![]() |
#1081 |
Raczkowanie
|
Dot.: Planowanie ciąży cz. 2
My już po wizycie. Dostałam skierowanie do szpitalana laparoskopię i histroskopię mam dzwonić w 1 dc i się umówić na termin. Czyli jakoś w ciągu 2 tygodni będę po zabiegu. Mam listę z badaniami które mam zrobić przed zabiegiem i na razie tyle. Powiedział że na zdjęciu nie wygląda to tak źle, ale okaże się jak zajrzy do środka...
Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-03-13 o 16:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli specjalista powiedział że na zdjeciu nie wyglada to tak zle więc to dobra wiadomość ![]()
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
Marha gratulacje;-)
Witam i nowe osoby - też mam nadzieję że na długo nie zagościcie. Potrzymajcie za mnie kciuki - u mnie dziś powtórka FSH. Jak wyjdzie normalnie to lecimy dalej ze staraniami, a jak nie to chyba nici z tego na stałe... |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1085 |
Przyczajenie
|
Malisympatyczna, niestety krzywa to obrzydliwe badanie. Ale potrzebne, bo jak wiesz co nie tak, to można nad tym panować.
Kupiłam dziś termometr, od jutra zaczynam rano mierzenie. Testy owu negatywne puki co. Simonee tez się boje o te owulacje, ale testy jakiś czas temu wychodziły, wiec myślę że nie jest źle. Mnie czas jeszcze nie ściga, jednak moja psyche robi swoje:-/ Dziękuję za miłe słowa, nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy ;-) Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
#1086 |
Raczkowanie
|
Wywiad z anestezjologiem muszę mieć
Cytologię EKG Grupę krwi Morfologia NA, K Układ krzepnięcia Stopień czystości pochwy RTG klatki piersiowej Teraz będę miała akcję jak to ogarnąć na NFZ No maszyna ruszyła... Ale ja muszę się spieszyć cyferki nie kłamią! Powiem Wam w tajemicy akcje z moim. Mówię mu że wchodzi ze mną, a on ale po co? I że nie pójdzie, ale całe szczęście wyszła para od lekarza i dłużej nie dyskutował. A później w samochodzie słyszę żebym ja musiał być przy tym jak obcy facet grzebie w mojej pisi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1088 |
Rozeznanie
|
Kasik1313 faceci to strasznie przezywają
mój mąż też komentował jak ze mną poszedł ,ale jakoś dał radę na szczęście jestem wyrozumiałą żoną i zabieram go do lekarza jak tylko musi iść, żeby mi zawału nie dostał ![]() a tak w ogóle to super ,że się zdecydowaliście działać ![]() pytanie z innej beczki miałam usuwanego zęba a teraz ropa mi się tam zbiera co najlepiej zrobić ??
#1089 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież Ty jesteś na stymulacji!!! A co do wizyty u gina to był jego pierwszy raz ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Byłam w Artemidzie w Białymstoku - prywatnie. Dostałam od lekarza skierowanie, listę co mam mieć jak przyjadę na zabieg. Ale na pewno nie zrobię tego na NFZ z tą jego listą. Edytowane przez Kasik1313 Czas edycji: 2014-03-14 o 08:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zadomowienie
|
kasik i colour_caramel dziekuje za szczególowy opis zabiegu i badan do histerolaparoskopii a teraz chcialabym wiedzieć jak zapatrujecie sie na historie kolezanki.
ma 28 lat 2 dzieci. Zaszla w ciaze pól roku temu, poronila. Starala sie od razu po stracie dziecka, tak jej kazal lekarz. Parę dni temu spozbial jej sie okres, pojechala na bete-ciaza. Wieczorem w toalecie cos sie wydarzylo poszla następnego dnia do innego lekarza, poronienie w 6 tyg. Ochrzanil ja do jakiego lekarza chodzila ze kazal jej od razu po poronieniu sie starac i nie zapisal żadnych witamin ani wspomagaczy. Co myslicie? Który lekarz ma racje?
Spełniona mama, zakochana żona, szczęśliwa kobieta. ![]() Edytowane przez tabaska25 Czas edycji: 2014-03-14 o 08:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Raczkowanie
|
Lekarze zwariować z ich teoriami idzie... nie wiem co Ci napisać ale dziewczyna pewnie ma doła!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zadomowienie
|
bardzo się załamała
#1093 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja dziś byłam u gin na USG 8dc i pęcherzyki do 7mm endometrium 5mm kolejne USG za tydzień...
![]() |
#1094 |
Rozeznanie
|
Jajca rosną :p mam 6 po 13 mm
A lekarz szkoda gadac pajac i koniec kropka ,zostrane u niego ten cykl a jak nic się nie wykluje to spadam
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() czemu pajac? ![]()
![]() |
#1096 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Raczkowanie
|
Trudno znaleźć dobrego i kompetentnego lekarza...moja obecna ginka kategorycznie zabroniła brać jakiekolwiek witaminy prócz kwasu foliowego (a wg mnie przed ciążą to wskazane bo niestety nasza dieta jest uboga w pewne składniki a jeśli nawet to nie dostarczamy odpowiedniej ilości)...dziwna sprawa...Natomiast dziś dzwoniłam by umówić się z lekarzem (wprost cud nie lekarz) gdzie usłyszałam ze dopiero w czerwcu bedą zapisy na SIERPIEŃ!!!!!!!! (Bo doktor przekroczył limit).....zaje......iści e....ja to jeszcze ja ale co maja zrobić kobiety których ciąże prowadzone są przez niego?? Maskara...nasz cudowny system zdrowotny...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Rozeznanie
|
Bo czekalam mega długo a do pracy musiałam jechać i mowie do niego ze masakra tyle czasu na 5 min a on na to ,ze jestem dla niego uciążliwa pacientka bo jestem w programie rządowym i musi dużo wypisywac !!!!!!!
#1099 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Przyczajenie
|
Gratulacje dlatego z dużymi jajeczkami!
Z tego co mi wiadomo, to po poronieniu trzeba odczekać kilka cykli. W naszym kraju jak nie masz na prywatnych specjalistów to nie licz na "dobra obsługę". Czasem robią tak, że jak się idzie prywatnie i dogadamy jakoś z lekarzem to są w stanie wcisnąć na NFZ, a czasem tylko podpowiedzą co zrobić można i jak żeby taniej. Sama place za same badania hormonów ok 100-200 zł. Ja nadal czekam na owulacje. Mierzenia tempki i testy owu c.d. Wysłane z mojego D5503 przy użyciu Tapatalka
#1101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do witamin i wspomagaczy, to też zależy jaka była przyczyna poronienia - jak jakieś niedobory w organizmie, to powinna; natomiast jeśli na bardzo wczesnym etapie doszło po prostu do złego podziału komórek, to leki nic by nie zmieniły. Generalnie po drugim poronieniu, to ja bym zrobiła dogłębniejsze badania,żeby sprawdzić co mogło być przyczyną. ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ta kolezanka teraz bedzie miala zabieg tzw "wyskrobywania", wiec pewnie jej macica potrzebuje czasu by sie zregenerowac, pzostaje nie zmarnowac tego czasu i robic dokladne badania Ja zakupilam buraki i zaczynam diete "zelazna" bo wyniki do operacji musza sie poprawic;/ a kiepsko w nich bylo, wszystko wskazuje na to ze mam anemie.
![]() |
#1104 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
![]() mam trochę do nadrobienia w czytaniu. Czasem tu taka cisza a jak się tylko trochę oddaliłam to naskrobałyście tych postów ![]() ![]() U mnie sprawy osobiste trochę się skomplikowały... Jest mi ciężko w tym momencie ale staram się uśmiechać i iść do przodu ![]() Martha gratulacje! Kasik trzymam kciuki za badania! nanka, idem, za jajka ![]() malosympatyczna jak wyszło badanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Rozeznanie
|
cicci dziękuję
![]() mam nadzieję, że u ciebie to nic poważnego i jakoś się wszystko ułoży buziak na szczęście ![]()
#1106 |
Przyczajenie
|
kiedy będzie dziusiuś?
Kochane!Jestem po pierwszym poronieniu (kwiecień 2013).Niedawno okazało się,że mam podwyższona prolaktynę (biorę Bromergon) co może mieć związek z niedoczynnością tarczycy (na to też biorę leki).Ile mam czekać na dzidzię?
Wiem,że to głupie,ale wpadam już w jakieś stany depresyjne,chociaż na co dzień raczej o tym nie myślę,mam bardzo dużo pracy...Pomóżcie!!!! czy któraś z Was miała taką historię jak ja???? |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#1108 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: kiedy będzie dziusiuś?
Wiele kobiet tak miało. Zajrzyj do działu Poczekalnia. Tam jest pełno wątków staraczkowych i są dziewczyny zdrowe i takie u których hormony szaleją.
Ale tutaj niestety nie ma dobrej recepty. Nikt Ci nie powie, że jeszcze 1 cykl brania bromka i będzie dzidzia. To tak nie działa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Raczkowanie
|
nanka, Ty musisz mieć na prawdę dobre serducho, że tak znosisz tego lekarza. za taki komentarz to mu się z liścia należało
![]() cicci, trzymam kciuki, by problemy szybciutko Cię opuściły tabaska, mnie się wydaje, że jednak po poronieniu trzeba odczekać z 2 miesiące. dla organizmu to duża bomba być w ciąży, nie być i znowu być. mam nadzieje, że dziewczyna będzie się mocno trzymać, zrobi badania i za jakiś czas będzie się cieszyć szczęściem. ja już po badaniu i z częściowymi wynikami. oczywiście w środę przyszłam do kasy, pokazałam wypis od lekarza co mam zrobić i pani naliczyła mi 18 zł. byłam prze zczęśliwa, że nie 60 zł jak pisała któraś z Was. dla spokoju zeszłam jeszcze do rejestracji, raz jeszcze pokazałam wypis od lekarza i paragonik. spytałam się czy dobrze opłaciłam. pani popatrzyła i powiedziała, że tak. tak więc stawiłam się wczoraj z glukozą w laboratorium, wypiłam ją (w smaku nie najgorsza, do zniesienia jak najbardziej, chociaż ja jeszcze dodatkowo trafiłam na jakąś cytrynową wersję)), dałam się pokłóc 3 razy i poszłam do pracy. jednak ciągle nie dawało mi spokoju, że babeczki w labo mówiły "krzywa cukrowa". w końcu jak miałam chwilę weszłam na internet i się okazało, że to tylko krzywa na badanie cukru. a gdzie insulina? zadzwoniłam do laboratorium i co? usłyszałam, że mam sobie powtórzyć jeszcze insulinę, bo one "materiału" już nie mają. nakrzyczałam na babkę w rejestracji i pani łaskawie stwierdziła, że jak przyjdę dopłacić za część insulinową, to "w ostatniej chwili" zadzwonią do laboratorium i insulinę też mi zrobią. no ręce opadają. panią w kasie też ochrzaniłam. niestety całe badanie kosztowało mnie 128 zł. wyniki cukru już mam. przy normie 74 - 106 wyglądają następująco: - na czco: 80 - po 1 godz 81 - po 2 godz 77. I chyba mam już jakąś diagnozę. Babka w labo stwierdziła, że coś z tą insuliną musi być. Bo niby mieszczę się w normie, ale nie mam praktycznie żadnej "krzywej" wszystko jest na jednym poziomie. A wyniki dopiero we wtorek, może w poniedziałek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() Czekam na okres, dziś 32 dc. Od wczoraj mam lekkie plamienia, których nie miałam od bardzo dawna. Szyjka macicy zamknięta na cztery spusty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.