![]() |
#1111 | |||
mad lad
|
Dot.: on nie płaci za mnie na randkach, czy to normalne?
skarbimira – masz, specjalnie dla Ciebie zebrałem wszystkie swoje wypowiedzi w jedno miejsce, żebyś na spokojnie mogła sobie przeanalizować, co pisałem:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1112 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zamiast szukac w innych braku umiejetnosci czytania ze zrozumieniem, poszukaj w sobie braku umiejetnosci dyskutowania i brania odpowiedzialnosci za swoje slowa. Dla mnie eot. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz co, nie wiem, jaką masz definicję rasizmu, ale według mojej definicji - jeśli lubisz białych, bo dla Ciebie są rasą lepszą od pozostałych, a ludzi pozostałych ras uważasz za gorszych, to tak, to jest rasizm. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1114 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Rzeczy trzeba nazywac po imieniu, nie slyszalas? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1115 |
mad lad
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8591548 4]Dla mnie eot.[/QUOTE]
Najlepsze co mogłaś zrobić, żeby nie pogrążyć się do końca. ![]()
![]() |
#1116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8591543 8] Ale z tym sie nikt nie kloci. Problem w tym, ze to pierwsze odbierane jest tez jako seksizm. Patrz posty Limonki.[/QUOTE] No niestety nie wszyscy widzą różnicę. I część komentarzy bardzo wyraźnie o tym świadczy. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1117 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
Nie zadałam tak prostego pytania, jak to hipotetyczne, na które odpowiedziałaś.
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
oczywiście, nie byłoby dyskusji na damskim forum bez focha i tupnięcia nóżką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1119 |
stary jednooki dachowiec
|
I podbijam po raz enty - odniesiecie się do przykładów Rudej lub Cavy?
"Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Wierz mi, malutka, żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się." A. Sapkowski
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla mnie to nie jest rasizm. to nie wypełnia znamion mojej (ani ogólnie przyjętej wydaje mi się) definicji rasizmu. lepiej? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1121 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]()
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1123 | |
stary jednooki dachowiec
|
Cytat:
![]() To teraz, dlaczego, analogicznie, jeśli uważam facetów płacących na pierwszych randkach za tych, z którymi chcę wejść w związek, to jestem seksistką? Mimo, że nie przeszkadzają mi tacy faceci jako przyjaciele, kumple, współpracownicy, szefowie, podwładni?
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1124 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ten eot tyczy sie tylko jednego uzytkownika. Nie jestem typem osoby, ktora bedzie prowadzic 1000-stronicowe dyskusje, jesli beda one bezowocne. Nie mam na to ani czasu ani ochoty. Nie znaczy to, ze wychodze z tego watku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
Bo ten fenotyp występuje głównie w rasie białej, Chryste Panie na niebiosach.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 |
stary jednooki dachowiec
|
[1=7719e1289fd8f2cabe4d276 3ed6d1b81d4eb2186;8591548 9]Tak, jestes tak samo rasistka, jak ja homofobka, bo nigdy nie bylam w zwiazku z kobieta.
Rzeczy trzeba nazywac po imieniu, nie slyszalas? ![]() I seksistką ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To wszystko zalezy od ludzi - jeśli sie dobrze dobiorą, to moga mieć zasady takie jakie chcą, i co to obchodzi ludzi z zewnątrz? No i jednoczesnie nie oczekuje ze tylko facet bedzie mnie utrzymywał - sama chce zarabiac duzo kasy i byc niezależna, lubie miec swoje pieniadze i uwazam ze to dla kobiety najwazniejsze, aby miec swoją kase. Ale przy tym lubie drogie prezenty i to, że on zawsze płaci.. no i ani mi ani jemu to nie przeszkadza, stara się mnei zadowalać, a ja jego XD Ale myslę że na taki stan rzeczy składa się wiele czynników - o swojego faceta trzeba bardzo dbac, a nie traktowac go jak chodzący portfel, bo tego nikt nie lubi. Zapewne gdybym o niego nie dbała, i tylko mówiła"kup mi to i to" - to nie byłby do tego taki chętny. Traktowanie kogoś jak portfel, nie dając nic w zamian jest bardzo nie na miejscu i nei dziwie się, że od takich kobiet faceci uciekają. Każdy człowiek jest inny i nie ma co oceniac powierzchownie. Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-09-26 o 15:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1129 |
stary jednooki dachowiec
|
Przykład okazał się zbyt niezgodny z odgórną tezą, został zatem pominięty...
![]() A ja naprawdę byłam ciekawa odpowiedzi. Wciąż jestem, jeśli ktoś z opcji "Płacenie=seksizm" się podejmie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1130 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Piszesz że wstyd jak facet nie płaci w klubie czy gdzieś tam. To też jakaś chora sprawa. Jak jestem częściej przy barze, to mam za kazdym razem łazić do niego i prosić o kartę zamiast kupić nam po drinku? Mi to by się tak nie chciało. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
lubi eks swojego męża
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;85916099]Nie wiem, może dziwna jestem, ale jak mam swoje pieniądze, to nie widzę sensu żeby mi facet wszystko stawiał i kupował, bo uwaga, uwaga, sama sobie mogę to kupić. Po to chyba zarabiam żeby mieć również na przyjemności. [/QUOTE]
No nie wiem, wydawało mi się że stawianie komuś jest po prostu miłym gestem, formą drobniejszego lub większego prezentu. A tu się okazuje, że niepotrzebnie kupuję swojemu facetowi upominki, skoro on ma swoje pieniądze i może je sobie sam kupić. Ja chyba też niepotrzebnie dostaję od niego kwiaty - w końcu mam dwie nogi i kartę płatniczą, mogę wyjść i przytargać sobie ten wiecheć sama. Każdy ma układy jakie lubi, nie każę nikomu przyjmować prezentów ani stawiania, ale tłumaczyć, że jest to zbędna koncepcja - chyba jednak przegięcie.
![]() |
#1132 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I to nie ogranicza się do związków romantycznych - z koleżankami nieraz stawiamy sobie drinki albo sprawiamy małe prezenty typu „zobaczyłam to i pomyślałam o tobie”. ![]()
![]() |
![]() |
#1133 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#1134 |
Zadomowienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;85916099]Nie wiem, może dziwna jestem, ale jak mam swoje pieniądze, to nie widzę sensu żeby mi facet wszystko stawiał i kupował, bo uwaga, uwaga, sama sobie mogę to kupić. Po to chyba zarabiam żeby mieć również na przyjemności.
Piszesz że wstyd jak facet nie płaci w klubie czy gdzieś tam. To też jakaś chora sprawa. Jak jestem częściej przy barze, to mam za kazdym razem łazić do niego i prosić o kartę zamiast kupić nam po drinku? Mi to by się tak nie chciało. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Ja też w wiekszosci przypadkow mogę sobie sama kupic te rzeczy i mnie na nie stać.. tu nie o to chodzi, to to ze on kupuje bo mnie nie stac - poprostu swietnie sie wtedy czuje, ale zdarzalo mi sie dostac tez rzeczy na ktore nie bylo by mnie stac - nie wyliczamy sobie tego .. ![]() Jak sie jest z facetem w klubie to chyba sie samemu nie chodzi do baru? XD przynajmniej ja. No jakbym jakims cudem sie znalazła sama przy barze to bym sama kupila tego drina/driny, nie ma problemu. ![]() Ogólnie moja ponowna aktywnosc w tym wątku wiązała sie z tym, ze ktoś stwierdział - ze jak kobieta oczekuje na randkach płacenia to znaczy, że w przyszlosci bedzie chciala nic nie robić, a facet ma ją utrzymywać. Nie zawsze jedno wiążę się z drugim. W moim przypadku tak nie jest. Edytowane przez PoPoo Czas edycji: 2018-09-26 o 19:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1135 |
Zadomowienie
|
Nikt tutaj w wątku nie twierdzi, że dawanie upominków oraz stawianie kawy czy randki jest czymś złym.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1136 | |
Konto usunięte
|
Wy umiecie czytać? Napisałam wyraźnie że kupowanie wszystkiego. Głównie odnosiłam się do tego, że wstyd jak kobieta płaci kiedykolwiek w restauracji i w klubie plus oczekuje drogich prezentow.
Plus niżej napisałam że jak stoję przy barze to kupuje drinki dla dwójki, więc jak widać place za innych ludzi, wiec nie wiem czemu ktoś wyskakuje z tym że stawia drinka koleżance. No faktycznie niesamowite. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
Zresztą nieważne, w miejsce klubu wstaw pub czy co tam chcesz. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez 7d825fa9fec57cf5623273fe7eca2ef8f2442710_5d59d871e15d0 Czas edycji: 2018-09-26 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 | |
lubi eks swojego męża
|
Cytat:
A jeszcze pewniejsze, że nie weszłabym z nim w związek. I jeszcze bezczelnie powiem, że gdybym była w związku z kobietą, oczekiwałabym tego samego. Co teraz?
![]() |
![]() |
#1138 |
Zadomowienie
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;85916469]
Tak, w klubie się trzyma cały czas za rączkę i nie odstępuje na krok. Zresztą nieważne, w miejsce klubu wstaw pub czy co tam chcesz. Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] No, a jak inaczej? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1139 |
lubi eks swojego męża
|
[1=7d825fa9fec57cf5623273f e7eca2ef8f2442710_5d59d87 1e15d0;85916469]Wy umiecie czytać? Napisałam wyraźnie że kupowanie wszystkiego.[/QUOTE]
No ale jak komuś sprawia ogromną życiową przyjemność dostawanie wszystkiego od partnera, to w sumie co mi do tego? Może komuś dreszcz po plecach przechodzi jak słyszy "kochanie, tutaj specjalnie dla ciebie, osełka i cheddar". Próbujesz udowodnić, że dostawanie wszystkiego jest "bez sensu". Jak ktoś tak lubi to nie jest bez sensu.
![]() |
#1140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W związkach lubię czuć się "zaopiekowana" i dopieszczona. Wolno mi? Wolno. Jak byłam w związku z kobietą, to kupowała (i dowoziła..) mi ulubioną wodę mineralną. Ot tak, żeby mi było miło, a nie dlatego że mnie nie stać lub nie umiem sobie kupić. Jestem szczodra i oczekuję od partnerów - płci jakiejkolwiek - tego samego. A jak ktoś woli płakać, że to materializm czy seksizm, to mam dobrą nowinę - bycie w związku ze mną nie jest przymusowe. ![]()
Dopiero w samym środku zimy przekonałem się, że noszę w sobie niepokonane lato. https://www.youtube.com/watch?v=oHgCXhY6kZ0 Edytowane przez ruda_beksa Czas edycji: 2018-09-26 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.