![]() |
#1081 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Moc pozytywnego myślenia - III część
Cytat:
Rozmowę mam jutro o 13.45 ![]() A u mnie stypendium może dostać najwyżej 10% ludzi z roku. Więc w tym roku to będzie jakieś 40 osób. Nie wiem czy się załapię bo sporo osób ma wysokie średnie, ale ja też mam odpowiednią więc szansa jest ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
[1=96d01e102add7070c06976f 58186673cd4c31562_5fd94e0 24ad80;47768680]Rozmowę mam jutro o 13.45
![]() A u mnie stypendium może dostać najwyżej 10% ludzi z roku. Więc w tym roku to będzie jakieś 40 osób. Nie wiem czy się załapię bo sporo osób ma wysokie średnie, ale ja też mam odpowiednią więc szansa jest ![]() U mnie na 1 roku mogło to być 10% = 8 osób. Już na pierwszym roku, przed sesją zostało nas 80. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-19 o 17:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1083 | |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nieśmiało obserwuję Wasz wątek jakiś czas i stwierdziłam, że czas w końcu się ujawnić. Z usposobienia i charakteru pesymistka jestem okropna, dodatkowo leczę depresję, zostawił mnie facet, skończyłam studia, nie mam pracy- nic tylko siąść i płakać. Ale na przekór tym łzom stwierdziłam, że może faktycznie czas zrobić coś dla siebie i spojrzeć na świat nieco łaskawszym okiem. A jak będzie trzeba to dacie mocnego kopa do działania ![]() ![]() Cytat:
[1=96d01e102add7070c06976f 58186673cd4c31562_5fd94e0 24ad80;47767996] A dzisiejszy dzień u mnie też jest taki leniwy, pogoda brzydka i nic się nie chce. Ale, ale... Zostałam zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną do pracy jako kelnerka/barista w kawiarni ![]() ![]() I zorientowałam się, że w roku akademickim będę mieć szansę na stypendium naukowe za średnią ocen z zeszłego roku. I moja mama powiedziała, że w sprawie tej mojej wyprowadzki to mi pomoże, chociaż wcześniej była temu przeciwna. ![]() A więc, dzisiejszy dzień oceniam póki co na duży plus ![]() Gratuluję i życzę powodzenia jutro! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wizualizacje nie są łatwe. To nie jest po prostu wyobrażanie sobie czegoś fajnego, - to nic nie da. To usuwanie naszych wewnętrznych blokad i przekonań np. że nie pojedziemy na wakacje. Dopiero gdy usuniemy te przeszkody z naszej głowy możemy osiągnąć co chcemy. Jak to było w Black Swan? The only person standing in your way is you. https://wizaz.pl/forum/subscription.php - wrzucam link, wątek nie mój więc nie traktujcie tego jak spam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Niedziękuję ![]() Ja to w sumie mimowolnie teraz wizualizuję - chodzę uśmiechnięta jakbym już tą pracę miała i teraz przeglądam sobie oferty wynajmu pokoi i automatycznie robię plany: "a jakbym wynajęła ten albo ten pokój to do pracy będę mieć 15 minut spacerkiem, na uczelnię idealnie kilka linii autobusem miejskim, a do chłopaka pieszo góra ze 25 minut. O! i w sumie to do ulubionego klubu też w miarę blisko, no idealnie" ![]() ![]() Też zauważyłam, że jak się staram bardzo to mi nie wychodzi nigdy, a jak chcę ale traktuję to na luzie że "fajnie jakby wyszło ale jak nie to świat się nie zawali" to wtedy jest najlepiej. Tak miałam z kilkoma chłopakami, z egzaminem na prawo jazdy, z obroną, z odnowieniem kontaktu z dawnym bliskim kumplem, z mnóstwem rzeczy. Więc, chyba wychodzi na to, że dobrze jest chcieć, ale nie pragnąć i przede wszystkim nie uzależniać życia od powodzenia tych planów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Zadomowienie
|
[1=96d01e102add7070c06976f 58186673cd4c31562_5fd94e0 24ad80;47769395]Witamy, witamy
![]() Niedziękuję ![]() Ja to w sumie mimowolnie teraz wizualizuję - chodzę uśmiechnięta jakbym już tą pracę miała i teraz przeglądam sobie oferty wynajmu pokoi i automatycznie robię plany: "a jakbym wynajęła ten albo ten pokój to do pracy będę mieć 15 minut spacerkiem, na uczelnię idealnie kilka linii autobusem miejskim, a do chłopaka pieszo góra ze 25 minut. O! i w sumie to do ulubionego klubu też w miarę blisko, no idealnie" ![]() ![]() Też zauważyłam, że jak się staram bardzo to mi nie wychodzi nigdy, a jak chcę ale traktuję to na luzie że "fajnie jakby wyszło ale jak nie to świat się nie zawali" to wtedy jest najlepiej. Tak miałam z kilkoma chłopakami, z egzaminem na prawo jazdy, z obroną, z odnowieniem kontaktu z dawnym bliskim kumplem, z mnóstwem rzeczy. Więc, chyba wychodzi na to, że dobrze jest chcieć, ale nie pragnąć i przede wszystkim nie uzależniać życia od powodzenia tych planów. ![]() To o czym piszesz nazywa się etykietką ważności. Na świecie działają siły równoważące - możemy zaobserwować, że wszystko dąży do harmonii. Przypływy, odpływy, niże, wyże, sukcesy, porażki.. Jeżeli nadajemy czemuś etykietkę ważności to automatycznie wybijamy się w polu energetycznym i siły równoważące muszą ten nadmierny potencjał wyrównać. Coś w tym jest. Dlatego najważniejsze - nie przylepiajmy metki ważności do niczego bo to tylko utrudnia nam i problem urasta do ogromnej rangi. To trudne ale rezultaty są naprawdę fajne. ![]() Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2014-08-19 o 18:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Zadomowienie
|
[1=96d01e102add7070c06976f 58186673cd4c31562_5fd94e0 24ad80;47770273]Oooo widzisz, nie wiedziałam że to ma nazwę
![]() ![]() Tak. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Zadomowienie
|
[1=96d01e102add7070c06976f 58186673cd4c31562_5fd94e0 24ad80;47769395]Witamy, witamy
![]() Niedziękuję ![]() Ja to w sumie mimowolnie teraz wizualizuję - chodzę uśmiechnięta jakbym już tą pracę miała i teraz przeglądam sobie oferty wynajmu pokoi i automatycznie robię plany: "a jakbym wynajęła ten albo ten pokój to do pracy będę mieć 15 minut spacerkiem, na uczelnię idealnie kilka linii autobusem miejskim, a do chłopaka pieszo góra ze 25 minut. O! i w sumie to do ulubionego klubu też w miarę blisko, no idealnie" ![]() ![]() Też zauważyłam, że jak się staram bardzo to mi nie wychodzi nigdy, a jak chcę ale traktuję to na luzie że "fajnie jakby wyszło ale jak nie to świat się nie zawali" to wtedy jest najlepiej. Tak miałam z kilkoma chłopakami, z egzaminem na prawo jazdy, z obroną, z odnowieniem kontaktu z dawnym bliskim kumplem, z mnóstwem rzeczy. Więc, chyba wychodzi na to, że dobrze jest chcieć, ale nie pragnąć i przede wszystkim nie uzależniać życia od powodzenia tych planów. ![]() Też tak planowałam jak szukałam pracy, zwłaszcza jak praca była w innym mieście. Od razu wchodziłam na gumtree zobaczyć ofertę mieszkań do wynajmu, sprawdzałam najbliższe sklepy i obmyślałam gdzie będę robić zakupy, itd. Na ostatnia rozmowę poszłam z kolei niezbyt przygotowana, bez większych oczekiwań i bez żadnych planów. Oczywiście się udało ![]() Daj znać jak było na rozmowie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
histoire abracadabrante
|
Snow, powodzenia na rozmowie
![]() Dzięki pozytywnemu nastawieniu dwukrotnie udało mi się dostać pracę. Długo szukałam potencjalnego nowego (wymarzonego!) pracodawcy, znalazłam całkiem przypadkiem ![]() ![]() ![]() Nie poddam się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Masz rację, trochę za dużo na siebie wzięłaś, ale mam nadzieję, że uda Ci się wszystko pogodzić ![]() Cytat:
![]() Ja też za bardzo nie umiem stosować tych wizualizacji, nic mi nigdy nie wychodzi tak jak chce ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Konto usunięte
|
No i jestem po tej rozmowie.
![]() Ogólnie powiem Wam, że poszłam tam naprawdę w świetnym nastroju i pozytywnie nastawiona ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Zadomowienie
|
Będziemy mocno trzymać kciuki
![]() Skoro praca, lokal,szef Ci się podoba to musisz dostać tę pracę! Najważniejsze w życiu jest to, aby mieć taką pracę jaką się lubi. Ostanie pół roku miałam pracę, której szczerze nienawidziłam i był to najgorszy okres w całym moim życiu. Całe szczęście już tam nie pracuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Zadomowienie
|
SnowWhiteee, super, że rozmowa się udała. Ta kawiarnia to sieciówka czy jakieś lokalne miejsce? Wizualizuj codziennie, my trzymamy kciuki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Zadomowienie
|
Jestem po bardzo udanych korepetycjach, pacnę sobie jakąś miłą maskę na loki bo jutro (wkońcu!) wychodzę połazić z koleżanką po Częstochowie. Tymczasem zabieram się za francuski i angielski.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Tyle zacytowałam, że stwierdziłam, że bez sensu tyle Waszych wypowiedzi tu na wstawiać. Więc postaram się odnieść do tego, co chciałam
![]() Po pierwsze - bardzo cieszę się, że wątek odżył ![]() Sama też nie miałam czasu, żeby pisać ![]() Zacznę od tego, że u mnie pozytywnie. Nie mogę napisać, że idealnie, ale idealnie nigdy nie będzie. Jednak - na plus jest ![]() Pracuję w sieci fast food, nic wielkiego oczywiście ![]() ![]() ![]() Co do opinii o "Potędze podświadomości" - oj mi też ciężko się czytało tę książkę. I jeszcze cały czas się zastanawiam - skąd tyle zachwytów. Dla mnie to było lanie wody, nic ciekawego. Jedno i to samo cały czas... Nie dokończyłam jej nawet. Nie mogłam. Zainteresowała mnie walka z prokrastynacją... Jakie to książki? Ciekawe? Prokrastynacja to moje drugie imię ![]()
![]() |
#1097 |
Raczkowanie
|
Ja teraz próbuje pozytywnie myśleć i "przyciągnąć" do siebie zdany egzamin
![]() Po sesji zrobię wszystko ![]() ![]()
![]() |
#1098 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, co taka cisza?
![]() Co tam dobrego Was dziś spotkało? Ja przerzuciłam pół tony węgla i to było najbardziej kreatywne zajęcie dziś, teraz się wynagradzam ucząc się francuskiego. Zrobiłam też cudowne naleśniki makowe przekładane dżemem wiśniowym. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 |
histoire abracadabrante
|
Co do książek o prokrastynacji...
Temat rzeka ![]() Mam "Zjedz tą żabę" i "Uważność. Trening pokonywania codziennych trudności". Wiem, że w wątku przewijał się jeszcze temat " Ty jako swój największy wróg". A z blogów motywująco-życiowych podczytuję: http://krotkiporadnik.pl/ http://www.edytazajac.pl/ Wybaczcie, ale nie mam dziś flow, żeby się na ten temat rozpisywać. Zachęcam do podczytywania wątku. Osobiście, temat prokrastynacji bardzo mnie uwiera. Jestem leniem od dziecka, ciężko z tym walczyć po tylu "przeleżakowanych" latach... U mnie nuuuudy. Praca, praca, praca. Chodzę sfrustrowana, bo myślami jestem na urlopie, nie mam ochoty użerać się z klientami. Gdy tylko mogę, migam się od pracy, włażę na Wizaż i żartuję, że jak mnie zwolnią to płakać nie będę. Jedyne co mnie tam trzyma to stałość finansowa. Ciągle sobie obiecuję, że wreszcie wezmę się porządnie za szukanie czegoś nowego, a nie przeglądanie ofert z doskoku... Tak to się nic nie zrobi. Mam nadzieję, że z urlopu wrócę z dawką pozytywnej energii ![]() A Wy jak tam? ![]()
Edytowane przez bujdanaresorach Czas edycji: 2014-08-22 o 23:43 Powód: dopisek ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1100 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo fajne te strony, które podrzuciłaś. Ja co prawda leniem nie jestem, wręcz odwrotnie ale przecież zawsze może być lepiej. ![]() ![]() Gdzie pracujesz jeśli można wiedzieć? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Konto usunięte
|
Bujdanaresorach też jestem bardzo ciekawa gdzie pracujesz
![]() U mnie dzisiaj lenistwo poziom hard. Chodzę, obijam się, odpoczywam. Ale się nie przejmuję i zwalam to na zbliżającą się @ ![]() I leniuchując podczytuję, o ironio, wątek o prokrastynacji ![]() A co tam u Was? Pozytywnie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Byłam z przyjaciółmi kilka dni w górach i mam energię na kolejne dni ogromną. Pewnie to też za sprawą leków, ale góry dają niesamowitą moc, zwłaszcza, gdy pokonuje się swoje słabości i zdobywa się takie szczyty, o których nawet sie nie śniło! ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Raczkowanie
|
Hej,
Ja też się przywitam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie też dziś lenistwo. Wstałam o 10, pokręciłam się po mieszkaniu, ugotowałam obiad, wieczorem wpadnie do mnie chłopak, i tak mi zleci cały dzień. Cały ten weekend zleciał strasznie szybko, jutro poniedziałek...(i tu zamilknę, bo musiałabym ponarzekać trochę, a to przecież wątek o pozytywnym myśleniu ![]() Edytowane przez Asji Czas edycji: 2014-08-24 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
histoire abracadabrante
|
Nie ma czym się chwalić
![]() Od godziny mam urlop ![]() Odpoczywam, chyba zdrzemnę się na chwilę, a później muszę wziąć się za sprzątanie mieszkania i ogarnianie swojej skromnej osoby ![]() Jutro jadę nad morze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Zadomowienie
|
Od kilku dni dużo czasu spędzam w pracy , nie mam czasu na nic, dlatego tak często się tu nie udzielam. Zapominam o wszystkim. Nie słucham medytacji, nie myśle pozytywnie. Też tak macie, że po prostu inne myśli zaprzątają Wam głowę i zapominacie myśleć pozytywnie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Btw, słuchajcie - przeprowadziłam najohydniejsze korepetycje we wszechświecie. Na początku pan wziął telefon - puścił nagranie z konferencji o metalach. No mówię mu co słyszę, on kiwa głową. Później patrzę, że nagranie ma 43 minuty. Pytam o co chodzi. Wyłączył nagranie i powiedział, że jego poprzednia korepetytorka nie umiała tego zrozumieć i wyszedł. Na koniec dał mi wizytówkę - dyrektor huty w moim mieście. W ten czwartek chce przyjść na 2h. Staram się patrzeć na plusy (na pewno dużo na nim zarobie) no ale tak bezczelnej osoby dawno nie spotkałam... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 | |
Dolce vita
|
Cytat:
Ale, warto sobie mówić, że będzie dobrze, a nawet lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jak wykorzystujecie prawo przyciagania w praktyce? Afirmujecie, wizualizujecie? Czy po prostu jak zdarzy wam sie pomyslec o czyms negatywnym szybko zastepujecie to mysla pozytywna?
Jestem swiezo po obejrzeniu filmu "Sekret", ksiazke czytalam pare lat temu. Nie bardzo wiem jak sie za to wszystko "zabrac" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Zadomowienie
|
Mocny akcent Pewnie, że zawsze warto sobie mówić pozytywne rzeczy
![]() Yonce jak mam czas to słucham medytacji, afirmuję i jak przydarzą mi się negatywne myśli to zamieniam je na dobre. Wizualizacja za bardzo mi nie wychodzi. Edytowane przez Mimi08 Czas edycji: 2014-08-27 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.