|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Czy wg Was zarobki 2,5 tysiąca miesięcznie to dużo czy mało ?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1082 |
|
.
|
sorry, ale nie wiem, kto tu pierze ręczniki w 30stu stopniach. na pewno nie ja
zresztą zazwyczaj ręcznika używam do wycierania włosów, brudzi się, że fuj fuj
|
|
#1083 |
|
Konto usunięte
|
Serio Twoim zdaniem po ubraniu trzy dni pod rząd bluzki na trzy godziny dziennie się ją tak przepoci, że cuchnie? Nie pracuję w polu, tylko jadę na zajęcia, siedzę trzy godziny spokojnie i wracam. Tyle jest tego chodzenia, nawet nie ma kiedy się przepocić.
|
|
|
|
|
#1084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To musisz mieć same pancerne, z wytrzymałych materiałów, niefarbujące. Już widzę swoje koronki prane w więcej niż 30 stopniach |
|
|
|
|
|
#1085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51026897]Serio Twoim zdaniem po ubraniu trzy dni pod rząd bluzki na trzy godziny dziennie się ją tak przepoci, że cuchnie? Nie pracuję w polu, tylko jadę na zajęcia, siedzę trzy godziny spokojnie i wracam. Tyle jest tego chodzenia, nawet nie ma kiedy się przepocić.[/QUOTE] Mowimy o osobach pracujacych i jednym dniu, zazwyczaj to trwa dluzej niz trzy godziny. |
|
|
|
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wiadowo z wcześniejszych dyskusji wiazowych one czyste som z zasady bo sie używa wkładek higienicznych! Sory, nie mogłąm sie oprzeć ![]() No bez jaj, a czym wycierasz inne oraz za przeproszeniem niewymowne częsci ciała?
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51026897]Serio Twoim zdaniem po ubraniu trzy dni pod rząd bluzki na trzy godziny dziennie się ją tak przepoci, że cuchnie? Nie pracuję w polu, tylko jadę na zajęcia, siedzę trzy godziny spokojnie i wracam. Tyle jest tego chodzenia, nawet nie ma kiedy się przepocić.[/QUOTE]
wiesz praca, to wiecej niż 3 godzinny dziennie. Ja np. siedzę w biurze 9 godzin plus dojazdy. No i po domu tez w czymś się chodzi. I nioew iem jak Ty ale ja w domu nie leżę i nie pachnę, tylko sprzątam, wychodze na miasto załatwić sprawunki itd |
|
|
|
|
#1088 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Nie mam koronek do prania, jestę plebsem....
Ręczniki i prześcieradła w 90 stopniach, pościel w 60, ciuszki w 40. I dalej nie wychodzi nam więcej niż 4 prania tygodniowo.
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1090 | |||
|
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() Ja ostatnio kupiłam butle po 4 litry płynów do prania, kosztowały na pewno poniżej 30 zl za jedną butlę. Zużyłam dotąd 1/4 mniej więcej, a ja dużo piorę. Nie widzę sensu w kupowaniu drogich środków do prania, bo większość drogich i tańszych ma identyczny skład. Cytat:
Ja w ogóle dużo piorę, bo mamy psy i chcę unikać zapachu psa w domu, a to oznacza, że trzeba często prać rzeczy, z którymi psy mają kontakt. Więc 4 prania to ja zrobiłam w sobotę (dwa razy ciuchy, raz pościel, raz "pranie gospodarcze - psie ręczniki, ścierki, dywanik łazienkowy), a dziś jeszcze jedno - psi koc. I pewnie jeszcze jakieś zrobię przed końcem tygodnia. Zależy ile kto ma potrzebę prać. Ciuchy zmieniam często, bluzki po jednym założeniu, piżamy też dość często. Ręczniki i pościel piorę raz na tydzień, jak jest mokro i psy przychodzą brudne to ich ręczniki też najmarniej raz w tygodniu. Raz w tygodniu idzie pranie "gospodarcze", czyli dywanik łazienkowy, jakieś ścierki, czasem psie zabawki... Co dwa tygodnie narzuta z łóżka. Serio, łatwo jest prać często ![]() Cytat:
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51026477]A wiesz, że raczej ludzie się nie chwalą swoim znajomym tym, że chodzą parę dni w jednych ciuchach? Ty po prostu o tym nie wiesz, bo nie każdy po jednym dniu chodzenia w bluzce ma ją tak zapoconą i śmierdzącą, że się funkcjonować nie da [/QUOTE]Skąd wiesz, że chodzą tylko się tym nie chwalą? Sprawdzasz jakoś? ![]() Poza tym nie było mowy o ciuchach zapoconych i śmierdzących, tylko o nieświeżych. No ja lubię jak mi szafa i ciuchy pachną płynem do płukania, a nie wczorajszym spaghetti czy spalinami z ulicy. Nie znaczy to, że bluzki się już nie da włożyć bo cuchnie. Ale osobiście wolę ją uprać i założyć nową. |
|||
|
|
|
|
#1091 | ||
|
.
|
Cytat:
Cytat:
Zazwyczaj sie nie wycieram, schne w momencie, gdy np. myje zeby/pacynkuje kremami czy robie inne rzeczy. Jak mieszkalam sama czy jestem sama w domu to nie mam problemu z tym, zeby chodzic nago.
|
|
|
#1092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Not o podziwiam. Koronki to nie tylko bielizna- to tez koronkowa sukienka, czy koszulka i wszelkei inne delikatne materiały. Też chadzam naga po domu ale wytzreć po kapieli się muszę i włosy owinąć ręcznikiem. |
|
|
|
|
|
#1093 |
|
Naczelna Nastolatka
|
A ja nie posiadam dywaników w łazience, a szmaty do podłogi wymieniam zamiast prać. Takoż i szmatki do wycierania psów, wywalam i kupuję po złotówce w szmateksie kolejne.
|
|
#1094 | |
|
.
|
Cytat:
No nie wiem, jak jasno powinnam napisac - nie nosze koronkowych sukienek, bielizny czy bluzek. Moze trudno to zrozumiec, ale sa zawody, ktore uniemozliwiaja robienie sie na bostwo i liczy sie wygoda.
|
|
|
#1095 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak zaoszczedzic na praniu - nie uzywac recznika
pomijam fakt, ze to nie jest dobre dla skory.
|
|
|
|
|
#1096 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Ja nie mam nic z koronki co nosiłabym na co dzień.
|
|
#1097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przecież z człowieka kapie.Na mnie kot czycha pod prysznicem, muszę sie wytrzeć do sucha zanim wylezę, bo od razu jest rytuał poprysznicowego ocierania sie o łydki i darcia mordy. raz wyszłąm mokra... moje łydki były czarne . Musiałam wrócić pod prysznic. A serio, serio, już bez złosliwości, ale między za przeproszeniem pośladkami, nalezy się wycierać bardzo dokładnie i do sucha. Zwłaszcza latem. naprawde można sobie narobić nezłgo syfu, zwłaszcza w czasie po depilacji, pozwalajac na wilgoć w tych rejonach (także pachwinach)
|
|
|
#1098 |
|
.
|
Chociaz powinnam dodac - jakich szmat? Uzywam scierek w kuchni do wycierania glownie rak. Poza tym mam reczniki papierowe. Scierki sa u mnie do sprzatania na raz. Podloge myje mopem.
|
|
#1099 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myję chociazby ściereczkę któe przecieram blaty, czy którą ścieram kurze. Tak samo szmatki na mop piorę i używam kilkukrotnie zanim wyrzucę. |
|
|
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Rany, ja też nie mam, ale w czyms innym się chyba wtedy chodzi i to pierze a nie na goło?
|
|
#1102 |
|
Naczelna Nastolatka
|
O bosze, pierzecie ścierki do przecierania blatów??? WTF... ja używam ręczników papierowych, a te szmatki wyrzucam i biorę świeżę po kilku użyciach. Piorę tylko ręczniki/ścierki kuchenne.
Z tymi koronkami to jakieś dziwactwo, mają niby generować dodatkowe pranie i koszty. Więc ja piszę, że koronek nie posiadam, zwykłe bawełniane majtki i t shirty piorę po chamsku, z koszulkami TŻta i skarpetami. Syf, kiła i mogiła... Ale zaoszczędzę na praniu....
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2015-04-13 o 21:04 |
|
|
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1104 |
|
Naczelna Nastolatka
|
Mam pancerne koszulki, nic mi nie szarzeje.... Białych rzeczy mam pięć na krzyż, piorę je osobno.
|
|
#1105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sciereczki tez piorę a nie wyrzucam od razu- chodzi mi o takie cieńsze, nie bawelniane ścierki kuchenne.
|
|
|
#1106 |
|
Zadomowienie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;51026338]Myślę, że przy jakimkolwiek, bo jest mnóstwo świetnych składowo szamponów bio, eko, co sobie ktoś nie wymyśli, Fitomedy, Babuszki, Sylveco, takie choćby pierwsze z brzegu wymieniam, które kosztują maks 20 złotych za butlę, mój ulubieniec (czarny szampon przeciwłupieżowy Babuszki Agafii) kosztuje 15 złotych, mam włosy prawie do końca pleców, wystarcza na 1,5 miesiąca, w porywie do dwóch przy codziennym myciu, a jeszcze się nim dzielę z TŻ. Wydajny jest po prostu. Rozumiem wydawanie grubej kasy na perfumy, czy kolorówkę z wysokiej półki, sama tak kupuję często, ale... szampon? Na litość boską
[/QUOTE]A czemu nie? Ja mogę nie rozumieć czemu ktoś wydaje pieniądze na kolorówkę np. lakier za 80 zł . Proponuję listę jedynie uznawanych kosmetyków wizażu i przedziału cenowego w którym taki musi się zmieścić, a co masz to Patal Fresh Organics? rewelacyjny skład i świetne działanie. Hairr Jezz nie stosuję jako zwykłego szamponu (zresztą nie takie jest jego przeznaczenie, zresztą jak ktoś nie umie czytac etykiet ze zrozumieniem i nakłada odżywkę na pół godziny..nic dziwnego, że takie opowieści krążą) -ma przyspieszyć wzrost włosów - i to robi, wbrew tym wszystkim opowieściom jak to strasznie szkodzi włosom -nic ponad to, że rosną szybciej się nie dzieje. Tak jak pisałam oprócz tego są maski, oleje i sterta produktów innych firm Czasem takich za 50 zł, a czasem za 5 w zależności czego akurat potrzebuję
|
|
|
|
|
#1107 |
|
Naczelna Nastolatka
|
No super, ale rozmawiamy o małych dochodach i konkretnej kwocie na miesiąc do wydania. Do znudzenia będę powtarzać, że nie wydaję 200 zł na chemię miesięcznie. Po prostu nie, nie ma takiej możliwości.
|
|
#1108 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1109 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Więc u mnie to się sprawdza, nie mówię, że u wszystkich musi.
Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2015-04-13 o 21:23 |
|
|
|
|
|
#1110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no jak to czym..nikt tu nie jest burżuj..jeden ręcznik i po co go prać jak sam wyschnie ...dlatego nienawidzę komunikacji miejskiej latem w upały...siekiere idzie powiesić---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Ja na samą chemię tyle nie wydam, jeśli jednak przyjąć, że chemią są i szampony i balsamy itd. za wyjątkiem perfum i kolorówki -to spokojnie tą kwotę przekraczam co miesiąc. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:04.

zresztą zazwyczaj ręcznika używam do wycierania włosów, brudzi się, że fuj fuj 

[/QUOTE]

Ale przecież z człowieka kapie.