|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: DIETA DUKANA od nowego roku - cz. V, już nas wiele mniej!:)
Cytat:
|
|
#1082 |
|
Rozeznanie
|
Juz nie spada
Pisalam chyba wczoraj ze w sumie od 3 dni trzyma się waga 50-50,1 kg wiec jest super. Ale jak psychicznie czuje sie fajne-heh , ni epowinnam czuć się dobrze, no ale takie ciągoty mialam do banankow ze az mi lżej teraz na duszy
|
#1083 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Ja bym byla za tym żebyś jadła dziś normalnie Fajny avatar
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A na avatarze-moja "coreczka" he taka inna . Kurde sorki z aoff top ale zamiescilam mikroreklame bo chce wynając swoje mieszkanka na sezon, a nie wiem co mam wpisac w polu http;// i nie da sie przez to przeczytac cąlości ratunku
|
|
#1085 | |
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
HehCzereśnie A co wpisujesz w tym polu?
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
chyba juz wiem..tam trzeba odnosnik do strony z ofertą. TYLKO ze ja takiej strony nie mam
Bo tam jest napisane http:// i trzeba wprowadzić JAKIS adres Zdje sie ze np adres , jak gdzies indziej tez się reklamuję. Tylko problem w tym ze ja oglaszam się tylko w gazetkach, na necie raczej nie.
|
#1087 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
MAm nadzieję, że noga "urośnie" Mój tata ma jedną nogę krótszą (w dzieciństwie chcieli mu ją amputować, ale babcia się nie zgodziła,karmiła go jakimiś galaretami i noga uratowana). Teraz ma przez te nogę problemy z kręgosłupem. Od kilku lat ma przyznana rentę i chodzi w specjalnym obuwiu.Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 | ||
|
Wtajemniczenie
|
o ja
![]() Cytat:
![]() a III fazę bym przedłużyła o tyle ile spadło dodatkowo, czyli 30 dni więcej;P [QUOTE=mroziq;26965353]Dzień dobry Cytat:
no do niczego innego matura nie potrzebna ![]() ja zawaliłam koło... zła jestem na faceta bo dał podchwytliwe pytania których nie przerabialiśmy... a wiem, że umiałam zrobić większość zadań... no ale cóż, będę musiała zdawać ten egzamin;/ TŻ mi na pocieszenie zrobił jajeczniczkę z wędlinką...
|
|
|
#1089 | ||
|
Zadomowienie
|
A tak w ogóle, to chciałam się przywitać po kilkudniowej nieobecności. Może któraś pamięta, że wybieraliśmy się o Pragi. Pogoda nam dopisała (a zapowiadali wszystkie dni deszczowe). Nie było jakoś bardzo ciepło, ale przynajmniej nie padało. Udało mi się w miarę trzymać zasad diety. Dużym plusem była kuchnia w pokoju. Wprawdzie bez piekarnika, mikrofalówki a nawet dobrej patelni, ale dało się coś pokombinować.
Co do produktów dostępnych w Czechach, to znalazłam tam pudding Dr. Oetkera ze skrobi kukurydzianej. Były też cukierki Alpenliebe bez cukru truskawkowe i kawowe. Dukan zezwala na jogurty owocowe bez cukru (nie wiem, dlaczego pisałyście, że nie wolno ) a ja znalazłam w Czechach serki owocowe Ovofit i myślę, że je tym bardziej można zjadać. Podaję skład: twaróg 68% jogurt z probiotykami 20% wsad owocowy 12% (ananas 40%, oligofruktoza?, skrobia kukurydziana modyfikowana, słodzony aspartamem i acesulfam K, aromat, barwnik kurkuma, witaminy) Wartości odżywcze w 100g: wartość energetyczna: 276kJ/65kcal białko: 8,5g węglowodany: 4,5g cukry: 3,3g tłuszcz: 1,5g kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8g błonnik: 0,8g sód: 0,03g witamina B1 0,22mg witamina B2 0,26mg witamina E 1,6mg Dla porównani wartości odżywcze w 100g Jogurtu pitnego 0% JOVI pomarańcza-mango wartość energetyczna: 216kJ/51kcal białko: 4,7g węglowodany: 7,9g tłuszcz: 0,05g Co do innych produktów, to serek wiejski (granulowany) znalazłam tylko 5%, Wędliny paczkowane też min. 5% tłuszczu. Był twaróg mielony w opakowaniach 250g a nie kilogramowych. Niestety, nie byłam w żadnym większym sklepie i nie wiem, czy coś jeszcze jest dostępnego. ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
![]() Tchnienie, może jednak uda się jakoś dobrze zaliczyć. Może zastosuje niespodziewane kryteria ![]() U nas na ostatnim roku na zaliczeniu z geometrii różniczkowej facet miał tak dziwne kryteria oceniania, że jedyną osobą, która zaliczyła koło i to na 5, była dziewczyna, która ze wszystkimi przedmiotami, nawet najłatwiejszymi, zawsze miała problemy z zaliczeniem
|
||
|
|
|
#1090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
za to, że mimo trudnych warunków nie opuściłaś dukana takie wypad mmmmmm, jak na razie ja tylko pomarzyć mogę
|
|
#1091 |
|
Rozeznanie
|
Udalo się zamiescic tę stronke do reklamy, kurde no, jednak internet nei jest moją mocna stroną
![]() Ja już chce pobiegac A do jutra musze wytrzymac, ponadto u nas leje i wiatr taki ze morze slychac w mieszkaniu Pogoda paskudna
|
|
#1092 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
cześć chudzinki
nie wiem czemu ale od rana mam dobry humor Cytat:
powodzenia w sprawie pracy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kochana będzie dobrze, 90 km to nie tak daleko, a z teściową sobie poradzisz, może bedzie łatwiej wam sie dogadać jak męza nie bedzie? może warto spróbować, a jak nie to jedź do mamy i odpocznij jesteśmy z Tobą. Cytat:
![]() Cytat:
, ale TŻ na pewno poprawił Ci nastrój Kochane nie wiem co mi się dzieje, ale chodzę spać coraz później i wstaje coraz wcześniej, własnie jestem w pracy, ale juz się napracowałam więc zaglądał do was Rano stanełam na wagę a ona dziś bardzo mile mnie zaskoczyła i pokazała -1,20 kg ---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:07 ---------- Cytat:
więc wysyłam Ci kilka promienii jak Ci zazdroszczę SOPOTU |
||||||
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
@mandarynkka86: szkoda, że bez dzieci
Nawet jeśli nauczone czystości ? ![]() Kurcze cały czas czuję się jakoś napompowana, choć juz parę dni po @, wreszcie był spadek 0,5 kg, czyli od początku jakieś 4,5-5 kg, czyli bez szału, po ciuchach też nie widzę, że luźniejsze... Nogi dziś trochę szczuplejsze, są nawet zarysy kostek ![]() Jutro jadę w delegację do Wawy... jutro mam P , jakieś papu muszę wymyśleć, w sumie 17 h będę poza domem
|
|
#1094 |
|
amor vincit omnia
|
witajcie
mogę się przyłączyć? od jutra przechodzę na Dukana, bo na MŻ+WR w neicałe 2 miesiące zgubiłam 5kg, ale mam spory zastój ( a wręcz jest ponad 0,5kg na plusie ). Dukan to moja cicha nadzieja na zgubienie pozostałych 6kg
|
|
|
|
#1095 | ||
|
Szara Eminencja
|
Cytat:
Że to przecież stabilizacja... Nie będe tej fazy przedłużac Cytat:
Witamy, ile masz wzrostu? Test zrobiony? |
||
|
|
|
#1096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Myślę ,że jeśli będziesz stosować się do zasad to będzie ok Ja wczoraj nagrzeszyłam -zjadłam plaster szynki własnego wyrobu ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:56 ---------- Halo!!! Co tu taka cisza się zrobiła? Normalnie to nie nadążałam czytać ,a teraz to chyba pogoda wypędziła wszystkich z domów .Nawet nie ma kto mnie opierniczyć .
|
|
#1097 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i za tydzień mam zerówkę z tego przedmiotu, a gdybym zaliczyła ćwiczenia na 4 to nie musiałabym jej pisać. i co tu zrobić?! wr... a wyniki pewnie za tydzień, w dzień zerówki.... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() byłam na takim spotkaniu z panią dietetyk w ramach projektu organizowanego przez moją uczelnie i miałam pomiary na analizatorze, wyszło, że mam w sobie 18 kg tłuszczu:P, ale min. 12 dla mnie jest konieczne. więc po rozmowie z Panią deitetyk która obejrzała moje wyniki, powiedziała, że wystarczyłoby tak 59, ale nic by się też nie stało jakby było 55-56, ale to już takie minimum ![]() porozmawiałyśmy o Dukanie, nie była przeciwna, jeśli ktoś podchodzi z głową, ale podziwiała mnnie, że planuję zrobić III fazę, bo sporo osób po Dukanie do niej przychodzi, bo ma jojo zapraszała mnnie po, na sprawdzenie kompozycji ciała i ewentualnie na jakieś porady dot odżywiania już na zawsze;P miła kobieta![]() lecę na wibro;P
|
|
|
#1098 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja z UStki![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ---------- Cytat:
![]() Niesteyy wyegzekwowanie kwoty za zniszczenia nie bylo mozliwe (a bawienie się w sądy itd to nasz chleb powszedniw pracy, wiec nie chcemy wprowadzac tego w zyciu prywatnym), a naprawienie szkód nie mozliwe z uwagi na to ze najemcy z Rzeszowa az ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
![]() Z Dukanem się uda:0
|
|
#1099 |
|
Zakorzenienie
|
hehe nie wiem gdzie ja zobaczyłam Sopot - chyba mi sie zamarzył
![]() a USTKI tez Ci zazdroszczę - spędziłam tam jedne z fajniejszych wakacji ![]() już po pracy - byłam dziś dzielna - koleżanka przyniosła weselne ciasta - ale się nie skusiłam, nawet nie patrzyłam na nie , a najgorsze jest to że nazywają mnie dzikusem , i żebym już przestała cudować i sie wygłupiać , a ja na przekór wszystkim i wszystkiemu nie będę się objadać tłustymi kremami, jak mam takie pyszności dukanowe do wyboru miłego popołudnia |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
U mnie drugi dzień fazy II. Nie ważę się bo mam @ i tylko się zdemotywuję kolejny raz stając na wagę Zwiedzam wszelkie fora o dukanie, czytam przepisy i poszerzam swoją wiedzę szkoda tylko, że czasu na gotowanie mało
w snach jest zawsze pięknie Ciepły dom, miejsca dość na twe wierne serce Przyjdzie czas spotkać się potarmosić uszy lub razem na spacer znowu gdzieś wyruszyć Lecz dziś sobie śnij Małymi kroczkami do celu! |
|
|
|
#1101 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny chyba zgrzeszyłam. chyba, bo w sumie nie mam pewności, napewno nieświadomie, jeśli już. zostałam oszukana
![]() byłam dziś na tym spotkaniu i niestety, nie miałam ze sobą wody (a zawsze noszę), znalazłam automaty z napojami - zero wody, zero coli light. pić mi się chciało to myślę - kupię herbatę. no i kupiłam, bez cukru, ale z cytryną. spoko-skoro cytryna może być do ryby, to w herbacie też będzie ok. ale ta herbata była dziwna...taka słodka... nie pijam z cytryną ostatnio więc może tak mi się wydawało, ale martwię się, że mógł być tam jednak cukier... wróciłam właśnie z wibry, natrzęsło mną:P
|
|
#1102 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
a potem żałowałam trochę bo fajnie byłoby poznać te wartości.... ale wiem że tłuszczu mam dużo bo z mięśniami u mnie słabo no i cycki to głównie tłuszcz a tam mam dobre kilka kg ![]() teraz już zastój mój jest uzasadniony w całości czyli znowu wpadam w niedoczynność, a już miałam wszystko ustabilizowane dobrze że chociaż AlAT i AspAT mi się obniżają, ciągle za dużo ale spadają ![]() a jeszcze baby z labu pomyliły sobie coś na moim skierowaniu i zamiast całkowitego cholesterolu zrobiły mi HDL ale obiecały na jutro gratis dobrze zrobić...na chwilkę tylko wpadłam... lecę do gina a potem do książek
|
||
|
|
|
#1103 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Aatena Czas edycji: 2011-05-17 o 18:35 |
||
|
|
|
#1104 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ---------- Cytat:
![]() Ależ mnie gość dziś zdenerwował na ćwiczeniach!!! wyobraźcie sobie, że dziewczyny z mojej grupy dostały temat do przygotowania i poprowadzenia go w grupie. Dobrze były przygotowane, każda miała coś do powiedzenia a nasz doktor z resocjalizacji (prowadzący przedmiot) non stop im przerywał i musiał swoje 3 grosze dodać co z konsekwencji poskutkowało ty, że dziewczyny się nie wyrobiły i musiały przedłużyć ćw ten gość ma swoje słówko, a mianowicie coś mówi i non stop między wyrazy wstawia te swoje: "nie?" koleżanka która siedziała z boku zaczęła liczyć ile razy powie to słówko i doszła do 395, przy czym on tylko swoje wstawki tylko dopowiadał. Normalnie co drugie słowo to było :nie?" już nieświadomie on to chyba gada a mnie nerwica bierze
|
|
#1105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie miałam czasu i nie miałam gdzie kupic... trudno, będe wiedzieć na przyszłość![]() a ja w poniedziałek prezentowałam i też baba przerywała, robiła uwagi, a np. na nastepnym slajdzie było wyjaśnione to co, kwestionowała...;P nie lubię takich, lepiej jak poczekają i na końcu powiedzą uwagi i tyle. budyń+kawa i zaraz na zakupyy z TŻtem..
|
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny! Zgrzeszyłam troszkę
Poszłam na randkę z TŻem do restauracji i zamówiłam grillowanego łososia z surówką,ale zapomniałam powiedzieć kelnerce żeby była bez oleju No i zjadłam...wprawdzie było go niewiele ale zawsze ![]() A tak poza tym wczoraj rozmawiałam z nie-dukanową koleżanką o bigosie z młodej kapustki i dzisiaj sobie zrobiłam z piersią z kurczaka <3 PYCHOTKA !
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#1108 |
|
Raczkowanie
|
na Dukanie jestem dopiero kilka dni i mam nadzieję, że mi pomożecie.
Czy często mogę pić jogurt menuB z mlekovity, jeśli w 100g ma 3,15g białka, 4,5g węgli i 0% tłuszczu ? |
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a i lepiej zgrzeszyć tłuszczem niż cukrem... ![]() jak najbardziej - są jogurtami o najlepszych parametrach. jednak nie przesadzaj z ilością, możesz wypić jako przekąskę jednak nie pij 5dziennie;P
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.

ratunku
A co wpisujesz w tym polu?
super
nie dziwi mnie w związku z tym zastój... mam nadzieję że jak się w końcu @ kiedyś skończy to będzie jakiś spadek
wczoraj zgrzeszyłam... wypiłam 1 drinka (sok pomidorowy + 40ml wódki)
wiem że mogłam odmówić itd ale okazja była taka że to było wyjście 'na piwo' z osobą która w przyszłości może stać się ważną osobą w moim życiu (kumacie kobietki o co chodzi
). bijcie! a ja obiecuję poprawę 

Jesteście niezastąpione !!