DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy? - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-29, 15:40   #1081
abcd4321
Przyczajenie

Dot.: Dobry dermatolog w warszawie

Poszukuję bardzo dobrego dermatologa z Krakowa, nfz bądź prywatnie, pozdrawiam i czekam na szybkie odpowiedzi
abcd4321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-30, 16:25   #1082
Iwant55kg
Przyczajenie

Dot.: DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy?

Czy ktoś może polecić dobrego dermatologa z Bydgoszczy (NFZ)?
Iwant55kg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-30, 17:10   #1083
alkaxy
biegam dla Zabawy

Cytat:
Napisane przez Iwant55kg Pokaż wiadomość
Czy ktoś może polecić dobrego dermatologa z Bydgoszczy (NFZ)?
dr Sokal z Kurpińskiego 12. Jest skuteczna i zna się na rzeczy.
alkaxy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-01, 10:36   #1084
Kreciola
Raczkowanie

Ja polecam dermatologa w Tarnowie - pani doktor Lidia Jantas, przyjmuje na fundusz. Jest najlepszym dermatologiem w całym Tarnowie.
Kreciola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-03, 19:52   #1085
chwast
Zakorzenienie

POZNAŃ kogo polecacie na NFZ w Poznaniu? Nie mam trądziku tylko odstawiłam tabletki i wychodzą mi takie pryszcze czerwone, bolące. Na razie jest ich kilka, ale na pewno będzie coraz więcej. Od 3 lat miałam sporadycznie jednego syfka w miesiącu więc jestem załamana
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-05, 10:31   #1086
BeataR89
Rozeznanie

Hej, czy ktoś poleci dermatologa z Sochaczewa?
Stary 2013-12-07, 00:23   #1087
pallstre
Raczkowanie

WROCŁAW- polecam doktor Kapelko-Trojanowską- bardzo miła kobieta
NIE POLECAM dr Ziarkiewicza- traktuje pacjenta jak przedmiot i bierze za 5-15 minut wizyty 120 zł
pallstre jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 13:45   #1088
Sucharek21
Raczkowanie

Szukam dobrego dermatologa z Częstochowy , zna ktoś ? Walczę z trądzikiem .
Sucharek21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-12-11, 15:44   #1089
Margot45
niecnotliwa dziewica

GG do Margot45

Cytat:
Napisane przez BeataR89 Pokaż wiadomość
Hej, czy ktoś poleci dermatologa z Sochaczewa?
Ostatnio był taki temat na forum sochaczewskim i co prawda nie wiem, jaki masz problem, ale sama korzystałam kiedys z porad dr Maćkowiaka (przyjmuje na NFZ w przychodni za starym szpitalem) ewentualnie słyszałam dobre opinie o dr Zegadło (ale o córce). Ta przyjmuje podobno gdzieś w Chodakowie, ale szczegółów nie znam, nie miałam z nia osobiście styczności).
Stary 2013-12-26, 18:00   #1090
CiastoPanda
Rozeznanie

Dziewczyny
ja wiem ze jest koniec roku i teraz nie mam co sie pchac na NFZ
ale juz teraz szukam adresow dermatologow zeby isc w styczniu i wpisywac sie na liste bo zapewne czekac bede znowu z miesiac albo i wiecej

szukam Trójmiasta- Gdynia najlepiej

proszę o jakies namiary
Stary 2014-01-02, 18:34   #1091
1141655
Zakorzenienie

Najlepszy dermatolog na NFZ w Gdyni przyjmuje w Przychodni na ul.Rozewskiej.Dr Tomasz Iwanowski

http://perfekcyjniewdomu.blogspot.com/
Mój drugi, prywatny, trochę o porządkach
1141655 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-03, 14:24   #1092
Soczystyy
Raczkowanie

Jest w Zawierciu jakiś dobry dermatolog który przyjmuje prywatnie ?
Soczystyy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-09, 23:38   #1093
dominisiaaaaa
Raczkowanie

GG do dominisiaaaaa

Witam

Potrzebuje na prawde dobrego dermatologa w Łodzi. Bede wdzieczna za podpowiedz. Chodzilam do kilku lekarzy ktorych nazwisk nie pamietam w Lux Medzie ale mam wrazenie ze tam skupiaja sie na tym jak wcisnac pacjentowi recepte na drogie masci itp. Wydawalam majatek na rozne specyfiki co jako tako dzialalo juz po fakcie ale nikt nie byl w stanie zaradzic temu zeby na mojej twarzy nie poajwialy sie juz wypryski. Mam 28 lat a moja twarz w niektorych miejscach wyglada jak u nastolatki. Mam juz tego dosyc i potrzebuje jakiego solidnego i wiarygodnego dermatologa. Bardzo prosze o informacje od osob z Łodzi. Pozdrawiam

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
dominisiaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-13, 11:59   #1094
Mini1991
Zakorzenienie

Ja polecam panią Bożenę Wróblewską-Palkę, przyjmuje w Lux Medzie przy ul. Legnickiej we Wrocławiu
Stary 2014-01-28, 13:26   #1095
callmehope
Przyczajenie

Dot.: dermatolog - kraków

Witam!! Dziś wybieram się na wizytę do pani dr... (?) ale wpadka nawet nie pamiętam jak ma na nazwisko... Woźniacka? Woźnicka? W przychodni Galla Derm. Nie za bardzo się zastanawialam nad wyborem lekarza bo zależało mi na godzinach popołudniowych... Zaczełam czegoś szukać na temat tej pani dr jakiś opinii itd... ale nic nie znalazłam... Wie ktoś, coś? Dam znać co dostałam jak wrócę!
callmehope jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 14:23   #1096
nuotatrice
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dagna1 Pokaż wiadomość
widze,ze polecacie prywatnych dermatologow. od razu poszliscie do takich,czy wpierw do publicznych chodzilyscie i jak nie pomagalo to do prywatnego? chodze do gabinetu publicznego i jak teraz mi nie pomoze to zastanowie sie nad zmiana.. biore tez pod uwage prywatnych,ale czy oni naprawde sa tacy dobrzy,ze trzeba wydac tyle pieniedzy za wizyte? ale zamotalam i ,czy pozniej kazda wizyta jest w takiej samej cenie jak ta 1?

Ja zawsze chodzę prywatnie do lekarzy, nie ufam tym w przychodniach, nie chce mi się stać w kolejce pół dnia.
U prywatnego umawiam się na daną godzinę i zazwyczaj o tej godzinie już wchodzę do gabinetu.
Myślę, że są dobrzy i raczej nie na darmo biorą zazwyczaj 100zł za wizytę, choć zdarzają się wyjątki.
Przez to, że tyle biorą, mają też kasę na dobre sprzęty do diagnostyki i leczenia, profilaktyki, więc nie płacisz za nic.
Każda kolejna niestety kosztuje tyle samo, albo więcej, jeśli skusisz się na jakiś zabieg.
Polecam dr Politowską, przyjmuję na Pl. Na Groblach
Stary 2014-01-28, 17:20   #1097
Claire91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuotatrice Pokaż wiadomość
Ja zawsze chodzę prywatnie do lekarzy, nie ufam tym w przychodniach, nie chce mi się stać w kolejce pół dnia.
U prywatnego umawiam się na daną godzinę i zazwyczaj o tej godzinie już wchodzę do gabinetu.
Myślę, że są dobrzy i raczej nie na darmo biorą zazwyczaj 100zł za wizytę, choć zdarzają się wyjątki.
Przez to, że tyle biorą, mają też kasę na dobre sprzęty do diagnostyki i leczenia, profilaktyki, więc nie płacisz za nic.
Każda kolejna niestety kosztuje tyle samo, albo więcej, jeśli skusisz się na jakiś zabieg.
Polecam dr Politowską, przyjmuję na Pl. Na Groblach
Nie pomyślałaś jedynie, że może ktoś nie ma na tyle pieniędzy aby wydawać po 150zl za wizytę, bo w Krakowie tyle kosztują.Byłam u renomowanej dermatolog, wydałam na nią sporo pieniędzy, do tego leki itp, a efektów w zasadzie nie było. Teraz byłam na NFZ i dermatolog lepiej mi pomogła.
O ile się też orientuję, to prywatni lekarze wcale nie robią za darmo badań ani za darmo nie leczą, więc znów musisz im napełnić skarbonkę, popatrzmy nawet na zwykłą dermatoskopię, którą na NFZ robią za darmo, a tutaj musisz płacić ok. 100zł za kilka zmian. A ja pieprzyków na ciele do zbadania mam ok. 20 a nawet więcej, więc pomyśl jaka to kwota. Kolejna wizyta to kosztu już nie 150zł, ale 100zł, wielka mi zniżka.
Gdyby każdy miał nieograniczoną ilość funduszy, ręczę ci, że tez chodziłyby prywatnie, bo nikomu nie chce czekać się na wizytę 3 miesiące ani stać pół dnia pod gabinetem.
Inna sprawa, że wśród prywatnych lekarzy jest też sporo konowałów, tak jak i wśród tych na NFZ. Trzeba patrzeć na lekarza,a nie na to czy mu płacimy czy nie.Gotuje się we mnie, jak czytam takie posty.Lekarz z powołania będzie starał ci się pomóc i za darmo. Wcale nie trzeba zapłacić niewiadomo ile, aby usługa była porządnie wykonana.
Ja mogę polecić na NFZ w Krakowie Dr Trątnowiecką i Dr Stawarz z Galla dermu.Unikajcie jak ognia Kaczanowskiej, to jest skandal, że ta osoba w ogóle pracuje i jest dermatologiem.

Edytowane przez Claire91
Czas edycji: 2014-01-28 o 17:23
Claire91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-28, 19:51   #1098
callmehope
Przyczajenie

dziewczyny ja tak jak mówiłam byłam dzisiaj u dermatologa na Galla u dr. Woźniackiej. Sama pani derma mało rozmowna i raczej nie wypytywała mnie o nic wręcz sama musiałam się narzucać tekstami typu : "stosowalam to i to, mam taki krem.. dodam jeszcze ze stosuje taki i taki zel..." No ale dobra. To nie koniec. Najgorszy był jej wzrok kiedy na mnie spojrzała i powiedziala ekstremalnie poważnym tonem "czy myślała pani już o lekach?".. Załamałam się. To moja druga poważna wizyta mimo, że trądzik mam od 6 lat... Faktycznie maści nie pomagają ale jakoś nie mogłam przyjąć do siebie że to koniec..... zabawa się skończyła. Koniec z peelingami, kremikami, maściami mającymi zdziałać cuda... Kazdy dermatolog juz mi proponuje leki... Dostałam więc Tetralysal. Nie wykupiłam jeszcze. Ciągle się waham...

Edytowane przez callmehope
Czas edycji: 2014-01-28 o 19:54
Stary 2014-01-28, 20:50   #1099
Claire91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez callmehope Pokaż wiadomość
dziewczyny ja tak jak mówiłam byłam dzisiaj u dermatologa na Galla u dr. Woźniackiej. Sama pani derma mało rozmowna i raczej nie wypytywała mnie o nic wręcz sama musiałam się narzucać tekstami typu : "stosowalam to i to, mam taki krem.. dodam jeszcze ze stosuje taki i taki zel..." No ale dobra. To nie koniec. Najgorszy był jej wzrok kiedy na mnie spojrzała i powiedziala ekstremalnie poważnym tonem "czy myślała pani już o lekach?".. Załamałam się. To moja druga poważna wizyta mimo, że trądzik mam od 6 lat... Faktycznie maści nie pomagają ale jakoś nie mogłam przyjąć do siebie że to koniec..... zabawa się skończyła. Koniec z peelingami, kremikami, maściami mającymi zdziałać cuda... Kazdy dermatolog juz mi proponuje leki... Dostałam więc Tetralysal. Nie wykupiłam jeszcze. Ciągle się waham...
Zależy od takiego, jak poważny masz trądzik. Ja na twoim miejscu bym się wstrzymała i poszła do innej doktor z gala dermu np. Trątnowieckiej lub Stawarz, ja byłam u obydwu i miałam pozytywne wrażenia.Z tego co wiem, Trątnowiecka jest bardzo cenionym dermatologiem w Krakowie, mi przepisała tylko epiduo, co uważam, że było dobrze dostosowane do natężenia mojego trądziku.
Poczytaj wątek o tetralysalu, z tego co ja czytałam to on nie jest jakoś zabójczo skuteczny, jeśli tradzik ma jakieś inne podłoże niż tylko zakażenie bakteryjne.
Jeśli szwankują ci hormony, to cóż pomoże tetra, skoro przyczyna może być inna.
Zajrzyj na wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=652576 jest tam sporo o leczeniu trądziku

Edytowane przez Claire91
Czas edycji: 2014-01-28 o 20:56
Stary 2014-01-29, 09:50   #1100
Karolka1989
Raczkowanie

Witam Wszystkich serdecznie
Czy poleci ktoś dobrego dermatologa w Jeleniej Górze? Aktualnie leczę się izotekiem, ale przeprowadzam się do Jeleniej i szukam lekarza, który bedzie kontynuował moją kurację
Karolka1989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-29, 10:27   #1101
callmehope
Przyczajenie

Właśnie wcześniej byłam u Stawarz i dostałam Differin, Zineryt i jakiś płyn gotowy z apteki i NIC... Dziewczyny nieraz piszą że skóra się masakrycznie wysuszała i nie wiadomo co u mnie nie, zro wysuszenia i zero poprawy tak jakby moja skura kompletnie sie nie przejela tymi mascmi... Do Trątnowieckiej nie mogę się dobić... Nie wiem co robić.. Jak byłam u Stawarz to tez wspomniała o lekach ale widzac moja mine zaproponowala od razu masci... Sama juz nie wiem. Moje czoło i broda jest w takim stanie jak na tym zdj. https://www.google.pl/search?newwind...zy%3B666%3B454
Stary 2014-01-29, 10:45   #1102
Claire91
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie wcześniej byłam u Stawarz i dostałam Differin, Zineryt i jakiś płyn gotowy z apteki i NIC... Dziewczyny nieraz piszą że skóra się masakrycznie wysuszała i nie wiadomo co u mnie nie, zro wysuszenia i zero poprawy tak jakby moja skura kompletnie sie nie przejela tymi mascmi... Do Trątnowieckiej nie mogę się dobić... Nie wiem co robić.. Jak byłam u Stawarz to tez wspomniała o lekach ale widzac moja mine zaproponowala od razu masci... Sama juz nie wiem. Moje czoło i broda jest w takim stanie jak na tym zdj. https://www.google.pl/search?newwind...zy%3B666%3B454
Mi trątnowiecka przepisała epiduo(tez adapalen), ale ja mam nieco mniejsze problemy niż ty, mi to dość pomogło. Może by spróbować prywatnie do Małgorzaty Lis? Byłam u niej, jest polecana w internecie, może ona coś wskóra, tylko, że wizyta u niej pierwsza kosztuje 150zł.
Mi dość dokładnie wytłumaczyła jak mam pielęgnowac skórę itp. i sprawiala dobre wrażenie.

Edytowane przez Claire91
Czas edycji: 2014-01-29 o 10:47
Stary 2014-02-03, 18:22   #1103
ritabenia
Przyczajenie

lll

Edytowane przez ritabenia
Czas edycji: 2014-02-07 o 17:25
ritabenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-06, 22:28   #1104
IGG_1
Przyczajenie

Dot.: Dermatolog WROCŁAW!!

Małe kolejki do Dermatologa są w przychodni na Sienkiewicza. Przyjmują z miejsca.
IGG_1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 21:05   #1105
xKami
Przyczajenie

Dot.: Szukam dermatologa w Łodzi

Hej, znacie, polecacie bądź odradzacie jakiegos dermatologa?
Mam 21 lat, nie mogę dobrać sobie kremu.
Sucha skóra-mieszana-bardzo sucha,wiecznie rozszerzone naczynka, podkreślone zmarszczki mimiczne (drobne w tym wieku,ale przy takiej cerze wyglada to na wielkie zmarszki i wygladam jakbym była ok.30 smutas.gif ).
Probowałam wielu kremow, naturalnych, drogeryjnych, aptecznych.
Chcialabym isc do kogos kto ją obejrzy fachowym okiem i powie dziewczyno, musiz stosowac takie i takie kremy. Najlepiej to (nazwy kremów).
Mam dosc wydawania pieniedzy w bloto, bardziej sobie szkodze niz pomagam.
Czytałam o tych wyżej i jestem sceptycznie nastawiona.
Proszę o pomoc.
xKami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-10, 21:57   #1106
Madzia9999
Zakorzenienie

Polecam dr Monikę Kołłątaj przyjmuje w Centrum Diagnostyki Laserowej Politechniki Łódzkiej przy ul Wólczańskiej, w ramach NFZ

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 10:37   #1107
xKami
Przyczajenie

Dziekuje Choć, w ramach NFZtu raczej nikt nie bedzie przyjmował mnie z "byle czym", nie mam przecież jakiegoś strasznego trądziku itd., ale zadzwonię.
A Ty z jakim problemem u niej byłaś?
xKami jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-11, 15:17   #1108
Madzia9999
Zakorzenienie

Z trądzikiem i zaskórnikami.

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-02-27, 09:19   #1109
eeverybodylies
Raczkowanie

Dr n.med. Danuta Chrostowska z Wrocławia!!!

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

eeverybodylies jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-03-03, 23:03   #1110
parisienka90
Raczkowanie

Cytat:

Sorki, że się wcinam w dyskusje, ale wlasnie też się rozglądam za dermatologiem w Krakowie i czytając posty natknęłam się ną tą przychodnię na Galla... Czy jest ona całkowicie prywatna czy jest tam może mozliwosc zapisania sie na wizytę na NFZ? a jesli nie, to ile płaciłas za wizytę?

Jeszcze w kwestii TETRALYSALu to ja jakieś 4 lata po I sesji na studiach dostałam msakrycznego tradziku (głównie ze stresu) i udałam się na prywatną wizytę do "najlepszego" wg wyników w gooogle lekarza - dr Drexlera na Chopina. Niestety lekarz nie uprzedził mnie jak wiele skutków ubocznych ma ten lek - wrzuc w wyszukiwarke nazwe-pamietam, ze mi kiedys forum z opiniami na ponad 100 stron wyskoczyło...w wiekszosci byly negatywne. Ja jednak głupia w tamtym czasie nie wpadłam na to, żeby sprawdzic ten lek przed wykupieniem i rozpoczeciem kuracji i niestety po 4 tygodniach brania leku schudłam 8kg (oczywiscie cieszyłam się strasznie i myslalam, że to dlatego, że wiecej chodze pieszo, a nie wiazalam tego z lekiem), czułam się fatalnie - ale zwaliłam to na przesilenie wiosenne, włosy wypadały mi garściami - tu znów zwaliłam na brak witamin i na koniec wylądowałam w szpitalu z silnym odwodnieniem słaniając się na nogach - bo nabawiłam się biegunki i wymiotów - to z kolei tłumaczyłam sobie grypą żołądkową. Dopiero jak trafiłam do szpitala to okazało się, że to z tego leku. Nie chcę Cię straszyć, może się akurat okazać, że u Ciebie nic takiego nie będzie, będziesz się dobrze czuła i że Ci pomoże, ale lepiej jeszcze poczytaj różne opinie zanim się zastanowisz ostatecznie

Pozdrawiam!
parisienka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości