Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się! - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-03-19, 13:02   #1081
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba
Dot.: Lutowo marcowe mamusie - zgłoście się!

Oliwka śliczna
Cieszę się, że już jesteście
Moja młoda też strasznie ulewała ale od jakiegoś czasu już tylko sporadycznie.
Pomagało odbijanie nawet klikukrotne w trakcie karmienia i potem trzymanie w pionie przez jakieś pół godzinki.

Pozdrawiam Rybki
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 13:36   #1082
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

witam Kasiulke i jej mala pocieszke. wiecie jak tak patrze na takie malenstwa to az zazdroszcze wam i innym mamom. chcialabym miec taiego maluszka. ale jak na razie poczekam jeszcze. az moja Wiktoria juz bedzie sama pewnie chodzic. inaczej na razie nie dalabym sobie rady.
jak ogladam zdjecia sprzed roku to az lezka sie kreci w oczku. Bdziagwa byla taka malutka i taka pocieszna. potem pierwszy usmiech , pierwsze zabki , gaworzenie. tego sie nie zapomina. a teraz od kilku miesiecy raczkuje wszedzie gdzie sie da, wchodzi na fotele i lozka, normalnie meczarnia jak w kamieniolomach a jaki stres psychiczny . i ostatnio jej ulubione slowko alo alo alo - co w wolnym tlumaczeniu oznacza halo potrwfi tak nadawac przez kilkanascie minut. az glowa peka.
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 16:54   #1083
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

witaj kasiulka! Tak siecieszę ze juz jestes! Kochana piękna masz córóchnę! Śliczna, naprawde! Fajnie ,ze juz do nas dotarłaś! Jęsli chodzi o brodawki, to koniecznie smaruj Bepanthenen i chodź z biustem na zewnatrz. Tylko uważaj na przeciągi i żebyś za zimno nie miała, bo dostaniesz zapalenia piersi! Ale przejdzie zobaczysz, ja tez przez pierwszych kilka dni miałam popękane brodawki, ale smarowanie i wietrzenie szybko je uzdrowiło!

Kurczę dzieczwyny, wiecie calkiem nieźle idzie nam to 'pączkowanie"!Kostka i Płatek, a wy co? Ile mozna czekac?Zartuję oczywiscie! Wiecie super, że cały czas trzymamy sie razem! Popatrzcei, od poczatku tego wątku tyle innych osób sie tu przewinęlo, tyle czasu juz minęło, a my wciąż niezmiennie jesteśmy: Kasiulka, Kostka, Joasia, Malina, Płatek i moja skromna osóbka. Super, że jakos nam sie to udaje, super ,ze jesteście!

A, przypomniało mi się. Malina Ty karmisz, masz czasem takie coś, ze nagle zaczynają cie boleć same brodawki, jakby ktoś klamerki na nich zatrzsnal a zaraz potem leci mleko? Mi się to dosć często zdarza, w momencie jest fonatanna. W ogóle to już mam dosc tych moich piersi, wiecznie sie z nich leje, normalnie jak pod cisnieniem! Mały jak zacznie ssać i nagle pusci brodawkę - w momencie - ekspolozja!!! I jak z armatki wodnej na wszystkie strony! Ja nie wiem czy to normalne...?W nocy mi wkłdaki laktacyjne przeciekają, bo mały tego nie pzrejada. A wszyscy wokół mi mówia, że jestem chuda, za chuda jak na karmienei, jak ja w ogóle karmie i czym?!?!?! I na pewno mam słaby pokarm! Też tak myślałam, bo Fifek ciagle by przy cycku siedział, ąle skoro caly czas przybiera na wadzę i juz sie zrobił ksieżyc w pełni, to chyba taki słaby ten pokarm nie jest?! Co myślicie? I znowu mam pełne cyce...matko ja chyba oszaleję...dobrze ze Fifek zaczyna siebudzić...a dziś 3 raz sie werandowalismy! Mały śpi jak zaczarowany podczas wietrzenia!

Joasiu, jak tam twoje dołki? Mam nadzieję że juz lepiej, w kazdym razie trzymam kciukiżeby tak było. A opowiem Wam kawał, jaki słyszałam od samej Kozuchowskiej (W Bezludnej Wyspie): "czym sie różni blondynka od żaby? Blondynka nie kuma!!!! " Bez urazy dla blondynek!

Całuski, kochaniutkie! I uśmiechamy się uśmiechamy! O slicznie! Jeszcze raz, i jeszcze! no pięknie! Miss Usmiechu każda ma w kieszenie!!!!

Wyszło troche słońca i juz mi odbija!

FILIPEK
http://tickers.baby-gaga.com/t/squsq...pek+ma+już.png

MADZIA
http://tickers.baby-gaga.com/t/bunbu...+Madzia+ma.png
Meme jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 17:10   #1084
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

moze nie cieklo mi z piersi az tak na wszystkie strony ale gorsze bylo to ze kiedy Wiktoria ssala jedna piers z drugiej cieklo mleko z taka sama predkoscia. podejrzewam ze mala dlatego po trzech miesiacach miala dosc szczatkowych ilosci mleka, bo co to za przekladanie do drugiej piersi jak w niej nic juz nie ma. a jezeli chodzi o takie dziwne jakby szczypniecie klamerkami brodawek, to czasem dochodzilo do tego ze bolalo potwornie a wkladka nie nadarzala z chlonieciem mleka. lekarka mowila ze tak jest czasami i ze to normalnie, to, jak pamietam ma zwiazek z duza iloscia mleka w piersi i to mleko juz nie moze sie zmiescic. ale pewna nie jestem i moglam cos pokrecic. pozdrawiam

http://tickers.baby-gaga.com/t/catca...0_Wiktoria.png

Edytowane przez tiaara
Czas edycji: 2006-03-19 o 21:57
Stary 2006-03-19, 19:07   #1085
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Dziewczyny Płatek już dziś urodziła synka o 17:00.

Jeszcze raz ode mnie WIELKIE GRATULACJE Płatku .
Wracaj do nas szybciutko zdać relacje...

No to zostałam sama .

Wiecie co.... nie wytrzymałam i sie poryczałam ...dopadło mnie chol***e wzruszenie....siedzę i się mazgaję.
Przyczyna wiadoma , też już chcę swoje maleństwo mieć przy sobie , a wiem, że muszę jeszcze troche poczekać.....

Edytowane przez kostka.kr
Czas edycji: 2006-03-19 o 19:46
kostka.kr jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-19, 20:00   #1086
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Kurczę dziewczyny ale nam to idzie! To nasze "Pączkowanie"!!! normalnie jak z bicza strzelił! Najpierw Joasia, chyba 7.02 prawda?, tydzień potem Ja - 15.02, za 2 tygodnie Malina, w zeszła niedzielę Kasiulka z dzis już Płatek!! Normalnie Kostka, idąc tym sposobem ja Ci mówię, że za tydzień , najdalej dwa dołąćzysz do naszego klubu Matek Polek! Ale super! A jeszcze mi powiedzcie, na kiedy Płatek miała termin, coś kojarzę, ze końcówka marca nie? Ty, kostka też koniec marca, poczatek kwietnia prawda? A wiadomo cos o porodzie Płatka? Wiesz, kostka, ja też sie wzruszyłam..jak tak sobie pomyślałam o tym, że kolejne maleńkie dzieciatko sie pojawiło, potem mi sie mój wlasny poród przypomniał...jeżu...aż Ci zazdroszczę, że to wszystko jeszcze przed toba! A patrzcei, dopiero co Płatek sie denerwowała, ze boi się porodu i ze jakieś 10 dni jej zostało (o, to urodziła tyle samo przed terminem co ja ) a dzis juz ma dzidzie przy sobie!

no kostka, to teraz czekamy na ciebie!!!!!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-03-19, 20:04   #1087
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Cytat:
Napisane przez tiaara
moze nie cieklo mi z piersi az tak na wszystkie strony ale gorsze bylo to ze kiedy Wiktoria ssala jedna piers z drugiej cieklo mleko z taka sama predkoscia. podejrzewam ze mala dlatego po trzech miesiacach miala dosc szczatkowych ilosci mleka, bo co to za przekladanie do drugiej piersi jak w niej nic juz nie ma. a jezeli chodzi o takie dziwne jakby szczypniecie klamerkami brodawek, to czasem dochodzilo do tego ze bolalo potwornie a wkladka nie nadarzala z chlonieciem mleka. lekarka mowila ze tak jest czasami i ze to normalnie, to, jak pamietam ma zwiazek z duza iloscia mleka w piersi i to mleko juz nie moze sie zmiescic. ale pewna nie jestem i moglam cos pokrecic. pozdrawiam
tiaara, ja też tak mam - karmie z jednej piersi, a z drugiej płynie "rzeka mleka" , w nocy czy rano jak sie budze to mam kompletnie przemoczona wkładkę lakt. mimo, że pare godzin wczesniej zakładałam suchotka, pizamę musze zmieniać co 2 dzień, bo wszystko mam zalane wlłanym pokarmem. Położna jak u nas była i widziała moje piersi, to stwierdziła że mam super laktację ,aj sie cieszę ,ale zastanawiam z czego ta super laktacja, skoro ja wcale duzo nie jem? Z ilosci wupijanych bawarek?

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-03-19, 20:11   #1088
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Tak, Płatek miała termin na 27 marca, a tu już. Cieszę się, że wszystko u niej przebiegło dobrze, no chyba, bo tak wywnioskowałam z sms-a. Mi lekarz powiedział po ostatnim USG, że mogę urodzić koło 5 kwietnia, tak by wynikało z pierwszego terminu, który mi ustalił na początku. Później mówił, że to bedzie raczej koniec marca i tego się trzymałam. Nie chcę czekać tak długo, aż do kwietnia. Meme mam nadzieję, że najpóźniej do 30 marca się rozdwoję, chciałabym....

Stary 2006-03-19, 21:33   #1089
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

Płatku jak najserdeczniejsze gratulacje i witamy w klubie matek polek. teraz zaczynasz na prawde poznawac jak to jest kogos kochac bezgraniczna miloscia, taka ktorej nie jest sie w stanbie opisac slowami.
Kostko nie popadaj w mazgajstwo jeszcze troszke musisz wytrzymac i tez bedziesz miala swoje malenstwo przy sobie. dam ci mala rade. zrob sobie male domowe spa. jakas maseczke na twarz, chocby krotka kapiel w olbrzymiej ilosci piany i inne luksusy, ktore zaraz po urodzeniu dziecka wydaja sie dla wiekszosci mam nieosiagalne. teraz jest ci potrzebne wyciszenie a nie zamartwianie sie. wiesz ze to moze wplynac na dziecko. odprez sie i zrelaksuj. to najlepsze dla ciebie imalenstwa teraz. wierz mi. pozdrawiam cie i trzymaj sie cieplutko.
http://tickers.baby-gaga.com/t/catca...0_Wiktoria.png

Edytowane przez tiaara
Czas edycji: 2006-03-19 o 21:55
Stary 2006-03-20, 11:08   #1090
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Kasiulka jak dobrze że juz jesteś Oliwka jest cudna, przepiekna, urocza!

Płatku gratulacje Kolejna rozdwojona Kostka trzymaj się! Zobaczysz juz niedługo!

Meme Ty to kobieto działasz na mnie terapeutycznie. Jak czytam Twoje posty to zaraz mi lepiej. Mnie się humor poprawił wczoraj miałam pielgrzymki znajomych i fajnie był z kimś pogadać.

Julka kończy jutro 6 tygodni! Matko Boska!!! Nadal mamy ciężkie dni ale i tak widać poprawe. Trafilo mi się w udziale zywe dziecko i tyle. Zostane oazą spokoju, nawet wczoraj mega-wkurzająca wizyta teściowej nie wyprowadziła mnie aż tak z równowagi.
Byłam z Julką na USG bioderek i niestety jeszcze nie jest dobrze. Musi duzo leżeć na brzuszku i nadal mam ją pieluszkować. Nastepna kontrola za 6 tygodni a w środe na szczepienie.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-20, 11:16   #1091
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Słuchajcie kochaniutkie, doniesienia z frontu! Płatek z Mateuszkiem czuja sie dobrze, poród był bolesny, ale dostała kroplówkę. Jak dobrze pójdzie , jutro wychodzą do domku! Macie wszystkie pozdrowienia i całusy!

Joasiu,miło słyszeć, że u ciebie juz lepiej! A najbardziej miło slyszeć, że opanowałaś tajemną wiedzę " jak nie dać sie wkurzyć przez tesciową"!!! Oj, tego to ja ci zazdroszcze!!!! A teraz uśmiechamy się, usmiechamy! I jeszcze raz, no ślicznie! Od razu lepiej prawda!

Lece umyć pewną bardzo małą pupeczkę....

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-03-20, 11:21   #1092
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez tiaara
Kostko nie popadaj w mazgajstwo jeszcze troszke musisz wytrzymac i tez bedziesz miala swoje malenstwo przy sobie. dam ci mala rade. zrob sobie male domowe spa. jakas maseczke na twarz, chocby krotka kapiel w olbrzymiej ilosci piany i inne luksusy, ktore zaraz po urodzeniu dziecka wydaja sie dla wiekszosci mam nieosiagalne. teraz jest ci potrzebne wyciszenie a nie zamartwianie sie. wiesz ze to moze wplynac na dziecko. odprez sie i zrelaksuj. to najlepsze dla ciebie imalenstwa teraz. wierz mi. pozdrawiam cie i trzymaj sie cieplutko.
Dziękuję Ci bardzo . To była tylko chwila, bo się bardzo wzruszyłam. Sama wcześniej radziłam Płatkowi, żeby nie myślała o zbliżającym się porodzie tylko wykorzystała czas na pielęgnację własnego ciała.

Miałam dziś śmieszny sen . Chodziłam po jednej z głównych ulic Krakowa w białym frotowym szlafroku i kapciach z olbrzymim brzuchem. Co kilka metrów spotykałam znajomych idących kąpać się nad wodę (tylko gdzie tu jakieś jeziorko w samym centrum ) patrzących na mnie jak na idiotkę ( nie dziwię się- ja w szlafroku w samym centrum ). I tak sobie chodziłam, póki się nie obudziłam .

Acha, dziewczyny, przesłałam sms-em Płatkowi buziaki od nas wszystkich, co by Jej było miło, że pamiętamy o Niej .

Stary 2006-03-20, 11:22   #1093
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

A! jeszcze jedno! Joasiu, co powiedział ci lekarz w sprawie bioderek? Co to znaczy, ze nie jest lepiej? Mojemu fifkowi 1 usg robili juz w szpitalu na 2 dzień po porodzie i ma wbite IB, nastepne usg mam jakoś po 4.04. Lekarka mi tłumaczyła, że u tak maleńkich dzieci, nie ma jeszcze jader kostnienia (chyba w stawach) i żadne dziecko po urodzeniu nie ma IA, bo to na tym etapie życia są tylko chrząstki. Wkładasz malej pieluche w śpiochy, czy jakos inaczej, ja mojego Fifka szeroko pieluchuje głównie w nocy, za dnia daje mu nogami pomachać, zresztą on i tak śpi jak żaba.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-03-20, 16:12   #1094
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Meme Jula ma IIA na obu bioderkach więc znaczy to że ma jeszcze "cóś takiego jak tendencja do wypadania panewki". Pieluszkuje ją szeroko non stop bo inaczej składa nóżki. Ale to podobno urok dzieci które miały położenie miednicowe więc mysle że jak będe o to dbać to będzie ok.
Ide dzisiaj na kontrole do gina. Jak w ciąży latałam tam jak na skrzydłach żeby tylko Julcie obejrzeć to teraz aż mnie trzęsie jak sobie pomysle że mam iść. Mobilizuje tylko mysl o recepcie na tabletki antykoncepcyjne bo trzeba planować jakoś to rozmnażanie. Następne po 30-tce.
Stary 2006-03-20, 23:16   #1095
BabciaWeatherwax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Joasiaa
Meme Jula ma IIA na obu bioderkach więc znaczy to że ma jeszcze "cóś takiego jak tendencja do wypadania panewki".
Joasiu, typ IIA u takiego maluszka to stan normalny - jest to tzw. niedojrzałość fizjologiczna. Jędrek na pierwszym badaniu też miał IIA, po czym na następnym ortopeda nie miał już najmniejszych zastrzeżeń - a nie pieluszkowałam, ani nawet nie leżał za dużo na brzuchu, bo nie lubi

Jędrek ma...

Forum techniczne dla katalogu kosmetyków
BabciaWeatherwax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 07:37   #1096
gramma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kostka.kr
Miałam dziś śmieszny sen . Chodziłam po jednej z głównych ulic Krakowa w białym frotowym szlafroku i kapciach z olbrzymim brzuchem. Co kilka metrów spotykałam znajomych idących kąpać się nad wodę (tylko gdzie tu jakieś jeziorko w samym centrum ) patrzących na mnie jak na idiotkę ( nie dziwię się- ja w szlafroku w samym centrum ). I tak sobie chodziłam, póki się nie obudziłam .
Teraz widzę, że to czego mnie uczą na zajęciach z psychologii to nie bajki W snach ujawnia się to czego naprawdę chcemy i woda symbolizuje... poród! Jesteś Kostko książkowym wręcz przykładem
Pozdrawiam wszystkie mamy!
gramma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-21, 13:38   #1097
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

jezeli chodzi o bioderka Wiktorii to miesiac po urodzeniu dostala skierowanie na usg. na pierwszych badaniach miala IIA/IIA. zalecono pieluszkowanie. po miesiacu na kontroli miala IIA/IB i zaznaczone iz panewki biodrowe wyksztalcone sa dosc dobrze. w 8 miesiacu zycia na kontroli dostala IA/IA i panewki wyksztalcone prawidlowo. tak szczerze to nie pieluszkowalam jej caly czas bo troszke jej to ruchy krepowalo.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
Stary 2006-03-21, 14:05   #1098
kostka.kr
Zadomowienie

GG do kostka.kr

Cytat:
Napisane przez gramma
Teraz widzę, że to czego mnie uczą na zajęciach z psychologii to nie bajki W snach ujawnia się to czego naprawdę chcemy i woda symbolizuje... poród! Jesteś Kostko książkowym wręcz przykładem
Pozdrawiam wszystkie mamy!
Masz rację . Faktycznie chciałabym już urodzić, ale póki co Natalce wcale nie spieszy sie na ten świat , chyba za dobrze Jej w brzuszku .

A tak w ogóle, to witajcie!!!
Właśnie wstawiłam ciasto drożdżowe do piekarnika i czekam jak się upiecze. Przez sam zapach, który ogarnął prawie całe mieszkanie, cieknie mi ślinka.......

Stary 2006-03-21, 14:35   #1099
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dziewczyny co dokładnie znaczą te określenia po usg bioderek, to IA, IB czy IIA lub IIB? Czym to się różni? Niegdzie nie mogę nzleźć info na ten temat. Wszystkie piszecie, że wasze pociechy maja IA, jak na razie tylko mó Filipek ma IB i zaczynam się martwić...mimo, że wszpitalu po USG powiedzieli, że wszystko jest ok.

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-03-21, 15:25   #1100
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez BabciaWeatherwax
Joasiu, typ IIA u takiego maluszka to stan normalny - jest to tzw. niedojrzałość fizjologiczna. Jędrek na pierwszym badaniu też miał IIA, po czym na następnym ortopeda nie miał już najmniejszych zastrzeżeń - a nie pieluszkowałam, ani nawet nie leżał za dużo na brzuchu, bo nie lubi
Dzięki Babciu bo mnie lekarka w szpitalu nastraszyła że to poważna wada. Meme na którymś wątku ktos tłumaczył jak to jest z tym grupami. Nie pamietam dokładnie tych oznaczeń.
Stary 2006-03-22, 09:20   #1101
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Dzień dobry paniom! Chciała sie dowiedzieć co to za przestoje tutaj? No w sumie nie ma sie co dziwić.Płatek dopiero co po urodzeiu, Kasiulka pewnie wraca do siebie....A co z Maliną? Już dawno jej tu nie było?

Kostka jak tam? Pieczesz juz torta na jutro? Jak w ogóle sie czujesz?>

Sluchajcie u nas znwou pada śnieg! Ja sie chyba załamię! Szlag mnie tra fi z ta pogodą!A miałam cicha nadzieję, że wyjdędis z Fifkiem na 1szy spacer...juz se wyszłam...qrde, na balkon!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-03-22, 10:35   #1102
ma-li-na
Zadomowienie

witajcie dawno mnie nie bylo bo mooj wspanialomyslny brat spieprzyl cos w komputerze ale juz wszystko ok
widze ze platek sie rozdwoil gratulacje dla niej
u mnie wszystko ok wcziraj bylam pierwszy raz z moim bąbelkiem na dworku zrobilismy sobie 1h spacerek dzisiaj tez chcialalm ale ten snieg!proobuje od wczoraj zamiescic zdjecia od tomeczka na forum ale sie nie da chyba sa za duze a ja niewiem jak je pomniejszyc dzis poprosze brata moze on bedzie umial

co do mojego skarba to juz przestal byc taki grzeczny od godziny 15 do 19 wcale nie spi i chce sie nosic i bawic normalnie o 19 rece mi odpadaja ale potem go kąpie karmie i spi prawie cala noc wczoraj maluszek skonczyl 3tyg jezu jak to szybko leci jeszcze pamietam jakby to wczoraj bylo jak bylam na porodoowce naprawde czas pedzi jak szalony

a jak u was z waga ? ja schudlam 14,5kg i wygladam juz troche lepiej ale jeszcze daleko mi do swojego dawnego wyglądu chociaz mooj brzuch wygląda juz lepiej nie jest juz takim walem skoornym no ale mam jeszcze kilka miesiecy na zrzucenie tego wszystkiego
pozdrawiam

walka o zdrowe wlosy

26 grudzien 2011 ostatnie farbowanie
13 luty 2012- rozwod z suszarka i prostownica!
ma-li-na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-22, 11:02   #1103
ma-li-na
Zadomowienie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dziubunia.JPG (20,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kotek.JPG (18,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kruszek.JPG (38,9 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg smoczek.JPG (24,1 KB, 26 załadowań)

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-03-22, 11:57   #1104
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Malina, Tomcio sliczny! Fajnie, że zdjęcia umieściłaś! A możesz mi jeszcze pwiedzieć jak to zrobić, żeby przy swoim nicku zrobić jakiś obrazek albo cuś, tak jak ty masz zdjęcie tomcia a Kasiulka psiutka? No i gratulacje, że waga ci leci! Szybka jesteś jesli chodzi o spacerki! A werandowałs wczesniej tomcia? Ja jeszcze nie byłam na dworze, na razie od piatku "się wietrzymy". Jak lekarka u nas była na patronażu, to zabroniła wychodzić, przynajmniej do 4 tyg. co tez zrobiliśmy, no ale u nas dużo gorsza pogoda, bo my pod samymi górami mieszkamy, takze i zimniej i śniegu więcej. Co do pedzocego czasu to masz rację - okropność! filipek dzis kończy 5 tyg. Wczoraj miałam małe Dejavu, mąż dostał podwyzkę, wiec zroganizowalismy sobie miły wieczorek. Filipek wykompany trafił do łóżeczka o 20, a ja zaczęłam przygotowyać nam "spanko". Zapaliłam swieczki, wyciagnęłam schłodzonego szampana, załączyłam TV, a tam pokazy łyzwiarksie i w tym momencie mi sie przypomniało. Dokładnie 5 tyg temu było to samo! To były Walentynki, też leżelismy w łóżku, popijalismy szampana z tej okazji, paliły sie świeczki a my oglądaliśmy olimpade i pokazy łżwiarksie! A 3 godziny później zaczęło się. I wczoraj też, o tej samej porze o której mi sie zaczęly skurcze,czyli 0:30 obudził sie Filipek na karmienie...oj leci ten czas...

A ja dzis mam powazne spięcie z moim TŻ....bardzo niefajnie. Zmieniają rury w naszym pionie i jutro są u nas, ale nie w tym rzecz. Dzwoni TŻ z pracy co tam u nas śłychać i blabla i nagle pyta czy woda jest ? Ja no:"a czemu ma nie być?" TŻ:"No jak to? Pzrecież piony robią, nie pamietasz?" Lecedo łazienki i faktyczni - wody brak! W kuchni ciepłej też. Dostałam szału! ja w pizamie, a ni zęby nie umyte ani głowa, miałam brać prysznić, Fifkowi tyłka nie umyję, a ten do mnie" nie pamiętasz?" "W końcu skoro jutro robia u nas pion, to wiadomo że dziś tez nie ma wody, poza tym wychodziłaś juz zdmou, to trzeba było poczytać"! no myslałam ,ze mnie pokręci! Nie , nie pamietam o jakiś p.....ch pionach, bo jedyne o czym myślę pzrez 24/7 to czy Filipek jest najedzony, czy trzeba go przewinać i co zrobić na obiad! Ostanią rzcecza o jakiej bym myślała, to zmiana pionów!!!!! Zwłaszcza, ze to on co dzień wchoodzi i wychodzi z klatki, na której są ogłoszenia! Jeżu jak mi ciśninei skoczyło! I oczywiscie obraza majestatu, co ja sie na niego wydzieram, to nie jego wina, ze nie ma wody! No , nie wina, nie, ale sam jakos nie wpadł na to zeby mi wcoraj o tym przypomnieć!!!! Jakby tego było mało, wczoraj nie było przez 3 godziny gazy, wiec nie miałam ciepłej wody! Ludzie, co za blok! A jutro nam pruja ścianę, nieważne, ze mieszkanie po remoncie, nowa tapeta, nowe półki, wszystko k..a nowe!!!!!!Nie, przyjdą, rozbebeszą, i se bedziemy przyklejać tapetę! Szkoda tylko, że to w takim miejscu, ze kazdy zauważy różnicę w odcieniach....nie, no dziewczyny naprawdę chyba mnie szlag trafi!!!! Jakby tego było mało, kupa prania do zrobienia, pieluchy Fifka, obrusy itp, a tu kurde wody nie ma! I jutro też nie bedzie, bo jutro też się przebijaja!!!! Ewakuuję sie jutro do moich rodziców z samego rana, na cały dzień i pieprze to co się tu bedzie działo. TŻ z ekipą zostaje, jak wróce do domu to pewnie sie załamie jak zobaczę co zostao z mieszkania...i znająć mojego TŻ ten zas...ny kawałek tapety bedzie przyklejał przez nastepny miesiać!!!!! i jak ja mam sie nie denerwować?!?!?!

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-03-22, 12:06   #1105
ma-li-na
Zadomowienie

meme urwanie głowy z ta woda ale fifka moze wykąpac w mineralnej takiej z baniaka tylka ja zagotuj i poczekaj az wystygnie.a co do tego obrazka to nacisnij na swooj panel uzytkownika i tam bedzie napisane podpis i takie tam ******ly nacisnij na avatar i tam jest taka tabelka jak załącznik <tak jak tu jak wklejasz zdjecia>no i mozesz sobie wkleic zdjecie filipka <tak ja teraz tomcia mam>lub jakis inny obrazek i to wszystko zaladujesz i bedziesz miec taki obrazek pod swoim nickiem

walka o zdrowe wlosy

Stary 2006-03-22, 14:01   #1106
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza

Co prawda ja mama styczniowa, ale podczytuje sobie czsem Wasz wątek z ciekawosci, jak sobie radzicie.
Meme co to burza hormonów? Nic się nie przjmuj, faceci już tacy są, jak im to trzeba wszystko powiedziec, 20 razy przypomnieć, a i tak jeszcze zapomną, a uważają że my to z natury o wszystkim pamiętamy i doskonale zawsze wiemy co w danej sytuacji należy zrobić. Ja też cały czas się ze swoim kłócę, aż normalnie się boję, co to będzie jak pójdę do pracy i obowiązków przybędzie. Brrrr....

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-22, 14:18   #1107
kasiulka
Zakorzenienie

dziewuszki czy Wy tez jestescie / byłyscie tak okropnie zmeczone w pierwszych dniach po wyjsciu ze szpitala? Ja dosłownie chwilami nie wiem jak sie nazywam, mała beczy bez przerwy, poł godziny spania i ryk, dzien i noc, nie mam czasu isc do kibelka, nie mowiac juz o tym zeby sie umyc, cos wyprasowac czy obciac paznokcie... jutro TZ wraca do pracy a ja zostaje z małą sama i az sie boje co to bedzie
W dodatku cos niedobrego dzieje sie z moim kroczem, zamiast sie goic boli coraz bardziej, a ja nie mam kiedy sobie tantum rosa zaaplikowac,..... chyba mnie jakas deprecha bierze bo jak to pisze to juz zaczynam ryczec
Czy Wam tez było tak ciezko czy tylko ze mnie taki nieudacznik i z niczym sobie nie radze?

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-22, 14:51   #1108
Rzabba
Rzabbocop

GG do Rzabba

Kasiu ja nie miałam czasu zrobic sobie herbaty, nie mówiąc o jedzeniu. A zmęczona byłam tak, że zasypiałam na stojąco.
Ale zobaczysz, z każdym dniem biędzie lepiej.
Jakiś rytm dnia zaczął mi się wyłaniać około 2-3 tygodnie po porodzie a poza ty doszłam do wniosku, że skoro dziecko nakarmione, przewinięte, brzuszek miękki i nie boli, odpowiednio ubrane i dalej płacze, to widać ma taką potrzebę i nic się nie stanie, jeśli zostanie przez minutkę czy dwie bezpiecznie ułożone w łóżeczku a ja w tym czasie pójdę siusiu, czy zrobić herbatkę albo kanapkę.
Peliczaple stały smutcholijne
I zbłąkinie rykoświstąkały.
10 PŻ
Rzabba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-03-22, 14:59   #1109
Meme
Zadomowienie

GG do Meme

Ksiulka spokojnie, zaden nieudacznik z ciebie, masz swiete prawo byc zmeczona kilka dni po porodzie zwłaszcza,jeszcze jak piszesz mała ci cały czas płacze tym bardziej. wiem,ze sie boisz zostac z mała sama, ja tez sie tego panicznie bałam i co chwila sie kłóciłam z tz zeby wział wiecej urlopu, dasz rady zobaczysz. to tylko tak strasznie brzmi. a nie masz w poblizu kogos znajomego pt.: mama, tesciowa albo chociaz kolezanka z pracy? a jak w nocy, mała spi czy tez rajcuje? Karmisz piersia? napisz dokładnie co ci sie z tym kroczem dzieje, boli szycie czy srodek?a moze szwy powoli puszczaja? masz załozone rozpuszczalne czy do sciagniecia? moze cie bardziej boec, bo cały czas jstes na nogach, nie masz jak odpoczac, im dłuzej sie siedzi lub stoi tym bardziej boli, przynajmniej ja tak miałam. O ile tomozliwe lez jak najwiecej. zrób sobie roztwór z tantum rosy, zamocz jakas szmatke albo husteczke wielorakiego uzycia , włóz miedzy nogi i mozes tak nawet po domu chodzic. ja tak robiłam ,jak niemogłam lezec i robic okładów, poza tym chodz jak najdłuzej bez majtek, wietrz sie ile mozna, olej system i chodz cały czas w szlafroku. Mysle ,ze p tantum rosie powinno ci sie polepszyc. a co powiedziała połozna srod.?bo powinna ci krocze tez ogladnac. nic sie nie martw, wszystko sie ułózy, dzielna dziewucha jestes, urodziłas dziecko, to teraz bys miała nie dac sobie rady? w to ci nie uwierze

FILIPEK

MADZIA
Stary 2006-03-22, 15:12   #1110
ma-li-na
Zadomowienie

kasiu jak tez tak mialam dopiero od kilku dniu znoow mam energie i sily do zycia krocze tez mnie bolalo dopiero 7dni po porodzie ale juz od tygodnia nic nie czuje a ty nie tantum rose tylko rumianek ! bo koi i szybko rany leczy nawet mi to ordynator polecil pozatym czesto sie podmywaj i zmieniaj wkladki a szybko sie zagoi.A co do malej to moze placze bo ma kolki sa specjalne herbatki z hippa na kolki ja jupilam taka na trawienie bo maly nie umial kupi sam zrobic i pomoglo

walka o zdrowe wlosy

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości