Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-14, 11:22   #1081
fablous
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - Sezon VII - Epizod Final Unboxing

Mona Tiny Love ma oprócz leżącej też dwie pozycje na półleżąco i na siedząco więc przyda się nie tylko na początku

Mia
ile to u was trwało zanim się uporałyście z katarem Iguni? Jak często inhalowałyście?

Moje dziecko chyba mnie trochę kocha bo śpi już od 9 i ja zdążyłam się zdrzemnąć z nią godzinkę. Odżyłam, nie ma zombiaka

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 11:49   #1082
Monanka83
Zakorzenienie

Pewnie, nic się tym dzieciom przecież nie dzieje, ja też robie co mam zrobić jak mnie młoda terrorryzuje

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Nam się dziecko odkorkowalo! !!! Boziu jakie szczęście! !!!
Stary 2016-06-14, 12:15   #1083
Mad_lenka
Rozeznanie

U nas z dzieciaczkiem się poszczęściło ( tfu tfu).
Mała je, śpi, kupka, siku, je, śpi, kupa, siku czasem postęka, poskrzeczy, płacze jak chce cyca.
Jakoś tak ma, że co 3 godziny sama się budzi na papu, w nocy czasem są dłuższe przerwy.
Dziś np było karmienie o 7:30 - potem pobiegłam na badanie krwi, wróciłam, Gaja dalej spała,zjadłam śniadanie, kawka.
O 10 karmienie i do teraz śpi. W tym czasie ugotowałam 2 daniowy obiad, zrobiłam 2 prania, posprzątałam.
Teraz się budzi powoli i będzie karmienie. Ma taki twardy sen, że nic Jej nie budzi, radio idzie non stop, mąż odkurza, domofon dzwoni, nic śpi jak suseł. Przenosić też mogę podczas snu.
Także dziecko bardzo nam grzeczne się trafiło- odpukać.
Ja mam takiego powera, że maż się śmieje, że coś biorę
Może to ta kawa po takiej długiej przerwie działa.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:20   #1084
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Mona Tiny Love ma oprócz leżącej też dwie pozycje na półleżąco i na siedząco więc przyda się nie tylko na początku

Mia
ile to u was trwało zanim się uporałyście z katarem Iguni? Jak często inhalowałyście?

Moje dziecko chyba mnie trochę kocha bo śpi już od 9 i ja zdążyłam się zdrzemnąć z nią godzinkę. Odżyłam, nie ma zombiaka
Lacznie to bujalismy sie z nim
2 tygodnie tyle ze dopiero w drugim tyg. po wizycie u lekarza zaczelismy inhalowac. Inhalowalam najczesciej 2 razy czasem 3 razy. Najwieksze efekty widzialam po takiej inhalacji gdy udalo sie zuzyc cala sol. Na szczescie Iga nie wnosila sprzeciwow oprocz tego woda morska i odciaganie frida jak tylko slyszalam wiekszego gluta. Mniejsze tylko psikalam woda morska lub sola zeby nawilzyc nosek i nie meczyc ciagle odciaganiem. Wy macie lepiej bo mozesz Alunie polozyc na brzuszek wtedy z noska lepiej slywa wydzielina

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
Mam ten sam kupny dylemat i przewijam po każdym kleksie. Może niepotrzebnie ale sama nie chciałabym leżeć w kupie

Ja potrafię karmić tylko na siedząco. Mam za małe piersi nawet z nawalem żeby jakoś to ogarnąć
Lou wybraliscie juz imie???

Ja tez nie umialam na lezaco a teraz tak lubie najbardziej

Zabcia przewijalam kupki nawet jak zostala wykonana po 2 godzinym usypianiu nocnym - coz taki los

Aaa tez zlapalam drzemke co prawda godzinna ale zawsze cos za to dwie godzinki polezalam z Igunia bo sie karmilysmy przed drzemka i po

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-06-14 o 12:22
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:25   #1085
lourose
Wtajemniczenie

Mia będzie Franek na 90 %
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:28   #1086
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
Z FP lezaczki jakie polecacie? upatrzylam sobie chyba Safari cos tam przyjaciele z zielonego lasu czy jakos tak i sie zastanawiam czy warto?Czy one sie rozkladaja do lezacej pozycji czy nie?posiada ktoras?Mona Ty wiem.ze jakis masz z FP...
My mamy jakiś starszy model - taki niebieski z elemtami zebry. Ma dwie pozycje - od 0 do 3 msc półleżącą i siedzaca dla starszego dziecka. Czasami się przydaje jak Młody nie chce spać tylko czuwa, a ja coś robię w kuchni.

Cytat:
Napisane przez synteleia Pokaż wiadomość
Zazdroszczę Wam jak czytam oniektórych z Waszych dzieci, że tak mało płaczą... mój to praktycznie płacze bez przerwy, tylko kiedy śpi... jak przewijam to płacze, jak ubieram to płacze, jak głodny to drze się wniebogłosy, jak kąpie to płacze, na spacerze przez pierwsze 10 min płakał, podczas karmienia wypluwa pierś i płacze, nosze go godzinami na rękach też płacze,.. ja nie wiem czy to tylko mi taki egzemplarz się trafił...? dziś już nie miałam pomysłu co z nim zrobic to dałam mu pierszy raz smoczek i nawet troche ssie, czasem wypluwa i płacze ale znów mu daje i cisza... nie chciałabym być taką wyrodną matką która wciska smocsek na zasadzie "zatkaj dziób"... a Wy dajecie smoczki? Jeśli tak to jakie?
Jak przestaje działać przytulanie to daje. Z reguły wystarcza jak chwilę possie i się wycisza. Lepsze to niż, żeby się nakręcił i wpadł w jeszcze gorsza histerię, bo wtedy jeszcze trudniej zapanować.

Cytat:
Napisane przez fruzjape Pokaż wiadomość
Ja jestem wyluzowana, przy drugim dziecku człowiek mniej sie przejmuje Kiedys przestanie ryczeć i zacznie gadać
Dobrze wiedzieć że nie tylko ja mam takie podejście. Jesli dokończenie obiadu czy kąpieli ma mi zająć minutę, dwie, to uważam, że lepiej skończyć niż lecieć na już do dziecka. Nic mu się nie stanie jak chwilę poczeka, a samemu też czasem trzeba się wykąpać, skorzystać z toalety czy też zjeść.
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:30   #1087
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mad_lenka Pokaż wiadomość
Mała je, śpi, kupka, siku, je, śpi, kupa, siku czasem postęka, poskrzeczy, płacze jak chce cyca.
Jakoś tak ma, że co 3 godziny sama się budzi na papu, w nocy czasem są dłuższe przerwy.
Dziś np było karmienie o 7:30 - potem pobiegłam na badanie krwi, wróciłam, Gaja dalej spała,zjadłam śniadanie, kawka.
O 10 karmienie i do teraz śpi. W tym czasie ugotowałam 2 daniowy obiad, zrobiłam 2 prania, posprzątałam.
Teraz się budzi powoli i będzie karmienie. Ma taki twardy sen, że nic Jej nie budzi, radio idzie non stop, mąż odkurza, domofon dzwoni, nic śpi jak suseł. Przenosić też mogę podczas snu.
O Mamo! Zazdroszczę! Mi się ledwo udało wyjąć zamrożone klopsy i obrać 4 ziemniaki, bo Marysia już wyła
Teraz próbuję ją uśpić, ale marnie nam to idzie...

Smoczka jeszcze nie używamy, tydzień postaram się wstrzymać

I jak mi ryczy to zaraz biorę na ręce, tak mi jej żal wtedy... Raz byłam okropną matką i powiedziałam do niej "ok, chcesz to sobie tam rycz", ale po dwóch minutach już ją wyjęłam z wózka

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 12:33   #1088
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _itakinie_ Pokaż wiadomość
Moje dziecko to aniol w takim razie. Spi, je, czasem steka teraz sie karmimy, ale widze ze odplywa Jest nadzieja ze uda sie poprasowac.

Za tydzien-dwa czeka nas ostatnia wizyta poloznej. Myslalam zeby kupic jej cos w podziekowaniu za opiekę, bo kobieta byla cudowna. Myslicie ze jakis kwiatek będzie okej? Czy cos innego? Czy moze wcale?

Cytat:
U mnie tez!! Choc dopiero dzis wieczorem minie tydzień jak jest na świecie. Mam nadzieje, ze to sie nie psuje
Była połozna, super kobieta!
Mała waży 3670, w dniu porodu 3480 idzie jak burza, połozna w szoku ze tak na piersi sobie radzimy
A cala reszta..to humory którymi Was katowałam hehe
Maz pojechal po czopki jeszcze na te hemoroidy.
Dziś samo szczescie. Trzeba te hemoroidy wykurzyć aby cieszyć się w pełni macierzyństwem. Gdy Mala będzie spać ja bede maścić, wacikami z płynami przecierać. Bede dzialać aby szybko na nogach stanąć.

Lece grzebać za tymi stanikami. W ogole nauczyc sie mierzyć rozmiar, bo nie wiem jaki mam.

Fruzja pytanie do Ciebie bo nie moge odkopać. Ty szczepisz podstawowo plus cos tam, dobrze pamiętam??

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-06-14 o 12:34
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:33   #1089
manufakturapiekna
Wtajemniczenie

Co za noc za nami :/

Co dajecie do inhalacji na katarek?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
manufakturapiekna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:37   #1090
synteleia
Raczkowanie

Cytat:
Dziś np było karmienie o 7:30 - potem pobiegłam na badanie krwi, wróciłam, Gaja dalej spała, zjadłam śniadanie, kawka.
no to super, taki fajny rytm dnia, możesz coś zaplanować... ja karmiłam o 6.30 przez 20 minut, potem nie chiał spać, tuliłam, nosiłam, nawet jak już na rękach przysypiał i go próbowałam odłożyć to po minucie ryk. I tak w kółko aż o 10:30 wypił 5 min więcej nie chciał i znowu tulenie bujanie i nauka smoczka i o 12 w końcu zasnął na spacerze a ile jak Gaja usypia? sama czy nosisz ją czy smoczek?
synteleia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:40   #1091
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
I jak mi ryczy to zaraz biorę na ręce, tak mi jej żal wtedy... Raz byłam okropną matką i powiedziałam do niej "ok, chcesz to sobie tam rycz", ale po dwóch minutach już ją wyjęłam z wózka

Hahaha, co jakis czas tez tak robie. Nic nie dziala to dwie minuty sobie pokrzyczy, przytulam i potem jest ok :p

Wlasnie widzialam najpiekniejsza chuste do noszenia dziecka na swiecie!! Jakbym wiedziala ze mi sie to spodoba to bym kupila.
AnneMariie jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 12:46   #1092
urshoola
Zadomowienie

mam pytanko jak Wam kapie z piersi tak przez chwile a male spi to budzicie na karmienie?Niunia spi juz prawie 4godzine i nie mam sumienia jej budzic a co jakis czas czuje takie naplywanie pokarmu i nie wiem czy budzic czy odciagac...czy wytrzymac...

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 12:51   #1093
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Mia będzie Franek na 90 %
Super tez mialam w swoich typach

Cytat:
Napisane przez manufakturapiekna Pokaż wiadomość
Co za noc za nami :/

Co dajecie do inhalacji na katarek?

Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
Sol fizjologiczna.

---------- Dopisano o 12:51 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ----------

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
mam pytanko jak Wam kapie z piersi tak przez chwile a male spi to budzicie na karmienie?Niunia spi juz prawie 4godzine i nie mam sumienia jej budzic a co jakis czas czuje takie naplywanie pokarmu i nie wiem czy budzic czy odciagac...czy wytrzymac...
Ula jak czuje bol to upuszczam recznie do ulgi
Stary 2016-06-14, 13:10   #1094
Mad_lenka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez synteleia Pokaż wiadomość
no to super, taki fajny rytm dnia, możesz coś zaplanować... ja karmiłam o 6.30 przez 20 minut, potem nie chiał spać, tuliłam, nosiłam, nawet jak już na rękach przysypiał i go próbowałam odłożyć to po minucie ryk. I tak w kółko aż o 10:30 wypił 5 min więcej nie chciał i znowu tulenie bujanie i nauka smoczka i o 12 w końcu zasnął na spacerze a ile jak Gaja usypia? sama czy nosisz ją czy smoczek?

Jak się naje mleczka, to sama usypia - przeważnie tak się dzieję- sama z siebie zasypia.Raz na dobę średnio dostaje smoka, jak chce tylko pociamkać.
Mad_lenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 13:25   #1095
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Lacznie to bujalismy sie z nim
2 tygodnie tyle ze dopiero w drugim tyg. po wizycie u lekarza zaczelismy inhalowac. Inhalowalam najczesciej 2 razy czasem 3 razy. Najwieksze efekty widzialam po takiej inhalacji gdy udalo sie zuzyc cala sol. Na szczescie Iga nie wnosila sprzeciwow oprocz tego woda morska i odciaganie frida jak tylko slyszalam wiekszego gluta. Mniejsze tylko psikalam woda morska lub sola zeby nawilzyc nosek i nie meczyc ciagle odciaganiem. Wy macie lepiej bo mozesz Alunie polozyc na brzuszek wtedy z noska lepiej slywa wydzielina
U nas trwa to trzy dni, już jest lepiej, ale wydaje mi się, że jak wczoraj u mnie pojawił się katar tak u Ali z powrotem się nieco nasilił. I szkoda mi jej bidulki że tak charczy przy oddychaniu . W ciągu dnia śpi wyłącznie na brzuchu, mam nadzieję, że coś tam jej spływa. Inhalujemy od początku, psikam Marimerem i odciągam fridą, jakoś mi lepiej niż katarkiem. Alunia na szczęście super wszystko znosi, daje sobie odciągać bez protestów a przy inhalacji to nawet przysypia Chyba to buczenie inhalatora tak na nią działa. W tej masce wygląda jak pilot F16
Zastanawiam się czy z samym katarem warto iść do lekarza i czy powie mi cokolwiek więcej niż to co wiem, czyli żeby psikać i robić inhalacje. Pewnie by też osłuchał ale wolałabym uniknąć niepotrzebnego targania Małej po przychodniach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0149.jpg (50,8 KB, 12 załadowań)

Stary 2016-06-14, 13:31   #1096
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
U nas trwa to trzy dni, już jest lepiej, ale wydaje mi się, że jak wczoraj u mnie pojawił się katar tak u Ali z powrotem się nieco nasilił. I szkoda mi jej bidulki że tak charczy przy oddychaniu . W ciągu dnia śpi wyłącznie na brzuchu, mam nadzieję, że coś tam jej spływa. Inhalujemy od początku, psikam Marimerem i odciągam fridą, jakoś mi lepiej niż katarkiem. Alunia na szczęście super wszystko znosi, daje sobie odciągać bez protestów a przy inhalacji to nawet przysypia Chyba to buczenie inhalatora tak na nią działa. W tej masce wygląda jak pilot F16
Zastanawiam się czy z samym katarem warto iść do lekarza i czy powie mi cokolwiek więcej niż to co wiem, czyli żeby psikać i robić inhalacje. Pewnie by też osłuchał ale wolałabym uniknąć niepotrzebnego targania Małej po przychodniach.
Ja byłam bo bałam sie o nia ona byla taka malutka a katar trwał tydzien i nic sie nie poprawiało...
Mi nic oprocz tego ze osluchala nic nie zalecila bo u takich dzieciaczkow nie ma leczenia tylko szpital, kazala inhalowac, w razie kaszlu, goraczki do szpitala lub gdy glut robi sie zielony.
Igusia tez zasypiala przy tym buczeniu dzieki temu udawalo sie dlugo inhalowac
Stary 2016-06-14, 13:33   #1097
urshoola
Zadomowienie

Cytat:
Mam safari, nie rozkłada się do poziomu ale jest wytrzymały i lekki, sprawdził się z córką.
Jaki masz laktator?
Ale mozna w tym safari miesiecznego szkraba ulokowac?
Mam LOVI prolactis, korzystam z opcji elektronicznej ale nie wiem czy uzywam go zle...(da sie uzywac zle laktator?)czy co ale no nie sciaga dobrze a nawet bym powiedziala ze.sprawia mi bol na roznych stopniach mocy. Nawet kombinowalam czy zaworek jest dobrze zalozony no wszystko dobrze a ciagnie i nie leci....

urshoola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 13:39   #1098
fablous
Zakorzenienie

Co do smoczka - u nas niestety walka przegrana. Ala ma zbyt dużą potrzebę ciumkania. I mimo, że kombinowałam żeby dawać go jej jak najrzadziej to jednak przeważnie zasypia ze smoczkiem. Czasem wypluje od razu, czasem po godzinie. W chwilach aktywności, kiedy nie śpi, to smoczka nie dajemy no ale do spania domaga się. Plus jest taki, że wtedy odpływa w sekundę i zasypia sama, bez żadnego noszenia czy kołysania. Czasem mam poczucie, że zbyt łatwo dajemy za wygraną ale szkoda mi jej jeśli miałaby godzinę płakać u mnie na rękach i dopiero paść ze zmęczenia.
Najwyżej później będziemy się męczyć z oduczaniem jej. Mam nadzieję, że się nie uzależni mocno a przede wszystkim że nie będzie żadnych konsekwencji. Mama mi mówiła, że oboje z bratem ciumkaliśmy smoczka. Brat sam porzucił go po paru miesiącach a ja duldałam do 3 roku życia. Żadne z nas nie ma wady zgryzu czy problemów z mową więc może jednak nie taki straszny ten smoczek. Oby...

Stary 2016-06-14, 13:44   #1099
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AnneMariie Pokaż wiadomość
Hahaha, co jakis czas tez tak robie. Nic nie dziala to dwie minuty sobie pokrzyczy, przytulam i potem jest ok :p

Wlasnie widzialam najpiekniejsza chuste do noszenia dziecka na swiecie!! Jakbym wiedziala ze mi sie to spodoba to bym kupila.
Jest tyle pięknych chust Tylko dlaczego one tyle kosztują???

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 13:44   #1100
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Ja byłam bo bałam sie o nia ona byla taka malutka a katar trwał tydzien i nic sie nie poprawiało...
Mi nic oprocz tego ze osluchala nic nie zalecila bo u takich dzieciaczkow nie ma leczenia tylko szpital, kazala inhalowac, w razie kaszlu, goraczki do szpitala lub gdy glut robi sie zielony.
Igusia tez zasypiala przy tym buczeniu dzieki temu udawalo sie dlugo inhalowac
Gorączki nie ma bo mierzę, czasem kaszlnie ale wydaje mi się że tylko wtedy kiedy jej spływa coś do gardła (np po psiknięciu solą). Gluty żółtawe ale był raz taki zielonkawy... Kurcze, oby jej minął szybko ten katar paskudny
A do jakiego wieku obowiązuje ta zasada, że nie leczymy tylko jak coś to szpital?

Stary 2016-06-14, 13:47   #1101
no_doubt
Wtajemniczenie

Dzisiaj dostałam wyniku testu Kerrego - pozytywny - czyli nietolerancja laktozy.... ((
Podobno często dzieci to mają...
Pani powiedziała, że dalej mogę karmić piersią, położna potwierdziła....
Jakoś mnie to przybiło... (((

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 13:51   #1102
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agassek Pokaż wiadomość
Jest tyle pięknych chust Tylko dlaczego one tyle kosztują???

Ja dopiero czekam na pierwsza, na probe. Jak mi sie mi spodoba to sprzedam, ale ja lubie takie wynalazki wiec watpie. Takze szukam jak jeszcze tu nadwyrezyc budzet :p
A jak Tobie idzie motanie??

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez no_doubt Pokaż wiadomość
Dzisiaj dostałam wyniku testu Kerrego - pozytywny - czyli nietolerancja laktozy.... ((

To prawda, czesto sie zdarza. Ale przynajmniej wiesz o co chodzi teraz bedzie tylko lepiej!
Stary 2016-06-14, 13:59   #1103
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba mija? wiec glowa go gory.
Podasz delicol i bedzie lepiej :-*
Cytat:
Gorączki nie ma bo mierzę, czasem kaszlnie ale wydaje mi się że tylko wtedy kiedy jej spływa coś do gardła (np po psiknięciu solą). Gluty żółtawe ale był raz taki zielonkawy... Kurcze, oby jej minął szybko ten katar paskudny
A do jakiego wieku obowiązuje ta zasada, że nie leczymy tylko jak coś to szpital?
Wydaje mi sie ze dopoki nie mozna podac lekow. My bylysmy w 2 tyg zycia, a leki sa przewaznie po 1 miesiacu niektore podawane dopiero po 3 miesiacu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-14, 14:00   #1104
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
To prawda, czesto sie zdarza. Ale przynajmniej wiesz o co chodzi teraz bedzie tylko lepiej!
To chyba z czasem mija....
By jej ulzyc mam podac kropelki...delicol...biog aia....nie wiem, które lepsze...

Stary 2016-06-14, 14:02   #1105
fablous
Zakorzenienie

Cytat:
Głowa do góry, ważne że już wiecie co jest grane No i super, że dalej możesz karmić
A jakie są objawy? Dzieci wyrastają z tego?

Stary 2016-06-14, 14:03   #1106
AnneMariie
Zadomowienie

Cytat:
To chyba z czasem mija....
By jej ulzyc mam podac kropelki...delicol...biog aia....nie wiem, które lepsze...

Przejdzie na pewno te krople maja ten sam skladnik, jedynie te pomocnicze sa rozne i dawkowanie na ulotce. Z tego co czytalam to biogaia jest ok. I te krople naprawde ciezko przedawkowac wiec bez obaw
Stary 2016-06-14, 14:10   #1107
Iwonia27
Zakorzenienie

Lambadaa szczerze ja nie wiem co z tym kamieniastym moim sie dzieje. Jest czy go nie ma? Juz zapominam powoli o nim bo te okropelne bóle juz minęły ale czasem mam wrazenie ze mam cos już przy samym wyjsciu stamtąd. Czy mogłby tam stanąć na amen???
Doktor mówił że jak sie urodzi to wszystko minie to cholercia nie wiem co z nim jest
Niby wczesniej mnie bolało siusianie ale na prawde nie tak jakbym tego "oczekiwała".
Sama nie wiem...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:10   #1108
no_doubt
Wtajemniczenie

Cytat:
Głowa do góry, ważne że już wiecie co jest grane No i super, że dalej możesz karmić
A jakie są objawy? Dzieci wyrastają z tego?
Prezy się Miśka, niespokojny sen....jesli w ogóle spala...zrobilismy ten test za namowa znajomych...
Nie wiem, czy wyrastaja....mam nadzieję, że tak...

Cytat:
Przejdzie na pewno te krople maja ten sam skladnik, jedynie te pomocnicze sa rozne i dawkowanie na ulotce. Z tego co czytalam to biogaia jest ok. I te krople naprawde ciezko przedawkowac wiec bez obaw
Chciałabym przyniesc jej ulgę tymi kropelkami...
Muszę unikac teraz nabiału....

Stary 2016-06-14, 14:13   #1109
kaylla
Zakorzenienie

Na lepszą tolerancję laktozy jest delicol, bio Gaja to probiotyk. No doubt - gdzie robiłaś ten test? Ja szukałam w Poznaniu i nie znalazłam żadnego laboratorium które robi to badanie. Jakie u was są objawy tej nietolerancji?
kaylla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-14, 14:23   #1110
zabciajs
Zakorzenienie

Ale jestem glupia położna chciala mi na kroczu poluzować szwy jak ciagna, a ja ze nie czuje. Tak skupilam sie na hemoroidach, a teraz czuje ze to nie tylko one :/

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości