Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 37 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-06-02, 18:08   #1081
koczkodanek
Raczkowanie

Smile Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Cytat:
Napisane przez małaPaulina Pokaż wiadomość
koczkodanek
ale można jej na noc uzywac?czy wszystko jedno?
chyba sobie kupię bo ja właśnie trądziku już nie mam ale blizny tak
ja uzywałam na noc. wiosna teraz uzywalam tez zelu na blizny contractubex tylko ze nie mozna wystawiac na slonce wiec zrezygnowałam. Ja sie ratuje tym. a co do samoistnego schodzenia blizn to zgodze sie na mlodej skorze z czasem sie regeneruja, ale trwa to bardzo dlugo okolo rok poltora i jezeli sa glebokie to same napewno sie nie "uleczą"

Biegam
1-->2-->3-->4-->5-->6-->7-->8-->9-->10-->11-->12 tyg ;-)
Z każdym dniem czuję się coraz lepiej i lepiej i lepiej
koczkodanek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-03, 13:46   #1082
AryaxD
Wtajemniczenie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

kupiłam dziś maść ichtiolową, za 1,69 zł
zobaczymy...
Stary 2008-06-04, 20:15   #1083
Perelkowaa
Raczkowanie

Ehm..kurcze juz nie pamietam która to wizażanka pisała o nawilżaniu cery zamiast stałego poddawania jej zabiegom wysuszającym. No więc, od miesiąca nawilżam cere takim tanim kremikiem z apteki, ale jak działa do tego maść cynkowa (jednak chyba zakupie sobie paste Lassara i zastosuje ją na noc, zel do twarzy ii..takiej jej jeszcze nie miałam.

Oh Wizaż Wizaż..na jakie koszty Ty mnie namawiaszlaboga

Perelkowaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 20:27   #1084
sweetpoison1991
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Perelkowaa Pokaż wiadomość
Ehm..kurcze juz nie pamietam która to wizażanka pisała o nawilżaniu cery zamiast stałego poddawania jej zabiegom wysuszającym. No więc, od miesiąca nawilżam cere takim tanim kremikiem z apteki, ale jak działa do tego maść cynkowa (jednak chyba zakupie sobie paste Lassara i zastosuje ją na noc, zel do twarzy ii..takiej jej jeszcze nie miałam.

Jaki to kremi ? bo szukam jakiegos nawilzacza a nie zapychacza a co to pasata lassara?

*ZAPUSZCZAM WŁOSY I JE PIELĘGNUJE

*DBAM O CERE

*WALCZE Z CELULITEM I ROZSTĘPAMI

*UŚMIECHAM SIĘ
sweetpoison1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 21:14   #1085
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Perelkowaa Pokaż wiadomość

to chyba ja no i mówiłam prawdę, sama teraz TYLKO nawilżam buzię, nie używam NIC przeciwtrądzikowego (punktowo Sudocrem, czasem tonik z olejku pichtowego na zmianę z tonikiem z kwasami 10% z Biochemii Urody) i mam o wiele lepszą cerę... Ale może to zasługa tego, że od 3tyg łykam witaminę PP

Cytat:
Napisane przez sweetpoison1991 Pokaż wiadomość
Jaki to kremi ? bo szukam jakiegos nawilzacza a nie zapychacza a co to pasata lassara?
przecież pasta lassari to zwykła cynkowa

mOna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 21:43   #1086
Defrigars
Raczkowanie

Jak długo można zażywać bratka, piję już od trzech miesięcy. Czy powinienem zrobić jakąś przerwę ?
Defrigars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-04, 22:07   #1087
Perelkowaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sweetpoison1991 Pokaż wiadomość
Tilia Studio intensywnie nawilżający - wyciag z miodu i cytryny. Pani farmaceutka mi poleciła, sama używa:P:P. Według mojej skromnej wiedzy, to pasta zapobiegająca wyryskom, troszke wysuszająca chyba,ale czytałam że maaaximum skuteczna i to takie tanie fju fju

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
to chyba ja no i mówiłam prawdę, sama teraz TYLKO nawilżam buzię, nie używam NIC przeciwtrądzikowego (punktowo Sudocrem, czasem tonik z olejku pichtowego na zmianę z tonikiem z kwasami 10% z Biochemii Urody) i mam o wiele lepszą cerę... Ale może to zasługa tego, że od 3tyg łykam witaminę PP

przecież pasta lassari to zwykła cynkowa
Aa..Ty;>..to chyba faktycznie Ty bylas. No wiesz, ja właśnie tez dodatkowo pije pokrzywę, ale wszystko razem wzięte daje niezły efekt. Dotychczas nie stosowałam toników, ale będe musiała zacząc wciągu dnia w pracy, bo juz zauważyłam, że 'opary kuchenne' robią fe z buzia
Tzn Lassara jest robiona na bazie maści cynkowej,ale coś tam ma jeszcze innego w sobie. Tak też mi farmaceutka powiedziała. Bo cynkową to ja stosuje punktowo,a Lassara mogłabym chyba na twarz rozsmarować.

Edytowane przez Perelkowaa
Czas edycji: 2008-06-04 o 22:10 Powód: dopisek

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-04, 22:10   #1088
mOna01
Zakorzenienie

Ja poszłam kiedyś do apteki po lekturze wizażu ofkors poprosiłam o pastę lassari i pani mówi że chodzi mi o zwykłą cynkową, i taką mi sprzedała

Stary 2008-06-04, 22:15   #1089
Perelkowaa
Raczkowanie

Yyy..jakaś nowa chyba, albo ja źle doinformowana;p zaraz sprawdzimy
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=170191 popatrz tutaj jest na temat róznicy pomiedzy nimi

Edytowane przez Perelkowaa
Czas edycji: 2008-06-04 o 22:17 Powód: dopisek
Stary 2008-06-06, 22:34   #1090
Defrigars
Raczkowanie

Witam,
Czy słyszał ktoś o terapii tranem, oczywiście stosowanym wewnętrznie ? Słyszałem, że ma on bardzo pozytywny wpływ na leczenie trądziku ? Nie chciałbym jednak próbować w ciemno, także może ktoś jest w stanie mi coś o tym powiedzieć ?
Defrigars jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-07, 12:46   #1091
AryaxD
Wtajemniczenie

Mona co to za witamina PP ?
I co jest lepsze sudocrem czy pasta lassari ?

Ja stosuje masc ichtiolowa od 4 dni, i nic a nic nie pomaga.

Zamierzam sprobować . peeling przeciw trądzikowy morelowy z St.Ives, paste lassari i krem nawilżający( jakaz ja glupia byam, w ogóle rpzez całą kuracje czyli kilka lat nie nawilżałam cery, tylko czasem jakas maseczką !!).Jeszcze zamierzam spróbowac z tonikiem ogórkowym, cytrynowym i mlekiem.I maseczką z aspiryny, i z drożdży.
Slyszałam, ze kremy dla dzieci Hipp nawilżajace są dobre .To prawda ?

Edit:
Jestem okrutna dla swojej cery ale ja poprostu mam dość tych syfów.
Dlatego wzięlam i posmrowałam się mlekiem.Wągry jakby się zmniejszyly, pryszcz który byl już na wykończeniu ( ale u mnie to jest najokrutniejsza faza ) znikl, a raczej zamienil się w czerwoną plame, cera wygładziła, pryszcz do wyciśnięcia, dal sie trochę wycisnąć.Po tym spróbowalam toniku z cytryny - nic nie zrobił, nawet przez neigo 2 pryszcze mi sie powiekszyly - a tak mnie teraz nos piecze, buuu.
Co mogę wypróbowac na wągry, cholercia ?
Sa okropne ;(

