![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne, młode i szalone, czyli 30+ 40+ c.d.
Beata- dziękuję
![]() ![]() ![]() Ostrów Tumski jest super. No i po rynku się pokręcimy ![]() ![]() Poleć nam jeszcze proszę 2 knajpki z dobrym jedzeniem. 2 restauracje bo 2 noce zostajemy ![]() Olejku z kiełków pszenicy używam do włosów. U mnie się sprawdza ![]() Miszka- tez jeansową kieckę nabyłam w weekend. Ale moja to z typu over size i z dziurami ![]() Na kleszcze itp miałam smycz niby nasączona różnymi olejkami iet. Niestety nie działała. Kupiłam więc jakieś kropelki. Wczoraj wkropiłam w kark, bo tak nie da ready się wylizać. Ma niby działać co najmniej 1 m-c. Edytowane przez aussiewoman Czas edycji: 2016-05-09 o 13:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Konto usunięte
|
Knajp ci nie polecę, Aussie, rzedko chodzę, i przeważnie jestem niezadowolona. Pyszne serniki i inne ciasta są w Soul cafe na solnym...Lubię tez Marcello,ale nie pamiętam ulicy, tam dobre jagodzianki są...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1083 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Miiiiiiiszkaaaaa! Alez sexowne sukienki znalazlas
![]() ![]() Mam sklad ukreconego dla mnie kremu, nie bede tlumaczyc bo I tak kazda zna te skladniki. Na bazie Rose Water dodane sa: Cocoa Butter, Shea Butter, Coconut Oil, Grape Seeds Oil, Jojoba Oil plus Beeswax. ---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:52 ---------- Aussie, we Wroclawiu koniecznie trzeba zjesc w La Maddalena. http://www.lamaddalena.pl/
![]() |
#1084 |
Konto usunięte
|
Nasza rzeczywistość przerasta wszystko, co wymyślil Bareja i dawni polityczni kabareciarze.
Kabarety są już niepotrzebne, i tak mało śmieszne... Od wczoraj reżimowa telewizja liczy uczestników sobotniego marszu KOD. Wyliczyli, że było 45200. Co za dokładność. I od wczoraj mielą to w tvp info z pytaniami do policji - czy założenie, ze 3 osoby przypadają na metr kwadratowy jest właściwe?!? ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Gang Iren
|
Miszka, fajne zakupy
![]() Szczególnie ta dżinsowa mi się podoba ![]() Aussie, a pokażesz swoją kieckę? Szczególnie te dziury mnie zaintrygowały ![]()
#1086 |
Zadomowienie
|
Ja nie z Wrocławia, ale mam stosunkowo blisko
![]() Potwierdzam, że Ostrów Tumski jest miejscem wartym odwiedzenia, prócz spaceru z klimatem pamiętam stamtąd niezłą włoską knajpkę, kolejka się do niej ustawiała, jedzenie było przepyszne. Rynek niby jak rynek, ale też oczywiście warto go zobaczyć, piwo ze Spiżu w plenerze wypić, innych lokali wokół też mnóstwo. Obok - jedna z najstarszych restauracji w Europie - Piwnica Świdnicka. Kuchnia bardzo tradycyjna (jak na wiek knajpy przystało), co kto lubi, ale raz można zajrzeć ![]() Z tego co słyszałam wśród lokalnych bywalców, ponoć niezłe notowania ma też "Pod gryfami". Ja w nowym miejscu często śledzę opinie na tripadvisor, na podstawie tamtych opinii i moich gustów jestem w stanie zwykle coś ciekawego znaleźć, jeszcze się jakoś mocno nie nacięłam. Okoliczne uliczki warto spenetrować, jest tam trochę do obejrzenia. Jeśli podróż z dziećmi - to obowiązkowe poszukiwanie kransali wszędzie, gdzie będziecie chodzić motywuje je do marszu ![]() Wieczorem pod Halą Stulecia - można się wybrać na grające fontanny, w pobliżu jest też Ogród Japoński i właśnie ZOO, z Afrykanarium. Obok opolskiego jest jednym z naszych ulubionych, przestrzenne wybiegi, zwierzęta nie wyglądają na smutne i osowiałe jak np. w naszym śląskim, niestety. To wyjątkowe miejsce, wyróżnia się na pewno wśród innych tego typu przybytków. Chyba po Odrze przepłynąć się można, ale jeszcze nie próbowaliśmy tych atrakcji. |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
Ta czarna kiecka po założeniu daje pazura.Siateczka tu i tam
![]() ![]() Caffe -oczar podrażnia.I znów elaborat(wybaczcie)ale może się przyda ![]() Unikaj tych podrażniających skórę powszechnie stosowanych składników produktów (są szczególnie niebezpieczne gdy występują w górnej części listy składników produktu)
Aussie musze kupić kropelki.A co z sierściuchem?Macie nowe,miauczace? Edytowane przez Michell72 Czas edycji: 2016-05-09 o 15:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zadomowienie
|
Miszka - chyba ktoś się za bardzo rozpędził z tą listą, jak na mój gust, szczególnie jeśli chodzi o składniki naturalne. Podrażniać rzeczywiście może wszystko i jest to bardzo indywidualna kwestia, nie wszyscy muszą unikać wszystkiego, bo co nam zostanie? Czysta woda?
Przykłady z tej listy: kora dębu - środek leczniczy w stanach zapalnych skóry i błon śluzowych tymianek - działa odkażająco, przeciwzapalnie, regeneruje uszkodzone dziąsła koper - działanie przeciwzapalne i ściągające skrzyp - http://kobieta.interia.pl/archiwum/n...ore,nId,391518 a co to jest balsam na tej liście? ![]() Innych może szukać nie będę, ale te przykłady pokazują, że ktoś chyba zdrowo przesadził. |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Zakorzenienie
|
Miszka, olejek z pestek malin miałam z biochemii urody, nie zachwycił mnie. ale kto wie...Poki co zamówiłam ten z kiełków pszenicy
![]() Buty...kwestia gustu. Sa lekkie i maja taka sprezysta podeszwę...Mam 2 pary, jedna może oddam mamie...Normalnie adidasy nosze 38,8, tu było 39 i 38. 39...no da się nosic, ale duuuze...38 dopasowane ale tez da się nosic...Natomiast jeszcze specjalnie na zewnątrz nie testowałam, bo w lato wskoczyliśmy i teraz mam klapki z Ary ![]() Mugge miałam, niezła, choć małe strasznie te opakowania. antykomarowo kupiłam opaski z cytronella ![]() http://allegro.pl/opaska-na-komary-k...354126383.html kotów nie zabezpieczam, nigdy jeszcze nic nie złapały, a siedza w ogrodzie. kiecki seksowne, będą Ci pasowały ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Beti, w każdym rządzie/partii/ religii itp. wkurza mnie brak konsekwencji, czyli inne liczenie, jak Kali bije, a inne, jak biją Kalego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Konto usunięte
|
Problem, Kama, polega jeszcze na tym,że pewnych rzeczy po tych trzech, mam nadzieję,
![]() Ale mój cynizm i obserwacja sceny politycznej od kilkudziesięciu lat nie dają nadziei na to, że następcy, kimkolwiek będą, będą lepsi. Ale zgodzić się muszę z twierdzeniem, ze PO zachowywała się podobnie i podobnie zawlaszczała państwo, tyle że robiła to z większym wdziękiem. Na marginesie, policja oszacowała manifestacje onr (nie napisze tej nazwy dużymi literami, w życiu, nie lubię ich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
Niestety, obecny rząd dodatkowo kompromituje nas na zachodzie, uwsteczniajac nas o całe lata...Lata budowania wizerunku - i wystarczają miesiące na zepsucie...W dodatku to już nie krotkowzrocznosc a slepota - wmawianie sobie i społeczeństwu, ze wszystko jest ok, a my...wstajemy z kolan. Może i nie jesteśmy na kolanach, bo klapnelismy na tyłek. A dla gospodarki, dyplomacji - to mogą być straty trudne do odrobienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zakorzenienie
|
Miszka, jak to - oczar podraznia??? Aplikuje sobie dwa razy dziennie hydrolat oczarowy...
Jeśli to lista Pauli - to kiedyś już wspominałam o tym, że Hirons krytykowała ja za to, że jej poglądy oparte są na "przeterminowanych" badaniach, takich sprzed ponad 20 lat ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ---------- Eva - super kremik, składniki miodzio - wszystko co najlepsze ![]() A jak działanie? |
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
ForceIsStrongInThisOne...
|
Caffe, a wiesz ze jestem pozytywnie zaskoczona tym kremem.
W dotyku jest dosc tlusty I lekko chropowaty, zapach ma niespecjalny bo to mieszanka tych wszystkich zapachow, moja kolezanka ukrecila go z mysla dla mnie jako krem 'na noc. Nakladam go po zmyciu makijazu, rozprowadza sie nie calkiem gladko, taka lekka chropowatosc jest wyczuwalna czyli jakis skladnik nie jest rozdrobniony do konca, moze tak ma byc, nie wiem ale po paru minutach nie czuje zadnej chropowatosci na skorze. Nie mam zadnych odczynow alergicznych, tlustosc znika, wchlania sie w pelni. Mam T skore twarzy, tlusto-sucha I balam sie ze krem tluste fragmenty zapcha, a okazuje sie ze jest lekki I skora twarzy rano jest wypoczeta I jakby lekko napieta. Zauwazylam roznice na szyi bo tam wiadomo najbardziej widac uplywajacy czas, mam wrazenie ze çhomiki' mi sie zmniejszyly. To moze byc placebo ![]() Najwazniejsze w tym kremie, ze nie ma w nim nic z konserwantow, barwnikow, zapachow itp. moze pewne skladniki powinny byc dodane jako nosniki albo inne wspomagacze ale nie ma nic dodatkowego. Mam wrazenie, ze krem dziala tam gdzie ma, a gdzie nie ma potrzeby, to po prostu lekko nawilza, taki samo-wybiorczy.
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za podpowiedzi. Notatki już zrobione
![]() Za oknem kolejny piękny dzień ![]() ![]() Gosia- zapomniałam o zdjęciu ![]() Beata Kamlisa- bardzo się cieszę, że odbył się ten marsz i że uczestniczyło w nim aż tak wiele osób. Mam nadzieję, że będzie takich marszy więcej...że coś się zmieni wreszcie, coś dotrze do władzy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry, kawa
![]() Przez ostatnie trzy dni syn przerabiał wirusówkę-trzydniówkę i siedzieliśmy uziemieni w domu. Od wczoraj wieczorem temperatury już brak i mam nadzieję, że wszystko już w porządku ![]() Miszka, ja używam Muggi, już gdzieś od około 3 lat. Nigdy nie miałam nic lepszego na komary. Do mnie komary bardzo ciągną i zawsze strasznie pokąsają, Mugga to mój ratunek ![]() ![]() Lecę obadać te Twoje sukienki ![]() Miłego dnia ---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Czy Samartali ostatnio zaglądała ?
![]() |
#1096 |
Konto usunięte
|
Nie wiem, czy kiedykolwiek kupowałyście na orsay.com, ale przestrzegam.
Nienawidzę sklepów z poziomem obsługi rodem z głębokiego PRLu. Kupuje często online, towar mam w domu po jakiś 2 dniach... A z tego dziadostwa ani bluzki, ani jakiegokolwiek mejla z informacją...Nie odpowiadają na listy, infolinia caly czas zajęta, co powinno im dać do myślenia, bo raczej nie dzwonią tam,żeby zaśpiewać łubudubu, niech żyje nam prezes naszego klubu, tylko się poskarżyć... Nie zamierzam tam kupować ani stacjonarnie, ani online./ Tylko na razie nie mam pojęcia, jak odzyskać pieniądze..A zlodziejstwa nienawidzę... Edytowane przez 201608151053 Czas edycji: 2016-05-10 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Eve - twój krem to bomba witaminowa, na pewno super odżywi skórę. Grudki to może być olej kokosowy, on zmienia postać na bardziej stałą pod wpływem niższej temperatury, na skórze będzię się "roztapiał".
Jest tyle szumu na temat najnowocześniejszych składników w kosmetykach, o tych podstawowych nieomal zapomniano i są niedoceniane - a zwykła, przaśna witamina E potrafi zdziałć cuda ![]() Pod warunkiem, że jest dobrej jakości i łatwo przyswajalna (w maśle shea na przykład) ---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Miszka - mnie podoba się bardziej ta czarna sukienka, oczywiście ![]() ---------- Dopisano o 12:16 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Wonder - zdrówka, nie wiem jak wytrzymałaś trzy dni w domu??? U nas nawet podczas choroby po prostu nie ma takiej opcji ![]() ![]() ![]() Samartali zniknęła. Dana także o nas zapomniała... |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
dziś po 19 20% w douglas pl
![]() Aussie, kupiłam to na kleszcze dla kotów. 5 sztuk to już jest kwota ![]() Ciepło. Z jednej strony fajnie - z drugiej pracuje dziś tez po południu, wiec ciepłota mnie nie zachwyca... |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie kupowałam internetowo w Orsay, stacjonarnie dość często. Akurat stosunkowo często znajduję tam ciuchy, które mi się podobają, szczególnie sukienki "biznesowe". Tak się składa, że jakościowo zwykle są całkiem w porządku, szczególnie w porównaniu do ceny, zwłaszcza w promocjach. Jakościowo to dla mnie półka wyżej niż H&M, trwalsze też niż Zara w większości kolekcji. Niektóre, dość klasyczne, nawet po kilku latach wyglądają całkiem porządnie. Dodatkowo ich kroje często pasują mi jak ulał do figury.
Teraz np. dość spodobała mi się ta sukienka: http://www.orsay.com/pl-pl/elegancka...-49001951.html Skład ma całkiem sympatyczny, czekam na promocję ![]() Ale dzięki za ostrzeżenie w sprawie działania wersji online sklepu, nie będę ryzykować zepsucia dobrego wrażenia z dotychczasowej współpracy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Dircik, ładna sukienka
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Gang Iren
|
Dircik, fajna ta sukienka
![]() U mnie dziś z zakupów tylko hulajnogi i bujak-krokodyl ![]()
#1102 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Udało mi się kupić wczoraj w lidlu Tablice Jakubowe. Ależ się cieszę ![]() ![]() No i mnie coś zapchało ![]() Gosiu- nareszcie się zmobilizowałam. Sukienka jest z cienkiej i bardzo miękkiej bawełny. |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 |
Gang Iren
|
Aussie, bardzo fajna sukienka
![]()
#1104 |
Zakorzenienie
|
Caffe produkty wymienione przez Paulę mogą podraznic skórę wrażliwą,naczynkową,z trądzikiem różowatym.Zapchać mieszaną i tłustą..Wszystkie te składniki przy długotrwałym stosowaniu pogorszą stan Twojej skóry, powodując podrażnienia które zaburzą proces produkcji kolagenu, i mogą spowodować wysyp wyprysków.
Oczar praktycznie wymieniony jest na każdej jej stronie z poradami.Unikać!Porady ekspertów są wizytówką sklepu.Nie wiem czy pozwoliłaby sobie na takowe,z przed 20 lat ![]() Zależy jaką masz skórę kochana ![]() Moja chimeryczna do potęgi entej ![]() Dircik fajna kiecka.Lubie Orsay ![]() Na kleszcze i pchiełki dla kotów kupiłam Beaphar http://allegro.pl/beaphar-vermicon-l...101354943.html |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 |
Zakorzenienie
|
Uffff już wszystko nadrobiłam.
Witam po przerwie, która nie wiem dlaczego nastąpiła ![]() Sporo mam pracy, ogólnie takie jakieś zamieszanie wokół mnie panuje. I prywatnie i zawodowo. Nie narzekam, lubię chaos i gwar. I moje ciągłe pomysły,plany, zmiany.... ech no taka już jestem ![]() Caffe znam markę estelle&thild. Kilka kremów używałam. Bardzo popularne są w Szwecji. Tego serum nie znam, ale za chwilę poznam ![]() Zakochałam się w szminkach Mac. Cudeńka. Bardzo trwałe i nie wysuszające ust. Mój faworyt, na lato idealne. Po raz drugi zmierzyłam się z tuszem loreal tak przez Was polecany. Tym razem mam wersję : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...z-do-rzes.html i między nami miłości nie ma. Ogólnie ta marka to nie moja bajka. I po wielu próbach znalazłam swój ideał wśród róży: http://www.sephora.pl/Makijaz/Cera/R...liczkow/PC1284 satynowy, bez święcidła w sobie. Trwały. Za chwilę przypomnę sobie co jeszcze chciałam napisać... ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Aussi co to Tablice Jakubowe ? Wonder mojego męża KOCHAJĄ komary. Zawodowo przebywał w lesie i mugga sprawdzała się ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- I jeszcze chodzę na krioterapię. Oj lubię to ! Teraz mam sesje już na -130*. Jest zimno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Dzis pani w pracy powiedziała mi, ze wyglądam promiennie ( nie miałam makijażu, tylko oczy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aussie, ładna kiecka, lubie takie ![]() Z tuszy testowałam dziś feline queen rubinstein, mam miniature. maluje się fajnie, rzesy wygladaja fajnie, ale po 3 godzinach pracy miałam taaakie podkowy pod oczami ( a tusz tylko na gornych rzesach). potestuje jeszcze, ale się zirytowałam, bo nie mam zwyczaju co kwadrans sprawdzać w lustrze swego makijażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Anyżkowa - miały być Księgi Jakubowe, Olgi Tokarczuk ![]() ![]() ![]() Kamlisa - ja jakoś nie mogę się przekonać do balsamu ziaja...męczę go już 3 rok albo i 3ci. Ups. Po pierwsze wcale go nie widać, a po drugie ten specyficzny zapach i brudzenie wszystkiego... Shiva znowu miała kleszcza ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Doczekałam się tej bluzki z orsay, od razu oddałam...Ta rozmiarówka jest koszmarna, wielka, brałam s, wisiała na mnie, a wieszakiem nie jestem ![]() ![]() Tak czy siak, nie lubię tego sklepu, bo dla mnie ważna jest całość obsługi, a na tym poziomie oblali.... Jak oddawałam buty kupione na zalando to cała transakcja-dostawa do mnie, zwrot i zwrot kasy na konto trwały krócej niż ten zakup na orsay.. W ogole coś mam pecha ostatnio do zakupów online. Majtki triumph-właściwie majtasy, ![]() ![]() ![]() Kawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Raczkowanie
|
Witajcie,
Poczytuję Was od jakiegoś czasu i chętnie się przyłączę jako 30+ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.