|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Apetyt mamy bez miary, naszym Brzuszkom dogadzamy! marcowo-kwietniowe mamuśki 2
evvcia, na zero nigdy
Wrastające włoski też mnie drażnią, ale co na to poradzę ![]() Na podrażnienia po goleniu/depilacji stosuję krem Nivea Baby na odparzenia. Dostałam próbkę i działa rewelacyjnie Żadnych krostek, żadnego podrażnienia.
|
#1083 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzwoniła do mnie właśnie koleżanka z którą byłam w sobotę na panieński i z płaczem mi oznajmiła że się okazało że ma różyczkę i się o mnie martwi bo ja jestem w ciąży i że dziecku to zaszkodzic może.. No ale w sumie to miałam robione badania na różyczkę i mam przeciwciała.. Myślicie że pomimo to mogłam się od niej zarazic? :/
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Gosica, myślę, że raczej nie ma szans abyś się zaraziła.
Poza tym przy chorobach zakaźnych, zaraża się przed wystąpienie objawów chorobowych. To jest dokładnie tak jak z ospą.
|
#1085 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1086 |
|
Rozeznanie
|
ewcia ja przeważnie gole wzgórek i zostawiam pasek (trójkącik)ale warg nie gole tylko podcinam. Hihi jakie zwierzenia
|
#1087 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będę ją stosować skoro tak pomaga. Mądrych to dobrze posłuchać Cytat:
teraz już też na zero nie będę
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1088 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
niestety makaron przykleił się do ściany i oczywiście nie było żadnego pieska co by się pozbył reszty leżącej na ziemi oberwało mi się wtedy Nadrabiałam was i nadrabiałam i widzę ( już mi się nie chce cytować i szukać), że był temat rodzenia i niektóre z was wspominały ![]() Ja to nie miałam takiej wygody. Mieszkam na wschodzie blisko granicy z Ukrainą i mój szpital to przykład zastoju czasowego Jak się spytałam położnej czy przy bólu, który będzie dla mnie za mocny dostanę znieczulenie to powiedziała mi,że takiego czegoś nie dają, bo przestanę czuć skurcze i cała akcja porodowa się zwolni. A o gazu nie wspomnę, także nie ma u mnie.Rodziłam naturalnie, bez znieczulenia jakiego kolwiek do samego końca. Pojechałam o 1 w nocy do szpitala z mężem, miałam wtedy jakieś 3cm rozwarcia i bóle co 5 min, ale akcja szła wolno,P. dała mi zastrzyk to chyba rozkurczowy był, żeby za mocno nie bolało,kiedy rozwarcie się nie powiększa ( jakoś tak, to było 2 lata temu także nie wszystko pamiętam)więc chodziłam albo spałam dopiero o 8 rano dali mi kroplówkę z oksytocyną i wtedy moja akcja rozwinęła się na maksa...TŻ był przy mnie masował mi krzyż, mama oczywiście też nie mogła wysiedzieć więc przyjechała do mnie.Owszem nie powiem bolało i krzyczałam kiedy zaczynał się ból, ale krzyk mi pomagał i nie był to dla mnie ból, który mógł być nie do zniesienia. Urodziłam o 11.50 za 3 bólem partym, na szczęście kupy nie było wcześniej przed ostatnią fazą porodu miałam parcie na to, więc natura sama wiedziała co trzeba zrobić ![]() Mój TŻ dzielnie był przy mnie trzymał mnie za rękę a gdy dali mi Maćka na ręce to miał łzy w oczach... Dobrze mu to zrobiło (wtedy mówił, że szkoda mu było strasznie mnie i dlaczego nie chciałam cc. A i że więcej dzieci mieć nie będziemy bo nie może patrzeć na moje cierpienia Przynajmniej wie co przeszłam. A co do tego żelu być może jest pomocny przy tarciu, Maciek się pojawił na świecie dość szybko, ale miałam pęknięcia na szyjce macicy, lekarz zakładał mi szwy ( tego się wcale nie czuje) ale gdy już się goiło to czułam dosyć bolesne ciągnięcie w dół, takżę nie mogłam wystać paru minut tylko siadałam. I krocze też miałam nacinane, mam nadzieję że przy 2 obejdzie się bez ![]() O i któraś z was mówiła o stanikach do szpitala. Boże ja nie miałam, a jak się musiałam nachylić do jedzenia to kapało, tak się ze mnie lało to mleko. Miałam laktacyjną powódź Ale poród był jaki był pamiętam, że jak już leżałam na sali z dzieckiem w rękach to mówiłam, że nie było tak źle i mogę rodzić 2 raz ![]() Trochę się rozpisałam, ale naprawdę nie ma co się bać tego naturalnego porodu. Mi wmawiali, że cesarka to super sprawa. Nie namęczę się, dziecko nie będzie różowe i spuchnięte (bzdury- moje nie było różowe a opuchlizna ze skroni zniknęła następnego dnia ) a i boleć nie będzie to też głupota bo przecież rana operacyjna boli. No i ja sobie nie wyobrażam leżenia przez ileś tam godzin bez ruchu, bo tak trzeba. Oczywiście jak w niektórych waszych przypadkach jeśli konieczna była cc to wiadomo- dla dziecka wszystko i ja bym tak chciała, ale w przypadku mojego wyboru to stanowcze NIE ![]() Do końca porodu nie mogłam nic jeść,bo nie pozwalali, żeby w razie W można było zrobić CC
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...no widzę, że sie rozkręcacie już o porodach...w sumie czas tak leci, że niedługo to bedzie najbardziej aktualny temat
Ja na razie myslę tylko o naturalnym porodzie...ale nie wiem jeszcze w którym szpitalu u mnie...Ja od kilku dni mam jakiś wielki apetyt...miałam normalny a teraz jakiś szał normalnie musze się czymś zająć, żeby o jedzeniu nie myśleć...ale jak Was czytam to ślinka mi cieknie i zalewa klawiaturę... Dziś zrobiłam pierogi leniwe z cukrem, cynamonem i jogurcikiem a jutro chyba jakąś zupkę bo mi się chce bardzo...JA CHCĘ JUŻ CZUĆ RUCHY MOJEGO MALEŃSTWA...
|
#1090 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() mnie tak niestety uzadzila moja mama... bylam niejadkiem i czesto zmuszala mnie do jedzenia, straszyla anemia i innymi dziwnymi chorobami... w koncu zaczelam jesc i jadlam wiecej i wiecej, ale mama byla zadowolona... a potem jak mialam 10-11 lat okazalo sie, ze mam nadwage i znow mama wkroczyla do akcji z tekstami, ze musze schudnac na szczescie jak mialam 12 lat to w wakacje duuzo uroslam i z ta sama waga i duzo wiekszym wzrostem weszlam w niedowage ![]() Cytat:
![]() a co do odbierania z pozycji pionowej, to moja polozna mowila, ze ona zawsze wtedy ma poduszke pod rodzaca, bo czasem sie dziecko wyslizguje ![]() Cytat:
![]() co do wrastajacych wloskow, to niestety jeszcze niedawno zaczelam miec ten problem, ale na nogach... depilowalam sie przez wiele lat, i zawsze troche mnie skora swedziala jak wloski odrastaly... i nie raz robily mi sie jakies ropne stany zapalne... w tym roku zaczelam sie tylko golic, zeby pozwolic wszystkim wloskom przebic sie na zewnatrz Cytat:
![]() Cytat:
![]() no i zazdroszcze tych 3 skurczy partych... mi przy ostatnim cora sie zaklinowala, musialam przec bez skurczu ![]() ---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:38 ---------- Cytat:
|
|
#1091 |
|
Zadomowienie
|
gucia6 No właśnie u mnie nie pozwalali bo w razie cesarki muszę być na czczo, czy tak musi być czy też nie to tak było i każda z rodzących nie mogła jeść dopiero po urodzeniu
A to przykre,że córcia się zaklinowała, pewnie było strachu w tym momencie.
|
|
#1092 |
|
Zadomowienie
|
Golę się na zero
Wszystko, wzgórek i wargi, i gdziekolwiek włosy sąI już sobie nie wyobrażam inaczej. Lubię gładziutko. Plus mąż nie lubi włosów między zębami![]()
Edytowane przez anagat Czas edycji: 2011-10-18 o 21:17 |
|
|
|
#1093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Potem dopiero mi polozna mowila, ze troche miala stracha w tym momencie, bo nie wiedziala do konca co zrobic.. ja w wannie porodowej, maz za mna, lekarka w 7 mcu ciazy... ale co tam, wszyscy dalismy rade i na szczescie odbylo sie bez komplikacji i traumatycznych przezyc ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
|
|
#1094 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale teraz jak powiedziałam, że gin się do mnie czepia to mi wręcz zakazał... No postaram się zmienić przyzwyczajenia w sumie to niedługi okres czasu, może dam radę Cytat:
mi ostatnio mama opowiadała, wcześniej niby też, ale jakoś mnie to tak nie interesowało jak teraz ![]() Zamówiłam dwie pary tych legginsów: http://allegro.pl/show_item.php?item=1865307433 mam nadzieję, że się sprawdzą
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No to bardzo dobrze, że to tak sie skończyło anagat Mój TŻ też nie lubi, więc też na zero się golę
|
|
|
#1097 |
|
Zadomowienie
Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)
|
Postanowiłam zakupic stanik bawełniany do spania...Nawet mierzylam w H&M, ale dziwne rozmiary i staniki spiete po 2 klipsami zabezpieczjacymi, wiec trudno o dobra przymiarke...A pozatym-dzis na pozna kolacje w planach sa nalesniki z nutella i orzechami laskowymi i bita smietana, a jutro zrobie bezy! Normalnie slinka mi leci, zaraz zaczynam smazenie nalesnikow. Caly dzien chodzily za mna zelki, ale postanowilam sie powstrzymac, nalesnikom jednak nie potrafie odmowic... Umowilam si eetz do gina-jutro do GP, a w czwartek za tydzien na USG polowkowe plus chce sprawdzic czystosc pochwy, bo jesli bedzie ok to chcialabym na basen zaczac chodzic.
|
|
|
|
#1098 |
|
Wtajemniczenie
|
anagat i rybka tak wiec Tz skonczyl pranie tym wypozyczonym odkurzaczem...napisalam wczesnie ze niezle byloby gdyby detergenty kosztowaly 30 funciakow...i kosztowaly tyle
ale wystarcza jeszcze na kolejne wypozyczenie no ale Tz wzial jakies dodatkowe na psi mocz itd. 2 pokoje sredniej wielkosci i korytarz zajelo mu 2 godz (a wody poszlo ze hoho, zmienial Tz wiele razy i byla czarna doslownie, piachu bardzo duzo...a odkurzamy zeby nie bylo, sypialni juz nie ruszamy, bo tutaj i tak najmniej przebywamy a pranie jeszcze raz zrobimy w marcu przed dzidzia. chemia troche smierdzialo...a nawet bardzo....jak narazie o wiele lepiej wygladaja dywany, plamy ktore byly najbardziej widoczne zniknely...ale jeszcze musi dokladnie wyschnac aby tak naprawde ocenic. co do siersci to Tz mowil ze jak myl juz na koniec odkurzacz od spodu to siersci psa bylo sporo.a najgorsza byla plama w jadalni gdy szlam sobie z miska bigosu...jak sie cieszylam ze go zjem...i nawet nie wiem kiedy miska mi sie wyskoczyla z reki, caly bigos wyladowal na dywanie a troszke nawet o sciane zahaczylo ...jaka ja bylam zla ze tego bigosu nie zjadlam
Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2011-10-18 o 21:50 |
|
|
|
#1099 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam zamiar się zaopatrzyć
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
Ja się golę dla siebie, nie dla męża
Skóra ogolona jest wg. mnie wrażliwsza na bodźce, plus ja się czuję zadbana i sexi![]() A że on jest zadowolony , to tym lepiej
|
|
|
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jakoś zbyt nerwowo reaguję, a to mi na zdrowie chyba nie wyjdzie nie umiem się zdystansować od tego co tamte kobiety przeżywają
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1104 |
|
Wtajemniczenie
|
ja juz ide spac Dziewuszki...kolorowych snow, do jutra
|
|
|
|
#1105 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
ale nie lubię gdy te telewizyjne rodzące się drą i drą i stracha robią niepotrzebnie To mnie denerwuje np. przy ''ciazy z zaskoczenia''
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1107 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
Co prawda to prawda, teraz powinno nam byc jeszcze lzej
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tam tez sie darlam, ze chyba nie tylko pol ale i caly szpital mnie slyszal a jeszcze akurat wted panowie remontowali glowne drzwi do porodowki... ci to sie dopiero nasluchali ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- oby ![]() chociaz jak czasem mi sie przypomni, to mi sie odechciewa ... posle meza tym razem a tak w ogole, to zauwazylam wlasnie, ze twoj synek urodzil sie w urodziny mojego malzonka ![]()
|
|
#1110 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypróbuję też, bo mam próbkę takiego kremu a niestety u mnie też się pojawiły podrażnienia od jakiegoś czasu. Cytat:
Cytat:
Byłam u tego dentysty. Od ostatniej wizyty wyskoczyły mi jakieś dwie dziurki. Jedną miałam na poprzedniej wizycie, to było jeszcze przed ciążą, ale mówiła, że jak będzie bolał ząb to żeby w tedy przyjść. Jeden ząb od razu mi zrobiła, na drugi muszę się umówić, ale mówiła, żeby to zrobić jak najszybciej, póki dziurka mała. Ale mówiła, żebym wzięła sobie od ginka zaświadczenie od przeciwwskazaniach do robienia znieczulenia-czyżby miało boleć?! w sumie tą dziurę mam w dwójce ![]() potem pozałatwiałam kilka spraw na mieście, przedłużyłam między innymi umowę o abonament i wzięłam sobie nowy telefon. mam nadzieję, że będę zadowolona. Nadal mnie to przeziębienie trzyma, ale już mi lepiej na szczęście.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:22.

Wrastające włoski też mnie drażnią, ale co na to poradzę 
Żadnych krostek, żadnego podrażnienia.
A wszystko było winą dziadka, który jak mnie pilnował pod nieobecność rodziców to robił mi kanapki ze słoniną i cebulą - tak jak sam jadł, bo ja chciałam to co on
zawsze jak to opowiadają to robię facepalm, mega wiocha

Jak się spytałam położnej czy przy bólu, który będzie dla mnie za mocny dostanę znieczulenie to powiedziała mi,że takiego czegoś nie dają, bo przestanę czuć skurcze i cała akcja porodowa się zwolni. A o gazu nie wspomnę, także nie ma u mnie.
.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)