on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne? - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-09-26, 15:05   #1111
OldWorldBlues
mad lad

Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?

skarbimira – masz, specjalnie dla Ciebie zebrałem wszystkie swoje wypowiedzi w jedno miejsce, żebyś na spokojnie mogła sobie przeanalizować, co pisałem:

Cytat:
Napisane przez OldWorldBlues Pokaż wiadomość
Ehe, ehe.
Poczekaj na jakiś wątek, w którym laska pisze, że mężczyzna wymaga od niej gotowania i sprzątania, bo jest kobietą – mizoandryczne wrzaski i wyzywanie od seksistów usłyszysz nawet u siebie, po drugiej stronie globu.

Kobieta, która wymaga ode mnie płacenia na randkach albo puszczania w drzwiach, albo czegokolwiek innego tylko dlatego, bo jestem mężczyzną, skreślona jest na starcie i dostaje kopa. Z mężczyznami, którzy przypisują kobietom role kury domowej też nie chcę mieć nic wspólnego. Osobiste preferencje co do partnera? Spoko. Ale od obu typu ludzi trzymam się najdalej, jak się tylko da.
Cytat:
Ale kim Ty niby jesteś, żeby oceniać co jest dziwne, a co nie? Co Cię obchodzi jak dobieram sobie swoich znajomych? Przecież to nie Twoja sprawa.
Cytat:
Ej, Ty serio nie widzisz różnicy, czy tylko udajesz?

Tak, to jest moja sprawa, bo chodzi o moich znajomych. Z osobami, które uważają, że ktoś coś musi ze względu na płeć, zadawać się nie chcę, bo uważam to za obrzydliwe. Czego Ty nie rozumiesz?

A to jak Ty sobie dobierasz partnerów, kompletnie mnie nie obchodzi. Weź sobie nie schlebiaj, dziewczyno.
Teraz wytłumasz mi, gdzie jest moje niezdecydowanie i zabranianie ludziom posiadania własnych poglądów odnośnie ról partnera.
Stary 2018-09-26, 15:06   #1112
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186
Konto usunięte

Cytat:
To Ty chyba nie umiesz czytać ze zrozumieniem, bo ja jasno od samego początku piszę, jakie mam zdanie na ten temat. Jeszcze te próby wciśnięcia mi jakiegoś niezdecydowania – no wtf. Skąd Ty sobie wszytkie te rzeczy dopowiadasz?
Ja ci udowodnilam skad. Podkreslilam, pogrubilam, zacytowalam.
Zamiast szukac w innych braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, poszukaj w sobie braku umiejetnosci dyskutowania i brania odpowiedzialnosci za swoje slowa.
Dla mnie eot.
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-26, 15:07   #1113
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez srebrnykot Pokaż wiadomość
Czyli hipotetycznie, jeżeli bardziej podobają mi się - powiedzmy wprost - mężczyźni rasy białej, a właściwie białej i czerwonej, niż czarnej, i zgodnie z tymi preferencjami tworzę związek, to jestem rasistką? Mimo, że nie przeszkadza mi w żadnej sposób czarny przyjaciel, kolega, współpracownik, szef, podwładny?

Definicja seksizmu na tym wątku jest zwyczajnie szkodliwa. Bo rozmywa problem, pakując do tego samego worka uprzejmość, otwieranie drzwi, nierówne zarobki i kulturę gwałtu, przez co całe pojęcie traci granice, a seksizm nie staje się równoznaczny z negatywnym zjawiskiem.

wiesz co, nie wiem, jaką masz definicję rasizmu, ale według mojej definicji - jeśli lubisz białych, bo dla Ciebie są rasą lepszą od pozostałych, a ludzi pozostałych ras uważasz za gorszych, to tak, to jest rasizm.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-26, 15:07   #1114
Konto usunięte

Cytat:
Chciałam odpisywać, ale widzę, że Skarbimira już wyjaśniła. Wszyscy tu widzą różnicę, ale nie to jest przedmiotem dyskusji.

Czyli hipotetycznie, jeżeli bardziej podobają mi się - powiedzmy wprost - mężczyźni rasy białej, a właściwie białej i czerwonej, niż czarnej, i zgodnie z tymi preferencjami tworzę związek, to jestem rasistką? Mimo, że nie przeszkadza mi w żadnej sposób czarny przyjaciel, kolega, współpracownik, szef, podwładny?

Definicja seksizmu na tym wątku jest zwyczajnie szkodliwa. Bo rozmywa problem, pakując do tego samego worka uprzejmość, otwieranie drzwi, nierówne zarobki i kulturę gwałtu, przez co całe pojęcie traci granice, a seksizm nie staje się równoznaczny z negatywnym zjawiskiem.
Tak, jestes tak samo rasistka, jak ja homofobka, bo nigdy nie bylam w zwiazku z kobieta.
Rzeczy trzeba nazywac po imieniu, nie slyszalas?
7719e1289fd8f2cabe4d2763ed6d1b81d4eb2186 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-26, 15:07   #1115
OldWorldBlues
mad lad

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8591548 4]Dla mnie eot.[/QUOTE]
Najlepsze co mogłaś zrobić, żeby nie pogrążyć się do końca.
Stary 2018-09-26, 15:08   #1116
Atavish
Zakorzenienie

Cytat:
Chciałam odpisywać, ale widzę, że Skarbimira już wyjaśniła. Wszyscy tu widzą różnicę, ale nie to jest przedmiotem dyskusji.

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8591543 8]

Ale z tym sie nikt nie kloci.
Problem w tym, ze to pierwsze odbierane jest tez jako seksizm. Patrz posty Limonki.[/QUOTE]

No niestety nie wszyscy widzą różnicę. I część komentarzy bardzo wyraźnie o tym świadczy.

Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka
Atavish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-26, 15:09   #1117
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
wiesz co, nie wiem, jaką masz definicję rasizmu, ale według mojej definicji - jeśli lubisz białych, bo dla Ciebie są rasą lepszą od pozostałych, a ludzi pozostałych ras uważasz za gorszych, to tak, to jest rasizm.
To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Pytałam, czy jeżeli uważam białych i czerwonych za przystojniejszych od pozostałych i z tego powodu tworzę z nimi związek, to jest rasizm.

Nie zadałam tak prostego pytania, jak to hipotetyczne, na które odpowiedziałaś.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
srebrnykot jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-09-26, 15:10   #1118
motyla
Zakorzenienie

oczywiście, nie byłoby dyskusji na damskim forum bez focha i tupnięcia nóżką
Stary 2018-09-26, 15:10   #1119
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

I podbijam po raz enty - odniesiecie się do przykładów Rudej lub Cavy?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
Stary 2018-09-26, 15:10   #1120
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Pytałam, czy jeżeli uważam białych i czerwonych za przystojniejszych od pozostałych i z tego powodu tworzę z nimi związek, to jest rasizm.

Nie zadałam tak prostego pytania, jak to hipotetyczne, na które odpowiedziałaś.

dla mnie to nie jest rasizm. to nie wypełnia znamion mojej (ani ogólnie przyjętej wydaje mi się) definicji rasizmu. lepiej?
Stary 2018-09-26, 15:11   #1121
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Ale oczywiście masz świadomość, jak bardzo Twój pogląd jest seksistowski?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-26, 15:12   #1122
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Ale oczywiście masz świadomość, jak bardzo Twój pogląd jest seksistowski?

oczywiście mam sporo seksistowskich poglądów. tylko ja w przeciwieństwie do niektórych nie wstydzę się do tego przyznać.
Stary 2018-09-26, 15:12   #1123
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
dla mnie to nie jest rasizm. to nie wypełnia znamion mojej (ani ogólnie przyjętej wydaje mi się) definicji rasizmu. lepiej?
Lepiej

To teraz, dlaczego, analogicznie, jeśli uważam facetów płacących na pierwszych randkach za tych, z którymi chcę wejść w związek, to jestem seksistką? Mimo, że nie przeszkadzają mi tacy faceci jako przyjaciele, kumple, współpracownicy, szefowie, podwładni?
Stary 2018-09-26, 15:13   #1124
Konto usunięte

Cytat:
Odnosisz sie do mojego eota?
Ten eot tyczy sie tylko jednego uzytkownika. Nie jestem typem osoby, ktora bedzie prowadzic 1000-stronicowe dyskusje, jesli beda one bezowocne. Nie mam na to ani czasu ani ochoty. Nie znaczy to, ze wychodze z tego watku.
Stary 2018-09-26, 15:13   #1125
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
no ale sama zapytałaś, czy to rasizm, w poście, gdzie nie pisałaś nic a nic o rasie. więc skąd Ci w ogóle przyszedł do głowy rasizm?
Bo ten fenotyp występuje głównie w rasie białej, Chryste Panie na niebiosach.

https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0
ruda_beksa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-09-26, 15:16   #1126
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8591548 9]Tak, jestes tak samo rasistka, jak ja homofobka, bo nigdy nie bylam w zwiazku z kobieta.
Rzeczy trzeba nazywac po imieniu, nie slyszalas? [/QUOTE]

I seksistką
Stary 2018-09-26, 15:50   #1127
PoPoo
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xuzoun Pokaż wiadomość
I później taka kobieta oczekuje by facet zrobił pierwszy krok, starał się, wymyślał niespodzianki, płacił za randki, dobrze zarabiał, potrafił zmienić koło w samochodzie, wybudował dom, zasadził drzewo i ...

a nie, syna nie będzie bo nasza przykładowa bohaterka nie ma czasu na takie tradycyjne konwenanse jak dzieci, woli robić karierę. Domem też się nie zajmie bo przecież obowiązkami muszą się dzielić po równo - tak jest w końcu postępowo. Co z tego że on zarabia więcej i z jego pensji opłacają większość wydatków. No i ogólnie to ten facet już jej nie pociąga bo się nie rozwija - kiedy ostatnio przeczytał jakąś książkę, na siłownię też nie chodzi... Tylko ciągledo tej pracy, wraca wieczorem, pomaga w domu i od razu pada spać...

A wracając do tematu:
- w stałym związku oczekuję by partnerka co jakiś czas też zapłaciła za nasze wspólne wyjście. Dla mnie to normalne i naturalne, wychodzimy np. do kina, ja kupuję bilety, ona w tym czasie idzie po przekąski. Nie rozliczamy się bo to nie jest istotne. Gdy idziemy do kawiarni częściej płacę ja, ona rzadziej - ale to wynika głównie z tego że zarabiam więcej. Nie chciałbym być z kobietą która nigdy nawet nie zaproponuje że zapłaci za siebie - albo tworzymy ten związek razem albo nie nazywamy tego związkiem tylko sponsoringiem.
- na randkach płacę ja, ale oczekuję że kobieta zaproponuje że zapłaci za siebie. To jest jakiś wyznacznik tego jak będzie w przyszłości - czy będzie oczekiwała że ja będę nas utrzymywał czy nie.
To, że męzczyzna zawsze płaci, nie oznacza że to z góry 'sponsoring"- u mnie facet zawsze płaci, a tworzymy normalny zdrowy związek i planujemy przyszłośc, i jestemsy równorzednymi partnerami w planowaniu przyszłości - mimo, że jak na ten moment ona zarabia dużo, a ja wcale (tymczasowo-jestem świeżo po stduiach).
To wszystko zalezy od ludzi - jeśli sie dobrze dobiorą, to moga mieć zasady takie jakie chcą, i co to obchodzi ludzi z zewnątrz?

No i jednoczesnie nie oczekuje ze tylko facet bedzie mnie utrzymywał - sama chce zarabiac duzo kasy i byc niezależna, lubie miec swoje pieniadze i uwazam ze to dla kobiety najwazniejsze, aby miec swoją kase. Ale przy tym lubie drogie prezenty i to, że on zawsze płaci.. no i ani mi ani jemu to nie przeszkadza, stara się mnei zadowalać, a ja jego XD

Ale myslę że na taki stan rzeczy składa się wiele czynników - o swojego faceta trzeba bardzo dbac, a nie traktowac go jak chodzący portfel, bo tego nikt nie lubi. Zapewne gdybym o niego nie dbała, i tylko mówiła"kup mi to i to" - to nie byłby do tego taki chętny.

Traktowanie kogoś jak portfel, nie dając nic w zamian jest bardzo nie na miejscu i nei dziwie się, że od takich kobiet faceci uciekają.

Każdy człowiek jest inny i nie ma co oceniac powierzchownie.

Edytowane przez PoPoo
Czas edycji: 2018-09-26 o 15:52
PoPoo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-26, 16:56   #1128
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
I podbijam po raz enty - odniesiecie się do przykładów Rudej lub Cavy?
Nie doczekamy się chyba

Stary 2018-09-26, 17:04   #1129
srebrnykot
stary jednooki dachowiec

Cytat:
Napisane przez ruda_beksa Pokaż wiadomość
Nie doczekamy się chyba
Przykład okazał się zbyt niezgodny z odgórną tezą, został zatem pominięty...

A ja naprawdę byłam ciekawa odpowiedzi.

Wciąż jestem, jeśli ktoś z opcji "Płacenie=seksizm" się podejmie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-09-26, 17:29   #1130
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez PoPoo Pokaż wiadomość
To, że męzczyzna zawsze płaci, nie oznacza że to z góry 'sponsoring"- u mnie facet zawsze płaci, a tworzymy normalny zdrowy związek i planujemy przyszłośc, i jestemsy równorzednymi partnerami w planowaniu przyszłości - mimo, że jak na ten moment ona zarabia dużo, a ja wcale (tymczasowo-jestem świeżo po stduiach).
To wszystko zalezy od ludzi - jeśli sie dobrze dobiorą, to moga mieć zasady takie jakie chcą, i co to obchodzi ludzi z zewnątrz?

No i jednoczesnie nie oczekuje ze tylko facet bedzie mnie utrzymywał - sama chce zarabiac duzo kasy i byc niezależna, lubie miec swoje pieniadze i uwazam ze to dla kobiety najwazniejsze, aby miec swoją kase. Ale przy tym lubie drogie prezenty i to, że on zawsze płaci.. no i ani mi ani jemu to nie przeszkadza, stara się mnei zadowalać, a ja jego XD

Ale myslę że na taki stan rzeczy składa się wiele czynników - o swojego faceta trzeba bardzo dbac, a nie traktowac go jak chodzący portfel, bo tego nikt nie lubi. Zapewne gdybym o niego nie dbała, i tylko mówiła"kup mi to i to" - to nie byłby do tego taki chętny.

Traktowanie kogoś jak portfel, nie dając nic w zamian jest bardzo nie na miejscu i nei dziwie się, że od takich kobiet faceci uciekają.

Każdy człowiek jest inny i nie ma co oceniac powierzchownie.
Nie wiem, może dziwna jestem, ale jak mam swoje pieniądze, to nie widzę sensu żeby mi facet wszystko stawiał i kupował, bo uwaga, uwaga, sama sobie mogę to kupić. Po to chyba zarabiam żeby mieć również na przyjemności.
Piszesz że wstyd jak facet nie płaci w klubie czy gdzieś tam.
To też jakaś chora sprawa. Jak jestem częściej przy barze, to mam za kazdym razem łazić do niego i prosić o kartę zamiast kupić nam po drinku? Mi to by się tak nie chciało.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-26, 18:38   #1131
Hanako
lubi eks swojego męża

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;85916099]Nie wiem, może dziwna jestem, ale jak mam swoje pieniądze, to nie widzę sensu żeby mi facet wszystko stawiał i kupował, bo uwaga, uwaga, sama sobie mogę to kupić. Po to chyba zarabiam żeby mieć również na przyjemności. [/QUOTE]
No nie wiem, wydawało mi się że stawianie komuś jest po prostu miłym gestem, formą drobniejszego lub większego prezentu.
A tu się okazuje, że niepotrzebnie kupuję swojemu facetowi upominki, skoro on ma swoje pieniądze i może je sobie sam kupić. Ja chyba też niepotrzebnie dostaję od niego kwiaty - w końcu mam dwie nogi i kartę płatniczą, mogę wyjść i przytargać sobie ten wiecheć sama.

Każdy ma układy jakie lubi, nie każę nikomu przyjmować prezentów ani stawiania, ale tłumaczyć, że jest to zbędna koncepcja - chyba jednak przegięcie.
Stary 2018-09-26, 18:48   #1132
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hanako Pokaż wiadomość
No nie wiem, wydawało mi się że stawianie komuś jest po prostu miłym gestem, formą drobniejszego lub większego prezentu.
A tu się okazuje, że niepotrzebnie kupuję swojemu facetowi upominki, skoro on ma swoje pieniądze i może je sobie sam kupić. Ja chyba też niepotrzebnie dostaję od niego kwiaty - w końcu mam dwie nogi i kartę płatniczą, mogę wyjść i przytargać sobie ten wiecheć sama.
Co ciekawsze - ta chęć kupowania partnerowi prezentów nie znika nawet wtedy gdy ma się wspólne konto. I tak, prezenty które kupuję mężowi są kupowane też i z jego pieniędzy. Niektórzy rozumieją, że miło jest komuś sprawić niespodziankę / przyjemność, a inni nie.

I to nie ogranicza się do związków romantycznych - z koleżankami nieraz stawiamy sobie drinki albo sprawiamy małe prezenty typu „zobaczyłam to i pomyślałam o tobie”.

Stary 2018-09-26, 18:54   #1133
coccinelle7
Zadomowienie

Cytat:

Każdy ma układy jakie lubi, nie każę nikomu przyjmować prezentów ani stawiania, ale tłumaczyć, że jest to zbędna koncepcja - chyba jednak przegięcie.
A czy facet, który nie daje Ci upominków nazywany jest przez ciebie skąpcem bo upominki to rola wyłącznie facetów? Jeśli nie, to przykład z czapy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

REKLAMA
Stary 2018-09-26, 18:56   #1134
PoPoo
Zadomowienie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;85916099]Nie wiem, może dziwna jestem, ale jak mam swoje pieniądze, to nie widzę sensu żeby mi facet wszystko stawiał i kupował, bo uwaga, uwaga, sama sobie mogę to kupić. Po to chyba zarabiam żeby mieć również na przyjemności.
Piszesz że wstyd jak facet nie płaci w klubie czy gdzieś tam.
To też jakaś chora sprawa. Jak jestem częściej przy barze, to mam za kazdym razem łazić do niego i prosić o kartę zamiast kupić nam po drinku? Mi to by się tak nie chciało.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

Ja też w wiekszosci przypadkow mogę sobie sama kupic te rzeczy i mnie na nie stać.. tu nie o to chodzi, to to ze on kupuje bo mnie nie stac - poprostu swietnie sie wtedy czuje, ale zdarzalo mi sie dostac tez rzeczy na ktore nie bylo by mnie stac - nie wyliczamy sobie tego ..

Jak sie jest z facetem w klubie to chyba sie samemu nie chodzi do baru? XD przynajmniej ja. No jakbym jakims cudem sie znalazła sama przy barze to bym sama kupila tego drina/driny, nie ma problemu.

Ogólnie moja ponowna aktywnosc w tym wątku wiązała sie z tym, ze ktoś stwierdział - ze jak kobieta oczekuje na randkach płacenia to znaczy, że w przyszlosci bedzie chciala nic nie robić, a facet ma ją utrzymywać. Nie zawsze jedno wiążę się z drugim. W moim przypadku tak nie jest.

Edytowane przez PoPoo
Czas edycji: 2018-09-26 o 19:00
Stary 2018-09-26, 18:56   #1135
coccinelle7
Zadomowienie

Nikt tutaj w wątku nie twierdzi, że dawanie upominków oraz stawianie kawy czy randki jest czymś złym.

Stary 2018-09-26, 18:58   #1136
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Konto usunięte

Wy umiecie czytać? Napisałam wyraźnie że kupowanie wszystkiego. Głównie odnosiłam się do tego, że wstyd jak kobieta płaci kiedykolwiek w restauracji i w klubie plus oczekuje drogich prezentow.
Plus niżej napisałam że jak stoję przy barze to kupuje drinki dla dwójki, więc jak widać place za innych ludzi, wiec nie wiem czemu ktoś wyskakuje z tym że stawia drinka koleżance. No faktycznie niesamowite.

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ----------

Cytat:
Napisane przez PoPoo Pokaż wiadomość
Ja też w wiekszosci przypadkow mogę sobie sama kupic te rzeczy i mnie na nie stać.. tu nie o to chodzi, to to ze on kupuje bo mnie nie stac - poprostu swietnie sie wtedy czuje, ale zdarzalo mi sie dostac tez rzeczy na ktore nie bylo by mnie stac - nie wyliczamy sobie tego ..

Jak sie jest z facetem w klubie to chyba sie samemu nie chodzi do baru? XD przynajmniej ja. No jakbym jakims cudem sie znalazła sama przy barze to bym sobie sama kupila tego drina, nie ma problemu.
Tak, w klubie się trzyma cały czas za rączkę i nie odstępuje na krok.
Zresztą nieważne, w miejsce klubu wstaw pub czy co tam chcesz.

Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0
Czas edycji: 2018-09-26 o 18:57
7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-09-26, 19:01   #1137
Hanako
lubi eks swojego męża

Cytat:
Napisane przez coccinelle7 Pokaż wiadomość
A czy facet, który nie daje Ci upominków nazywany jest przez ciebie skąpcem bo upominki to rola wyłącznie facetów? Jeśli nie, to przykład z czapy.

Facet, który mi nie daje upominków, jest nazywany skąpcem, bo w związku oczekuję upominków. Tak samo oczekuję też, że będzie za mnie płacił na mieście, i to raczej częściej niż rzadziej, bo nie lubię się rozliczać w związkach każdy za swoje. I jeśli by tego nie robił, to nazwałabym go pewnie skąpcem.
A jeszcze pewniejsze, że nie weszłabym z nim w związek.

I jeszcze bezczelnie powiem, że gdybym była w związku z kobietą, oczekiwałabym tego samego. Co teraz?

REKLAMA
Stary 2018-09-26, 19:02   #1138
PoPoo
Zadomowienie

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;85916469]
Tak, w klubie się trzyma cały czas za rączkę i nie odstępuje na krok.
Zresztą nieważne, w miejsce klubu wstaw pub czy co tam chcesz.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE]

No, a jak inaczej?
Stary 2018-09-26, 19:03   #1139
Hanako
lubi eks swojego męża

[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;85916469]Wy umiecie czytać? Napisałam wyraźnie że kupowanie wszystkiego.[/QUOTE]
No ale jak komuś sprawia ogromną życiową przyjemność dostawanie wszystkiego od partnera, to w sumie co mi do tego? Może komuś dreszcz po plecach przechodzi jak słyszy "kochanie, tutaj specjalnie dla ciebie, osełka i cheddar".
Próbujesz udowodnić, że dostawanie wszystkiego jest "bez sensu". Jak ktoś tak lubi to nie jest bez sensu.
Stary 2018-09-26, 19:04   #1140
ruda_beksa
Zakorzenienie

Cytat:
Facet, który mi nie daje upominków, jest nazywany skąpcem, bo w związku oczekuję upominków. Tak samo oczekuję też, że będzie za mnie płacił na mieście, i to raczej częściej niż rzadziej, bo nie lubię się rozliczać w związkach każdy za swoje. I jeśli by tego nie robił, to nazwałabym go pewnie skąpcem.
A jeszcze pewniejsze, że nie weszłabym z nim w związek.

I jeszcze bezczelnie powiem, że gdybym była w związku z kobietą, oczekiwałabym tego samego. Co teraz?
Zgadzam się.

W związkach lubię czuć się "zaopiekowana" i dopieszczona. Wolno mi? Wolno. Jak byłam w związku z kobietą, to kupowała (i dowoziła..) mi ulubioną wodę mineralną. Ot tak, żeby mi było miło, a nie dlatego że mnie nie stać lub nie umiem sobie kupić. Jestem szczodra i oczekuję od partnerów - płci jakiejkolwiek - tego samego. A jak ktoś woli płakać, że to materializm czy seksizm, to mam dobrą nowinę - bycie w związku ze mną nie jest przymusowe.

Edytowane przez ruda_beksa
Czas edycji: 2018-09-26 o 19:11
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości