Wszystko o Avonie - Część II - Strona 379 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-05-10, 21:15   #11341
agnes188
Zakorzenienie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez asicka1 Pokaż wiadomość
o tej masce pislalam na str 286-289 nie bede wklejac bo jest tego duzo , szkoda zasmieca tyms amym odnowa forum wiec wejdz na stronki i tam poczytaj jest kilka wypowiedzi na ten temat
dziekuje za stronki i biore sie za czytanie
agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:17   #11342
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Czemu uważasz, że zadłuży ci konto?

Dla mnie jest trochę dziwne zarabianie na rodzinie. Jeśli mama TŻ lubi wody TTA to może sprzedaj po cenie demo, w końcu to twoja przyszła rodzina. Ty też na tym skorzystasz, bo doliczy ci się ta kwota do bazy upustu.
Wiesz z teściami lepiej żyć w zgodzie, a i TŻ-towi będzie milej, że traktujesz jego mamę na preferencyjnych warunkach, a nie jak inne klientki.
proponowałam jej wodę tomorrow, bo ją lubi i po cenie demo ale nie chciała. traktuję ją lepiej niż inne klientki, bo dorzucę coś gratis, pokazuję logo. daje jej kosmetyki na kredyt, bo często się spóźnia z zapłatą a ja muszę ze swoich założyć i nikt nie pyta czy mam. dlatego myślę że sama też nie wywiąże się z płatności na czas, zwłaszcza gdy zamówi więcej sama będąc konsultantką
asiak55 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:20   #11343
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez amber2046 Pokaż wiadomość
Czemu uważasz, że zadłuży ci konto?

Dla mnie jest trochę dziwne zarabianie na rodzinie. Jeśli mama TŻ lubi wody TTA to może sprzedaj po cenie demo, w końcu to twoja przyszła rodzina. Ty też na tym skorzystasz, bo doliczy ci się ta kwota do bazy upustu.
Wiesz z teściami lepiej żyć w zgodzie, a i TŻ-towi będzie milej, że traktujesz jego mamę na preferencyjnych warunkach, a nie jak inne klientki.
Z tego co ja zrozumiałam to konto jest na TŻ-ta więc jak może zadłużyc asiak55 ???Czegoś chyba nie zakumałam
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:22   #11344
amber2046
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiak55 Pokaż wiadomość
proponowałam jej wodę tomorrow, bo ją lubi i po cenie demo ale nie chciała. traktuję ją lepiej niż inne klientki, bo dorzucę coś gratis, pokazuję logo. daje jej kosmetyki na kredyt, bo często się spóźnia z zapłatą a ja muszę ze swoich założyć i nikt nie pyta czy mam. dlatego myślę że sama też nie wywiąże się z płatności na czas, zwłaszcza gdy zamówi więcej sama będąc konsultantką
To takie buty...

Powiedz jej jakoś delikatnie, że kończysz działalność i najwygodniej jej będzie zacząć na własne konto, bo jest rewelacyjny program startowy dla nowych konsultantek, może to ją przekona.

No konto jest na TŻ ale zajmuje sie tym tylko Asiak55 i ja zrozumialam, że nie chce sobie psuć opinii u OKS.

Crucify Your Mind
amber2046 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:23   #11345
Fenris
Czekam na Ragnarok

Asiak55 - skoro tak sprawa wygląda to zaproponuj jej założenie własnego konta, może jej pomóż? Bo też bym się bała w takiej sytuacji, choć konto jest na Twoje "TŻ", więc to on będzie miał kłopoty.

Mam ważne pytanie. Które z mleczek DO opalania Bronze ma brokat? Czy może to do skóry wrażliwej SPF25 lub beta-karoten??? Klientka pyta.
Fenris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 21:24   #11346
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

ja traktuję te konto jak swoje, bo tyle lat już na nie zamawiam. oks wie, że to ja prowadzę i głupio byłoby mi przed nim że mam dług.
Stary 2007-05-10, 21:27   #11347
Scarlet23
Zadomowienie

Cytat:
ja traktuję te konto jak swoje, bo tyle lat już na nie zamawiam. oks wie, że to ja prowadzę i głupio byłoby mi przed nim że mam dług.
Aha no to wszystko teraz rozumiem
Scarlet23 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-10, 21:28   #11348
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

Cytat:
Napisane przez Fenris Pokaż wiadomość
Asiak55 - skoro tak sprawa wygląda to zaproponuj jej założenie własnego konta, może jej pomóż? Bo też bym się bała w takiej sytuacji, choć konto jest na Twoje "TŻ", więc to on będzie miał kłopoty.

Mam ważne pytanie. Które z mleczek DO opalania Bronze ma brokat? Czy może to do skóry wrażliwej SPF25 lub beta-karoten??? Klientka pyta.
jak chce to nich zakłada i poznaje tajniki ale ja w tym nie pomogę. zresztą ona nie wykazała inicjatywy tylko TŻ, bo on i jego bracia są przekonani że ja na tym kokosy zbijam i bogacę się i naciągam. a to nie prawda. to raczej hobby i przy okazji dużo sobie biorę i do każdej faktury dokłądam bo mój zarobek jest tak mały że nie pokrywa moich kosmetyków
Stary 2007-05-10, 22:01   #11349
martusiawilczek
Zakorzenienie

GG do martusiawilczek

Cytat:

Do opalania to szczerze powiem, że nie widziałam, aby żaden miał brokat. Wiem, że złocisty olejek w sprayu po opalaniu ma oraz złocisty balsam podkreślający opaleniznę również intensywnie kojący żel po opalaniu ale on ma takie jakby srebrne drobinki a nie złote
martusiawilczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 22:11   #11350
taka jedna
Zakorzenienie

Rozpakowywałam dwa duże kartony: zanim to posegregowałam i powpisywałam daty na katalogach, sprawdziłam z fakturą czy wszystko jest itp to ze dwie godziny mi się zeszło, a wy naprodukowałyście dwie strony nie chce mi się już ich czytać
Pare wrażeń:
Ella Balerina-ręcznik-bardzo duży porządny ręcznik, ma kostkę i pionki w osobnym woreczku
torba plażowa-ładna, taki worek różowy zwykły
kapelusz-bardzo ładny i dosyć duży-prawie na moją głowę heh
okulary-ładne, ale małe,nie wiem czy będą dobre na 4-letnią klientkę ale to się okaże
Scrub Senses tropikalny-myślałam, że jest zielony a jest żółty pachnie troche inaczej niż w katalogu, tropikalnie-trochę jak napoje o smaku tropikalnym ale podoba mi się
Torba plażowa(ta co przy kosmetykach do opalania jest)-nawet ładna i dosyć duża-myślałam, że będzie mniejsza-nie dla mnie
Krem na lato z Avon care-bardzo lekki i wydajny pewnie będzie, podoba mi się, rodziców, ale może sobie czasem podkradnę
taka jedna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 23:01   #11351
Agrippinilla
Rozeznanie

Cytat:
jak chce to nich zakłada i poznaje tajniki ale ja w tym nie pomogę. zresztą ona nie wykazała inicjatywy tylko TŻ, bo on i jego bracia są przekonani że ja na tym kokosy zbijam i bogacę się i naciągam. a to nie prawda. to raczej hobby i przy okazji dużo sobie biorę i do każdej faktury dokłądam bo mój zarobek jest tak mały że nie pokrywa moich kosmetyków
A nie lepiej byłoby, gdybyś miała własne konto, nie na faceta? Same plusy - znana będziesz pod własnym nazwiskiem, możesz wziąć udział w programie TPS a rodzinka in spe niech sobie korzysta z obecnego konta i robi z nim co chce

A co do kredytów - nie dałabym kosmetyków osobie, która choć raz nie zapłaciła w terminie. Pieniędzmi trzeba obracać a nie wspierać dłużników. Chyba, że masz spore oszczędności i nie dopuszczasz do opóźnień.
Agrippinilla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-10, 23:18   #11352
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
Napisane przez martusiawilczek Pokaż wiadomość
Do opalania to szczerze powiem, że nie widziałam, aby żaden miał brokat. Wiem, że złocisty olejek w sprayu po opalaniu ma oraz złocisty balsam podkreślający opaleniznę również intensywnie kojący żel po opalaniu ale on ma takie jakby srebrne drobinki a nie złote
Dziękuję. Klientka była pewna, że był kosmetyk do opalania z brokatem. Może kiedyś był...
Stary 2007-05-10, 23:20   #11353
jaszmurka
Zakorzenienie

Dziewczyny jesteście nieocenione . Dziękuję Wam bardzo . Rozjaśniłyście mi sytuację i już wiem czego nie brać .

Pozdrawiam .

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 05:25   #11354
margo80
Zakorzenienie

mam pytanko - od czego to zależy, że niektóre z was dostają swoje paczki wcześniej? moje dostawy zawsze są w czwartki i nigdy nie dostałam w środę. tym razem jednak z powodu długiego weekendu, paczka ma być w poniedziałek. i tak się właśnie zastanawiam jaka jest szansa, że dostanę ją w sobotę... gdyby faktycznie tak się stało - zaoszczędziłoby mi to masę kłopotów, bo cały poniedziałek jestem poza domem i nikogo w nim nie będzie...

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 06:43   #11355
elffee
Zadomowienie

GG do elffee Send a message via Skype™ to elffee

liczylam ze paczka przyjdzie jednak wczoraj ale nie przyszla. czyli bedzie dzis. mama nadzieje ze chociaz do godziny 15 mam troche dla siebie i jak juzpisalam wczesniej to nie mam mnie popoludniu i chcialabym zobaczyc co mi przyszlo a co nie i ta szminke gratisowa zobaczyc i kupon konkursowy wyslac i w ogole no i okulary przeciwsloneczne tez

dolaczam sie do pytania: czemu niekotre z was dostaja paczki wczesneij? mi sie to nigdy nie zdarzylo, juz predzej sa pozniej niz wczesneij ;/
Stary 2007-05-11, 08:01   #11356
olenkah
Raczkowanie

szczerze mowiac to ja nie wiem czemu. dostalam pare razy paczke dzien wczesniej, ale wtedy nie bylo mnie w domu i mama przyjela. a potem zawsze zapominam zapytac pana dostawce.
olenkah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 08:54   #11357
marta_md
Rozeznanie

GG do marta_md

Cytat:
Napisane przez olenkah Pokaż wiadomość
szczerze mowiac to ja nie wiem czemu. dostalam pare razy paczke dzien wczesniej, ale wtedy nie bylo mnie w domu i mama przyjela. a potem zawsze zapominam zapytac pana dostawce.
hej
trudno powiedzieć, czemu paczki przychodza wcześniej
u mnie prawie zawsze są zgodnie z terminem - czasami przy świętach trafia się, że mam ją wcześniej
ostatnio paczka miala być 2 maja, a pan dostawca przyniosł 30 kwietnia o 7.50 rano - powiedział, że chciał zaryzykować dostawy wcześniej, bo wiedzial, że dużo osób wyjeżdża - to była jego dobra wola
marta_md jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 08:55   #11358
Fenris
Czekam na Ragnarok

A ja ostatni raz jak zamawiałam paczkę to dostałam ją po 22:00. Teraz już tylko odbiór na COK, nie mam daleko i czekam jedynie 2 dni od zamówienia, żeby odebrać, a nie tydzień czy więcej.
A dziewczyny dostają paczkę pewnie dlatego wcześniej, że kurier chce się wyrobić z rozwożeniem jak najszybciej i zapewne określone kilka dni rozwożenia stara się zredukować do jednego. Niektórym niezależy albo się nie udaje i wtedy macie paczkę w terminie
Stary 2007-05-11, 08:59   #11359
elffee
Zadomowienie

czyli stad wnioskuje ze pan kurier ma moja paczke np od wczoraj ale ze tak powiem nie chcialo mu sie tylka ruszyc i bede ja mial dzis. no to super. chyba zbede odbierac paczki w cokach. mam coprawda troche daleko ale przy okazji zaplace rachunek, poogladam kosmetyki na zywo, dokupie braki albo co.

a powiedzcie mi bo nie wiem jak jest teraz czy w cokach mozna robic zwroty? bo kiedys nie mozna bylo

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-11, 08:59   #11360
off-wietrzka
Rozeznanie

Cytat:
też mam dzień J i zawsze dłuży mi się oczekiwanie na paczkę. czy dzień J jest ostatnim? może jest K, ale nie słyszałam. nie brałam tych próbek no i dobrze skoro i tak nie przychodzą. mam już 2 pojemniki próbek i jakoś sprzedarz szminek nie wzrosła bo klientki marudzą że drogo.
jest 10 dni wysyłkowych (kończy się na J) - dostawy są co 2 tygodnie, wiec licząc 5 dni roboczych w tygodniu x 2 daje 10

Cytat:

ja nic nie wiem, żeby któryś z kosmetyków do opalania miał brokat, a już na pewno ani SPF25 ani z beta-karotenem, bo obydwa już miałam...
z brokatem to chyba tylko po opalaniu... ale coś mi sie teraz kojarzy, że chyba w zeszłym roku coś takiego brokatowego było do opalania - trzebaby poszperać w zeszłorocznych katalogach...

ja dostałam paczkę we wtorek i nie dostałam 2 próbek nowej szminki, no i preparatu do skórek. tak swoją drogą dostał go ktoś? warto go w ogóle zamawiać??? bo jak jaiś bubel to jeszcze z niego mogę zrezygnować...

aha - kapelusik na lato Ella Ballerina bardzo ładny, porządnie wykonany, dwustronny (z jednej strony ładny róż z ozdobami, z drugiej zielonkawy z jakimś wzorkiem...)
off-wietrzka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 09:05   #11361
agness86
Zakorzenienie

No ja dziś czekam na paczkę Też do godziny 15 jestem w domu więc myślę, że Pan dostawca się spręży

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 09:15   #11362
trutka23
Raczkowanie

Hej dziewczyny mam takie pytanie.Wczoraj robiłam zamówienie przez neta.Tak jak mówiłyście-wysłałam potwierdzenie zapłaty poprzedniej FV do mojego biura Avonu.W strefie konsultantki wykasowano mi konto na 0 zł lecz przy zamówieniach mam pobrane do realizacji i kartonów zero.Co mam teraz zrobić?czy oni to pobrali czy nie?nie mam wystawionej FV.Jak mam zrobić zeby mi to przesłali co teraz zamawiałam.Gdzie mam dzwonić?
Stary 2007-05-11, 09:23   #11363
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trutka23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam takie pytanie.Wczoraj robiłam zamówienie przez neta.Tak jak mówiłyście-wysłałam potwierdzenie zapłaty poprzedniej FV do mojego biura Avonu.W strefie konsultantki wykasowano mi konto na 0 zł lecz przy zamówieniach mam pobrane do realizacji i kartonów zero.Co mam teraz zrobić?czy oni to pobrali czy nie?nie mam wystawionej FV.Jak mam zrobić zeby mi to przesłali co teraz zamawiałam.Gdzie mam dzwonić?
Pobrali do realizacji. Musisz poczekać

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 09:29   #11364
elffee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agness86 Pokaż wiadomość
Pobrali do realizacji. Musisz poczekać
no wlasnie, dziewczyny, troche cierpliwosci przeciez oprocz ciebie jest tysiace innych konsultantek, wiec oni nie zdaza w ciagu 15 minut podbrac zamowienia i spakowac paczki. wyslalas wczoraj a jest dopiero 10 rano, oni chyba nie pracuja 24/h. napewno wszystko bedzie wporzadku
Stary 2007-05-11, 10:30   #11365
milagrosx
Raczkowanie

Cytat:

W Bronze jedyne co ma poświate brokatową to olejek po opalaniu

milagrosx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 11:33   #11366
Ulaczek
Rozeznanie

Zadzwoniłam na infolinię żeby dowiedzieć sie kiedy ewentualnie bedzie ten preparat do skórek dostepny, pani podała mi termin 14. maja - ciekawe czy to realny termin czy taki wirutalny
Ulaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-05-11, 13:27   #11367
elffee
Zadomowienie

dzwonilam do domu, nadal mojej paczuchy nie ma ;/ to kiedy ona bedzie? czy w ogole bedzie? ehhh
Stary 2007-05-11, 13:42   #11368
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

Cytat:
Napisane przez Agrippinilla Pokaż wiadomość
A nie lepiej byłoby, gdybyś miała własne konto, nie na faceta? Same plusy - znana będziesz pod własnym nazwiskiem, możesz wziąć udział w programie TPS a rodzinka in spe niech sobie korzysta z obecnego konta i robi z nim co chce

A co do kredytów - nie dałabym kosmetyków osobie, która choć raz nie zapłaciła w terminie. Pieniędzmi trzeba obracać a nie wspierać dłużników. Chyba, że masz spore oszczędności i nie dopuszczasz do opóźnień.
kiedyś miałąm już konto na siebie i nie wiem jak teraz to zrobić żeby znówi mieć na siebie. znów się zapisać? jakbym nie dawała kosmetyków na kredyt to wogóle by klientek nie miałą bo prawie każda się spóźnia. przeważnie ze swoich zakłądam, bo pilnuje terminów zapłaty
Stary 2007-05-11, 13:46   #11369
asiak55
Raczkowanie

GG do asiak55

Cytat:
Napisane przez marta_md Pokaż wiadomość
hej
trudno powiedzieć, czemu paczki przychodza wcześniej
u mnie prawie zawsze są zgodnie z terminem - czasami przy świętach trafia się, że mam ją wcześniej
ostatnio paczka miala być 2 maja, a pan dostawca przyniosł 30 kwietnia o 7.50 rano - powiedział, że chciał zaryzykować dostawy wcześniej, bo wiedzial, że dużo osób wyjeżdża - to była jego dobra wola
myślę że to zależy kiedy paczki dotrą do miejsca przechowywania w waszym regionie i od dostawcy. zależy od której części miasta zacznie rozwozić. ja zawsze dzwonię do niego bo nie mogę się doczekać.
Stary 2007-05-11, 13:49   #11370
Fenris
Czekam na Ragnarok

Cytat:
kiedyś miałąm już konto na siebie i nie wiem jak teraz to zrobić żeby znówi mieć na siebie. znów się zapisać? jakbym nie dawała kosmetyków na kredyt to wogóle by klientek nie miałą bo prawie każda się spóźnia. przeważnie ze swoich zakłądam, bo pilnuje terminów zapłaty
Może kazać płacić z góry?

Byłam w COKu i widziałam nową biżuterię z 07 itp. I powiem tak Naszyjnik Tevya śliczny, przywieszka ma kolor jak piasek pustyni (takie drobinki), bardzo ładne. Szkoda, że kolczyków nie widziałam. Tarina w ogóle paskudny jak dla mnie, bransoletka wielka, a kolczyki niedbale wykonane, brzydkie. Lusterko Planet Spa ładne i w sam raz do torebki.

[Wróciłam z perfumerii i mam na ręce jakiś kuszący pierniczkowy zapach (niechcący z karteczki na mnie pewnie przelazł), a tyle ich testowałam, że nie wiem jaki Ech...]
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości