|
|
#1081 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dobry dermatolog w warszawie
Poszukuję bardzo dobrego dermatologa z Krakowa, nfz bądź prywatnie, pozdrawiam i czekam na szybkie odpowiedzi
|
|
|
|
|
#1082 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: DOBRY DERMATOLOG - kogo polecamy?
Czy ktoś może polecić dobrego dermatologa z Bydgoszczy (NFZ)?
|
|
|
|
|
#1083 |
|
biegam dla Zabawy
|
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Raczkowanie
|
Ja polecam dermatologa w Tarnowie - pani doktor Lidia Jantas, przyjmuje na fundusz. Jest najlepszym dermatologiem w całym Tarnowie.
|
|
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
POZNAŃ kogo polecacie na NFZ w Poznaniu? Nie mam trądziku tylko odstawiłam tabletki i wychodzą mi takie pryszcze czerwone, bolące. Na razie jest ich kilka, ale na pewno będzie coraz więcej. Od 3 lat miałam sporadycznie jednego syfka w miesiącu więc jestem załamana
|
|
|
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
Hej, czy ktoś poleci dermatologa z Sochaczewa?
|
|
#1087 |
|
Raczkowanie
|
WROCŁAW- polecam doktor Kapelko-Trojanowską- bardzo miła kobieta
NIE POLECAM dr Ziarkiewicza- traktuje pacjenta jak przedmiot i bierze za 5-15 minut wizyty 120 zł |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1088 |
|
Raczkowanie
|
Szukam dobrego dermatologa z Częstochowy , zna ktoś ?
Walczę z trądzikiem .
|
|
|
|
|
#1089 |
|
niecnotliwa dziewica
|
Ostatnio był taki temat na forum sochaczewskim i co prawda nie wiem, jaki masz problem, ale sama korzystałam kiedys z porad dr Maćkowiaka (przyjmuje na NFZ w przychodni za starym szpitalem) ewentualnie słyszałam dobre opinie o dr Zegadło (ale o córce). Ta przyjmuje podobno gdzieś w Chodakowie, ale szczegółów nie znam, nie miałam z nia osobiście styczności).
|
|
#1090 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny
ja wiem ze jest koniec roku i teraz nie mam co sie pchac na NFZ ale juz teraz szukam adresow dermatologow zeby isc w styczniu i wpisywac sie na liste bo zapewne czekac bede znowu z miesiac albo i wiecej szukam Trójmiasta- Gdynia najlepiej proszę o jakies namiary
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepszy dermatolog na NFZ w Gdyni przyjmuje w Przychodni na ul.Rozewskiej.Dr Tomasz Iwanowski
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1092 |
|
Raczkowanie
|
Jest w Zawierciu jakiś dobry dermatolog który przyjmuje prywatnie ?
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Potrzebuje na prawde dobrego dermatologa w Łodzi. Bede wdzieczna za podpowiedz. Chodzilam do kilku lekarzy ktorych nazwisk nie pamietam w Lux Medzie ale mam wrazenie ze tam skupiaja sie na tym jak wcisnac pacjentowi recepte na drogie masci itp. Wydawalam majatek na rozne specyfiki co jako tako dzialalo juz po fakcie ale nikt nie byl w stanie zaradzic temu zeby na mojej twarzy nie poajwialy sie juz wypryski. Mam 28 lat a moja twarz w niektorych miejscach wyglada jak u nastolatki. Mam juz tego dosyc i potrzebuje jakiego solidnego i wiarygodnego dermatologa. Bardzo prosze o informacje od osob z Łodzi. Pozdrawiam Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Ja polecam panią Bożenę Wróblewską-Palkę, przyjmuje w Lux Medzie przy ul. Legnickiej we Wrocławiu
|
|
#1095 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: dermatolog - kraków
Witam!! Dziś wybieram się na wizytę do pani dr... (?) ale wpadka nawet nie pamiętam jak ma na nazwisko... Woźniacka? Woźnicka? W przychodni Galla Derm. Nie za bardzo się zastanawialam nad wyborem lekarza bo zależało mi na godzinach popołudniowych... Zaczełam czegoś szukać na temat tej pani dr jakiś opinii itd... ale nic nie znalazłam... Wie ktoś, coś? Dam znać co dostałam jak wrócę!
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zawsze chodzę prywatnie do lekarzy, nie ufam tym w przychodniach, nie chce mi się stać w kolejce pół dnia. U prywatnego umawiam się na daną godzinę i zazwyczaj o tej godzinie już wchodzę do gabinetu. Myślę, że są dobrzy i raczej nie na darmo biorą zazwyczaj 100zł za wizytę, choć zdarzają się wyjątki. Przez to, że tyle biorą, mają też kasę na dobre sprzęty do diagnostyki i leczenia, profilaktyki, więc nie płacisz za nic. Każda kolejna niestety kosztuje tyle samo, albo więcej, jeśli skusisz się na jakiś zabieg. Polecam dr Politowską, przyjmuję na Pl. Na Groblach
|
|
|
#1097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O ile się też orientuję, to prywatni lekarze wcale nie robią za darmo badań ani za darmo nie leczą, więc znów musisz im napełnić skarbonkę, popatrzmy nawet na zwykłą dermatoskopię, którą na NFZ robią za darmo, a tutaj musisz płacić ok. 100zł za kilka zmian. A ja pieprzyków na ciele do zbadania mam ok. 20 a nawet więcej, więc pomyśl jaka to kwota. Kolejna wizyta to kosztu już nie 150zł, ale 100zł, wielka mi zniżka. Gdyby każdy miał nieograniczoną ilość funduszy, ręczę ci, że tez chodziłyby prywatnie, bo nikomu nie chce czekać się na wizytę 3 miesiące ani stać pół dnia pod gabinetem. Inna sprawa, że wśród prywatnych lekarzy jest też sporo konowałów, tak jak i wśród tych na NFZ. Trzeba patrzeć na lekarza,a nie na to czy mu płacimy czy nie.Gotuje się we mnie, jak czytam takie posty.Lekarz z powołania będzie starał ci się pomóc i za darmo. Wcale nie trzeba zapłacić niewiadomo ile, aby usługa była porządnie wykonana. Ja mogę polecić na NFZ w Krakowie Dr Trątnowiecką i Dr Stawarz z Galla dermu.Unikajcie jak ognia Kaczanowskiej, to jest skandal, że ta osoba w ogóle pracuje i jest dermatologiem.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2014-01-28 o 17:23 |
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Przyczajenie
|
dziewczyny ja tak jak mówiłam byłam dzisiaj u dermatologa na Galla u dr. Woźniackiej. Sama pani derma mało rozmowna i raczej nie wypytywała mnie o nic wręcz sama musiałam się narzucać tekstami typu : "stosowalam to i to, mam taki krem.. dodam jeszcze ze stosuje taki i taki zel..." No ale dobra. To nie koniec. Najgorszy był jej wzrok kiedy na mnie spojrzała i powiedziala ekstremalnie poważnym tonem "czy myślała pani już o lekach?".. Załamałam się. To moja druga poważna wizyta mimo, że trądzik mam od 6 lat... Faktycznie maści nie pomagają ale jakoś nie mogłam przyjąć do siebie że to koniec..... zabawa się skończyła. Koniec z peelingami, kremikami, maściami mającymi zdziałać cuda... Kazdy dermatolog juz mi proponuje leki... Dostałam więc Tetralysal. Nie wykupiłam jeszcze. Ciągle się waham...
Edytowane przez callmehope Czas edycji: 2014-01-28 o 19:54 |
|
|
|
|
#1099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poczytaj wątek o tetralysalu, z tego co ja czytałam to on nie jest jakoś zabójczo skuteczny, jeśli tradzik ma jakieś inne podłoże niż tylko zakażenie bakteryjne. Jeśli szwankują ci hormony, to cóż pomoże tetra, skoro przyczyna może być inna. Zajrzyj na wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=652576 jest tam sporo o leczeniu trądziku
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2014-01-28 o 20:56 |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
Witam Wszystkich serdecznie
Czy poleci ktoś dobrego dermatologa w Jeleniej Górze? Aktualnie leczę się izotekiem, ale przeprowadzam się do Jeleniej i szukam lekarza, który bedzie kontynuował moją kurację |
|
|
|
|
#1101 |
|
Przyczajenie
|
Właśnie wcześniej byłam u Stawarz i dostałam Differin, Zineryt i jakiś płyn gotowy z apteki i NIC... Dziewczyny nieraz piszą że skóra się masakrycznie wysuszała i nie wiadomo co u mnie nie, zro wysuszenia i zero poprawy tak jakby moja skura kompletnie sie nie przejela tymi mascmi... Do Trątnowieckiej nie mogę się dobić... Nie wiem co robić.. Jak byłam u Stawarz to tez wspomniała o lekach ale widzac moja mine zaproponowala od razu masci... Sama juz nie wiem. Moje czoło i broda jest w takim stanie jak na tym zdj. https://www.google.pl/search?newwind...zy%3B666%3B454
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi dość dokładnie wytłumaczyła jak mam pielęgnowac skórę itp. i sprawiala dobre wrażenie.
wymiana nowy wątek-kosmetyki naturalne, mineralne, sera i apteczne https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post49549467 Edytowane przez Claire91 Czas edycji: 2014-01-29 o 10:47 |
|
|
|
|
|
#1103 |
|
Przyczajenie
|
lll
Edytowane przez ritabenia Czas edycji: 2014-02-07 o 17:25 |
|
|
|
|
#1104 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Dermatolog WROCŁAW!!
Małe kolejki do Dermatologa są w przychodni na Sienkiewicza. Przyjmują z miejsca.
|
|
|
|
|
#1105 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Szukam dermatologa w Łodzi
Hej, znacie, polecacie bądź odradzacie jakiegos dermatologa?
Mam 21 lat, nie mogę dobrać sobie kremu. Sucha skóra-mieszana-bardzo sucha,wiecznie rozszerzone naczynka, podkreślone zmarszczki mimiczne (drobne w tym wieku,ale przy takiej cerze wyglada to na wielkie zmarszki i wygladam jakbym była ok.30 smutas.gif ). Probowałam wielu kremow, naturalnych, drogeryjnych, aptecznych. Chcialabym isc do kogos kto ją obejrzy fachowym okiem i powie dziewczyno, musiz stosowac takie i takie kremy. Najlepiej to (nazwy kremów). Mam dosc wydawania pieniedzy w bloto, bardziej sobie szkodze niz pomagam. Czytałam o tych wyżej i jestem sceptycznie nastawiona. Proszę o pomoc. ![]()
|
|
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
Polecam dr Monikę Kołłątaj przyjmuje w Centrum Diagnostyki Laserowej Politechniki Łódzkiej przy ul Wólczańskiej, w ramach NFZ
|
|
#1107 |
|
Przyczajenie
|
Dziekuje
Choć, w ramach NFZtu raczej nikt nie bedzie przyjmował mnie z "byle czym", nie mam przecież jakiegoś strasznego trądziku itd., ale zadzwonię.A Ty z jakim problemem u niej byłaś?
|
|
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
Z trądzikiem i zaskórnikami.
|
|
#1109 |
|
Raczkowanie
|
Dr n.med. Danuta Chrostowska z Wrocławia!!!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#1110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Sorki, że się wcinam w dyskusje, ale wlasnie też się rozglądam za dermatologiem w Krakowie i czytając posty natknęłam się ną tą przychodnię na Galla... Czy jest ona całkowicie prywatna czy jest tam może mozliwosc zapisania sie na wizytę na NFZ? a jesli nie, to ile płaciłas za wizytę? Jeszcze w kwestii TETRALYSALu to ja jakieś 4 lata po I sesji na studiach dostałam msakrycznego tradziku (głównie ze stresu) i udałam się na prywatną wizytę do "najlepszego" wg wyników w gooogle lekarza - dr Drexlera na Chopina. Niestety lekarz nie uprzedził mnie jak wiele skutków ubocznych ma ten lek - wrzuc w wyszukiwarke nazwe-pamietam, ze mi kiedys forum z opiniami na ponad 100 stron wyskoczyło...w wiekszosci byly negatywne. Ja jednak głupia w tamtym czasie nie wpadłam na to, żeby sprawdzic ten lek przed wykupieniem i rozpoczeciem kuracji i niestety po 4 tygodniach brania leku schudłam 8kg (oczywiscie cieszyłam się strasznie i myslalam, że to dlatego, że wiecej chodze pieszo, a nie wiazalam tego z lekiem), czułam się fatalnie - ale zwaliłam to na przesilenie wiosenne, włosy wypadały mi garściami - tu znów zwaliłam na brak witamin i na koniec wylądowałam w szpitalu z silnym odwodnieniem słaniając się na nogach - bo nabawiłam się biegunki i wymiotów - to z kolei tłumaczyłam sobie grypą żołądkową. Dopiero jak trafiłam do szpitala to okazało się, że to z tego leku. Nie chcę Cię straszyć, może się akurat okazać, że u Ciebie nic takiego nie będzie, będziesz się dobrze czuła i że Ci pomoże, ale lepiej jeszcze poczytaj różne opinie zanim się zastanowisz ostatecznie Pozdrawiam!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dermatologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:15.

Walczę z trądzikiem .

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)