|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() wiem, pisałaś że znajomi odradzali Ci fotelik tyłem do kierunku jazdy. Jednak chyba kupimy szybciej niż przed rokiem i dlatego o takim myślę. Może potem będę sobie pluć..no zobaczymy ![]() Edit: haha smok czy dinozaur i jeden i drugi gatunek wymarły więc co za różnica ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Czesc dziewczeta,
Ale dzis zmarzlam na spacerze... Wczoraj sie zgrzalam wiec dzis jak zobaczylam, ze znow sloneczko pieknie swieci to czapke i rekawiczki zostawilam w domu. Wielki blad... Sofia byla dobrze ubrana ![]() Zrobilam dzis ten szpinak. Zjadla tak z 1/3 sloiczka wiec nie zle. Nie zrobil co prawda takiej furury jak marchewka ale zostal zaakceptowany. Mam nadzieje, ze kupka po nim pojdzie latwiej niz wczoraj ![]() Magiusa u nas bylo podobnie z kupka wczoraj tylko niestety byl placz ![]() ![]() Ach i boli mnie zab ![]() ![]() co do prezentow swiatecznych i mikolajkowych to zadnych sie nie spodziewamy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1084 |
Wtajemniczenie
|
hej
![]() melduję, że u nas już trochę lepiej ![]() ![]() ![]() wczoraj też chciałam coś napisać, ale stwierdziłam,że to bezsensu bo bym napisała tylko same smutne rzeczy ![]() ![]() jutro oprócz obiadków zaczynam wprowadzać deserki ![]() aa Wojtuś uwielbia wszystkie zielone zupki - ze szpinakiem, groszkiem i brokułami ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- kto pytał o plan dnia? u nas generalnie jest tak: 5- cycek 9- cycek 12- obiadek 160-180ml plus kilka łyków wody z doidy cup spacer 15- cycek ( a od jutra również deserek) 19- cycek kąpiel, usypianie 23- cycek a za jakiś czas (nie wiem jeszcze kiedy) o godz 9 będzie kaszka |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pfajne to i połowę tańsze niż u nas, ale nic nie słyszałam o tym. Cytat:
![]() |
#1086 | |
Wtajemniczenie
|
uff zasypia, dużo krzyku i płaczu było przy tym , ale grunt , że oczka zamyka
![]() justyna- niezły ten krokodyl ![]() ja nie mam w chacie miejsca na takie wielkie zabawki, teraz Wojtek dostał reklamówkę zabawek od starszych dziewczynek i już się zastanawiam gdzie to wszystko upcham ![]() ash- u nas po szpinaku kupka była 2-3 razy dziennie, zdecydowanie luźniejsza niż po samej marchewce ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:21 ---------- Cytat:
![]() kupiłam jaglaną, jaglaną z płatkami jabłek i gruszek, owsianą i 3 zboża ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1088 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale mam zamiar też robić zwykłą jaglaną z kupca z moim mlekiem i owockami takie są plany,bo na razie jeszcze nie jesteśmy na etapie kaszek ![]() dopiero jutro zaczynamy jeść deserki, za tydzień mięsko, kaszki będą potem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ale co 2 godziny mu nie daję, chociaż pewnie by nie pogardził ![]() generalnie w końcu jakoś nasz dzień się ustabilizował-- nie chcę za bardzo chwalić, bo to dopiero od dzisiaj jest lepiej ![]() wczoraj była istna masakra, tak wył, myślałam, że oszaleję, nawet obiadu nie robiłam, tylko zjedliśmy kaszkę manną bobovita (bo kupiłam Wojtusiowi i stwierdziłam,że mu jej nie dam, bo jest w niej cukier heehe ![]() a teraz śpi od 17:15 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
Bosz umieram dzisiaj... dzisiaj byl dzien meega mega mega marudy... z nerwów ze nie mógł zasnąć podrapał mi twarz, powyrywał włosy a przy cycku mnie jeszcze pogryzł... Wszystko mnie boli, mam serdecznie dosyc.. i ciągle się darł i darł i darł... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wiem co czujesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=45
Wieści od Cynamonowej ![]()
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() też zamawiam orkiszową i jaglaną i jeszcze tę oliwę ![]() no i będzie cyc+kaszka+obiadek+desere k+cyc+ cyccycycycycycycyc ![]()
![]() |
#1098 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() weszłam teraz na e-zakupy p i p wpisałam kod pocztowy 35-001 (tak wywnioskowałam, ze to rzeszowski :P) i można normalnie zamowic holle... kaszki, słoiczki ![]() u mnie były na polkach z dziecięcymi obiadkami, mlekiem itd. ten dziecięcy regal. sama zobacz: www.e-piotripawel.pl chyba, ze kod inny? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no patrz, panicz pokazal charrrakter ![]() ![]() Veronic, ja moze ze 3 razy zdolalam ugotowac obiad bedac sama z mlodym ![]() ![]() ![]() dziedzic spi. popoludniowa drzemke cos krotka mial, wiec juz padniety byl, poszczypal mnie zapijajac cyca, pokrzyczal i padl. ciekawe na jak dlugo... ostatnio tak niespokojnie pije, ze szczesliwa jestem, jak 3 minuty possie i nie uleje zaraz potem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
jeśli ktoras ma orange na karte
![]() http://www.telepolis.pl/wiadomosci/z...2,3,29319.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oczywiście przechwaliłam Młodego... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Dzuewczyny potrzebuję chyba pomocy w kwestii zasypiania i usypiania.
Wspomniana jako skuteczna była książka Tracy Hogg. Raz ją już przejrzałam, ale teraz postanowiłam wspomóc się w kwestii tych drzemek...no więc czytałam ją i czytałam z zapartym tchem i nadal nie wiem co robić...więc może Ktoś mi pomoże i podpowie jak usypiałaś , a ja powiem co wyczytałam u Tracy i co u nas się dzieje. Wyczytałam, że należy zwracać uwagę na oznaki zmęczenia ( ok, to w miarę umiem wyłapać), robić i mówić przed kładzeniem na drzemki to samo ( czyli np. zmiana pieluchy, powiedzenie " Teraz pójdziemy na drzemkę", następnie utulić dziecko chwilkę i np. puszczać zawsze tą samą kołysankę lub bez niej) Po tym odłożyć dziecko do łóżka np. ze słowami " Teraz Daruś idzie na drzemkę". No i tutaj koniec moich pomysłów i zrozumienia tego co ewentualnie radzi Pani Hogg. Bo przykładowo moje dziecko po odłożeniu do łóżeczka gdy nie śpi na pewno nie będzie sobie cichutko gadało czy cokolwiek i stopniowo się wyciszało. Mam pewność, że będzie może na początku trochę gadało, później coraz bardziej pokrzykiwało, nie zdziwię się jeśli przy tym będzie usiłowało się podnosić ( tak jakby do siadu) lub obracać na brzuszek ( tutaj zwykle jak położę na nim kołdrę to przewracanie zanika), memłać będzie kołdrę etc. I co w takim razie dalej? Pytam, bo muszę coś wprowadzić, bo noszenie na rękach jednak powoli robi się ciężkie, inne sposoby nie działają lub przestają działać, a Daro nijak nie chce zasypiać sam ( wiem muszę go nauczyc)mimo, że naprawdę i na pewno jest mocno zmęczony. Ba...dziś to już w ogóle jakiś szczyt ( może z przemęczenia) bo na noc zwykle zasypiał bez piersi a dziś nie i właśnie odłożyłam go do łóżeczka majac nadzieję, że zaśnie po chwili niestety się rozkręca ( powiedzmy, że coraz głośniej marudzi, bo nie płacze) mimo,że oczy zamknięte. Przydadzą mi się jakieś wskazówki. Niekoniecznie musi to być też wspomniana Tracy, ale może któraś ma jakąś metodę, która jej pomogła i nie wymagała zostawienia dziecka w łóżeczku ii słuchania np. pół godziny płaczu, a jednocześnie nie było też noszenia na rękach etc
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Gadałyscie o jedzonku u malucha... mi też jakoś pasowało zeby na II śniadanko podawać owoc, jakos tak mi lepiej, że cyc, potem owoc, potem obiad.. bo mi ten obiad to czasami poźno wychodzi np. o 15, wiec nie bardzo jest gdzie jeszcze tego owoca wcisnąć.. ale według rozpiski hippa niemieckiego to
pierwsze 2 tygodnie warzywa 3-4 tydzien Obiadek i owoc po obiadku Potem owoc jako podwieczorek oraz kaszka na kolacje Potem owoc dodatkowy jako II śniadanie w ogóle to rozszerzanie posiłków to idzie w stronę "wieczora".. http://www.hipp.de/beikost/ratgeber/ernaehrungsplan/ ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ---------- Cytat:
najpierw lulałam ale siedząc, nie chodząc... potem "lulałam" leżąc z nim na naszym łóżku, tzn on leżał obok a ja do niego sie mocno przytulałam, trochę nim bujałam, głaskałam, śpiewałam potem już odkładałam go do łóżeczka i go tylko glaskałam i śpiewałam siedząc przy łóżeczku.. I możesz to robic ciągiem - tzn zaczynać od lulania na rękach aż się trochę uspokoi, potem siedzac potem leżac... albo 1 dzien chodzenie, 2 dzien siedzenie, 3 dzien leżenie.. czy też to jakoś wydlużać, w zależności od tego jak Daro reaguje i czy się uspokaja na tyle ze zaśnie.. Tracy Hogg pisała tam, że jak on zaczyna płakać to bierzesz na ręce uspokajasz ze mama jest obok i jak przestaje plakać to wkladasz spowrotem.. Ja tego nie próbowałam ale wydaje mi się ze by się zupełnie nie sprawdziło.. bo jak ja go podnosze to on wtedy się rozbudza, a jak się rozbudza to jest jeszcze bardziej wkurzony i jeszcze trudniej mu sie zasypia.. ale dzieci są różne wiec może Daro w ten sposób zaśnie.. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Dobra prosby/pytania : -czy kupowała któraś kurtkę do noszenia dziecka w nosidle/chuście? i zarzuci linkiem jeżeli to gdzies z netu? - czy nosicie dzieci w chuscie/nosidle na kurtke czy pod kurtke? -czy ma któraś to nosidło co happy wrzucała? takie zielone bylo i zda relacje czy fajne i jako ono się nazywało, czy warto je kupić, czy jest zdrowe (wkurza mnie już chusta...) ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ---------- A i czy moje dziecko jest na tyle duże ze mogę mu do posiłków serwować zwykłą wodę niegazowaną np. polaris z biedry czy też cisowiankę czy muszę mu coś rekomendowanego szukać i przegotowywać.. bo to troche zabawa jest i zanim mi ta woda ostygnie to już nie pora na picie... Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-11-12 o 19:56 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
magiusa, ja mlodemu daje smoka, klade na boczek u klepie w pupe. ale to funkcjonuje, jak lezymy obok siebie i mlidy wtula sie w moja bluzke.
maarchewka, tutaj kaza dawac kranowe, jak dziecko zdrowe i rury nie jakies pordzewiale, nawet nie trza gotowac. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- a taki kubek niekapek jest ok? http://allegro.pl/tommee-tippee-kube...699615369.html |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wytrzymam chyba i jutro dam młodej marchewkę ![]() Marchewka ja noszę pod kurtkę, a specjalnej kurtki do noszenia raczej nie kupię. Teraz wiąże w podwójny X i jest super. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas mąż lula jak jest potrzeba. Ja w ciągu dnia najczęściej tulę i odkładam a jeśli jest wkurzona to biorę na ręcę i znowu tulę i najczęściej za drugim razem sama usypia w łóżeczku. Lulałabym i nieraz tak robię ale plecy mi już wysiadają niestety. Mieliśmy czas że mała absolutnie sama nie umiała zasnąć, sama nie umiała spać - najlepiej na rękach. Ciężko wtedy było, ogólnie wysypiała się na rękach a ja cały dzień biegałam w piżamie ![]() No i co do rozpoznawania kiedy dziecko jest śpiące...mi się zawsze wydaje że wiem, ale nieraz mała się do mnie przytuli wyciszy chwilkę i jak odkładam do łóżeczka jest już super żywa i obudzona ![]() ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() O kurcze, to czekamy na relację jak Lila na marchewkę zareagowała ![]()
![]() |
#1108 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
weszłam sobie na tą niemiecką rozpiskę z hippa ale i tak nic nie rozumiem
![]() Dziewczyny mam próbkę Sinlacu, chyba dam na spróbowanie małej przed glutenem ![]() A jutro będzie jadła jabłuszko ![]()
#1110 | |||
Rozeznanie
|
Co do prezentów ja kupiłam pod choinkę młodej to:
http://www.google.pl/imgres?imgurl=h...ed=0CEYQ9QEwAA Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Poza tym nie pomogę, bo u nas każde zasypianie przy cycku. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.