziewczynom, uwierz, to naprawde pomaga. Internetowa terapia grupowa

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Poza tym Grazin, jakoś się nie mogę przyzwyczaić, że Gosia masz na imię.. dla mnie chyba już Grażynką będziesz.. pseudo nasuwa za wiele skojarzeń ..i współczułaski co do gardła oby szybko przeszło.. Ja zawsze płukam wodą z solą.. ohyda! ale na mnie działa

Wróciłam z miasta, oczywiście nie z pustymi rękami ogarnę w domku i wrzucę fotki ciuszków

Widziałyście ten filmik? zerknijcie:
http://www.wykop.pl/link/605293/jak-widzi-noworodek/
A to Ty nie jestes Grazyna? Az zerknelam na pierwsza strone, bylam pewna ze jestes Grazynka Film obejrzalam, super - zobaczcie co znalazlam - niezly kosmos nie? Chyba tego nie wklejalam, zobaczta co nas czeka
http://www.wykop.pl/link/534611/dysk...ego-czlowieka/

PS. Czy ktoras z Was ma jakas zlota rade jak prasowac posciel? Bo nawet Perfekcyjna Pani Domu w swojej magicznej ksiazce tysiaca rad wspomina o tym w jednym zdaniu. Wyprasowalam z 10 kompletow i chyba nie trafilam jeszcze na jakis system, plecy mnie rypia okrutnie, a tu przede mna jeszcze koszule... Choc koszule w porownaniu z posciela to pieszczota a nie prasowanie.
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 13:59   #1104
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
hmm no własnie nie wiem, bo moja mała w 19tc leżała już główką na dół (tak mi pani dr powiedziała na usg polowkowym)

Cytat:
Mam nadzieję, że zmieni pozycję, wolę sn niż później męczyć się po cesarce, ale dzidziolek już od 2 miesięcy nie zmienił pozycji, może umyśli mu się na sam koniec
No i nie wiem jak u mnie w szpitalu patrzą na porody bliźniacze, czy z góry zakładają cesarkę czy sn.
Kochana chwilami było ciężko, ale wszystko jest do zniesienia, teraz jeszcze jest wygoda bo można poprosić o znieczulenie, a 11lat temu nie było o tym mowy.
no własnie jak jest z tym ZZO.... czy ono pomaga choć minimalnie na bóle porodowe ???

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-28, 13:59   #1105
Herta_h
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
znalazłam artykuł:
Większość maluchów układa się w brzuchu swojej mamy we właściwe położeniu (podłużnym główkowym) między 32. a 36. tygodniem życia płodowego. Jeśli jednak twojemu maleństwu nie spieszy się z tym, postaraj się nie martwić na zapas. Niektóre dzieci długo trzymają w niepewności swoich rodziców i lekarzy – czekają z obrotem aż do kilku, kilkunastu dni przed porodem.
Stary 2011-01-28, 13:59   #1106
kasia1361
Zadomowienie

GG do kasia1361 Send a message via Skype™ to kasia1361

grazin mam 2 synów ,miałabym 3 ten pierwszy urodził się martwy w 32 tc

https://wizaz.pl/forum/album.php?albumid=2422

Kacperek
27.05.2004r,
34 tc,2650 i 51 cm

Igorek
04.07.2006r
39 tc,3520 i 57 cm

Martynka
31.05.2011r
38 tc,3600 i 53 cm

kasia1361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:01   #1107
bzyczka1
Zakorzenienie

Dziewczyny mam prośbę, gdybyście spotkały na allegro pościel do łóżeczka bez wzorów, kremową, ecru bądź jakikolwiek inny kolor, byle bez wzorów. Dajcie mi znać. Błagam

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:04   #1108
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mimbi, ale link !!!!!! Thx
Doświadczone mamusie - powiedzcie, faktycznie tak widac ruszający sie brzuszek? Czy to jakiś anormalny przypadek?? W szoku jestem

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-01-28, 14:04   #1109
vanes
Wtajemniczenie

GG do vanes

ale chyba kobieta musi wyrazić zgodę na to żeby byli studenci??
to dopiero byłaby tragedia rodzic na oczach tylu ludzi oMG

80 79 78 76 75 74 73 72 71 70 69 68 67 66
6564 63 62 61 60 59 58 57 56 55
vanes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-01-28, 14:04   #1110
vipek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Helou. Zainteresowanych informuje, ze kosmetyki NADAL trzymam w lazience. A ze dewastacja szafki odbyla sie wczoraj w nocy - dzisiaj od rana straszy mnie wielka dziura w ktorej widac moje kremy i toniki. W sumie moze jest to metoda na dodatkowy odwyk, jak sie tak napatrze to az mi siebie zal, ze taka glupia bylam i wszystkiego nakupowalam.
A drzwi wyrwal konkretnie - z obu zawiasow. Coz, jak sie ma faceta co podnosil ciezary, to nawet Bogu ducha winne waciki nie moga byc bezpieczne

Vipek trzymaj sie mocno! Jestesmy od pomagania! Jak ja tu trafilam to praktycznie nie chcialam tego dziecka, a teraz mam fiola i kupuje bodziaki i inne cuda. Wszystko dzieki dziewczynom, uwierz, to naprawde pomaga. Internetowa terapia grupowa .
ło matko- demolować własną łazienkę i ciężarną stresować..

dziękuję

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości