Mamusie wrześniowe 2015 cz. II - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-05, 18:39   #1081
elcia88
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 cz. II

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
moim zdaniem wszytskie mamy chłopaków w brzuchach
mam taką matczyną intuicję :P
mi TŻ cały czas mówi ze synek bedzie, chociaz ja mam nadzieje na dziewczynkę, ale przeczucia nie mam żadnego.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Clotrimazolum jest lekiem przeciwgrzybiczym i nie zaleca się jego stosowania jak grzybicy nie ma bo po co? To nie jest maść "na wszystko".
clotrimazolum tez nie za bardzo chyba mozna w ciazy stosowac
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:40   #1082
kasiulaaa91
Raczkowanie

kurcze ale jak czytam o tych wszystkich przypadkach poronień to aż mi się słabo robi
raz to przeżyłam i więcej nie chce.. tydzień byłam w szpitalu i to był horror..
tak samo dopóki na usg nie zobaczyłam serduszka.. tak mi się tygodnie dłużyły i milion myśli.. brr
kasiulaaa91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:42   #1083
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam dziwne wrażenie, że mam dziewczynkę
i już raz się popłakałam (ach te hormony) jak widziałam małego chłopczyka z dziadkiem i sobie, że mój tato nie będzie miał wnuka.
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:42   #1084
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Po porannych wymiotach udalo mi się zjeść 3 jabłka i 2 talerze płatków kukurydzianych i ich nie zwymiotować. Jestem trochę zmartwiona brakiem apetytu, ale z drugiej strony leżę i śpię cały dzień więc zapotrzebowanie na energię też mniejsze. Szokuje mnie to, że mam ochotę na płatki kukurydziane, nie jadałam ich wcale i uważam, że to nic dobrego, ale dziś wiedziałam, że to może być coś co zjem i nie zwymiotuję.
mi pomaga zwykła bułeczka, ewentualnie z masłem i woda z cytryną
Stary 2015-02-05, 18:42   #1085
ania_2019
Rozeznanie

Send a message via Skype™ to ania_2019

Cytat:
Wypluj to
ania_2019 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:43   #1086
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
a te badania są obowiązkowe ?
ja się boje tych badań wolę nie wiedzieć
no chyba że będzie tak czarno na białym pokazane "chory bardzo" to wtedy lepiej wiedzieć i zadecydować co dalej :/

nie wiem , a czemu wy robicie, nie boicie się ze będzie coś nie tak na nich ?
co wtedy będzie ?załamka do końca ciązy.
a tak słodka niewiedza.
Nie są obowiązkowe, jak nie chcesz wiedzieć to nie rób, ale później w ciąży i tak "wyjdzie" na jakimś USG jak wada będzie naprawdę duża.
Ja się boję że będzie coś nie tak, chyba jak każda z nas. Ale nie chcę chować głowy w piasek, wolę wiedzieć od razu i wtedy się zastanowić.
Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
mi TŻ cały czas mówi ze synek bedzie, chociaz ja mam nadzieje na dziewczynkę, ale przeczucia nie mam żadnego.

---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

clotrimazolum tez nie za bardzo chyba mozna w ciazy stosowac
Ja też mam przeczucie na synka. Jak będzie dziewczynka to się baaardzo zdziwię.
Z tym clotrimazolum jest jak ze wszystkim, w ulotce jest napisane że nie można ale większość kobiet stosuje bo w sumie na lekką grzybicę jest najlepszy.
Stary 2015-02-05, 18:45   #1087
ania_2019
Rozeznanie

Dzieki dziewczyny za rady jak zwymiotuje znowu z krwia pojade do szpitala to samo w przypadku jak zacznie znow bolec oby nie !

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-02-05, 18:47   #1088
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
a te badania są obowiązkowe ?
ja się boje tych badań wolę nie wiedzieć
no chyba że będzie tak czarno na białym pokazane "chory bardzo" to wtedy lepiej wiedzieć i zadecydować co dalej :/

nie wiem , a czemu wy robicie, nie boicie się ze będzie coś nie tak na nich ?
co wtedy będzie ?załamka do końca ciązy.
a tak słodka niewiedza.
Nie wiem jak to jest z kobietami poniżej 35-tki,czy to też obowiązkowo badanie PAAP-A,ale w moim przypadku 35+ gin chce bardzo bym je zrobiła,tym bardziej,że dla mnie są one za darmoszkę. Rozmawialiśmy wczoraj,tłumaczył mi,że gdy z paap-a wyjdzie cos nie dobrego,to o ile zechcę(nikt mnie nie może zmusić do tego) mogę dalej zrobić bardziej inwazyjne-przez powłoki brzuszne amniopunkcję ale ryzyko poronienia jest po nim nie małe.I z góry powiedziałąm mu,ze ja na to się nie zgodzę.

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-02-05 o 18:48
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:47   #1089
ania_2019
Rozeznanie

Wogole jakos tak sie zdolowalam jeszcze jak niebieska wczoraj wieczorem napisala to wogole czuje sie do dupy ... chcialabym juz uslyszec serduszko i wiedziec ze wszystko jest w porzadku ... eh zestresowalam sie szukam wlasnie prywatnego gabinetu zeby zrobic sobie usg i wiedziec czy z dzidzia wszystko ok
Stary 2015-02-05, 18:49   #1090
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
Nie wiem jak to jest z kobietami poniżej 35-tki,czy to też obowiązkowo badanie PAAP-A,ale w moim przypadku 35+ gin chce bardzo bym je zrobiła,tym bardziej,że dla mnie są one za darmoszkę. Rozmawialiśmy wczoraj,tłumaczył mi,że gdy z paap-a wyjdzie cos nie dobrego,to o ile zechcę(nikt mnie nie może zmusić do tego) mogę dalej zrobić bardziej inwazyjne-przez powłoki brzuszne amniopunkcję ale ryzyko poronienia jest po nim nie małe.I z góry powiedziałąm mu,ze ja na to się nie zgodzę.
U mnie jak wyjdzie coś na USG genetycznym albo teście potrójnym to nie mam wątpliwości, idę na amnio. Ryzyko jest, ale w sumie jak na tak inwazyjny zabieg niewielkie bo parę procent na różne powikłania a wolę mieć pewność.
Stary 2015-02-05, 18:50   #1091
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandruska1995 Pokaż wiadomość
Hej może ktoś mnie pamięta z wątku I .

U mnie złe , bardzo złe wieści
Przypomnę Wam . W grudniu starania z testami owu. 12 stycznia pozytywny test z słaba drugą kreską , 14 stycznia @ 3 dniowa skąpa a potem 6 dni plamień . No i byłam u ginekologa wczoraj. A więc pęcherzyk jest ale pusty Robiąc mi USG lekarz stwierdził " tak musiało być " - nie wiem co to miało znaczyć bo konkretnie się nie wypowiedział a ja nie umiałam z siebie wydusić i zapytać czy " poroniłam " . Stwierdził że na dzień dzisiejszy macica jest dość powiększona.. Jestem załamana, kazał zrobić jeszcze jeden test za około 5 dni, a ja głupia zrobiłam dziś i co? cień cienia drugiej kreseczki. "Jestem" 8 dni po owulce. I teraz czekam na @ mam dostać za 6 dni, jak nie przyjdzie to szpital na łyżeczkowanie, chyba że stanie się cud i pojawi się zarodek .
Czekaj, bo ja czegoś nie rozumiem. Wczoraj miałaś usg i jest pęcherzyk. Który to tydzień? Co jest dokładnie napisane na usg. Który tydzień który dzień. Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę i kiedy powinna być ta styczniowa??? Podejrzewam, że owulka była pod koniec grudnia. Wydaje mi się, że ciąża jest jeszcze dość młoda i pęcherzyk ma prawo być pusty W ok 5 tygodniu, to nawet nie ma prawa w nim być cokolwiek. U mnie w 6 tygodniu od OM był dopiero pęcherzyk żółtkowy, a serduszko pojawiło się w 7. Wiem kiedy była owu bo była monitorowana, więc nie ma mowy o przesunięciu, po prostu dłużej się rozwijał. Moim zdaniem powinnaś pójść na betę w odstępstwie 3 dni i zobaczyć czy jest przyrost. Poszłabym też do innego lekarza. Szansa jeszcze jest na pojawienie się zarodka, ale najpierw zbadaj bete, bo to podstawa. Jeśli przyrost będzie bardzo mały albo spadek to znaczy, że kicha, jeśli min 60% to powinno być ok. Jak dla mnie to powinnaś zacząć od bety a nie lecieć na usg, bo później są takie historie. Martwi mnie tylko ta blada kreska, bo powinna być mocna.

Cytat:
Patrz u ciebie ciąża wychodziła starsza a u mnie młodsza. U mnie wg terminu z OM teraz jest 3 dzień 10 tc,a według usg 9 t 3 d. No tydzień różnicy.Tak rozkminiam-owu mi sie nie przesuneła,ostatniomi długimi miesiacami przy cyklu 27 dniowym miałąm ją szybko w 9,10,11 dc. Tak też sie wstrzeliliśmy,chyba 9 dc i potem juz ni razu.Że też rzołnieżyki tyle by przeżyły w mych czeluściach?jakieś Mac Gayvery nigdy z nich nie były ani Chucky Norrissy
U mnie jest tak samo. I nie ma mowy o przesunięciu owu. Po prostu zarodek potrzebował więcej czasu

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-05, 18:50   #1092
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
Wogole jakos tak sie zdolowalam jeszcze jak niebieska wczoraj wieczorem napisala to wogole czuje sie do dupy ... chcialabym juz uslyszec serduszko i wiedziec ze wszystko jest w porzadku ... eh zestresowalam sie szukam wlasnie prywatnego gabinetu zeby zrobic sobie usg i wiedziec czy z dzidzia wszystko ok
a nie mozesz jechac na izbe przyjec odrazu ??

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 18:51   #1093
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sandruska1995 Pokaż wiadomość
Hej może ktoś mnie pamięta z wątku I .

U mnie złe , bardzo złe wieści
Przypomnę Wam . W grudniu starania z testami owu. 12 stycznia pozytywny test z słaba drugą kreską , 14 stycznia @ 3 dniowa skąpa a potem 6 dni plamień . No i byłam u ginekologa wczoraj. A więc pęcherzyk jest ale pusty Robiąc mi USG lekarz stwierdził " tak musiało być " - nie wiem co to miało znaczyć bo konkretnie się nie wypowiedział a ja nie umiałam z siebie wydusić i zapytać czy " poroniłam " . Stwierdził że na dzień dzisiejszy macica jest dość powiększona.. Jestem załamana, kazał zrobić jeszcze jeden test za około 5 dni, a ja głupia zrobiłam dziś i co? cień cienia drugiej kreseczki. "Jestem" 8 dni po owulce. I teraz czekam na @ mam dostać za 6 dni, jak nie przyjdzie to szpital na łyżeczkowanie, chyba że stanie się cud i pojawi się zarodek .
a bety nie kazali ci zrobic? ja jak poroniłam lezałam w szpitalu do momentu az beta nie spadnie i sprawdzali codziennie czy macica sie opróznia samoistnie. kochana nie łam sie, mi tez tak mówili ze tak musiało być i wile kobiet nawet nie wie że mogło być w ciąży.
Stary 2015-02-05, 18:52   #1094
ania_2019
Rozeznanie

Cytat:
a nie mozesz jechac na izbe przyjec odrazu ??
Nie moge bo nie ma podstaw do zrobienia mi usg
Stary 2015-02-05, 18:53   #1095
meryy82
Zakorzenienie

i przestało odrzucać mnie od czekolady, nie mogę jeszcze patrzeć na smakowe, ale mleczna już wchodzi. I już śmiałam się do tż-eta że bejbik dba by mamusia nie przytyła za dużo
Za to nadal mam bana na moje ulubione ogórki kiszone, ta ponoć przysmak ciężarnej, a mnie na widok słoika wykręca

aaaa i marsjanin tz. mój tż wrócił dzisiaj z kwiatkiem i grzecznie przeprosił, choć wyczuwam brak zrozumienia o co mi chodzi jak nic się nie stało
Stary 2015-02-05, 18:57   #1096
malaja86
Rozeznanie

Eh. Byłam dzisiaj u lekarza. Decyzja olekarzu prowadzącym podjęta. tak jak poprzedni nie badał wcale tak ten porządnie i jestem zadowolona.
Ale przez wymioty kazał się położyćna kilka dni do szpitala. Eh....
Stary 2015-02-05, 18:59   #1097
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

mnie ten jajnik boli nadal, ehh oby to nic poważnego

wymianki
Stary 2015-02-05, 18:59   #1098
czarownica_tea
Zakorzenienie

Owieczka- nie musisz robić amniopunkcji. Jest test Nifty albo harmony. Badają to samo co w amniopunkcji ale izolują komórki płodu z Twojej krwi. Fakt kosztuje 2500 pln

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 19:01   #1099
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Eh. Byłam dzisiaj u lekarza. Decyzja olekarzu prowadzącym podjęta. tak jak poprzedni nie badał wcale tak ten porządnie i jestem zadowolona.
Ale przez wymioty kazał się położyćna kilka dni do szpitala. Eh....
oj bidulka, lezenie w szpitalu to zadna przyjemność ja też juz zaliczyła trzy dni na oddziale bo plamiłam delikatnie, ale przynajmniej wiesz ze jest opieka obok i w razie co interwencjo od razu.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
a mocno cie boli, bo tez sie zastanawiam bo dzis tak co jakis czas mnie zakłuje, jutro pojde na wizyte i wszystko wypytam

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-02-05, 19:06   #1100
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania_2019 Pokaż wiadomość
uszy do góry!!! będzie dobrze! te istotki potrafią być silne, tylko ty uważaj na siebie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Czekaj, bo ja czegoś nie rozumiem. Wczoraj miałaś usg i jest pęcherzyk. Który to tydzień? Co jest dokładnie napisane na usg. Który tydzień który dzień. Kiedy miałaś ostatnią miesiączkę i kiedy powinna być ta styczniowa??? Podejrzewam, że owulka była pod koniec grudnia. Wydaje mi się, że ciąża jest jeszcze dość młoda i pęcherzyk ma prawo być pusty W ok 5 tygodniu, to nawet nie ma prawa w nim być cokolwiek. U mnie w 6 tygodniu od OM był dopiero pęcherzyk żółtkowy, a serduszko pojawiło się w 7. Wiem kiedy była owu bo była monitorowana, więc nie ma mowy o przesunięciu, po prostu dłużej się rozwijał. Moim zdaniem powinnaś pójść na betę w odstępstwie 3 dni i zobaczyć czy jest przyrost. Poszłabym też do innego lekarza. Szansa jeszcze jest na pojawienie się zarodka, ale najpierw zbadaj bete, bo to podstawa. Jeśli przyrost będzie bardzo mały albo spadek to znaczy, że kicha, jeśli min 60% to powinno być ok. Jak dla mnie to powinnaś zacząć od bety a nie lecieć na usg, bo później są takie historie. Martwi mnie tylko ta blada kreska, bo powinna być mocna.

U mnie jest tak samo. I nie ma mowy o przesunięciu owu. Po prostu zarodek potrzebował więcej czasu
dopiero jak bianeczka napisałam, to się cofnęłam jeszcze raz do postu i też myślę, że jeśli to ciąża, to za wcześnie na to by było coś widać, 8 dni po owulacji?? z tego co wiem to pozytywny test może wyjść około 10 dnia po owou i to bardzo czóły a testy zwykle wychodzą 14 dnia po owu.
Ten lekarz to jakaś guła. Tak jak Bianeczka mówi idź sprawdź betę. I poszukaj innego lekarza
Stary 2015-02-05, 19:07   #1101
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Owieczka- nie musisz robić amniopunkcji. Jest test Nifty albo harmony. Badają to samo co w amniopunkcji ale izolują komórki płodu z Twojej krwi. Fakt kosztuje 2500 pln

No ja wiem, Nifty mogę sobie nawet teraz zrobić. Ale tak jak mówisz, nie jest tanie. Nie ma co wieszczyć kłopotów, mam nadzieję że u każdej z nas na genetycznym będzie wszystko w jak najlepszym porządku.
Stary 2015-02-05, 19:09   #1102
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
mi lekarka powiedziała, że jesli to nie jest bardzo mocny ból to spokojnie, tam teraz wszystko będzie się rozrastać, rozciągać więc może i będzie boleć
i powiedziała, żeby jeśli tylko mogę odpoczywać
Stary 2015-02-05, 19:13   #1103
czarownica_tea
Zakorzenienie

Owieczka- no tak ja mam nadzieje ze u każdej z nas fasol bedzie zdrowy. Ale tfu tfu tfu jakby co to zapłacę za test. Moja kuzynka robiła po tym jak na USG wyszły jakieś nieprawidłowości. W Nifty wyszło wszystko oki. No i Mały jest zdrowy

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 19:17   #1104
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

no tak mnie ciągnie bardziej , taki tępy ból wskali od 1-10 boli mnie na 2
teraz jak położyłam się na brzuchu to wgl mnie nie boli
jak wstanę to boli

wymianki
Stary 2015-02-05, 19:17   #1105
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Owieczka- no tak ja mam nadzieje ze u każdej z nas fasol bedzie zdrowy. Ale tfu tfu tfu jakby co to zapłacę za test. Moja kuzynka robiła po tym jak na USG wyszły jakieś nieprawidłowości. W Nifty wyszło wszystko oki. No i Mały jest zdrowy

Ja na pewno wykorzystam wszystkie możliwe ścieżki zanim podejmę radykalne kroki tfu tfu!!!
Tak czytam o wózkach i znowu zmieniłam zdanie, czy to musi być takie skomplikowane?
Stary 2015-02-05, 19:28   #1106
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
jak wstanę to boli
oby to były dobre zwiastuny, że tam ci sie fasolka rozgaszcza po prostu ale jezeli ci sie nasili i tfu tfu pojawi plamienie od razu do lekarza pędz

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ja na pewno wykorzystam wszystkie możliwe ścieżki zanim podejmę radykalne kroki tfu tfu!!!
Tak czytam o wózkach i znowu zmieniłam zdanie, czy to musi być takie skomplikowane?
ja stsram sie jeszcze nie myslec o wyprawce, wyposażeniu dla dzidzi, musze być pewna że dzidzia ładnie sie rozwija.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

dobra, uciekam do meża miłego wieczoru dziewczęta
Stary 2015-02-05, 19:28   #1107
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
ja stsram sie jeszcze nie myslec o wyprawce, wyposażeniu dla dzidzi, musze być pewna że dzidzia ładnie sie rozwija.
Ja o wyprawce też nie myślę, ale z tymi wózkami to mam wrażenie że trzeciego magistra musiałabym zrobić, żeby się w temacie zorientować. Już myślałam że wiem przynajmniej jaki RODZAJ nas interesuje, teraz już nic nie wiem.
Stary 2015-02-05, 19:33   #1108
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
masz może melisę ? napij się może za dużo strasu i myśli zaraz niepotrzebnie się napędzają
Stary 2015-02-05, 19:36   #1109
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
jak wstanę to boli
aakkzzii luzzzzzzzz mnie co pare dni też pokłuje,pociągnie-raz prawy,raz lewy,normalka,że jajniki nam pracują,coś tam wydzielają dla dzidziusiów
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-05, 19:42   #1110
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
aakkzzii luzzzzzzzz mnie co pare dni też pokłuje,pociągnie-raz prawy,raz lewy,normalka,że jajniki nam pracują,coś tam wydzielają dla dzidziusiów

okejj boszeeee każda z nas po porodzie położy się na tydzień do tworek

wymianki
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości