|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: mam bole podbrzusza...dni płodne i byla wpadka...czy jestem w ciazy?
Szanse na zajście w ciążę bardzo spore
![]()
#1082 |
Zakorzenienie
|
tez tak mysle,no ale przeciez moglas sie tego spodziewac?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
Przyczajenie
|
no ale skoro wczesniej juz odczuwalam takie bole np zaraz po stosunku... pozatem nie mam nudnosci tylko dola
|
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Przyczajenie
|
28 mam dzien plodny a plemniki najdluzej zyja 5 dni a kochalismy sie 22 hmmm...zastanawiam sie czy do tego czasu moga przezyc...pozatym watpie ze weszlo cos do srodka bo jednak ufam swojemu facetowi...no ale ryzyko jest..ale czy az tak duze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
rozumiem ze twoj chlopak sprawdzal z lupa i mikroskopem ze nic nie weszlo do srodka?
bole to moze owulacja a moze stres. tak czy inaczej musisz poczekac do okresu i wtedy ew. zrobic test jelsi nie bedzie okresu-nie nakrecaj sie bo stres moze przesunac okres.szanse na ciaze sa zawsze. |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Zakorzenienie
|
moja kolezanka tez ufala i zaciazyla .w takich sprawach trzeba jedynie polegac na SOBIE
|
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zadomowienie
|
No jak juz Ci napisały dziewczyny szanse są spore. Bo tak, nie miał wytrysku w Tobie, ale wiadomo (tzn widac ze Ty nie wiesz) że przed wystryskiem wydobywa się płyn z penisa w którym raczej zanajdują się plemniki. A jak bardzo byś nie ufała swojemu facetowi, to on Ci i tak nie jest w stanie powiedzieć czy nic się do Ciebie "nie dostało". Dni płodne... dni płodne to może sobie na oko wyznaczać, bo i tak musiałabys wiele uwagi poświęcić swojemu organizmowi, żeby wiedzieć kiedy dokładnie miałabys owulację. Poza tym piszesz ze od stosunku minęły 4 dni, a Ty nie masz mdłości tylko doła... na Boga cos mi sie wydaje że w tak krótkim czasie to raczej nie ma żadnych objawów ciąży. Doła też bym miała, z powodu własnej głupoty i nieostrozności.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zadomowienie
|
Przepraszma, że sie wtrące do wątku, ale mam pytanie.... Wczoraj kochałaliśmy sie z TŻ i on miał wytrysk we mnie. To tak w przybliżeniu był 10, 11 dzień cyklu. Zastanawiam sie czy mogłam zajść w ciąże... Przyznam że marze o dziecku, tylko do slubu zostało nam 9 miesięcy, wiec.... Ale date ślubu zawsze można przesunąć
![]() ![]()
#1089 |
Przyczajenie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy.
Witam
Mam pytanie wczoraj z TZ doszlo do zblizenia bez zapezpieczenia 25 mialam juz koncowke okresu leciutkie plamy a zaczal mi sie 20.Wczesniejszy okres mialam 14-19 czerwiec czy to prawda ze mialam wczoraj i dzis dni bezplodne i moge nie bac sie o ciaze? |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
ZAWSZE mozna sie bac o to, że zajdzie się w ciążę.
a wyliczanie dni płodnych/ bezplodnych z kalendarzyka, nie jest miarodajne. poczytaj sobie ten wątek i zobaczysz, jak duże prawdopodobieństwo tej ciąży jest u Ciebie. ![]()
#1091 |
Przyczajenie
|
ale czy jesli ni ejestem do konca pewna czy te bóle podbrzusza moga świadczyc o tym ze jednak moge byc w ciazy? bo moze byc to cos calkieminnego skoro one pojawialy sie juz dawniej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My też się możemy zastanawiać... i co z tego wyjdzie? Wybacz, ale chyba wiesz skąd się biorą dzieci ![]() Mogę ci najwyżej życzyć żeby się to dziecko pojawiło ![]()
![]() |
#1094 |
Rozeznanie
|
oczywiscie ze sa szanse na ciaze, na test za wczesnie wiec jedyne co mozesz zrobic to siedziec i czekac, jescze kilka dni i bedziesz mogla zrobic test z krwi beta hcg i nie traktuj stosunku przerywanego jako metody antykoncepcji bo on nia nie jest, na objawy ciazy tez jest za wczesnie co nie zmienia faktu ze moglas w nia zajsc chociaz prawdopodobienstwo nie jest ogromne
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zadomowienie
|
szansa jest takze ja bym poczekała 6 dni i zrobiła test.
asia27 |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Doskonale wiem, że mogłam zajśc w ciąze, w głebi duszy bardzo chciałabym mieć dzidziusia, i dlatego szukam potwierdzenia czy to możliwe. Naczytałam sie tyle postów od kobiet które pragną mieć dzieci i nic im z tego nie wychodzi. moja siostra tez bardzo długo starała sie o dziecko, pierwsze poroniła ![]() ![]() Czy po 6 dniach możliwe jest żeby test ciązowy coś wykazał?
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Podziwiam dziewczyny za te wszystkie odpowiedzi...
![]()
#1098 |
Zakorzenienie
|
Jest taka zasada, ze jesli uprawiamy sex, oznacza to, ze podswiadomie (nie mylic ze swiadomie
![]() ![]()
#1099 |
Przyczajenie
|
Czy to możliwe?
Witam wszystkich. Mam taki mały problem... 3 dni temu pierwszy raz współżyłam... Od kilku miesięcy biorę tabletki antykoncepcyjne... Od kilku dni bolą mnie jajniki i to napędziło mi stracha,że mogę być w ciąży! Czy jest to możliwe skoro biorę hormony? Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy to możliwe?
jeżeli współżyłaś 3 dni temu, a jajniki bolą od kilku dni..to jak ma się jedno do drugiego? poza tym myślisz, że objawy jakiejkolwiek ciązy ( w Twoim wypadku praktycznie nierealnej - polecam zapoznac się z zasadami dzialania tabletek) pojawia sie po 1-2 dniach? dzieczyno, naprawdę czasem wystarczy pomyślec..i nie popadac w paranoję.
#1101 |
Przyczajenie
|
No ok, wszystko rozumiem. Zapomniałam wspomnieć,że dość często zdarzało mi się nie trzymać ustalonej godziny na wzięcie pigułki... Nieraz to był np. 2 godzinny poślizga nieraz większy... W ulotce jest niby napisane,że jest na to 12 godzin a potem skuteczność pigułki może być mniejsza... Mam nadzieję,że ulotki nie kłamią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Przyczajenie
|
No stresik jest był i będzie zawsze
![]() Ale jeśli bierzesz tabletki to nie powinnaś się martwić. Pozatym tak jak przedmówczyni wspomniała.. po kilku dniach to raczej ciężko stwierdzić czy jesteś w ciąży czy nie.. Bez paniki i głowa do góry ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Zakorzenienie
|
Witam,
jesli chodzi o bol jajnikow to nie masz sie czym za bardzo martwic, bo czasem jest tak ze podczas brania tabletek nie wiadamo skad, jajniki moga troche bolec wiec to jest normalne ![]() a jesli nadal sie martwisz czy mozesz byc w ciazy to zrob test, bedziesz chociaz spokojna, ale ja mysle ze tu raczej nie ma ciazy ![]() pozdrawiam ![]()
#1104 |
Raczkowanie
|
a ja radze brac tabletki jak najbardziej regularnie,wtedy nie bedziesz miala az tak strasznych stresów.
#1105 |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem, piszesz ze bierzesz tabletki od kilku miesiecy i że 3 dni temu pierwszy raz wspolzylas? w sensie ze to byl Twoj pierwszy raz?bo nie czaje...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
kama98 - to zależy od długości cyklu. Jeżeli masz co 26-28 dni - no to możesz być, ale jeśli masz dłuższe cykle np. 36 dni - to raczej nie.
reggaem_Anka- nie ufaj facetom! Dziewczyny mają rację. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Raczkowanie
|
witajcie, mam pewne pyt.
Wiem, ze czesto po odstawieniu pigułek, musi upynac troche czasu zanim organizm dojdzie do siebie. To wiaze sie z zanikiem miesiaczki. Przez 2 miesiace zazywalam pigulki (robilam to po raz pierwszy w zyciu) zaraz na2gi dzien po odstawieniu pojawilo sie mniej obfite i krotsze niz zazwyczaj krwawienie. To bylo w lutym, od tego czasu - 'cisza' Nie przejmuje się tym, bo wiem ze tak org. moze zareagować ale zastanawiam sie czy czekac jeszcze, czy juz nalezy sie wybrac do lekarza i to jak najszybciej? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1108 |
Raczkowanie
|
kurcze, teraz tak sobie mysle- w sumie powinnam juz dawno zglosic sie do lekarza, przeciez pigulki bralam tylko przez 2 mies...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
moim zdaniem nie ma na co czekac, musisz cos z tym zrobic!zapewnienia chłopaka nie maja tu zadnego znaczenia, on moze nawet nie wiedziec ze mu 'pocieklo'.powinnas sprawe wziac na powaznie bo w takich przypadkach to nie przelewki-o ciaze nie jest łatwo.ale mozna jej zapobiec
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
no kochana to jest pol roku od lutego. powinnas sie zglosic i to jak najszybciej!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:28.