![]() |
#1081 |
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Witam się i ja...jak zwykle niedospana- wykręciłam się w nocy, wywierciłam, z kilkukrotnymi wycieczkami do toalety, ale za to po wczorajszym pokręceniu się z lamą jakoś nawet mnie przestał boleć brzuch i jakiś miększy się zrobił
![]() Mały dziś też wstał w wisielczym nastroju...Ma iść dziś do tego swojego kolegi, ale nie wiem czy z tym humorem gdzieś dojdzie bo się dziś w przedszkolu nawet popłakał...Także dziś dopada wszystkich syndrom "nienia" ![]() Tuli super że już do domku idziesz, ja wolę sobie nie przypominać jak wyglądalam ja na dole...mam nadzieję, że tym razem będzie lepiej ![]() Paulina współczuję akcji z chomikiem - ja zawsze każde zwierzątko przeżywałam. Ostatnią koszatniczkę pożegnałam 3 lata temu i wyłam nad nią jak bóbr... Przeklęte, Maladt już została chwila-dacie radę, choć rozumiem Was, bo ja też już chciałabym być 3 tyg. do przodu i już rodzić ![]() Olcia a skarpetki na wierzch tak jak mówią dziewczyny, bo wtedy trzymają śpiochy...(jak dobrze, że ktoś przypomniał mi o tych skarpetkach ![]() Kilogramy...hmm...niby w stosunku do wagi czerwcowej to jest mnie tylko 4,5 kg więcej, po ostatecznym "odchudzeniu" +10,5 (bo najpierw 6 spadło), więc w sumie jest nieźle... Kurczaki muszę się zebrać do centrum, żeby wymienić prezent choinkowy chrześniaka, bo dali nieodpowiednie części i nie da się go złożyć:/ i tak czekam od kilku dni na w miarę ładną pogodę, bo tak mi się tyłka nie chce ruszyć, a tu deszcz i deszcz...jak się zrobi ładnie to na chwilę koło południa, kiedy nie chcę już tak jeździć, żeby zdążyć odebrać Małego o odpowiedniej porze...Kochana ciocia...nie ma co ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Może mnie głowa przestanie boleć jak się przewietrze...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trzymajcie te kciuki mocno, bo jak mnie zostawią, to z nudów będę sypać postami i co niektóre będą musiały faktycznie się sprężać z porodami. A tak to się zajmę sprzątaniem i trochę pracą ![]() Przeklęte - to mój podobnie, ze 4 razy dziennie czkawka. Martula - mnie jeansy ciążowe też już trochę w tym pasie zaczynają cisnąć (a pamiętam jak kiedyś jeszcze się rolowały ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
To u mnie dzisiaj pieczarkowa
![]() Uera ja to w ogóle liczę, że w dniu wyjścia ze szpitala będzie już z minus 8 kg ![]()
#1086 |
Zakorzenienie
|
Węgielek, no kochana ciocia z Ciebie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Konto usunięte
|
taki plus tej mojej wagi że nie musiałam nowych ubrań kupować. mam 1 spodnie ciążowe i kurtke z sh
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Hej babeczki.
Jeszcze wczoraj wieczorem chciałam do Was skrobnąć, ale mi wizaż nie działał... no i dziś już nie pamiętam co chciałam. Mi też już cięęęężko jak diabli. Wczoraj u kosmetyczki jak patrzyłam na swoje baloniaste stopy to nie mogłam uwierzyć, że to w ogóle należy do mojego ciała. Dwa .... wielgachne... filary katedralne! Straszne to jest, masakra. Na wagę też muszę stawać co i rusz w szpitalu i naprawdę nie wiem jakim cudem ciągle jest więcej i więcej...taaaa, to na pewno ta woda ![]() U nas ciągle batalia o to jak ma wyglądać kuchnia z aneksem, żeby w tym malym pomieszczeniu zostało jeszcze trochę miejsca na cokolwiek innego. Wczoraj chyba 10 opcji różnych dyskutowaliśmy. Juz trochę odłamana tym jestem. Nie wiem co z tym zrobić..... ma ktoś znajomego architekta wnętrz?:/ Armii sobie słucham na ukojenie... Pies chrapie, nawet oka nie otworzyła jak wstałam. Ja nie wiem, mam ją budzić na spacer???? Serce mi pęka ![]() Hope- kciuki za wizytę. Mamuśki- kciuki za dzieciaczki wasze. I całej reszcie kciuki za wszystko, co by nam się! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No chyba większość z nas liczy że będzie tyle mniej ![]() Moja koleżanka mi opowiadała że po kazdym porodzie (3 dzieci) szukała na korytarzu wagi i za każdym razem -9kg ![]() Myślicie że tak od razu po porodzie można sobie delikatnie ćwiczyć, czy trzeba trochę odczekać? ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Rozeznanie
|
Olcia oby spacer pomógł na ból głowy.
Ja dzisiaj chyba zrobie jakis sos z kurczakiem i ryz do tego. Nie chce mi sie wymyslac nic bardziej skomplikowanego. A po ciąży to nawet jakby mi z 4 kg zostało to bym nie narzekała, tylko oby w dobrym miejscu czyt. nie w okolicach brzucha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Wtajemniczenie
|
Ilona ja też mam nadzieję, że w dniu wyjścia ze szpitala będzie tak z minus 8
![]() ![]() Oby i nam się udało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Rozeznanie
|
A...Buu -super, że wszystko ok
![]() ![]() Daria - no to byle do piątku ![]() Inco- no trzymamy mocno trzymamy... A mnie się nic NIE CHCEEEEEEE...i chyba się położę, skoro po niespaniu w dzień też nie mogę zasnąć wieczorem to bez różnicy... Olcia - też mnie ostatnio głowa pobolewa co chwilę (na szczęście nie tak jak 6 lat temu), ale biorę sobie wtedy apap żeby było trochę lepiej...wolę to niż męczyć się dniami i nocami, bo ja tak mam, że dopóki czegoś nie wezmę to samo nie przejdzie i tylko będę się bardziej zwijać...a po co jeszcze stresować dzieciaczka - one też przecież czują, że nam jest źle... (w poprzedniej ciąży raz się tak zaparłam i przez prawie 4 dni po ścianach łaziłam z bólu...)...a co do mnie - to chodziło mi o to właśnie, że średnio kochana, bo od prawie 3 tygodni nie mogę dojść z tą zabawką (na szczęście Mały zapomniał o niej na razie) ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale już tak normalnie, że tak powiem to najwcześniej po 6 tygodniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- wcześniej to może coś na kręgosłup Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Właśnie myślałam o takich ćwiczeniach typu brzuszki, bieganie, no masz racje pewnie po 6 tyg. Wizyta kontrolna u gina i jazda ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Zadomowienie
|
Hejka. Dzisiaj zaszalalam i spałam 10 godzin
![]() ja mam 8kg więcej gdyby nie cukrzyca to bym na pewno do 20 dobila. Ja mam tylko 1 spodnie kupione w lumpku, getry a swetry i bluzki noszę te luźnej i których mi nie szkoda wywalić jak się rozciagna. Moja kurtka zimowa ma taki krój ze chyba do końca w niej będę smigac ![]() tuli życzę żebyś mogła szybko dzidziusia zabrać do domu Buu gratki wizyty. |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
O tak tak... ja będę biegać. To najlepiej zawsze wpływało na moją wagę. Nawet niecodziennie ale regularnie. 3 razy w tygodniu. Tylko, żeby cycki dały
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Wegielek, rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Wtajemniczenie
|
Ja to już chcę poćwiczyc!!
Już nie mogę, czuję się jak niedołęga i kaleka!! ![]() Jeszcze trochę, jeszcze chwila, damy radę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1100 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1101 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Rozeznanie
|
Buu udana wizytka
![]() ![]() Tuli trzymam kciuki za laktacje ![]() A wiecie ze tu jest tak gorąco ze dzieciaki leża w pampku, skarpetkach i kaftanie zawinięte w rożek..nic więcej... |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |||||
Zadomowienie
|
moja lama też się uaktywniła wczoraj
![]() ![]() w koncu teoretycznie to jutro ciąża donoszona (wg usg) więc i opory coraz mniejsze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super, że wychodzisz niedługo ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a ja się dzisiaj nawstawałam w nocy... najpierw normalnie co 2h, ale od 4 to już co godzinę albo 45 minut.. i jeszcze brzuch mnie jakoś ciągnął dziwnie... już myślałam, że przez wczorajsze lamowanie coś przyspieszyliśmy ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1104 |
Rozeznanie
|
Właśnie wstawiłam pranie z pościelami dla małej! uf tylko wyschnie to wyprasuje i już wszystko mam gotowe
![]() Panna Migotka 86 możliwe że to był czop, chociaż po nocnych szaleństwach też się zdarzają takie kulki śluzu. Ja nie wiem jak czop wygląda bo to moje pierwsza ciąża i też pewnie będę się zastanawiać jak takie coś mi wyjdzie ![]()
jaki krzyż przyszło im dźwigać ani jak bardzo potrzebują twojego wsparcia” Edytowane przez Uera Czas edycji: 2015-01-14 o 09:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale co jak co w urzedzie miasta dostałam skurczow, prawie sie popłakałam bo co chwile cos nowego chcieli, spociłam sie jak dzika. nie no jak mi powiedza jeszcze ze mam dochod za duzy to kuźwa ich pozabijam wszystkich. Cytat:
Cytat:
zjadłam 2 sniadanie i ide zaraz pospac do 12.30 a potem urzad miasta i po corke, małe zakupy a na 17 z minutami mamy lekarza. moj dom dzis wyglada straszniej niz wczoraj. ja nie wiem kiedy to ogarne jak ciagle biegam. dzis w zusie jak babka do mnie mowiła ze była przeciez Pani u nas wczoraj to babce odpowiedziałam ze jak ktos mnie spyta jak sie do porodu przygotowywałam to powiem ze mnie urzad miasta przygotował i kazał biegac za kazdym papierkiem oddzielnie.
![]() |
#1106 |
Wtajemniczenie
|
Witam się z piłki
![]() Dziś do Tż powiedziałam żeby był w gotowości bo zamierzam dziś rodzić. Ale nic go to nie rusza, ciekawe jaki będzie zestresowany jak się zacznie. Jutro ide na usg, będę wiedziała jaki klocek jest z Madziuli :P Ale jestem śpiąca aaaa
#1107 |
Zakorzenienie
|
tuliluli walcz kochana o mleczko
![]() ![]() ![]() MaamaaZuzi przykro mi powodu chomika ![]() ![]() przeklete_pragnienia gratuluję 39 tygodnia ![]() ![]() buu007 gratuluję udanej wizyty ![]() ![]() Ollllciaaa u mnie też dziś pomidorówka ![]() logoasia u mnie też jutro ksiądz ![]() WItam, ja niedawno wstałam. Zacznę od tego, że śniło mi się, że nagle wszystkie nie mogły urodzić i Mlebi wpadła na pomysł, że pójdziemy sprzątać lasy i może wtedy nas coś ruszy ... i dla każdej z nas zamówiła wielkiego tira i całego musiałyśmy zapełnić śmieciami ![]()
#1108 |
Zakorzenienie
|
a Inco miałam Ci pisac ze moja kolezanka znowu na patologii na 2 siedzi. Zawsze na 1 była ale teraz podobno tyle jest babek ze miejsc nie ma. takze moze uda Ci sie nie lezec tam, chociaz znajac Twojego ginka to on lubi babki dobrze poobserwowac.
aaa mi sie dzis po raz pierwszy sniło ze urodziłam Oliwke... niech to bedzie sen proroczy pliiiiissss zaprowadziłam dzis do szkoły mała i 2 nauczycielki( jedna z grupy cory a druga z rownoległej) do mnie oddzielnie podeszły i pytaja sie jak sie czuje. mowia ze wygladam na zmeczona. no fakt bo oczy to mam tak podkrazone ze szok. potem jeszcze 3 matki sie pytały czy cos sie dzieje.... a tu dupa nic. jednej powiedziałam by mi z dzieckiem pogadała bo wyjsc nie chce i moze kolezanki mojej posłucha apropo sluzu... wczoraj tez zaobserwowałam taki przezroczysty ale nie był zbity. nie wiem czy to cos z czopu czy nie ale wiem ze takiego jeszcze nie miałam Maciejka przeczytałam o Twoim śnie i jak było o tirach to od razu mysl.. no tak mój M pewnie kazał nam cała naczepe załadowac
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez maladT Czas edycji: 2015-01-14 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
MamaZuzi
![]() ![]() ![]() A chomika ![]() ![]() Ewa super, że noc przespana ![]() Odowska gratulacje 36tc ![]() Ilonka gratulacje 39 tc ![]() Aga Ty to masz aplikacje w tym telefonie... ![]() ![]() Daria super, że w końcu wyjdziesz! Buu cieszę się, ze wszystko dobrze ![]() ![]() Inco noo ja bardzo często czuję czkawkę Młodej ![]() Migotka może to nie czop tylko Twój śluz i sperma ? A ja nie wiem co mi dzisiaj... spałabym i spała.. zasnęłam z powrotem o 8 i spałam do 10, tż zrobił drugie śniadanie i jadłam nieprzytomna.. a teraz się nie mogę podnieść a mam 30 min żeby wyjść i jechać do przychodni :/ Także chciałam Was nadrobić ale muszę lecieć juz ![]() Jeśli chodzi o wage to mój gin mi mówił że fajnie jakbym nie przytyła więcej niż 12kg... że to taka optymalna waga ![]() Ja teraz mam +11... więc kilogram mogę jeszcze przytyć ![]() Chociaż nie powiem... każdy gram już mnie boli ![]() Wyniki pewnie będę miała popołudniu.. chociaż miałam mieć u tej gin je dzisiaj ![]()
#1110 |
Zakorzenienie
|
co do moich 20 kg (ton) na plusie to moja ginka nic mi nie mowi. jak ja marudze to mowi ze po ciazy schudne i tyle
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:40.