|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 |
Raczkowanie
|
Dot.: pokój - co zmienić?
ok zaraz spróbuje coś stworzyc w paincie
![]()
#1112 |
Raczkowanie
|
ok stworzyłamrysunek w paincie, taki ogólny.
pokój ma 3m x 4,5m łużka to poprostu kanapy, półka nad łużkiem to taka półka z zamątowanym od dołu światłem, na której trzymam troszke książek i różne drobiazgi. myślę, że z tego wszystkiego zostaną łużka, półka nad łużkiem u jedno biurko z komputerem (drugie jest w sumie niepotrzebne) a reszte trzeba zamienić na nowe meble, tylko jak to wszystko zgrabnie urządzic?
#1113 |
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 06:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1114 |
Zakorzenienie
|
hmm widzę że pokój od pierwszego postu wydłużył się o metr
![]() Bejza z tego co widzę nie ma proporcji. Możesz podać wymiary łóżek i tego co zostanie, oraz szerokość drzwi i okna??? aha i dokładne położenie okna (odległości od ścian)
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
Ja tak na oko wymodziłam taki pomysł, ale niewiem czy ci sie podoba??
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [img=http://img213.imageshack.us/img213/2474/pokjdladziewczynykj6.th.p ng]
W życiu chodzi o to by być trochę niemożliwym Edytowane przez magdalenka14 Czas edycji: 2006-10-24 o 08:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Zakorzenienie
|
No to wrzucam mój pomysł ustawienia mebli. Ciężko wyraźnie podzielić pokój na dwie części bo jest mało ustawny ze wzlędu na położenie drzwi.
Ale proponuję cos takiego. Wklejone meble są firmy Bogfran - mam i polecam. Więcej propozycji znajdziesz na ich stronie internetowej - są różne rodzaje półek, szafek, szuflad - masa kombinacji, także z wysokością i głębokością www.bogfran.pl (te zamieszczone to system Unif). Ja zaproponowałam cos "zamkniętego" żeby pochowac te wasze rupiecie ![]() łóżka założyłam że mają 2metru długości (no bo nie wiem ile maja te wasze- z proporcji z rysunku wynikałoby że sporo mniej). MIędzy nimi można by wstawić regalik z półkami który troszkę was od siebie odgrodzi, a i pomieści liczne szpargałki. Można na nim ustawić wiklinowe kosze albo pudełka kartonowe żeby pochować rzeczy. Nad każdym z łóżek możecie powiesić takie półeczki jak już zaproponowały dziewczyny. Biurko w rogu można też zastąpić takim w kształcie litery L wtedy mogłybście obie równocześnie przy nim pracować.
![]() |
#1117 |
Zakorzenienie
|
Dot.: help nowe ściany nowe meble inne ustawinie
Ciekawie się zapowiada
![]() A ten kolor to na wszystkie ściany??
![]() |
#1118 |
Raczkowanie
|
tak na wszystkich chce mieć taki romantyczny nastrój
dzisiaj byłam w hurtowni po materiały i koszt za zakup materiałów wyszedł ok 150 zł. ![]() jak wszystko juz skończe to zrobie zdjecia i wkleje ![]() takze tez oczywiscie napisze ogolny kosztorys zeby mozna było sie zorientowac ine to wszystko bedzie kosztować jak narazie to kupiął do pokoju lape podłogowa z elementem do czytania ksiażek za 59 zł w biedronce polecam bardzo dobrze sie spr. ![]() ![]() ![]()
#1119 |
Raczkowanie
|
i do tego pokazuje mebelki jak chce sobie kupić z racji tego z enie bede juz porzebowac szafy co jest o wiele tańszym rozwiazaniem kupuje tylko w cześciach mebel
kolor tych mebli to bedzie olcha midowa czyli nie co ciemniejszy niz na zdjeciach MEBLE BlaCK RED WHITE
#1120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Rzeczywiście się powiększył podejrzanie ale to pewnie dlatego, że wcześniej podawałam wymiary tak na oko a teraz biegałam po pokoju z centymetrem ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1121 |
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 06:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#1122 |
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 06:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1123 |
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 06:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#1124 |
Raczkowanie
|
jeśli dobrze zrozumiałam z rysunków to biurko stoi na środku, u mnie to niestety odpada bo kabel od internetu sięga mi tylko do okolic okna więc biurko musi stać albo przy oknie albo przy którejś ze ścian koło okna, a szkoda bo ten pomysł mi się bardzo podoba
#1125 |
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 06:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#1126 |
Raczkowanie
|
…………………………………………………… ……
Edytowane przez bezja Czas edycji: 2011-04-27 o 05:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Raczkowanie
|
zobaczymy czy wyjdzie taki jak planuje bede mieszać w takije firmie farbe ciekawe jak wyjdzie narazie prace stoja w miejscu
musze tatusia pogonic chce meic prace skończone przed 1 listopada ![]() dziękuje wam kochane ![]()
#1128 |
Raczkowanie
|
![]()
HEJ
![]() MAM PEWIEN PROBLEM, NIE BęDę SIę BARDZO ROZPISYWAć WIęC MOżE OD RAZU PRZEJDE DO KONKRETóW... DO PARU LAT MAM SWóJ POKóJ O WYMIARACH 3x4 METRY OBITY BłAZERIą, DRZWI SDRENIANE W KOLORZE BłAZERII NA śRODKU GRANATOWO żółTY DYWAN I WYSTAJąCY SPOD NIEGO PARKIET, NA SUFICIE BIAłE KASETONY...MEBLE W KOLORZE CZARNO-(BIAłOSREBRNYM),łóżKO GRANATOWE mAM MAłE OKNO I WYJśCIE NA BALKON, MAłY KALORYFER,MEBLE I łóżKO ZAJMUJą BARDZO DUżą CZęśćPOKOJU....WYSTRóJ POKOJU OD WAKACJI MORSKI AKWARIUM Z MUSZELKAMI I INNE TEGO TYPU MORSKIE RZECZY ![]() ![]() źLE SIę CZUJE W TYM POKOJU NIE POTRAFIE W NIM ODPOCZąć , NIE PODOBA MI SIę, |
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zakorzenienie
|
Dot.: ZMIANA (metamorfoza)wyglądu POKOJU!!!!
proponuje poczytać to forum: http://www.wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=59
![]()
#1130 |
Rozeznanie
|
Dot.: ZMIANA (metamorfoza)wyglądu POKOJU!!!!
popieram moją poprzedniczkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1131 |
Raczkowanie
|
no to ścianka staneła mam teraz tylko pyt. macie moze jakis pomysł zeby zamiast drzwi zorgranizowac cos w rodzaju zasłony żaluzji w przyjsciu miedzy pokojem a garderoba mile był by tez widziane zdjatak
dziekuje kochane ![]()
#1132 |
Raczkowanie
|
Dot.: Dwie osoby, jeden mały pokój. Prosze o pomoc...
Nie martw sie! Nie jestem ekspertką, ale fascynuje sie architekturą i znam kilka sposobów na optyczne powiekszenie pokoju:
1. Światło-lampki, światełka itd. Możesz zrobić nawet z jabłka (chyba robiliście coś takiego?). Będzie wyglądać oryginalnie i powiększy pokój. 2. Odpada długi żyrandol-najlepszy będzie jak najkrótszy. 3. Jasne kolory o zbliżonych odcieniach- będzie wyglądać super. Moje uwagi: Postaw na oryginalność. Sama dodaj coś do pokoju. Nie zaśmiecaj go dennymi aniołkami z plasteliny czy czymś podobnym. Kolorowe, kartonowe pudełka będą świetne na drobiazgi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak urządzić te pokoje?
Masz rację Zuzaneczko, potrzebne byłyby fotki, no ale cóż, robić zdjęcia, opisać wszystko dokładnie, to troszkę roboty z tym, a czas nie zawsze jest
![]() Ale jak już zaczęłam temat, to postanowiłam Was troszkę wykorzystać ![]() Mianowicie, proszę Was (gdybyście posiadały takowe oczywiście), o wklejenie tu fotek sypialni w kolorach waniliowo-bordowym i waniliowo-biało-pastelowym. Myślałam trochę nad urządzeniem pokoi i wreszcie coś wymyśliłam, ale kompletnie nie wiem, jak to będzie wyglądało. Poprostu chodzi mi o to, aby pokój, który na rysunku miał nr.1, miał trzy jasno waniliowe ściany, a jedną bordową. No i białe meble(łóżko, 2 szafy, toaletka), a dodatki też bordowe. A drugi pokój(an rysunku nr.2): ściany jasno waniliowe, dywan taki pluszowy waniliowy, i kapy na fotele i łóżko takie same jak dywan, meble w kolorze klonu (takie jaśniutkie), i dużo oświetlenia, typu świeczki, jakieś lampki...Chodzi o to, żeby efekt był lekki, świeży, a zarazem przytulny i miły... |
![]() ![]() |
![]() |
#1134 |
Przyczajenie
|
Dot.: nowy wystrój pokoju
hej ja tez mam zamiar całkowicie zmienic swoj pokoj
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Przyczajenie
|
![]()
kazda propozycja jest dla mnie wazna...piszcie pliss
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Przyczajenie
|
Moj pokoj - co zmienic?
Pisze po raz pierwszy i juz mam prosbe
![]() ![]() ![]() Zdjecia sa na http://www.mojka.fotosik.pl Dziekuje z gory |
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moj pokoj - co zmienic?
Nawet na zdjęcie nie musze patrzeć ( bo ogółem troszke mam opory, moze przełóż te zdjęcia do zalączników
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1138 |
Raczkowanie
|
Nowy Pokój !!
Przed świetami "dostanę" nowy pokój (w koncu
![]() Lubię muzyke - uwielbiam ![]() Lubie tańczyć Pokój jest nie za duży ... Kolory lubie - pomarańczowy, różowy, biały, zielony ... chciałabym aby mój pokój aby artystyczny.. |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Pokój !!
Może coś więcej o oczekiwaniach? Jaka wielkość pokoju? Najlepiej, jakbyś wkleiła zdjęcia.
Kilka zdjęć, może coś zainspiruje. Wklejam też paletę barw, jeśli pokój ma być "świeży".
#1140 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Pokój !!
Jeszcze kilka.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.