![]() |
#1081 | |
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#1082 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY
kupiłam dziś maść ichtiolową, za 1,69 zł
zobaczymy...
![]() |
#1083 |
Raczkowanie
|
Ehm..kurcze juz nie pamietam która to wizażanka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oh Wizaż Wizaż..na jakie koszty Ty mnie namawiasz ![]() ![]()
![]() |
#1084 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1085 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1086 |
Raczkowanie
|
Jak długo można zażywać bratka, piję już od trzech miesięcy. Czy powinienem zrobić jakąś przerwę ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1087 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Tzn Lassara jest robiona na bazie maści cynkowej,ale coś tam ma jeszcze innego w sobie. Tak też mi farmaceutka powiedziała ![]() ![]()
Edytowane przez Perelkowaa Czas edycji: 2008-06-04 o 22:10 Powód: dopisek |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
Ja poszłam kiedyś do apteki po lekturze wizażu ofkors
![]() ![]()
![]() |
#1089 |
Raczkowanie
|
Yyy..jakaś nowa chyba
![]() ![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=170191 popatrz tutaj jest na temat róznicy pomiedzy nimi ![]()
Edytowane przez Perelkowaa Czas edycji: 2008-06-04 o 22:17 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1090 |
Raczkowanie
|
Witam,
Czy słyszał ktoś o terapii tranem, oczywiście stosowanym wewnętrznie ? Słyszałem, że ma on bardzo pozytywny wpływ na leczenie trądziku ? Nie chciałbym jednak próbować w ciemno, także może ktoś jest w stanie mi coś o tym powiedzieć ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1091 |
Wtajemniczenie
|
Mona co to za witamina PP ?
I co jest lepsze sudocrem czy pasta lassari ? Ja stosuje masc ichtiolowa od 4 dni, i nic a nic nie pomaga. Zamierzam sprobować . peeling przeciw trądzikowy morelowy z St.Ives, paste lassari i krem nawilżający( jakaz ja glupia byam, w ogóle rpzez całą kuracje czyli kilka lat nie nawilżałam cery, tylko czasem jakas maseczką !!).Jeszcze zamierzam spróbowac z tonikiem ogórkowym, cytrynowym i mlekiem.I maseczką z aspiryny, i z drożdży. Slyszałam, ze kremy dla dzieci Hipp nawilżajace są dobre .To prawda ? Edit: Jestem okrutna dla swojej cery ale ja poprostu mam dość tych syfów. Dlatego wzięlam i posmrowałam się mlekiem.Wągry jakby się zmniejszyly, pryszcz który byl już na wykończeniu ( ale u mnie to jest najokrutniejsza faza ) znikl, a raczej zamienil się w czerwoną plame, cera wygładziła, pryszcz do wyciśnięcia, dal sie trochę wycisnąć.Po tym spróbowalam toniku z cytryny - nic nie zrobił, nawet przez neigo 2 pryszcze mi sie powiekszyly - a tak mnie teraz nos piecze, buuu. Co mogę wypróbowac na wągry, cholercia ? Sa okropne ;( Na pryszcze jest tyle sposobów, a na wągry... ;(
"Zanim umrę, chcę walczyć o życie. Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę. " - Paulo Coelho. Mów mi Arya Edytowane przez AryaxD Czas edycji: 2008-06-07 o 14:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1092 |
Przyczajenie
|
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)
Mam do sprzedania niemiecki odpowiednik roaccutane - isotretinoin ratiopharm, cena to 170zl za 50szt 20mg(1op.), jak ktos jest zainteresowany to prosze pisac na gg 7715828. Ja zazywalam i jestem zadowolona,zostaly mi jeszcze dwa opakowania, chetnych zapraszam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1093 |
Wtajemniczenie
|
Ja musze kupić pastę Lasari.
Mialam ją, ale mi się skończyła - jest lepsza od pasty cynkowej.Pasta cynkowa mi tylko wysuszała syfy.Takie były łatwiejsze do wyleczenia, ale po Lassari - po dwóch punktowych użyciach pryszcza wulkana nie bylo.
![]() |
#1094 |
Wtajemniczenie
|
Zakupilam dziś tonik ogórkowy i krem Bambino ( ochronny)...
oprócz tego stosuje paste cynkowa i mleko Ale ja sie w tym pogubilam... Teraz chce sobie zrobic kuracje sprawdzajaca tzn. chce zobaczyc jak samo dziala mleko pozniej jak sam tonik dziala a pozniej jak samo nawilżanie pomaga przepraszam, ze pisze post pod postem,ale chce by ktos zauwazyl ten post i teraz : jakie efekty dawało wam mleko oraz tonik ogórkowy ?i po ilu tygodniach ? wiecie...tak wła.snie popadłam w mareznia...nie wiem czy się spełnią..moze... 1 września ( albo 3 nie wiem ktorego bedzie sie zaczynal rok szkolny teraz ) .2008 rok.Już prawie gotowa do wyjścia wchodze do łazienki.Otwieram w niej szafkę.W niej, z kosmetyków do twarzy miejsce zajmuje tylko krem nawilżający i tonik odświeżający.Nareszcie, po tylu latach martwie sie, jaki błyszczyk wybrać, a nie jak zamaskować pryszcze.Wybieram.Ubieram buty i idę do szkoły.Wchodze do szatni.Moje przyjaciółki odrazu pozytywnie komentują moją nową fryzurę.Nagle...jedna sie przygląda uważniej mojej twarzy...I zauważa ze nie mam syfów.Mówi to na głos.Wszystkie mi się przyglądają uważniej i zauważają to samo.Chłopacy patrzą na mnie jak na jakąś inną dziewczynę, z pozytywnym wrażeniem. Ehh marzenia...
"Zanim umrę, chcę walczyć o życie. Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę. " - Paulo Coelho. Mów mi Arya Edytowane przez AryaxD Czas edycji: 2008-06-09 o 14:59 Powód: marzenia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1095 |
Przyczajenie
|
Do METAFORA i wszystkich z dobrym sercem!!!
Mam wielką prośbę do Ciebie. Mianowicie czytałam komentarze na forum i widzę, że znasz dużo, fajnych i tanich sposobów na pryszce. Proszę pomóż mi!!! Mam dopiero 14 lat, a moje czoło (oraz górna część nosa, pomiędzy brwiami) jest w fatalnym stanie. Nie mam na nim pryszczy, tylko taką gęstą"kaszę". Wygląda to przeokropnie. Pryszcze od czasu do czasu wyskakują mi na nosie i brodzie, ale to nie jest dla mnie problem. Plecy też da się znieść-opalę na słońcu. Ciebie proszę tylko o pomoc z czołem!!! P.S. Chciałabym się jeszcze zapytać, jak działa maseczka cynamonowa? Ile razy dziennie się ją stosuje? Po ilu użyciach widać efekty? Dzisiaj to spróbowałam-fakt, piecze strrrraszanie. No, ale jak się chce być ładną to trzeba cierpieć ![]() ![]() ![]() Odpowiedz tutaj, a najlepiej na e-maila daga99999@interia.pl Z góry dziękuję, jesteś moją ostatnią deską ratunku! |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1096 |
Przyczajenie
|
![]()
Płatki owsiane-odrobina białka-odrobina mleka-połącz wszystko-wyjdzie papka-nałóż na twarz,szyję oraz dekold i zmyj po 15-20 man. ciepłą wodą.-dobra maseczka na trądzik i wągry!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1097 |
Zakorzenienie
|
Zastanawia mnie czemu tak często używa się płatków owsianych w maseczkach na trądzik?
![]()
![]() |
#1098 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1099 |
Raczkowanie
|
Hey dzieczyny szukałam czegos na te blizny po tradziku i przebarwienia i znalazlam takie masci :
Alansil (Terpol) aerozol 200 ml Dexpantenol o działaniu przeciwzapalnym i przyśpieszającym regenerację naskórka. Przebarwienia, małe blizny Alantan (Unia) – maść 2%Alantan Plus – kremAlantan Plus – maśćCepan – krem 1% DekspantenolDekspantenolW yciąg z cebuli, wyciąg z rumianku, heparyna – działanie przeciwzapalne, poprawiające ukrwienie miejscowe skóry. Przebarwienia, małe blizny. Alantavit (Coel) – maść 1% Witamina A, witamina DWitamina A i D działają również rozjaśniająco na cerę. Przebarwienia, małe blizny. Alcepalan (Herbapol Poznań) – żel 1% Wyciąg z cebuli, heparynaHeparyna działa przeciwzapalnie, polepsza ukrwienie skóry, działa przeciwzakrzepowo. Wyciąg z cebuli przyśpiesza regenerację, działa przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie, poprawia ukrwienie skóry. Przebarwienia, małe blizny. Tointex – (GlaxoSmithKline Pharmaceuticals S.A.) – krem 2% Wyciąg z nagietka i rumianku, heparyna. Małe blizny i przebarwienia. Linoeparol (Agropharm) – krem 2% Olej z wiesiołka, tokoferol = witamina E. Małe blizny i przebarwieniaDziała przeciwtrądzikowo dzięki witaminie E, witaminie FF zawartej w oleju wiesiołkowym Dernilan (Herbapol Wrocław) – maść 3% Kwas salicylowy 1%, kamfora 1%, witamina PP 2,5%Poprawia krążenie, działa złuszczająco, wybielająco, przeciwzapalnie, przeciwbakteryjnie. Blizny i przebarwienia. Alliogel (Herbapol Poznań) – żel 1% Wyciąg z czosnku, heparyna, rutyna. Blizny i przebarwienia, teleangiektazje, wysięki w bliznach, trądzik różowaty, trądziki nietypowe (zawodowe, kosmetyczne, sterydowe, polekowe). Wyczytalam zw fajna jest masc Alantavit oraz Alantan.Stosowala ktoras z Was ktoras ?
![]() |
#1100 |
Przyczajenie
|
Witam ponownie. Tym razem podziele sie wrażeniami z użytkownikami bo pare z tych domowych sposobów już przetestowałem i moge co nie co powiedzieć. Osobiście moja kuracja wygląda tak, że rano myje twarz bez użycia wody Cetaphilem, a następnie tonik z mleka i latam tak cały dzień. Na wieczór również Cetaphil (poza 2-3 dniami w tyg kiedy stosuje mydełko siarkowe) nacieranie cebulą na oczyszczoną twarz i krem nawilżający (póki co Cetaphil, ale poszukuje Humektanu ciągle ale nigdzie nie ma
![]() Szczerze jestem zadowolony z efektów. Coraz mniej przebarwień, a pozatym o reszte się nie martwie gdyż krostek mam może z 2-3 na czole takich niewidocznych prawie wiec odpukać ale jest ok ![]() Może możecie polecić jakiś peeling enzymatyczny, bo wypadałoby raz na tydzień zdrapać stara skóre ![]() P.s. stosowałem też tonik z cytryny i efekt calkiem całkiem choć może podrażnić dlatego ja do soku sporo wody wlewałem i efekty jakoś wolno bardzo przychodziły. Prawde mówiać za głównego sprawce odnośnie poprawy cery uważam cebule. Pozdrawiam seredecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1102 |
Przyczajenie
|
przeczytalam parę stron z tego wątku i generalnie zrozumialam ze nie wolno przesuszac skory, uzywac nie wiadomo jakich zeli, tonikow. Może rzeczywiście coś w tym jest bo za kazdym razem jak np. zmienie zel do mycia twarzy to na poczatku przez parę dni jest duzo lepiej a potem nadchodzi wielki wysyp... Przerzucę się pewnie na jakis dobry nawilzajacy krem. Zastanawiam sie tylko czym mam oczyszczac skórę chociazby z makijażu. Znacie jakieś dobre żele które nie wysuszą mi skóry?
Pozdrowienia dla wszystkich na placu boju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wiesz, zmyc mozesz zelem ale potem posmaruj kremikiem i bedzie ok ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1104 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1105 |
Wtajemniczenie
|
Ja z domowych sposobów zaufałam mleku i hm, mam mieszane uczucia.Stosuje ponad tydzień no i sama nie wiem.
Co robi w zasadzie takie mleko ? Bo ja oprócz tego stosuje kremy nawilżajace i nie wiem, czy to jest właśnie zasługa mleka, czy kremow...Cerę mam ok. ale na czole mam takie male czerwone krostki i sama nie wiem co z nimi zrobić. Oprócz tego wczoraj nie uzylam meka i mi pryszczyk wyskoczył. Już sie w tym wszystkim pogmatwałam, bo ja to tak " kremy, mleko, pasta cynkowa, maseczka z glinki mineralnej , peeling morelowy i maseczka drożdzowa. Wszystko ok, gdyby nie to, ze to chyba nie co za duża ilość, nie wiem co pomaga, no i po takim peelingu mialam wysyp, ale stosowałam go tylko 3 dni..
![]() |
#1106 |
Zadomowienie
|
ale chyba nie codziennie?
![]() |
![]() |
#1107 |
Przyczajenie
|
Mona ja surową się nacieram. Czasem ją zdejmuje i drażnie nożem żeby sok wydzielić. Hmm, a efekty no ja czekałem z miesiąc. Pozdrawiam i zycze sukcesów w walce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1108 |
Wtajemniczenie
|
Nie, nie, raz , chciałam użyć 4 dnia jeszcze 1, akle go odstawiłam, bo byló tylko gorzej...
Kończy mi sięmaseczka z Sorayi drożdżowa, dziś sprawdzę domową ![]() Aha - do jakoś tyg. stosuje tonik ogorkowy z Ziaji - fajnie odświea, a co do tradziku to pryszcze nie wyskakują takie wielkie ![]()
"Zanim umrę, chcę walczyć o życie. Dopóki mogę iść o własnych siłach, pójdę tam, gdzie zechcę. " - Paulo Coelho. Mów mi Arya Edytowane przez AryaxD Czas edycji: 2008-06-17 o 12:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1109 |
Przyczajenie
|
Witam jestem nowym użytkownikiem tego forum i chciałbym przedstawić wam swoją sytuacje trądzik męczy mnie już od 15 roku życia raz jest intensywniejszy raz słabszy ... ale jaki by nie był strasznie mnie krępuje nawet tz.. golić mnie sie nie chce co widać na focie :p bo bardziej je widać ... mój trądzik jest intensywniejszy na brodzie co widać na focie ... byłem już z tym u dermatologa i nic nie poskutkowały jego preparaty sam już nie wiem co mam robić ... proszę o jakieś dorady
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1110 |
Raczkowanie
|
Obecnie stosuje kuracje:
2x w tyg. maseczka z glinki (kupuje glinke w zielarskim) codziennie wieczorem smarowanko mlekiem kremik nawilżający na noc AA(2 razy w tygodniu na noc punktowo na blizny cotractubex) punktowo jezeli cos wyskoczy sudocrem rano tonik OXY+kremik nawilżający na dzień + czasami jak nie wychodze cotractubex na blizny Kuracje stosuje miesiąc i widze dużą poprawe, mniej zaskórnikow, jasniejsze blizny, dobre nawilżenie skóry. No i jeszcze nie dotykam twarzy rączkami, staram sie tego pilnowac ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.