IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-06, 09:29   #1081
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Dot.: IX miesiąc zaczynamy, Nogi ciągle zaciskamy :) Lipcówki 2016 część IX

Mam pytanie do dziewczyny, ktore miały badanie wzroku w kierunku porodu (dno oka itd), czy lekarz używa kropli, po których nie można prowadzić auta?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
te na okres miałam prawdopodobnie w nocy, ale ja spałam i śniło mi się, że mnie brzuch boli
Tak właśnie mam od kilku tygodni co pare dni - coś mnie ćmi w podbrzuszu, czasem ciśnie mocniej aż oddychać trudno, wstaję, toaleta, pochodzę i jest lepiej. Nie panikuję na takie bóle, bo w nocy jestem pół przytomna i wolę spać
Stary 2016-06-06, 09:30   #1082
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cala_w_kwiatkach Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyny, ktore miały badanie wzroku w kierunku porodu (dno oka itd), czy lekarz używa kropli, po których nie można prowadzić auta?

---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Tak właśnie mam od kilku tygodni co pare dni - coś mnie ćmi w podbrzuszu, czasem ciśnie mocniej aż oddychać trudno, wstaję, toaleta, pochodzę i jest lepiej. Nie panikuję na takie bóle, bo w nocy jestem pół przytomna i wolę spać
Używa. Ja właśnie jutro jadę i myślę kto mnie zawiezie.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:33   #1083
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja wczoraj wieczorem też miałam jakieś bóle w podbrzuszu, łyknęłam 2 scopolany i poszłam spać.
Coraz częściej jakieś takie pobolewania, ale to nie skurcze, bo jak zacznie to ćmi ciągle. Skurcze miałam raz, to wtedy ewidentnie czułam że nadchodzi i mija, co 15 minut były. Ale po prysznicu minęły na szczęście.
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:35   #1084
beatusia10
Wtajemniczenie

Hej ☺ nadajemy z urazówki. Nie wiem czy się załapię na lekarza,bo siedzę już prawie godzinę, kolejka prawie nie topnieje, ludzi mnóstwo, a do 13. mąż musi już jechać na serio do pracy. Bo na razie z synkiem pojechał wydać dyspozycje 😉 noga już mało spuchnięta,ale dalej boli,chociaż trochę mniej. No nic,zobaczymy.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Kciuki za wizyty u lekarzy i na porodówkach ☺

I dziękuję za troskę 😚😚😚
Stary 2016-06-06, 09:37   #1085
dzojsticzek
Zadomowienie

Aglo piękny wóz dla Małego

Weekend minął mi jedzeniowo na mieście więc plus taki, że zero siedzenia w kuchni

Mój TŻ też z tych co dziecko w brzuchu to SF i nie chętnie trzyma rękę, a jak się poruszy to puszcza… No ale jak się urodzi to mam nadzieję, że się ogarnie i będzie się zajmować Malcem…
Ogólnie to chce tego dziecka żeby nie było
Ja niedługo ogarniam się i lecę do Lidla zobaczyć te kiecki ale znając życie to nie będzie

Kupię jeszcze banany i inne owoce. Dziś w planach babeczki z kopca kreta

Co do torby to dziś dojechały do mnie staniki z HM do karmienia (zdecydowałam się na zakup przed porodem jak mi Kattoo wytłumaczyła czemu są ważne ).
Jeszcze klapki zwykłe (nie japonki, ale takie trudno znaleźć:/) + skarpetki spakować i dla małego przejrzeć jeszcze raz spakowane ciuszki bo wrzuciłam 3komplety z czego tylko jeden jest taki „książkowy” o jakim mówili w mojej SR.

Ja z kolei często się budzę w nocy cała spocona (dziś 3 razy zmieniałam pidżamę ) i zaraz przerażona, że wody mi odeszły, ale póki co nie odeszły

Też jestem z Nas dumna, że każda w dwupaku i nie wyrywa się za bardzo
Ja chcę czekać cierpliwie do 1 lipca z porodem. Nie chcę zostać Czerwcówką, bo mnie jeszcze wywalicie z klubu

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

CWK po badaniu dna oka nie ma opcji prowadzić auto.

Pytałam się mojej gin czy przy wadzie -2,5 muszę iść do okulisty zbadać wzrok pod kątem CC to mówiła, że nie... Ale czy to kwestia wady czy czegoś innego w oku? tego dna oka?
dzojsticzek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:42   #1086
Yousthyna
Zadomowienie

Zaliczyłam wizytę w Lidlu, u mnie juz praktycznie wszystko wymiecione. Ale w innym koszu ktos odłożył M tej w marynarskim stylu, wiec wzielam. W sumie nawet na teraz jest ok, ale jak ananka pisała - bardzo krótka. Ale jak brzuszek "zniknie" to sie troche inaczej bedzie układać i powinno byc ok. Za taka kasę to nawet po domu nie szkoda bedzie w niej latać

Ale wiecie co, spotkałam sie z takim chamstwem w Lidlu podeszłam do kasy (miałam tylko sukienkę i chleb w rękach) - jedna osoba przede mna. Kasjerka mi mowi, że zaprasza do kasy obok, bo ta zamyka. No kurcze juz te 2 rzeczy mi mogła skasować. Ale ok, ide do kasy obok, a tam jakas starsza babka tak mi sie wepchala wózkiem, ze prawie mnie potraciła. Oczywiscie wozek wypchany po brzegi A ja oczywiscie ciapa taka, że się nawet nic nie odezwałam, bo tak mi się przykro zrobiło. No cóż, nie ma taryfy ulgowej dla ciężarówek
Yousthyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:44   #1087
Wesola_Ania
Zadomowienie

Beatusia, daj znać jak wrócisz ze szpitala, co z nogą!

C_w_k, tak przy badaniu dna oka dostajesz krople atropiny i one rozszerzają źrenicę, trochę szczypie…auta nie da rady prowadzić, ja miałam takie rozszerzone przez ok 3 godz, z daleka widziałam normalnie, ale z bliska wszystko miałam rozmazane, mimo ubranych soczewek

Dzojsticzek, ważna jest kondycja siatkówki, co ocenia się przy okazji bad dna oka, wada ponoć nie ma znaczenia….ja i tak musiałam iść do okulisty, bo troszkę mi się pogorszył wzrok w ciąży
Wesola_Ania jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 09:46   #1088
deksterowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Yousthyna Pokaż wiadomość
Zaliczyłam wizytę w Lidlu, u mnie juz praktycznie wszystko wymiecione. Ale w innym koszu ktos odłożył M tej w marynarskim stylu, wiec wzielam. W sumie nawet na teraz jest ok, ale jak ananka pisała - bardzo krótka. Ale jak brzuszek "zniknie" to sie troche inaczej bedzie układać i powinno byc ok. Za taka kasę to nawet po domu nie szkoda bedzie w niej latać

Ale wiecie co, spotkałam sie z takim chamstwem w Lidlu podeszłam do kasy (miałam tylko sukienkę i chleb w rękach) - jedna osoba przede mna. Kasjerka mi mowi, że zaprasza do kasy obok, bo ta zamyka. No kurcze juz te 2 rzeczy mi mogła skasować. Ale ok, ide do kasy obok, a tam jakas starsza babka tak mi sie wepchala wózkiem, ze prawie mnie potraciła. Oczywiscie wozek wypchany po brzegi A ja oczywiscie ciapa taka, że się nawet nic nie odezwałam, bo tak mi się przykro zrobiło. No cóż, nie ma taryfy ulgowej dla ciężarówek

ja tez zawsze w Lidlu obrywam zamiast taryfy ulgowej :p

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość

Pytałam się mojej gin czy przy wadzie -2,5 muszę iść do okulisty zbadać wzrok pod kątem CC to mówiła, że nie... Ale czy to kwestia wady czy czegoś innego w oku? tego dna oka?
Moim zdaniem to kwestia stanu siatkówki. Ja mam wadę -2 ale na konsultacje wole iść.

Wzięliśmy ślub 26-09-2015

Lipcowa mama 2016
deksterowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:48   #1089
Yousthyna
Zadomowienie

Beatusia powodzenia w szpitalu i daj znac co i jak!

Dzojsticzek ja takie zwykle klapki "gumowe" nie japonki kupiłam za 8zl w Auchan. Śmierdzialy chińszczyzna, ale wymylam je i wywietrzylam i są ok.
Stary 2016-06-06, 09:49   #1090
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dzojsticzek Pokaż wiadomość
Aglo piękny wóz dla Małego

Weekend minął mi jedzeniowo na mieście więc plus taki, że zero siedzenia w kuchni

Mój TŻ też z tych co dziecko w brzuchu to SF i nie chętnie trzyma rękę, a jak się poruszy to puszcza… No ale jak się urodzi to mam nadzieję, że się ogarnie i będzie się zajmować Malcem…
Ogólnie to chce tego dziecka żeby nie było
Ja niedługo ogarniam się i lecę do Lidla zobaczyć te kiecki ale znając życie to nie będzie

Kupię jeszcze banany i inne owoce. Dziś w planach babeczki z kopca kreta

Co do torby to dziś dojechały do mnie staniki z HM do karmienia (zdecydowałam się na zakup przed porodem jak mi Kattoo wytłumaczyła czemu są ważne ).
Jeszcze klapki zwykłe (nie japonki, ale takie trudno znaleźć:/) + skarpetki spakować i dla małego przejrzeć jeszcze raz spakowane ciuszki bo wrzuciłam 3komplety z czego tylko jeden jest taki „książkowy” o jakim mówili w mojej SR.

Ja z kolei często się budzę w nocy cała spocona (dziś 3 razy zmieniałam pidżamę ) i zaraz przerażona, że wody mi odeszły, ale póki co nie odeszły

Też jestem z Nas dumna, że każda w dwupaku i nie wyrywa się za bardzo
Ja chcę czekać cierpliwie do 1 lipca z porodem. Nie chcę zostać Czerwcówką, bo mnie jeszcze wywalicie z klubu

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

CWK po badaniu dna oka nie ma opcji prowadzić auto.

Fajnie, że weekend udany. Ja tak leniwej ndz daaaawno nie miałam.
Mój mąż mówi do brzucha, całuje, drapie brodą (lubię to bo brzuch swędzi) i czyta wierszyki małemu
Też strasznie się pocę pod kołdrą i jeszcze ta poducha "wąż". Muszę spać pod samą poszewką.
Lidla mam daleko, dziś nie dojadę, muszę pożegnać się z sukienkami. Ostatnio już nic nie zastałam
Też już chcę się pakować, ale czekam jeszcze na tą zaginioną paczkę. Ostatnia pralka i jadę z koksem! Nawet przekąski na porodówkę i wodę już mam
Kopca Kreta zrób z przepisu z neta, nie kupuj w proszku - szkoda pakować w siebie chemię a wychodzą jeszcze lepsze.
Ja mam wadę -3, ale wzięłam skierowanie, bo ostatnio miałam badanie tylko pod kątem okularów, bez szczegółów, więc wolę to sprawdzić.

Prezenterka ddtvn fajnie dziś ubrana

Edytowane przez cala_w_kwiatkach
Czas edycji: 2016-06-06 o 09:50
cala_w_kwiatkach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 09:59   #1091
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beatusia10 Pokaż wiadomość
Hej ☺ nadajemy z urazówki. Nie wiem czy się załapię na lekarza,bo siedzę już prawie godzinę, kolejka prawie nie topnieje, ludzi mnóstwo, a do 13. mąż musi już jechać na serio do pracy. Bo na razie z synkiem pojechał wydać dyspozycje 😉 noga już mało spuchnięta,ale dalej boli,chociaż trochę mniej. No nic,zobaczymy.

---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Kciuki za wizyty u lekarzy i na porodówkach ☺

I dziękuję za troskę 😚😚😚
Powodzenia ! Oby to nic poważnego z nogą

Cytat:

Eh, mnie też to wkurza, dziś znajoma dodała zdjęcie na IG sprzed roku, jak w ciąży była w 37 tygodniu, taki śliczny malutki brzuszek to skomentowałam że ja słonica tako miałam w 20 tygodniu... A Ona że przynajmniej w kolejkach mnie puszczają.... Taaaa napewno. Dziś byłam w laboratorium zrobić wyniki, 6 osób przede mną, dam duszno, ja głodna ale gdzie tam, nikt mnie nie puścił... W marketach to samo. Wszędzie mi mówią że brzuch wielki mam a przychodzi co do czego to raptem niewidoczny.
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-06, 10:06   #1092
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

A od czwartku w Lidlu ubranka dziecięce.

---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Alloffkowa obejrzałaś wszystkie odcinki Porodów? Pamiętasz w którym rodziła 16latka? Ponoć najlepiej sobie poradziła, chciałabym to zobaczyć
Stary 2016-06-06, 10:07   #1093
olutka
Zakorzenienie

MamaNiny, Misia, kciuki zaciskam za dobre wieści

Tż pojechał rano do pracy, a ja odespałam za wszelkie czasy

Skoro sukienki z Lidla takie krótkie to sama nie wiem czy w ogóle jechać...
olutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:08   #1094
alloffkowa
Zakorzenienie

Apropo ubranek to poszłam dziś do lumpka kupić coś sobie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465204113470.jpg (59,9 KB, 18 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-06, 10:10   #1095
olutka
Zakorzenienie

Cwk, ja obejrzałam wszystkie odcinki -na pewno bliżej końca niż początku... Jak zejdę na dół to mogę looknąć w opisach

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 10:10   #1096
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alloffkowa Pokaż wiadomość

Dzinsy w serduszka
Ja już od dawna nie patrze na dział damski, szkoda mi czasu, wolę poszperać w dziecięcych
Stary 2016-06-06, 10:10   #1097
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
A od czwartku w Lidlu ubranka dziecięce.
Ja chyba juz sobie daruje w czwartek te dziecięce, bo poza bodziakami to mam wrażenie, że wszystko dziewczęce
Stary 2016-06-06, 10:12   #1098
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Cwk, ja obejrzałam wszystkie odcinki -na pewno bliżej końca niż początku... Jak zejdę na dół to mogę looknąć w opisach
Stary 2016-06-06, 10:12   #1099
Yousthyna
Zadomowienie

Cytat:
Kupic cos Sobie - pojęcie abstrakcyjne
boskie te spodnie
Stary 2016-06-06, 10:15   #1100
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja chyba juz sobie daruje w czwartek te dziecięce, bo poza bodziakami to mam wrażenie, że wszystko dziewczęce
Ja sobie daruję, bo nie mam już miejsca w komodzie. Dziecko ubrane na pół roku
Stary 2016-06-06, 10:19   #1101
alloffkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzinsy w serduszka
Ja już od dawna nie patrze na dział damski, szkoda mi czasu, wolę poszperać w dziecięcych
Ja poszłam z takim zamiarem... Ale jak ten tłum rzucił się to poszłam na dziecięcy, tam nie było nikogo

Cytat:
Kupic cos Sobie - pojęcie abstrakcyjne
boskie te spodnie
No, spodnie to cudo, dopiero na roczek coprawda, ale no nie mogłam się oprzeć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1465204747913.jpg (118,1 KB, 23 załadowań)
Oliwka 21.07.2016
Stary 2016-06-06, 10:24   #1102
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Sorry za off top.

Jeden z moich 'ulubionych' odcinków Kuchennych Rewolucji leci
Panienka z pretensjami do całego świata, nie mająca pojęcia o gastronomii, ale oczekiwania z kosmosu. Kredyt na prawie milion złotych a dochody 50zł dziennie. Wrobiła mamę w kredyt. Remont zasponsoruje Gessler Ja nie wiem jak te kobiety jedzą w swoim domu, skoro uważają, że wszystko z proszku takie smaczne i dziwią się ze klientów nie ma
Stary 2016-06-06, 10:26   #1103
olutka
Zakorzenienie

Cwk, odcinek 17
Stary 2016-06-06, 10:30   #1104
silver89
Rozeznanie

O mamo zobaczyłam, ile mam rzeczy dla małej.. gdzie ja to pomieszczę..najlepsze jest to, że dużo mam tych małych 56-62,a potem trzeba sporo dokupić na jesień i zimę. Moja kochana mama mnie uratowała, bo mi poprała i wyprasowała bardzo dużo rzeczy, mi zostało stosunkowo niewiele w porównaniu ile ona tego miała I tak mnie naszła refleksja, że dla swojego dziecka chciałabym być choć w połowie tak dobrą matką, jak moja jest dla mnie..chlip..wzruszyłam się
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:30   #1105
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olutka Pokaż wiadomość
Cwk, odcinek 17
i duże loooody!
Stary 2016-06-06, 10:34   #1106
beatusia10
Wtajemniczenie

Ale rtg stopy nie moge zrobic,prawda? Bo w poprzedniej ciazy mi wmawiali,ze mozna zrobic rtg kregoslupa..

W ogole mialam juz wchodzic. Laska weszla o 11:10. Od 11:30 pol godziny przerwy. Stwierdzilam,ze spoko zdaze. No ale oni puscili laske bocznymi drzwiami od razu na opatrunek i przerwe maja dluzsza.. przy okazji teraz dwie osoby z rtg wrocily,wiec wchodza bez kolejki i tym sposobem juz nie wiem czy do 13. zdaze wejsc 😠😠😠

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:31 ----------

Cytat:
Powodzenia ! Oby to nic poważnego z nogą

Eh, mnie też to wkurza, dziś znajoma dodała zdjęcie na IG sprzed roku, jak w ciąży była w 37 tygodniu, taki śliczny malutki brzuszek to skomentowałam że ja słonica tako miałam w 20 tygodniu... A Ona że przynajmniej w kolejkach mnie puszczają.... Taaaa napewno. Dziś byłam w laboratorium zrobić wyniki, 6 osób przede mną, dam duszno, ja głodna ale gdzie tam, nikt mnie nie puścił... W marketach to samo. Wszędzie mi mówią że brzuch wielki mam a przychodzi co do czego to raptem niewidoczny.
Dzieki!
Moj brzuch tez niewidoczny 😕
Stary 2016-06-06, 10:34   #1107
cala_w_kwiatkach
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez silver89 Pokaż wiadomość
O mamo zobaczyłam, ile mam rzeczy dla małej.. gdzie ja to pomieszczę..najlepsze jest to, że dużo mam tych małych 56-62,a potem trzeba sporo dokupić na jesień i zimę. Moja kochana mama mnie uratowała, bo mi poprała i wyprasowała bardzo dużo rzeczy, mi zostało stosunkowo niewiele w porównaniu ile ona tego miała I tak mnie naszła refleksja, że dla swojego dziecka chciałabym być choć w połowie tak dobrą matką, jak moja jest dla mnie..chlip..wzruszyłam się
To masz piękny wzór do naśladowania. Brawa dla mamy. Będzie kochaną babcią

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-06, 10:41   #1108
silver89
Rozeznanie

Oj tak będzie najlepszą babcią na świecie
silver89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-06, 10:43   #1109
Arida_
Zadomowienie

Beatusia, możesz - ale dla własnego świetego spokoju poproś jeszcze o tą płachte ochronną
cytat z parenting
Warto również wiedzieć, że badanie przeprowadzone na częściach ciała znajdujących się w odpowiedniej odległości od miednicy, np. RTG zęba, może być bezpiecznie wykonane w każdym okresie ciąży.
Stary 2016-06-06, 10:44   #1110
pszczolinka
Raczkowanie

Cześć dziewczyny po weekendowo,
staram się nadrobić zaległości forumkowe przed wizytą u diabetolog.
Spędziliśmy weekend u moich rodziców, śmieję się, że to był ostatni raz w dwupaku, bo to 130 km, więc koniec wyjazdów na razie. Dzień dziecka, grill na działce, wypad nad jeziorko i zleciało przyjemnie.

Beatusia, przeczytałam co Ci się przydarzyło, trzymaj się i oby nic poważnego to nie było.

Dziś odebrałam przesyłkę z literkami 3D z allegro, więc się chwalę:

pszczolinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości