Żony 2011 :) - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-12-28, 15:49   #1081
morenica
Zakorzenienie

Dot.: Żony 2011 :)

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Hej Żonki,

Jak Wam się układa po ślubie co? Czy są tu takie Panie które po ślubie i zamieszkaniu razem musiały długo się docierać ze swoim partnerem?
Jestem 2 miesiące po ślubie. Pierwszy miesiąc był super, ale ten drugi...
Prawie ciągle się kłócimy. Co uda nam się pogodzić to zaraz znajdzie się kolejny powód do sprzeczki... Ciężko jest.
Ja nie widzę różnicy przed a po ślubie. Mieszjaliśmy razem przed. docieramy się ciągle i cały czas. Nie ma chyba dosłownie dnia bez kłótni, a to o moje palenie papierosów, a to o inne rzeczy. Nie wiem jak długo Nam zajmie docieranie się :P

Cytat:
Napisane przez megamag Pokaż wiadomość
A może mąż się boi, że będzie na Ciebie miała zły wpływ, wiem to głupie, ale faceci mają czasem takie dzikie pomysły. :p
A wiesz że mi to właśnie powiedział???
morenica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 18:32   #1082
goosia207
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Hej Żonki,

Jak Wam się układa po ślubie co? Czy są tu takie Panie które po ślubie i zamieszkaniu razem musiały długo się docierać ze swoim partnerem?
Prawie ciągle się kłócimy. Co uda nam się pogodzić to zaraz znajdzie się kolejny powód do sprzeczki... Ciężko jest.
My zamieszkaliśmy ze sobą rok przed ślubem (wcześniej u siebie spaliśmy w weekendy, rzadziej w tygodniu). Kłóciliśmy się o wszystko teraz już jest ok Najważniejsze żeby jasno wyrazić czego się oczekuje od drugiej osoby
Stary 2011-12-28, 19:42   #1083
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Hej Żonki,

my zamieszkaliśmy razem 3 miesiące przed ślubem, wcześniej tż pomieszkiwał u mnie tak do kilku dni. taki okres typowego docierania się trwał chyba przez pół roku mieszkania razem i było bardzo różnie, raz cudownie, a nie raz strasznie się kłóciliśmy a powodów mieliśmy tysiące, bo na początku jeszcze przygotowania do ślubu i stres, a poza tym to takie chyba "typowe" powody w stylu: w złe miejsce odłożone ciuchy, brudne naczynia w zlewie, i inne równie ważne sytuacje. momentami był to dla nas na prawdę trudny okres, ale jest coraz lepiej. kłótnie nadal nam się zdarzają, ale jest duuuuuużo lepiej niż na początku.
Cierpliwości, trzeba trochę czasu, żeby się dotrzeć.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-28, 20:12   #1084
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Dziękuję Wam za odpowiedzi
Widzę, że sporo dziewczyn jest po podobnych przejściach i wierzę, że nam też się uda.
W sumie przed ślubem też razem pomieszkiwaliśmy, ale jak się miało od siebie te kilka dni przerwy to łatwiej był znieść wszelkie niezgody. Teraz tych przerw nie ma więc tak jak piszecie, trzeba sobie wszystko dokładnie wyjaśniać i szukać kompromisu.
Stary 2011-12-28, 20:19   #1085
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Hej Żonki,

My mieszkamy z sobą 8 miesięcy i powiem tak- lekko nie jest Kłócimy się dość często, ale wierzę, że będzie lepiej Ktoś czasem musi odpuścić albo niekiedy wręcz przeciwnie. Różnie to bywa. Ale ogólnie nie mogę narzekać. Jak posłucham jacy niektórzy faceci to lenie albo że mają dwie lewe ręce albo że trzeba panu usługiwać to naprawdę współczuję...

Cytat:
Napisane przez the rock Pokaż wiadomość
My ogólnie chyba lubimy się kłócić

Ewik
chciałam napisać, że orzechowiec wyszedł bomba
I na pewno jeszcze nie raz go zrobię
Dzieki za przepis
My chyba też lubimy się kłócić, bo powód zawsze się znajdzie

Bardzo się cieszę, że orzechowiec smakował Byłam pewna, że tak będzie

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 06:56   #1086
Tanitka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki
wczoraj i dzisiaj robiłam test ... bo @ już 10 dni nie przychodzi ... no i wyszedł pozytywny ... :P
gratuluje

Cytat:
Hej Żonki,

u nas jest roznie. Teraz zaczyna sie ukladac, bo uczymy sie kompromisu,ale to chyba dosyc normalne, ze 2 rozne charaktery musza sie dobrze poznac i zaakceptowac. A to wymaga czasu

u nas po pierwszych wspolnych swietach niekoniecznie dobrze... Ja cale swieta lezalam z grypa zoladkowa, wiec jakos ich nie odczulam, a tak na nie czekalam
Stary 2011-12-29, 09:34   #1087
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
u nas po pierwszych wspolnych swietach niekoniecznie dobrze... Ja cale swieta lezalam z grypa zoladkowa, wiec jakos ich nie odczulam, a tak na nie czekalam
Szczerze współczuję

U Was też jest tak pochmurnie? U mnie jest okropnie, wstałam z bólem głowy i w ogóle jakoś tak kiepsko się czuję.

Dominika

Alicja

Edytowane przez Ewik86
Czas edycji: 2011-12-29 o 09:36

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-12-29, 09:53   #1088
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Szczerze współczuję

U Was też jest tak pochmurnie? U mnie jest okropnie, wstałam z bólem głowy i w ogóle jakoś tak kiepsko się czuję.

Tak u mnie niby ciepło 6 stopni ale strasznie ciemno i ponuro tylko się położyć i spać.
Aldrin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 10:10   #1089
ivona84
Zakorzenienie

GG do ivona84

My w sumie już mieszkamy 2,5 roku i w większości prowodyrem kłótni byłam ja, ale odkad siedzę na zwolnieniu jest spokój - chyba praca mnie zbytnio stresowała

U mnie też ponuro i prawie cała noc nie spałam, bo wieczorem dopadł mnie taki katar i w ogólejakieś choróbsko, a co ja mogę brać - witaminę C i paraceptamol - lata swietlne się można tym leczyć do skutku. Jutro będę się widziała z moją lekarką to mi powie co jeszcze mogę wziąć.
Akurat mnie dopadło na Sylwka i chyba nici z imprezy

64 => 55
ivona84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 10:50   #1090
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
My w sumie już mieszkamy 2,5 roku i w większości prowodyrem kłótni byłam ja, ale odkad siedzę na zwolnieniu jest spokój - chyba praca mnie zbytnio stresowała

U mnie też ponuro i prawie cała noc nie spałam, bo wieczorem dopadł mnie taki katar i w ogólejakieś choróbsko, a co ja mogę brać - witaminę C i paraceptamol - lata swietlne się można tym leczyć do skutku. Jutro będę się widziała z moją lekarką to mi powie co jeszcze mogę wziąć.
Akurat mnie dopadło na Sylwka i chyba nici z imprezy
Do sylwestra masz jeszcze 2 dni będzie lepiej mnie choroba trzymała 3 dni ale tylko jeden dzień czułam się fatalnie, no ale ja brałam tabletki. A ty zrób sobie herbatę z dużą ilością cytryny i kładź się pod kocyk i staraj się dużo spać na pewno pomoże. Zdówka życzę
Stary 2011-12-29, 10:57   #1091
smerfetka_25
Raczkowanie

Cześć dziewczyny! Ja z mężem mieszkaliśmy razem na studiach, później każdy wrócił do swoich domów i tak na odległość ponad rok aż do samego ślubu ( sierpień 2011) widywalismy się raz góra dwa w miesiącu ... bałam się, że nie damy rady ale daliśmy! teraz jest naprawdę dobrze szczególnie pierwsze tygodnie po ślubie podróż poślubna , przeprowadzka do własnego (choć wynajmowanego) mieszkanka ta rozłąka przed ślubem wyszła nam tylko na dobre, bo teraz nie możemy się sobą nacieszyć Pozdrawiam wszystkie młode mężatki!
smerfetka_25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 12:13   #1092
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Tanitka Pokaż wiadomość
Współczuję grypy żołądkowej, kiedyś byłam przez to paskudztwo ponad tydzień na zwolnieniu

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Pochmurno i wieje. Też mnie głowa boli
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 12:27   #1093
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Mnie też boli głowa od wczoraj

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 12:40   #1094
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Mnie też boli głowa od wczoraj
To przez pogodę pewnie.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 12:50   #1095
megamag
BAN stały

Cytat:
Napisane przez morenica Pokaż wiadomość
A wiesz że mi to właśnie powiedział???
Haha jednak faceci są przewidywalni, nawet w dziwactwach. To przecież bez sensu - to że na przykład ktoś często zmienia partnerów, nie znaczy, że Ty zaczniesz tak samo robić. Niby mężczyźni tacy logiczni, a jak przyjdzie co do czego...

Już prawie były mąż mojej przyjaciółki nie pozwalał jej się ze mną spotykać, bo ona byłą właśnie taka cicha i spokojna, a ja bardziej imprezowa.

Kurcze obudziłam się dzisiaj z bólem gardła i katarem, a już wczoraj mąż zapłacił nam za sylwestra w multikinie... Nie chcę, żeby mnie ominął.
megamag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-29, 18:24   #1096
morenica
Zakorzenienie

Ja nie bronię mu spotkań z Jego znajomymi - chociaż jego Przyjaciel nie jest do końca wierny swojej żonie i jakoś nie przyszło mi do głowy, że skoro On zdradza to będzie miał zły wpływ na mojego Męża

A my się do Sylwestra przygotowujemy. Mamy zrobione zakupy, rozdzielone co kto robi ze znajomych. Ja jeszcze szukam jakiejś bluzki, sukienki...ale że mi się przytyło to ciężko mi coś znaleźć w czym się czuję dobrze. Ale jeszcze jutro poszukam w jednym sklepie...
Stary 2011-12-29, 21:13   #1097
dorka24
Rozeznanie

kibitki a ja tak czytam i czytam bo ostatnio zaglądałam przed świętami tutaj
dzisiaj wróciliśmy dopiero od rodziców.
święta minęły ok choć przydałoby się trochę śniegu bo zupełnie ich nie czułam.
Byliśmy na dwóch wigiliach, sporo jedliśmy i piliśmy przez te święta, mam nadzieję że szybko wrócę do wcześniejszej wagi.
jedna nocka w naszym mieszkanku a jutro jedziemy na sylwester we dwoje nad jeziorkiem to nasze miejsce w które jeździmy zawsze latem a tym razem w okresie zimowym może zrobi się trochę biało ...

lipus89 gratulacje !! świetny prezent na święta

dużo z Was chorowało przez święta mam nadzieję że mnie to ominie.

a ja poruszę bardziej przyjemne tematy Prezenty świąteczne
co dostałyście z mężami pod choinkę?

My rodzicom powiedzieliśmy co chcemy moim zestaw talerzy obiadowych (białe nowoczesne i porządne, posłużą przez lata) a teście kupili komplet sztućców które ku mojemu zdziwieniu trafiły w mój gust i są bardzo dobrej firmy.
Od mojej siostry dostaliśmy zestaw do wina (korkociąg, dwie "zatyczki" do butelki, lejek i pierścień na szyjkę żeby nie ściekało po butelce) jeśli ktoś to ma to będzie wiedział o co chodzi bo ja nie znam fachowych nazw
od brata męża - klawiaturę i myszkę bezprzewodową, bo po nowym roku planujemy kupić sobie dobry komputer, bo ten co mamy strasznie wolny.
A od męża dostałam książeczkę o mojej pasji, przyda się bo jeszcze nie wszystko wiem na ten temat i olejek do masażu czekoladowy no teraz mam masażyk prawie codziennie, ciekawe jak długo

miłość przyjaźń zaufanie ... kocham

Edytowane przez dorka24
Czas edycji: 2011-12-29 o 21:23
dorka24 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 10:35   #1098
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez dorka24 Pokaż wiadomość
u nas tak średnio robi się prezenty, tzn my robiliśmy jakieś tak, żeby trafiły w gust, a przekonałam się, że na wigilii u teściów wszyscy poza nami zrobili prezenty w stylu słodycze, owoce, ciasteczka, alkohole, więc takowe dostaliśmy. za to od rodziców dostaliśmy pieniądze, od babci też jakieś słodycze i kaska, ale to już moja mama tłukła babci do głowy, by nic nie kupowała i jak bardzo chce to lepiej żeby dała pieniądze (babcia ma fatalny gust jeśli chodzi o prezenty..), a moja siostra nie zrobiła nikomu żadnego prezentu, choć sama podostawała (ale ona taka już jest). no i od rodziców męża dostaliśmy telewizor, tzn już jakiś czas temu powiedzieli nam, że mamy sobie kupić tv jako prezent na mikołaja i gwiazdkę a oni oddadzą nam kasę, no i 2 dni temu kupiliśmy.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 10:38   #1099
Konto usunięte

Cytat:
Od męża biżuterię, od rodziny narzutę na łóżko i bon do sklepu z kawą i herbatą Skromnie, bo i my w tym roku nie wydawaliśmy dużo na prezenty.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-12-30, 10:52   #1100
Aldrin
Zakorzenienie

Cytat:
U nas podobnie jak co roku większość prezentów to ubrania, mąż dostał komplet ubrań do gry w nogę a ja ubrania na co dzień, nawzajem również daliśmy sobie prezenty w postaci ubrań, od dziadków dostaliśmy natomiast pieniądze, od teściów również.
Stary 2011-12-30, 11:44   #1101
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

U nas pod choinkę dostaje się drobiazgi, tak do ok. 50 zł. Ja dostałam moje ulubine perfumy, szczotkę do włosów tangle teezer kosmetyki z inglota (miętowy lakier, czarna kredka i róż), kilka świeczek, i zestaw 2 filiżanek

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-30, 18:01   #1102
Ewik86
Zakorzenienie

Od męża dostałam perfumy, kredkę do oczu z rozcieraczem, lakier do paznokci i słodycze. Od moich rodziców dostałam koszulkę do spania, figi, krem do twarzy, od siostry pasyjkę, od teściów pieniądze, a od babci męża dostaliśmy wspólnie pieniądze, słodycze, pyszny boczek pieczony i pysznego kurczaka nadziewanego

Dostałam też storczyka, ale to na imieniny

Dominika

Alicja
Stary 2011-12-30, 18:13   #1103
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Ja dostałam moje ukochane perfumy od męża od rodziców deskę do prasowania <w końcu mam > i portfel od przyjaciółki

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 10:02   #1104
morenica
Zakorzenienie

U Nas nie ma tradycji robienia sobie prezentów, ale takie drobne zrobiliśmy. dla rodziców głównie kosmetyki, kalendarz dla taty, dla dziadków tak samo. Od dziadków my dostaliśmy pieniądze, no a rodzice pomogli Nam kupić nowy samochód

Kochane, życzę Wam udanego Nowego Roku i oby ten przyszły rok był dla Nas jeszcze lepszy
Stary 2011-12-31, 10:23   #1105
Tanitka
Rozeznanie

Zonki wszystkiego dobrego w nowym roku

Choć mi troche przykro, że ten 2011 już się kończy, bo przecież dla nas był najpiękniejszy
Stary 2011-12-31, 12:36   #1106
niunia32
Zakorzenienie

Do Siego ROku !!!

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 14:30   #1107
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
hej dziewuszki
wczoraj i dzisiaj robiłam test ... bo @ już 10 dni nie przychodzi ... no i wyszedł pozytywny ... :P

Gratulacje

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Widze że tu jeszcze prezentowo. My nie robiliśmy sobie wielkich prezentów, od męża dostałam książkę Stephen'a King'a Ręka mistrza niemoge sie doczekać aż zaczne czytać od teściów wisiorek z kamieniem svaworkiego Od szwagra jednego wino mniam a od drugiego skarbczyk małżeński

Wszystkiego dobrego na nowy rok .Szkoda bo kończy sie nasz ślubny rok Do Siego
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-31, 15:31   #1108
JennyAniolek
Zakorzenienie

Fajerwerki, bal, muzyka,
już szampana każdy łyka.
Stary rok się w Nowy zmienia
przy okazji ślę życzenia:
zdrowia, szczęścia, pomyślności,
górę szmalu i miłości.
Mnóstwa uniesień po zmroku
życzę Tobie w Nowym 2012 Roku.

Szampańskiej zabawy & Szczęśliwego Nowego Roku
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg celebrate-happy-new-year-wallpaper1.jpg (96,4 KB, 0 załadowań)

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-01-01, 17:37   #1109
martusienka
Wtajemniczenie

Ja również przyłączam się do najlepszych życzeń noworocznych. Ciężko będzie przebić rok z naszymi wspaniałymi ślubami i weselami, ale kto wie, co będzie w tym roku? Może kolejne szczęścia, jak dzieci na przykład? Ja zaczęłam o tym ostatnio myśleć, ale im bardziej poważne stają się te myśli to zaraz ściska mnie w żołądku i dochodzę do wniosku, że chyba jeszcze nie jestem gotowa. Tylko czy kiedykolwiek będę?

Mam nadzieję, że wasza noc sylwestrowa była bardziej udana niż moja, którą z gorączką spędziłam w łóżku...
Stary 2012-01-01, 18:38   #1110
smerfunia25
Raczkowanie

Witajcie Aż mi troszkę wstyd, bo często tu zaglądam i Was sobie poczytuje, ale bardzo rzadko coś daje od siebie. Bardzo przepraszam i postanawiam sobie na przyszły rok czasami dołączyć do Waszych rozmów.
Życzę wszystkim Sczęśliwego Nowego Roku i spełnienia marzeń Troszke mi szkoda, że mam już za sobą ten wielki dzień Był cudowny i gdybym tylko miała pieniążki to pobieralibyśmy się przynajmniej raz w roku

Jeszcze raz wszystkiego najlepszego kochane

Edytowane przez smerfunia25
Czas edycji: 2012-01-01 o 18:40
smerfunia25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości