|
|
#1081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#1083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
ale podobnie jak dziewczyny nie spotkałam sytuacji, gdzie młodzi siedzą razem z rodzicami, zawsze byłam na takich "tasiemcowych weselach" (czyli jeden długi sznurek stołów) i na środku siedzieli młodzi otoczeni ludźmi w swoim wieku
|
|
|
#1085 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1086 |
|
na przekór do celu
|
Też na welon zwróciłam uwagę
A osobiście wolę suknie szersze u dołu z wyraźniej zaznaczonym gorsetem, ale ogólnie jest bardzo ładna
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
a ja byłam raz na weselu gdzie wszystkie stoliki były okrągłe tylko Młodych był większy i były po 10 osób a młodzi siedzieli ze świadkami i ich osobami towarzyszącymi czyli w 6
![]()
|
|
|
|
#1088 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znając życie i tak kupię całkiem odmienną
|
|
|
|
|
#1089 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Po prostu mówię jak dla mnie to wygląda i tak będzie, choćby u Was było inaczej, lepiej, milej, ładniej czy też gorzej, brzydziej, taniej . Przezorny zawsze ubezpieczony- dlatego wole się już nie wdawać w "kłotnie", a przeważnie właśnie te "kłotnie" powodowaly roznice zdan.
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
U nas zazwyczaj są zaproszenia "Młodzi wraz z Rodzicami zapraszają..", bo zazwyczaj rodzice w dużej mierze lub całkowicie finansują wesele. U nas jest to powszechne, dlatego nikogo nie dziwi forma "z Rodzicami", aczkolwiek aż takiej uwagi na to nie zwróciłam, póki nie weszłam na wizaż i nie zobaczyłam że różnie można to odbierać
Dla mnie rodzice będą gośćmi na naszym weselu, ale i tak nie będą sobą, jak nie będą czasem doglądać kuchni, nie pogadają z fotografem, czy djem Będą chcieli mieć wszystko przypilnowane, żeby nie wyskoczyła nagle jakaś nieciekawa sytuacja i żebyśmy nie musieli się martwić.
|
|
|
|
#1091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na szczęście mam na to 2 lata jeszcze
|
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1094 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
i to nie jest krytyka tylko przedstawienie swojego punktu widzenia
|
|
|
#1095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na paru weselach było tak że było dwa odzielne długie stoliki - jeden dla młodych ze znajomymi, drugi dla rodziny.
|
|
|
#1096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Gdyby tak nie było czy w trakcie ślubu byłyby te podziekowania dla Rodziców?
|
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niech tak zostanie
|
|
|
|
|
#1098 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
Ciotce Krysi nie będę przy wszystkich dziękować za to, że się pojawiła
|
|
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) nie jesy moim Rodzicem i mnie nie wychowała, nie jest dla mnie najważniejsza . Nie pomagała mi wybierać sukni, nie pomagała mi podjąć decyzji w sprawie lokalu, ani nie przejmowała się przygotowaniami do ślubu/ wesela tak jak moi Rodzice .W ogóle wiecie co? zaraz zwariuje. Sprawa tych naszych, pożal się Boże, wakacji codziennie robi się coraz weselsza. Znajomi, którzy odrzucili naszą propozycję miasta na wakacje, z powodu zbyt dalekiej odległości, ponieważ oni najdalej bedą jechać 10h nic więcej (łączny czas dojazdu do "naszej" miejscowości 12:40h), zaproponowali inną miejscowość (łączny czas dojazdu 11:55h). Różnica 45 minut. I teraz ponad 10h jazdy jest w porządku. Trololololo. A dojazdy do miejsc, które chcieliśmy zobaczyć z ich miejscowości są dalsze...... YH.
|
|
|
#1100 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bo na wszystkich weselach na jakich byłam młodzi siedzieli ze świadkami i z młodymi: rodzenstwo, kuzyni, znajomi. Natomaist rodzice ze swoim rodzenstwem i innymi starszymi goscmi. U nas tez tak bedzie:my ze swiadkami - i caly -dłuugi-stół będzie z samymi mlodymi goscmi, bo akurat u mnie przewazaja osoby 19+/30. Rodzicom tez sie nie podoba siedzenie z młoda para, uwazaja ze w tym dniu powinni ze swiadkami siedziec, a oni-rodzice- integrowac 2 rodziny:-D. I bardzo mi sie to podoba . Ale to roznie bywa, kolezanka naprawde mie zaskoczyła - u niej ejst tak jak u Ciebie Nie byłam jeszcze na takim weselu, widziałam tylko na filmie i na zdjęciach- stol z mlodymi i rodzicami byl z dala od reszty gosci i tak smutno jakos bylo.. moze na zywo bedzie mi dane zobaczyc
|
|
|
|
|
#1101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a nasze dzieci będą mieć 2 babcie Ewy olejcie ich ja Was proszę! To nie jest zdrowa relacja na wakacje! Będziecie się dzień w dzień denerwować mogę to już zagwarantować bo tych opisach może są super mega w pytę kumplami ale nie każdy nadaje się na wspólny wyjazd no niestety
|
|
|
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.
|
|
|
#1103 |
|
Zakorzenienie
|
moim zdaniem u każdego z tych 2 rozwiązań będzie fajnie bo jest nam to "znane i lubiane" ale dla mnie mega porąbanym rozsadzeniem gości jest model os.tow świadkowej+świadkowa+tata panny młodej+mama panny młodej+panna młoda+pan młody+mama pana młodego+tata pana młodego+os.tow świadka+świadek...gdzieś to wyczytałam w jakimś poradniku kiedyś ale to jest dramat! wyobrażacie to sobie?
i Ci rodzice by się źle czuli i to młodsze grono...nie wiadomo jak się zachować, no ja bym się załamała
|
|
|
|
#1104 |
|
Zakorzenienie
|
i tak każda z nas rozsadzi gości jak będzie chciała
jak ktoś woli z rodziną to proszę bardzo ale dla mnie osobiście jest nie do pomyślenia siedzenie z rodziną zamiast znajomych
|
|
#1105 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale fajnie tak "idę do babci Ewy", "której!?" .Ja z usmiechem bym powiedziała im "mam Was w dup*e, jedziemy sami", ale z drugiej strony mam wyrzuty sumienia- moja najlepsza przyjaciółka, która po prostu łapie wszystko na opak, bo jej narzeczony nagadał całkiem odwrotnie. Ja mówie a, b, c a on jej przekazał x, y, z. I ona się upiera, że my chcemy x,y,z, a oni po zastanowieniach chcą b,c,d (więc bardzo blisko), ale w jej głowie wciąż siedzi to, że jej tż nagadał totalnych głupot. I koniec. I się dogadać nie możemy. I naprawdę mam ochotę pierdo*ić to wszystko, i wtedy przychodzi poczucie winy :/... ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Cytat:
|
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mało tego sprawa wygląda w skrócie tak- rok temu JA wpadłam na pomysł Chorwacji w 6 osób. W związku z tym, że 6 się w aucie nie zmiesci, wiec trzeba 2 auta- to wlasnie przyjaciolka z TŻ namowili Brata TZ (znajomej) z dziewczyna na wyjazd. Z zalozenia bylo nas wiec 8. Ale nasi drudzy znajomi nagle ostatnio musieli zrezygnowac. Wiec zostala nas 6- z dla nas obcym bratem TZ naszych znajomych i obca jego dziewczyna :P. No, ale stwierdzilismy, pech- pojedziemy sami naszym autem, oni w 4 drugim autem. Od pewnie lutego ciagle chcielismy cos probowac ustalac, w sensie, ze spotkac sie raz a dobrze i cos konkretnego ustalic. Oni nigdy nie mieli czasu i zawsze bylo za wczesnie. Dla nas teraz jest mniej czasu plus sami mamy inna trase autem w planach, wiec chcielismy juz ustalic konkrety. Spedzilam kupe czasu szukajac opinii, pytajac ludzi, znajomych, Rodziny i przeszukujac fora- obmyslilismy plan, miejsce, trase, czas, wszystko. Przedstawilismy- z prosba, aby rzucili okiem na ten plan i powiedzieli co sadza. Bite 2 tygodnie musialam sie prosic, zeby cokolwiek ruszylo, bo "nie mamy czasu, umowimy sie na dzien przed wyjazdem"..... w końcu dowiedziałam się, że nasz plan jest zły, bo za daleko (12:40h dojazd z Tarnowa, bo z Krakowa-skad sa znajomi, nieco krócej ), a oni zgadzają się na max 10h jazdy, nie więcej, bo tracą z wakacji i odpoczynku, plus jest to męczące. Po czym sami w czwórke pogadali (znajomi +z bratem znajomego i dziewczyną) i wymyślili swoją opcję (11:55h dojazd z Tarnowa). I nagle już 10h na dojazd nie obowiązywało. A 45 minut różnicy to za dużo. A poza tym znajomi BRATA znajomego będą w tej miejscowości, więc super. No, a dla nas nie jest to super . Bo koniec końców chcemy podjechać do Splitu i Dubrovnika- z ich miejscowosci dojazdy do obu miast sa dluzsze o jakies 3-4h, w porownaniu z miejscowoscia, ktora my wybralismy. Sam dojazd i powrot do Dubrovnika to z ich miejscowosci 7h :/- czyli totalnie conajmniej dzien na to pojdzie. Z naszej miejscowosci jest to 4h w obie strony, wiec idzie to szybciej "odbębnić".... no whatever. W każdym razie każdy obstaje przy swoim, a ja standardowo zdziwiam, bo nie chcę jechać tam, gdzie znajomy, znajomego, obcego, brata, ciotki, wujka, sąsiada jest. .... choć tutaj stwierdziłam, ok- pal licho, bo i tak w drodze powrotnej możliwe, że my ich zostawimy i zahaczymy o Wiedeń i zostaniemy tam na cały dzień, bo mojego Brata rzeczy chyba bedziemy musieli wziac .
![]() Edytowane przez magda_mjt Czas edycji: 2013-07-13 o 23:44 |
|
|
|
|
#1108 | |
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() 2) może po prostu nie chcieli zobaczyć tej waszej miejscowości, a że nie mieli innych argumentów to wykręcili się czasem dojazdu... szczerze, to coś średnio mi się to widzi, nie wiem czy nie zepsują wam wakacji
|
|
|
#1109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Sama z TŻ myślimy dokładnie tak samo... no jakoś te obawy nie mogą nas opuścić....
|
|
|
#1110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:23.

zwyczajnie się zdziwiłam bo to dla mnie coś nowego jak i wiele innych tradycji, które może w niektórych miastach są oczywiste
i my nie będziemy na zaproszeniach pisać "wraz z rodzicami" chcemy żeby oni się czuli jak goście nie jak gospodarze, gospodarze to my i tylko my