Na pryszcze jest tyle sposobów, a na wągry... ;(

Edytowane przez AryaxD
Czas edycji: 2008-06-07 o 14:29
AryaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-07, 15:50   #1092
anielaa80
Przyczajenie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Mam do sprzedania niemiecki odpowiednik roaccutane - isotretinoin ratiopharm, cena to 170zl za 50szt 20mg(1op.), jak ktos jest zainteresowany to prosze pisac na gg 7715828. Ja zazywalam i jestem zadowolona,zostaly mi jeszcze dwa opakowania, chetnych zapraszam.
anielaa80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-08, 09:22   #1093
AryaxD
Wtajemniczenie

Ja musze kupić pastę Lasari.
Mialam ją, ale mi się skończyła - jest lepsza od pasty cynkowej.Pasta cynkowa mi tylko wysuszała syfy.Takie były łatwiejsze do wyleczenia, ale po Lassari - po dwóch punktowych użyciach pryszcza wulkana nie bylo.
Stary 2008-06-09, 13:17   #1094
AryaxD
Wtajemniczenie

Zakupilam dziś tonik ogórkowy i krem Bambino ( ochronny)...
oprócz tego stosuje paste cynkowa
i mleko

Ale ja sie w tym pogubilam...
Teraz chce sobie zrobic kuracje sprawdzajaca
tzn. chce zobaczyc jak samo dziala mleko
pozniej jak sam tonik dziala
a pozniej jak samo nawilżanie pomaga

przepraszam, ze pisze post pod postem,ale chce by ktos zauwazyl ten post

i teraz :
jakie efekty dawało wam mleko oraz tonik ogórkowy ?i po ilu tygodniach ?

wiecie...tak wła.snie popadłam w mareznia...nie wiem czy się spełnią..moze...
1 września ( albo 3 nie wiem ktorego bedzie sie zaczynal rok szkolny teraz ) .2008 rok.Już prawie gotowa do wyjścia wchodze do łazienki.Otwieram w niej szafkę.W niej, z kosmetyków do twarzy miejsce zajmuje tylko krem nawilżający i tonik odświeżający.Nareszcie, po tylu latach martwie sie, jaki błyszczyk wybrać, a nie jak zamaskować pryszcze.Wybieram.Ubieram buty i idę do szkoły.Wchodze do szatni.Moje przyjaciółki odrazu pozytywnie komentują moją nową fryzurę.Nagle...jedna sie przygląda uważniej mojej twarzy...I zauważa ze nie mam syfów.Mówi to na głos.Wszystkie mi się przyglądają uważniej i zauważają to samo.Chłopacy patrzą na mnie jak na jakąś inną dziewczynę, z pozytywnym wrażeniem.

Ehh marzenia...

Edytowane przez AryaxD
Czas edycji: 2008-06-09 o 14:59 Powód: marzenia
Stary 2008-06-09, 16:10   #1095
potteromaniaczka
Przyczajenie

Do METAFORA i wszystkich z dobrym sercem!!!
Mam wielką prośbę do Ciebie. Mianowicie czytałam komentarze na forum i widzę, że znasz dużo, fajnych i tanich sposobów na pryszce. Proszę pomóż mi!!! Mam dopiero 14 lat, a moje czoło (oraz górna część nosa, pomiędzy brwiami) jest w fatalnym stanie. Nie mam na nim pryszczy, tylko taką gęstą"kaszę". Wygląda to przeokropnie. Pryszcze od czasu do czasu wyskakują mi na nosie i brodzie, ale to nie jest dla mnie problem. Plecy też da się znieść-opalę na słońcu. Ciebie proszę tylko o pomoc z czołem!!!
P.S. Chciałabym się jeszcze zapytać, jak działa maseczka cynamonowa? Ile razy dziennie się ją stosuje? Po ilu użyciach widać efekty? Dzisiaj to spróbowałam-fakt, piecze strrrraszanie. No, ale jak się chce być ładną to trzeba cierpieć
Odpowiedz tutaj, a najlepiej na e-maila daga99999@interia.pl
Z góry dziękuję, jesteś moją ostatnią deską ratunku!
potteromaniaczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-06-11, 09:13   #1096
mmiikkaa2
Przyczajenie

Post Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

Płatki owsiane-odrobina białka-odrobina mleka-połącz wszystko-wyjdzie papka-nałóż na twarz,szyję oraz dekold i zmyj po 15-20 man. ciepłą wodą.-dobra maseczka na trądzik i wągry!!!:cz ytaj:
mmiikkaa2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-11, 09:49   #1097
mOna01
Zakorzenienie

Zastanawia mnie czemu tak często używa się płatków owsianych w maseczkach na trądzik?

Stary 2008-06-11, 09:54   #1098
koczkodanek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mOna01 Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie czemu tak często używa się płatków owsianych w maseczkach na trądzik?
Ja zawsze myślałam ze płatki stosuje sie, zeby maseczka nie "spływała" z twarzy i łatwiej bylo ją nakładać. Ale może się myle

Biegam
Stary 2008-06-12, 14:45   #1099
sweetpoison1991
Raczkowanie

Hey dzieczyny szukałam czegos na te blizny po tradziku i przebarwienia i znalazlam takie masci :
Alansil (Terpol) aerozol 200 ml Dexpantenol o działaniu przeciwzapalnym i przyśpieszającym regenerację naskórka. Przebarwienia, małe blizny

Alantan (Unia) – maść 2%Alantan Plus – kremAlantan Plus – maśćCepan – krem 1%
DekspantenolDekspantenolW yciąg z cebuli, wyciąg z rumianku, heparyna – działanie przeciwzapalne, poprawiające ukrwienie miejscowe skóry. Przebarwienia, małe blizny.

Alantavit (Coel) – maść 1% Witamina A, witamina DWitamina A i D działają również rozjaśniająco na cerę. Przebarwienia, małe blizny.

Alcepalan (Herbapol Poznań) – żel 1% Wyciąg z cebuli, heparynaHeparyna działa przeciwzapalnie, polepsza ukrwienie skóry, działa przeciwzakrzepowo. Wyciąg z cebuli przyśpiesza regenerację, działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, poprawia ukrwienie skóry. Przebarwienia, małe blizny.

Tointex – (GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A.) – krem 2% Wyciąg z nagietka i rumianku, heparyna. Małe blizny i przebarwienia.

Linoeparol (Agropharm) – krem 2% Olej z wiesiołka, tokoferol = witamina E.
Małe blizny i przebarwieniaDziała przeciwtrądzikowo dzięki witaminie E, witaminie FF zawartej w oleju wiesiołkowym

Dernilan (Herbapol Wrocław) – maść 3% Kwas salicylowy 1%, kamfora 1%, witamina PP 2,5%Poprawia krążenie, działa złuszczająco, wybielająco, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie. Blizny i przebarwienia.

Alliogel (Herbapol Poznań) – żel 1% Wyciąg z czosnku, heparyna, rutyna.
Blizny i przebarwienia, teleangiektazje, wysięki w bliznach, trądzik różowaty, trądziki nietypowe (zawodowe, kosmetyczne, sterydowe, polekowe).

Wyczytalam zw fajna jest masc Alantavit oraz Alantan.Stosowala ktoras z Was ktoras ?

*ZAPUSZCZAM WŁOSY I JE PIELĘGNUJE

*DBAM O CERE

*WALCZE Z CELULITEM I ROZSTĘPAMI

*UŚMIECHAM SIĘ
sweetpoison1991 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-14, 21:49   #1100
TimeToVW
Przyczajenie

Witam ponownie. Tym razem podziele sie wrażeniami z użytkownikami bo pare z tych domowych sposobów już przetestowałem i moge co nie co powiedzieć. Osobiście moja kuracja wygląda tak, że rano myje twarz bez użycia wody Cetaphilem, a następnie tonik z mleka i latam tak cały dzień. Na wieczór również Cetaphil (poza 2-3 dniami w tyg kiedy stosuje mydełko siarkowe) nacieranie cebulą na oczyszczoną twarz i krem nawilżający (póki co Cetaphil, ale poszukuje Humektanu ciągle ale nigdzie nie ma ) i jeśli jest jakaś krostka większa to punktowo sudocrem na noc.
Szczerze jestem zadowolony z efektów. Coraz mniej przebarwień, a pozatym o reszte się nie martwie gdyż krostek mam może z 2-3 na czole takich niewidocznych prawie wiec odpukać ale jest ok .
Może możecie polecić jakiś peeling enzymatyczny, bo wypadałoby raz na tydzień zdrapać stara skóre .
P.s. stosowałem też tonik z cytryny i efekt calkiem całkiem choć może podrażnić dlatego ja do soku sporo wody wlewałem i efekty jakoś wolno bardzo przychodziły. Prawde mówiać za głównego sprawce odnośnie poprawy cery uważam cebule. Pozdrawiam seredecznie .
TimeToVW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-14, 22:12   #1101
mOna01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TimeToVW Pokaż wiadomość
Witam ponownie. Tym razem podziele sie wrażeniami z użytkownikami bo pare z tych domowych sposobów już przetestowałem i moge co nie co powiedzieć. Osobiście moja kuracja wygląda tak, że rano myje twarz bez użycia wody Cetaphilem, a następnie tonik z mleka i latam tak cały dzień. Na wieczór również Cetaphil (poza 2-3 dniami w tyg kiedy stosuje mydełko siarkowe) nacieranie cebulą na oczyszczoną twarz i krem nawilżający (póki co Cetaphil, ale poszukuje Humektanu ciągle ale nigdzie nie ma ) i jeśli jest jakaś krostka większa to punktowo sudocrem na noc.
Szczerze jestem zadowolony z efektów. Coraz mniej przebarwień, a pozatym o reszte się nie martwie gdyż krostek mam może z 2-3 na czole takich niewidocznych prawie wiec odpukać ale jest ok .
Może możecie polecić jakiś peeling enzymatyczny, bo wypadałoby raz na tydzień zdrapać stara skóre .
P.s. stosowałem też tonik z cytryny i efekt calkiem całkiem choć może podrażnić dlatego ja do soku sporo wody wlewałem i efekty jakoś wolno bardzo przychodziły. Prawde mówiać za głównego sprawce odnośnie poprawy cery uważam cebule. Pozdrawiam seredecznie .
A cebule to taką surową używałeś? Po jakim czasie pojawiły się efekty?

Stary 2008-06-14, 23:43   #1102
natalia 1988 warszawa
Przyczajenie

przeczytalam parę stron z tego wątku i generalnie zrozumialam ze nie wolno przesuszac skory, uzywac nie wiadomo jakich zeli, tonikow. Może rzeczywiście coś w tym jest bo za kazdym razem jak np. zmienie zel do mycia twarzy to na poczatku przez parę dni jest duzo lepiej a potem nadchodzi wielki wysyp... Przerzucę się pewnie na jakis dobry nawilzajacy krem. Zastanawiam sie tylko czym mam oczyszczac skórę chociazby z makijażu. Znacie jakieś dobre żele które nie wysuszą mi skóry?
Pozdrowienia dla wszystkich na placu boju
natalia 1988 warszawa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 08:24   #1103
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natalia 1988 warszawa Pokaż wiadomość
przeczytalam parę stron z tego wątku i generalnie zrozumialam ze nie wolno przesuszac skory, uzywac nie wiadomo jakich zeli, tonikow. Może rzeczywiście coś w tym jest bo za kazdym razem jak np. zmienie zel do mycia twarzy to na poczatku przez parę dni jest duzo lepiej a potem nadchodzi wielki wysyp... Przerzucę się pewnie na jakis dobry nawilzajacy krem. Zastanawiam sie tylko czym mam oczyszczac skórę chociazby z makijażu. Znacie jakieś dobre żele które nie wysuszą mi skóry?

wiesz, zmyc mozesz zelem ale potem posmaruj kremikiem i bedzie ok

COCO JAMBO I DO PRZODU
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 10:20   #1104
ogwiazdka
Wtajemniczenie

GG do ogwiazdka

Cytat:
Napisane przez natalia 1988 warszawa Pokaż wiadomość
Ja zmywam mleczkiem do demakijażu firmy Iwostin i muszę przyznać że jest bardzo dobry. To jedyny kosmetyk który pozostał mi jeszcze z czasów kuracji zaleconej przez dermatologa.

Blog zawieszony

ogwiazdka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-15, 11:02   #1105
AryaxD
Wtajemniczenie

Ja z domowych sposobów zaufałam mleku i hm, mam mieszane uczucia.Stosuje ponad tydzień no i sama nie wiem.
Co robi w zasadzie takie mleko ? Bo ja oprócz tego stosuje kremy nawilżajace i nie wiem, czy to jest właśnie zasługa mleka, czy kremow...Cerę mam ok. ale na czole mam takie male czerwone krostki i sama nie wiem co z nimi zrobić.
Oprócz tego wczoraj nie uzylam meka i mi pryszczyk wyskoczył.

Już sie w tym wszystkim pogmatwałam, bo ja to tak " kremy, mleko, pasta cynkowa, maseczka z glinki mineralnej , peeling morelowy i maseczka drożdzowa.
Wszystko ok, gdyby nie to, ze to chyba nie co za duża ilość, nie wiem co pomaga, no i po takim peelingu mialam wysyp, ale stosowałam go tylko 3 dni..
Stary 2008-06-16, 16:11   #1106
kosmiteczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AryaxD Pokaż wiadomość
po takim peelingu mialam wysyp, ale stosowałam go tylko 3 dni..

ale chyba nie codziennie?

COCO JAMBO I DO PRZODU
kosmiteczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-17, 10:15   #1107
TimeToVW
Przyczajenie

Mona ja surową się nacieram. Czasem ją zdejmuje i drażnie nożem żeby sok wydzielić. Hmm, a efekty no ja czekałem z miesiąc. Pozdrawiam i zycze sukcesów w walce
TimeToVW jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-17, 12:14   #1108
AryaxD
Wtajemniczenie

Nie, nie, raz , chciałam użyć 4 dnia jeszcze 1, akle go odstawiłam, bo byló tylko gorzej...

Kończy mi sięmaseczka z Sorayi drożdżowa, dziś sprawdzę domową

Aha - do jakoś tyg. stosuje tonik ogorkowy z Ziaji - fajnie odświea, a co do tradziku to pryszcze nie wyskakują takie wielkie

Edytowane przez AryaxD
Czas edycji: 2008-06-17 o 12:49
Stary 2008-06-19, 12:35   #1109
Enuuu
Przyczajenie

Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałbym przedstawić wam swoją sytuacje trądzik męczy mnie już od 15 roku życia raz jest intensywniejszy raz słabszy ... ale jaki by nie był strasznie mnie krępuje nawet tz.. golić mnie sie nie chce co widać na focie :p bo bardziej je widać ... mój trądzik jest intensywniejszy na brodzie co widać na focie ... byłem już z tym u dermatologa i nic nie poskutkowały jego preparaty sam już nie wiem co mam robić ... proszę o jakieś dorady
Enuuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-06-19, 14:06   #1110
koczkodanek
Raczkowanie

Obecnie stosuje kuracje:
2x w tyg. maseczka z glinki (kupuje glinke w zielarskim)
codziennie wieczorem smarowanko mlekiem
kremik nawilżający na noc AA(2 razy w tygodniu na noc punktowo na blizny cotractubex)
punktowo jezeli cos wyskoczy sudocrem
rano tonik OXY+kremik nawilżający na dzień
+ czasami jak nie wychodze cotractubex na blizny

Kuracje stosuje miesiąc i widze dużą poprawe, mniej zaskórnikow, jasniejsze blizny, dobre nawilżenie skóry. No i jeszcze nie dotykam twarzy rączkami, staram sie tego pilnowac

Biegam
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości