|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec - Kwiecień 2013 cz.1.
kochana, jak będziesz udostępniać to w tej rubryce napisz, by klikać na zdjęcie i lajkować dopiero
Bo ludzie często lajkują pod udostępnieniem, a to się nie liczy w ogóle mam już ponad 200 głosów!
|
|
|
#1082 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ufff z leksza nadrobiłam
Cytat:
Cytat:
![]() ------------------------------- jaką macie pogodę??? ja mam słoneczko
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
Witamy się, dziś konczymy 6 tygodni
Od 2dni moje dziecko szaleje, placze, krzyczy, w ogole nie spi w dzien, masakra. Za to noce przesypia calutkie, dzis wstawalismy tylko raz, myslalam ze mi cycki rozwali. Mam nadzieje ze to skok rozwojowy a nie kolka.
|
|
|
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem. rodzinna liczy, ze przyspieszymy jakos termin zabiegu i dala nam drugie skierowanie na oddzial do innego szpitala - moze maja wczesniejsze terminy.niby z przepuklina mozna zyc, ale to - dla nas - siedzenie na odbezpieczonym granacie... kazdy placz konkubent interpretuje jako uwiezniecie.... ![]() ![]() sloneczna!
Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2013-05-29 o 10:28 |
|
|
|
|
#1085 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- co do pradu za Odkrycie Cytat:
nie zazdroszcze Cycka - i wiesz od 14 - czyli do 14 robilas dzieci Cytat:
Cytat:
ale serio serio sa podobni do siebie Cytat:
i jak tu dogodzic kobiecie za wizyteno to witamy sie - udalo nam sie pospac (czyt Mi sie udalo) do 9.30 - bo jak sie obudzilam Mlody juz prowadzil rozmowy z reka swoja w buzi, kolo mamusi na lozeczku ![]() niby slonce ale wiatre wieje - eh jakos dzis nie mam ochoty nigdzie wychodzic - jutro ide do przychodni, wec sie dowiem co nieco o mojej milosci - ciekawe czy ma juz 5500 - ost mial 6maja 5020 .
|
|||||
|
|
|
|
#1086 |
|
Zakorzenienie
|
Nie cytuję bo zaraz wybywamy do kontroli, trzymajcie za nas kciuki, co
![]() Strippi- moi znajomi też polajkowali
|
|
#1087 |
|
Wtajemniczenie
|
za dzisiejsze kontrole i szczepienia!!!!ja wybywam do mamuśki na ogródek
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ''pomyslowosc'' ale bylo ciemno skad moglas wiedziec haha |
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() U mnie dziś słoneczko więc zaraz spadamy na spacerek. Przeczytałam co pisałyście wczoraj o krowach i się uśmiałam, ale padłam jak przeczytałam to: "Edytowane przez klementyna1 Czas edycji: Wczoraj o 20:33 Powód: cycki krowy" Kciuki za wszystkie kontrole, szczepienia i inne ważne wizyty dziś. Buziaki dla was i dzieciaczków
|
|
|
|
|
#1090 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
no to za przyspieszenie ! co do pogrubionego o co chodzi ? ![]() Cytat:
,ale serio moja głupota tez mnie przeraza ..... ale jestem zaaawalona - katarem
|
|
|
#1091 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć! Nadrobiłam
okresu też jeszcze nie miałam i wcale mi do tego nie spieszno co do krów jako że wychowałam się na wsi to Wam powiem, że mają 4 cycki i jak używałam laktatora to ciągle myślałam o tych bidulkach, bardzo im współczuję dojenia ![]() nestelle wiem, że nie powinno się porównywać ale jak czytam że niektóre maluchy już pełzają itp to też bym chciała, bo uwielbiam jak pojawia się coś nowego najchętniej widziałabym juz go chodzącego i mówiącego a z drugiej strony strasznie mi szkoda, że tak szybko rośnie i już nie będzie taki malutki, a jak pomyślę że kiedyś będzie miał już te np 15 lat i nie zechce się przytulać do mamy to mi się płakać chce![]() narzekałam, że Karola nie interesują grzechotki a w niedziele położyłam go na macie i tak go zainteresował czarno-biały tygrysek że ciągle teraz go naparza ręką i się śmieje ![]() Cytat:
napisałaś to w sobotę a w niedzielę weszłam dzięki za pamięć ![]() wiecie co? trafił mi się taki nieśpiący model, że moja mama nie może się nadziwić jak tak można wczoraj jak się obudził o godzinie 4 (wiem, że niektórzy traktują to jeszcze jako nocne przebudzenie-nasz już wstaje o tej porze) to do wieczora łącznie spał 1,5 godz w jakichś 5 ratach i przy moich wielkich staraniach masakra
|
|
|
#1092 | |||
|
Kniaginia
|
Witam
![]() Biedna krowa... No ale jak ma skrzydła, to dlaczego nie miałaby mieć 6 cycków? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
A co do usypiania - też muszę się przestawić na usypianie w łóżeczku, zamiast na rękach, bo się dziecko rozbestwi. Cytat:
Trzymam. Ja dziś spędzę czas na strychu u teściów. Trzeba wreszcie zwieźć swoje rzeczy na nowe mieszkanie i im nie zagracać miejsca. |
|||
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak sie nazywa nasza komplikacja. i wtedy jest natychmiastowa operacja
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
to teraz ja proszę o 3 głosy
![]() https://www.bebiklub.pl/home/konkurs...?filter=Malpka
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1096 |
|
MBZ♥
|
Pani mam nadzieję, że uda się znaleźć szybszy termin
Strippi za szczepienie![]() Moderna jak lulać w łóżeczku? ![]() Despa za kontrolęOTJ za tygodnieNestelle ![]() u nas też słońce-w koncu takze spacer gwarantowany bo wczoraj bylysmy tylko z nosidelkiem w sklepie przez te deszcze:/ |
|
|
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
zależy z którego miejsca na Alei
Bo może być nawet 200m [mówimy o szpitalu Żeromskiego? czy ulicy? bo to też na NH]Despa, kciuki ![]() Jejuuu gdzie ten kurier? chcę wyjść na spacer!!!!!
|
|
|
#1098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za spryt dzieciaków u mnie jak narazie Julka tylko bierze u lekarzy naklejkę "dzielny pacjent" dla KArola u mnie słoneczko ale jakoś chłodno wieje mam nadzieje ze jutro juz bedzie ciepełko ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1099 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
2, czyli bedziesz 1 klasę powtarzać razem 4 razy 3, super rodzenstwo ![]() Cytat:
![]() słońce ![]() Cytat:
malpka głosy poszły
|
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
Głosy i Lajki poszły
A ja właśnie czekam za siostrą i moim chrześniakiem bo przyjadą z Poznania na kilka dnia.. Zobaczą w końcu mojego brzdąca no i siostra osobiście pozna swojego przyszłego chrześniaka A ja zobaczę mojego uroczego chrześniaka U mnie dziś słonko
|
|
#1101 |
|
Zadomowienie
|
zapomnialam napisać, że oglądałam wszystkie zdjęcia i muszę powiedzieć, że boskie są te nasze forumowe dzieciaki
Kasia za zdjęcie z karmienia alliw Jaś ma super zaczeskę na Mariana ja Karola też tak na początku czesałam to tż się śmiał, że Hitlera z niego robię ![]() Dragusia chyba to Ty kiedyś pytałaś o coś takiego http://allegro.pl/zabawka-3-w-1-clem...223238884.html Karol dostał od ciotki i u nas się super sprawdziło, pierwsza zabawka którą się zainteresował, potrafi nawet z pół godziny pod tym leżeć. wstawiam fotkę (rozmazane bo ciężko go uchwycić w bezruchu )co do leżaczków itp to huśtawka z melodyjkami byłaby chyba najlepsza, wibracje jak dla mnie nieużyteczne bo nie robią małemu żadnej różnicy a wiecie co mi mój kochany syn zrobił? nigdy nie zgadniecie ![]() malinkę na cycku!!
09.03.13 Edytowane przez kwiatuszekkk21 Czas edycji: 2013-05-29 o 12:08 |
|
|
|
|
#1102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za kgja Nikosia staram się nie usypiać na rękach. Jak jests enny, hop do łóżeczka i tam sobie jeszcze trochę poleży, pomarudzi i zasypia. Cytat:
a jeśli chodzi o krople do nosa, to ja chyba Cię przewyższam, bo prawie za każdym razem próbuję zakropić z tą nakrętką, zawsze o niej zapomnę ![]() ![]() He he no czeka, czeka.Ciekawe, która pierwsza na nią wróci trzymamy ![]() Cytat:
Edytowane przez Nyaa Czas edycji: 2013-05-29 o 12:11 |
|||
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale troche kurcze drogie ![]() zostane przy lezaczku. mam takie upatrzone: http://allegro.pl/fisher-price-3w1-b...270498683.html http://allegro.pl/lezaczek-hipopotam...256339788.html http://allegro.pl/bright-starts-leza...281414378.html http://allegro.pl/bujaczek-lezaczek-...206634659.html możecie głosować
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
Kasia zgadnij co mam na obiad?
Podpowiem, ze Twoj ulubiony ![]() Moj maluszek nie zasnie w lozeczku za nic, tylko ululany u mamusi na raczkach albo zaraz po jedzonku, na podusi przy cycusiu - nie ma potrzeby ssania, bo cycka wypuszcza, ale tak go jakos nauczylam, ze jak marudzil przed spaniem, to ja go hop do cycka - possal minutke i zasypial Nie dostalam jakis nie wiadomo cudownych rad - tyle, ze jak wiem, ze jest zmeczony i krotko przed spaniem, to mam go polozyc delikatnie w lozeczku, przykryc kocykiem, podlozyc pieluszke pod policzek, by czul, ze cos go otula, ewentualnie przyciemnic rolety i delikatnie glaskac po glowce, cichutku nucic kolysanke i byc przy nim troche dluzej, jak juz zasnie.. Ciekawe jak praktyka ![]() ---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Kwiatuszek no ladnie ladnie... Malinke Ale wpatrzony w myszke miki Dragusia obstawiam 1 i 3
|
|
#1105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
sama bym tego nie kupiła, do leżaczka nie ma podlotu, w leżaczku może dziecko uśnie a pod tym raczej nie ![]() 2 i 3 to ten sam model tylko inny wzór, może nam się trafił takie egzemplarz, ale wibracje robią dużo hałasu jak się ich nie dociśnie i dziad się rozkłada z jednej strony no i nie ma melodyjek, więc ja bym się zastanawiała między 1 i 4, bardziej nawet 1 bo nie trzeba nic ciągać żeby grało
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie ktore maja 3, siedzaca, polsiedzaca i lezaca. wiem ze ten sam ale oba mi sie podobaja. choć Nemo najladniejszy ale chyba najnowszy modej bo duzo droższy
|
|
|
#1107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zasypia ze mną i z cyckiem ale też chyba trzeba zacząć odkładać do łóżeczka, bo mam tak skrzypiące łóżko, że co się rusze to mały się wzdryga.co do głaskania to zła jestem sama na siebie, bo mały się chyba odzwyczaił. jak leżeliśmy w szpitalu pielęgniarka nie kazała mi go głaskać po tym jak dokarmiały, bo "zaraz znowu będzie chciał jeść a tak to może zaśnie" no i przestałam a teraz on się wierci jak jest śpiący a ja go tykam po twarzy
|
|
|
#1108 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry!
u nas pogoda się zepsuła ;/ ale miałam 2 dni słońca po 3 tygodniowym deszczu więc się nacieszyłam wiecie co zrobiłam.. utopiłam mój laktator.. wrzuciłam do wody część do prądu ;/ no i dupa 70 euro poszło się..... jeszcze spróbuję wysuszyć ale raczej nic z tego moje dziecię dziś takie marudne.. i co chwilę by chciało na cyca.. a co do usypiania- u nas działa smok, czyli najlepszy przyjaciel mojego dziecka, niezawodny złoty chicco tylkojak wypada co 3 min to jest ryk.. więc już wiem, że przyzwyczaiłam..no i pieluszka też działa cuda.. tylko lekko dotknę policzka i już ma oczy zamknięte ![]() głaskanie po główce działa tylko czasami, najczęściej jak jest bardzo śpiąca niekiedy głaskanie po rączce..pytanie mam do dziewczyn kp czy bierzecie jakieś witaminy? czy w ogóle można karmiąc piersią.. (zapomniałam zapytać położną) |
|
|
|
|
#1109 | ||
|
Zakorzenienie
|
No, Marcel w koncu spi - ale nie w lozeczku
tylko na podusi na kanapie ![]() Musialam cos ugotowac, a w lozeczku obudzilby sie po 15 minutach.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie biore witamin - no oprocz zelaza, choc biore go nieregularnie, i ostatnio kupilam sobie kwas foliowy i biore raz na jakis czas. Podobno witaminy trzeba brac wtedy, jak nie jestesmy w stanie urozmaicic sobie swojej diety - w mleku raczej bedzie wszystko, co dziecko potrzebuje- ale kosztem organizmu matki. U nas smoczek tez by cos zadzialal, gdybym nie byla przeciwna ![]() Raz maz w tempie ekspresowym uspil mi synka smoczkiem.. Ale ja jestem za smoczkiem tylko w sytuacjach podbramkowych, gdzie dziecko nie da sie uspokoic, a ja nie moge mu w tym czasie dac cycusia .. Choc wiem, ze dzieci jak sa starsze to maja wieksza potrzebe ssania.. Wiec jeszcze to przemysle i jak bedzie potrzebowal, albo ja nie bede w stanie go juz lulac na rekach to pewnie dostanie smoczka ![]() A co to za zloty chicco?
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2013-05-29 o 13:08 |
||
|
|
|
|
#1110 |
|
Zadomowienie
|
do półsiedzącej i leżącej
a z rozkładaniem chodziło mi o to, że z jednej strony te rurki się rozsuwają, jedna część wypada z drugiej co prawda u mnie kp i mm ale można brać witaminy, ja biorę podobne jak w ciąży
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.

będę udostępniać

cwaniara co ?
Znalazłam ja własnie na fb i napisałam co u nich. Szczere powiem, ze siedziała mi ta dziewczyna i jej siostra w głowie juz kilka razy...a teraz przypomniałam sobie nazwisko-ciekawe co u nich, mam andzieję, ze dobrze)
nie wiem. rodzinna liczy, ze przyspieszymy jakos termin zabiegu i dala nam drugie skierowanie na oddzial do innego szpitala - moze maja wczesniejsze terminy.

i fajnie (bo słońce), i nie fajnie (bo obudziło
za wizyte

masakra

05.07.2008 

Podpowiem, ze Twoj ulubiony
sama bym tego nie kupiła, do leżaczka nie ma podlotu, w leżaczku może dziecko uśnie a pod tym raczej nie