![]() |
#1081 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Musi urodzić nieuleczalnie chore dziecko-klauzula sumienia
Cytat:
![]() Poza tym szczerze wierzę, że pan menel kupił sobie za to soczek marchewkowy z Martiwu, na zdrowie. Cytat:
A co, boli, że ktoś może być dobrym człowiekiem sam z siebie, bez straszaka w postaci piekła czy przekupnie być dobrym za nagrodę w niebie? Po prostu wspięłam się na wyższy poziom szlachetności. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że czepnęłaś się upierdliwie tej złotówki danej menelowi, jakoś reszty z moich licznych dobrych uczynków nie zauważasz. Smutno mi ![]() Edytowane przez _vixen_ Czas edycji: 2014-08-02 o 14:52 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Vixen, bo dalaś złotówkę menelowi. Menel to zły czlowiek, złym ludziom się ie pomaga, to nie wiesz? Nie pomodliłaś się za niego, nie pomogłaś mu duchowo, nie wsparłaś w jakikolwiek sposób, aby wyciągnąć go z menelstwa. A ty dałaś tylko złotówkę na soczek marchewkowy. Wstydź się!
![]() |
#1083 |
Zakorzenienie
|
To może Celebre adoptuje duchowo jakiegoś menela i sie za niego modli, skoro takie adopcje uważa za dobry uczynek?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1084 |
Zakorzenienie
|
Jeden z komentarzy odnośnie duchowej adopcji
Bez☠tytułu.jpg
![]() |
#1085 |
Konto usunięte
|
Moja wychowawczyni z gimnazjum to dla mnie przykład osoby wierzącej - naprawdę głęboko wierzy w Boga, chodzi do kościoła, odmawia koronki itd a przy tym jest po prostu dobrym człowiekiem który każdego zrozumie i postara się mu pomóc. I założę się o włosy i przednie zęby że dałaby menelowi złotówkę i jeszcze kupiła mu bułki żeby coś zjadł. O koleżance która nosiła obrożę z ćwiekami nie mówiła że jest satanistką, tylko czasami pomarudziła "takiej ładnej dziewczynie bardziej pasowałby naszyjnik niż obroża"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie kwestia wiary a podejścia do życia i ludzi. Jedni są empatyczni i mili z natury, inni wredni i chamscy. Pewnych rzeczy i zachować można nauczyć się mimo wieku.
Ja sama jestem średnio wierząca, szukam "swojej drogi" i odpowiedzi na wiele trudnych pytań (sens wiary, dlaczego wierzyć, co mi daje wiara, itp).
![]() |
#1087 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 | ||
wańka wstańka
|
Cytat:
Cytat:
Zajmuje się na co dzień pomaganiem innym zawodowo, i że tak powiem widzę jak system działa i jaka pomoc jest skuteczniejsza. Znam takich co kasę dostają, a na zebry chodzą i w ten sposób dorabiaja. Ktoś chce menelowi dac kasę- spoko jego sprawa. Nie rozumiem po co w te kwestie mieszać wiarę czy naukę KK i wymyślać chore interpretacje.
![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Widze z nie wiesz co to sarkazm i ironia
![]() Jak potrzebujacemu dasz jedzenie czy uranie to tez jest sponsorowanie. Jak dasz zlotowke za ktora kupi bulke to tez jest to sponsorowanie. Ale nie wiesz co on sobie kupi, nie da ci rachunku. U mnie na osiedlu jest taki menelek, co od czasu do czasu prosi o jedzenie. Mi nic do tego kto co komu i ile daje. Ktos daje zlotowke menelowi czy stowe na tace.
![]() |
#1090 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() 2. Jeżeli się chodzi do kościoła to normalne, że się daje na tacę. Co w tym dziwnego??? Wchodzę na msze, są światła, świece, kwiaty na ołtarzu, jest posprzątane, gra organista, jest wymieniania intencja, więc mogę dać miesiecznie 4 zl na mój kościół. Tak samo jak za obrzędy ![]() 3. U Nas w miescie nie było żadnej afery z księdzem a były za to 2 z nauczycielami. Jeden nauczyciel wf, a drugi wychowawca na kolonii, czy to oznacza, że mam dzieci do szkoły nie puszczać bo tam sami zboczeńcy pracują? 4. Oczywiscie każdy pomaga jak może, a jak jeśli wspomaga to modlitwą to tym lepiej. Jeden (jedna) rzuci menelowi grosz na wódkę, z którą nic dobrego mu nie przyjdzie a drugi się za niego pomodli, może 'siła wyższa' będzie skuteczniejsza ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() jak nie rozumiesz napisanego zdania jakiejs osoby, to moze go nie oceniaj, bo potem bzdury wychodzą |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Konto usunięte
|
A ja im jestem starsza, tym się robię mniej wrażliwa na żebraków. Po prostu jak widzę, jak moi znajomi zapie...ją (przepraszam, ale nie ma na to innego słowa) po kilkanaście godzin dziennie w pracy za stawkę 4 zł (nie jest to żart), to nie żal mi żadnych meneli ani żebraków, tylko uczciwie pracujących ludzi.
A w temacie wspomagania pieniężnego, w sierpniu w księgarniach książka Chazana (tzn. zapis rozmowy z nim). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
Wypisalam swoje dobre uczynki, bo pragnę służyć za wzór katolikom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Raczkowanie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;47565245]A ja im jestem starsza, tym się robię mniej wrażliwa na żebraków. Po prostu jak widzę, jak moi znajomi zapie...ją (przepraszam, ale nie ma na to innego słowa) po kilkanaście godzin dziennie w pracy za stawkę 4 zł (nie jest to żart), to nie żal mi żadnych meneli ani żebraków, tylko uczciwie pracujących ludzi.
A w temacie wspomagania pieniężnego, w sierpniu w księgarniach książka Chazana (tzn. zapis rozmowy z nim).[/QUOTE]heh, no nie rozumiem kolesia ![]() ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- wyśmiałabym taką wypowiedź, ale bardziej mi Cię żal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
To nie zapomnij w swoim nieutulonym żalu sie za mnie pomodlić.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Naczelna Nastolatka
|
Nie wiem vixen czy ty zasługujesz na taki zaszczyt. jeszcze by ci to ułatwiło drogę do nieba, a wtedy taka celebre nie miałaby się nad kim wywyższać w swoim chrześcijańskim umiłowaniu bliźniego.
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej dziwi jak Celebre w swojej nieukrywanej wyższości daje się głupio podpuszczac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Naczelna Nastolatka
|
Mnie natomiast dziwi, że ta religia pokoju i umiłowania bliźniego nie ma przełożenia na praktykę u celebre.
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Wrócę jeszcze do samego zabiegu, miałam wczoraj okazję porozmawiać z położną z mojej rodziny. Mowiła,że w szpitalu w którym pracują dokonują terminacji. Mówiła,że czasem dziecko żyje kilka minut, że one czekają i patrzą na jego śmierć, widok z wadami, coś strasznego
ale mowiła,że zdarzył się jej 2-3 przypadki,gdzie stwierdzono wady,np zespół downa a dzieciaczki rodziły się bez żadnych oznak choroby.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1099 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
marsi11 coś strasznego
![]() tak apropo terminacji chorego dziecka pragnienia posiadania biologicznego dziecka postępu http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...?ticaid=11334b Strasznie smutne ![]() Jak czytam takie rzeczy to tym bardziej szanuję osoby takie jak ajah dla których dziecko to nie jest kolejny projekt, który można zakończyć kiedy coś idzie nie zgodnie z planem. Ogólnie temat rozmnażania idzie w bardzo dziwnym kierunku, tzn. wiem że nowoczesnym ![]() Fanki aborcji z owego wątku, pewnie całe ucieszone. I pytanie się nasuwa, co zrobić kiedy jedno chore a drugie zdrowe? Terminować? Czy nieterminowanie też wtedy jest barbarzyństwem? W końcu jedno można narazić na nieludzi ból jak tu pisano.
Edytowane przez iizabelaa Czas edycji: 2014-08-04 o 18:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy ty tu widzisz fankę aborcji? W jakim chorym umyśle mogło pojawić się stwierdzenie "fanka aborcji"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1102 |
Naczelna Nastolatka
|
mam wrażenie, że masz problem z czytaniem ze zrozumieniem droga izabel.
Tutaj nie ma żadnych fanek aborcji to primo. Secundo, w przypadku, którego dotyczy ten wątek mówiłyśmy o zakończeniu życia aby zaoszczędzić niepotrzebnego cierpienia i agonii rozciągniętej w czasie.
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
ojj widzę że unikamy odpowiedzi, tego się spodziewałam
Cytat:
![]() |
![]() |
#1104 |
Naczelna Nastolatka
|
Tak aborcji, terminacji, nazwij to jak zechcesz.
jeśli aborcja/terminacja jest dozwolona w danym przypadku to do rodziców należy decyzja co zrobić i nikt nie ma prawa wpieprzać im się w tą decyzję.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-08-04 o 18:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Zakorzenienie
|
tak, jest legalna można ją przeprowadzać, i nigdzie nie napisałam że jest inaczej
![]() |
#1106 |
Naczelna Nastolatka
|
No to jaki masz problem bo nie rozumiem? Gadasz coś od rzeczy o fankach aborcji, co jest zupełnie bez sensu. I o dziecku jako projekcie, co jest jeszcze bardziej nie w temacie tego wątku. Może napisz klarownie o co ci chodzi.
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam żadnego. Nawet fakt, że ty nie zrozumiesz nie jest moim problemem.
![]() |
![]() |
#1109 |
Naczelna Nastolatka
|
Może ty po prostu nie umiesz napisać sensownego pytania?
Istnieje coś takiego jak selektywna terminacja czyli usunięcie jednego z płodów. Czy to odpowiada na twoje mgliste wątpliwości?
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2014-08-04 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A o złamaniu prawa to na razie tylko o tym jednym słyszałam, np. w przeciągu ostatniego roku chyba nie było innego udowodnionego złamania prawa. Więc mocno przesadzone jest pisanie o nagminności tej sytuacji.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:23.