Mamusie październikowe 2015 :D - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-12-29, 13:28   #1081
olibar
Raczkowanie

Dot.: Mamusie październikowe 2015 :D

Moj je co 2h.. no jak noworodek. Troche oszalec idzie bo mimo ze zjada 150 lub 180 to i tak co 2h.. moze powinnam mu kupic mleko z grupy hungry infants :/

W nocy spi dluzej... o pol godziny... eh

A w dzien drzemki max 20 min. Na spacerze tez nie spi. Ostatnio co bym nie wychodzila z nim to on ciagle placze w wozku. Nie wiem moze mu za cieplo? Ostatnio mial body, ogrodniczki i takiego lekko ocieplanego pajaca(kurtke) plus okrylam go kocykiem wiec nie wydaje mi sie ze to duzo warstw na 10 - 13 stopni C.

Wogoe jedna strone glowy ma tak plaska ze az szok :/ alr ciagle przechyla glowe na ta strone. Moja corka nie miala tego problemu a ten to juz ma glowke jak naboj do pistoletu

A tak wogoke dostalam wczoraj pierwszy okres. MASAKRA. O ile brzuch mnie nawet nie boli (przed porodami bolal ze cholera!) To leci ze mnie tyle ze przez 24h zuzylam prawie duopak podpasek (20 sztuk)...

Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk

Edytowane przez olibar
Czas edycji: 2015-12-29 o 13:32
olibar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-29, 13:29   #1082
ktosiula
Wtajemniczenie

Elve jakie to?

Chociaż ja już odpuściłam, 3 miesiące bez smoczka daliśmy radę to teraz już z górki

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-29, 14:04   #1083
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Wogoe jedna strone glowy ma tak plaska ze az szok :/ alr ciagle przechyla glowe na ta strone. Moja corka nie miala tego problemu a ten to juz ma glowke jak naboj do pistoletu
Nasza ma podobnie, ostatnio jest lepiej, bo walczymy o jej spanie na drugim boku, ale ciągle jeszcze widać, pewnie na wizycie szczepiennej będzie opieprz od pediatry

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Elve jakie to?
Mamy avent. Ostatnio kupiłam 0-6, bo myślałam że już czas najwyższy na zmianę, ale nie, jednak woli te mniejsze. Ta część opierająca się na twarzy jest mniejsza, pewnie to dlatego.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Królewna, a patrzyłaś w Camaieu?
Stary 2015-12-29, 14:11   #1084
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Nasza ma podobnie, ostatnio jest lepiej, bo walczymy o jej spanie na drugim boku, ale ciągle jeszcze widać, pewnie na wizycie szczepiennej będzie opieprz od pediatry

Mamy avent. Ostatnio kupiłam 0-6, bo myślałam że już czas najwyższy na zmianę, ale nie, jednak woli te mniejsze. Ta część opierająca się na twarzy jest mniejsza, pewnie to dlatego.

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:02 ----------

Królewna, a patrzyłaś w Camaieu?
Moj wogole nie spi na boku. Z reszta z boku zaraz sie przekreca wiec szczerze nie wiem jak "podreperowac" glowke :/. Duzo lezy na brzuchu ale to nie pomaga. U nas pierwsze szczepienie jutro i wizyta kontrolna.. uhhhhhhh

Stary 2015-12-29, 14:31   #1085
mala29lll
Zakorzenienie

a ponoć dziecko nie powinno spać na boku bo się biodra znowu deformują a to gorsze niż lekko krzywa główka. TO o hu. chodzi, bo już człowiek nie wiem co ma robić
Stary 2015-12-29, 14:46   #1086
ktosiula
Wtajemniczenie

Na plecach jest najbezpieczniej i najzdrowiej ale głowa zwykle jest na bok a niektóre dzieci preferują tylko jedną stronę i wtedy jest problem. Trzeba kłaść w łóżeczku "w nogach", podchodzić od drugiej strony itd

ktosiula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-29, 15:39   #1087
krolewna1986
Wtajemniczenie

Ja cały czas na boku kładłam i bioderka ok, przynajmniej tak mowil lekarz na usg, mamy isc na kontrole za 6tyg.

