![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2015 cz. 5
O to my wpasowalibysmy się z naszym mieszkaniem w kanadyjskie standarty :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
My mamy 56m i wcale duże mi się nie wydaje. Jest ok. Ale tak z 10 - 15 m więcej na garderobę i większą łazienkę to by się przydało.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1083 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1084 |
na przekór do celu
|
Mnie się fajnie ogląda mieszkania, które mają wiele rzeczy na ścianach, jakieś bibeloty, ozdóbki, i inne rzeczy, które się stawia na parapetach czy półkach, ale sama bym takiego nie chciała, bo lubię przejrzystość i dużą przestrzeń, a zajęty prawie każdy metr ściany i podłogi optycznie ją zmniejsza. Ostatnio walczę sama ze sobą o to, czy powiesić kwiatka na ścianie czy nie
![]() ![]() Lubię też oglądać takie stylizowane mieszkanka, np. vintage - mają swój klimat, ale no na stałe takie otoczenie nie jest dla mnie, jednak wolę nowoczesność i surowe kształty ![]() ![]()
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Ja gdy widze zastawione parapety i meble, to mysle tylko: "rany, ile sprzatania".
![]() Nam sie udalo super szybko wybrac i kupic meble, bylam bardzo zaskoczona nasza zgodnoscia. Co prawda marzylo mi sie mieszkanie urzadzone na bialo, a mam na czarno ![]() ![]() Ale tez moge sobie gadac, jaki mam fajny minimalizm w mieszkaniu, jak rodzicom zostawilam caly pokoj zawalony moimi gratami i pamiatkami. ![]() ![]()
#1086 | ||
... choć nie Westwood
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1087 |
Zakorzenienie
|
A to pytanie o p s t r o k a t e to odnosiło sie do mieszkań czy tak bo ogólnie?
Ja nie lubię rzeczy na wierzchu. W kuchni,, w łazience, w salonie najlepiej jak wszystko jest schowane. Nie lubię dywanów, ale za to firanka w oknie musi być. Staramy sie wszystko chować, w kuchni stoi na wierzchu czajnik, sól i pieprz, ręczniki i noże. |
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]()
#1089 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1090 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Właśnie wyszłam z domu i być może wrócę dopiero w czwartek wieczorem - zależy czy jedziemy dziś nas fete Vive do Kielc ![]() U nas w mieszkaniu jest dużo rzeczy na wierzchu i to mnie wkurza ale jakoś nie mam czasu tego wszystkiego pochować... zawsze są ważniejsze rzeczy niż idealnie sprzątać.mieszkanie :P U nas pewnie jest patronatów bo ściany zielone, trzy różne odcienie żółtego i pomarańczową łazienką (ale.to do dziś bo dzisiaj zaczynają ja kuc ![]() My mamy 48 m i dwa pokoje. O ile. Pokoje spore i kuchnia też super to łazienką maleństwo i mi tez brak garderoby.. dobrze że mamy chociaż ta spiżarke w kuchni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1091 |
Zakorzenienie
|
My lubimy przytulne wnętrza w cieplejszych tonacjach, ale nie oczo☠☠☠nych
![]() I zakochałam się w kanapie z ikei, tej we której się zmienia pokrowce jak się chce jej kolor zmienić ![]()
#1092 |
Zakorzenienie
|
Mi sie wydawalo że nie umiem. Ale z wiekiem gen porządku odziedziczony po mamie daje o sobie znać. Nie tylko u mnie ale u moich braci też.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 |
Zakorzenienie
|
Bry
![]() Ostatni dzień urlopu ![]() ![]() Nie lubię poustawianych rzeczy na wierzchu. Zawsze chodzę i chowam, ale mimo to trochę tego w kuchni czy łazience stoi :/ W łazience zwłaszcza bo wymyslilam sobie murowane pułeczki i wszystko tam stoi i się kurzy. Teraz to chciałabym wieszaną szafkę. Co do mieszkania to my mamy 39 m2 i pokój z kuchnią i malutką łazienkę. Jak remontowaliśmy to miało być odświeżenie i nikt nie myślał o burzeniu ściany. A i tak remont wyszedł generalny...Siostra TŻ ma taki sam metraż a dwa pokoje. |
![]() ![]() |
![]() |
#1094 |
Zakorzenienie
|
Dobry!
A ja lubię bibeloty takie jak zdjęcia,poduszki czy świeczki ![]()
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, pstrokate to po pierwsze kolorowe, a po drugie wszystko z innej parafii. My tak mielismy, no ale też odziedziczone więc się mieszkało. Ale męczyłam się w tym wnetrzu, bylo totalnie niespojne i brzydkie po prostu ![]() Ja chce jak najmniej rzeczy z tego powodu, że jesteśmy niestety balaganiarzami. Obiecuję sobie że się to zmieni w wyremontowanym mieszkaniu, ale co z tego wyjdzie to się okaże ![]() Dlatego wolę, żeby było nawet zbyt puste niż zagracone ![]() ![]() Edytowane przez pysia1987 Czas edycji: 2016-05-31 o 07:46 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Zakorzenienie
|
My dzis powinniśmy mieć szafkę do salonu. Czekają mnie przenosiny swoich ubrań.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
My mamy teraz 37 m. Pokój z aneksem i łazienka. Brakuje nam miejsc do przechowywania wiec trochę rzeczy mamy niestety na wierzchu ale ze względu na cenę i lokalizację na razie się trzymamy tego mieszkania. Taki sam metraż był ostatnio do wynajęcia w tym samym bloku za 600 zł wiecej niż my płacimy. My będziemy celować w 3 pokoje. Takie 60-80 m. Wszystko zależy od ceny i lokalizacji. Oboje mieszkaliśmy w domach. Tzn. Mąż jako dzieciak mieszkał w takim 60 parometrowym mieszkaniu ale tego nie pamięta zbytnio. Przyzwyczajony jest wiec do dużych przestrzeni. Jak to w domu. Ciężko mu więc jak widzi salon o powierzchni takiej jak jego pokój w domu rodzinnym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry! Dzisiaj do pracy
![]() Ja lubię poduszki czy świeczki, ale jakieś figurki czy kurzołapy zdecydowanie nie ![]()
#1099 |
Zakorzenienie
|
Ja znów lubię gdy na parapetach stoją kwiatki (toleruje tylko drzewka bonsai i orchidee :p) i zdjęcia. Świeczki i poduszki też lubię ale mój Tz już nie więc się stopuje.
Dla mnie to ocieplanie mieszkanie i nadaje mu takiej osobistej cechy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1100 |
Zakorzenienie
|
Ja też lubię dużo miejsca. Jak nie muszę przedstawiać jednej rzeczy żeby dostać sie do innej, kiedy moge wstawić suszarkę z praniem do środka bo pada i nie będę sie o nią rozbijać. Teraz czeka już wózek i na szczęście nikomu nie przeszkadza. Wprawdzie przydałaby sie szafa, planujemy jeszcze jedna do kuchni żeby było więcej miejsca na przechowywanie.
Nie widzę siebie w bloku. Nie od wiosny do do jesieni. |
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zakorzenienie
|
My na szczęście mieszkając w bloku będziemy mieć bazę wypadową w rodzinne strony
![]() ![]() A może za X lat sami będziemy mieć dom... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Zakorzenienie
|
Ale mialam sen..siedzimy w kosciele ja tz i trzyma naszego bobasa do chrztu..wczesniej go putam:Emilka? On: Emilka. Podchodzi ksiadz, pyta o imie, a tz:Andrzej! K..... jaka ja bylam wk.... jak corke mozna nazwac Andrzej xD.az sie obudzilam :p
Dzis podpisujemy umowe z mieszkankiem nowym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 |
Zakorzenienie
|
![]() Ja u Teściów odpoczywam, to u siebie się męczę, stresuję,źle czuję. Przykro to pisać, że w domu rodzinnym nie czuję się swobodnie, ale tak było od zawsze ze względu na babcię, teraz po śmierci dziadka wcale nie jest lepiej niestety ![]() Jadę na tą rozmowę. |
![]() ![]() |
![]() |
#1105 |
Moderator
|
#1106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja u mamy też nie odpoczywam bo zawsze coś znajdą. Ona i moja ciocia to typ że od 7 rano latają z odkurzaczem i z mopem. I ich stały tekst "w domu zawsze znajdzie się coś do roboty". Oczywiście ze wszystkimi posiłkami, nakrywaniem do stołu też muszę pomagać. Także jak słyszę od M. żebyśmy tam pojechali odpocząć trochę, to chcę mu parsknąć w twarz ![]()
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
A ja u tresciowej niby nie mam nic do roboty, ale siedzenie też męczy. Wolałabym poleżeć. Wyciągnąć się w fotelu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Zakorzenienie
|
Mi się najlepiej odpoczywa w naszym małym mieszkanku. Jak jedziemy do teściów to u nich ciągle siedzi się razem i rozmawia. Jak próbuje zniknąć na chwilę to zaraz mnie szukają. Teraz jak byliśmy to teściowie wyjechali, ale szczerze mówiąc nie mogłam jakoś tam wypocząć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
... choć nie Westwood
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Też nie lubię rzeczy na wierzchu ![]() ![]() U siebie mam tylko pastę i szczoteczki na wierzchu, wszystko inne schowane ![]() W kuchni podobnie, lubię patrzeć na puste blaty - oczywiście nie wliczam sprzętów - mikrofali czy czajnika do szafek nie chowam ![]() W salonie i sypialni pozwalam na trochę pierdółek, ale umiarkowaną ilość ![]() Dywanów też nie mam, nie ma co zasłaniać ładnych podłóg. Firanki mam, bez nich było ok, ale jak je powiesiłam to jednak zrobiło się przytulniej ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.