|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rimini zbiorczy - wakacje, obozy
Też jadę w tym roku do Rimini, z Almaturu
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1082 |
Zadomowienie
|
Może zrobimy taką liste co na pewno trzeba zabrać? ;>
No więc tak: *oczywiście pieniążki Ile? 100 euro wystarczy? 150? *jakiś strój (a może kilka?) *ubrania (jakie najlepiej? jedna para długich spodni wystarczy czy raczej nie? ;>) *nakrycie głowy *kremy z filtrem *podusia i kocyk, książki, gazety, krzyżówki na drogę ![]() *aparat, mp3-4 i inne gadżety tego typu ![]() *wygodne buty (sandały najlepiej chyba... adidasy też się przydadzą?), jakieś klapki pod prysznic *kosmetyki: szampon, szczoteczka i pasta do zębów, żel pod prysznic i jakieś mydełko i w sumie takie których się codziennie używa Co jeszcze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1083 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Strój jeden, 1 para jeansow i np spodnie z materialu ![]() Ręcznik, torba na plaże. I chyba tyle mi przychodzi do głowy ![]()
![]() |
![]() |
#1084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wycieczek fakultatywnych nie wliczam w to. Oddzielnie liczę. W hotelach są zazwyczaj ręczniki czy bierzecie kilka swoich? (ile?) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1085 |
Raczkowanie
|
W sumie jeszcze nigdy nie byłam na takim obozie za granicą, więc nie wiem. Pewnie wezme jeden na plaze i jeden normalny w razie czego
![]()
![]() |
#1086 |
Zadomowienie
|
Ja też nie byłam dlatego tak się dopytuję...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 |
Przyczajenie
|
z wlasnego doswiadczenia wiem ze lepiej wziac ze 2 kostiumy kapielowe.
zazwyczaj biore tez zgrzewke wody niegazowanej.(jesli jade autokarem). przyda sie dobrze zaopatrzona apteczka. plastry itd to wiadomo ale radze tez cos na opazenia (ja nie wzielam i mam wielka blizne od prostownicy;p) , oraz wegiel lub cos podobnego jesli jedziecie pierwszy raz gdzies za granice i to w cieple rejony. roznie to organizm reaguje na zmiany klimatyczne. klapki pod prysznic koniecznie! na reczniki i mydla hotelowe nie liczcie jesli jedziecie na obóz :P nawet jesli oferuja to odradzam ich uzywania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Raczkowanie
|
almatur - Cannes - ostatni turnus
![]() kto jedzie? pisać PW ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1089 |
Przyczajenie
|
Nowa jestem, dobry wieczór ;d jade do Rimini do hotelu Maioli - 30.07 - 9.08 - biuro Unitur z Gdańska. Jedzie ktoś w podobnym terminie? Czytając wasze wypowiedzi coraz bardziej napalam sie na wyjazd ;dd
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O kurczę. A ja nie mam nawet jednego stroju kąpielowego (za małe z tamtego roku... ) Czyli będzie trzeba troszke zainwestować... O apteczce nie pomyślałam. Dobrze, ze wspomniałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Przyczajenie
|
![]()
Siemka wszystkim ;**
Mam takie pytanko ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Przyczajenie
|
ja też nigdy nie liczę na te hotelowe ręczniki i kosmetyki,,, nawet jak się trafiają czasem, to wolę swoje...
a jedzie tu ktoś do Rimini 30.07-10.08 z prima tour >atas poleca<?! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1094 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Raczkowanie
|
28 dni < 3
To taaaaaaaaaak długo ! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Przyczajenie
|
do Lesiny
![]() kochana;* napisz na gg do mnie jak mozesz to pogadamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja własnie wróciłam z obozu z Rimini z hotelu Buenos Aires i było za***iscie, chce tam wrocic za dwa tygodnie, ale nie mam kasy i zbieram i szukam pracy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli coś mi sie jeszcze przypomni to napewno dopisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1098 |
Przyczajenie
|
ja w tamtym roku bylam na obozie w rimini i wspominam to jako najlepsze dotychczasowe moje wakacje ;]
miasto swietne, ciepla woda, czysta plaza, przystojni chlopcy ;] czego chciec wiecej? ;d jakby ktos mial jakies pytania odnosnie rimini to chetnie odpowiem i doradze ;d ---------- Dopisano o 18:03 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ---------- alex11561 - oo! Carnaby i Altromondo! zarabiste imprezy ;d az nie chcialam z tamtad wychodzic ;d
![]() |
#1099 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1100 |
Raczkowanie
|
własnie, ile mniej wiecej kosztuja drinki. Własnie byłas w Buenos Aires, chciałabym sie dowiedziec czy hotel jest b.duzy, miesci sie tam tylko jeden oboz, cz byli jacys inni ludzie ?: >
A co do tych napiwków, mowisz, ze zalezy gdzie usiadziesz, tzn, wybiore sobie miejsce i sie moze okazac, ze tutaj akurat napiwek to okolo 20% tego co zamowiłam na przykład?xd ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ---------- aaa... alex11561 mam jeszcze kilka pytan ; p, z jakiego biura jechałas i czy mialas luz jesli chodzi o alko, do ktorej mogłas byc w klubach i czy sie orietujesz ile mniej wiecj kosztuje wodka tam ?xdd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 |
Raczkowanie
|
ja jadę
![]()
![]() |
#1102 |
Przyczajenie
|
w altromondo i carnaby drinki kosztuja srednio 6 Euro. (polecam sex on the floor)
![]() W monopolowym za to kupicie butelke kiepskiego winiacza ![]() Tez raz bylam w buenos aires. Hotel jak hotel... prysznic to dziura w scianie (jak wiekszosc łazienek we Włoszech), jedzenie bez szalenstw, standardy tez nie przypominajace opisu w katalogach :P Ale co tam.. do hotelu chodzi sie tylko zostawic rzeczy i odespac kilka godzin ![]() Jedyny mankament ktory przez pierwsze 2 dni mnie dobijal to linie metra tuz pod oknami :P ale po kilku dniach juz sie tego nie slyszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 |
Raczkowanie
|
W klubach drinki od 8 do 10 euro (40zł) piwo nie wiem, bo nie zamawiałam :P ale jak sie jest na obozie to sie tak tego nie przelicza na złotówki i sie wydaje na imprezach po 200, 300zł nawet nie wiedząc o tym ![]() ![]() ja miałam 400 euro i mi nie starczyło juz pod koniec ![]() jak sie codziennie imprezuje to kasa idzie, że uuuuu.. można tysiące tam wydawać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() niestety się miniemy.. ja jadę z koleżanką od 15.07, także do hotelu Majestic w Valverde di Cesenatico z biura STEJA.. obydwie również mamy skończone 16 lat, koleżanka ma właśnie dzisiaj urodziny ;P może ktoś jedzie w tym terminie? ![]() btw. ile warto zabrać kasy do Włoch na własne wydatki? Edytowane przez agnesmadeleine Czas edycji: 2009-07-07 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wejście do Altromondo kosztuje 10 euro,przy wejsciu dostajecie kupon na drinka czyli w sumie wejscie jak by było za darmo ![]() W hotelu Buenos Aires tak jak juz tutaj poprzedniczka wspominała warunki niezbyt, ale dało sie przezyć :P prysznic w ścianie bez zadnej zasłonki zaraz przy ubikacji i zlewie, woda spływa do pokojów i zawsze w pokoju po kompieli jest mini powódz ![]() ![]() Z tymi restauracjami to wszedzie jest raczej tak samo tylko ten napiwek jest zalezny od tego co zamówiles ( od ceny tego) po prostu masz procent od ceny caalego obiadu. Przykładowo; jak zamówisz pizze 4 euro, cola 2,5 i powinnaś zapłacic 6,5 euro to od tego 6,5 masz obliczany napiwek ( nie wiem ile jest procent napiwków) ale na przykład z 6,5 euro napiwek to 1 euro, wiec płacisz 7,5 ![]() Ja jechałam z biura Juwentur Koszalin, na miejscu sie dowiedziałam,że to jest biuro podrózy "BUT", hehh. No było super, kadra młoda wyluzowana, tylko strasznie denerwowała mnie kierowniczka, starsza zrzęda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nie znam osoby, która by była bardziej wymagajaca niz ja i moj boy i na każdym obozie na jaki jedziemy zawsze przez nas są problemy, bo my najwiecej wymyślamy i uciekamy i takie tam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1106 |
Raczkowanie
|
alex11561 czyli w koncu z BUTa bylas tak, bo ja jade z tego biura własnie dlatego taka ciekawa jestem ; p
Jeeejku to boooooooosko, moze trafi mi sie jakas fajna kadra, chcialabym mlodych, no coz jest prawdopodobienstwo w takim razie, ze bd miala tych co ty ; d A jak z tymi prysznicami, skoro nie ma tam zaslonek to dziewczyny kapia sie normalnie ?xd Jeszcze 26 dni ! < 3 ---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ---------- Ach i skoro bylas z BUTa i bylo ok 100 osob to wychodzi na to, ze ta wycieczka autokarowa i samolotem sie złączaja i sa razem, tak ? Fajnie, uwielbiam takie mega wielkie obozy ; DD A ludzie ogolnie fajni byli?Widze, ze masz swojego boya, ale mozesz mi chyba zdradzic czy byli jacys przystojniacy ?; dd |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1107 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Prysznice da sie przezyć, cala łazienka jest zamykana na klucz wiec nikt Ci nie wejdzie, bez obaw ![]() Edytowane przez alex11561 Czas edycji: 2009-07-07 o 19:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 |
Raczkowanie
|
No to super : >
Jestem na maxa napalona na ten wyjazd ;dd A ty jedziesz w koncu znowu? uzbierasz tyle kasy ?; > |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Przyczajenie
|
Czy ktoś z Was był już w hotelu Stella D'Italia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() napisz do mnie na gadu to sobie pogadamy ogolnie jeszcze i Ci pare szczegółów jeszcze opowiem ![]() 3997961 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:30.