Elve zaraz zerknę camaieu

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

P.s. Mam ten smoczek avent 0-2 ale paniczowi nie pasi

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-29, 15:49   #1088
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
Ja cały czas na boku kładłam i bioderka ok, przynajmniej tak mowil lekarz na usg, mamy isc na kontrole za 6tyg.

Elve zaraz zerknę camaieu

---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ----------

P.s. Mam ten smoczek avent 0-2 ale paniczowi nie pasi
a przytrzymujesz trochę? JAk już pisałam na FB Gabi czasem wypycha smoczka a jak przytrzymam i zassie to już ok. JAk nie chce to wyraźnie to pokazuje i zaraz wypluwa a jak chce to ciumka dalej
Stary 2015-12-29, 16:06   #1089
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
a przytrzymujesz trochę? JAk już pisałam na FB Gabi czasem wypycha smoczka a jak przytrzymam i zassie to już ok. JAk nie chce to wyraźnie to pokazuje i zaraz wypluwa a jak chce to ciumka dalej

Jasne ze przytrzymuje troche, jak załapie to puszczam i on wtedy tez raz jedyny zassal smoka i ciuckal na spacerze jak spał

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-29, 16:51   #1090
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Tylko pytanie w takim razie czy mu nie pasi, czy po prostu nie kuma
Stary 2015-12-29, 17:39   #1091
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko pytanie w takim razie czy mu nie pasi, czy po prostu nie kuma

No wlasnie

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-29, 19:13   #1092
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

A tak wogoke dostalam wczoraj pierwszy okres. MASAKRA. O ile brzuch mnie nawet nie boli (przed porodami bolal ze cholera!) To leci ze mnie tyle ze przez 24h zuzylam prawie duopak podpasek (20 sztuk)...

Mój okres też taki był pierwszy po porodzie. Masakra była

A mój skrzat coś się drze po kąpieli ostatnio i nie chce iść spać za bardzo:/
Stary 2015-12-29, 20:00   #1093
relate
Raczkowanie

Nie straszcie tym okresem bo on jeszcze przede mną :P moje dziecię wczoraj już o 19 wykapane a zasnął koło 23 :/ dzisiaj 19 też już po kąpieli a co rusz zaśnie to się budzi... dałam mm bo myślałam że nie dojada ciul i usypia i zeżarł 60ml o.o
relate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-29, 23:01   #1094
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez relate Pokaż wiadomość
Nie straszcie tym okresem bo on jeszcze przede mną :P moje dziecię wczoraj już o 19 wykapane a zasnął koło 23 :/ dzisiaj 19 też już po kąpieli a co rusz zaśnie to się budzi... dałam mm bo myślałam że nie dojada ciul i usypia i zeżarł 60ml o.o
za to brzuch o wiele mniej bolał a do tego że cos ze mnie cieknie już przywykłam
Stary 2015-12-29, 23:37   #1095
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Moja w dzień ma drzemki max 20minut , chyba ze Inga spi i Nel zasnie w bujaczku to mam czasu troche

Wczoraj Inga sciagnela Nel z łóżka ... ja bylam w sklepie a Tz zostal. Cale szczescie nic sie nie stalo ale jestem zla na Tz ze nie pilnowal ... niby wyszedl tylko na chwilke do kuchni.
Wieczorem pojechal do kierownka budowy i nie wracal 4h rozladowal mu sie telefon i mialam najgorsze mysli bo droga do niego jest ciemna i dlugo przez wsie i las... moze spieszyl sie na rocznice i sie rozbil a wyobrazcie sobie se zajechal do siostry na herbatke i zapomnial o rocznicy i nie wpadl na pomysl aby podladowac telefon i zadzwonic :/ nie odzywamy sie od wczoraj
Lolek.. no to mężus ma za swoje ala: podobnie pewnie bym zareagowała

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ----------

Moj kochany Pawełek coraz dłużej w nocy śpi. Zasypia kolo 21-22 o 24 jak kładę się spać daje mu jedzonko i później wstaje 6-7 rano idzie dalej spać tak do 10

Za to w dzień śpi maks 20 minut.
I juz wiem skąd taki marudny ostatnio jest w dzień. W dodatu duzo sie slini i uspokaja sie jak.wlozy piastke do buzi ; Byliśmy dziś u lekarza i doktor stwierdziła że mu już powoli ząbki wychodzą. Taka sytuacja :

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 09:04   #1096
krolewna1986
Wtajemniczenie

Maggie juz ząbki?! Wow

U nas znowu noc masakra. Wymięklam i wzięłam małego do łóżka..to chyba skok jednak. Obstawiałam jeszcze gazy, bo jak nie spi to wydaje dziwne dźwięki i stęka ale nie płacze, wiec to mnie zastanawiało. Przeczytałam to: http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/ i utwierdziłam sie w tym ze to moze byc skok

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-30, 09:56   #1097
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Moja z kolei trochę przesadza ze spaniem i przez to zdecydowanie mniej je...podejrzewam, że na wizycie szczepiennej wyjdzie dość ostry spadek w centylach. No ale nie ma sensu jej wybudzać na karmienie, bo wtedy po prostu nie chce jeść, opierniczy 20-30ml i patrzy "matka czego chcesz, bo ja spać". Poza tym dziecko pogodne, rozgadane, nie mam podstaw do wizyty u lekarza...
Stary 2015-12-30, 10:21   #1098
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Niud a można owijać dziecko w tym wieku? Wszędzie gdzie czytałam albo na SR mówili, że góra do 1,5 miesiąca, bo to źle wpływa na rozwój motoryczny dziecka

Nie wolno przykrywać lampki kocem bo to grozi pożarem tak na marginesie

Moja jak Ją budze np o 24 to najpierw zmieniam pieluche i tak mi szaleje na przewijaku że szok, zaciesza, wierzga jak koń itd Później cycuś i odkładam do łóżeczka, zasypia, a też się wydaje wyspana na tym przewijaku To dzisiaj spróbuj żeby spał w śpiworku przy zapalonej małej lepce jakiejś. Kupcie byle jaką do kontaktu w markecie dzisiaj. A jak będzie to samo to jutro spróbuj w różku go ululać, ale ja bym jednak nie wracała do tego rożka

Kurde jak się źle czuję. Normalnie zwłok.
Według Karpa można do 3 miesiąca, a nawet i dłużej jak dziecko na to pozwala. To niby to samo co woombie i też do 3 miesiąca, po nowym roku będę próbowała go przestawić na śpiworek. Ja nie widzę problemu z rozwojem motorycznym, ale może się nie znam... Łapie zabawki w obie łapki, widzę że zaczyna ogarniać nogi - póki co się na nie gapi, ale tak samo zaczął ogarniać ręce. Na brzuszku leży długo i widzę, że jest coraz silniejszy. W ogóle bardzo się rozwinął w ostatnie 2 tygodnie.
Najbardziej mi się chyba śmiać chce jak podchodzę do niego z witaminą a ten rozdziawia już dziób

Na sylwka przyjeżdżają do nas znajomi z 8 miesięcznym grzdylem, możliwe że wpadna jeszcze jedni z 5 miesięcznym, więc generalnie kinderparty
niud jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-30, 14:49   #1099
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie juz ząbki?! Wow

U nas znowu noc masakra. Wymięklam i wzięłam małego do łóżka..to chyba skok jednak. Obstawiałam jeszcze gazy, bo jak nie spi to wydaje dziwne dźwięki i stęka ale nie płacze, wiec to mnie zastanawiało. Przeczytałam to: http://omatkowariatko.pl/skok-rozwojowy/ i utwierdziłam sie w tym ze to moze byc skok
Niby za 3 dni będzie miał dwa mc dopiero ale rąk naprawdę nie wiadomo ile ma "biologicznie". W końcu długo mógł być przetrzymany w brzuchu jak taki kolos mały się wyhodowal i nie mógł sam wyjść :

A my sylwka chyba w 3 sami w domu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-30, 15:24   #1100
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Niby za 3 dni będzie miał dwa mc dopiero ale rąk naprawdę nie wiadomo ile ma "biologicznie". W końcu długo mógł być przetrzymany w brzuchu jak taki kolos mały się wyhodowal i nie mógł sam wyjść :

A my sylwka chyba w 3 sami w domu

Ojej zapomniałam, że on młodszy od mojego no to zazdroszczę tych przespanych nocy ten drugi skok juz przechodził?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-30, 16:48   #1101
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojej zapomniałam, że on młodszy od mojego no to zazdroszczę tych przespanych nocy ten drugi skok juz przechodził?
Tak też przechodził U mnie często wygląda to tak ze krzyczy on przez sen ostatnio tak głośno ze pobieglam do pokoju tak się darł. Myślałam że coś mu się stało i często wydaje jęki przez sen jakby coś mi się śniło. Wtedy się zastanawiam, co może takiego maluszkowi się śnić, że mamusia zabiera mu jedzonko ???? :

A Pasztetnik gdzie? Tez juz przestała udzielać się na wizażu? ?
Stary 2015-12-30, 16:50   #1102
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Większość przestała...
Stary 2015-12-30, 17:44   #1103
krolewna1986
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak też przechodził U mnie często wygląda to tak ze krzyczy on przez sen ostatnio tak głośno ze pobieglam do pokoju tak się darł. Myślałam że coś mu się stało i często wydaje jęki przez sen jakby coś mi się śniło. Wtedy się zastanawiam, co może takiego maluszkowi się śnić, że mamusia zabiera mu jedzonko ???? :

A Pasztetnik gdzie? Tez juz przestała udzielać się na wizażu? ?

No to mój tez dziwne dźwięki wydaje, ale nie w trakcie snu tylko sie budzi i nadaje długo u Ciebie trwał ten skok?

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-30, 18:20   #1104
olibar
Raczkowanie

Tez zazdroszcze przespanych nocy moj za 5 dni 2 misiace skonczy a je co 2h a w nocy co 2.5h. Ale przynajmniej sam zasypia kolo 19 i do 7 spi.

Mojej corce pierwszy zab wyszedl jak miala 4 msc i reszta zebow zaraz niedlugo po. Obylo sie bez bolesci. Ja nawet nie wiedzialam ze jej zeby wychodza.

My tez sami na sylwka z reszta o 20 ide w kime jak codzien.

Stary 2015-12-30, 18:28   #1105
krolewna1986
Wtajemniczenie

Olibar mój sam nie zasypia, w nocy budził sie co dwie godz a teraz co godzinę i nawet cześciej i w dzien nie spi prawie w ogole a jak spi to 15 min, je tez często

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-30, 22:00   #1106
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
a ponoć dziecko nie powinno spać na boku bo się biodra znowu deformują a to gorsze niż lekko krzywa główka. TO o hu. chodzi, bo już człowiek nie wiem co ma robić
ja moją kładę spać na boku,bo się boję na plecach, że się zadławi jakby jej się jedzonko cofnęło wy kładziecie na noc na plecach?!?!?!?!?!?

Cytat:
Jasne ze przytrzymuje troche, jak załapie to puszczam i on wtedy tez raz jedyny zassal smoka i ciuckal na spacerze jak spał
mojej na początku nie dawałam smoka później miałam kryzys i chciałam ale ona nie chciała i nie żałuję, podobno największą potrzebę ssania ma dziecko do 4 m-ca więc już z górki, za to daję jej pieluszkę lub przytulankę co bardzo ją uspokaja

Cytat:
Większość przestała...
bo nie każdemu dziecko przesypia dobę

Cytat:
Tez zazdroszcze przespanych nocy moj za 5 dni 2 misiace skonczy a je co 2h a w nocy co 2.5h. Ale przynajmniej sam zasypia kolo 19 i do 7 spi.
kurde to super, że tak ładnie zasypia

dziewczyny czym czyścicie uszy dzieciom, polecicie jakiś spray?!?!?!?

a ja dziś przeżyłam załamkę, przez miesiąc dawałam mojej gwieździe butelkę przed spaniem, żeby ją nauczyć, jakbym chciała gdzieś wyskoczyć, jadła pięknie, 1,5 tygodnia temu przestałam, bo znowu miałam masakryczny nawał pokarmowy, więc nie chciałam opóźniać karmienia przez butelkę, a odciągać mi się nie chciało, przyznaję się bez bicia. dziś miałam pierwsze wychodne bez dziecka, cieszyłam się jak oszalała, po czym po 2h wracałam z powrotem, pędziłam chyba zwe 140km/h, bo moje dziecko aż się zanosiło z głodu a butli nie chwyciła jak ją przyzwyczaić znowu?!?!?!?!?! macie jakieś sposoby?????????
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-12-30, 23:16   #1107
krolewna1986
Wtajemniczenie

Daisy ja nie czyszczę uszu, tylko przecieram z wierzchu, ma czyste

Co do butelki nie pomogę, bo my tylko cyckowi

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-31, 00:05   #1108
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No to mój tez dziwne dźwięki wydaje, ale nie w trakcie snu tylko sie budzi i nadaje długo u Ciebie trwał ten skok?
Jakoś tydzień :

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:

Mojej corce pierwszy zab wyszedl jak miala 4 msc i reszta zebow zaraz niedlugo po. Obylo sie bez bolesci. Ja nawet nie wiedzialam ze jej zeby wychodza.

My tez sami na sylwka z reszta o 20 ide w kime jak codzien.

Współczuję wstawania co 2.5h ja przez pierwsze 4 tyg wstawał co h I to był dla mnie najgorszy okres teraz fajnie młody śpi od 22 do 8-9 rano o 24 biorę go na karmienie a później budzi się sam 6-7 rano. Tym samym ja chodzę spać po północy bo nie chce mi się iść spać na godzinkę, półtora :

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Olibar mój sam nie zasypia, w nocy budził sie co dwie godz a teraz co godzinę i nawet cześciej i w dzien nie spi prawie w ogole a jak spi to 15 min, je tez często
Moje dziecko podobnie śpi w dzień ale dziś spał praktycznie cały dzień z przerwami na jedzenie myślę czy to nie ten spacerek tak na niego zadziałał bo było dziś -3 stopnie

Dziewczyny jakie macie postanowienia noworoczne?

Ja od stycznia przechodzę na dietę redukcyjną,bo niestety po ciąży zostało mi jeszcze 13 kg do zrzucenia, a więc połowa tego co przytyłam w ciąży :/ chyba mi jako jedynej zostało tyle kg :/

A od lutego siłownia

Mój cel to wrocenie do starej wagi sprzed ciąży i do formy

Do dziś nie mogę założyć jeszcze obrączki ani pierścionka zareczynowego :/
Źle się z tym czuję ponieważ nie lubię "łysych palców"

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
ja moją kładę spać na boku,bo się boję na plecach, że się zadławi jakby jej się jedzonko cofnęło wy kładziecie na noc na plecach?!?!?!?!?!?

mojej na początku nie dawałam smoka później miałam kryzys i chciałam ale ona nie chciała i nie żałuję, podobno największą potrzebę ssania ma dziecko do 4 m-ca więc już z górki, za to daję jej pieluszkę lub przytulankę co bardzo ją uspokaja

bo nie każdemu dziecko przesypia dobę :

kurde to super, że tak ładnie zasypia

dziewczyny czym czyścicie uszy dzieciom, polecicie jakiś spray?!?!?!? rosi:

a ja dziś przeżyłam załamkę, przez miesiąc dawałam mojej gwieździe butelkę przed spaniem, żeby ją nauczyć, jakbym chciała gdzieś wyskoczyć, jadła pięknie, 1,5 tygodnia temu przestałam, bo znowu miałam masakryczny nawał pokarmowy, więc nie chciałam opóźniać karmienia przez butelkę, a odciągać mi się nie chciało, przyznaję się bez bicia. dziś miałam pierwsze wychodne bez dziecka, cieszyłam się jak oszalała, po czym po 2h wracałam z powrotem, pędziłam chyba zwe 140km/h, bo moje dziecko aż się zanosiło z głodu a butli nie chwyciła jak ją przyzwyczaić znowu?!?!?!?!?! macie jakieś sposoby????????? rosi:
Z butla nie pomogę niestety.

Mój malutki śpi tylko i wyłącznie na pleckach. Mi położna mówiła ze to najlepsza pozycja bo w przypadku zadlawienia się dziecko odwróci głowę na bok. I faktycznie w dzień jak mu się pokarm uleje to leci ciurkiem jak przechyli główkę i się nie dlawi.
Radzę wypróbować i sprawdzić jak dziecko radzi sobie z tym w dzień o ile masz takie sytuacje, żebyś sama.zobaczyla jak to wygląda
Stary 2015-12-31, 01:42   #1109
krolewna1986
Wtajemniczenie

Maggie ja wazę 5 kg mniej niż przed porodem a nadal obrączki nie moge wcisnąć to są jakieś czary mary, tym bardziej że praktycznie nie puchlam w ciazy i obrączkę nosiłam do 8 miesiąca.. Moze mi juz zostaną takie grube paluchy
A co do postanowień to nawet sie nie zastanawiałam..tez bym chciała ogarnąć swe ciało i do chrzcin byc super laską

Juliś 

Aniołek[*]30tc
Stary 2015-12-31, 08:17   #1110
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakoś tydzień :

---------- Dopisano o 00:53 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Współczuję wstawania co 2.5h ja przez pierwsze 4 tyg wstawał co h I to był dla mnie najgorszy okres teraz fajnie młody śpi od 22 do 8-9 rano o 24 biorę go na karmienie a później budzi się sam 6-7 rano. Tym samym ja chodzę spać po północy bo nie chce mi się iść spać na godzinkę, półtora :

---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Moje dziecko podobnie śpi w dzień ale dziś spał praktycznie cały dzień z przerwami na jedzenie myślę czy to nie ten spacerek tak na niego zadziałał bo było dziś -3 stopnie

Dziewczyny jakie macie postanowienia noworoczne?

Ja od stycznia przechodzę na dietę redukcyjną,bo niestety po ciąży zostało mi jeszcze 13 kg do zrzucenia, a więc połowa tego co przytyłam w ciąży :/ chyba mi jako jedynej zostało tyle kg :/

A od lutego siłownia

Mój cel to wrocenie do starej wagi sprzed ciąży i do formy

Do dziś nie mogę założyć jeszcze obrączki ani pierścionka zareczynowego :/
Źle się z tym czuję ponieważ nie lubię "łysych palców"

---------- Dopisano o 01:05 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ----------

Z butla nie pomogę niestety.

Mój malutki śpi tylko i wyłącznie na pleckach. Mi położna mówiła ze to najlepsza pozycja bo w przypadku zadlawienia się dziecko odwróci głowę na bok. I faktycznie w dzień jak mu się pokarm uleje to leci ciurkiem jak przechyli główkę i się nie dlawi.
Radzę wypróbować i sprawdzić jak dziecko radzi sobie z tym w dzień o ile masz takie sytuacje, żebyś sama.zobaczyla jak to wygląda
Ja tez mam kilkogramy jeszcze z 6/7 kg ale dobrze sie z nimi czuje teraz mam 170cm i waze 61kg :P
Moje postanowienia to oszczedzac odkladac kazdy grosz na dom a tak wogole to...

Wczoraj podpisalismy umowe o kredyt wkońcu! Staralismy sie od sierpnia to trzeci bank byl juz byl.
Dostalismy tyle ile chcielismy co prawda oprocentowanie wysokie w porownaniu do innych bankow ale musielismy brac bo inni nie dawali tyle
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości