|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing
Mona Tiny Love ma oprócz leżącej też dwie pozycje na półleżąco i na siedząco więc przyda się nie tylko na początku
Mia ile to u was trwało zanim się uporałyście z katarem Iguni? Jak często inhalowałyście? Moje dziecko chyba mnie trochę kocha bo śpi już od 9 i ja zdążyłam się zdrzemnąć z nią godzinkę. Odżyłam, nie ma zombiaka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Zakorzenienie
|
Pewnie, nic się tym dzieciom przecież nie dzieje, ja też robie co mam zrobić jak mnie młoda terrorryzuje
---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ---------- Nam się dziecko odkorkowalo! !!! Boziu jakie szczęście! !!!
#1083 |
Rozeznanie
|
U nas z dzieciaczkiem się poszczęściło ( tfu tfu).
Mała je, śpi, kupka, siku, je, śpi, kupa, siku czasem postęka, poskrzeczy, płacze jak chce cyca. Jakoś tak ma, że co 3 godziny sama się budzi na papu, w nocy czasem są dłuższe przerwy. Dziś np było karmienie o 7:30 - potem pobiegłam na badanie krwi, wróciłam, Gaja dalej spała,zjadłam śniadanie, kawka. O 10 karmienie i do teraz śpi. W tym czasie ugotowałam 2 daniowy obiad, zrobiłam 2 prania, posprzątałam. Teraz się budzi powoli i będzie karmienie. Ma taki twardy sen, że nic Jej nie budzi, radio idzie non stop, mąż odkurza, domofon dzwoni, nic śpi jak suseł. Przenosić też mogę podczas snu. Także dziecko bardzo nam grzeczne się trafiło- odpukać. Ja mam takiego powera, że maż się śmieje, że coś biorę ![]() Może to ta kawa po takiej długiej przerwie działa. |
![]() ![]() |
![]() |
#1084 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 tygodnie tyle ze dopiero w drugim tyg. po wizycie u lekarza zaczelismy inhalowac. Inhalowalam najczesciej 2 razy czasem 3 razy. Najwieksze efekty widzialam po takiej inhalacji gdy udalo sie zuzyc cala sol. Na szczescie Iga nie wnosila sprzeciwow ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja tez nie umialam na lezaco a teraz tak lubie najbardziej ![]() Zabcia przewijalam kupki nawet jak zostala wykonana po 2 godzinym usypianiu nocnym - coz taki los ![]() Aaa tez zlapalam drzemke co prawda godzinna ale zawsze cos za to dwie godzinki polezalam z Igunia bo sie karmilysmy przed drzemka i po ![]() Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-06-14 o 12:22 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Wtajemniczenie
|
Mia będzie Franek na 90 %
|
![]() ![]() |
![]() |
#1086 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam takie podejście. Jesli dokończenie obiadu czy kąpieli ma mi zająć minutę, dwie, to uważam, że lepiej skończyć niż lecieć na już do dziecka. Nic mu się nie stanie jak chwilę poczeka, a samemu też czasem trzeba się wykąpać, skorzystać z toalety czy też zjeść. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz próbuję ją uśpić, ale marnie nam to idzie... Smoczka jeszcze nie używamy, tydzień postaram się wstrzymać ![]() I jak mi ryczy to zaraz biorę na ręce, tak mi jej żal wtedy... Raz byłam okropną matką i powiedziałam do niej "ok, chcesz to sobie tam rycz", ale po dwóch minutach już ją wyjęłam z wózka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1088 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Była połozna, super kobieta! Mała waży 3670, w dniu porodu 3480 idzie jak burza, połozna w szoku ze tak na piersi sobie radzimy ![]() A cala reszta..to humory którymi Was katowałam hehe Maz pojechal po czopki jeszcze na te hemoroidy. Dziś samo szczescie. Trzeba te hemoroidy wykurzyć aby cieszyć się w pełni macierzyństwem. Gdy Mala będzie spać ja bede maścić, wacikami z płynami przecierać. Bede dzialać aby szybko na nogach stanąć. Lece grzebać za tymi stanikami. W ogole nauczyc sie mierzyć rozmiar, bo nie wiem jaki mam. Fruzja pytanie do Ciebie bo nie moge odkopać. Ty szczepisz podstawowo plus cos tam, dobrze pamiętam??
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-06-14 o 12:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1089 |
Wtajemniczenie
|
Co za noc za nami :/
Co dajecie do inhalacji na katarek? Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#1090 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1091 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha, co jakis czas tez tak robie. Nic nie dziala to dwie minuty sobie pokrzyczy, przytulam i potem jest ok :p Wlasnie widzialam najpiekniejsza chuste do noszenia dziecka na swiecie!! Jakbym wiedziala ze mi sie to spodoba to bym kupila. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Zadomowienie
|
mam pytanko jak Wam kapie z piersi tak przez chwile a male spi to budzicie na karmienie?Niunia spi juz prawie 4godzine i nie mam sumienia jej budzic a co jakis czas czuje takie naplywanie pokarmu i nie wiem czy budzic czy odciagac...czy wytrzymac...
#1093 | ||
Zakorzenienie
|
Super tez mialam w swoich typach
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak się naje mleczka, to sama usypia - przeważnie tak się dzieję- sama z siebie zasypia.Raz na dobę średnio dostaje smoka, jak chce tylko pociamkać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1095 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zastanawiam się czy z samym katarem warto iść do lekarza i czy powie mi cokolwiek więcej niż to co wiem, czyli żeby psikać i robić inhalacje. Pewnie by też osłuchał ale wolałabym uniknąć niepotrzebnego targania Małej po przychodniach. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1096 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi nic oprocz tego ze osluchala nic nie zalecila bo u takich dzieciaczkow nie ma leczenia tylko szpital, kazala inhalowac, w razie kaszlu, goraczki do szpitala lub gdy glut robi sie zielony. Igusia tez zasypiala przy tym buczeniu dzieki temu udawalo sie dlugo inhalowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1097 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam LOVI prolactis, korzystam z opcji elektronicznej ale nie wiem czy uzywam go zle...(da sie uzywac zle laktator?)czy co ale no nie sciaga dobrze a nawet bym powiedziala ze.sprawia mi bol na roznych stopniach mocy. Nawet kombinowalam czy zaworek jest dobrze zalozony no wszystko dobrze a ciagnie i nie leci....
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Co do smoczka - u nas niestety walka przegrana. Ala ma zbyt dużą potrzebę ciumkania. I mimo, że kombinowałam żeby dawać go jej jak najrzadziej to jednak przeważnie zasypia ze smoczkiem. Czasem wypluje od razu, czasem po godzinie. W chwilach aktywności, kiedy nie śpi, to smoczka nie dajemy no ale do spania domaga się. Plus jest taki, że wtedy odpływa w sekundę i zasypia sama, bez żadnego noszenia czy kołysania. Czasem mam poczucie, że zbyt łatwo dajemy za wygraną ale szkoda mi jej jeśli miałaby godzinę płakać u mnie na rękach i dopiero paść ze zmęczenia.
Najwyżej później będziemy się męczyć z oduczaniem jej. Mam nadzieję, że się nie uzależni mocno a przede wszystkim że nie będzie żadnych konsekwencji. Mama mi mówiła, że oboje z bratem ciumkaliśmy smoczka. Brat sam porzucił go po paru miesiącach a ja duldałam do 3 roku życia. Żadne z nas nie ma wady zgryzu czy problemów z mową więc może jednak nie taki straszny ten smoczek. Oby... |
![]() ![]() |
![]() |
#1099 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A do jakiego wieku obowiązuje ta zasada, że nie leczymy tylko jak coś to szpital? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj dostałam wyniku testu Kerrego - pozytywny - czyli nietolerancja laktozy....
![]() Podobno często dzieci to mają... Pani powiedziała, że dalej mogę karmić piersią, położna potwierdziła.... Jakoś mnie to przybiło... ![]()
#1102 | |
Zadomowienie
|
Ja dopiero czekam na pierwsza, na probe. Jak mi sie mi spodoba to sprzedam, ale ja lubie takie wynalazki wiec watpie. Takze szukam jak jeszcze tu nadwyrezyc budzet :p A jak Tobie idzie motanie?? ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
To prawda, czesto sie zdarza. Ale przynajmniej wiesz o co chodzi teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podasz delicol i bedzie lepiej :-* Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
By jej ulzyc mam podac kropelki...delicol...biog aia....nie wiem, które lepsze...
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A jakie są objawy? Dzieci wyrastają z tego? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Przejdzie na pewno ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1107 |
Zakorzenienie
|
Lambadaa szczerze ja nie wiem co z tym kamieniastym moim sie dzieje.
![]() Doktor mówił że jak sie urodzi to wszystko minie to cholercia nie wiem co z nim jest ![]() Niby wczesniej mnie bolało siusianie ale na prawde nie tak jakbym tego "oczekiwała". Sama nie wiem... |
![]() ![]() |
![]() |
#1108 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wiem, czy wyrastaja....mam nadzieję, że tak... Cytat:
Muszę unikac teraz nabiału....
![]() |
#1109 |
Zakorzenienie
|
Na lepszą tolerancję laktozy jest delicol, bio Gaja to probiotyk. No doubt - gdzie robiłaś ten test? Ja szukałam w Poznaniu i nie znalazłam żadnego laboratorium które robi to badanie. Jakie u was są objawy tej nietolerancji?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 |
Zakorzenienie
|
Ale jestem glupia położna chciala mi na kroczu poluzować szwy jak ciagna, a ja ze nie czuje. Tak skupilam sie na hemoroidach, a teraz czuje ze to nie tylko one :/
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.